Brandweer WTS 2500 test 2017

แชร์
ฝัง

ความคิดเห็น • 14

  • @Vkhani12345
    @Vkhani12345 6 ปีที่แล้ว +8

    Gecondoleerd voor degene die het erin moet stoppen

    • @NLtrickNL
      @NLtrickNL 5 ปีที่แล้ว +1

      Daarom reden ze langs het crematorium

  • @keesdijk2044
    @keesdijk2044 6 ปีที่แล้ว +1

    waarom wordt de slang bij de ene vrachtwagen er wel achter gelegd en bij de andere niet?

  • @tonderen1615
    @tonderen1615 6 ปีที่แล้ว

    Twee vragen: Ik zie bij het inrollen van de slang dat er een onderdeel aan de truc is bevestigd om de slang op te nemen. Is het niet mogelijk om ook zo'n deel tge gebruiken bij het uitrollen waardoor de slang al bij voorbaat veel meer in de berm komt te liggen? Het lijkt me namelijk dat daardoor ook tijd kan worden gewonnen omdat de slang dan niet meer handmatig behoeft te worden verlegd. En in het geval van trucs moet er toch ontkoppeld worden om de slang achter de trucs langs te leggen. Mijn tweede vraag is waarom de slang niet al direct bijvoorbeeld achter lantaarnpalen gelegd dan is er ook veel minder gedoe met mogelijk verkeer in die straten waar de WTS ligt.

  • @rubenvanderlit1261
    @rubenvanderlit1261 5 ปีที่แล้ว

    Leuk filmpje

  • @2Fast4Mellow
    @2Fast4Mellow 6 ปีที่แล้ว +1

    Wat is het voordeel van WTS ten opzichte van een tankauto? Ons korps heeft twee 16.500m3 tankauto's welke in wisseldienst continue voor water kunnen zorgen. Zeker aangezien steeds minder (ver)nieuw(d)e straten brandkranen krijgen, worden wateraanvoer systemen steeds belangrijker..
    Het WTS systeem lijkt mij erg arbeids- en tijds intensief. En wat gebeurt er met de waterdruk als een vrachtwagen ineens op de slang parkeert? Ik neem aan dat het 3km lange 'parcours' niet continue bewaakt wordt..

    • @rabbit570
      @rabbit570 6 ปีที่แล้ว +2

      2Fast4Mellow, momenteel wordt er landelijk gekeken naar een verbetering van het huidige WTS systeem, zoals je aangeeft zijn er waterwagens in bepaalde regio’s. Het enige nadeel is dat bij een gemiddelde afname van 3000 liter per minuut een waterwagen ontoereikend zal zijn, aangezien een waterwagen gemiddeld een 30 minuten nodig heeft om te vullen (rijden naar vulplaats/aftanken/terug naar incident) zal bij een afname van 3000 liter per minuut (90 m3) nodig zijn per 30 minuten en is de 16,5m3 geen oplossing. Mede door goede afzetting wordt voorkomen dat het aantal incidenten op slangbreuken minimaal is. Als het huidige WTS systeem goed beoefend en getraind wordt zie je dat we bij start opbouw binnen 22 minuten operationeel zijn. Het opruimen gebeurd momenteel met een HRU, dit apparaat ontlast de arbeid. Mooie gedachte om waterwagens te laten pendelen maar dat is naar mijn mening geen goede vervanger.

    • @Brandjuh
      @Brandjuh 6 ปีที่แล้ว

      WTS heeft een constante waterstroom over langere lengte zonder dat er gependeld hoeft te worden. Zeker bij zeer grote branden kan er wel eens meer nodig zijn dan de 2 waterwagens aankunnen.

    • @axel5111
      @axel5111 6 ปีที่แล้ว

      Ook jullie korps zal een WTS hebben. Het systeem met de waterwagens is tot middelbrand toereikend, hierna zal een groter aanvoer van water nodig zijn, hiervoor wordt het WTS ingezet.

    • @2Fast4Mellow
      @2Fast4Mellow 6 ปีที่แล้ว

      Voor zover ik weet heeft ons korps alleen een motorspuit aanhanger. Maar het zou mogelijk kunnen zijn dat de WTS samen met andere korpsen in de regio is aangekocht.. Ik schat dat 70% van de straten gewoon nog waterputten in de straat heeft..
      Aan de andere kant gaat onze brandweer samen met de politie volgend jaar naar een ander pand.. Momenteel staat al een deel van het wagenpark buiten..
      Toch vraag ik mij af of het inruilen van waterputten in de straat tegen een WTS wel verstandig is. Persoonlijk denk ik dat het een verkeerde soort zuinigheid is. Ik begrijp dat het aanleggen (en onderhouden) van de waterleidingen niet goedkoop is, maar als de berekening van Maarten hierboven correct is, heeft ons korps voor ongeveer 10 minuten water hebben. Zelfs als men gelijktijdig met de waterwagens direct begint met het uitrollen van het WTS (ze hadden hem toevallig al bij een sloot staan), dan nog zouden ze na 10 minuten zonder water zitten (staan ;-)), terwijl men pas op zo'n vroegst 12 minuten later pas water via het WTS heeft..
      Nu moet ik bekennen dat 3000 liter per minuut mij erg veel lijkt. Een gemiddelde tankautospuit heeft een gemiddelde tank van 2000 liter. Dan zou deze bij een brand binnen een minuut zonder water zitten..

    • @diederikvandedijk
      @diederikvandedijk 6 ปีที่แล้ว

      Strikt genomen is een brandweerkorps tegenwoordig alle brandweer binnen een veiligheidsregio. In de brandweerpost in Ede staat misschien alleen een autospuit . Maar de veiligheidsregio Gelderland-MIdden heeft een WTS in Arnhem (bijvoorbeeld, ik weet het niet precies). Overigens levert een brandkraan veel minder water dan een WTS, namelijk ongeveer 500 liter per minuut. Afhankelijk van de afstand tot de pomp levert een WTS minimaal 5 keer zoveel (2500 l/min op 3 km afstand) tot 16 keer zoveel (8000 l/min) water als de waterleiding. En dat is meestal niet op te lossen door eenvoudig meer brandkranen aan te sluiten, want de druk in het waterleiding net zou dan sterk afnemen.

  • @elmota1361
    @elmota1361 2 ปีที่แล้ว

    Bu