Brandweer Drenthe neemt afscheid van de brandkraan

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 22 ก.ย. 2013
  • Vanaf 2014 gaat de brandweer in Emmen, Borger-Odoorn en Coevorden gebruik maken van bluswater dat de brandweer zelf meeneemt in tankwagens in plaats van gebruik te maken van brandkranen op het leidingnet van Waterleidingmaatschappij Drenthe (WMD). WMD gaat het grootste deel van de brandkranen in Zuidoost-Drenthe de komende jaren geleidelijk verwijderen

ความคิดเห็น • 43

  • @frosty2975
    @frosty2975 6 ปีที่แล้ว +4

    Ik vind het een gevaarlijke manier van werken. Wat als zo voertuig kapot gaat, en hoeveel moet het niet gaan kosten om elk regio te voorzien van zo tankwagen. En hoe zit het met steden met smalle straatjes? En hoe zit het met bedrijven waar groot watertransport wellicht geen oplossing kan bieden bij een grote brand. Kortom, laat die brandkraantjes gewoon houden. Liever dat het geld kost dan dat brandbestrijding een gevaar word voor mens&dier.

    • @landbouwengameNL
      @landbouwengameNL 3 ปีที่แล้ว

      het werkt wel als je gewoon met 3 vrachtwagens rijd of met nog 1 dus 4 dan kan je nog sneller

  • @picobyte
    @picobyte 9 ปีที่แล้ว +7

    Die brandkranen #care maarruh als die tank leeg is zou het wel prettig zijn als er iig oppervlaktewater dichtbij is.
    De schade aan leidingen bij blussen is bullshit omdat de brandweer heel goed weet dat er niet te snel moet worden op en af geregeld.(waterslag)Met een enkele tankauto of zelfs drie kan je amper een stevige boerderijbrand blussen,laat staan de verspreide industrie in onze regio! Ik hoop dat er wel wordt gekeken naar risico industrie en de plekken waar evt een brandkraan moet blijven!

    • @jacquesjanssen3803
      @jacquesjanssen3803 6 ปีที่แล้ว

      Picobyte kinderliedjes

    • @marcosportel3228
      @marcosportel3228 6 ปีที่แล้ว +2

      ook nog is het probleem dat zo voertuig heel groot is wat beter zou zijn om gelijk watertransport slang van 3 tot4 km mee te rijden . daar blus je veel meer mee . en ook nog je moet met die voertuig niet te snel willen rijden wand je kantelt veel sneller .

  • @hdeboer8858
    @hdeboer8858 4 ปีที่แล้ว +3

    Want een knaaksysteem, het geweldige blussysteem wat zich heeft bewezen moet veranderen. Reden: de kranen hebben onderhoud nodig en er breekt af en toe (1x per jaar) een waterleiding. Oplossing: we gaan het wel brengen.
    Mijn visie: geef de beroepsbrandweermannen een snelcursus om de afsluiters te controleren en onderhouden in hun regio dan hebben die ook wat te doen (als ze geen uitruk hebben) en als de leiding breekt bij drukschommelingen wacht dan niet langer en vervang hem dan.

  • @MrPaul112almere
    @MrPaul112almere 10 ปีที่แล้ว +7

    In de binnenstad zal het niet meevallen om zo'n wt tp te krijgen, en zeker niet in smalle straatjes aflossen met een tweede.

    • @alarmbeilen7524
      @alarmbeilen7524 10 ปีที่แล้ว +1

      dat klopt maar de wt is ongeveer net iets groter als de ts en er zijn niet heel veel smalle straatjes in drenthe

    • @MrPaul112almere
      @MrPaul112almere 10 ปีที่แล้ว +3

      Nou daar ben ik het niet mee eens, wt/sb Emmen is 2x zo groot als de ts bijv.

    • @alarmbeilen7524
      @alarmbeilen7524 9 ปีที่แล้ว +1

      MrPaul112almere licht er ook aan wat voor Ts

  • @AngusYoungFan
    @AngusYoungFan 10 ปีที่แล้ว

    mooi filmpje!

  • @117mc
    @117mc 8 ปีที่แล้ว +2

    Als je elke keer met 2 tankwagens naar een brand gaat en een laat pendelen tussen zo'n vulpunt en de ander daar de hele tijd blijft staan neem dan zo'n amerikaanse bluszak die ze bij bosbranden gebruiken(een soort opblaasbaar zwembad)

  • @freakyfranky1
    @freakyfranky1 10 ปีที่แล้ว +2

    Hier in België doen ze dat al jaren. Bij ons zijn er zelfs tankwagens 25000l (trekker opligger)

    • @firetechnics1
      @firetechnics1 10 ปีที่แล้ว

      Men werkt in BE toch met een gemengd systeem? bv wij woningbranden,kleine oppervlaktebranden etc werkt men meestal 100% op hydrant. (uitzondering voertuigbrand). Wanneer men spreek over een industriebrand is dit meestal de standaard uitvoering: Eerste ploeg ter plaatse (autopomp) en tankwagen. Tankwagen zal verbonden worden met de autopomp en zal naar gelang de capaciteit van de tankwagen (8000l,12000l,14 500) met 1 of 2 statische lijnen verbonden worden (hydranten). Wanneer de overste vind dat dit niet meer genoeg dekt, zal hij normaal grootwatertransport vragen en HFS. Nu met de zone kunnen op een relatief korte periode, een aanzienlijk aantal tankwagens ter plaatse gestuurd worden. Men zal met deze tankwagens, ofwel alle tankwagens laten pendelen en de voeding lozen in buffercontainers (28 000l) ideaal voor heide/bos branden maar ook in sommige industriebranden zeer effectief. Of men zal de tankwagen verbinden met strategische autopompen,ladderwagens, elevators,vaste monistors,etc. Dit zullen vaak 12 000l / 14 500l tankwagens zijn die als buffer zullen dienen voor deze strategische blusgroepen. De 8000l tankwagens gaan dan pendelen en lozen hun voeding in de tankwagens(buffer) . Bij grote industriebranden zal men meestal van dit systeem afstappen en zal men werken met het HFS systeem. 1 nadeel: voor het HFS-systeem operationeel te stellen zijn er zeker +/- 40 of 80 min nodig voor 1) de pomp in gereed te stellen 2) statische slang uitrollen 3) deze verbinden met de buffertankwagens of monitors (bv Alco of William of elevators met met een HFS inlaat). Wanneer het HFS aangesloten is dan kan het grootwatertransport stop gezet worden. Het kan zijn dat men het grootwatertranspoort gedeeltelijk afbouwt en zal werken met HFS en een grootwatertransport/buffercontainers. Bv wanneer er veel strategische blusgroepen zijn met een directe HFS inlaat kan het zijn dat bv voor de lage druk blusgroepen er geen plaats meer iin het HFS, deze blusgroepen kan men dan via het grootwatertransport dekken. Maar om de hydranten compleet weg te laten in brandbestrijding in opzichte van de BE SOP's... heel onwaarschijnlijk. Mvg Pierre-Henri

    • @freakyfranky1
      @freakyfranky1 10 ปีที่แล้ว

      Pierre-Henri, bedankt voor deze uitleg. Ik ben er nog wat wijzer uitgeworden van de werking bij ons in België. Ik woon in Temse en bij brand komt steeds de tankwagen mee. Daarom dacht ik dat ze altijd met tankwagens werken. Groetjes, Franky

    • @firetechnics1
      @firetechnics1 10 ปีที่แล้ว

      freakyfranky1 Graag gedaan :) Wel dit hangt van korps tot korps af. Standaard, autopomp tankwagen (eventueel met de snelste adequate hulp) 2de autopomp van een andere post. Hier in Roeselare gaat de tankwagen ook standaard mee (8000l). Dit geeft meerdere redenen hoor, bv wanneer het HD putje verstopt zit, kan de tw als extra buffering dienen. Maar ook bv autobrand dat via de hc100 in een gewoon straat was , maar uiteindelijk op een autosnelweg was waar geen HD's zijn. Meestal dienen de tankwagens bij eerste uitruk als buffer voor onvoorziene gebeurtenissen i.v.m watervoorziening. Ook zeer hatelijk, de HD putjes die vastgevroren zijn. Enfin een gemengd systeem is (in mijn ogen en opinie) het meest ideale :) Mvg Pierre-Henri

  • @herbertkuipers2795
    @herbertkuipers2795 10 ปีที่แล้ว

    Volgens mij vergeten ze nog twee voordelen te vermelden.Wat denk je van de komende winterperiode en vast gevroren putdeksels van de brandkranen en het werk/de tijd welke hiermee verloren gaat?De tankwagen staat warm in de kazerne als het goed is....Daarnaast kan nu de waterleidingmaatschappij met dunnere nieuwe waterleidingen gaan werken.

  • @firetechnics1
    @firetechnics1 10 ปีที่แล้ว +2

    Ik heb alleen nog 1 vraag: dat men de kost voor de HD putjes wilt ontkomen, kan ik inkomen...maar moeten deze "vulputten" ook niet gecontroleerd/onderhouden worden? Als ik goed zie, heeft elke vulput een eigen pomp ---> hydraulica/elektriciteit.... dit vraag wel een redelijk onderhoud. Is dit dan zo "besparend" tegenover een "check" van een HD putje? Enfin het kan zijn dat dit goedkoper uitvalt, dit nieuwe systeem. Ben wel wat benieuwd naar de ervaringen/kostenvergelijking van het eerste jaar :)

    • @johnderuijter6980
      @johnderuijter6980 3 ปีที่แล้ว

      HD putten bestaan niet, het zijn gewoon aansluitingen op het drinkwaternetde hogedruk maakt de TS zelf met de pomp.

  • @user-kc7uf5fv4s
    @user-kc7uf5fv4s 4 ปีที่แล้ว +1

    Наш комплекс перекачивает 720 м3 воды в час , на 7000 м.

  • @sccz13
    @sccz13 7 ปีที่แล้ว

    Und was für ein Gerät haben mit dem Saugrohr die Schläuche, und ins Wasser geworfen? Das Ansauggitter Masche?

  • @michak55
    @michak55 10 ปีที่แล้ว +1

    Could you please provide english subtitles? Thanks.

    • @mike81920
      @mike81920 5 ปีที่แล้ว

      @MAN Truck: Help them provide English substitutes, WMD Water is indirectly promoting your trucks ^^

  • @KyrumX
    @KyrumX 10 ปีที่แล้ว +3

    En bij zo'n enorme brand als Moerdijk? Kun je wel de heletijd heen en weer rijden maar dat gaat echt niet werken als er zoveel wagens steeds water nodig hebben ofwel?

    • @GameChannelNL
      @GameChannelNL 7 ปีที่แล้ว +1

      Dat vroeg ik me ook af. Dat gaan ze niet redden op deze manier :-)

    • @christiaanvanderheide
      @christiaanvanderheide 4 ปีที่แล้ว

      Dan hebben ze de wts 3000 die levert 3000 liter water per minuut

  • @thijs1802
    @thijs1802 10 ปีที่แล้ว +4

    Maar dat kost weer geld om die te veranderen en bij een grote brand in een bedrijf? Dan lukt het niet om met 2 tankwagens die brand te blussen, ook als ze elkaar afwisselen om te gaan vullen

    • @EdwinGLD
      @EdwinGLD 10 ปีที่แล้ว +2

      Als het echt zo'n grote brand is zullen ze, net zoals nu, wel met grootwaterstransport gaan werken.

  • @alarmbeilen7524
    @alarmbeilen7524 9 ปีที่แล้ว

    @Picobyte dat is niet waar zo'n WT kan 8 TS én vullen in een keer en bijna elke post in drenthe heeft zo'n WT en de brandkranen word overal in Drenthe verwijderd een stevige boerderij kunnen ze makkelijk met 2a3 wt's

    • @firefighter3373
      @firefighter3373 6 ปีที่แล้ว +1

      alarm Beilen. Een boerderij brand is niet te doen met 3 van die wagens. 1 hoogwerker doet 2000 liter of meer per minuut. Onmogelijk om dat bij te houden met 2 of 3 wagens. Gedachten waterwagen goed uitvoering iets minder. Vooral logistiek met alle ramp toeristen is het soms onmogelijk.

  • @legobrandweerforum
    @legobrandweerforum 10 ปีที่แล้ว +7

    5:15 kapote strotzkoppeling ?

  • @landbouwengameNL
    @landbouwengameNL 10 ปีที่แล้ว +3

    waar om zit er geen zuig arm aan dat gaat veel sneller en kan je van uit de vrachtwagen zuigen uit een sloot dat werkt nog weer sneller dan zo als het nu gaat .

    • @alarmbeilen7524
      @alarmbeilen7524 9 ปีที่แล้ว +1

      de WT heeft standaard 2 zuigslangen aan boord dus er kan altijd Via de Wt naar de Ts water uit de sloot worden gepompt

    • @j.s.kuijt-lodewijkx1147
      @j.s.kuijt-lodewijkx1147 8 ปีที่แล้ว +1

      +alarm Beil

  • @ikbeningo
    @ikbeningo 9 ปีที่แล้ว

    U

  • @joycevandijk9297
    @joycevandijk9297 7 ปีที่แล้ว

    #knol power

  • @sccz13
    @sccz13 7 ปีที่แล้ว

    Grüße Kollegen) Macht die Technik Sie besitzen sehr gute Positionierung der Anlage. Arbeite Feuerwehrmann in Russland. Rauchlosen Euch vom Himmel und trockenen ärmel!

  • @arnejohanpettersen1273
    @arnejohanpettersen1273 2 ปีที่แล้ว

    Ssss