* Temel kavramlar -

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 21 ต.ค. 2024

ความคิดเห็น • 11

  • @ŞeydaFulyaCansız
    @ŞeydaFulyaCansız 10 หลายเดือนก่อน +4

    Keşke bütün videolarda örnek sorularda çözseydiniz.🌹

  • @kaderdonmez6601
    @kaderdonmez6601 ปีที่แล้ว +2

    Beyin, öğrenme sürecinde yapısal ve işlevsel açıdan aktif olarak çalışan en önemli organımızdır.Beyin ve öğrenme birbiri ile doğrudan ilişkilidir.Beş ana lobu bulunan beyin, hem merkezi hem de çevresel sinir sistemindeki sinir ağlarının çalışmasını yöneterek öğrenirken gereksinim duyulan tüm işlevleri düzenleyip süreci yönetir.

  • @02polat73
    @02polat73 3 ปีที่แล้ว +3

    Harika bir sunum olmuş. Teşekkürler!

  • @zeliha9154
    @zeliha9154 3 ปีที่แล้ว +3

    Beyin,iç içe 3 bölümden oluşur. Ortabeyinde bulunan hipokamp, hafızanın merkezdir ve beynin yazıcısı olarak bilinir.Beynin hipokamp bölgesinde sinapslar, yüksek frekanslı elektirik sinyalleriyle uyarılınca sinaptik bağlantılar güçlenir.Böylece çeşitli öğrenme kanallarından bize ulaşan bilgiler verdiğimiz önem derecesine göre kaydolmaktadır.Önemsemediğimiz bilgiler ise düşük frekanslı elektirik sinyalleri şeklindedir.Bu sinyallerde zayıf sinaptik bağları oluşturur ve beyin kayıt işlemini (korteks) gerçekleştirmez.

  • @onuraykan6790
    @onuraykan6790 2 ปีที่แล้ว +2

    İnsanın beynindeki nöronlar, içsel ve dışsal girdilerin, uyartıların (impuls) şiddetine, tekrarına, düzeyine, durumuna dayalı olarak bağlantılar kurarlar. Bu nöronlar arası bağlantı uyartının vücudun ihtiyaçlarına ve beynin beklentilerine, anlamlı olup olmamasına, gerekli ya da gereksiz oluşlarına göre ya zayıflayarak koparılıp atılmakta ya da çok güçlü ise beyine kazınarak yeni bağlantılar kurabilmektedir.

  • @hulya9608
    @hulya9608 2 ปีที่แล้ว +3

    beyin duygusal bağ kurduğu ve iyi hissettiği bilgileri öğrenmede daha aktif rol oynar ve bilgilerin kalıcı olma olasılığı artar. beynin öğrenme merkezi orta beyin denilen limbik sistemde gerçekleşmektedir.

  • @gizemyonal3106
    @gizemyonal3106 ปีที่แล้ว +2

    Beyin, öğrenme sürecinde yapısal ve işlevsel açıdan aktif olarak çalışan en önemli organdır. Son 30 yılda yapılan sinir bilim (neuro science) araştırmaları, beynin nasıl öğrendiğiyle ilgili çok ilginç bilimsel gelişmeleri öne çıkarır. Öğrenmenin bir bölümü gözlem yeteneği, duygusal bağlılıklar, odak problemleri ve diğer çevresel etkenlere bağlı olarak bilişsel farkındalık dışında gerçekleşebilir. Bilişsel psikoloji (cognitive psychology) odaklı olmadan, isteğe bağlı bir şekilde uygulanabilecek çeşitli öğrenme metotları da vardır. Bu öğrenme metotlarının en etkilileri beynin yapısına en uygun olanlarıdır.
    Beyindeki Lobların İşlevleri Nelerdir?
    Beş ana lobu bulunan beyin, hem merkezi hem de çevresel sinir sistemindeki sinir ağlarının çalışmasını yöneterek öğrenme sürecinde gereksinim duyulan tüm işlevleri düzenler.

  • @sladogen8949
    @sladogen8949 2 ปีที่แล้ว +2

    "Okuma, yazma ve öğrenme gibi karmaşık zihinsel süreçlerde olduğu gibi, matematiksel
    süreçlerde farklı beyin bölgeleri veya bir takım beyin alanları daha aktif olmaktadır (Sousa,
    2001). Beynin frontal ve pariatel lobları (üst düzey düşünme becerilerinden sorumlu beyin
    bölgeleri) matematiksel anlamayı içeren bölgelerdir. Öğrenciler çoğu matematik problemini
    görmeye ihtiyaç hissederler ve görsel korteks sadece problemi görmekten daha karmaşık bir
    süreçtir. Sousa (2001) hemen hemen bütün matematiksel düşünmede görsel korteksin
    katılımının matematiksel problemleri görselleştirmede gerekli olan durumlardan biri olduğunu
    ileri sürmüştür".
    Kaynak: KOÇAK, G. (2020). Beyin araştırmalarının eğitime yansımaları: Geleceğin eğitimi üzerine. Edu 7: Yeditepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 9(11), 1-16.

  • @nilnehir7275
    @nilnehir7275 3 ปีที่แล้ว +1

    Merhaba hocam, bu güzel paylaşımınız için teşekkür ederim, çok güzel anlatmışsınız gerçekten de. Emeğinize sağlık. Bir de size mail attım rica etsem bakabilir misiniz mailinize. Teşekkür ederim, sağlıcakla kalın. 🙏