Amatör tekne yapımının hiçbir CEZASI YOKTUR!! Aksini söyleyenlere itibar etmeyiniz. Kendi yaptığınız tekneyi liman başkanlıklarından malzeme faturalarınız ve yapım esnasında çektiğiniz fotoğraflarfa kayıt ettirebilirsiniz. Detaylar için, www.denizrehberim.com.
sabah sabah hiç ilgi duyduğum bir konu olmamasına rağmen emeği ve fotoğrafları anlatımı görünce bizimkiler ne güzel bir şey yapmış diye seyrettim. sonu hüsran...
Ülkemizde de yapılan yüzlercr tekne var. Siz yabancı tasarım örneğine denk gelmişsiniz. Buradan inceleyin isterseniz ☺️. www.denizrehberim.com/tekne-insa-ornekleri-b196.0/
Aynen tam benlik ek yerlerini ahşap ile desteklesek bikac posta atsak dayanıklı olurdu kaç mm kontraplak kullanılmış ağaçişleri ustasıyım fiber epoksi malzeme fiyatı ne kadar tutar motorsuz
@@denizrehberimtv tesekkur ederim. Kendi yqptigimiz tekneye ruhsat alabilecegimiz hic aklima gelmezdi. Sayenizde ogrenmis oldum 🙂 6.5 metre dusunuyorum. Fiberglass tecrubem var.
@@denizrehberimtv hazir sizi bulmusk3n bi sey daha sorayim google da cevap bulamadim. 2 ay once kadar dalis yaptigim sirada 5 metrelik bi batık fiber tekne buldum, arastirip sahibinide buldum. Adam yapalirsen cikar tamir et kullan senin olsun dedi. Ama evrak yokmus. Ona ruhsat cikartilabilirmi?
@@bybdm3912 Malesef çıkartamazsınız. Koşullar,şartlar çok sertleşti. Hiç imkanı yok. Olur diyenlerede inanıp enerjinizi harcamayın liman başkanlığına kadar boşuna yorulmuş olursunuz.
Faydasi olur zarari olmaz. Zaten genel yöntem dusuk gramaj cok kattir.2-3 kat 300 gr elyaflama en guzeli. Ekside sadece olsa olsa agirlik olur oda eksi sayilmaz hatta + bile denebilir denge için.
boş laflara cevap verme çok güzel olmuş eline sağlık projeni ve malzeme faturalarını yaşadığın yerdeki liman başkanlığına git kaydını yaptır kardeşim. motor hariç aşağı yukarı kaça mal oldu yazarsan seviniriz bizde yaparız. rahmetli dedemle ahşap yapardık biraz teçrubemiz var.
Kendi yaptigim yelkenlinin net rakamini vereyim . 6.50 mt yelkenli 2012-2018 yillari arasi toplam hersey dahil 13 bin tl. Bu tekne gunumuz sartlarinda motor dahil 50 bini zorlar. Gerci bu dolar kuru ile simdi 50 bin yaziyorum belki 1 hafta sonra 60 bin demek gerekir. Biraz sartlara,pazarlik gucunuze,arastirma kabiliyetinize gore degisiyor.
Merhabalar. Pek ilgi alanınıza girmez ama denizrehberim forumunu takip etmenizi öneririm. Tekneler ve karavanlar farklı yerlerde yaşasalarda temelde aynı mantığa sahipler az çok. Pis-temiz su,elektrik,su yalıtımı iç mobilya,tente sistemleri vs gibi konularda karavanınıza uygun çözümler ortak sayılır. Aramıza bekleriz karavan tekne fark etmez. Yazın siz. Biz hepberaber elbet bir çözüm buluruz :)
Kemal kayımkaya Tekne yaparken kullandiginiz tüm malzemelerin faturasini biriktiriyorsunuz.Bu faturalar kendi adiniza olmak zorunda. Tekneyi yaparken bol bol kendinizinde oldugu fotograflar cekiyorsunuz. Daha sonra faturalar ve fotolar ile liman baskanligina gidiyorsunuz. Cüzi bir ödemesi oluyor.Zaten liman baskanligindan yonlendiriyorlar. 5 yil satilamaz kaydi serhi düsülerek baglama kütüğü ruhsatınız veriliyor.Sadece bukadar :)
Denizrehberim Tv+ merak ettiğim için soruyorum mesela bir kişi butik olarak bir tekne yapıp neden satamıyor 5 sene boyunca ? Yani illa tersane mi olması neden gerekiyorm? Teşekkürler
Baris Aydin Seri uretime gecilmesinin ve bu işin ticaretinin yapılmasinin engellenmesi için . Siz teknenizi kendinize yapıyorsunuz ve herşeyinden siz sorumlusunuz.Eğer bunu hemen satacaksanız bu iş ticarete girer ve Ce gibi kalite standartlarına tabi olmanız gerekir.
@@denizrehberimtv Kendi yaptığınız tekneyi kaydettirmekle ilgili kanun, yönetmelik, yönerge vs. maddelerini paylaşabilir misiniz? Sizin bahsettiğiniz geçici bir süreliğine yapılan sahiplik belgesi ile kayıt sanırım. Bu kısa bir süreyi kapsıyor. Bunun dışında sportif amaçla kullanılacak özel yapım tekne kaydı ilgili kanun, yönetmelik, yönerge vs. bulamadım ve böyle bir işe bunlar olmadan girişmek mantıklı gelmiyor. Sonuçta kim me derse desin eninde sonunda işler kanunlara göre yürüyor.
Merhaba.Bu Türkiye'de yapılmış bir örnek değil. Polonya'da yapıldı. Türkiye'de kendi teknem 6.50 yelkenli toplam maliyeti herşey dahil 9-10 bin civarı oldu. Bu teknede Türkiye şartlarında tahminen motorsuz olarak iyi bir araştırma ile herşey dahil 10-12 bine yapabilirsiniz. Pazarlık gücünüzle aşağıyada inebilir,yukarıda çıkabilir.
Tamamen suyu yarması ve sürtünme ile ilgili. Düz olduğu zaman sürtünme alanı fazla olur. V formunda olduğu zaman suyu yararak ilerler ve sürtünme en aza iner. En basitçe bu şekilde anlatabilirim.
düz olan tekneler hızlanmak için başlangıçta fazla güç gerektirir fakat yüzme hızına ulaştıktan sonra suyla temas eden yüzey azaldığından v şeklindeki teknelerden daha hızlı giderler.ancak dalgalı denizde yüksek hızda yorucu olur(çapadayken daha az salanır v şeklindekilere göre).v şekillinin avantajı hareket etmek için daha az güç ister ve sert denizde nispeten daha konforlu seyir sunar.ikisinin melezi deep v dir.deep v skiff olarak arayabilirsiniz
Ustatadim bende kendi teknemi yapmak istiyorum belliki bu konuda bilgi sahibisiniz sizinle bu kinuda sohpet etmek ve birkac bisey sormak isterim selamlar..@@onur7835
Üstadım bi fikir oluşması açısından düşünüyotum benim de teknem var tekne fiyatları da belli , maviliklere olan tutkum hiç azalmadı bende ailemi rahatça bindireceğim bi teknem olsun istiyorum bu malzeme malzeme fiyat değişiyor ama kabaca bu tekneyi sabit gereksinimler ile bütün işçiliklerini kendimiz yapmak istesek maliyeti ne olur
Güncel malzeme fiyatlarına hakim degilim bu aralar cok sık değişiyor . Ama sunu kesin bir sekilde soyleyebilirim. Bu boyda emsal satılan teknelerden %30-%40 daha ucuza mal edebilirsiniz. Pazarlık gücünüz var ise,iyi araştırma yapıp ucuza malzeme alabilirseniz %50 yi bile bulabilir.
@@denizrehberimtv merhaba bcademco sitesinden bir plan satın aldım pdf olarak gelmesi gerekiyor maile ama hala gelmedi acaba site aktif değil mi bir bilginiz var mı mail attım ama dönüş yapan olmadı
Slm forumunu da takip etmeye çalışıyorum. Bizim gibi deniz sevdalıları için mükemmel bir iş yapıyorsun. Bir süredir bu tarz bir tekne için bilgi topluyorum. Bu teknenin kabinini biraz daha kısa, arka havuzluğu daha uzun tutsam, malum sıcak bir iklimde yaşıyoruz. Yapısal olarak cok zorlar mı acaba ?
Yapısal olarak zorlamaz ama plan değişecegi icin iş gücü olarak zorlayabilir.Tekrar yeni hesaplamalar,parçaların uydurulması vs gibi. Kabin büyütme ve yükseltmeler ağırlık merkezini yukarı taşıdığı için problem yaratıyor. Ama kabin kısaltmak kayda değer bir sorun çıkarmaz.
Yerli örneklerimizde var videolaştırdığımız.Sayıları az ama zamanla yerli örneklerimizde çoğalcak. Denizrehberim forumu,devam eden inşalar ve yapılmış örnekler bölümlerinde bolca yerli yapım örnekleri görebilirsiniz.
Cnc kesim ücreti için 2 yıl önce tabaka başına 30 TL gibi bir rakam istiyorlardı. 10-15 plaka arası kesim yaptırsanız kabaca 300-450 TL arası kesim ücreti alırlar. Tabiki bu şehirden şehire,işletmeye göre değişebilir ben tahmini bir rakam söyledim. Planları aynı kağıt üzerine iç içe geçecek şekilde baskı alırsanız maliyetiniz oldukça düşer 50-100 lira arası planları baskı almış olursunuz.
Üstad bi kaç gündür takipteyim. Fakat aklımı bulandıran bir soru var. Su kontaplağı ve elyaf ile 7-8 m bir motorlu tekne yaptık diyelim. Bu tekneler hıza karşı dayanımlımıdır. Yoksa bu iş daha düşük hız gerektiren yelkenliler içinmi uygundur. Bu arada İnsanları düşünmeye ve uğraşa sevk ettiğiniz için teşekkürler.
Hiç endişeniz olmasın 15-20 knot hızları gören belki daha üstüne çıkan tekneler yapıldı,yapılıyor. Fiber bir tekne sadece elyaf + polyesterden imal edilir kabaca. Kendiniz yaptıgınız zaman 6-8 mm kontrplak üzerine elyaf epoksi atmış oluyorsunuz. Kalınlıgınız macunla vs ile 8-10 mm lere çıkıyor. Hiçbir polyester teknede bu kalınlıkları bulamazsınız. İciniz rahat olsun. Örnekler için www.denizrehberim.com. adresinde devam eden inşalar ve yapılmış örnekler bölümlerine göz atmanızı tavsiye ederim.
adamboats.dkonto.pl/index.php/jachty/jachty-drewniane/bonito-600 Yukarıdaki adresten mail adresine ulaşabilirsiniz. Maillere hemen dönüş yaptıklarını biliyorum.
Çok önemli bir detay atlanmış. Bu teknenin eni 2,60 gözüküyor planlarında. Kara yollarında müsade edilen genişlik 2,55'tir. Yani ben deniz kıyısında yapacam hop suya atacam ömür boyu orada kalacak diyorsanız problem yok ama en ufak bir sevkiyatta ne romorkla ne de kamyonla sevk edemezsiniz (yani edersiniz edersiniz de bir tekne parası daha harcamadan sevk edemezsiniz) . 2,35'e indirebilirseniz, hiç başınız ağrımaz. her kamyona atıp götürebilirsiniz.
Evet önemli bir noktaya değinmişsiniz. Römork olarak sıkıntı yaratır ancak vinç vs ile taşımak problem olmasa gerek. Geçtiğimiz ay bizim bağlı bulunduğumuz limandan bir trimaran sevk ettiler vinç ile.
Sorulariniz için admin@denizrehberim.com mail adresinden, youtube yorumlar kismindan , denizrehberim.com forum sitemizin kişisel ileti kısmından ulaşabilirsiniz.
Jimin Park Size,şartlarınıza,isteklerinize göre 20 binde olabilir, 80 binde. Tamamen size kalmış bir durum malesef. Kabul olarak 6-7 bine çıkartabilirsiniz.
@@onersoyak1794 Sadece kereste + kontrplak + epoksi + elyaf + macun +boya yapılmış hali teknenin kabuğu olmuş oluyor yani donanımsız olarak. Sade,çıplak olarak diyebiliriz. Paslanmazları,motoru,iç mobilyaları,donanımı,ekipmanı vs vs gibi + ları olmadan.
@@denizrehberimtv sağol hocam. NAsip olursa Önce bunun bi maketini yapacam. Sonra bire-bir aynısını yapmaya başlayacam. Plânlar için şu an araştırmadayım. Tekrar teşekkür ederim iyi yayinlar
Oner Soyak Önce maketini yapmanız çok iyi olur.Karşılaşacağınız tüm adımları görmüş olursunuz ve eğer bir problem varsa erken çözersiniz. çok teşekkürler sağolun 👍🏻
@@mstfkmlnc www.denizrehberim.com üzerinden kişisel ileti gönderebilirsiniz. Veya admin@denizrehberim.com adresine mail gönderebilirsiniz. Telefon ile her zaman müsait olamıyorum malesef :(
çok güzel tam istediğim gibi bende kendime bir tekne yapmayı düşünüyorum daha önce küçük bir tekne yaptım teknenin planlarını aldığımda sorunsus kayıt yaptırabilirmiyim.teşekkürler.birde bu tekneye kayıt esnSINDA PLAN PROJE GEREKİYORMU
sayın denız rehberım madem 7 metre yapıp vergı odeyecegız 9 metrelık bı tekne modeli varsa cıft kamara lı onun palyasırmısınız ou yapmayı deneyelım zaten vergısı aynı para bı sevaba gırın mumkunse
evren irgin Bu teknenin sınıfı kıyı seyrine uygun. Ama siz yaparken uygun güçlendirmeleri yaparsanız çoğu seri üretim tekneden daha güvenli bir tekne yapabilirsiniz. Yinede denizin şakaya gelmeyeceğini hep göz önünde bulundurmak şart 👍🏻
@@denizrehberimtv merhaba ciddi ciddi düşünüyorum bu teknenin aynısını yapmayı. Aynı konu benim de kafamı karıştırıyor. Bunun için forumunuza da kaydoldum ama yeterli bir açıklamaya denk gelemedim ya da ben bulamadım. Gönül rahatlığıyla denizde kullanabilecek şekilde güçlendirmeden kastınız nedir ? Neler yapılabilir çok kısa bilgi verebilir misiniz ? Su kontrasını daha kalın kullanabilir miyiz sağlam olması açısından ? Ölçüde sorun yaratır mı ? Cam elyafı örneğin 8-9 kat atsak fırtınada kullanabilir miyiz ? Maddi sorunum yok sadece kendim yapmak istiyorum hazır almakla yapmanın keyfi çok başka o sebepten değerli uzman fikirlerinizi öğrenmek istiyorum teşekkürler saygılar
@@bb6841 Mesajda ben etiketlenmedigim için gec gordum kusura bakmayin. Evet 1 ölçü daha kalın kontrplak kullanmak,birlesim yerlerine extra bir kat fazla fiber tape atmak, içten posta ve köşe kısımlarınaekatra güclendirme yapmak, 2 kat yerine 3 veya 4 kat elyaf+epoksi atmak güclendirme çözümleridir. Plana uygun yaptıgınız güçlendirmeler sadece ağırlık fazlalıgı ve hissetmeyeceginiz performans kaybı yaşatır.
@@bb6841 Burak kardeşim.......Gözünde büyütme...Plan belli.....içindeki destek kısımları, eğrileri, köşelerin desteğini daha kalın koyarsın...Ek yerlerine ilave epoksi macun ....Dışına paran yettiği kadar elyaf epoksi kat atarsın....5 - 7- kat.....Epoksi nedir bilmeyen arkadaşlarımız için yazıyorum...Elyaf kumaşın içine bol bol sürülüyor..... Aynı cam şişe gibi sert sağlam oluyor.....En saf temiz olanı ise POLİSAN EPOKSİ..... DYO EPOKSİ......Dewilux epoksi...
Bizde 2 mühendis kendi teknemizi yapmaya başladık Kuzey 400. Cnc parçalar data veya kit için bilgi isteyen arkadaşlar bi_merakk instagram adresini takip edebilirsiniz. Günlük yapım resimleri detay bilgileri paylaşılacaktır.
Hi. Firstly thanks for interest. we are homemade boatbuilding community.You can visit www.denizrehberim.com - this is our web site but turkish.- and find everything,plans what you want.
Arkadaşlar Çinli Alibaba nın firması Trendyol a hayır vahşi reklamlara hayır esnafı ayağa kaldıralım haydi Türkiye esnaf ile sıcak alışverişe devam et 🇹🇷
Amatör tekne yapımının hiçbir CEZASI YOKTUR!! Aksini söyleyenlere itibar etmeyiniz.
Kendi yaptığınız tekneyi liman başkanlıklarından malzeme faturalarınız ve yapım esnasında çektiğiniz fotoğraflarfa kayıt ettirebilirsiniz.
Detaylar için, www.denizrehberim.com.
yaparsak bize yardımcı olurmusunuz
Fatih Akay Tabiki. www.denizrehberim.com u ziyaret edin. Tekne yapımcıları olarak güzel bir topluluğumuz var.oradan faydalanabilirsiniz.
@@denizrehberimtv , чертежи можно ( проект )
@@denizrehberimtv ce belgesi alınabiliyor mu yani
Bu Benim Dünyam. Amatör tekne yapımında ce belgesi aranmaz. Kayıt etmek için,bağlama kütüğü çıkarmak için ce belgesine ihtiyacınız yok.
sabah sabah hiç ilgi duyduğum bir konu olmamasına rağmen emeği ve fotoğrafları anlatımı görünce bizimkiler ne güzel bir şey yapmış diye seyrettim. sonu hüsran...
Ülkemizde de yapılan yüzlercr tekne var. Siz yabancı tasarım örneğine denk gelmişsiniz. Buradan inceleyin isterseniz ☺️. www.denizrehberim.com/tekne-insa-ornekleri-b196.0/
Altı zımparalandığında gümüşi bir renk ile parlıyor. Acaba elyaf+epoksi haricinde metal bir kaplama vb kullandınızmı en altta.
Mashallah komsu! Very nice work,wish you good luck,safe waters and many keyfler! :)
Hem video emeği ve paylaşımı hem de proje mükemmel. Çok teşekkür ederim.
iyi dilekleriniz için teşekkürler.
elyaf. polyester.zehir miktarı ne kadar yaptınız
What a boat! i watch many of his boat buildnings and they are all so amazing and Beautyfull.tgank you very much.
Meant thank you ,sorry about misspeling!
You’re welcome 🙏🏻
Harbiden kıyak olmuş.
çok güzel emeğinize sağlık peki bu teknenin planını sizden alabilirmiyiz
Göl v.s.de uygundur. Güzel bir derleme. Omurga, postalı upgrade ile bize uygun hale gelebilir.
:) :) Tam olarak evet.
Seyrettim ve yapım aşamasında aynı şeyleri düşündüm...iskeleti olmayan bir tekne....model, biçim, dizayn güzel...
Bu haliyle denizde güven vermez mi yani?
@@ophrynion vermez usta sulara gelmez bu tekne. Sadece gölde gider.
Aynen tam benlik ek yerlerini ahşap ile desteklesek bikac posta atsak dayanıklı olurdu kaç mm kontraplak kullanılmış ağaçişleri ustasıyım fiber epoksi malzeme fiyatı ne kadar tutar motorsuz
20-25 civari tutar en az motorsuz. 8 mm kontrplak kullanilmistir buyuk ihtimal.Plani harfiyen uygulamak dayaniklilik acisindan yeterli olur .
Merhaba kendim 8 metreye 4 metre tekne yapmak ve içinde yaşamak istiyorum ama bilmiyorum neerden öğrenbikirim teşekkürler
www.denizrehberim.com
450 500 metre arası polyester tarzı tekne tiplerinden bu şekilde yapmak istiyorum teknik resim veya formu hakkımda yardımcı olacak varmı
www.denizrehberim.com
Hangi boyuta kadar tekne yapabiliriz. Bir sinjrlandirmasi varmı?
12 m üzeri liman başkanlıkları tarafından pek hoş karşılanmıyor. Ticari gözüyle bakıyorlar.
@@denizrehberimtv tesekkur ederim. Kendi yqptigimiz tekneye ruhsat alabilecegimiz hic aklima gelmezdi. Sayenizde ogrenmis oldum 🙂 6.5 metre dusunuyorum. Fiberglass tecrubem var.
@@denizrehberimtv hazir sizi bulmusk3n bi sey daha sorayim google da cevap bulamadim. 2 ay once kadar dalis yaptigim sirada 5 metrelik bi batık fiber tekne buldum, arastirip sahibinide buldum. Adam yapalirsen cikar tamir et kullan senin olsun dedi. Ama evrak yokmus. Ona ruhsat cikartilabilirmi?
@@bybdm3912 Malesef çıkartamazsınız. Koşullar,şartlar çok sertleşti. Hiç imkanı yok. Olur diyenlerede inanıp enerjinizi harcamayın liman başkanlığına kadar boşuna yorulmuş olursunuz.
Bu teknenin aynısını aleminyondan yapmak istiyorum olurmu acabaa
Olur ancak tasarımcısına danışmak ve kaç mm lik sac kullanılabileceğini vs öğrenmek gerekir.
Merhaba çift kat elyaf atsak artısı eksisi ne olur
Faydasi olur zarari olmaz. Zaten genel yöntem dusuk gramaj cok kattir.2-3 kat 300 gr elyaflama en guzeli. Ekside sadece olsa olsa agirlik olur oda eksi sayilmaz hatta + bile denebilir denge için.
Bunun ayarında bir teknem var 15.40 boyunda proje arıyorum buna nasıl yardımcı olabilirsiniz
Bahsettiginiz boy ülkemiz şartlarinda amatör yapim icin uygun degil. Ucretli olarak tersanelerden destek alabilirsiniz.
@@denizrehberimtv tşk ederim gemi mühendisleri odası varmış oradan yapılıyormuş
Slm Kontraplak gövde için kalınlık neşir burada
min 8 mm.
Usta size nasıl ulaşabilirim. Sormam gereken sorular var şu kardeşine bi yardım edermisin...
Aslinda burdan ulastiniz. www.denizrehberim.com dan kisisel ileti gonderebilirsiniz. vlkanaydin kullanici adim.
Kaydoldum ulaşacağım
Muazzam bir şey olmuş emeğinize sağlık
Çalıntı video, orjinalini th-cam.com/users/Szkutnikamator adresinden izleyebilirsiniz .
Plan harika 👍tam denizci tekne çizmiş adam
boş laflara cevap verme çok güzel olmuş eline sağlık projeni ve malzeme faturalarını yaşadığın yerdeki liman başkanlığına git kaydını yaptır kardeşim.
motor hariç aşağı yukarı kaça mal oldu yazarsan seviniriz bizde yaparız. rahmetli dedemle ahşap yapardık biraz teçrubemiz var.
Kendi yaptigim yelkenlinin net rakamini vereyim . 6.50 mt yelkenli 2012-2018 yillari arasi toplam hersey dahil 13 bin tl. Bu tekne gunumuz sartlarinda motor dahil 50 bini zorlar. Gerci bu dolar kuru ile simdi 50 bin yaziyorum belki 1 hafta sonra 60 bin demek gerekir. Biraz sartlara,pazarlik gucunuze,arastirma kabiliyetinize gore degisiyor.
selamlar zevkle takip ediyorum . cok güzel 😇 karavan yapiyorum bende kendime iveco eurobus ten . kanada actim kendime . karavanda kullanmalik pratik fikirleriniz tariflerinizde varmi 😊
Merhabalar. Pek ilgi alanınıza girmez ama denizrehberim forumunu takip etmenizi öneririm. Tekneler ve karavanlar farklı yerlerde yaşasalarda temelde aynı mantığa sahipler az çok. Pis-temiz su,elektrik,su yalıtımı iç mobilya,tente sistemleri vs gibi konularda karavanınıza uygun çözümler ortak sayılır. Aramıza bekleriz karavan tekne fark etmez. Yazın siz. Biz hepberaber elbet bir çözüm buluruz :)
şu anda bir kişi kendi teknesini yaptığında ruhsat alabiliyormu bilgilendirirseniz memnun olurum
Kemal kayımkaya Tekne yaparken kullandiginiz tüm malzemelerin faturasini biriktiriyorsunuz.Bu faturalar kendi adiniza olmak zorunda. Tekneyi yaparken bol bol kendinizinde oldugu fotograflar cekiyorsunuz. Daha sonra faturalar ve fotolar ile liman baskanligina gidiyorsunuz. Cüzi bir ödemesi oluyor.Zaten liman baskanligindan yonlendiriyorlar. 5 yil satilamaz kaydi serhi düsülerek baglama kütüğü ruhsatınız veriliyor.Sadece bukadar :)
Denizrehberim Tv+ merak ettiğim için soruyorum mesela bir kişi butik olarak bir tekne yapıp neden satamıyor 5 sene boyunca ? Yani illa tersane mi olması neden gerekiyorm? Teşekkürler
Baris Aydin Seri uretime gecilmesinin ve bu işin ticaretinin yapılmasinin engellenmesi için . Siz teknenizi kendinize yapıyorsunuz ve herşeyinden siz sorumlusunuz.Eğer bunu hemen satacaksanız bu iş ticarete girer ve Ce gibi kalite standartlarına tabi olmanız gerekir.
Denizrehberim Tv+ anladım.teşekkür ederim cevap için
@@denizrehberimtv Kendi yaptığınız tekneyi kaydettirmekle ilgili kanun, yönetmelik, yönerge vs. maddelerini paylaşabilir misiniz? Sizin bahsettiğiniz geçici bir süreliğine yapılan sahiplik belgesi ile kayıt sanırım. Bu kısa bir süreyi kapsıyor. Bunun dışında sportif amaçla kullanılacak özel yapım tekne kaydı ilgili kanun, yönetmelik, yönerge vs. bulamadım ve böyle bir işe bunlar olmadan girişmek mantıklı gelmiyor. Sonuçta kim me derse desin eninde sonunda işler kanunlara göre yürüyor.
Elinize sağlık çok güzel olmuş hakkaten tam benlik istediğim tekne toplam maliyeti ne kadar oldu bende yapmak istiyorum.
Merhaba.Bu Türkiye'de yapılmış bir örnek değil. Polonya'da yapıldı. Türkiye'de kendi teknem 6.50 yelkenli toplam maliyeti herşey dahil 9-10 bin civarı oldu. Bu teknede Türkiye şartlarında tahminen motorsuz olarak iyi bir araştırma ile herşey dahil 10-12 bine yapabilirsiniz. Pazarlık gücünüzle aşağıyada inebilir,yukarıda çıkabilir.
bu göl için mi denize uygun mu
Alimünyum iskelet üstüne sac kaynatarak yapılsa daha sağlam olmaz mı?
pozitifman2001 Olur olmasınada alimünyum ile uğraşmak pek amatörlere göre iş değil. Bu konuda bilginiz ve ekipmanınız varsa ne ala👍🏻
Merhabalar teknelerin alti neden düz degilde V seklinde oluyor , düz olsa ne olur basitce anlatirmisiniz
Tamamen suyu yarması ve sürtünme ile ilgili. Düz olduğu zaman sürtünme alanı fazla olur. V formunda olduğu zaman suyu yararak ilerler ve sürtünme en aza iner. En basitçe bu şekilde anlatabilirim.
@@denizrehberimtv tesekkur ederim
düz olan tekneler hızlanmak için başlangıçta fazla güç gerektirir fakat yüzme hızına ulaştıktan sonra suyla temas eden yüzey azaldığından v şeklindeki teknelerden daha hızlı giderler.ancak dalgalı denizde yüksek hızda yorucu olur(çapadayken daha az salanır v şeklindekilere göre).v şekillinin avantajı hareket etmek için daha az güç ister ve sert denizde nispeten daha konforlu seyir sunar.ikisinin melezi deep v dir.deep v skiff olarak arayabilirsiniz
@@onur7835 teşekkü ederim sağolun
Ustatadim bende kendi teknemi yapmak istiyorum belliki bu konuda bilgi sahibisiniz sizinle bu kinuda sohpet etmek ve birkac bisey sormak isterim selamlar..@@onur7835
Bitane katamaran planı bulamadım maliyet çıkarmak için ne yapsak bundan 2 tane yapıp birbinemi bağlasak😋😋😋
Meraba videolarınız çok başarılı işçilik muazzam ellerinize sağlık bu teknenin maliyeti ne tuttu
Merhaba iyi dilekleriniz için teşekkürler. Günümüz şartlarında motor dahil 75 bin tl.
Uvf müzik bir harika.. video da. Teşekkürler
Rica ederiz :)
Üstadım bi fikir oluşması açısından düşünüyotum benim de teknem var tekne fiyatları da belli , maviliklere olan tutkum hiç azalmadı bende ailemi rahatça bindireceğim bi teknem olsun istiyorum bu malzeme malzeme fiyat değişiyor ama kabaca bu tekneyi sabit gereksinimler ile bütün işçiliklerini kendimiz yapmak istesek maliyeti ne olur
Güncel malzeme fiyatlarına hakim degilim bu aralar cok sık değişiyor . Ama sunu kesin bir sekilde soyleyebilirim. Bu boyda emsal satılan teknelerden %30-%40 daha ucuza mal edebilirsiniz. Pazarlık gücünüz var ise,iyi araştırma yapıp ucuza malzeme alabilirseniz %50 yi bile bulabilir.
Planı nasıl satın alabilirim linke tıklıyorum ama bulamadım
Malesef satistan kaldirildi artik satin alamazsiniz ..
@@denizrehberimtv peki buna benzer planlı bir tekne var mı bildiğiniz
@@denizrehberimtv merhaba bcademco sitesinden bir plan satın aldım pdf olarak gelmesi gerekiyor maile ama hala gelmedi acaba site aktif değil mi bir bilginiz var mı mail attım ama dönüş yapan olmadı
@@Kutluayglsr yazdiginiz siteyi ilk defa duydum. İnsallah probleminiz çözülür,bir sorun yasamadan tekne planlarınıza kavusursunuz.
Video da müzik çok baskın yoksa gayet güzel olmuş
Slm forumunu da takip etmeye çalışıyorum. Bizim gibi deniz sevdalıları için mükemmel bir iş yapıyorsun. Bir süredir bu tarz bir tekne için bilgi topluyorum. Bu teknenin kabinini biraz daha kısa, arka havuzluğu daha uzun tutsam, malum sıcak bir iklimde yaşıyoruz. Yapısal olarak cok zorlar mı acaba ?
Yapısal olarak zorlamaz ama plan değişecegi icin iş gücü olarak zorlayabilir.Tekrar yeni hesaplamalar,parçaların uydurulması vs gibi. Kabin büyütme ve yükseltmeler ağırlık merkezini yukarı taşıdığı için problem yaratıyor. Ama kabin kısaltmak kayda değer bir sorun çıkarmaz.
Müthiş ya tekne 3. İzleyişim
Ya bende ilk defa bir tekne yapan kanalımız oldu diye sevindim. Bu ne ya hollanda falan...
Yerli örneklerimizde var videolaştırdığımız.Sayıları az ama zamanla yerli örneklerimizde çoğalcak.
Denizrehberim forumu,devam eden inşalar ve yapılmış örnekler bölümlerinde bolca yerli yapım örnekleri görebilirsiniz.
Merhaba böyle bi teknenin cnc kesim ücreti nekadara çıkmaktadır veyahut planları baskı yaptırmanın maliyeti nekadar oluyor
Cnc kesim ücreti için 2 yıl önce tabaka başına 30 TL gibi bir rakam istiyorlardı. 10-15 plaka arası kesim yaptırsanız kabaca 300-450 TL arası kesim ücreti alırlar. Tabiki bu şehirden şehire,işletmeye göre değişebilir ben tahmini bir rakam söyledim. Planları aynı kağıt üzerine iç içe geçecek şekilde baskı alırsanız maliyetiniz oldukça düşer 50-100 lira arası planları baskı almış olursunuz.
Denizrehberim Tv+ çok teşekkür ederim. size ulaşabileceğim bi sosyal medya aderesi veya mail verebilirmisiniz
seyit mert yavuz admin@denizrehberim.com mail adresinden veya denizrehberim.com adresinden kişisel ileti göndererek kolaylıkla ulaşabilirsiniz.
Erdem plan alabiliriz
Süper👏👏👏
Üstad bi kaç gündür takipteyim. Fakat aklımı bulandıran bir soru var. Su kontaplağı ve elyaf ile 7-8 m bir motorlu tekne yaptık diyelim. Bu tekneler hıza karşı dayanımlımıdır. Yoksa bu iş daha düşük hız gerektiren yelkenliler içinmi uygundur. Bu arada İnsanları düşünmeye ve uğraşa sevk ettiğiniz için teşekkürler.
Hiç endişeniz olmasın 15-20 knot hızları gören belki daha üstüne çıkan tekneler yapıldı,yapılıyor.
Fiber bir tekne sadece elyaf + polyesterden imal edilir kabaca. Kendiniz yaptıgınız zaman 6-8 mm kontrplak üzerine elyaf epoksi atmış oluyorsunuz. Kalınlıgınız macunla vs ile 8-10 mm lere çıkıyor.
Hiçbir polyester teknede bu kalınlıkları bulamazsınız.
İciniz rahat olsun. Örnekler için www.denizrehberim.com. adresinde devam eden inşalar ve yapılmış örnekler bölümlerine göz atmanızı tavsiye ederim.
bu teknenin planını alan oldu mu kaça satıyorlar.
adamboats.dkonto.pl/index.php/jachty/jachty-drewniane/bonito-600 Yukarıdaki adresten mail adresine ulaşabilirsiniz. Maillere hemen dönüş yaptıklarını biliyorum.
Çok önemli bir detay atlanmış. Bu teknenin eni 2,60 gözüküyor planlarında. Kara yollarında müsade edilen genişlik 2,55'tir. Yani ben deniz kıyısında yapacam hop suya atacam ömür boyu orada kalacak diyorsanız problem yok ama en ufak bir sevkiyatta ne romorkla ne de kamyonla sevk edemezsiniz (yani edersiniz edersiniz de bir tekne parası daha harcamadan sevk edemezsiniz) . 2,35'e indirebilirseniz, hiç başınız ağrımaz. her kamyona atıp götürebilirsiniz.
Evet önemli bir noktaya değinmişsiniz. Römork olarak sıkıntı yaratır ancak vinç vs ile taşımak problem olmasa gerek. Geçtiğimiz ay bizim bağlı bulunduğumuz limandan bir trimaran sevk ettiler vinç ile.
O zaman Macgregor 26x candir gerisi heyecandir derim.
selam tekne hakında görüşmek için talefon no verebilirmisiniz
Sorulariniz için admin@denizrehberim.com mail adresinden, youtube yorumlar kismindan , denizrehberim.com forum sitemizin kişisel ileti kısmından ulaşabilirsiniz.
Detaylı yapım aşamasını nasıl öğrenebiliriz
szkutnikamator.pl/index.php/bonito bu adresi bir ziyaret edin. Lehçe dilinde ama google translate iş yapar büyük ihtimal.
Planı sizde varsa iletişime geçebilirmiyiz
Malesef planları mevcut değil. Polonya merkezli bir firma satıyor planlarını 😢
@@denizrehberimtv teşekkürler
Ortalama yapım maliyeti kaç tl
Size bağlı tamamen.10 binle 50 bin tl arası.
böyle bir teknenin toplam maliyeti kaç lira ?
Jimin Park Size,şartlarınıza,isteklerinize göre 20 binde olabilir, 80 binde. Tamamen size kalmış bir durum malesef. Kabul olarak 6-7 bine çıkartabilirsiniz.
@@denizrehberimtv hocam kabul derken yeşil rengine kadar ki bölüm mu o fiyata cikiyor
@@onersoyak1794 Sadece kereste + kontrplak + epoksi + elyaf + macun +boya yapılmış hali teknenin kabuğu olmuş oluyor yani donanımsız olarak. Sade,çıplak olarak diyebiliriz. Paslanmazları,motoru,iç mobilyaları,donanımı,ekipmanı vs vs gibi + ları olmadan.
@@denizrehberimtv sağol hocam. NAsip olursa Önce bunun bi maketini yapacam. Sonra bire-bir aynısını yapmaya başlayacam. Plânlar için şu an araştırmadayım. Tekrar teşekkür ederim iyi yayinlar
Oner Soyak Önce maketini yapmanız çok iyi olur.Karşılaşacağınız tüm adımları görmüş olursunuz ve eğer bir problem varsa erken çözersiniz. çok teşekkürler sağolun 👍🏻
Müthiş...
Plânlar için iletişime geçebilirmiyiz?
adamboats.pl/ bu siteden iletişime geçebilirsiniz.
@@denizrehberimtv size telefon numarami versem iletişime gecebilrimiyiz?
@@mstfkmlnc www.denizrehberim.com üzerinden kişisel ileti gönderebilirsiniz. Veya admin@denizrehberim.com adresine mail gönderebilirsiniz. Telefon ile her zaman müsait olamıyorum malesef :(
@@mstfkmlnc planlara ulaşım oldumu bende ulaşmak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim
@@rehadolgun4425 ulaştım. Plânları vermiyorlar. 5000 euro fiyatla hazır su kontralarını gönderiyorlar. Siz sadece montajı yapıyorsunuz.
Bu teknelere belge alınıyor mu?
www.denizrehberim.com/kendi-yaptigin-teknenin-ruhsat-islemlerikafa-karisikligina-son-t3481.0.html
çok güzel tam istediğim gibi bende kendime bir tekne yapmayı düşünüyorum daha önce küçük bir tekne yaptım teknenin planlarını aldığımda sorunsus kayıt yaptırabilirmiyim.teşekkürler.birde bu tekneye kayıt esnSINDA PLAN PROJE GEREKİYORMU
Hayır gerekmiyor.Tekne kayıt prosedürleri için; www.denizrehberim.com/kendi-yaptigin-teknenin-ruhsat-islemlerikafa-karisikligina-son-t3481.0.html
sayın denız rehberım madem 7 metre yapıp vergı odeyecegız 9 metrelık bı tekne modeli varsa cıft kamara lı onun palyasırmısınız ou yapmayı deneyelım
zaten vergısı aynı para bı sevaba gırın mumkunse
Merhaba.Sitemizde onlarca plan mevcut.Ziyaret edip bilgi alabilirsiniz. www.denizrehberim.com
deniz teknesi degil bu
Merhabalar böyle bir tekneye çok özeniyorum hocam günümüz parasıyla ne kadar maliyete tekabül eder
Motorsuz olarak 15-20 bin. Motoruda koyarsanız 40-50 bin’e kadar sizin yeteneğinize bağlı olarak değişir.
Bu tekne ile okyanuslar geçilir mi?
Emirhan Çetin Malesef.Kıyı seyrine uygun bir tekne .
@@denizrehberimtv 😁😁
Bence gole uygun deplesmani yok gibi her an dagilabilir bence
@@yesimqw8219 Aynen bence de
Keresteye kac para harcadin
toplam 3 bin tl.
Motoruda polonyski sirketten ni temin edeceğiz?
ATA Kendi teknenizi yaparken,hiçbir tekne planında böyle bir zorunluluğunuz yok. İstediğiniz şekilde motoru temin edebilirsiniz.
@@denizrehberimtv benim bilgim yokta bi link birakabilirmisibiz
www.denizrehberim.com ilgili olduğunuz konulara dair tüm bilgilere ulaşabilirsiniz.
boyle bır teknenın malıyetı ne olur tahmını araba almıcam böyle bir sey lazım
ilhan ısık motor dahil 75-85 bin.
-Acaba her şey dahli size ne kadara mâl oldu ?
Bu tekne sahsi yapimimiz degil. Ancak tahmin yurutebilirim. Tahmini motor haric 20 bin + motor ücreti olarak hesaplayabilirsiniz.
@@denizrehberimtv Teşekkürler.
@@suleymancakr8947 motor tekneden daha pahalıdır.
Okadar basitse neden 80 ila 100 TL istiyorlar
80 ila 100 TL istedikleri nedir acaba tam anlayamadım :(
Aklıma takılan, tekneyi videoda iç sularda kullanmışlar bu tasarımın denizde fırtınalı bir hava ile karşılaştığında dayanıp dayanmayacağı.
evren irgin Bu teknenin sınıfı kıyı seyrine uygun. Ama siz yaparken uygun güçlendirmeleri yaparsanız çoğu seri üretim tekneden daha güvenli bir tekne yapabilirsiniz. Yinede denizin şakaya gelmeyeceğini hep göz önünde bulundurmak şart 👍🏻
@@denizrehberimtv merhaba ciddi ciddi düşünüyorum bu teknenin aynısını yapmayı. Aynı konu benim de kafamı karıştırıyor. Bunun için forumunuza da kaydoldum ama yeterli bir açıklamaya denk gelemedim ya da ben bulamadım. Gönül rahatlığıyla denizde kullanabilecek şekilde güçlendirmeden kastınız nedir ? Neler yapılabilir çok kısa bilgi verebilir misiniz ? Su kontrasını daha kalın kullanabilir miyiz sağlam olması açısından ? Ölçüde sorun yaratır mı ? Cam elyafı örneğin 8-9 kat atsak fırtınada kullanabilir miyiz ? Maddi sorunum yok sadece kendim yapmak istiyorum hazır almakla yapmanın keyfi çok başka o sebepten değerli uzman fikirlerinizi öğrenmek istiyorum teşekkürler saygılar
@@bb6841 Mesajda ben etiketlenmedigim için gec gordum kusura bakmayin.
Evet 1 ölçü daha kalın kontrplak kullanmak,birlesim yerlerine extra bir kat fazla fiber tape atmak, içten posta ve köşe kısımlarınaekatra güclendirme yapmak, 2 kat yerine 3 veya 4 kat elyaf+epoksi atmak güclendirme çözümleridir. Plana uygun yaptıgınız güçlendirmeler sadece ağırlık fazlalıgı ve hissetmeyeceginiz performans kaybı yaşatır.
@@denizrehberimtv çok teşekkür ederim vakit ayırdığınız için.
@@bb6841 Burak kardeşim.......Gözünde büyütme...Plan belli.....içindeki destek kısımları, eğrileri, köşelerin desteğini daha kalın koyarsın...Ek yerlerine ilave epoksi macun ....Dışına paran yettiği kadar elyaf epoksi kat atarsın....5 - 7- kat.....Epoksi nedir bilmeyen arkadaşlarımız için yazıyorum...Elyaf kumaşın içine bol bol sürülüyor..... Aynı cam şişe gibi sert sağlam oluyor.....En saf temiz olanı ise POLİSAN EPOKSİ..... DYO EPOKSİ......Dewilux epoksi...
Arkadaşlar
Selamın aleyküm
Elinde 12 metreye kadar tekne projesi olan varmı
www.denizrehberim.com :)
Iyi bi dalgada darmadagin olur...golde belki...
Hiç bir problem yaşamazsınız merak etmeyin. 2 kat 300gr/m2 elyaf ile tanktan farkı olmaz.
Bizde 2 mühendis kendi teknemizi yapmaya başladık Kuzey 400. Cnc parçalar data veya kit için bilgi isteyen arkadaşlar bi_merakk instagram adresini takip edebilirsiniz. Günlük yapım resimleri detay bilgileri paylaşılacaktır.
baktım henüz bir şey yok
Yaptınızmı tekneyi instigram da göremedim
yapmadık ülke değişikliği sebebi ile ama 3d dataları ve dosyaları mevcut dilerseniz ulaşabilirsiniz
I like what I see. I dream with 9 m lenght an 2 inbord diesels......
please give a contakt adress!
..answer to wolfgang.thiel51@gmail.com
Hi. Firstly thanks for interest. we are homemade boatbuilding community.You can visit www.denizrehberim.com - this is our web site but turkish.- and find everything,plans what you want.
Alson admin@denizrehberim.com is my email adress.
buna binip denize acilan cenaze namazi icin onceden cami ile gorusup rezervasyon yaptirsin. sert bir havada pamuk helva gibi dagilir bu alet.
Hangi tecrübenize dayanarak bu kanıya vardınız ?
Arkadaşlar Çinli Alibaba nın firması Trendyol a hayır vahşi reklamlara hayır esnafı ayağa kaldıralım haydi Türkiye esnaf ile sıcak alışverişe devam et 🇹🇷
Sonra yanlis montajdan dolayi gulu gulu
Eli tornavida,testere tutan herkes kendi teknesini yapabilir .Hiçte yanlış montajla karşılaşmadık merak etmeyin :)