De onderdelen van geel met knipperend getal moet wel herzien worden. Een aangegeven voorbeeld van geel 8 knipper gevolgd door groen knipper 8 met de gedachte “remweg te kort” is niet mogelijk. Het knipperende getal bij geel moet je zien als een aanvulling, en komt dus vooraf aan een ander remopdracht. De vuistregel blijft altijd dat de machinist altijd de eerlijke kans krijgt om te remmen, al is je zicht door mist 2 meter bij wijze van. Ook is de beschrijving indien het volgende lichtsein een verdere begrenzing aangeeft REMMING NIET ONDERBREKEN, niet benoemd, terwijl dat het hele idee van dat sein is. Voor de doelgroep zwaar overdreven om te benoemen, maar omdat het zo officieel behandeld en uitgelegd word zeg ik t toch maar. Goeie video!
Omdat de video betreft voor een 7 1/4" gauge spoorbaan, die schaal 1:7 tot 1:4 is, zou ik op 184mm spoor geen 40km/h durven te rijden😅😅. De 4km/h is dus vanwege dat het een miniatuurspoorbaan betreft, en geen 1:1 spoorbaan op normaalspoor schaal. Daarnaast is 10km/h over zo'n spoorbaan gevoelsmatig vrij vlot, terwijl je niet bepaald sneller gaat dan iemand in snel wandelende pas, wat eigenlijk een soort van gezichtsbedrog is, maar ook een mooie ervaring is.
De opzet van beide video’s (armseinen en lichtseinen) is nog een concept opzet, en verzamel bij voorkeur zo veel mogelijk feedback voor toekomstige revisies van de video. Insteek was om de video’s zo kort en beknopt mogelijk te houden, maar dat heeft bij sommige dingen geleid tot sneller praten, wat ik beter iets kan uitrekken voor rust. Bedankt voor de feedback 👍🏻
Ik ben namelijk best wel redelijk wat tijd kwijt geweest aan het maken van de video, en ik heb een foute interpretatie gehad van mijn video bewerkingsprogramma, dat ik dacht dat ik tot 16 minuten kon bewerken. Bleek achteraf dat ik niet meer markers kon plaatsen, en het geen limitering was. Zodoende dat ik sommige delen met een ‘sneltreinvaart’ erin heb geprobeerd te proppen. Versie 2 hiervan zal wat rustiger zijn, en omdat ik geprobeerd heb de video compleet te houden, maar zo kort mogelijk, komt het ook wat haastig over. Bedankt voor de feedback!
Zoals al opgemerkt geven de cijfers in de cijferbakken altijd een een getal maal tien de maximale snelheid weer. Voor je illustraties gebruik je overduidelijk Railwiki afbeeldingen, jammer dat die bron niet bij je bronnen vermeld.
Leuke video! Dat van die achterkant van de eerste lichtseinen dat ze wit gekleurd waren met arceringen is helemaal juist maar als ik me niet vergis werden de achterkanten van seinen daarna precies andersom als in het heden geverfd. Dat wil zeggen dan de lampenkast(armatuur)geheel zwart werd geverfd en het achtergrondscherm wit. Het laatste exemplaar waar dit nog lang zo was hing op een seinbrug te Dieren(ri Arnhem)maar is helaas vervangen. Koeiekoppen zijn nagenoeg uitgestorven op het hoofdrailnet Meppel heeft hem nog maar nieuw worden ze(denk ik)niet geplaatst. Geen melding van de NG seinen? Ik vind ze persoonlijk niet echt een verbetering vooral de zielige palen met het nog zieliger zwart witte bord omdat de paal niet gelakt is vind ik gewoonweg lelijk.
Zover mij bekend is, zijn @rico65960 en ik het er over eens dat we de NG type seinen niet willen gaan toepassen binnen de Stoomgroep West Zuiderpark, om verwarring te voorkomen en de componenten die wij gebruiken naast afkomstig zijn uit oude NS seinen, het tijdperk ook nog wel moet passen het materieel wat over de spoorbanen van de SWZ rijdt. Hierbij passen wij wat voor het seinwezen tot 2005 gebruikt werd toe, alles erna niet. Het was mij ook bekend dat de seinen achterop een inverse kleurschema hadden (zwarte klep, wit schild), en heb er beeldmateriaal van, maar waarschijnlijk vergeten toe te voegen of meerwaarde niet ingezien om de video zo kort als mogelijk te houden. Want de seinen die langs het spoor van de SWZ staan (1:4 formaat), is allemaal door de vereniging zelf gebouwd, waarbij lichtbak lenzen en fittingen voor het hoofdsein worden gebruikt, en 3D geprinte modellen van deze lenshouder met zonneklep, voor de kleine lichtbakken, met gebruik van 10mm leds. Bedankt voor de feedback!
Wat mij is opgevallen is dat NG seinen heel sterk op de Duitse seinconstructie qua bouw en ontwerp lijken, terwijl de 1955/1967 stijl sterk Amerikaans is. Persoonlijk vind ik de NG seinen zoals de eerste proefopstellingen zijn opgebouwd best wel tricky, persoonlijk zou ik het kleinere scherm toch mogelijk over het hoofd kunnen zien... En dan nog de vraag, bij twijfel, welke kleur was het... Maar dat zou je tegenwoordig in je cabine zo moeten kunnen zien met ERTMS achtige weergave (sorry, ik heb daar totaal geen verstand van, corrigeer me als ik het verkeerd heb). Mij is ook de variatie aan stijlen opgevallen, naast de arceringen, zwart-wit en wit-zwart, alsof hier en daar een bepaalde proef is gedaan voor wat het netste, veiligste en opvallendst oogt. Ik denk persoonlijk, dat het 1967 seinsysteem één van de beste, simpelste en beknopste systemen is, alleen vraag ik mij af waarom boven 160km/h de zichtbaarheid een probleem wordt. Als ik op de Autobahn 200km/h zou rijden zouden de matrixborden boven de weg naar mijn inzien zelfs nog duidelijk zijn. Misschien zou dubbel geel, als toevoeging voor hogere snelheden, denk ik nog geen slecht idee zijn om de remweg, snelheid & reactietijd te kunnen rekken? Sinds de invoering van de ATB is dubbel geel komen te vervallen, misschien is het weer van toegevoegde waarde, met gebruik van ATB?
Ik bedoelde hem meer als, voorheen was een dwergsein altijd maximaal 40 km/u. Tegenwoordig kan het bijvoorbeeld ook 20 km/u zijn. Maar inderdaad, nooit hoger dan 40 km/u.
Nog eens lekker dom! Een koeienkop geeft NIET de stand van het wissel aan maar der geografische richting aan waarin de trein gaat rijden. 'k 'weet niet welke domoor dit heeft ingesproken maar weet wel dat de kennis van zaken niet op orde is!
Als je goed kijkt, is dit het systeem wat bij de “Stoomgroep West” wordt toegepast, waarbij het NS seinstelsel in grote lijnen als inspiratie wordt gebruikt. Dit wilt niet zeggen dat het complete systeem wordt toegepast, en dat er dus dingen afwijken en anders worden toegepast dan die van het “officiële” systeem.
Als je goed de intro beluisterd had, betreft het een video voor het seinsysteem van de "Stoomgroep West Zuiderpark", en niet het officiële NS seinregelement die in de "Regeling Spoorverkeer" is opgenomen. Daarnaast heb ik zeer grote bewondering voor hun systeem, gezien zij op best indrukwekkende schaal het systeem erg mooi proberen na te bootsen, ondanks hun eigen toevoegingen/aanpassingen. Ik zou je aanraden om daar eens een kijkje te nemen in hun rijseizoen op een zondag, misschien dat je dan op andere gedachten gebracht wordt.
lekker dom, 4 km/u. Getallen moeten X 10 gelezen worden, dus bij 4 is het dus 40 km/u enz... als je een video wilt plaatsen is dat prima maar doe het dan wel goed.
Dan moeten ze dat in het filmpje echt beter uitleggen ewat niet het verschil is tusssen het grootspoor en het Kleinpolderplein. Het nederlandsche seinstelsel wordt namelijk uitgelegd.
De onderdelen van geel met knipperend getal moet wel herzien worden. Een aangegeven voorbeeld van geel 8 knipper gevolgd door groen knipper 8 met de gedachte “remweg te kort” is niet mogelijk. Het knipperende getal bij geel moet je zien als een aanvulling, en komt dus vooraf aan een ander remopdracht. De vuistregel blijft altijd dat de machinist altijd de eerlijke kans krijgt om te remmen, al is je zicht door mist 2 meter bij wijze van. Ook is de beschrijving indien het volgende lichtsein een verdere begrenzing aangeeft REMMING NIET ONDERBREKEN, niet benoemd, terwijl dat het hele idee van dat sein is.
Voor de doelgroep zwaar overdreven om te benoemen, maar omdat het zo officieel behandeld en uitgelegd word zeg ik t toch maar.
Goeie video!
Passeren met 4 km/u? Dat moet 40 km/u zijn. Verder een zeer informatieve video!
Dit is wel degelijk 4km/h dit gaat om een modelspoorbaan waar we de snelheiden met x1 ipv grootspoor x10 gebruiken
Omdat de video betreft voor een 7 1/4" gauge spoorbaan, die schaal 1:7 tot 1:4 is, zou ik op 184mm spoor geen 40km/h durven te rijden😅😅. De 4km/h is dus vanwege dat het een miniatuurspoorbaan betreft, en geen 1:1 spoorbaan op normaalspoor schaal. Daarnaast is 10km/h over zo'n spoorbaan gevoelsmatig vrij vlot, terwijl je niet bepaald sneller gaat dan iemand in snel wandelende pas, wat eigenlijk een soort van gezichtsbedrog is, maar ook een mooie ervaring is.
Interessant.dank u.
Heldere uitleg, doe je goed!
Dank voor de feedback!
Leuke leerzame video. Alleen jammer dat de voice-over op sommige momenten als een sneltrein praat. Hierdoor is het niet meer te volgen.
De opzet van beide video’s (armseinen en lichtseinen) is nog een concept opzet, en verzamel bij voorkeur zo veel mogelijk feedback voor toekomstige revisies van de video.
Insteek was om de video’s zo kort en beknopt mogelijk te houden, maar dat heeft bij sommige dingen geleid tot sneller praten, wat ik beter iets kan uitrekken voor rust. Bedankt voor de feedback 👍🏻
Ik ben namelijk best wel redelijk wat tijd kwijt geweest aan het maken van de video, en ik heb een foute interpretatie gehad van mijn video bewerkingsprogramma, dat ik dacht dat ik tot 16 minuten kon bewerken. Bleek achteraf dat ik niet meer markers kon plaatsen, en het geen limitering was. Zodoende dat ik sommige delen met een ‘sneltreinvaart’ erin heb geprobeerd te proppen.
Versie 2 hiervan zal wat rustiger zijn, en omdat ik geprobeerd heb de video compleet te houden, maar zo kort mogelijk, komt het ook wat haastig over.
Bedankt voor de feedback!
Zoals al opgemerkt geven de cijfers in de cijferbakken altijd een een getal maal tien de maximale snelheid weer. Voor je illustraties gebruik je overduidelijk Railwiki afbeeldingen, jammer dat die bron niet bij je bronnen vermeld.
Ik dacht dat ik die vermeld had, zal die er bij vermelden.
Leuke video! Dat van die achterkant van de eerste lichtseinen dat ze wit gekleurd waren met arceringen is helemaal juist maar als ik me niet vergis werden de achterkanten van seinen daarna precies andersom als in het heden geverfd.
Dat wil zeggen dan de lampenkast(armatuur)geheel zwart werd geverfd en het achtergrondscherm wit.
Het laatste exemplaar waar dit nog lang zo was hing op een seinbrug te Dieren(ri Arnhem)maar is helaas vervangen.
Koeiekoppen zijn nagenoeg uitgestorven op het hoofdrailnet Meppel heeft hem nog maar nieuw worden ze(denk ik)niet geplaatst.
Geen melding van de NG seinen? Ik vind ze persoonlijk niet echt een verbetering vooral de zielige palen met het nog zieliger zwart witte bord omdat de paal niet gelakt is vind ik gewoonweg lelijk.
Zover mij bekend is, zijn @rico65960 en ik het er over eens dat we de NG type seinen niet willen gaan toepassen binnen de Stoomgroep West Zuiderpark, om verwarring te voorkomen en de componenten die wij gebruiken naast afkomstig zijn uit oude NS seinen, het tijdperk ook nog wel moet passen het materieel wat over de spoorbanen van de SWZ rijdt. Hierbij passen wij wat voor het seinwezen tot 2005 gebruikt werd toe, alles erna niet.
Het was mij ook bekend dat de seinen achterop een inverse kleurschema hadden (zwarte klep, wit schild), en heb er beeldmateriaal van, maar waarschijnlijk vergeten toe te voegen of meerwaarde niet ingezien om de video zo kort als mogelijk te houden.
Want de seinen die langs het spoor van de SWZ staan (1:4 formaat), is allemaal door de vereniging zelf gebouwd, waarbij lichtbak lenzen en fittingen voor het hoofdsein worden gebruikt, en 3D geprinte modellen van deze lenshouder met zonneklep, voor de kleine lichtbakken, met gebruik van 10mm leds.
Bedankt voor de feedback!
Wat mij is opgevallen is dat NG seinen heel sterk op de Duitse seinconstructie qua bouw en ontwerp lijken, terwijl de 1955/1967 stijl sterk Amerikaans is. Persoonlijk vind ik de NG seinen zoals de eerste proefopstellingen zijn opgebouwd best wel tricky, persoonlijk zou ik het kleinere scherm toch mogelijk over het hoofd kunnen zien... En dan nog de vraag, bij twijfel, welke kleur was het... Maar dat zou je tegenwoordig in je cabine zo moeten kunnen zien met ERTMS achtige weergave (sorry, ik heb daar totaal geen verstand van, corrigeer me als ik het verkeerd heb). Mij is ook de variatie aan stijlen opgevallen, naast de arceringen, zwart-wit en wit-zwart, alsof hier en daar een bepaalde proef is gedaan voor wat het netste, veiligste en opvallendst oogt. Ik denk persoonlijk, dat het 1967 seinsysteem één van de beste, simpelste en beknopste systemen is, alleen vraag ik mij af waarom boven 160km/h de zichtbaarheid een probleem wordt. Als ik op de Autobahn 200km/h zou rijden zouden de matrixborden boven de weg naar mijn inzien zelfs nog duidelijk zijn.
Misschien zou dubbel geel, als toevoeging voor hogere snelheden, denk ik nog geen slecht idee zijn om de remweg, snelheid & reactietijd te kunnen rekken? Sinds de invoering van de ATB is dubbel geel komen te vervallen, misschien is het weer van toegevoegde waarde, met gebruik van ATB?
Super informatief!
Er is geen vmax van 40 km/u meer verbonden aan een laag geplaatst sein
Ik ben wel benieuwd waar je dat hebt gevonden :)
Ik bedoelde hem meer als, voorheen was een dwergsein altijd maximaal 40 km/u. Tegenwoordig kan het bijvoorbeeld ook 20 km/u zijn. Maar inderdaad, nooit hoger dan 40 km/u.
@@TreinVideoNL ah, zo bedoel je. Ja daarom ook "voorbijrijden toegestaan met plaatselijke snelheid, echter nooit hoger dan 40 km/h" 👍🏼
Prima video. Goede voice over! 🎉
7:16 dit gebruikt engeland
groen knipper 4 bestaat niet. Groen knipper is voorbij rijden toegestaan met vmax 40 KM/h. de 4 is niet nodig. verder een goede video
Nog eens lekker dom! Een koeienkop geeft NIET de stand van het wissel aan maar der geografische richting aan waarin de trein gaat rijden. 'k 'weet niet welke domoor dit heeft ingesproken maar weet wel dat de kennis van zaken niet op orde is!
Als je goed kijkt, is dit het systeem wat bij de “Stoomgroep West” wordt toegepast, waarbij het NS seinstelsel in grote lijnen als inspiratie wordt gebruikt. Dit wilt niet zeggen dat het complete systeem wordt toegepast, en dat er dus dingen afwijken en anders worden toegepast dan die van het “officiële” systeem.
Als je goed de intro beluisterd had, betreft het een video voor het seinsysteem van de "Stoomgroep West Zuiderpark", en niet het officiële NS seinregelement die in de "Regeling Spoorverkeer" is opgenomen. Daarnaast heb ik zeer grote bewondering voor hun systeem, gezien zij op best indrukwekkende schaal het systeem erg mooi proberen na te bootsen, ondanks hun eigen toevoegingen/aanpassingen. Ik zou je aanraden om daar eens een kijkje te nemen in hun rijseizoen op een zondag, misschien dat je dan op andere gedachten gebracht wordt.
lekker dom, 4 km/u. Getallen moeten X 10 gelezen worden, dus bij 4 is het dus 40 km/u enz... als je een video wilt plaatsen is dat prima maar doe het dan wel goed.
Tja, 10 dagen geleden is dat commentaar ook al geplaatst met een antwoord waarom. Misschien eerst even teruglezen...
Dan moeten ze dat in het filmpje echt beter uitleggen ewat niet het verschil is tusssen het grootspoor en het Kleinpolderplein. Het nederlandsche seinstelsel wordt namelijk uitgelegd.
@@jeannekok1096 het Nederlandse seinstelsel zoals dat wordt gebruikt bij Stoomgroep Zuiderpark. Dat staat ook in de titel van de film...
Lekker dom, niet eens alles van de video bekijken en wel reageren. Als je een reactie wil geven is dat prima maar bekijk dan eerst de video wel goed.