EIDOS Talks | Episodul 1 | JURNALISM ÎN ROMÂNIA: CREDIBILITATE vs. DISCREDITARE

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 22 ก.ย. 2024
  • Moderator:
    Claudiu Pândaru |DIGI 24 și Republica.ro
    Invitați:
    • Cristian Tudor-Popescu | DIGI24 și REPUBLICA
    • Cătălin Tolontan | LIBERTATEA și GSP
    • Paul RADU | OCCRP și RISE Project
    • Cosmin Savu | PROTV „România, Te Iubesc!”
    De ce o dezbatere despre decrediblizarea presei și “deturnarea” jurnalismului?
    Cercuri de interese diverse și tot mai bine finanțate profită de criza financiară a jurnalismului și de confuzia generată de fake news în ochii publicului și pun sub semnul îndoielii legitimitatea unor demersuri corecte.
    Amenințările au trecut de la violența verbală la cea fizică: chiar în această săptămână, un reporter de investigații olandez a fost împușcat, în stradă, cazul adăugându-se altor două crime săvârșite la adresa unor jurnaliști de pe teritoriul Uniunii Europene doar ultimii ani.
    Rolul social și etic al jurnalismului se „privatizează”, ajungând să genereze efecte pe care ar trebui să le producă pentru cetățeni pentru grupuri de interese de afaceri sau anti-democratice, deranjate de investigațiile de presă.
    Chiar reprezentanți ai unor instituții de stat au ajuns să intepreteze în România practici banale, de tipul preluării unei știri și a re-documentării ei, ca fiind asimilabile unui „grup infracțional organizat”.
    Câteva dintre subiectele discutate de Claudiu Pândaru și invitații săi:
    ● Sunt jurnaliștii de investigație din România în pericol?
    ● Cât de greu se câștigă și cât de ușor se pierde credibilitatea presei?
    ● Cum se pot „decanta” actorii publici de bună-credință, care servesc interesului public, de cei care servesc doar unor interese comerciale?
    ● Cum se poate reclădi un sistem de încredere între principalii actori publici din sistemul informațional actual, într-o democrație consolidată și funcțională?
    ● Cine și pe ce criterii decide cine e “presa bună” și “presa rea”, cine face propagandă și cine face jurnalism, cine e jurnalist și cine nu e? Cine decide?
    ● Care e nivelul actual profesional al presei din România și ce ar trebui să înțeleagă publicul și puterea despre modul în care funcționează investigațiile realizate în interesul public?
    ● Care e viitorul presei de investigații, în interesul public - și cum se poate rezolva „conflictul” dintre interesul public și subiectele „pe placul” publicului?

ความคิดเห็น • 65

  • @claudiu2641
    @claudiu2641 3 ปีที่แล้ว +4

    Fain!

  • @ProfesoriiTrasniti
    @ProfesoriiTrasniti 3 ปีที่แล้ว

    Felicitari pentru acest proiect. Este extraordinar!!! Profesorii Trasniti va saluta !!!

  • @berarpaul
    @berarpaul 3 ปีที่แล้ว +1

    Da, oratorul e mai accesibil si mai usor de inteles pentru public decat scriitorul. Publicul intelege orice mesaj mult mai usor cu ochii decat fara ei. Am sperante ca adevarul va deveni obiectiv in inimile tuturor celor care vor sa-l cunoasca, chiar daca ne va rani inclusiv pe noi, cei buni. Ideea de baza e ca ne va inalta ca fiinte umane. Confortul e obtinut prin inconfort si va stimez, va felicit si va aplaud pentru munca depusa. Va sustinem in continuare si credem in voi!

  • @TheMetinish
    @TheMetinish 3 ปีที่แล้ว +2

    V-ați gândit sa il aveti ca si invitat pe jurnalistul Malin Bot?

    • @eidosfoundation8154
      @eidosfoundation8154  3 ปีที่แล้ว

      Salut, Alin! Nu, nu avem in plan o astfel de invitatie.

    • @TheMetinish
      @TheMetinish 3 ปีที่แล้ว

      se leaga de notorietate? sau care mai exact ar fi criteriul? nu incerc sa fac aluzii.

    • @eidosfoundation8154
      @eidosfoundation8154  3 ปีที่แล้ว

      @@TheMetinish Din punctul nostru de vedere, nu s-au potrivit temele, dar ramanem deschisi si multumim de propunere. :)

    • @dragosstanca3568
      @dragosstanca3568 3 ปีที่แล้ว

      @@TheMetinish Activismul via social media e putin mai îndepărtat de core journalism, pe care îl avem noi în vedere, dar rămânem deschisi, e un subiect de dezbatere și e posibil să îl abordam și invitam și pe dl. Bot - dacă va accepta formatul. Ne dorim să generăm un dialog constructiv pe aceste teme și să încercăm sa aflam și noi unde începe și unde se termină jurnalismul în interesul public. Mulțumim pt sugestie!

  • @niaroma2375
    @niaroma2375 3 ปีที่แล้ว +4

    Pai nici nu ai acces sa scrii la o stire care e publicata , imi pare stupid ca nu poti lasa un feedback negativ fata de click baits ,fake news, etc.. . Nici macar opinia publica si pulsul publicului nu este luat in considerare, ca si cum opinia lui si cuvintele lui de incurajare/lauda/ura nu conteaza.
    Jurnalism fals, jurnalismul nu trebuie sa isi faca munca si cu puterea si cu opozitia. Imi pare strict stupid sa zici in 2021 ca jurnalismul mai trebuie sa isi faca munca cu partidele care au secat inteligenta in Romania si care au politizat in ultimul hal toate institutiile statului, la fel cum se intampla si acum ca puterea de guvernare sa faca acelasi lucru, fara sa ii fie rusine ca actioneaza tipic stanga si nu pro european (prin concursuri si modificari astfel incat concursurile sa nu favorizeze pe nimeni!!).
    Parerea mea este ca jurnalismul in Romania este unul foarte ieftin din punct de vedere moral si si al integralitati, se invarte foarte usor dupa banii si niciodata fata de ceea ce este moral sa faca pentru cetateni. Cu alte cuvinte banii dicteaza ce fel de jurnalism se face, un lucru rau este si faptul ca jurnalistii de astazi sunt foarte flexibili in fata banilor, si prea putin le mai pasa de faptul ca ei sunt cei care pot unii poporul impotriva unor lucruri negative din Romania, efectiv jurnalismul ar trebui sa fie motorul unei democratii , motorul care porneste publicul impotriva schimbarilor ce au ca menire distrugerea tarii ( cazul OUG 13).
    Astazi ne oprim la a avea jurnalism mediocru, chiar daca avem oameni formati pe bancile facultatilor spre a deveni jurnalisti, inca jurnalismul in Romania se face pe model si baza comunist/socialista. De ce spun asta ? Pentru ca efectiv jurnalisti nu critica absenta politicienilor: in presa libera, in conferinte deschise catre cetateni si presa, efectiv meseria de politician este una foarte usoara, pentru ca jurnalismul nu este pregatit sa joace la masa oamenilor care chiar fac jurnalism. Probabil ca sunt si oameni care reusesc sa iasa din tipar si sa faca jurnalism bazat pe ceea ce vad in alte tari, si nu bazat pe ceea ce se consuma in Romania.
    Sunt de parere ca si cetatean, ca mass media efectiv nu aduce nici o conexiune benefica cetateanului, ci doar o conexiune benefica celor care se perindeaza sa apara la televizor cand vor ei si cand le convine lor cel mai bine. Asta in conditiile in care efectiv oamenii din ministere apar foarte rar in public sau in presa libera, mare parte pentru ca nu sunt provocati sa aibe apariti si nu le este transmis faptul ca cetatenii chiar doresc conferinte publice, in care cetateni sa aiba contact cu acesti oameni care conduc mai multe institutii publice si sa isi formeze intrebari si discutii din timp, cu alte cuvinte sa fie informatii cu cel putin 5 zile inainte de o vizita si o conferinta( oameni trebuie sa fie ei jurnalisti pentru ei insusi, pentru ca nimeni altcineva din presa libera nu reprezinta cetateanul mai bine decat el insusi).
    Nu e de mirare ca in 2021, ne trezim cu tragedii si cu multe lucruri urate si negative in presa libera, cand efectiv ministerele sunt conduse de oameni incapabili sa asculte cetateni , si o presa libera care efectiv face la fel. Daca trimit un e-mail la orice entitate din Romania prim-ministru, ministru, prefect, etc... . Raspunsul primit inapoi nu se intoarce in veci , pentru ca nu exista respect fata de mine ca si cetatean, efectiv multe institutii au posta electronica si pare ca este inchisa sau ca efectiv cetatenii nu au dreptul la un raspuns, desi in baza unor acte normative ar trebui sa citeasca ce primesc pe posta electronica, mai ales pentru cele privind datele de contact care sunt dispuse publicului larg spre acces si informare.
    De multe ori imi pun intrebarea, daca jurnalismul in Romania mai respecta Constitutia tarii noastre. De ce imi pun aceasta intrebare, este lesne de inteles, ca fiecare post de televiziune politizeaza guvernul romaniei sub sintagme: "Guvernul Dancila" , "Guvernul Cîțu", "Guvernul Orban", etc... . Guvernul nu apartine nici unui om/partid. Guvernul efectiv este "GUVERNUL ROMANIEI" , trebuie sa delimitam clar cui apartine guvernul si toate institutiile statului , trebuie sa delimitam clar ce drepturi au cei pusi in guvern, trebuie sa delimitam clar ca orice schimbare in sectorul guvernamental trebuie sa treaca prin public, inclusiv schimbari la nivel de minister/numiri politice. Noi cetatenii Romaniei nu am votat ca PNL/ USR sa imparta functii platite din taxe si impozite, apartinatorilor de partid . De altfel nu am vazut nici un numit politic sa se planga ca salariile sunt prea mari acolo unde s-au facut numiri politice, practic fiecare om ce a obtinut o functie pe baza carnetului de partid , fara sa dea concurs sau sa stie legislatia in vigoare, nu demonstreaza ca avansam spre o tara democratica in care se cunoaste legea si se joaca la nivel integru/moral.
    Jurnalismul de astazi este un instrument al coruptiei, unul de foarte slaba calitate si care nu va fi niciodata jurnalism, cel mult va fi un instrument de propaganda care serveste acestui lucru si nu adevaratului jurnalism, astazi oameni isi dau seama ca fiecare post de televiziune are culoare politica, fiecare reporter numai are integritatea si moralitatea fata de milioanele de cetatenii care ajung sa ii citeasca mizeriile de stiri false/ titluri false si pompoase/articole de promovare politica/atac politic.
    Cetatenii Romaniei nu sunt interesati de atacurile politice si nici de promovarea politica/ stirile false sunt un lucru care incepe sa isi spuna povestea cand oameni tot mai mult analizeaza un titlu si aleg sa numai intre pe articol/ titlurile false si pompoase la fel au invatat sa fie ignorate. Cetatenii Romaniei au nevoie efectiv de lucruri pozitive care sa creasca eficienta noastra ca si stat pe toate planurile care ii vizeaza pe cetateni , de la traiul de zi cu zi, la institutii de care se bate, la combaterea coruptiei/numirilor politice/manipulari institutiilor politic impotriva cetatenilor si asa mai departe.
    Efectiv cetateanul de astazi trebuie sa primeasca stirii cu privire la noi lucruri care trebuie facute, la noi planuri economice ,proiecte, conferinte de presa, conferinte publice/declaratii, trageri la raspundere si urmarire pana la capat a dosarelor de coruptie si cum au fost finalizate sau de cat timp inca nu sunt inchise etc... . Poate in vasta majoritate de romanii o sa gasesti public care inca il poti manipula cu jurnalismul de astazi, dar majoritatea oamenilor inteligenti vor pleca din tara aceasta, si atunci jurnalismul din Romaniei nu o sa mai serveasca nimanui, cand toti pensionari nu o sa mai aibe pensii, nici macar jurnalisti care si-au batut joc de moralitatea celor care pleaca, pentru ca sunt ignorati si de presa libera si de statul Roman cu privire la ceea ce vor. Nu e de mirare ca astazi foarte multi tineri aleg sa plece si prea putini o sa se mai intoarca intr-o tara care efectiv isi sapa de la om la om propria groapa.
    Democratie incepe 2025-2026-2027-2028 ( PARTIDE DREAPTA NOI | NU USR | NU PNL | NU AUR | NU PSD | NU UDMR ).
    #Jurnalism=Coruptie=Guvern=> Migrare=> Sapati groapa cand ajungeti la pensie.
    NOI TINERII NU VOM PLATII: INDIFERENTA, JURNALISMUL DE PROPAGANDA, OAMENII CARE TOLEREAZA POLITIZAREA INSTITUTIILOR PUBLICE, OAMENI CARE ISI DORESC PENSIE FARA SA CONTRIBUIE, NU VOM FI SCLAVI NIMANUI PE ACEST PAMANT.

    • @niaroma2375
      @niaroma2375 3 ปีที่แล้ว

      Cu tot respectul jurnalismul este pentru cei care au astazi capacitatea de a face jurnalism fara sa le fie frica, pur si simplu imi pare ca jurnalismul adevarat nu are cum sa primeasca ura, daca efectiv loveste oameni care sunt mult mai negativi decat aspectele pozitive ale unui articol. Imi pare ca daca esti un jurnalist destept poti sa spui ceea ce vrei sa spui cu adevarat fara sa fi masacrat in public, mai ales ca prin prisma unui articol de jurnalism foarte bine facut, lovesti efectiv efectele negative si lucrurile negative cu care rezoneaza publicul tau. Daca in Romania ar fi demonstrat prin jurnalism ca numirile politice nu sunt un mecanism pro democratie atunci efectiv publicul si-ar da seama ca efectiv institutiile statului sunt posedate de entitati politice, cand ele de fapt nu ar trebui sa fie posedate de nimeni, ci doar administrate !!!!! .
      Imi pare ca sunt oameni mult mai tineri care stiu sa faca jurnalism, nu toti reusesc sa fie oameni neutri fata de politica din Romania. Imi pare cam ipocrit sa iti formezi o parere tipic comunist/socialista despre ce fel de societate este Romania in jurnalism si ce jurnalism consum, dar poate ca e nevoie si de niste ipocrizie voita, asta de a zice lasa-l pe roman ca oricum e prost si nu mai intelege in ce directie sa mearga. Efectiv romanul se oftica cand e terfelit ca si entitate de alte persoane.
      Partea 1 am scriso din propriile mele convingeri si pornind doar de la acel moment in care CTP a vorbit despre datul in putere si ca jurnalismul trebuie facut si pentru putere cat si pentru opozitie. Eu ma straduiesc zilnic sa inteleg de ce oamenii in ziua de azi, numai au capacitatea sa urmareasca un jurnalism facut mai stufos, Efectiv ai nevoie de un material video ca sa faci jurnalism, pentru ca prea putini mai citesc.
      Am sa urmaresc de acum materialul pana la final , oricum deja analizez nivelul de inteligenta la fiecare prin ceea ce spune , nu ai cum sa zici "nivelul profesional al jurnalistului roman este bun, al celui care se respecta " , adica nu sunt oameni care se respecta si traiesc din jurnalism care il fac pe interese politice/interese de propaganda/atacuri politice . Este corect sa vorbesti despre un caz de coruptie, la fel cum este de corect sa vorbesti despre metodele prin care s-a intemeiat actul de coruptie, efectiv trebuie nu doar sa vizezi fapta de coruptie si ancheta printr-un jurnalism anti coruptie, trebuie sa tintesti si statul care trebuie sa caute solutii si sa adopte atitudine impotriva a ceea ce s-a intamplat. Am vorbit ani la randuri de concursuri aranjate, de angajari pe baza de carnet de partid, pe spaga si mita pentru posturi publice, de tot felul de astfel de lucruri, si singurul punct care a fost evitat din tot adinsul a fost acel punct in care efectiv jurnalismul/statul a tergiversat de la caz la caz faptul ca era nevoie de o solutie care sa opreasca astfel de lucruri, ca acestea sa nu mai serveasca ca si material de presa. Trebuie sa stii sa dai in jurnalismul fals ca sa il pui la pamant, sa pui jurnalismul care se face in dezinteresul cetatenilor in comparatie cu ce munca faci tu.

  • @johnwayne416
    @johnwayne416 3 ปีที่แล้ว +4

    Asa da invitati, unul si unul! Va felicit! Pacat ca jurnalistii adevarati sint pe cale de disparitie!

    • @dragosstanca3568
      @dragosstanca3568 3 ปีที่แล้ว +1

      Noi sperăm să fie pe cale de apariție unii noi si de aceea insistam cu acest proiect. Multumim!

  • @bobobobo1776
    @bobobobo1776 3 ปีที่แล้ว +2

    Acest tip de podcast este sortit esecului, oricat de mult as spera sa ma insel, sunt curios sa vad cate vizualizari o sa primesca acest video.

    • @dragosstanca3568
      @dragosstanca3568 3 ปีที่แล้ว +1

      Dacă nu reușim așa îl invităm pe Dorian Popa si Selly să discutăm despre etica influensărilor ;)

  • @SergiuMunteanu
    @SergiuMunteanu 3 ปีที่แล้ว

    lol. de ce e alb negru?

  • @FaTaL7793
    @FaTaL7793 3 ปีที่แล้ว

    Interesant episod , invitați de calitate , felicitări!
    Ar fi interesat să-i invitați și pe domnii de la Recorder sau pe Dragoș Patraru chiar și pe Radu Banciu

    • @eidosfoundation8154
      @eidosfoundation8154  3 ปีที่แล้ว +1

      Multumim!

    • @dragosstanca3568
      @dragosstanca3568 3 ปีที่แล้ว +1

      Recorder sunt prezenți în 3 episoade din cele filmate pana acum. Subscribe for more. Și colegii menționați sunt în discuție.

  • @Verbsdescribeus
    @Verbsdescribeus หลายเดือนก่อน

    Jurnalismul din România e în decădere continuă, foarte puține voci au mai rămas credibile...

  • @TheCristiCmc
    @TheCristiCmc 3 ปีที่แล้ว

    Trebuie neaparat sa introduceti subtitrari in alte limbi. Neaparat.

    • @dragosstanca3568
      @dragosstanca3568 3 ปีที่แล้ว +1

      Mulțumim pentru sugestie, e un efort destul de mare, resurse încă nu chiar dar vom încerca.

  • @cosminb4727
    @cosminb4727 3 ปีที่แล้ว +1

    ideea nu-i rea dar dc e necesar să fie alb negru?

    • @dragosstanca3568
      @dragosstanca3568 3 ปีที่แล้ว +1

      Ideea proiectului e că adevărul are întotdeauna nuanțe și accentul se pune pe idei și gânduri, nu pe blink blink și culori.

    • @algernonis69
      @algernonis69 3 ปีที่แล้ว

      ca asa e viata de fapt...da culoarea te minte ca ar fi altfel.

  • @thealienist4112
    @thealienist4112 3 ปีที่แล้ว +3

    19:40 Raspunsul simplu este ca nu avem presa, iar voi faceti parte din ea! Ati rastogolit raspunsurile mai rau ca niste politicieni.

    • @dragosstanca3568
      @dragosstanca3568 3 ปีที่แล้ว

      Avem presa pe care ne-o permitem ca societate, îndrăznesc să spun că mai bună decât societatea per ansamblu în acest moment. Dacă chiar nu am avea ... Liviu Dragnea ar fi fost președintele României azi.

    • @thealienist4112
      @thealienist4112 3 ปีที่แล้ว

      @@dragosstanca3568 mda..sunt de acord cu societate influenteaza presa sau presa influenteaza societatea. Ca societatea sa se poata schimba trebuie informata corespunzator. Liviu Dragnea, PSD, AUR sunt si au fost posibili datorita presei care se invarte dupa portofel.. dar nu orice fel de portofel, ci din ala imputitm, mafiot. Iar aceasta presa ''mai buna per ansamblu decat societatea'' ne duce de ani buni spre groapa sapata de fosti comunisti, actuali politicieni.

    • @dragosstanca3568
      @dragosstanca3568 3 ปีที่แล้ว

      @@thealienist4112 Generalizarea nu e niciodata o idee buna :)

    • @thealienist4112
      @thealienist4112 3 ปีที่แล้ว

      @@dragosstanca3568 Generalizez atunci cand stiu ca 99% din presa este asa :))

    • @dragosstanca3568
      @dragosstanca3568 3 ปีที่แล้ว

      @@thealienist4112 Focusul nostru e, în cazul ăsta, pe acel 1% pe care ne-am dori să îl vedem a fi 10, apoi 20 și 90% ;)

  • @lucibb9725
    @lucibb9725 3 ปีที่แล้ว +3

    Cum sa faceți o dezbatere despre jurnalism fără Radu Banciu?

    • @dragosstanca3568
      @dragosstanca3568 3 ปีที่แล้ว

      Pentru că proiectul analizează situația jurnalismului nu al publicistilor și al celor care comentează știrile. Dar nu excludem în viitor să abordăm și teme care să fie potrivite pt dl Banciu, mulțumim pentru comentariu.

  • @soc831
    @soc831 3 ปีที่แล้ว +3

    Si eu consider ca Rise si-a batut joc de Dan Barna si de sansa si speranta multora de a nu-l mai avea 5 ani pe ficus.
    Si eu cred ca Rise a fost cumparat/constrans. Am citit aproape tot articolul lor, imens de lung, nu mi s-a parut nimic gresit. Ai voie in business sa faci afaceri cu familia, nu e ca la stat unde e conflict de interese.
    Era greu daca asteptau sa treaca alegerile si dupa aceea sa publice articolul? Erau dovezi incontestabile de crima de a trebuit publicat atunci? Basescu acum e anchetat. La fel, daca Barna iesea Presedinte, putea fi anchetat dupa. Sau ii vedeam caracterul daca renunta la imunitate (Klaus a zis in 2014 ca o va face si nu a facut-o deci e un mincinos).
    Daca se va da NUP de catre DNA, inseamna ca Rise e o mizerie, alaturi de Antene, Romania TV. Scuzele vor fi inutile.

    • @dragosstanca3568
      @dragosstanca3568 3 ปีที่แล้ว

      Subiectul semnalat e legitim, demersul jurnalistic e legitim, Dvs. puteți trage concluziile. E un compliment nemeritat pt RISE să se creadă că motivul pierderii alegerilor de Dan Barna ar fi fost acea anchetă - să fim serioși, diferența de voturi a fost imensă.

  • @laviniazaxeci4004
    @laviniazaxeci4004 3 ปีที่แล้ว +3

    @ Paul Radu pina la episodul cu dan barna va citeam si eu. de atunci nu am mai deschis pagina voastra (si nici pe facebook pe contul vostru nu am mai intrat). e fenomenal ca inca dupa 2 ani mai aveti tupeul sa va plingeti ca 'publicul are nevoia asta sa auda ce simte ca trebuie sa auda'. adica inca nu va recunoasteti greseala (daca e vorba de o greseala si nu sinteti doar niste vinduti de cea mai joasa speta). sa va fie rusine. sper sa dati faliment cit mai curind.

    • @laviniazaxeci4004
      @laviniazaxeci4004 3 ปีที่แล้ว +1

      uitati ce scria la vremea aia JURNALISTUL Paul Arne Wagner (care a scris mult si bine despre dragnea si cei 40 de hoti) despre articolul vostru: "modul în care o ancheta subțire a fost vânduta este una apropiata opusă cu ceea ce a fost Rise și apropiată de ceea ce este Antena 3 sau alții din partea de media romanească care ține mai puțin de conținut și adevăr și mai mult de spectacol și propagandă." si de asemenea: "Fiecare publicație are voie sa își schimbe politica editorială, să se schimbe chiar din investigativ în cancan, dacă doresc, dar o schimbare neanunțata și atât de radicala de la tonul sec la cel scandalos în plina campania electorala când, culmea, este vorba despre probabil cea mai slaba ancheta Rise, este tot un fel de a minți publicului, sau cel puțin de a duce cititorul pe o pistă greșită." . dar da, voi dati-i inainte cu publicul care nu vrea sa auda 'adevarurile' voastre.

    • @roxanaroxulet4650
      @roxanaroxulet4650 3 ปีที่แล้ว

      Si acum nu-l mai urmăriți? Jaf în ciuperci!

    • @laviniazaxeci4004
      @laviniazaxeci4004 3 ปีที่แล้ว +2

      @@roxanaroxulet4650 de comentarii 'istete' ca al dvs e plin internetul si nu fac decit sa arate cam cit il duce capul pe autor. nu faptul ca ii urmaresc eu sau nu era miezul problemei.

    • @roxanaroxulet4650
      @roxanaroxulet4650 3 ปีที่แล้ว

      @@laviniazaxeci4004 dvs. vă culegeți dreptatea din gradul de agresivitate pe care-l afișați, iar argumentele din atacul la persoană :)) Felicitări! Știu o etnie aparte care se manifestă astfel. Nu vă mai întreb nimic, îmi rezerv dreptul să constat că-i aparțineți.

    • @laviniazaxeci4004
      @laviniazaxeci4004 3 ปีที่แล้ว +2

      @@roxanaroxulet4650 am vazut din ce ati scris pina acum cam cit valoreaza parerea dvs. puteti face ce vreti cu ea. si apropo: dupa ce postati comentariul pe care il postati, ala cu jaful in ciuperci, comentariu agresiv si care arata clar cit de putin ati inteles din ce am zis, tot dvs va plingeti de agresivitate si atac la persoana. cam penibil.

  • @teodora7219
    @teodora7219 3 ปีที่แล้ว

    Oare d-nul Cristian Tudor Popescu e atat de naiv incat sa creada ca departamentul de stat american i-ar fi spus ca da, intrarea Romaniei in NATO e conditionata de achizitionarea elicopterelor americane, in cazul in care asa ar fi fost?

  • @varain87
    @varain87 3 ปีที่แล้ว +1

    n-am mai ras asa de mult in ultima mie de ani. trei personaje vomitive