Consum pompa de căldura aer-apă Midea

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 9 ก.พ. 2022
  • Casă de locuit pe un singur nivel, suprafața utilă 130 mp, izolatie exterioara cu vata bazaltica Rockwool de 16 cm, localitatea Paleu, județul Bihor, instalatia termica interioară incalzire in pardoseală, pompa de căldură aer-apă Midea 12 kw 380 v.
    Pompa de căldură a fost pornită pe data de 23.12.2021, până astazi 10.02 2022 înregistrând având consumul de energie electrica 745 kw, in 413 ore de functionare.
    Impartint numarul de kw la orele de functionare rezulta un consum de 1,8 kw pe ora. Exact consumul unui uscator de par pentru a incalzi o casa de 130 mp.
    Doresc sa mentionez temperatura ambientală fiind setata la 17 grade celsius, deoarece in toata aceasta perioada s-a lucrat la finisajele peretilor din interiorul casei.

ความคิดเห็น • 292

  • @silviuturcu
    @silviuturcu ปีที่แล้ว +5

    😅😅😅😅😅. Ce simpatic esti!!! Pai uscatorul consuma cit un cuptor. Pompa mea de caldura consuma la 30 de kw pe zi in Italia unde nu este frig ca in Romania. Daca o mai aveam acum la 0,7 euro pe kw puteam sa ma spinzur.

    • @douge3263
      @douge3263 3 หลายเดือนก่อน

      sigur ce ai tu in italia este centrala electrica de 30 kw nu pompa de caldura :))

  • @nicugavrilescu9993
    @nicugavrilescu9993 2 ปีที่แล้ว +12

    Esti tare maestre îmi place cu lucrezi foarte ordonat si explici foarte bine bun profesor Dumnezeu sã te binecuvînteze

  • @mihaialexa1935
    @mihaialexa1935 2 ปีที่แล้ว +2

    Va felicit pt ceea ce faceti👍sunteti un om deosebit.

  • @adico33
    @adico33 2 ปีที่แล้ว +1

    Frate super prezentare cred ca si cel mai prost om a inteles esti super tare felicitari !

  • @abogdan1978
    @abogdan1978 2 ปีที่แล้ว +4

    Cu dumneavoastra, intotdeauna vor fi reusite! 👍 Felicitari din nou!

    • @iulykenoby6058
      @iulykenoby6058 2 ปีที่แล้ว +2

      daca ai bani de aruncat pe geam da asa este,nu frumusetea si instalatiile cat mai tehnologizate sunt cele mai bune soluti sa nu te arda la buzunar,eu pe gaz casa 120 m2 2500,3000 ron pe iarna 6 luni,restul est vrajeala microcentrala a costat 2000 ron,pompa de caldura cateva mii de euro vreo 5 mii mi exact si numai rezistenta suplimentara consuma 3kwh ce sa mai zic de compresorul pe freon ca este ditamai hardughia de motor calculati si singuri.recuperezi bani aia in 1000 de ani cand deja esti in groapa,dar stai ca nu se calculeaza asa hahaha in maxim 8 ani o arunci la fier veci si trebuie sa cumperi alta,dar prosti sunt multi pe globul asta ,oricum pompele de caldura sunt proiectate pentru zi[one cu clima subtropicala,cu necesar d ecaldura mult mai mic,si unde gazul ajunge greu sau chiar deloc si lemnul la fel,este buna doar daca facem comparatie cu o centrala clasica electrica doar intre astea doua as alege pompa de caldura.

    • @danporfir
      @danporfir ปีที่แล้ว

      Eu am pompa. Nu este nimic relevant in ce ați spus

    • @abogdan1978
      @abogdan1978 ปีที่แล้ว

      @@iulykenoby6058 ai debitat prostii mai mari ca tine.. 🤣

    • @abogdan1978
      @abogdan1978 ปีที่แล้ว +2

      @@danporfir depinde si cum e instalata si dimensionata, izolatia casei.. Am auzit la unii care NU le au instalate corect sau INCORECT utilizate si le consuma ceea ce e normal . Daca a ta "haleste" curent nu inseamna ca toate sunt la fel. Si eu am Midea si folosesc radiatoare si sunt mega multumit. Poti vedea la profilul meu un film cu consum real, cu facturi, detaliat tot...

    • @danporfir
      @danporfir ปีที่แล้ว +1

      Bogdane nu pentru tine era comentariu 😂ci pentru Kenobi ,eu am pompă de căldură și sunt foarte mulțumit de ea ,el critica pompa de căldură și i-am spus că nu este nimic relevant în ce vorbește.

  • @paultarca7912
    @paultarca7912 2 ปีที่แล้ว +6

    Luna trecută in CJ, preț curent 0,7922 lei/kW iar gaz 0,1808 lei/kW. Deci pe electric e de 4 ori mai scump. Sunt curios de unde vina economia, cât timp o centrală pe Gaz de ultima generație e +/- 5.000 lei in funcție de buget… Dacă nu este gaz in zona, e nasol. Fără panouri pentru ați produce curentul Pompei de caldura, nu cred sa fie de impact major, inafara de faptul ca suna bine, sa ai pompa de caldura. In rest, sunteți într-adevăr un adevărat profesionist. Lucrați foarte corect!

    • @ristea-instalatorul
      @ristea-instalatorul  2 ปีที่แล้ว

      Corect. Cu gaz este mai ieftin. Este o solutie pentru locuintele care nu au in apropiere retea de gaz. Si intradevar o solutie destul de costisitoare.

    • @iulykenoby6058
      @iulykenoby6058 2 ปีที่แล้ว +1

      si panourile sunt frectie ca nu prudc mare branza si sunt foarte scumpe ,cu baterii cu tot te rupe la buzunar,nu mai recuperezi tu banii aia ca se strica si trebuie sa cumper alte instalatii

  • @antonacheion6688
    @antonacheion6688 2 ปีที่แล้ว +44

    Nu este corect sa prezinti consumul unei pompe de caldura la o casa care nu este locuita si cu o temperatura setata sub nivelul de confort. Incearca sa fii corect cu cei care te urmaresc pe youtube si cu viitorii clienti. Pompa de caldura Aer-Apa are cel mai mic randament chiar si cu incalzire in pardoseala. De fapt doar incalzirea in pardoseala face ca pompa de caldura sa nu consume enorm de multi kw

    • @ristea-instalatorul
      @ristea-instalatorul  2 ปีที่แล้ว +7

      Ok. Am fost acolo sa instalez obiectele sanitsre si am realizat si acest tutorial. Voi face si cu case locuite. In viitorul apropiat.

    • @ko33bclisboa
      @ko33bclisboa 2 ปีที่แล้ว +4

      Corect. Pompa de caldura este doar un mit cu costuri foarte ridicate.

    • @abogdan1978
      @abogdan1978 2 ปีที่แล้ว +3

      @@ko33bclisboa vorbiti prostii fara sa cunoasteti... 😏 th-cam.com/video/iv6sXVA8k5s/w-d-xo.html

    • @ko33bclisboa
      @ko33bclisboa 2 ปีที่แล้ว +6

      @@abogdan1978 Eu vorbesc prostii sau tu care vinzi asa ceva??? Pai dacă era atât de rentabila, îți dai seama ca se montau doar asa ceva, și celelalte sisteme de încălzire erau istorie... Îți dai seama ca toate cartierele rezidențiale ar fi avut doar pompe de căldură dacă ar fi avut un randament asa de extraordinar??? Dar nu au... Exista țări unde prețul pe KW este mic și totuși instalează centrale pe gaz.

    • @abogdan1978
      @abogdan1978 2 ปีที่แล้ว

      @@ko33bclisboa tu banuiesc ca esti dintre cei care deja iau pastile.cu iodura, nu? 🤣 Uita-te macar la sfarsitul filmuletului care am pus link. Si pt ca sigur nu te vei uita la tot, nu, sunt doar benefiar de asa ceva, nu vanzator sau instalator.
      Asa ca inca odata, da, scrii prostii mari!

  • @costincristian18
    @costincristian18 2 ปีที่แล้ว +1

    Bravo ....

  • @cristianenache1384
    @cristianenache1384 2 ปีที่แล้ว +10

    Salut ! Am citit majoritatea opinilor de aici si am observat ca niciunul din cei ce-si spun parerea nu au vreun fel de pompa de caldura . Nu am de gand sa comentez pro sau contra ci vreau sa va spun ca EU AM montata o pompa de caldura apa-apa , 12kw trifazic facuta in Romania , la Oradea de firma T. ( nu fac reclama ) .Incalzesc cu ea doar o parte (circa 60 mp - 3 camere) dintr-o casa din caramida cu amprenta la sol de 100 mp, cu pereti izolati cu polistiren , interior -exterior , tavane izolate , podea izolata , tamplarie termopan , incalzirea cu calorifere ,dimensionate ptr fiecare 6mp un metru de calorifer , la o temperatura ambientala constanta de aproximativ 22grade .Temperatura la care ajunge agentul este de 42 de grade . Apa din foraj are 14 grade .Pompa incalzeste apa dintr-un puffar de 1000l dupa care aceasta pleaca in instalatie si acm dintr-un boiler de 200l .Suntem 3 persoane in casa . Consumul de energie electrica pe luna februarie 2022 (o luna blanda din punct de vedere al temperaturilor ) a fost de aproximativ 1600 kw. Sunt putin dezamagit de investitie ca aceasta a fost mare . Diferenta de consum pentru aceeasi suprafata dintre o centrala electrica ( pe care am avut-o inaintea montarii pompei ) si pompa de caldura este de 15-20% in favoarea pompei. Cu banii investiti pentru functionarea pompei puteam sa platesc fara probleme diferenta dintre consumul pompei si al centralei lejer . Sunt constient ca in actualele conditii nu cred ca -mi voi amortiza investitia prea curand , dar am incercat si eu vrajit de ceea ce spune unul si altul ( majoritatea prezentand doar in roz situatia) sa-mi fie un pic mai bine .

    • @ristea-instalatorul
      @ristea-instalatorul  2 ปีที่แล้ว

      Este mare consumul

    • @danieldumitrucehan48
      @danieldumitrucehan48 ปีที่แล้ว

      ai aici un amalgam , consumul este mare ca ai pufferul foarte mare , e dublu fata de cat ai nevoie , apoi ai al doiea boiler de 200 l care nu este necesar , apa multa consum de energie mare , , nu ai nevoie de mai mult de 20 de grade in casa , cine ti-a facut proiectul e un mare dibitoc , pentru apa calda e suficinet 400l numai ca ai in Puffer schimbatorul de caldura pentru calorifere , nu intelegi ca sunt pionieri si fac tot felul de descoperiri arheloogice ? deci centrala electrica pentru 9 apartamente 50 m patrati are media de 900 KwH si a fost si - 12 grade afara , e model vechi nu are pompa de caldura , - era suficient un puffer de 500-600 l cu rezistenta 6KwH si o pompa de caldura eco air - pompa de caldura pornea cand era nevoie iar in puffer este termostat la 60 de grade opreste , asta este cand toti hommo sapiens din Romania au ajuns profesori Doctori honoris Cauza - iara Made in Romania e cum ai spune firma T - dacia 1300 made 1970 romania si comparata volvo 2023 - CTC eco air clasa A - made in suedia

    • @deava9336
      @deava9336 ปีที่แล้ว

      Multumim pentru ca ati impartasit. In ce zona locuiti? Eu ma gandeam sa fac undeva la Neamt, zona de munte dar cred ca zic pas, ma gandeam la aer-apa...se pare ca oricat de incomod e lemnul e sfant, daca nu ai gaze...

    • @cristianenache1384
      @cristianenache1384 ปีที่แล้ว +1

      @@deava9336 Buna ziua ! Locuiesc langa Bucuresti in Mihailesti .

    • @deava9336
      @deava9336 ปีที่แล้ว

      @@cristianenache1384 asta e zona climatica blanda, adica mai rar frig de ingheata pietrele, probabil cum zicea cineva ca e mare puferul, 1000l, sincer avem la bloc o rezerva de asta pt pompe 32 de apartamente...alta functie dar totusi cred ca 1000l e mult, poate si de aici problema...

  • @ADK208
    @ADK208 2 ปีที่แล้ว +1

    După părerea dvs ,la acestă casă cu o termoizolatie bună si la o temperatură medie de 0 grade,câte ore /zi ar functiona această pompă de căldură?

  • @beniaminigas
    @beniaminigas 2 ปีที่แล้ว +25

    17 grade in casa consum 1,8 kwh - cu iarna usoara / casa noua izolata - faci cu o soba mica de lemne(3kw) 23 grade cu un foc pe seara

    • @ZoltanBara
      @ZoltanBara 2 ปีที่แล้ว

      spui prostii, am casă nouă izolată perfect vată bazaltică 15 cm, și am o sobă de 11 kw dacă arde toată ziua și centrala pe gaz este închisă temperatura în casă ajunge la 13, 5 grade, pornesc și centrala pe gaz și arde și focul în living atunci temperatura ajunge la 17 grade după vreo 2-3 ore dar centrala pe gaz consumă încă 20 mc pe zi, deci înca vreo 200 de kwh PE ZI ps - iarna nu e ușoară, cel puțin aici în ardeal azi noapte au fost -6 grade

    • @ristea-instalatorul
      @ristea-instalatorul  2 ปีที่แล้ว +1

      Nu ma las la tine.

    • @iulykenoby6058
      @iulykenoby6058 2 ปีที่แล้ว +6

      @@ZoltanBara nu ai casa izolata corect,si schimbati si centrala pe gaz si instalatia de incalzire adica tevile ,radioatoarele,si ce mai ai tu acolo ca sunt facute de amatori,de consuma atat,izoleaza podeaua si acoperisul si lasa cenrala pe 21 grade tot timpul nu lasa sa scada temperatura in casa ca se consuma mult gaz sa o ridici iara,nu mai tineti centralele pe 26 grade ca nu este nevoie,va obisnuiti repede si la 21 grade in casa eu stau in tricou si pantaloni scurti toata iarna,poti si pe 22 grade si tot nu consumi atat.

    • @ionolaru7441
      @ionolaru7441 ปีที่แล้ว

      @@iulykenoby6058 toate componentele, nu "sunt facute de amatori ".ci instalate de amatori ! iar acesti execrabili de amatori,de regula,instaleaza tevile invers,mufele le instaleaza invers,t-urile,coturile le instaleaza invers,si unde mai pui ca si filetele prelucrate pe loc le fac pe stanga...

    • @flufycat2748
      @flufycat2748 ปีที่แล้ว

      Exact. Dar nu mai poti sa te lauzi ca ai casa ca un submarin care a costat cât un portavion.

  • @Qntrix
    @Qntrix 2 ปีที่แล้ว +2

    E tot magazinul aici. Chiar era nevoie de atâtea protecții, robinete și filtre pentru o simpla încălzire în pardoseală / 130mp?

  • @pchris5391
    @pchris5391 2 ปีที่แล้ว +1

    Exemplul meu in ultimii 12 ani cu pompa de caldura doar pt incalzire ( deci tehnologie mai veche) : consum pt apartament de 70mp2 foarte slab izolat si ferestre cu pierderi mari, temperatura setata 22 grade,zona cu clima temperata - intre zero si 7 grade noaptea, ziua 8-11, consum 1200 kw la doua luni in perioada de iarna, dar asta include si apa calda pe boiler si incalzirea noaptea pe radiatoare electrice. Sunt eficiente la consum pana la temperaturi de 5 grade afara, dupa incalzesc mai greu dar fac fata. In afara de filtre nu am schimbat nimic la ea in 12 ani

    • @danieldumitrucehan48
      @danieldumitrucehan48 ปีที่แล้ว

      mai taie din ele da-e dracului consumi 20KwH cu pompa de caldura pe zi ? 0,9kwH pe ora ? da ce ai boiler de 1,5 Kw putere - da ma lasi cu prostiile tale , pentru 9 apartamente 50 m patrati - centrala consuma cam medie 900Kw/ apartament pe luna si tu ma aburesti ca consumi 600 kw ? posibil sa ai tot porcarie din asta de aer conditionat cu motoare de frigider care incalzeste apa , nu ai centrala termica electrica cu pompe de caldura -

    • @pchris5391
      @pchris5391 ปีที่แล้ว +1

      Chill ca poate iti plesnete o vena si e pacat. Apartamentul este pe malul Marii Mediterane, clima calda, umeda, cu o briza usoara, unde aproape niciodata nu ninge sau scade sub zero grade. Boilerul era de 80 litri si 2500 w, am avut 2 un Bosch si un Ferroli. Caloriferele de 1800 si 2500 w. Pompa de caldura Aer Aer marca Mitsubishi ( cu conducte de aer prin plafon si pereti prevazute din constructie ) , mai zgomotoasa si cu un Cop probabil de 2 maxim 3 judecand dupa facturi. Facturi de aprox 150-200 € la 2 luni in perioada de iarna. Da mi un mail si ti le trimit ca sa te convingi. Eu nu vand pompe de caldura, spun ce am avut eu in casa, crezi bine, nu crezi, mi se falfaie. Am avut vecini care au avut nevoie de reparatii, a mea inca functioneaza. Singurul dezavantaj : nu da caldura cand isi face defrost , dar in rest, f multumit

  • @BogdanSladaru
    @BogdanSladaru 2 ปีที่แล้ว +45

    Daca tii un uscator de par de 1,8kW in priza 24 de ore, timp de o luna, inseamna cam 1300 kWh; te usuca la factura. Uscatorul de par nu te costa mult pentru ca il folosesti cateva minute o data la cateva zile, altfel comparatia este absolut aberanta.

    • @ristea-instalatorul
      @ristea-instalatorul  2 ปีที่แล้ว +4

      Dacă imparti kw consumati pe toată perioada la orele de functionare asta rezulta. Este foarte simplu. Termosistemul ajuta foarte mult la costurile cu incalzitul casei.

    • @BogdanSladaru
      @BogdanSladaru 2 ปีที่แล้ว +6

      @@ristea-instalatorul mda, mie nu mi se pare o comparație relevantă. Nu am spus ca e greșit, ci ca mi se pare aiurea sa compari un sistem care merge 24/24 cu un uscător pe care îl folosești câteva minute o data la câteva zile.

    • @valercozan2965
      @valercozan2965 2 ปีที่แล้ว +11

      Întrebare; la minus 15 /20 de grade face fata pompa sau consuma cit trei uscătoare 🧐

    • @raducretu6312
      @raducretu6312 2 ปีที่แล้ว +3

      Ce vb tipul asta la 17 grade....dai 100 de lei pe zii si faci frigul nu mai vb ca mai ai si încălzire în pardoseala care aia nu a specificat cat consuma deci parerea mea e varza sistemul....la cât se va face curentul te distruge...centrala pe samburi de prune e cea mai buna asta ca bonus

    • @ristea-instalatorul
      @ristea-instalatorul  2 ปีที่แล้ว +2

      @@raducretu6312 mai fa calcule.

  • @Laurentziu7691
    @Laurentziu7691 2 ปีที่แล้ว +5

    Wow, platesti 1000 de lei / luna, si ai 17 grade, cu investitie de vreo 15.000 de euro cu totul . Pai nu mai bine cumperi o centrala pe gaze, de 900 de euro, de vreo 5000 de euro dublezi izolatia casei, si iti mai raman si vreo 9000 de euro ??? Presupunand ca ai avea cei 15.000 . Consumul pe gaz la aceeasi suprafata cam 800 de lei, si ai 22-23 de grade in casa . Eu am platit pe 80 de zile din Octombrie pana la sfarsitul lui Decembrie 952 de lei . Pe Ianuarie si Februarie, pe consum autocitit mai vine inca 1200 de lei . Vreo 2.200 cu aproximatie pe 5 luni . Imi voi lua pompa de caldura cand vor consuma cat un bec cu led, si va costa cat o centrala pe gaze, pana atunci spor la treaba .

    • @douge3263
      @douge3263 3 หลายเดือนก่อน

      pai daca nu ai gaze ce faci ,si nu vrei sa faci focul :))

  • @RaduLuncan
    @RaduLuncan 2 ปีที่แล้ว +5

    Poate fi și 50 cm izolație cu vată, majoritatea pierderilor de căldură sunt prin geamuri, poate fi și cu 3 sticle termopan că tot sunt pierderi mari. iarna dacă pui mâna lângă geam simți cu radiază frig, iar vara radiază căldură (dacă bate soarele pe geam). Soluția geamuri termopan duble. Nu-i înțeleg pe ăștia la blocurile care se fac cu ușă de sticlă până jos, împreună cu geamul de lângă ușă sunt vreo 3 metri pătrați de radiator de frig (iarna).

    • @dragosz0r
      @dragosz0r ปีที่แล้ว +3

      Sunt si tamplarii care ajung pe la 0.38w/mpK si nu costa o avere iar suprafata vitrata este mai mica ca suprafata peretilor placilor etc, in plus si tu produci energie termica, ideea din spate este ca folosesti energia de la soare si un compresor sa produci energie termica... practic nu arzi hidrocarburi. Era bine daca toata lumea instala sisteme de genul, am avea un aer mai curat.

    • @supersmartas5
      @supersmartas5 8 หลายเดือนก่อน

      ​​@@dragosz0rLasa-l pe băiatul asta ca radiază frig

  • @linuss19yo
    @linuss19yo 2 ปีที่แล้ว

    Te interesează o caldaia baltur smile energy mk 70?

  • @andyeduard7826
    @andyeduard7826 ปีที่แล้ว +1

    Rspect maxim

  • @antochibogdan7090
    @antochibogdan7090 2 ปีที่แล้ว +2

    La pretul curentului din ziuoa de azi. Poti sa pui si mama. Pompei ca tot te arede la factura aceasta. Instalatie ie foarte pretentioasa nu ie pentrtu o casa obijnuita veche. Poti sa pui si doua. Module dar ie pretențioasă si costa. Mult rentabilitatea sta. In materialul utilizat la instalație folosite la montaj costa mult si pentru un om obijnuit nu se merita .mult prea scump pentru buzunarul omului de rind.

  • @MOTO_MAN.
    @MOTO_MAN. 2 ปีที่แล้ว +2

    Bună,ce garnituri de etanșare se folosesc la semiolandez de cupru,la încălzire?eu am folosit de clingherit,dar nu țin mai mult de un an,iar magazinele de specialitate nu au altceva.

    • @ristea-instalatorul
      @ristea-instalatorul  2 ปีที่แล้ว +1

      Da . Sunt cu probleme acele semiolandeze. Au umarul pe care se așază garnitura destul de limitat si un pic deformat. Nu mai folosesc astfel de semiolandeze tocmai din acest motiv.
      Incercati garnituri din piele sau aluminiu.

    • @profmade
      @profmade 2 ปีที่แล้ว +5

      la Hornbach gasiti niste garnituri nemtesti dintr-un material mai calitativ cu ceva fibre, rezistente si mecanic, de culoare rosie,
      f bune

  • @niculazar1872
    @niculazar1872 2 ปีที่แล้ว +2

    Buna seara, va urmaresc cu placere si apreciez punerea in opera a instalațiilor. Veti convinge pe deplin daca răspundeți argumentat la întrebarea : ce performanța are pompa de caldura , consum acesteia, la tempera exterioara de -20 grade C. Nimeni nu îndrăznește un raspuns. Si ca sa fie mai clar, se dorește o temperatura de 24 grade C in interiorul spațiului util.
    Cu stima,
    Lazar Nicolae

    • @ristea-instalatorul
      @ristea-instalatorul  2 ปีที่แล้ว +1

      Se poate face si 24 de grade in interiorul cladirii. De la minus 15 la acest model intra rezistenta. Asa am setat in meniul pompei de caldura dar doar in cazul in care nu poste sa mentina temperatura setata pe tur. Temperaturi de minus 15 sunt doar niaptea. Daca cladirea păstrează bine caldura posibil sa nu pornească noaptea. Iar in cazul in care porneste functioneaza pe o perioada scurtă de timp . In ceea ce priveste consumul la o suprafata de 130 mp cu o izolatie de 15 cm in perioada in care au fost inregistrate noaptea temperaturi de minus 18 grade celsius , temperatura ambientală 23 de grade celsius si 2 persoane la apa calda cosumul a fost de 730 kw pe 30 de zile.

    • @danieldumitrucehan48
      @danieldumitrucehan48 ปีที่แล้ว +2

      nu intelegi ca este un aer conditionat care incalzeste apa nimic mai mult merge incontinuu

  • @catalinniculae2468
    @catalinniculae2468 2 ปีที่แล้ว +2

    Te rog, poti sa mi dai si mie schema instalatiei completa sa mi fac si EU acasa?😊

  • @MrBliviu607
    @MrBliviu607 2 ปีที่แล้ว +1

    Succes pt ceea ce faci , dar ceea ce ai prezentat si consumul de 1.8 kw la ce temperatura externa este acest consum ? Mersi

  • @tiecuzma4507
    @tiecuzma4507 2 ปีที่แล้ว +2

    Deocamdată am 2 nelămuriri:
    -Eu nu am uscător de păr de 1,8 kw/h de unde l-ai procurat?
    - Dacă la Oradea e o săptămână -12°C câtă căldură mai bagă?

    • @ristea-instalatorul
      @ristea-instalatorul  2 ปีที่แล้ว +2

      A facut față si la minus 18.

    • @opritamircea8649
      @opritamircea8649 2 ปีที่แล้ว

      Merge primavara iarna cand Este - 15 est mort

    • @valercozan2965
      @valercozan2965 2 ปีที่แล้ว

      @@ristea-instalatorul La minus 18 A făcut fata cu încă o sursa de încălzit vrei sa spui…, dar dacă nu va supărați cit este servisul anual la o pompa ca bănuiesc ca trebuie făcut in fiecare an și dacă ți se duce compresorul cit te costa …!? 🧐🤣

    • @davidkecskes3316
      @davidkecskes3316 2 ปีที่แล้ว

      @@opritamircea8649 NU e mort :)) si in -18 grade a funcționat perfect si atunci inca era setat la 20.5 grade C.

  • @valentinlaurentiudecenco3373
    @valentinlaurentiudecenco3373 2 ปีที่แล้ว

    😀f frumos.... Este eficienta o astfel de pompa aer/apa daca este folosita ptr apa calda .... Daca e vb de încălzire doar .... Mai eficient era un climatizator .... Funcția de încălzire și aia era ... De ce nu se spune și partea nasoala și anume aceea că schimbătorul termic daca se umple de calcar din cauza presiunii prea mari a refrigerantului va crăpa pereții schimbătorului termic și astfel arunci totul la gunoi.... Iar șansă asta e f mare daca nu montezi un sistem de decalcifiere....

  • @emascatul
    @emascatul 2 ปีที่แล้ว +3

    Salutare, am si eu o intrebare. Acasa la dumneavoastra cu ce incalziti?

    • @ristea-instalatorul
      @ristea-instalatorul  2 ปีที่แล้ว +5

      Unde locuiesc acum sunt racordat la termoficare. La casa pe care tocmai o construiesc voi instala sistem de incalzire prin pardoseala, pompă de căldură aer-apă si cu siguranta panouri fotovoltaice. Voi realiza tutoriale cu instalația din casa mea.

  • @cornelfarfara7247
    @cornelfarfara7247 2 ปีที่แล้ว

    Chiar acum vam descoperit și Chiar acum ma-m abonat sunteți un mare profesor cu o ex.de excepție. Dar vas face o întrebare eu am o centrală vieadrus de 35 KW.cu 8 calorifere a-și putea atașa o pompă de căldură? Va mulțumesc.

    • @alxdava2004
      @alxdava2004 ปีที่แล้ว

      Mai bine cumperi lemn de banii ăia

  • @constantinadam4726
    @constantinadam4726 2 ปีที่แล้ว +1

    Dacă locatarul vrea 21..23 de grade, presupun ca se cam dublează consumul... Important e sa fie clientul mulțumit toate sistemele au plusuri și minusuri..

  • @silviutanasuica2093
    @silviutanasuica2093 2 ปีที่แล้ว +3

    Un uscator de par il folosesti 10 minute, pompa de caldura functioneaza tot timpul. Comparatie care te induce in eroare. Arata frumos instalatia dar costurile sunt foarte mari atat cu instalarea cat si cu folosirea. Cel mai ieftin sistem de incalzire mi se pare cel pe peleti, deocamdata. Se poate sa ma insel, dar este parerea mea.

    • @alxdava2004
      @alxdava2004 ปีที่แล้ว

      Păi nu funcționează tot timpul. Pompa încălzește un vas de stocare la o temperatură dorită după care stă. Pompa de circulare a instalației plimbă apă încălzită până se atinge temperatura dorită. Problema reală este dată de izolația slabă, temperaturile ridicate cerute de client. Păi să stai la 26grade iarna mi se pare aberant.

  • @bardancezarb
    @bardancezarb 2 ปีที่แล้ว +2

    Poate ma puteti lamuri si pe mine. Am inteles ca pompele de caldura aer-apa merg pana la -15°. Dar daca temperatura scade sub -15, pompa de caldura nu mai da caldura deloc, sau doat isi pierde din eficienta?

    • @ristea-instalatorul
      @ristea-instalatorul  2 ปีที่แล้ว +1

      Buna. La pompele de caldura aer-apa Midea am setat sa porneasca rezistenta daca nu face fata de la o anumită temperatură exterioara. Depinde de la caz la caz. Nu am intampinat probleme la nici un proiect. Recomand o termoizolatie bună si realizată corect . Vă ajuta sa conservati căldura.

    • @iulykenoby6058
      @iulykenoby6058 2 ปีที่แล้ว

      @@ristea-instalatorul omul a intrebat daca mai functineaza pompa la -15 grade nu ca sa izoleze casa mai bine ,va raspund eu nu mai functioneaza are sistem de protectie ca are ulei si este practic un motor si lucreaza cu freon si nu merg la temperaturi mai joase,sunt pa la minus 15 grade

    • @abogdan1978
      @abogdan1978 ปีที่แล้ว

      @@iulykenoby6058 iar aberezi... 🤣 Citeste un manual de la o pompa. Ai sa fi uimit ca functioneaza si pana la -25°.. 😒

  • @catalinniculae2468
    @catalinniculae2468 2 ปีที่แล้ว +3

    Un sfat pentru cei care izoleaza case , izolati le cu polistiren sau vata minerala cu grosimea de 30 centimetri si aveti o casa pasiva adica pastrati in casa 99% din caldura dar casa trebuie izolata inclusiv in pardoseala inclusiv in tavan ori in pod, inclusiv peretii exteriori plus termopane cu triplu strat si ve ti plati intre 50 si 100lei pe luna la incalzire. Deoarece 30 cm polistiren este echivalent cu 4 metri de zid de caramida ca izolatie termica.

    • @valercozan2965
      @valercozan2965 2 ปีที่แล้ว

      Și unde este aerisirea 🤣

    • @dandriver8129
      @dandriver8129 2 ปีที่แล้ว +2

      Tu ai intrat iarna in beci?Acolo ai 12-15 grade din pământ. Deci inapoi la bordeie și salvăm planeta!

    • @iulykenoby6058
      @iulykenoby6058 2 ปีที่แล้ว +1

      corect boss asta este secretul nu porcariile astea scumpe

    • @ionolaru7441
      @ionolaru7441 ปีที่แล้ว +2

      30 cm,nu ajung ! trebuie ceva ca lumea,respectiv 30,1 cm....

    • @danieldumitrucehan48
      @danieldumitrucehan48 ปีที่แล้ว

      bai intelihentes , poti sa pui si cacat poleit ca daca nu ai permenet caldura in casa nu faci nici un cacat , adica trebuie sa ai caloriferele calde in permanenta si sa mentii caldura constant , cu centrala pe gaze care merge si se opreste apoi porneste iara nu e mare sfaraiala , ferestrele sunt principala pierdere de caldura , iar trecerea de la un anotimp la altu este sa ai permanent in casa 20 grade nu trebuie izolatii de 30 de cm , bani aruncati pe apa sambetei , in tarile nordice nu foloseste nimeni polistiren sau anveloparea cladirii cu vata bazaltica , sunt centrale termice electrice cu pompe de caldura , e suficient vata bazaltica de 6 cm - daca tot vrei sa izolezi casa - daca aveti bani de arucat asta este , voi dati drumul la centrala cand se face frig , in tarile nordice este permanent minim 20 de grade in functie de temperatura de afara

  • @alinuta6137
    @alinuta6137 2 ปีที่แล้ว +2

    Cât costă instalația, doar echipamentele, fără manoperă?

    • @ristea-instalatorul
      @ristea-instalatorul  2 ปีที่แล้ว

      A fost achizitionata anul trecut in toamna. Nu mai retin. De atunci preturile au fost modificate de 2/3 ori. In crestere bineanteles.

  • @agrumei
    @agrumei 7 หลายเดือนก่อน

    Mi se pare mult o pompa de caldura de 12 kw la 130 mp, pentru o casa foarte bine izolata.
    Eu am o casa izolata mediu, si toti instalatorii, sau furnizorii au agreat asupra unui singur lucru : pompa de caldura de 8 kw. Daca izolam bine si podul, puteam merge chiar spre o pompa de 6 kw.
    Deci intrebarea mea este : de ce 12 kw ? Nu este supradimensionata ? Cred ca pompa aceea va avea porniri si opriri dese, in loc sa aiba un mers constant, si continuu.
    A mea la 0 grade consuma 600-700W instant, mers constant, cu apa pe tur de 32 de grade.
    Alt argument e ca pompa de 8 kw are COP de 5.2 la A7/35W, pe cand pompa de 12 kw are COP de 4.95 in aceleasi conditii.
    Ca sa nu mai zis ca pretul de baza e cu aprox 1000 euro mai mult...

  • @GAMMATOTALINSTAL
    @GAMMATOTALINSTAL 2 ปีที่แล้ว +5

    Casa cu suprafata de 130 mp, bine izolata si IPAT, dupa cum spuneti si montati pompa cu puterea de 12kw??O pompa de caldura cu puterea de 8 kw monofazata nu era de ajuns??

    • @ristea-instalatorul
      @ristea-instalatorul  2 ปีที่แล้ว +1

      Corect. A dorit beneficiarul sa fie 380. A zis ca daca tot are bransamentul sa se foloseasca de el. Eu am propus 8 kw , 220 si conectata pe bransamentul de 380 dar doar 220. Totul este bine cand se termină cu bine

  • @hardsoft21
    @hardsoft21 2 ปีที่แล้ว +1

    La minutul 2:32 - "si un filtru Y". Vedeti ca e pus filtru Y in mod gresit . Daca aia e teava pe care pleaca agentul termic spre acumulator , adica de la unitatea centrala inspre acumulator atunci clar fitrul Y ( strainer ) este instalat in mod gresit. El se instaleaza cu bratul de intrare sa zicem dinspre stanga si atunci iesire este spre dreapta iar zona de acumulare a mizeriei/materialului care trebuie retinut se face spre parte de dreapta jos. Dupa cum e instalat acesta, fluidul trebuie sa vina din dreapta si sa mearga spre stanga astfel incat fluidul sa treaca prin elementul de filtrare si mizeria sa se acumuleze in partea de jos. Prin scoaterea busonului de pe bratul care duce in jos se extrage elementul filtrtant si mizeria, altfel ea ramane pe tava respectiva.
    Suplimentar pe aceste filtre exista o sageata care indica directia de curgere a fluidului prin ele. Deci va decideti:
    - daca directia de curgere a fluidului e cea spusa de dvs. atunci filtrul este instalat gresit trebuie rotit in plan orizontal cu 180 grd ( ce acum e intrare trebuie sa fie iesire si ce e iesire trebuie sa fie intrare )
    - daca filtrul e instalat corect atunci fluidul circula de la dreapta spre stanga.
    Sa va mai spun si alte probleme prezentate de dvs. in video-clip? Bafta si sa ne auzim sanatosi!

  • @florinvictorsabau5969
    @florinvictorsabau5969 2 ปีที่แล้ว +2

    cred ca era mai buna o comparatie kw/zi la 17 grade rezulta o medie de aprox 15 kw/zi, probabil ca la 21 de grade consumul o sa fie de aprox 25-30 kw/zi. Ce nu ai precinct si este forte important este costal une astfel de instalatii

    • @tudorelmincu6986
      @tudorelmincu6986 2 ปีที่แล้ว +3

      Daca merge 60 de zile înseamnă că avem 900 kw știi ce înseamnă 900 kw că preț ??? la care mai adăugăm și un consum casnic de 500 kw și unde ieșim ?????

    • @alxdava2004
      @alxdava2004 2 ปีที่แล้ว +1

      @@tudorelmincu6986 ieșim bine comparativ cu lemnul și gazul, sau cu o centrală electrică.

    • @danieldumitrucehan48
      @danieldumitrucehan48 ปีที่แล้ว

      mai imnulteste cu 2 pe aia 15Kw si ajungi la rezultatul pe aproape , asta pentru 50-60 m patrati la 120 m patrati consumul este dublu

  • @dutzaboss
    @dutzaboss 2 ปีที่แล้ว

    Deci are consum la apa pe tur de 35 grade si in casa 17 grade cam maricel sincer , eu tin 40 pe tur si 22 in casa plus apa menajera 300 l la 50 grade cu consum de 600+ kw pe luna , folosesc pompa chofu de 10 kw pentru 90 mp

  • @adriang5693
    @adriang5693 ปีที่แล้ว +1

    Sincer tot nu vad utilitatea Pompelor de caldura, daca se pune baza cea mai mare pe izolarea imobilului -atunci orice alta sursa de incalzire este fezabila, daca am bani sa-mi izolez casa tanc, imi iau un Ac de 12000 ,18000 sau 24000 btu si e simpla treaba, pentru Acm pot folosi panouri solare sau un boiler de generatie noua, facute treptat nu costa asa mult la buzunar, tot energie verde, tot destepte sunt, exista ,,n" solutii, ce Cop sau SCop la -15 gr exterioare are pompa dvs pentru 22 gr interioare?

    • @ristea-instalatorul
      @ristea-instalatorul  ปีที่แล้ว

      Este foarte importanta izolatia . Si clar daca ai gazul la poarta este mai mica investitia. Iar decat cazan lemne/peleti mai bine pompa de căldură

    • @uryani1150
      @uryani1150 ปีที่แล้ว +1

      Dacă ai izolat casa tanc, aprinzi o lumânare și ai rezolvat încălzirea și lumina. Nu mai arunci jde mii de euroi să setezi căldura cu juma de grad diferența între camere prin wifi, când ești acasă. 😂

  • @davidmasgras
    @davidmasgras 2 ปีที่แล้ว +1

    Pompa de căldură aer-apă poate fi conectată la curent monofazic?

  • @gheorgheturcin8264
    @gheorgheturcin8264 2 ปีที่แล้ว +2

    Buna ziua, cat a costat toata instalatia ,inclusiv mana de lucru ? Eu am o suprafata de 320mp utili ( partier +etaj ) ,Ambinteles ca e foarte scumpa fata de o centrala pe lemne ! Nu sunt decis ori pompa de caldura ori centrala pe lemne ! Multumesc pentru raspuns

    • @dragosini1
      @dragosini1 2 ปีที่แล้ว +2

      Pentru suprafata dumneavoastră aveti nevoie de o pompa de caldura mai mărțișoară, ca pret sunt scumpe, iar una bună Nibe( ca pompe sunt ok, dar partea de service nu exista, stiu persoane carora nu li se mai raspunde la telefon de catre cei de la Trust care i au vandut pompa) sau Alpha Innotech( produse in Germania cică, are un prieten, ce m a impresionat a fost faptul ca s a stricat ceva la ea, iar a doua zi a venit piesa din germania si a fost schimbată, super profi )sunt chiar foarte scumpe, dar se merita, nu vă lăsați fraierit de preturi mici și de toți care vor sa profite de dumneavoastră, care o sa va instaleze o pompa de caldura si dupa cand se strica cineva nu stiu sa l repare, dai un ban dar stai in fata.

    • @gheorgheturcin8264
      @gheorgheturcin8264 2 ปีที่แล้ว

      @@dragosini1 multumesc

    • @alxdava2004
      @alxdava2004 ปีที่แล้ว +1

      Lemn.

  • @michaeltom5465
    @michaeltom5465 8 หลายเดือนก่อน

    Deci pompele astea de caldura ca sa poti sa ti pui una , cam trebuie sa ti vinzi un rinichi , daca nu chiar amandoi .

  • @chirilamihai9651
    @chirilamihai9651 2 ปีที่แล้ว +1

    Eu la o casa de 160 m2 consum lunar o tona de lemne uscate care ma costa intre 400 sau 500 lei

  • @cristianagafitei4028
    @cristianagafitei4028 2 ปีที่แล้ว +1

    Salutare sănătate boss te rog poți să mă iei ca ucenic mă interesează să învăț

  • @cosminvoicu1522
    @cosminvoicu1522 2 ปีที่แล้ว

    Un uscător de par la a 2 a treaptă consumă 2000W, nu e chiar puțin

  • @chirilamihai9651
    @chirilamihai9651 2 ปีที่แล้ว

    Si fac si mincare, piine carne fierb fasole, e bine sau e rau

  • @tednicholson4901
    @tednicholson4901 2 ปีที่แล้ว

    Locuiesc în Los Angeles, CA. Nu pot să înțeleg de ce nu văd nici un fel de instalații ca astea în SUA .
    Simt că parcă aș trăii în epoca de piatră și meseriașii de aici sunt cu aproape nimic diferiți de Fred Barney.
    Cit costa (estimativ/no am nevoie de o quota exactă ) toată instalația asta pentru o casa de aproximativ 130mp ?

    • @mariusstan352
      @mariusstan352 2 ปีที่แล้ว

      vreo 12-15000 de $ in Ro , in SUA manopera ar fi mai mare . Dar in LA e nevoie de incalzire centrala ?

    • @tednicholson4901
      @tednicholson4901 2 ปีที่แล้ว

      @@mariusstan352 În Duminica Superbowl-ului au fost aproape 32 Celsius. Noaptea asta am avut 7 grade Celsius. Casele sunt din lemn, stucco pe dinafară și drywall pe dinăuntru și nu au insolație între pereți. Heater/air conditioned 2Ton unit pe acoperiș cu tuburi de ventilație în toate camerele amplasate în tavan.Water heater amplasat în spatele casei .Apă caldă vine la baie in45 de secunde iar la bucătărie, în capătul celălalt al casei în 2 minute !

    • @mariusstan352
      @mariusstan352 2 ปีที่แล้ว

      @@tednicholson4901 cu panouri solare ( termice ) , un puffer si o pompa de recirculare rezolvati 90% din necesarul de caldura al casei

    • @tednicholson4901
      @tednicholson4901 2 ปีที่แล้ว

      @@mariusstan352 curentul este 110V; dacă merge microwave-ul să încălzesc o felie de pizza si nevasta-mea spala, i-mi sare siguranța !
      Vecina și-a pus panouri solare pe casa si după subvenția de la stat a mai scos încă $25,000 afara si buzunar.
      Apropos, toate casele (single family type) din zona (Van Nuys Airport) au fost construite la începutul anilor 1950's. Prețul inițial a fost în jur de $5,000.
      Acum se cînd între $650,000 pînă la peste $1Mil.

    • @mariusstan352
      @mariusstan352 2 ปีที่แล้ว +1

      @@tednicholson4901 poate vecina si-a pus panouri fotovoltaice , eu ziceam de cele termice pentru apa calda menajera si care costa de la 250 USD / buc , unul de 2 mp . Cu 4 se incalzeste apa din puffer si apoi cu pompa se circula in calorifere . Cine are putina indemanare , o face singur cu 2-3000 $ . Plus ca are apa calda menajera la discretie . Chiar si la fotovoltaice , daca se urmaresc tutoriale de pe net , se face o instalatie cu 10 mii $ . Manopera si consultanta "expertilor " sunt scumpe .

  • @krissnikk2000
    @krissnikk2000 2 ปีที่แล้ว +4

    O minciuna frumoasa! La 17 gr consuma 1,8.La 22 cât consuma? Fără apă? Apa nu consuma? Într-o zi sunt puțini 30 kw, luând în considerare ca are termostat și nu merge continuu? Asta înseamnă aproape 1000 lei pe lună.In contextul în care este încălzire în pardoseala și ai nevoie de 25 de grade. La calorifere este alta nevoie de alta temperatura. Unde este consumul din titlu? Și costul pompei? Aproximativ 10.000 euro. Și montaj? 10 ani să-ți amortizezi investiția? Care amortizare când plătești atât iarna? Te bucuri vara ca ai puțină răcoare?

    • @ristea-instalatorul
      @ristea-instalatorul  2 ปีที่แล้ว +2

      Cum le stii tu pe toate.

    • @krissnikk2000
      @krissnikk2000 2 ปีที่แล้ว +2

      @@ristea-instalatorul nu, nu știu, dar combate-ma, nu face afirmații gratuite

    • @ristea-instalatorul
      @ristea-instalatorul  2 ปีที่แล้ว +1

      Timpul ne v-a raspunde . Voi face un tutorial cu aceasta instalatie iarna urmatoare. Atunci cu siguranță v-a fi incalzita la o temperatura mai mare deoarece v-a fi locuită. In ceea ce priveste incestitia nu este nimeni obligat sa foloseasca pentru a incalzi casa cu pompa de căldură. Sunt si alte solutii. Cazan pe lemne, peleti, gaz etc.

    • @abogdan1978
      @abogdan1978 2 ปีที่แล้ว

      Voi macar cititi ceva inainte sa aberati?? Nu-i asa ca debitati prostiile fara sa va documentati macar un pic?
      Uitati-va aici, poate macar asa nu mai scrieti prostii!
      th-cam.com/video/iv6sXVA8k5s/w-d-xo.html

    • @krissnikk2000
      @krissnikk2000 2 ปีที่แล้ว +1

      @@abogdan1978 Bună ziua, felicitări pentru reclama instalstorului. Și a pompei. Ce suprafață încălziți? În cât timp se amortizează investiția? Ca apoi sa treceți pe plus? Iarna asta a fost iarnă? Într-o casa bine izolată poți sta la 18 gr fara căldură. Vedeți ce spațiu trebuie pentru toate țevile, boiler și restul? Aveți calorifere? Cât de mari la cât spațiu? Sunt atâtea necunoscute încât e ușor sa spui, voi va interesați înainte sa vorbiți? Da, sa arătați consum după amortizare și într-o iarna cu minus 10 grade regulat.

  • @Florin-Ababei
    @Florin-Ababei 2 ปีที่แล้ว

    Cam cât ar ajunge adica ce buget pentru o suprafata de 50mp sistemul asta de caldura ?

    • @ristea-instalatorul
      @ristea-instalatorul  2 ปีที่แล้ว +1

      Bună. Calculele se fac in functie de mai multi factori.

    • @Florin-Ababei
      @Florin-Ababei 2 ปีที่แล้ว

      @@ristea-instalatorul De exemplu??

    • @iulykenoby6058
      @iulykenoby6058 2 ปีที่แล้ว

      @@Florin-Ababei vreo 7000 mii de euro ccel putin doar materialele si echipamentele ,pompa,boiler,pompe circulatie,tevi,robineti,vas tampon si alte lucruri ,vase expansiune,etc.etc.

  • @opritamircea8649
    @opritamircea8649 2 ปีที่แล้ว +1

    Merge dar nu in Romania cand vine frigul de urla cateaua nu o sa ai mai mult de 12. 14 grade in casa stiu pe cineva care tot cu soba iese in primavara

    • @ristea-instalatorul
      @ristea-instalatorul  2 ปีที่แล้ว

      Zii sa schimbe instalatorul. Sau echipamentul. Ba chiar sa scaneze casa cu o camera cu termoviziune.

  • @tudorgherghel7228
    @tudorgherghel7228 2 ปีที่แล้ว +2

    Și la 21 de grade care va fi consumul. Mai vorbim la anul viitor de iarnă.

    • @ristea-instalatorul
      @ristea-instalatorul  2 ปีที่แล้ว

      Sincer abia astept sa fie locuita pentru a face o comparatie. Doar asa se poate decide ce solutii sa aplicam pentru a ne incalzi locuintele.

    • @tudorgherghel7228
      @tudorgherghel7228 2 ปีที่แล้ว

      @@ristea-instalatorul bineînțeles

  • @marianjuventus
    @marianjuventus ปีที่แล้ว

    Pompa de caldura Mideea 12 kw.
    De la 1 decembrie consum 521 kw.
    Consum record de 65 de kw in perioada 19.12.2022 ora 8.45 -20.12.2022 ora 8.30.
    Temperatura exterioara ziua 3 grade si noaptea au fost si temperaturi de -7 grade.
    Casa are 8 calorifere , temperatura pe tur a fost fixata la 60 de grade pe tur si temperatura pe termostatul de ambient a fost fixata la 20 de grade.
    Oauuuuuu.

  • @dumitruromeo2077
    @dumitruromeo2077 2 ปีที่แล้ว +2

    Bunaziua as dori sa vb cu dumneavoastra la telefon petru o iformatie pot suna sa vb

  • @petrutmihaiflorin5003
    @petrutmihaiflorin5003 2 ปีที่แล้ว +1

    1.8 x 24 de ore x 30 de zile = 1296 kw
    1296 x ? Lei kw = ?

    • @alxdava2004
      @alxdava2004 ปีที่แล้ว

      Nu funcționează non-stop. Probabil maxim 8 ore/zi, dar depinde mult de izolația casei.

  • @marianmarinache980
    @marianmarinache980 2 ปีที่แล้ว

    Exista uscatoare de par de 1,8 kW!?

  • @dumitrusecelean5909
    @dumitrusecelean5909 8 หลายเดือนก่อน +1

    Pompa când este noua trebuie încărcată cu freon

    • @ristea-instalatorul
      @ristea-instalatorul  8 หลายเดือนก่อน

      Doar daca depasesti traseul frigorific specificatvde producător

  • @HardauDaniel
    @HardauDaniel 2 ปีที่แล้ว +2

    La ce pret are curentul electric in romania , trebuie ca sa ai un salar net de 2000 euro pe luna pentru o incalzire electrica cu pompe de caldura 😁😁😁 Pe lemne iesi mai ieftin cu caldura , asta depinzind si de zona unde stai

    • @abogdan1978
      @abogdan1978 ปีที่แล้ว

      Vorbesti prostii.. 🤣

    • @HardauDaniel
      @HardauDaniel ปีที่แล้ว

      @@abogdan1978 Vrei ca sa spui ca nu ieși cu mult mai ieftin pe lemne ? Asta daca mergi tu ca sa faci lemnele si sa le aduci acasă , nu sa le cumperi . Eu unul nu dau bani pe lemne , e plina pășunea de bălării 😁😁. Iar sa ai încălzire pe curent .....

  • @liviuliviu9164
    @liviuliviu9164 2 ปีที่แล้ว

    Frigider inversat, din 10- 12 grade din sol ce să scoți.

    • @mihaialexa1935
      @mihaialexa1935 2 ปีที่แล้ว +1

      Buna seara oameni buni va spun ca banii ii tine in buzunar izolatia buna si perfect lucrata eu am izolatie 10cm vata fatada si 15cm spuma podul la mansarda si la 24 ore scade sau casa pierde un singur grad chiar si la -20 de grade.cu mult respec va salut pe toti.

    • @ristea-instalatorul
      @ristea-instalatorul  2 ปีที่แล้ว

      Corect. Cu cat conservam mai bine caldura cu atat consumul este mai mic. Un termosistem bine realizat/aplicat ajuta si in sezonul de vara. Foarte multi se arunca pe solutii de incalzit scumpe si nu dau importantă termoizolatiei.

  • @dragosungureanu8757
    @dragosungureanu8757 2 ปีที่แล้ว +1

    Incorecta.explicatia consumului. Cat consuma la 22.5 grd C in casa + 50 grd apa calda? Cu 17 grade in casa se moare.de frig.

    • @ristea-instalatorul
      @ristea-instalatorul  2 ปีที่แล้ว

      Nici chiar asa. In casa se realizau finisajele. Nu te văd bine la 22 sa depui efort. Revin cu consumul si la 22. Dar e bun.

    • @dragosungureanu8757
      @dragosungureanu8757 2 ปีที่แล้ว

      Cum ziceam, am o pompa de 12KW de la Nibe F2040 cu VVM320 si in 4 ani m am tot jucat cu ea pana am gasit.punctul la care ma simt bine. 22.5 grd. Consumul punand un COP de 2.2 estebpe la 2.5KWh

  • @Jumy_kitty_cat
    @Jumy_kitty_cat 2 ปีที่แล้ว +1

    La 17 grade a mea consuma mai putin de 1.5kw/h

    • @BogdanDumiter
      @BogdanDumiter 2 ปีที่แล้ว

      La ce temperatura e pus tur - ul si cati mp?

  • @florinplugaru452
    @florinplugaru452 2 ปีที่แล้ว

    Pt cine este comod si bn financiar e buna pompa de caldura.eu,personal,pt o casa de 125 mp locuibili cu o inaltime finita de 270 cm si o temperatura medie de 20 de grade in perioada octombrie-aprilie am un cost de 4500 lei pt combustibil.combustibil folosit pt incalzire si apa calda.

  • @geo7847
    @geo7847 2 ปีที่แล้ว +1

    Buna sa stii ca am interesul pot sa te contatctez

  • @adrianavram9513
    @adrianavram9513 2 ปีที่แล้ว

    Consuma mult?

  • @flaviusbodea9802
    @flaviusbodea9802 2 ปีที่แล้ว

    Buna, cu ce tip de teava ați alimentat distribuitorul pentru încălzirea prin pardoseala ce dimensiune, diametru are?

  • @gabrieliancu6707
    @gabrieliancu6707 2 ปีที่แล้ว

    PAISPREZECE

  • @alanpeterson1846
    @alanpeterson1846 2 ปีที่แล้ว

    1,8kwX24hX30zileX1,5lei ( cel mai optimist scenariu de pret final pe factura /kW ) = cca 1950 lei/ luna.

    • @ristea-instalatorul
      @ristea-instalatorul  2 ปีที่แล้ว

      Nu a functionat 24 din 24. Fii mai atent la detalii. Nu te arunca cu comentarii.

    • @gabigby725
      @gabigby725 2 ปีที่แล้ว +1

      Detin si folosesc aceasta pompa. Din propria experienta casa : casa izolata 10cm eps100 ipat. 150mp utili 185mp construiti. Consum pe 2 luni - decembrie si ianuarie 2000kw cu 23 grade in casa termostate pe zone. Eu sunt multumit

  • @MeSSeM19
    @MeSSeM19 2 ปีที่แล้ว +2

    Consum de energie enorm de mare...peste 700 kw in 17 zile...la o temperatură de 17 grade...hai sa fim serioși...

    • @ristea-instalatorul
      @ristea-instalatorul  2 ปีที่แล้ว +1

      A fost pornita pe data de 23.02.2021. Tutorialul a fost realizat pe data de 10.02.2022. Va recomand cateva ore de matematică. Mie imi ies mai mlte zile.

    • @MeSSeM19
      @MeSSeM19 2 ปีที่แล้ว +2

      @@ristea-instalatorul 413 ore cate zile dă? matematică...

    • @ristea-instalatorul
      @ristea-instalatorul  2 ปีที่แล้ว

      Dar nu a functionat 24 din 24. Hopa. Datorita termoizolatiei si controlului individual al temperaturii a pornit foarte rar. Este foarte simplu.

    • @dar67p25
      @dar67p25 2 ปีที่แล้ว

      @@ristea-instalatorul 23 decembrie domnule nu 23 februarie 2021.

    • @iulykenoby6058
      @iulykenoby6058 2 ปีที่แล้ว

      @@ristea-instalatorul pai tocmai asta este smecheria nu pmpa scoate cosnum mic ci izolarea casei ,si controlul temperaturi ,numai la ni vin cu legi de te obliga sa cumperi tot felul de prostii scumpe s mai fac smecheri un ban,va invit in tari civilizate vest europene sa vedeti cum se incalzesc oameni cu centrale pe gaz cu tiraj natural fara cacaturi de cetrale in condesatie sau pompe de caldura sau cu tiraj fortat etc, lucruri scumpe si fara rost

  • @TarceAdrianMarcel
    @TarceAdrianMarcel 2 ปีที่แล้ว +1

    Sa vezi bucurie cand faci 22-23 de grade in casa. Si ai temperaturi negative afara. Ca imi arati consumul ala la o diferenta de 9 grade. 8 grade afara, 17 grade in casa. Oameni buni nu puneti botul la reclama.

    • @ristea-instalatorul
      @ristea-instalatorul  2 ปีที่แล้ว

      Nu este reclama. Eu public ceea ce fac.

    • @TarceAdrianMarcel
      @TarceAdrianMarcel 2 ปีที่แล้ว

      @@ristea-instalatorul Fii cinstit, si spune-le clientilor potentiali adevarul despre consumul cand COP-ul scade.

    • @ristea-instalatorul
      @ristea-instalatorul  2 ปีที่แล้ว +1

      Voi face tutoriale si cu celelalte normal ca scade.

  • @MagicArt431
    @MagicArt431 2 ปีที่แล้ว +8

    Poate sa consume și cât un bec de lanterna, daca nu da randament, degeaba. Sistemul costa extrem de mult și se pretează doar pentru locuințele in construcție, pentru cele deja construite nu. Sunt doar pentru încălzire în pardoseală, aceste pompe dau max 35 de grade pe tur, pentru calorifere e frecție la piciorul de lemn

    • @ristea-instalatorul
      @ristea-instalatorul  2 ปีที่แล้ว

      Am instalat si pe locuinte care au sistemul de incalzire cu calorifere. Poate ajung si pe acolo sa iau pulsul .

    • @becheanuandrei2158
      @becheanuandrei2158 2 ปีที่แล้ว +4

      O centrala electrica trifazica pentru o casa de 140mp consuma pe luna aproximativ 3000 kw, iar aici consuma in o luna si 3 saptamani 745 kw in comparatie cu 5200 cat ar consuma cea electrica pe aceeasi perioada. Si la 23 de grate daca ar fi temperatura setata nu cred ca ar trece de 1100-1200 kw. In functie de cat are viata aceasta pompa de caldura iti poti da seama daca merita sau nu efortul financiar de la achizitie.

    • @valercozan2965
      @valercozan2965 2 ปีที่แล้ว +1

      @@becheanuandrei2158 esti sigur caci consuma doar 745 de kw pe luna 🧐😁

    • @becheanuandrei2158
      @becheanuandrei2158 2 ปีที่แล้ว +2

      @@valercozan2965 atat spune cel din clip, nu eu.

    • @abogdan1978
      @abogdan1978 2 ปีที่แล้ว +1

      Nu mai scrieti aberatii daca nu cunoasteti! 😏
      Maxim 35 grade pe tur?? Doar pentru pardoseala?? 🤣🤣🤣
      Doaaaamne, ce prostii debiteaza unii!
      th-cam.com/video/iv6sXVA8k5s/w-d-xo.html

  • @valercozan2965
    @valercozan2965 2 ปีที่แล้ว +3

    Oricum o pompa de caldura este buna pentru cine are bani , investiția și servisul plus daca se duc ceva componente tei scos 🤪🤣iar daca vrei sa îți pui și recuperator de caldura de vreo 5/6 kw iar te-ai scos 🤓 vi le las vouă 👍

  • @flufycat2748
    @flufycat2748 ปีที่แล้ว

    Păi eu nu vreau sa pierd o camera pentru a face punct termic ca in cartier doar pentru 70-100 mp. Mai bine închiriez camera de punct termic si am bani de căldură. Ha ha ha ha.

  • @alfanno96
    @alfanno96 2 ปีที่แล้ว

    atentie la kw

  • @leonardadrian7234
    @leonardadrian7234 2 ปีที่แล้ว

    160 mp incalzit cu gaz consum 400-450 mc /luna temp min 18 /max 22 centrala veche 10 ani Buderus (nu e in condensatie) .iarna asta ...

    • @mariusstan352
      @mariusstan352 2 ปีที่แล้ว +2

      pompele nu sunt pentru cine are gaz

    • @leonardadrian7234
      @leonardadrian7234 2 ปีที่แล้ว +1

      @@mariusstan352 daca mai creste pretul la gaze ..ar putea fi...

    • @mariusstan352
      @mariusstan352 2 ปีที่แล้ว +1

      @@leonardadrian7234 daca mai creste pretul la gaz atunci o sa creasca si la curent . Oricum , 1 kWh produs de gaz e de 3-4 ori mai ieftin decat 1 kWh electric .

    • @leonardadrian7234
      @leonardadrian7234 2 ปีที่แล้ว

      @@mariusstan352 in dinamica actuala pretul la kw gaz tinde sa egaleze pe cel electric ...asa ca electricul va fi avantajat

    • @mariusstan352
      @mariusstan352 2 ปีที่แล้ว +1

      @@leonardadrian7234 citind facturile de gaz si cele de curent actuale , se confirma cele afirmate de mine . Mai mult , o parte importanta din cantitatea de curent la nivel national e produsa din hidrocarburi , inclusiv din gaz . Daca s-ar egaliza vreodata preturile atunci toata lumea va renunta la gaze . Dar pana atunci mai e . Ar trebui ca pretul la curent sa se ieftineasca cu vreo 70% sau pretul la gaze sa creasca cu vreo 200% si curentul sa nu mai fie produs din hidrocarburi si carbuni deoarece preturile sunt conectate . Adica , poate dupa 2050 cand curentul va fi produs doar nuclear , hidro si solar/eolian .

  • @vasilegherman8554
    @vasilegherman8554 2 ปีที่แล้ว

    Mai trebuie sa inveti

  • @danielanton-badea1006
    @danielanton-badea1006 2 ปีที่แล้ว

    Nu este corecta informarea! Consumul de 1,8kw/ora este foarte mare pt 17 grade de ambient. 1,8kw×24ore/zix30 zile=1296kw x 0,80 lei= 1036 lei/luna pt 17 grade. Deci pt 23 grade atinge 2000 lei/luna, pt ca va incalzi sj boilerul. Nu este economica

    • @BogdanDumiter
      @BogdanDumiter 2 ปีที่แล้ว +1

      Pompa a generat agent termic timp de aproximativ 413 ore in 48 zile, acesta fiind necesarul de caldura cerut de sistemul de incalzire setat pe 17 grade + ACM(chiar daca a fost oprit). Asadar, calculul de 1,8kW x 24 ore x 30 zile e gresit la constanta a doua, deoarece nu functioneaza 24 ore pe zi decat daca eventual se cere 30 + grade in interior, desi nici atunci nu cred ca se ajunge la atatea ore de consum.

  • @pauleugen4096
    @pauleugen4096 2 ปีที่แล้ว

    Daca nu ai panouri fotovoltaice care sa asigure consumul pompei de caldura, eu zic ca va costa mai mult decat gazul....

    • @ristea-instalatorul
      @ristea-instalatorul  2 ปีที่แล้ว +1

      Depinde de izolația casei si responsabilitatea celor care le utilizeaza. Bineantele si partea de insralat are un rol important. Intradevar fotovoltaicele sunt un plus.

    • @haribo245
      @haribo245 2 ปีที่แล้ว +4

      Pompa de caldura in acest moment este destinata celor care nu au acces la gaz metan si celor care nu au chef sa faca focul cu lemne.Comercializez pompe de caldura si de peste 12 ani avem la firma montata o pompa sole-apa cu foraj la 150m adancime.Pana in momentul de fata pompa nu a functionat,fiindca costul incalzirii pe gaz este mai mic.

    • @ristea-instalatorul
      @ristea-instalatorul  2 ปีที่แล้ว

      @@haribo245 Corect. Investitia cu astfel de echipamente este destul de mare.

  • @dragosadrianburduja4763
    @dragosadrianburduja4763 4 หลายเดือนก่อน

    Cine are gaz sa nu faca prostia cu instalarea unei pompe de caldura. Cine nu are incalzire in pardoseala nici sa nu-i treaca prin gand sa-si monteze o pompa de caldura. Cine nu are montat un sistem fotovoltaic de cel putin 10 kw sa nu-si monteze pompa de caldura. Consum pompa Vision 12kw pe timp de iarna cu o casa f bine izolata de 120mp, cu incalzire in pardoseala ,calorifere 3k, minim 40 kw pe zi, cu termostat de ambient reglat la 22 grade. In aceleasi conditii pe gaz am realizat o medie de 9mc. De asemenea pe gaz ajung la temperatura optima in aprox 2 ore, in schimb cu pompa de caldura in 6 ore. Reglaj la gaz 45 grade tur, la pompa 40. Deci, ce va spun toti meseriasii, precum si alte persoane ca PDC e TARE, luati aminte la ce va transmit. Precizez ca investitia in PDC si panouri a fost de 114.000 lei. Oare cand se va amortiza?

    • @ristea-instalatorul
      @ristea-instalatorul  4 หลายเดือนก่อน

      Clar unde este gaz nu se justifică investiția.

  • @sutaluminitaanda7236
    @sutaluminitaanda7236 2 ปีที่แล้ว +1

    cu 2 ap de aer conditionat 12000 btu, A++ sau +++, consuma tot 1,8 kw amandoua, nu ti trebuie trifazic, si te costa in jur de 5000-6000 de lei, binenteles fara apa calda...pt unul mai sarac merge, daca s ar spune si cat a costat toata daravela de mai sus, ar fi intradevar folositor, altfel...

    • @abogdan1978
      @abogdan1978 2 ปีที่แล้ว +1

      Huh?? Ce treaba au aerele conditionate cu incalzirea?? 🤣

    • @sutaluminitaanda7236
      @sutaluminitaanda7236 2 ปีที่แล้ว +2

      @@abogdan1978 ”Ce treaba au aerele conditionate cu incalzirea??” 🤣...niciuna, relax, ma bucur ca te amuzi de te pisi pe ochi

    • @silviuguseila2552
      @silviuguseila2552 2 ปีที่แล้ว

      @@abogdan1978 Aerele conditionate sint pompe de caldura aer-aer astfel ca sint f eficiente pt incalzire

    • @abogdan1978
      @abogdan1978 2 ปีที่แล้ว

      @@silviuguseila2552 daca ar fi fost "f eficiente" , toata lumea se incalzea numai cu aere conditionate.. 😏
      A functiona pe acelasi principiu (schimb de freon intre ui si ue) nu inseamna ca sunt si acelasi lucru.. 😉

    • @abogdan1978
      @abogdan1978 2 ปีที่แล้ว

      @@sutaluminitaanda7236 zii merci ca nu o fac in alta parte... 😁🤣 Desi vad ca si tu faci asta... 🤣🤣🤣

  • @augustinolarian
    @augustinolarian 2 ปีที่แล้ว +1

    Consum enorm! Si mai este si o casa bine izolata. Asta inseamna undeva la 1200 de lei pe luna pentru 130mp? Gazele ar costa sub 350 lei pe luna la spatiul ala.
    Ar fi mult mai ieftin sa folosesc doua boilere, unul pentru apa si unul pentru caldura. Ar consuma mai putin si ar face aceeasi treaba.
    Unde mai pui ca pe langa pompa de caldura, mai sunt si alte pompe care mai consuma.
    Sunt convins ca asta este un consum normal al acestor pompe, insa nu-l prezentati ca si cum ar fi ieftin, pentru ca sunt multe alte variante mult mai ieftine. Si cu radiatoare electrice ies mai ieftin.

    • @wsmh10
      @wsmh10 8 หลายเดือนก่อน

      pe ce lume traiesti? 350 lei pe luna la o casa cu suprafata aia e basm

    • @augustinolarian
      @augustinolarian 8 หลายเดือนก่อน

      @@wsmh10 O casa izolata bine, cum e cea din clip, se intretine cu 350-500 de lei pe luna, maxim.
      Casa este foarte mica. parintii si 2 copii. Nu sa fie 12-15 locatari si sa faca toti cate 4 dusuri lungi pe zi, ca atunci nu faci nimic.
      Dar gazul este mult mai ieftin.
      Ideal ar fi pompa de caldura sol apa, cu surse de regenerabile. minieoliene sau solare, ca sa reduci mult factura.
      Altfel, orice sursa de incalzire si apa calda ai avea, tot e mult mai scumpa decat gazul.

    • @ristea-instalatorul
      @ristea-instalatorul  8 หลายเดือนก่อน

      Nu funcționează 24 din 24..

  • @NAIRDA2546
    @NAIRDA2546 2 ปีที่แล้ว +1

    Pompa mea de căldură nu doar că consuma puțin ci chiar pompează curent în rețea. De când am montat-o îmi vin facturile la curent cu soldul pe minus. Ce draq oameni buni, nu va spune nimeni că pompa de căldură e un frigider imens la care frigul e produs rezidual iar căldură e cea care o degaja serpentina aceea din spatele frigiderului. Singurul loc în care pompa de căldură ar fi rentabila e la vre-un depozit frigorific unde s-ar valorifica și căldura și frigul produs. Nu pomeți botul, puneți mâna și va documentați...

  • @ovidiuzavate2815
    @ovidiuzavate2815 2 ปีที่แล้ว

    Din ce văd eu in comentarii, cam nimeni nu este mulțumită de pompa de caldura. Din câte am auzit și eu, o pompa de caldura ca sa facă fata unei ierni de - 15 grade C cam papa multă energie electrică. Așa ca tot gazul și lemnele sunt baza.

    • @gabigby725
      @gabigby725 2 ปีที่แล้ว +1

      Detin si folosesc aceasta pompa. Din propria experienta casa : casa izolata 10cm eps100 ipat. 150mp utili 185mp construiti. Consum pe 2 luni - decembrie si ianuarie 2000kw cu 23 grade in casa termostate pe zone. Eu sunt multumit

    • @ristea-instalatorul
      @ristea-instalatorul  2 ปีที่แล้ว

      Nu sunt multumiti pentru ca asta au dorit.

  • @JoseJose-ws1zu
    @JoseJose-ws1zu 2 ปีที่แล้ว +2

    Pompa de caldura are un consum enorm chear nu se merita sa arunci banii aiurea la 17 grade este o temperatura neadecvată
    Pt prezentare aveți 10

  • @mihai1595
    @mihai1595 2 ปีที่แล้ว

    Oareee

  • @ilielotcu7538
    @ilielotcu7538 2 ปีที่แล้ว

    Display-ul din imagine arata clar o alta valoare, precum si timpul de fuctionare este de 36 minute

    • @abogdan1978
      @abogdan1978 2 ปีที่แล้ว +1

      🤣🤣🤣 36 minute reprezinta ultima durata. Durata totala este mai jos..
      Ma intreb oare de ce scriu unii prostii daca nici macar nu sunt atenti sau nu cunosc??

  • @robertma8471
    @robertma8471 2 ปีที่แล้ว +1

    Consuma cat un uscator de par adevarat, da vara🤣
    Am si eu pompa consuma de 1.000 lei pe luna

    • @BogdanDumiter
      @BogdanDumiter 2 ปีที่แล้ว

      Ce izolatie si automatizare ai?

  • @ovy15popescu1
    @ovy15popescu1 2 ปีที่แล้ว +3

    Pretul unui sistem ca cel prezentat sigur depaseste 10000 euro! Enorm pt mine si majoritatea romanilor! Raman la gaz cu factura sub 800 lei/luna!

    • @ristea-instalatorul
      @ristea-instalatorul  2 ปีที่แล้ว +4

      Cu siguranță investitia este mai mică cu centrala pe gaz. Camera tehnicaxaici a costat 8400 euro cu manopera inclusă.

  • @coctordoripol3844
    @coctordoripol3844 2 ปีที่แล้ว +1

    18 becuri cu incandescenta produc mai multa caldura in casa si investitia este mai mica putin.18 becuri de 100w
    Beneficii: Lumina si Caldura cu acelasi consum!

    • @alwise8634
      @alwise8634 2 ปีที่แล้ว +3

      O pompa de caldura produce de 4 ori mai multa caldura decat un bec sau aeroterma de aceeasi putere.

  • @marcoall583
    @marcoall583 2 ปีที่แล้ว +1

    pai ce fraieri sunteti ,un uscator consuma intre 1500-2000w este enorm!!!!!!!!!!!
    daca ziceati ceva pana in 500w era o descoperire,

  • @toc65999
    @toc65999 2 ปีที่แล้ว +4

    Vrajeala, vrajeala si iar vrajeala. Cautati oamenii buni prieteni care au sau pe fb, intrebati pe grupuri . Nu consuma cum zice acest domn in veci . El face orice sa vanda, nu fac anti reclama, dar nici minciuna asta nu imi place sa o aud . Sub 8,9 mil pe luna la o iarna blanda nu scapi temperatura maxim -2, -3 .

    • @ristea-instalatorul
      @ristea-instalatorul  2 ปีที่แล้ว +8

      Vino la Oradea să te convingi. Nu am timp de vrăjeală. PS eu nu vand. Eu doar instalez. Aici a adus un consum mic atat responsabilitatea beneficiarului/utilizatorului cat si izolatia de calitate. Atat grosimea cat si calitatea serviciilor celor care au realizat izolatia. O oarecare implicare la acest consum am avut-o si eu. Nu vreau sa te dau pe spate dar se pare ca esti pe dinafara. Si DA!!! Am si instalații care consuma mult. Poate voi face tutoriale si cu acestea. De ce??? Sa vezi ce cosum haotic poate sa fie daca izolația nu este realizată corect. Si DA unele consuma mult si datorită faptului ca sunt instalate gresit sau nu sunt setate corespunzator. Având in vedere faptul că iti plac tutorialele mele promit sa mai realizez.

    • @abogdan1978
      @abogdan1978 2 ปีที่แล้ว +5

      Unde ati citit asemenea aberatii? Eu am avut in decembrie 321 ron de plata incalzirea si au fost temp. de -5/-6°. In ianuarie va fi de cca 500 ron si au fost temp de -9°. Doar pentru pompa! Pompa de 8Kw si casa cu izolatie normala, cum se faceau pt vanzare in urma cu 15 ani. Nu mai vorbiti prostii daca nu stiti!
      Am avut un filmulet pentru factura de luna trecuta dar l-am sters pentru ca era foarte lung, multa vorbarie. O fac altul acum, astept sa se emita factura noua azi sau maine ca sa se vada concret si pentru luna ianuarie. Asa ca terminati cu prostiile cu "vrajeala, reclama, etc!" In plus, Instalator Oradea este un profesionist cum rar intalnesti! Si nu spun asta doar pt ca i-am vazut filmarile sau ca ar fi ruda cu mine ci pt ca dumnealui m-a ajutat ptin telefon, watsapp, etc sa imi instalez singur pompa!
      Sincer mi-a sila de "vrajeala, nu exista asa ceva"!
      Pastrati-va parerile de necunoscatori sau "stie tot" pentru voi! 😏

    • @claudiumatahala2623
      @claudiumatahala2623 2 ปีที่แล้ว +1

      Vrajeala nu e dl Ionut. Termosistemul face toti banii. Putea sa nu porneasca incalzirea si temperatura tot nu coboara sub 10 grade in casa in conditiile in care ai 0 grade afara. Garantat stiu ce vorbesc. E un consum decent acesta. Daca placile din termosistem sunt lipite corect (adica perimetral asa cum sunt in toate clipurile de prezentare de produse ale producatorilor) atunci circulatia aerului intre peretele de caramida si termosistem e impiedicata fapt care duce la o buna termoizolare a spatiului. Cei mai multi meseriasi lipesc placile in puncte si daca nu sunt inchise la baza si sus linga acoperis atunci aerul circula permanent sub forma de tiraj natural dand nastere unui asa zis fenomen de ventilatie dar e daunatoare si paguboasa pentru ca peretii sunt in permanenta raciti deci consum mare de energie sa incalzesti o astfel de casa. Nimeni cu bun simt nu o sa va recomande pompa de caldura la o casa la care anvelope termica e de toata jena. Totusi 8-9 sute de lei pe luna o sa platessca si omul cu pricina dar atunci cand in interior o sa vrea 21-22 de grade care e minumul de confort. La 17 grade e racoare in casa. De aceea e si consumul mic. Apa din pardoseala e la 35 gr adica mai rece ca si temperatura corpului uman. Daca o sa vrea confort trebuie sa-i dea 38-40 gr si atunci creste si consumul cu 40-60% deci cam 2.5kW/h. Ar fi mult mai corect si concludent daca ar posta consumurile dupa un an de zile in care sa locuiasca efectiv in casa. Numai de bine sa auzim!

    • @ristea-instalatorul
      @ristea-instalatorul  2 ปีที่แล้ว +2

      @@claudiumatahala2623 corect. Cu siguranta voi realiza tutorial si dupa ce v-a fi locuită casa. In realitate consumul este mai mic. Pompa de caldura inregistreaza consumul rezistentei auxiliare care nu este activata. Termosistemul este foarte important. Atat cu ce este facut pana cat de bine este realizat. In ultima perioada cautam surse de caldura cat mai eficiente, sa ne fie cat mai usor dar in acelasi timp neglijam un lucru foarte important. Cum sa CONSERVAM energia produsa.

    • @utzdeac
      @utzdeac 2 ปีที่แล้ว

      ​@@claudiumatahala2623 sau lipirea pe piapten, mai buna varianta, dar atunci trebuie si tencuiala. NU cred ca are treaba temperatura corpui cu cea din casa, la mine primavara/toamna, apa in instalatie e undeva intre 22-25 de grade (pt ca oscileaza continuu in functie de temperatura exterioara) si am 22 de grade in casa, deci confort

  • @andreisidana8289
    @andreisidana8289 2 ปีที่แล้ว

    Pfffffff.E cam multicel

  • @spanciocsergiu1521
    @spanciocsergiu1521 2 ปีที่แล้ว +1

    ba Instalotorul lui aladin NU MAI MINTI IN HALUL ASTA spunele toate detaliile , ti se vor intoarce toate minciuniile, nai sa scapi , te vor blestema uni sa nu zic toti ca vor investi bani multi pe vorbele tale.

  • @edyklaus761
    @edyklaus761 2 ปีที่แล้ว

    Ai inceput prost cu prezentarea din primele secunde🤣🤣🤣. Cum poti spune ca e ok ,cand ai spus ..2.8kw intro ora...pai intro luna?? Pompa de caldura este o prosteala,si cu propan (butelie)plus calorifere ,am iesit mai ieftin intro luna cu aproximativ 40%. Nu mai vb de costurile de achizitie,e dubla la pompa... cel putin.

    • @ristea-instalatorul
      @ristea-instalatorul  2 ปีที่แล้ว +1

      Ai inteles prost. Intr-o ora de functionare. Ea nu a functionat 24 din 24. Na daca nu stii nu vorbi.

  • @danieldumitrucehan48
    @danieldumitrucehan48 ปีที่แล้ว

    ba inca odata ca spun este un aer conditionat care incalzeste apa in unitatea interioara , nimic comun cu pompele de caldura - are 12 Kw , -- o pompa de caldura Eco air CTC clasa A are 11 kw putere , fara centrala sau Puffer cu rezistenta de minim 6Kw - centrala sau pufferul 300 litri incalzreste apa calda menajera iar schimbul de caldura pe circuitul de incalzire se face in puffer sau centrala , nu intelegi ca pompa de caldura nu trebuie sa mearga incontinuu cum este porcaria asta ? porneste doar cand e frig sa ridice temperatura in circuit - incalzirea prin pardoseala este ce mai mare prostie care se face ,, nu o sa ai niciodata caldura cu incalzirea prin pardoseala decat daca ai linoleum pe jos ,si nici cu linoleum nu este rentabil , multi au pus calorifere , parchetul este material izolant nu da voie sa treaca caldura prin el , tu esti ala savant carte spui ca apa ingheat in pompa de caldura CTC eco air ? iti dau un sfat lasate de prostit oamenii cu aere conditionate de la Romstal - prosteti pe aia cre nu stiu dar nusi pe mine care am aici montate eco air CTC

  • @ioan4171
    @ioan4171 2 ปีที่แล้ว

    Doar reclama!