I Modified My Car With The Engine Life Extending Gadget | Oil Catch Can

แชร์
ฝัง

ความคิดเห็น • 202

  • @mustafainan1773
    @mustafainan1773 ปีที่แล้ว +2

    Tebrikler. Basit ve akıcı anlatım. 2017 c elleysee sıfır aldım. Servisler dahi arştırıp sordum. Düzgün bilgi veren olmadı. 25 yıllık. Motor teknisyenliği bilgime göre yanlış birşeyler vardı. Külbitör havalandırmakapağından çıkan valfli boruyu havafilitresi ile turbo girişine bağlamışlar. Hemen pimaş borudan pratik filitre yaptım. Monte ettim. Turbo dan geçen hava temiz birşekilde inter coolerden geçere egere valfi aracılığı ile yanma odasına gidiyor. Aksi olsa idi turbo intercoller ve egere valfi emme manifoldu sboplar ve piston üstü zift gibi kurum bağlayacak vuruntu ve güç düşüklüğü olcaktır. Saygılarımla.

  • @BedirhanTEBER
    @BedirhanTEBER ปีที่แล้ว +100

    Şu arabanın görünüşü çok iyi ya

    • @sivaslibora
      @sivaslibora ปีที่แล้ว +1

      Aynen bende de var;)

    • @recepbayram6807
      @recepbayram6807 ปีที่แล้ว +6

      ​@@sivaslibora Allah keza bela vermesin hocam , şaheser Bir araç.

    • @sivaslibora
      @sivaslibora ปีที่แล้ว +1

      @@recepbayram6807 cok Tesekkürler

    • @Fiko_ka
      @Fiko_ka ปีที่แล้ว +2

      Bende istiyooom

    • @umutkilexter9351
      @umutkilexter9351 ปีที่แล้ว +5

      hayalim artık şöyle bir arabaya sahip olmak bile değil, şöyle bir arabaya binmek oldu. Halimize çok üzülüyorum sahip olma hayali bile kuramıyorum artık. Boşuna yaşıyoruz

  • @halukalpkaya7895
    @halukalpkaya7895 ปีที่แล้ว +26

    Faydasının virgülden sonra üçüncü basamak olduğuna inandığım bir ürün. Her zamanki gibi çok güzel bir anlatım olmuş emeklerinize sağlık.

  • @skatehero7703
    @skatehero7703 ปีที่แล้ว +26

    Yağ yakalama tankı olarak bilinen genelde modifiye edilmiş yüksek beygirli yüklü motorlarda kullanılır. Büyük ölçüde amacı saf hava yakıt karışımını sağlamak. Bununla birlikte ecu haritasını oluştururken daha verimli veriler elde edip programlamak. ekstra yanında da subapların pislik tutmaması için kullanılıyor.

    • @12563469412
      @12563469412 ปีที่แล้ว +4

      Teşekkürler 4 cümle ile çok güzel özetlemişsin.

  • @MrOlcaymeral
    @MrOlcaymeral ปีที่แล้ว +5

    Aslında portlu yani hava yakıt karışımı emme monifoldunda karıştıran motorlarda da faydalı. Subapın üstünden emme tarafından yine o yağ buharı geçiyor ve zamanla subaplarda kurum şeklinde kendini bırakıyor.Sonra evet subaplar tam kapanmıyor. Kompresyon kaybı ve başka sorunlar baş gösteriyor. Benim 1998 model Alfa Romeo 156 V6 aracımda marka benzer bir oil catch can koymuş. Ancak sökülüp içi boşaltılabilinir cinsten değil. Yağ buharı haznenin içinde yoğunlaşarak sıvı hale geçiyor ve tekrar kartere geri akıyor. Nispeten yağsız hava da yine emme den motora giriyor. 156 da sistem bu şekilde. İçi boşaltılabiliyor olanlar elbette motor yağının temizliği açısından daha iyidir. Paylaşım için teşekkürler. Yine harika bir video olmuş.

    • @nesim4393
      @nesim4393 11 หลายเดือนก่อน

      bussolarda yağ eksiltiyor mu abi ts gibi

  • @ahmetylmaz230
    @ahmetylmaz230 ปีที่แล้ว +20

    anlatan adamlar tam kelime anlamını profesyonelce icra ediyor adamsınız :)

  • @umitatli823
    @umitatli823 ปีที่แล้ว +7

    Merhaba Üstad Oil Catch Can uygulamasını 2013 biza CUPRA ve 2011 TDI LEON her iki aracımda da beş yıldır kullanıyorum özellikle VAG TSI & TDI motorların uzun ömrü için çok gerekli olduğunu düşünüyorum gaz tepkisi, akselerasyon, verimli Intercooler, emme basma subap sistemi, EGR, Boğaz kelebeği ve Katalizör ile dizel DPF ömrü için çok yararlı yardımcı bir uygulama TDI aracımda eskisi gibi sık rejenerasyona giriş olmuyor yağ kirlenmesi gecikiyor, sistem oldukça temiz ve verimli çalışıyor, tecrübe ile sabit, kış aylarında ve aşırı nemli yağışlı havalarda yoğuşma daha fazla oluyor kutunun altında biriken yağ su yakıt karışımı çamur yanma sistemine girmeden hapsediliyor, uzun yol seyahatinden dönüşlerde kutuyu açıp kontrol ve temizlik yapıyorum, kısa mesafelerde de ayda bir kontrol ediyorum ABD. Burgermotorsport BMW N54/N55 motorlar için olan ürününün Çin versiyonunu kullanıyorum 6061 kütük aliminyumdan eksiz, kaynaksız kaliteli üretim olup hava akış ve süzme sistemi çok başarılı bir model, 3/4 -19mm.iç çaplı örgü takviyeli yüksek ısıya dayanıklı silikon hortumlar ile kullanıyorum VAG motorlar için tek handikap akışın çok serbest olması gerekiyor sizin tanıtımdaki ürünün emiş tarafındaki bronz filtrenin olmaması gerekiyor, akışı kısıtlayıcı her uygulama karter basıncını daha çok artırıp motor verimini düşürüyor yağ sızıntılarına conta kaçaklarına neden oluyor vesselam, Oil Catch Can uygulamasında hava akışı kesinlikle kısıtlanmamalı çok serbest bırakılmalı, aliminyum kutuya yüksek basınçla giren pis yağ buharı tabana yoğuşuyor birinci aşama bal peteği şeklinde filtrede süzülüyor zaten, emiş tarafını serbest bırakırsanız basınç kaybı yaşamadan çok çok verimli bir yanma ve performans elde edersiniz naçizane kullanıcı tecrübemi paylaştım sürç'ü lisan ettimse affola. Tanıtımınız için çok teşekkürler yararlı tanıtımlarda buluşmak dileğiyle sağlık esenlik dilerim.25.05.2023

    • @emrahturk1956
      @emrahturk1956 6 หลายเดือนก่อน

      Maşallah, harika detaylar paylaşmışsın, teşekkürler.

    • @ahmetaydogar2300
      @ahmetaydogar2300 17 วันที่ผ่านมา

      Tdi motorlu aracım var yalnız bunu yapıcak yada bununla uğraşacak usta türkiyede zor bulunur

  • @semihkiziltan
    @semihkiziltan ปีที่แล้ว +8

    Sadece youtube kullanıcısı olarak bu filtrenin ileri kullanım tecrübelerini buradan da paylaşmanızı rica ediyorum.

  • @yakupyenil8435
    @yakupyenil8435 ปีที่แล้ว +8

    anlatan adamların eski versiyonunu özledik be abi

  • @azucarmorunio9141
    @azucarmorunio9141 ปีที่แล้ว +3

    Çoğu araç firmasının positive crankcase ventilation (pcv) valfleri zaten bu işi görüyor. Karterde biriken hava yakıt karışımından motor yağ buharını sıyırarak emme manifolduna tekrar verilmektedir. Bir çok araçta yağ buharını yogusturup tekrar kartere gönderen düzenekler mevcuttur. Belki bu anlattığınız sistemin çok cüzzi bir katkısı olabilir. Bir motorun blowby gazları ile tekrardan silindir içine yağ buharı alarak çalışmasının en büyük zararı katalitik konvertorun kısa zamanda kitlenip tıkanmasına yol açacaktır.

  • @cyberenerjihho
    @cyberenerjihho ปีที่แล้ว

    Subaplarda pistonlarda yağ birikmesi olmaz. Arkadaşın anlatmak istediği bu yağın yanması sonucu bu parçalarda karbon birikmesi olur. (karbonada kurum diyebiliriz) Yağı toplamak yerine araca hidrojen sistemi takarak hem bu yağı tamamen yakabilir ve motorda güç artışı sağlayabilir hemde kurum oluşumunu %100 oranda engelleyebiliriz. Egzos emisyon değerleride %80 oranda düşer, katalitik konvertörünüzde asla tıkanmaz.

  • @utunadan
    @utunadan ปีที่แล้ว

    bazi arkadaslar zaten bu isi manifold yapiyor ne gerek var demisler fakat manifold tikandiktan sonra zaten basa bela, temizlemesi ayri dert tikanmasi ayri dert. buradaki maksat bir daha tikanmasin veya hic tikanmasin diye dogrudan birinci asamadan pis yagi ayirt etmek ve manifoldu sürekli temiz tutmak.

  • @kennyreinse8030
    @kennyreinse8030 ปีที่แล้ว +2

    bu parçanın ne kadar önemli olduğunu, kullanılmadığında nelere yol açtığını benden daha iyi bilen bir insan daha yoktur... ultra ötesi deneyim ve tecrübe konuştu...!!! sia!!

    • @profezor2
      @profezor2 ปีที่แล้ว +2

      Hiçte önemli bir parça değil ve kullanılmadığında hiç bir şeye yol açmıyor.Direkt enjeksiyonlu aracım 400 binde ve daha motora anahtar değmedi.

    • @Ackbrss
      @Ackbrss ปีที่แล้ว

      @@profezor2 700.000 Fluence ilk sahibiyim Bir kere bozulmadı daha ilk bujiler üstünde duruyor 😃

    • @profezor2
      @profezor2 ปีที่แล้ว

      @@Ackbrss Aracı düzgün kullanıp, bakımlarını da zamanında yaptırıyorsan bu kilometreleri yapar doğrudur

  • @merttefe
    @merttefe ปีที่แล้ว +1

    Sen nerdesin biraderim ya daha dün baktım kanala video gelmiyor diye. bugün video geldi.

  • @nuriyaman7478
    @nuriyaman7478 ปีที่แล้ว +33

    Kolay gelsin.
    Videolar artık çok azaldı.
    Birazda ilgi gerektiriyor bence..👍

    • @AhmetYTK
      @AhmetYTK ปีที่แล้ว +8

      Tam zamanlı işleri olmadığından daha çok hobi olarak yaptıklarından kaynaklanıyor 👍👍

  • @eldemozturk5532
    @eldemozturk5532 ปีที่แล้ว +9

    Sonuçları merakla bekliyorum

  • @Jafar_Safarli04
    @Jafar_Safarli04 ปีที่แล้ว +2

    Çok şükür sonunda video geldi uzun zamandı yoktunuz anlatan adamlar

  • @HaciILbey.
    @HaciILbey. ปีที่แล้ว +3

    O filtre de zaman içinde kirlenecektir ve bir süre sonra tıkanacaktır sonuç onunda bakıma temizlenmeye ihtiyacı vardır

  • @mrtdmrhn22
    @mrtdmrhn22 ปีที่แล้ว +1

    !!!!!!!!! başıma iş açtın !!!!!!!
    kullandığım motorsiklet sym gts evo 250i model ..
    altında bir tahliye bağlı idi ucunda segmanlı kör tıpa vardı, 2000 km de bir, yağmurlardan sonra hızlı kullanımlardan sonra ara sıra temizleyin derdi. her açtığımda yağlı sümükümsü bir tortu dökerdi. bu ne kine diyerek motoru soydum motoru ; hava hortumundan (enjektör önüne) ve motorun üst kapagına varan iki hortumu vardı bir cihaza oradanda 3. sü tahliye olarak aşağıya indirilmişti.
    videodan sonra araştırdım "P.C.V. system" miş anlattıklarına uyuyor yağı havadan ayırıp bana veriyor atayım diye havayı geri veriyor motora aslında bu motorsiklet port enjeksiyon ama "yapmış adamlar kardeşim"
    bunun iş kısmı aracım 1,6 port enjeksiyon toyota corolla üst kapaktan kelebek önüne kalın bir hortum bağlı içi cok olmasada yağlı olurdu şimdi o yağı tutabileceğim bişey bakmalıyım
    ,hem teşekkürler hem nerden çıktın karşıma demek istiyorum şuan sana

  • @erenuras9127
    @erenuras9127 ปีที่แล้ว +7

    Sonuçları merakle beklicez

  • @ferhataydemir6548
    @ferhataydemir6548 ปีที่แล้ว +4

    Bilgilendirme için teşekkürler sayın kardeşim. Bunun gibi başarılı ve bilgi dolu paylaşımlarınızın devamını diliyorum.

  • @EkmenBunyamin
    @EkmenBunyamin ปีที่แล้ว +1

    VW T3 aracım var, üstünde sonradan takılma B5 Passat’ların 1.9 tdi afn serisi motoru var. Pcv aktif iken sürekli intercoolerda yağ birikiyordu, ayırınca bu dertten kurtuldum. 1.9tdi gibi çok aşırı yağ basıncı ile çalışan motorlarda pcv sıkıntı, oil catch can şart.

  • @enes1111
    @enes1111 ปีที่แล้ว +1

    Bir tarafta seçimlerr bir tarafta adını yeni duyduğumuz teknolojiler

  • @djmamba39
    @djmamba39 ปีที่แล้ว +3

    Abi sonunda video atabildiniz

  • @ahmetfarukaslan5789
    @ahmetfarukaslan5789 ปีที่แล้ว +1

    Geldim, aydınlandım, gidiyorum.👏

  • @kemalaksoy3718
    @kemalaksoy3718 ปีที่แล้ว

    Bunu scooter ve motorsikletlerdede aynı şekilde birazdaha karmaşık değilde basit şekilde olan sistemi var. Boru hattını çıkarıp müsait yere sabitlendigindede faydasi olabilir. Hava filtresindeki açık kalan yeri ise kapatmak şart tabi.

  • @MUCAV_COM
    @MUCAV_COM ปีที่แล้ว +4

    Lpgli araçların sübap yakasının nedeni. Motor daha fazla ısınıyor, ısınan yağ daha çok buharlaşıyor ve sübaplar kurum kaplandığı için ısı transferi yapamayıp eriyor.

    • @ekrmcbbs
      @ekrmcbbs ปีที่แล้ว

      Konunun lpgli araçla ilgisi ne

    • @tr9036
      @tr9036 ปีที่แล้ว

      ​@@ekrmcbbs Konunun LPG ile ilgisi sıfır. LPG yüksek yanma ısısı sebebiyle sübap eritiyor..
      70.000 km dir kullandığım LPG li aracı sibop ayarına götürdüm. Hepsi pırıl pırıl duruyor.
      Bu arada araç 300.000 de.

    • @ekrmcbbs
      @ekrmcbbs ปีที่แล้ว

      @@tr9036 sübap larınız çelik ise erime ihtimali düşük yeni model araçlarda çelik kullanılmadığından erime oranları artıyor bu konuda şanslı olabilirsiniz :)

    • @tr9036
      @tr9036 ปีที่แล้ว

      @@ekrmcbbs Aracım Renault. Siboblar çelik :)))
      Yeni nesil araçların neredeyse tamamı magnezyum sibop kullanıyor. Zaten sorun bu.
      Yanlız, aracı sakin kullananan magnezyum sübaplı araçlar da uzun yıllar sorunsuz gidiyor.
      Gazdayken dik yokuşlar, kesiciye girmeler, yada gazlamalar sibopları bitiriyor.
      Sakin kullandığınızda (yada yerine göre benzine geçerseniz) uzun yıllar hiç sorun yaşamaya bilirsiniz.

  • @behlulkaya104
    @behlulkaya104 ปีที่แล้ว +2

    videolar özlendi be abi

  • @cyberties1987
    @cyberties1987 ปีที่แล้ว

    Sarı filtre neme karşı aşırı şekilde dayanıksız bir süre sonra oksitlenme oluşur. Ayrıca yorumlarda yazıldığı üzere hava akışını belli oranda azalttığından karterde bir miktar basınç artışı ilk takıldığı andan itibarem oluşur. Standart bir araçta özellikle yağ eksiltmiyorsa o kabın dolacağını sanmıyorum. Ama performanslı makinelerde illa ki sık dolacaktır. Otomobil üreticilerinin maliyetten kaçtığını düşünmüyorum bu konuda. Sık sök tak temizle olayı da dahil olmakla birlikte ana sorun eğer temizlik unutulursa karterde basınç yükselmesi ciddi sorunlara sebep olur.

  • @yunustasalli
    @yunustasalli ปีที่แล้ว

    Sonucu sabırsızlıkla bekliyoruz 👏🏼

  • @anl2414
    @anl2414 ปีที่แล้ว +4

    Harika, emeğinize sağlık

  • @ozanulusal874
    @ozanulusal874 ปีที่แล้ว +1

    Aslında aşırı orijinal bir içerik . Tebrikler🤟

  • @MukoBaboli12
    @MukoBaboli12 ปีที่แล้ว +2

    Merhabalar Bose süspansiyon sistemi ile ilgili video çekebilirmisiniz

  • @KemalDaysal
    @KemalDaysal ปีที่แล้ว +1

    Merhaba, ben de dizel aracımın karter havalandırma sistemine, pcv valfinden hemen önce bir oil catch can takmayı düşünüyordum. Ancak araştırmalarım sonucunda OCC'lerin büyük yararlarının yanında kısa ve uzun vadede oluşturabilecek zararları olabildiğini de öğrendim. Eğer karter havalandırma sistemi düzgün çalısıyorsa, oil catch can eklemenin emme manifoldunun, subapların ve çeşitli bileşenlerin uzun vadede temizliğine ve sağlığına olumlu etkisi yadsınamaz bir gerçek. Fakat bazı forumlarda ve çeşitli TH-cam videolarında, karterdeki bu gazların ve oluşturduğu basıncın "olabilecek en kısa yoldan en hızlı şekilde" karterden tahliyesinin gerektiği söyleniyor. Sisteme oil catch can veya pnömatik sistemlerden sökülerek oil catch can işleviyle kullanılabilen su şartlandırıcıları eklendiğinde, bu ürünlerin çalışma prensipleri gereği içinden geçen gazı yavaşlattığından bu gazların tahliyesini zorlaştırdığı, böylece gazlar hızlıca tahliye edilemediğinden karterdeki tehlikeli basıncın yükseldiği ve çeşitli contalara zarar verebileceği görüşündeler. Hatta bir videoda eski bir turbodizel araca oil catch can eklendiğinde, blow-by gazları kaynaklı olarak yağ seviye çubuğundan dışarı yağ damlacıkları atıldığı, oil catch can çıkarıldığında bu durumun geçtiğini izlemiştim. Tabi bu basınç durumu göz önüne alınarak özel tasarlanmış oil catch can'ler de mevcutmuş. Sistemdeki hortumları olabildiğince geniş ve kısa yapmak, oil catch can'in seviyesini gözlemleyip çok dolmadan boşaltmak da bu sorunları bir nebze azaltabiliyormuş. Bu durum hakkında, oil catch can'in bahsettiğim zararları hakkında sizin de profesyonel görüşünüzü alabilirsek çok seviniriz. İnternette konuyu bu açıdan ele alıp içerik üreten pek fazla kanal olmadığından oldukça faydalı olacaktır. Vakit ayırıp okuduğunuz ve cevapladığınız için şimdiden çok teşekkürler :)

    • @sametkara240
      @sametkara240 ปีที่แล้ว +1

      Altı dolu iddialar ki doğruluğu yüksek ihtimal. Süzerken havayı yavaşlatacağı için değindiğin gibi motor iç basıncını bu nedenle artıracak.

    • @umitatli823
      @umitatli823 ปีที่แล้ว +1

      Beş yıldır kullanıyorum tecrübelerimi yukarıda paylaştım hortum kısa olursa akış da serbest bırakılır aşırı filtre ile kısıtlanmazsa süper faydalı bir uygulama aracını seven uzun vadeli sürücüler için tavsiye ederim.

    • @ugurkocyigit5989
      @ugurkocyigit5989 ปีที่แล้ว

      ​@@umitatli823dizel motor için nasıl olur. 15 dci

    • @umitatli823
      @umitatli823 11 หลายเดือนก่อน

      @@ugurkocyigit5989 2011 Model 1.6 TDI Leon da beş yıldır kullanıyorum Amerikan Burgersport Oil Catch Can modelinin aynısı Aliexpresten aldım ayrıca çıkan yağ buharı yüksek sıcaklıkta olduğu için takviyeli ve 265 derece sıcaklığa dayanıklı Samco sport silikon mavi hortum kullandım, sık sık rejenerasyona giren dizel motor artık boğulup rejenerasyona girmiyor araba 225 binde maşallahı var kaliteli malzeme ve bilinçli montaj uygulandığında İntercooler EGR, DPF Boğaz kelebeği ve emme subapları çok temiz kalıyor yakıt ve performans bozulması olmuyor kesinlikle faydalı kaput içerisinde uygun yere montaj gerekir hortumlar çok gergin ve uzun olmamalı ayrıca kutunun içindeki süzgeci çıkarıp kullanın yüksek basınçlı akışı kısıtlamayın kutunun dip tarafına bir adet çelik yünü yani bulaşık teli yerleştirin hava giriş çıkış deliklerini tıkamayın kutunun içine giren yüksek sıcaklıktaki ve basınçlı pis yağ ve su buharı dipteki tele bulaşarak içeride kalıyor ve emme tarafına akan hızlı ve basınçlı hava tertemiz olarak yanma odasına gidiyor kesin tecrübem ile sabit modern turbolu motorlarda pozitif karter basıncı çok fazla ve bu durum aşırı buhar ve soğuk havalarda dıştan emilen havadan su buharı meydana getiriyor bu sistem kışın emilen havadaki suyu da tutarak motorun yanma odasına saf oksijen gönderdiği için pistonlarda hava yakıt karışımı da kaliteli ve temiz oluyor aynı sistemi 1.4 TSI İbiza aracımda da kullanıyorum dikkat edeceğiniz konu 1-silikon hortum, akışı 3/4 yani iç çap 19mm.olmalı, 2-kutunun içindeki filtreyi sökün akışı kısıtlamayın, 3- hortum çok uzun olmasın vakumu kısıtlamayın vakum hattı uzarsa fren vakum gücü düşer fren pedalı yumuşar ana merkez Westinghause de vakumla çalışıyor motordan hava emiyor hortum hattı uzarsa fren zayıflar, ayrıca turboda biraz gecikme olur hortum hattı oldukça kısa tutulmalı bazı videolarda bir metrenin üzerinde çıkış bir metre giriş hortumu kullanmışlar bu dezavantaj yaratır, bunun dışında bir olumsuz etkisi yoktur aksine motor ömrüne katkısı vardır.

  • @sivaslibora
    @sivaslibora ปีที่แล้ว +3

    Hocam v8 icinde gecerlimi o parca ?bu arada aracta garanti varsa öyle bi parca takildigi taktirde garantiden düsüyor bunu da söylemek lazim

  • @qwertyfb1907
    @qwertyfb1907 ปีที่แล้ว

    Yillar once 1.9 tdi pd motorlu vw golf almistim remapli, esko sahibi arabaya oil catch can takmisti ama daha buyuguydu bir bira kutusu kadar vardi ama tek girisli yapmisti sadece icine yagi ve dumani cekiyordu ustude acikti arabadan baya duman kokusu geliyordu, bunu neden yaptigini sordugumda performans amacli oldugunu soylemisti ama araba gercekten mermi gibiydi. Duman kokusundan dolayi boruyu geri eski orjinal yerine takmisti tamirci arkadasim arabada hemen performans dusuklugu olmustu

  • @AhmetCykr.
    @AhmetCykr. ปีที่แล้ว +2

    hocam cebecinin ahvali nicedir
    video bekleriz

  • @kenanmesut
    @kenanmesut ปีที่แล้ว

    Emeğinize sağlık dostum yolunuz açık olsun

  • @omerbozkurt4684
    @omerbozkurt4684 ปีที่แล้ว

    PCV valfi ile aynı görevi gören bir aparat gibi görünüyor. Motorun tahliye etmesi gereken havayı geçiriyor ama yağ buharını geçirmiyor.

  • @kadirozturk3452
    @kadirozturk3452 9 หลายเดือนก่อน

    Aynısını aldım 1.5 ecoboost mondeoya montajını bugün yaptım. Ronalti durumunda emme yaparken gaza bastığımızda borularda hafif şime oluyor. Yani turbo devredeyken akım ters oluyor. Ya da pvc valfi sadece ronaltideyken açık durumda. Gazladiğimızda kapalı duruma geçiyor.

  • @bayramkucuk9560
    @bayramkucuk9560 ปีที่แล้ว +2

    Peki dizel araçlar için de çözüm var mı

  • @salihkaragoz9812
    @salihkaragoz9812 ปีที่แล้ว

    Siz parçayı nerden nasıl temin ettiniz ve videoda dediğiniz üzere değindik birkaç noktadaki parçaları nasıl kaliteli olduğunu anlarız

  • @talhaaslan1952
    @talhaaslan1952 ปีที่แล้ว

    Bilgilendirme için teşekkür ederiz. Peki biriken atık nasıl imha edilmeli?

  • @canodac7728
    @canodac7728 ปีที่แล้ว +2

    Ne ara yurt disina gittiniz abi fiesta vardi sizde en son 😂

  • @ugurbocegi151
    @ugurbocegi151 ปีที่แล้ว

    Eme manifolt gelen yağlı buhar subaptan geçip yanıyor. Doğrudur sadece subaplar bu aşamada yorumluyor gaz kelebeği de etkileniyor. Yağın buharı zaman icerisinde gaz kelebeği nin arkasında ve eklem yerlerinde yapisayarak gaz kelebeğini ağırlaştırılmış oluyor. Böylece araba gaza geç tepki veriyor. Helede teli değilde elektrik kontrolü ise daha zor tepki veriyor ayrıca bazende rolenti titremesine neden oluyor. Rölanti dalgalanması değil sadece ufak titremelere neden oluyor.

  • @mertagar7412
    @mertagar7412 ปีที่แล้ว +4

    Bir de vgt(vakum gücü teknolojisi) diye bir cihaz var. Onun hakkında bir bilginiz var mı? Bizi de aydınlatısanız çok memnun oluruz teşekkürler

    • @AnlatanAdamlar
      @AnlatanAdamlar  ปีที่แล้ว +27

      O teknoloji ile ilgili reklam için bize ulaşan firmalara "para almayız kendi şartlarımızda test edip yayınlarız" dediğimizde ortadan kayboluyorlar

    • @ahmedsaidturk
      @ahmedsaidturk ปีที่แล้ว +6

      8 silindir kanalında ethem abi detaylı incelemesini yaptı faydasız bir alet kısacası

  •  ปีที่แล้ว +3

    Lpg'li aracım subaplardan yağ kaçırıyor . Bunu taksam iş yapar mı ?

  • @erovoskie
    @erovoskie ปีที่แล้ว +1

    Muhteşem video

  • @osmanenesgokler
    @osmanenesgokler ปีที่แล้ว +1

    Çözülemeyen bir sorunum var aracım vitesteyken gazı kestiğim zaman düşük hızlarda kerkinme,silkeleme yapıyor. Araç 1.6 benzin lpg Qashqai. Sorun hem benzin hemde LPG yapıyor

  • @kemalerturk4891
    @kemalerturk4891 ปีที่แล้ว

    Bazı otomobillerde fabrikasyon olarak bulunduğunu (Sanırım Opel'in bazı modelleri ve belki başka markalar) duymuştum. Fakat ustaların söküp attıklarından bahsediliyor.

    • @osmtncgl6336
      @osmtncgl6336 ปีที่แล้ว

      Kışın donuyor tıkanıyor her yerden yag çıkıyor,,,almanlar buna ısıtıcı takiyor ama çok pahalı..

  • @Avenger2150
    @Avenger2150 ปีที่แล้ว

    Bazı motorların içinde bu sistem var. Toyota mesela. Yoğunlaşan yağ kartere geri dönüyor. Tamamen kapalı sistem.

  • @alkandor
    @alkandor ปีที่แล้ว +1

    muhteşem bir anlatım

  • @lopingjustice10
    @lopingjustice10 ปีที่แล้ว +1

    Selam abi sana birşey soracam yakat tasarruf sağladığını söyleyen aparatlar veya aletler sence tasarruf sağlıyormu geri dönüş yaparsan sevinirim

  • @yasinerol67
    @yasinerol67 ปีที่แล้ว +1

    Merhaba
    Sizden sonra araştırdım biraz. Bu aparat hakkında bilgim yok. Hatam olursa kusura bakmayın.
    Bu cihaz yağ buharını emme kısmına filtreleyerek gönderiyor. Kesit alanı daraldığı için basınç oluşuyor olabilir. Dar alandan geçen hava yanma odasına daha hızlı giriş yapıp basıncı arttırabilir mi? Yani motor içerisinde biraz daha strese yol açar mı? Motor sağlığını düşünürken krankta yada pistonlarda yükselen bir basınca neden olabilir mi?
    Video için teşekkürler

  • @Quest.61
    @Quest.61 ปีที่แล้ว

    Karter havalandirmasi zaten bu işi göruyor. Km ye gore bakimi yapilmasi lazim tabiki

  • @mehmetbaydogan3157
    @mehmetbaydogan3157 ปีที่แล้ว +2

    Herkes yurtdisina gitti sarinrim bi ben kaldim 🥲

  • @mustafaibrahimagaoglu5328
    @mustafaibrahimagaoglu5328 ปีที่แล้ว

    Video için teşekkürler 😎

  • @stshn7226
    @stshn7226 ปีที่แล้ว

    O parçanın hazne bölümü nün altına matkapla ufak bir delik açilsa daha iyi olur.

  • @omerfarukcomert5781
    @omerfarukcomert5781 ปีที่แล้ว +1

    Vgt diye bir cihaz var onu incelermisin

  • @metinberkman
    @metinberkman ปีที่แล้ว +3

    Direkt enjeksiyona sahip benzinli yada günümüz dizel motorlarının emiş port bölgesi ve subaplarına "wallnut blasting" işlemini her 80.000 kilometrede bir uygulayabilirsiniz.

    • @tahaedirneli9131
      @tahaedirneli9131 ปีที่แล้ว +1

      Bu nasıl bir yöntem, kimler yapabilir

    • @metinberkman
      @metinberkman ปีที่แล้ว

      @@tahaedirneli9131 th-cam.com/video/5L7Gc436rB4/w-d-xo.html videoyu inceleyebilirsiniz. Araç için kapalı alanınız ve asgari düzeyde motor mekanik bilginiz varsa kendiniz uygulayabilirsiniz. Ceviz kabuğu granülünü püskürtmek için daimi olarak 3-6 bar hava sağlayabilen kompresöre ihtiyacınız olacaktır.

    • @metinberkman
      @metinberkman ปีที่แล้ว

      @tahaedirneli9131 th-cam.com/video/5L7Gc436rB4/w-d-xo.html videoyu inceleyebilirsiniz. Araç için kapalı alanınız ve asgari düzeyde motor mekanik bilginiz varsa kendiniz uygulayabilirsiniz. Ceviz kabuğu granülünü püskürtmek için daimi olarak 3-6 bar hava sağlayabilen kompresöre ihtiyacınız olacaktır.

    • @metinberkman
      @metinberkman ปีที่แล้ว

      @@tahaedirneli9131 "walnut blasting see inside a 41.000 mile bmw engine" başlıklı youtube videosunu inceleyebilirsiniz. Araç için kapalı alanınız ve asgari düzeyde motor mekanik bilginiz varsa kendiniz uygulayabilirsiniz. Ceviz kabuğu granülünü püskürtmek için daimi olarak 3-6 bar hava sağlayabilen kompresöre ihtiyacınız olacaktır.

  • @tanermutlu4315
    @tanermutlu4315 ปีที่แล้ว

    Dizel araçların çalışma şekli çok daha yağlı olduğunu düşünüyorum ...
    Dizel motorlarda daha efektif olabilir mi acaba ?

  • @blacktactical14
    @blacktactical14 ปีที่แล้ว

    Abi sizi çok seviyoruz istanbul dan yazıyorum. azına sağlık youtube en güzel içerik anlatım yapan sayılı kişilerdensin gerçekten tebrik ederim. Mekatronik ilgili ciddi yalan dolan piyasısı olmuş artık ne yapıcağımızı şaşırdık. Wv yetkili servisler 2 gündür bu konuyu konuşuyorum. Aracım 2014 model 1.2 tsi polo ve 26.500 km suan. Ve yıldan dolayı bu mekatronik ve şamzuman yağı değişim yapmak istiyorum. Wv servis ısrar değişmeyin arıza hata verebilir diyor. Bu yağ sadece arıza durumda değişir diyor. Gözü seviyim bu konuyla ilgili bana bir tavsiye verirsen sevirim. Araç 9 senelik bu yağ özelliğini kaybetmezmi ? Sizce ne yapmalıyım. Mekatronik basınç düşüp hata verip öyle değişmeliyim? Şanzuman yağı baskı kavrama değişince zaten değişiyor ozmanmı değişmeliyim ? Yardımcı olursanız sevinirim

  • @Abupp
    @Abupp ปีที่แล้ว

    Project cebeciye ne oldu, neden devam etmiyor acaba

  • @eminonur
    @eminonur ปีที่แล้ว

    Hocam bende Gmc Acadia var yağ eksiltme problemine iyi geleceğini söylüyorlar. Taktırmayı düşünüyorum, elinizdeki ürün baya sağlam gözüküyor. linki varsa paylaşır mısınız lütfen!

  • @Burhanuzuntarla
    @Burhanuzuntarla ปีที่แล้ว

    Krank filtresi baglayarak isi cozuyordum lakin bu daha iyi cevreyede zarar vermeyiz. Fiyatida onemli tabi. Bide icine ne kdr birikecek iyi suzecekmi vs vs merak ediyorum ☺️

  • @profesyonelcaylak2381
    @profesyonelcaylak2381 ปีที่แล้ว

    Bildigimiz oil catch can işte ya abi

  • @bulentozan841
    @bulentozan841 3 หลายเดือนก่อน

    Yag saparetor denen parca ne işe yariyo kartel havdirma valfi

  • @maddinc90
    @maddinc90 ปีที่แล้ว

    ya bu oil catch falan tamam da , hollanda vlog gelir mi ? hollanda araba piyasası hollandada yaşam şartları gelirler giderler vs gelsin buna şu zamanlarda çok ihtiyacımız var, e malum bu dönemde araba bile alamıyoruz oil catch cani napalım

  • @m.reha_master_ac-pc-elect34
    @m.reha_master_ac-pc-elect34 ปีที่แล้ว

    Benzinli araca takmak aptalca tabi düşük devir kullananlara kesinlikle gerekli benzinli araç az biraz bağırtarak kullanılır ama bu şey özellikle dieseller için on numara beş yıldız 😉

  • @Swordmurat
    @Swordmurat ปีที่แล้ว

    Yağ viskozitesi nedir aracım yeni ve piste giriyorum 10-60 yağ kullanmam bana artımıdır ancak bu yağı kullandığımda kalın bir yağ mı kullanmış oluyorum.. servislerin yeni araçlarda kullandıkları 0-20 0-30 gibi yağlar yüksek sıcaklıkta ağır koşullarda aşınmaya mı uğruyor motor

  • @enescoban35
    @enescoban35 ปีที่แล้ว

    Merhaba, yazılımla ilgili bilgilendirici bir video çeker misiniz?

  • @goktuguzer2940
    @goktuguzer2940 ปีที่แล้ว

    Japonic 'le de bir video çekseniz çok güzel olur bence

  • @ozelegitimakademi
    @ozelegitimakademi ปีที่แล้ว

    Fransa’da musun kral 👑

  • @ugurkocyigit5989
    @ugurkocyigit5989 ปีที่แล้ว

    Bu parçayı yerli sitelerde bulamadım. İlla yabancı sitelerden mi almak gerekiyor

  • @ugurkocyigit5989
    @ugurkocyigit5989 ปีที่แล้ว

    Benim aracımda kulbutor kapağında iki tane var. Birisi direek boğaz kelebeğine gidiyor. Diğeri ise pcv valfi sonrası emiş manilfolduna gidiyor. Hangisine takmam lazım.

  • @ereny0533
    @ereny0533 ปีที่แล้ว

    japonic faruk abi ile video çekersen çok tatlı olur

  • @2geik
    @2geik ปีที่แล้ว

    Video 4k ama bitrate mi düşük, upscale mi yaptınız tam 4k netliği yok

  • @halildksli
    @halildksli ปีที่แล้ว +4

    0:17 "teknik olarak nasıl çalışıyor OLDUĞUNU size anlatıcam."

  • @mewluth
    @mewluth ปีที่แล้ว

    Elektrikli süpürge mantığında çalışıyormuş alet.

  • @batuhanvoid5849
    @batuhanvoid5849 ปีที่แล้ว

    anlatılanlar doğru olmakla birlikte eksik yönleri var, uygulama yapılan araç atmosferik motora sahip, bu motorlarda emme manifoldunda daima negatif basınç (vakum) bulunur, dolayısıyla krank haznesindeki havayı emmek her zaman mümkündür, günümüzde yaygın olan aşırı beslemeli (turbo, kompresör) motorlarda krank haznesi basıncının da arttığı yük durumlarında emme manifoldunda positif basınç oluşur, bu durum krank haznesinden hava emişine izin vermez (tam tersine kranka emiş havası gitmemesi için çekvalf ile kapanır), bu şartlarda motor üst kapağındaki karter havalandırması hortumu ile, hava filtresinin hemen arkasından emiş yolu bağlantısı ile emme sağlanır, zaten aşırı beslemeli motorlarda catch can uygulama noktası emme manifoldu değil, burasıdır, yine bu şartlarda karterden gelen havanın içerisindeki yağ buharı, hava akışmetrelerinin üzerinde birikip kuruyarak, sensörlerin yapıları gereği düzgün çalışmamalarına neden olur, bu durum kısa sürede yakıt karışım oranından, şanzımanın tork hesaplamalarına kadar sistemin çalışmasını bozar, hava akışmetresinin yerleşimine göre kimi modellerde etkisi daha fazladır, arıza lambası da yakabilir, bir diğer zararı da yağların turbo intercooler içinde birikip, soğutma görevinin tam olarak sağlanamamasıdır.

  • @01mus
    @01mus ปีที่แล้ว

    dene bakalım bir kaç günde biraz yağ birikecek mi

  • @SavaşŞentürk-n5x
    @SavaşŞentürk-n5x 9 หลายเดือนก่อน

    Iyi gunler urunu 1.4 dizel fiesta aracima uyguladim yagi yakaladi ve turbodan yag yakma olayinin onune gectim aracta hersey normal cekiş gidiş tek sikintim su oldu urun takiliyken yag cubugunu cektim yag felan gelmedi ama gaza yuklendim baya bastim yag geldi urunu iptal ettim ayni gaza bastim yag felan gelmedi aceba diyorum urunu takinca motor ici basincmi yukseliyo bu sekilde bir sey yasadinizmi tesekkurler.

  • @rollmania9592
    @rollmania9592 ปีที่แล้ว

    Klasik lafı edeyim, o kadar yararlıysa Motor üreticisi neden koymamış

  • @muratozkavak7158
    @muratozkavak7158 ปีที่แล้ว

    Lph li araçlarada takılabiliyor mu

  • @emirhanulker5601
    @emirhanulker5601 ปีที่แล้ว

    İngilizce kanal açıp aynı videoyu alıp üstüne ingilizce seslendirme yapsan keşke çok güzel olur senin için.

  • @enginsemiuygun5282
    @enginsemiuygun5282 ปีที่แล้ว

    94 civic si aracımda da var bundan, orjinalden var ama tabi kaç Civic si sahibi biliyor ayrı konu da

  • @ozdmr06
    @ozdmr06 ปีที่แล้ว +1

    Cebeciye ne oldu 😮

  • @mustafakoybas6786
    @mustafakoybas6786 ปีที่แล้ว

    Ohooo siz video atarmıydınız

  • @shngdn6509
    @shngdn6509 ปีที่แล้ว

    traktörler de aynı mantıkla çalışıyor. bu yüzden bozulan bir traktör görmedim.

    • @shngdn6509
      @shngdn6509 ปีที่แล้ว

      düzeltiyorum, traktörler dışarı tahliye ediyor. sorry.

  • @Serkancifter9989
    @Serkancifter9989 ปีที่แล้ว

    Karbüratörlü araçlarda krank filtresiyle kirli hava direk atmosfere veriyotlar

  • @barantoprak8691
    @barantoprak8691 ปีที่แล้ว

    her araca olurmu benimaraç 2001 accent hyundai

  • @macadabra
    @macadabra ปีที่แล้ว

    Abi Hollanda’ya nasıl gideriz onu da anlatır mısın 😂

  • @saintkaramazov
    @saintkaramazov ปีที่แล้ว +1

    Nere kayboldunuz la 😅

  • @yavuz140e46
    @yavuz140e46 ปีที่แล้ว

    abi hollandaa bi topspeed yaparmısın

  • @Ozygny
    @Ozygny ปีที่แล้ว +2

    Videolar artık çok azaldı.
    Birazda ilgi gerektiriyor bence..👍

  • @bayramkucuk9560
    @bayramkucuk9560 ปีที่แล้ว

    Yıllarca kullanılmadiysa oluşan yapışan yağı kiri temizlemenin yolu var mı

  • @hamzaterzi8801
    @hamzaterzi8801 ปีที่แล้ว

    O parçaya yağ seviye sensörü takılsa iyi olurdu.

  • @mustafamutlu525
    @mustafamutlu525 ปีที่แล้ว

    Bir çeşit silklon valfi👍

  • @mustafaonur1953
    @mustafaonur1953 ปีที่แล้ว

    Ben hyundai getz e takmıstım sebebi ise kartel havalandırmadan sürekli yağ buharı geldigi İcin Bi baktım içi yağ yağ atımını arttırdığı için çıkarmak zorunda kaldım iyi bir alet degil

    • @mustafaonur1953
      @mustafaonur1953 ปีที่แล้ว

      İçerideki havanın çıkısını zorlaştırıyor buda motor daha fazla buhar yollayıp yag eksiltiyor, bunun en güzel çaresi tam sentetik yag alın hiç bişey olmaz

  • @astra3130
    @astra3130 ปีที่แล้ว

    Bavul bol bol video atsanız olmaz mı