bir makine mühendisliği öğrencisi olarak bu işin arka planını anlatmanız çok hoşuma gitti. sadece anlatmakla kalmayıp ANSYS vb. programlar ile desteklemeniz videoya ayrı bir renk katmış. bu tarzda videoların devamının gelmesi dileğiyle. iyi çalışmalar dilerim.
@@apexianra merhaba, ben de bu tarz özel parça tasarımları yapmak istiyorum tabi bu bir sürü hesaplama ve analiz ile olacaktır. Ben önlisans otomotiv mezunuyum dgs ile makine ya da otomotiv mühendisliği okumayı düşünüyorum sizce bunları okumadan da kendim öğrenebilir miyim yoksa iki bölümden hangisini seçmeliyim?
@@mehmetaliguzelkokar4994 merhaba, dgs ile okumadığınız durumu ele alacak olursam, öncelikle çok fazla literatür taraması yapmanız lazım. 20 30 bilemedin daha fazla ve ekstradan kesinlikle ingilizce bilmeniz gerek. bir dil bilmenin size hiçbir şekilde zararı olmayacaktır her iki durumda da ingilizce öğrenmenizi öneririm. online eğitim platformları yardımıyla da birçok şeyi öğrenebilirsiniz(Udemy vb.). ek olarak bence en önemlisi TH-cam platformunu efektif bir şekilde kullanmak. bu yol uzun ve sancılı olacak ama sürekliliği sağladığınız sürece tek rakip kendinizsiniz :) okul okuduğunuz durumu ele alırsam, okuduğunuz üniversite en etken faktör. üniversite okuduğunuz halde eğitim yetersiz kalıp bireysel çalışmaya ihtiyaç duyabilirsiniz. kendi yolumdan örnek verecek olursam üniversitedeki dersleri geçmeye çalışıp bireysel çalışıyorum :) biraz uzun bir mesaj oldu kusuruma bakmayın. umarım yardımcı olabilmişimdir sağlıcakla kalın. iyi akşamlar.
@@mehmetaliguzelkokar4994 Eğer uzmanlık olarak yani proje ARGE vb işler için kendinizi geliştirmek istiyorsanız makine mühendisliği veya otomotiv mühendisliği ile kendinizi ileriye taşıyabilirsiniz. Hobi amaçlı öğrenmek isterseniz de internette bir çok öğretici kaynak bulunuyor. Bunlardan hızlıca yararlanıp bilgi edinebilirsiniz.
@@mehmetaliguzelkokar4994 merhaba, öncelikle dgs yaparsanız üniversite en büyük etken olacaktır. zira üniversite eğitimi yeterli gelmeyip bireysel çalışmaya ihtiyacınız olabilir. şu an içinde bulunduğum durum tam olarak böyle :) kendinizin öğrendiği durumu ele alacak olursam, çok fazla literatür taraması yapmalısınız. kesinlikle ingilizce öğrenmenizi öneririm. online eğitim platformlarının çok fazla yararı olacaktır(udemy vb.). son olarak youtube platformunu çok iyi kullanmanız lazım. youtube platformunda çok fazla eğitim içeriği paralı veya ücretsiz olarak bulunuyor. sağlıcakla kalın. iyi çalışmalar.
Anlatan adamlar mı adam gibi adamlar mı bilemedim... Şöyle detaylı ve omurgalı başka bir teknik kanal yok. Elinize emeğinize sağlık. Türkçe içerik olarak bu konuda tekelsiniz.
Formula 1'deki airbox hava girişi de benzer bir amaca hizmet eder ama F1 airbox'ı bu etkiyi daha da artırmak için hava girişi aracın gitti yöne ve doğrultuya bakar; hava daha çok sıkışır. İlk tasarımda intake ile hava giriş yollarının kesiştiği yerlere radius verirseniz trompete sahip intake'ten birazcık daha fazla verim alabilirsiniz. Hatta silindirlere giden ve aracın hareket doğrultusuna dik, yumuşak geçişli borularla biraz daha fazla verim alabilirsiniz. Yıllar önce lisans tezinde bunlara çalışmak biraz zahmetli olmakla beraber eğlenceli ve eğiticiydi.
Bu olayı sadece fiziksel olarak açıklasanız da çok iyi bir video olurdu, buna ek cfd analizi ile işin mühendislik tarafını detaylıca anlatıyorsunuz, mükemmel olay, elinize sağlık.
Çok güzel ve önemli bir konuya değinmişsiniz elinize sağlık. Sadece bir konuda kırıldım ITB yi sadece honda ve Bmw üzerinden anlattınız ama videodaki itb seslerinin çoğu Toyota motorlarına aitti. En azından videodaki Toyota 4AGE yada 3SGE yada 1uze(V8) yada 1gze(V12) bu motorlara yapılan itb'lerden olduğunu ve hatta fabrikasyon itb li modellerininde olduğunu hatırlatmak isterim. Elinize sağlık teknik konulu videoların devamının gelmesi dileğiyle.
merhaba, yine harika bir video olmuş. KONU ÖNERİSİ olarak: Yarışlarda veya yolculuklarda öndeki aracın hava türbülansı kullanmak ile alakalı bir video hazırlayabilir misiniz? yakıt ekonomisine bir katkisi veya hıza bir katkısı var mı varsa ne kadar sizin mühendislik açısından degerlendirmenizi izlemek herkes için faydalı olacaktır. her videonuzu dikkatle izliyor ve seviyoruz. Teşekkürler, İyi çalışmalar
Yerli paul walker keşke yüz yüze muhabbet etme şansım olsa paul walker lakabını da ben koydum sana abi ne zamandır seni takip ettiğimi biliyorsun özlüyoruz seni 12:53 ❤
Aslında ilk analizi yapılan örneğin radyuslerini artırsanız kısmi ITB oluyo, daha iyi sonuçlar görebilirdik, ama tabi uygulama açısından borazanın yekpare tek parça olması onu yedek parça için montaj açısından daha esnek yapıyo gibi anlıyorum... çok bilgilendirici bir video olmuş, teşekkürler elinize sağlık.
ITB lerin en büyük avantajlarından birisi simülasyon da da gösterilmiş, ITB direkt kafadan havanın dümdüz açıyla girmesini sağlıyor. Düşük basınç alanı böylelikle kalmadığı için motor hayvani derecede soğuk ve kayıpsız bir havayı içine alabiliyor. Bu da extra verimlilik demek. HONDA K motorlarda daha çok ITB kullanılma sebebi de budur.
Filtre edilmeyebiliyor. Bu bazen turbolu araçlarda da görülür. Hava filtresini sökebiliyorlar. Bu tabi riskli bir şey ve zaten bu yüzden hiçbir arabanın fabrikadan böyle çıktığını görmedim.
Emeğinize sağlık, umarım ki bunca emeğin karşılığını alıyorsunuzdur… gerçekten çok bilgilendirici ve detaylı bir içerik olmuş her zaman olduğu gibi, kullandığınız mühendislik dili de cabası… Keyifle izlemek için yeni içeriklerinizde görüşmek dileğiyle 👏🏻👏🏻
@@AnlatanAdamlar emeğinizin karşılığını alabilmeniz dileğiyle, içeriğinizi bende paylaşayım. Çok izlenmem olacağını sanmam ama en azından etkileşim olsun, karınca misali. Kolaylıklar dilerim 👏🏻
Daha bilimsel daha pratik bir video olmuş ellerinize sağlık 👍 bu arada sizden bir ricam Atkinson cycle videosu yapa bilirmisiniz? Onun Otto cycle dan farkı nedir bunları anlatırsanız sevinirim
hocam çok faydalı harika bir iş yapıyorsun ben şimdi şeyi merak ettim ITB yapınca hava filtresi iptal mi olacak diye sormuştum çözdüm sorunu teşekkğrler
abi başlarına mutlaka filtre lazım. 2 kere başıma geldi filtresiz olunca sekmanlar çok çabuk bitiyor. çok kısa bir sürede araba cumhuriyet tirenine dönüyor. 4 ayrı gaz kelebeğini mekanik olarak kontrol etmek değişik bir his olsa gerek. 6-8 düşünemiyorum zaten. tekme atmak falan gerekir diye düşünüyorum :)
Çok güzel anlatmışsınız, sağ olun. Ferrarilerdeki bir sübabın diğerlerinden farklı zamanda açılması olayı var sanırım (başka markalarda var mı bilmiyorum), bir yerlerde duymuştum. O konuyu da anlatır mısınız? Kolay gelsin.
Emeklerinize sağlık Tuğberk abim Allah CC selamı üzerinize ve üzerimize olsun🤲 hayırlı haftalar Tuğberk abim Tek eleştirim ITB dezavantajlarını konuşmadığını farkettim Tahminimce birkaç dez avantajı vardır onlarıda anlatırsanız önümüzdeki videonuzda seviniriz
Emeklerine sağlık görselleriyle birlikte çok güzel bilgi dolu bir paylaşım olmuş. Videolarınız çok seyrekleşse de çoğu kez kendinizi affettirecek yeni bir video ile karşımıza çıkıyorsunuz. Aslında gecikme sorunu olmasa çok daha iyi çözümler bulunabilir. Ayni şeyi özellikle plastik ve alüminyum ekstrüzyon kalıp tasarımında yaşıyoruz. Orada da malzemeler visko elastik bir tutum sergiliyor. Ne tam anlamıyla hidrolik kanunlarına ne de mekanik kanunlarına uymuyor. Bir sonraki videoyu geciktirirseniz çok daha iyisini yapmanız gerekecek haberiniz olsun.❤❤❤
@@frequency__ Teşekkürler. Yorumumun arkadaşlarımızı motive edici ve ne kadar donanımlı olduklarını ve biraz da tembel😂 olduklarını belirtiğini düşünüyorum. Bana gelirsek 64 yaşında emekli motor bölümü teknik öğretmenim. Benim hocalarım Türk otomotiv sanayisinin kurulmasında çok büyük katkıları olan değerli elleri öpülesi kişilerdi. 1975 yılında 2 zamanlı JOHNSON deniz motorunun saman kağıttan her tarafı yırtık ve sararmış çizimini buldum ve 15 yaşında oran olarak küçülterek 20 mm piston çapında 7,8 cm3 lük yaklaşık 1/2 cubik inç hacminde olanını yaptım. O yıllarda o kadar küçük büji bulamadığım için kendim yapmayı denedim. İlk hareketi kestikten sonra bir müddet düzensiz olsa da çalıştırmayı başarabildim. 10 lu yaşlarda bisikletimin dinamosunun yük çektiğini görünce 4 tane dinamo bağlayarak frenlere entegre etmeye ve frenler sıkılınca tekerleklere sürtmesiyle fren yapmasını ve bataryaları doldurması üzerine uğraştım. Dolan enerji ile de tekrar tekerleklere hareket vermeye uğraştım. Gerçek Hybrit modelin ilk örneğiydi ve hiç bir yerden görmedim. O yaşımda ve yıllarda henüz alternatif akım doğru akımı bilmediğim için başarılı olamadım. Daha o yıllarda transistör bilmiyorum var mıydı Ülkemize 80 li yıllardan sonra girdi. MTA da sanat okulumu stajımı yaparken 3 HP lik Köhler hava soğutmalı motorlarla 5 HP lik Brigs Stratton lardan daha yüksek performans aldım. Çok sayıda motosikleti o yıllardaki imkanlarla modifiye ederek olağan üstü performanslar alabildim. Murat 124 motoruna 2 kez düz yolda giderken 10/41 difransiyelle (orjinali 10/43 tür) 175x13 lastikle (orjinali 155X13 tür) kol çıkarttım. Kadran 170 idi ve kalibre edilmiş idi kadranı çok rahat geçebiliyordu. Zaten hızımı kronometre ile yol tabelalarından hesaplıyordum. Lada Samara ya 2. viteste 145 hız yaptırabiliyordum. Son uğraştığım araç 2000 li yıllarda 1994 Opel Vectra GT idi. 06EVU97 (zamanında oto dergilerine çıkan araç) Onno Usta ile (Ohanes Tatonyan ) tanışabilme ve sohbet edebilme şansım oldu. Son 20 yıldır elektroniğin motor sektörüne girmesi ve dizellerde Common Rail teknolojisinin gelişmesiyle pratik faliyetlerimi bırakmak zorunda kaldım. 2 kardeşimizi de son derece donanımlı olarak ODTÜ den yüksek lisans seviyesiyle mezun olmuş çok başarılı gençler olarak görüyor ve kendilerinden çok şey öğreniyorum. ❤İyi hafta sonları dilerim.
evet. o kadar basit bir parça ama çok farkediyor. ben bunu 200 cc mondial marka klasik cg de kullanıyorum. PWK 28 karbüratör + karbüratör fincanı olarak geçiyor. onu taktığımda hem üst devirdeki powerjetin püskürttüğü ekstra benzin kaçmıyor hemde homojen hava girişi oluyor. ama tek şartı üst devirlere çıkmak.
Bir otomobil lastiğin tasarlanirken hava basıncı önemi yanak tercihi ve lastiğin viraj dönerken yaşadığı stresleri anlatırsanız güzel olur düşüncesindeyim Başarılar 💯👏🥳🎉😂
Merhaba. Bilgilendirici video için teşekkürler. Bir süredir kendi atmosferik aracıma itb (hayabusa 1300 44mm itb kit ile) projesi düşüncesindeydim ve güzel denk geldi.Size 3 temel sorum var: 1) Bu motor direkt hava aldığı için pislik çekmez mi? 2 ) Motor beynini yeniden yapılandırmak gerekecek sanırım bu nasıl olur ? 3) Muayeneden geçer mi😊 Şimdiden teşekkür ederim.)
Adam oturmuş ansys'den simülasyon yapmış.. mükemmel anlatım, tebrik ederim👏👏👏
Helal olsun abi. Bize nolursun böyle analizli görsel anlatımlı analitik incelemelerle gelin. Tebrik ederim.
bir makine mühendisliği öğrencisi olarak bu işin arka planını anlatmanız çok hoşuma gitti. sadece anlatmakla kalmayıp ANSYS vb. programlar ile desteklemeniz videoya ayrı bir renk katmış. bu tarzda videoların devamının gelmesi dileğiyle. iyi çalışmalar dilerim.
@@apexianra merhaba, ben de bu tarz özel parça tasarımları yapmak istiyorum tabi bu bir sürü hesaplama ve analiz ile olacaktır. Ben önlisans otomotiv mezunuyum dgs ile makine ya da otomotiv mühendisliği okumayı düşünüyorum sizce bunları okumadan da kendim öğrenebilir miyim yoksa iki bölümden hangisini seçmeliyim?
@@mehmetaliguzelkokar4994 merhaba, dgs ile okumadığınız durumu ele alacak olursam, öncelikle çok fazla literatür taraması yapmanız lazım. 20 30 bilemedin daha fazla ve ekstradan kesinlikle ingilizce bilmeniz gerek. bir dil bilmenin size hiçbir şekilde zararı olmayacaktır her iki durumda da ingilizce öğrenmenizi öneririm. online eğitim platformları yardımıyla da birçok şeyi öğrenebilirsiniz(Udemy vb.). ek olarak bence en önemlisi TH-cam platformunu efektif bir şekilde kullanmak. bu yol uzun ve sancılı olacak ama sürekliliği sağladığınız sürece tek rakip kendinizsiniz :) okul okuduğunuz durumu ele alırsam, okuduğunuz üniversite en etken faktör. üniversite okuduğunuz halde eğitim yetersiz kalıp bireysel çalışmaya ihtiyaç duyabilirsiniz. kendi yolumdan örnek verecek olursam üniversitedeki dersleri geçmeye çalışıp bireysel çalışıyorum :) biraz uzun bir mesaj oldu kusuruma bakmayın. umarım yardımcı olabilmişimdir sağlıcakla kalın. iyi akşamlar.
@@mehmetaliguzelkokar4994 Eğer uzmanlık olarak yani proje ARGE vb işler için kendinizi geliştirmek istiyorsanız makine mühendisliği veya otomotiv mühendisliği ile kendinizi ileriye taşıyabilirsiniz. Hobi amaçlı öğrenmek isterseniz de internette bir çok öğretici kaynak bulunuyor. Bunlardan hızlıca yararlanıp bilgi edinebilirsiniz.
bu videoda kullandığı programların adını öğrenebilir miyim
@@mehmetaliguzelkokar4994 merhaba, öncelikle dgs yaparsanız üniversite en büyük etken olacaktır. zira üniversite eğitimi yeterli gelmeyip bireysel çalışmaya ihtiyacınız olabilir. şu an içinde bulunduğum durum tam olarak böyle :) kendinizin öğrendiği durumu ele alacak olursam, çok fazla literatür taraması yapmalısınız. kesinlikle ingilizce öğrenmenizi öneririm. online eğitim platformlarının çok fazla yararı olacaktır(udemy vb.). son olarak youtube platformunu çok iyi kullanmanız lazım. youtube platformunda çok fazla eğitim içeriği paralı veya ücretsiz olarak bulunuyor. sağlıcakla kalın. iyi çalışmalar.
1 ayda 3 video, bir daha bu kadar özletmeyin :)
Anlatan adamlar odtü hangi bölümden mezunlar
@@Ömer.Gazali.meriç Makine mühendisliği
@@Ömer.Gazali.meriç makina
@@Ömer.Gazali.meriçotomotiv mühendisliği
18 yaşımdayım tamirciyim beni bu mesleğe sevdiren ustalarım degilde sizlersiniz abim sizi cok seviyorum cok teşekkür ederim bütün emekleriniz için
İyi bir mühendisin anlatımı başka oluyor.
Tebrik ederim.
Profesör seni görmeyeli saçlar beyazlamış 😮
Abi diğer kanallara kolay kolay yorum yapmam ama işini çok samimi yapıyorsun ya, hakkını veriyorsun.
Anlatan adamlar mı adam gibi adamlar mı bilemedim... Şöyle detaylı ve omurgalı başka bir teknik kanal yok. Elinize emeğinize sağlık. Türkçe içerik olarak bu konuda tekelsiniz.
Formula 1'deki airbox hava girişi de benzer bir amaca hizmet eder ama F1 airbox'ı bu etkiyi daha da artırmak için hava girişi aracın gitti yöne ve doğrultuya bakar; hava daha çok sıkışır. İlk tasarımda intake ile hava giriş yollarının kesiştiği yerlere radius verirseniz trompete sahip intake'ten birazcık daha fazla verim alabilirsiniz. Hatta silindirlere giden ve aracın hareket doğrultusuna dik, yumuşak geçişli borularla biraz daha fazla verim alabilirsiniz. Yıllar önce lisans tezinde bunlara çalışmak biraz zahmetli olmakla beraber eğlenceli ve eğiticiydi.
analiz kısmını çok beğendim detayları bu kadar iyi gösteren bir video yok
Bu olayı sadece fiziksel olarak açıklasanız da çok iyi bir video olurdu, buna ek cfd analizi ile işin mühendislik tarafını detaylıca anlatıyorsunuz, mükemmel olay, elinize sağlık.
Çok güzel ve önemli bir konuya değinmişsiniz elinize sağlık. Sadece bir konuda kırıldım ITB yi sadece honda ve Bmw üzerinden anlattınız ama videodaki itb seslerinin çoğu Toyota motorlarına aitti. En azından videodaki Toyota 4AGE yada 3SGE yada 1uze(V8) yada 1gze(V12) bu motorlara yapılan itb'lerden olduğunu ve hatta fabrikasyon itb li modellerininde olduğunu hatırlatmak isterim. Elinize sağlık teknik konulu videoların devamının gelmesi dileğiyle.
bu kadar mükemmel bir anlatim yok, inanilmaz!
Bizlere bu kıymetli mühendislik bilgilerinizi aktardığınız için çok şanslıyız . Türk mühendisleri size minnettar 🙏.
1.4 atmosferik hyundai bayonumla göz göze geldik şu videoyu izlerken
Önce subapları değiştirmen lazım 😂😂
bu işi hakkı ile yapan adam gibi adam 10 sene sonra bile izle yine yeni detay farkedip öğrenirsin
mühendis olarak CFD analizi kullanarak anlatılması hoşuma gitti
parayla bu eğitimi almaya kalksak paramız yetmez ÇOK TEŞEKKÜRLER 🙂
merhaba, yine harika bir video olmuş. KONU ÖNERİSİ olarak: Yarışlarda veya yolculuklarda öndeki aracın hava türbülansı kullanmak ile alakalı bir video hazırlayabilir misiniz? yakıt ekonomisine bir katkisi veya hıza bir katkısı var mı varsa ne kadar sizin mühendislik açısından degerlendirmenizi izlemek herkes için faydalı olacaktır. her videonuzu dikkatle izliyor ve seviyoruz. Teşekkürler, İyi çalışmalar
TH-cam Türkiye nin kalitesini yükselten bir kanal, severek takipteyiz. ❤
Vaaaay be yıllardır izlerim. Objektif bilgilerle anlatımını z muhtssem. Sizinde saçlar ağardı ve ustaadd
eyvallah reis bilmeyenler için başarılı anlatım, herkes anlar belki sma anlatamaz bu ayrı bir olay emeklerine sağlık 🫵🏼🤲🏼☕🍫
Severek izliyorum. Elektrikli branşınız değil belki ama sizin gibi elektrikli üzerine tarafsız Tripsiz sakin düzgün bir kanal olsa keşke diyorum.
Prof hocalardan beklediğimiz performansı sizden görmek biz gençleri heyecanlandırıyor
Kanal canlanıyor 🎉🎉🎉
Video yüklediğinde mutlu olup, videoyu izlemeye başlamadan önce beğendiğim nadide kanallardan birisiniz. Elinize emeğinize sağlık. Seviliyorsunuz
Yerli paul walker keşke yüz yüze muhabbet etme şansım olsa paul walker lakabını da ben koydum sana abi ne zamandır seni takip ettiğimi biliyorsun özlüyoruz seni 12:53 ❤
Aslında ilk analizi yapılan örneğin radyuslerini artırsanız kısmi ITB oluyo, daha iyi sonuçlar görebilirdik, ama tabi uygulama açısından borazanın yekpare tek parça olması onu yedek parça için montaj açısından daha esnek yapıyo gibi anlıyorum... çok bilgilendirici bir video olmuş, teşekkürler elinize sağlık.
Zaten gerçekte yaparken en azından pah kırmak gerekiyor ama ben sırf güzel gözüküyor diye hep fillet atıyorum😅.
Allahumme Salli Ala Seyyidina Muhammedin Ve Ala Ali Seyyidina Muhammed 🌹
ITB lerin en büyük avantajlarından birisi simülasyon da da gösterilmiş, ITB direkt kafadan havanın dümdüz açıyla girmesini sağlıyor. Düşük basınç alanı böylelikle kalmadığı için motor hayvani derecede soğuk ve kayıpsız bir havayı içine alabiliyor. Bu da extra verimlilik demek. HONDA K motorlarda daha çok ITB kullanılma sebebi de budur.
Gördüğüm videoların birçoğunda bu ITB lerim ucu direkt açık . ITB bulunan bir arabada hava nerede filtre edilip motora giriyor.
bunu ben de merak etmekteyim
Gösteri görüntü olsun diye açık sürüş zamanı ona göre filitreler var . itb filters yazarak bakabilirsiniz googleden
Filtre edilmeyebiliyor. Bu bazen turbolu araçlarda da görülür. Hava filtresini sökebiliyorlar. Bu tabi riskli bir şey ve zaten bu yüzden hiçbir arabanın fabrikadan böyle çıktığını görmedim.
@@mslmbr0 evet ufak bir taş bile turboya girerse palleri çizip mahvedebilir en azından ince telli bi koruma olmalı
Gerçekten Emeğe sağlık
İtb nedir anladık birde itb nasıl yapılır çekerseniz çok süper olur
11:22 Sesin anlatımı harika
Bahsettiğiniz şekil bazı subwoofer kabinlerindeki hava deliklerinde de bulunuyor. Çok benzer konular :) Ellerinize sağlık 🎉❤
Maşallah çok güzel ve keyifliydi izlemesi. Fizik dersi olarak da simülasyonlarla anlatmanız bayağı etkileyici ve öğretici oldu 👏🏻👏🏻
Çok güzel video olmuş tasarım ve analiz kısmı gerçek hayata uygulanabilirliğini görmek daha da güzel olmuş elinize emeğinize sağlık
Görselleştirmeniz muazzam bi detay olmuş. Çok iyi çalışma. Böyle videolar devam etsin lütfen❤
Çok güzel anlatım... helal olsun..
ITB’li bir 4age kulaklarımın işitebileceği en güzel ses olmalı
Çok fena gaza geldim hemen gidip ford escort aracımın hava filtresinin sonuna borazan takıcam teşekkürler
0:51 Bu ulvî şeklin kerameti 😎
Harika bir video, umarım bu tarz canlı analiz içeren videoların devamı gelir.
4:31 "alabildiğiniz her yerden nefes alamaya çalışırsınız" :)
F1 airbox benim çok ilgimi çekiyor. Onun hakkında bunun gibi detaylo video görmek isterdim
Emeğinize sağlık, umarım ki bunca emeğin karşılığını alıyorsunuzdur… gerçekten çok bilgilendirici ve detaylı bir içerik olmuş her zaman olduğu gibi, kullandığınız mühendislik dili de cabası… Keyifle izlemek için yeni içeriklerinizde görüşmek dileğiyle 👏🏻👏🏻
Almıyoruz ama yine de paylaşmaya devam 😊
@@AnlatanAdamlar emeğinizin karşılığını alabilmeniz dileğiyle, içeriğinizi bende paylaşayım. Çok izlenmem olacağını sanmam ama en azından etkileşim olsun, karınca misali. Kolaylıklar dilerim 👏🏻
Daha dün aklımdan geçmişti, o şekiller neden öyle diye. Günün en güzel tesadüfü oldu.
Daha bilimsel daha pratik bir video olmuş ellerinize sağlık 👍 bu arada sizden bir ricam Atkinson cycle videosu yapa bilirmisiniz? Onun Otto cycle dan farkı nedir bunları anlatırsanız sevinirim
Mukemmel bir video. Neden muhendis olmak istedigimi bir daha anladim.
Geçen bende bu itb hakkında araştırma yapmaya başladım ne diye vidio tam vaktinde geldi ❤
İnternette meshur ITB reno flash videosu vardi o geldi aklima😂
hocam çok faydalı harika bir iş yapıyorsun ben şimdi şeyi merak ettim ITB yapınca hava filtresi iptal mi olacak diye sormuştum çözdüm sorunu teşekkğrler
Emeklerinize sağlık her zaman ki gibi öğretici
çok bilgilendirici bir video daha teşekkürler 🤩
innengine'den bahsedebilir misiniz
Harika video, harikasınız teşekkürler.
Sen bir harikasın dostum 👏👏👏
Emeğinize sağlık anlaşılır ve teknik bir video olmuş
Emeğinize sağlık, Araç Tanıtım Numarası ve Şasi Numarası hakkında video yapar mısınız? Teşekkürler, Saygılar
abi başlarına mutlaka filtre lazım. 2 kere başıma geldi filtresiz olunca sekmanlar çok çabuk bitiyor. çok kısa bir sürede araba cumhuriyet tirenine dönüyor. 4 ayrı gaz kelebeğini mekanik olarak kontrol etmek değişik bir his olsa gerek. 6-8 düşünemiyorum zaten. tekme atmak falan gerekir diye düşünüyorum :)
Elinize sağlık öğretici bir video olmuş
Çok güzel anlatmışsınız, sağ olun. Ferrarilerdeki bir sübabın diğerlerinden farklı zamanda açılması olayı var sanırım (başka markalarda var mı bilmiyorum), bir yerlerde duymuştum. O konuyu da anlatır mısınız? Kolay gelsin.
Güzel video daha fazla video bekliyoruz :) rb17 valkyrie Amr pro AMG one kıyaslama videosu bekliyoruz ❤
Teknik bilgilere hastayım nolur daha fazla teknik bilgi verin
Anlatan Adamlar kalitesinde bir video olmuş, teşekkürler🤌🤌🤌
Ağzınıza sağlık hocam, çok teşekkürler...
Bu konseptteki videolarınızı çok özlemişim
Bu akıllı debriyajin çalışma mantığı ile ilgini bi video cekerseniz çok güzel olurdu :)
En samimi videon bu galiba😊
Emegine sağlık tugberk
Farkettigim baska bir sey ise saçlar epey beyazlamış reis
Güzel bilmediğimiz faydalı bilgileri, teşekkür ederiz.
çok güzel anlatım tebrik ederim
Eline sağlık harika anlatmışsın :)
Kalp 💓 bırakıyorum bu videoya Babacan 🤗🙏
Emeklerinize sağlık Tuğberk abim Allah CC selamı üzerinize ve üzerimize olsun🤲 hayırlı haftalar Tuğberk abim Tek eleştirim ITB dezavantajlarını konuşmadığını farkettim Tahminimce birkaç dez avantajı vardır onlarıda anlatırsanız önümüzdeki videonuzda seviniriz
12:04 tek silindir li motosikletkerin kalkışının 2,3,4 silindirlilere göre bi tık daha hızlı olması bu yüzden sanırım
Daha fazla analizli videolar bekliyoruz hocam :)
İşte böyle bi video arıyordum emeğinize sağlık ❤
Merhaba, global çapta kaliteli içerik. Tebrik ediyorum.
çalışma şekline hayranım.. Türk'e anlatır gibi anlatıyorsun...
Emeklerine sağlık görselleriyle birlikte çok güzel bilgi dolu bir paylaşım olmuş. Videolarınız çok seyrekleşse de çoğu kez kendinizi affettirecek yeni bir video ile karşımıza çıkıyorsunuz. Aslında gecikme sorunu olmasa çok daha iyi çözümler bulunabilir. Ayni şeyi özellikle plastik ve alüminyum ekstrüzyon kalıp tasarımında yaşıyoruz. Orada da malzemeler visko elastik bir tutum sergiliyor. Ne tam anlamıyla hidrolik kanunlarına ne de mekanik kanunlarına uymuyor. Bir sonraki videoyu geciktirirseniz çok daha iyisini yapmanız gerekecek haberiniz olsun.❤❤❤
Affettirmek? Daha iyisini yapmak zorunda kalmak? Ego süper.. Maşallah..
@@frequency__
Teşekkürler. Yorumumun arkadaşlarımızı motive edici ve ne kadar donanımlı olduklarını ve biraz da tembel😂 olduklarını belirtiğini düşünüyorum. Bana gelirsek 64 yaşında emekli motor bölümü teknik öğretmenim. Benim hocalarım Türk otomotiv sanayisinin kurulmasında çok büyük katkıları olan değerli elleri öpülesi kişilerdi. 1975 yılında 2 zamanlı JOHNSON deniz motorunun saman kağıttan her tarafı yırtık ve sararmış çizimini buldum ve 15 yaşında oran olarak küçülterek 20 mm piston çapında 7,8 cm3 lük yaklaşık 1/2 cubik inç hacminde olanını yaptım. O yıllarda o kadar küçük büji bulamadığım için kendim yapmayı denedim. İlk hareketi kestikten sonra bir müddet düzensiz olsa da çalıştırmayı başarabildim. 10 lu yaşlarda bisikletimin dinamosunun yük çektiğini görünce 4 tane dinamo bağlayarak frenlere entegre etmeye ve frenler sıkılınca tekerleklere sürtmesiyle fren yapmasını ve bataryaları doldurması üzerine uğraştım. Dolan enerji ile de tekrar tekerleklere hareket vermeye uğraştım. Gerçek Hybrit modelin ilk örneğiydi ve hiç bir yerden görmedim. O yaşımda ve yıllarda henüz alternatif akım doğru akımı bilmediğim için başarılı olamadım. Daha o yıllarda transistör bilmiyorum var mıydı Ülkemize 80 li yıllardan sonra girdi. MTA da sanat okulumu stajımı yaparken 3 HP lik Köhler hava soğutmalı motorlarla 5 HP lik Brigs Stratton lardan daha yüksek performans aldım. Çok sayıda motosikleti o yıllardaki imkanlarla modifiye ederek olağan üstü performanslar alabildim. Murat 124 motoruna 2 kez düz yolda giderken 10/41 difransiyelle (orjinali 10/43 tür) 175x13 lastikle (orjinali 155X13 tür) kol çıkarttım. Kadran 170 idi ve kalibre edilmiş idi kadranı çok rahat geçebiliyordu. Zaten hızımı kronometre ile yol tabelalarından hesaplıyordum. Lada Samara ya 2. viteste 145 hız yaptırabiliyordum. Son uğraştığım araç 2000 li yıllarda 1994 Opel Vectra GT idi. 06EVU97 (zamanında oto dergilerine çıkan araç)
Onno Usta ile (Ohanes Tatonyan ) tanışabilme ve sohbet edebilme şansım oldu. Son 20 yıldır elektroniğin motor sektörüne girmesi ve dizellerde Common Rail teknolojisinin gelişmesiyle pratik faliyetlerimi bırakmak zorunda kaldım. 2 kardeşimizi de son derece donanımlı olarak ODTÜ den yüksek lisans seviyesiyle mezun olmuş çok başarılı gençler olarak görüyor ve kendilerinden çok şey öğreniyorum. ❤İyi hafta sonları dilerim.
Teşekkürler bilginize emeğinize sağlık.
Yine bilgiye doyduk. Teşekkürler.
evet. o kadar basit bir parça ama çok farkediyor. ben bunu 200 cc mondial marka klasik cg de kullanıyorum. PWK 28 karbüratör + karbüratör fincanı olarak geçiyor. onu taktığımda hem üst devirdeki powerjetin püskürttüğü ekstra benzin kaçmıyor hemde homojen hava girişi oluyor. ama tek şartı üst devirlere çıkmak.
Elinize sağlık. Harika bir video olmuş. Çok bilgilendirici.
Bir otomobil lastiğin tasarlanirken hava basıncı önemi yanak tercihi ve lastiğin viraj dönerken yaşadığı stresleri anlatırsanız güzel olur düşüncesindeyim
Başarılar 💯👏🥳🎉😂
Müthiş anlatım teşekkür ederiz
Allah razı olsun kardeş
Merhaba. Bilgilendirici video için teşekkürler. Bir süredir kendi atmosferik aracıma itb (hayabusa 1300 44mm itb kit ile) projesi düşüncesindeydim ve güzel denk geldi.Size 3 temel sorum var: 1) Bu motor direkt hava aldığı için pislik çekmez mi? 2 ) Motor beynini yeniden yapılandırmak gerekecek sanırım bu nasıl olur ? 3) Muayeneden geçer mi😊 Şimdiden teşekkür ederim.)
Abi araçlar neden popcorn yapar bunuda anlatabilir misiniz?
Abim güzel abim.
Porsche 911(996) Carrera,
Corvette C3
Lexus Lfa videolarını çeker misiniz
bir kısmını bilgiğimiz fakat gerçek farkın ne olduğunu bilmediğimiz bir motorhead gerçekleri. elinize sağlık
yemeği hazırladım video arıyordum mükemmelsin
merhaba selamlar ben dedim bu Adamlar ) bize küsmüş herhalde şaka şaka bilgilendirici bi video 🪛🛠🔧🪛✋🏻
Videonun başındaki altın rengi ITB'li makina sushpants'in 4A-GE ITB AE82'si olabilir mi? Tanıdık geldi
Öncelikle mükemmel bir şekilde anlattığınız için teşekkür ederiz, kullandığınız simülasyon programının ismini öğrenebilir miyiz?
Aşırı profesyonel
Mükemmelsiniz elinize emeğinize sağlık
Çok güzeldi teşekkürler ederim
drag arabaları için üretilmiş bir şanzıman vardı onunla alakalı bir video çekebilirsiniz
Emmenin aracın gittiği yönde olması ve ITB kullanımı havanın direkt boğaza girmesini sağlayıp kaybı daha da azaltır mı ?
Örnek K20 yerleşimi
Çok teşekkür ederiz..