''PTSS draag je altijd met je mee'' | Teach Your MIND #4 | MYS

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 26 ส.ค. 2024
  • "O, PTSS... dat is toch dat je een trauma hebt van de oorlog?" Nou eh, nee. Een posttraumatische stressstoornis kun je door allerlei trauma's ontwikkelen, én ziet er bij iedereen anders uit. In de Teach Your MIND over dit onderwerp gaan we in gesprek met ervaringsdeskundige Joes, vriendin Jasmine en psychologe Sabine over hoe PTSS er in de praktijk uitziet, wat je ertegen kunt doen en veel meer.
    MIND Young Studio (MYS) is een online platform voor en door jongeren over je MIND. We proberen op een leuke manier psychische problemen bespreekbaar te maken en voorlichting te geven.
    In de serie Teach Your MIND gaan wij op onderzoek uit om te kijken wat een bepaalde psychische klacht nu écht inhoudt. We kijken naar de definitie, krijgen uitleg van een psycholoog en gaan op bezoek bij ervaringsdeskundige jongeren om te kijken hoe zij het ervaren.
    Met dank aan:
    Joes
    Instagram: @Benthamiana
    Jasmine
    Sabine
    Instagram: @Psychologischpodcast
    Volg ons ook op:
    TH-cam: MIND Young Studio
    Instagram: / mindyoungstudio
    Facebook: / mindyoung
    HULP NODIG?
    Voor meer informatie: ga naar www.wijzijnmind.nl
    Of kijk op mindkorrelatie... om contact op te nemen met een hulpverlener
    Denk jij aan zelfmoord? Praat erover: www.113.nl/
    Deze video bevat GEEN betaalde samenwerking. Deze vermelding is onderdeel van de Social Code: TH-cam. Voor meer informatie over deze richtlijnen, ga naar desocialcode.nl

ความคิดเห็น • 4

  • @stupid4President
    @stupid4President 4 ปีที่แล้ว +4

    Op mijn 16-e was ik 'overspannen'.
    Op mijn 20-e dacht ik, ik heb altijd stress, alles is stress, heb ik misschien ptss? Welnee, dat hebben alleen millitairen.
    Op mijn 46-e crashte ik en dacht een burnout te hebben.
    Op mijn 48-e ging het weer mis en kreeg ik eindelijk profesionele hulp en de diagnose ptss en depressie.
    Deze was ergens in mijn jeugd ontstaan en heeft mijn hele tot nu toe beinvloed. Het is niet iets wat vanzelf weggaat; helaas werkte alle zelfhulp meestal alleen gedeeltelijk.
    Oftewel: probeer asap hulp te vinden als je klachten hebt.

  • @onsmam11
    @onsmam11 4 ปีที่แล้ว +1

    Mensen wat een ontzettend goed program is dit , dit hoort op TV. Ik heb ook ptss nav mijn jeugd met een scizofrene broer. Ik ben nu 52 en het zit in mijn systeem. Ik heb ook EMDR gehad maar het trauma is te breed om daar mezelf nog in te storten. Ik heb er nu vrede mee ondanks dat ik vannacht weer een erg confronterende droom heb gehad, die mijn dag een beetje kleurt. Zoek op tijd hulp, laat je leven niet verpesten

    • @MINDYoungStudio
      @MINDYoungStudio  4 ปีที่แล้ว +2

      Bedankt voor je geweldige compliment!! x

  • @renadobons812
    @renadobons812 4 ปีที่แล้ว

    Ik had precies hetzelfde met een feit wat thuis is voorgevallen, wat daar het erge van is is dat je je gelijk ontvreemd voelt van alles degene die je op hadden moeten bouwen maken een wrak van je. Op school ging ik ineens vaak vechten en ineens gewoon weg omdat ik doordraaide en ik wist zelf nooit waarom. Waarom had ik een time out nodig en een ander niet? Je voelt je zo anders na verloop van tijd en dat maakt de angst en onzekerheid nog groter, ik ken zelfs mensen die er een eind aan hebben gemaakt. In de meeste gevallen super goede mensen die bang waren iets fouts te doen uit woede waar ze zelf niks aan kunnen doen.