Apropo de aplicatiile mentionate cu care poti crea diagrame Gantt, exista si un produs 100% romanesc. Este vorba de RationalPlan si il gasiti pe www.rationalplan.com/ Este disponibil chiar si in limba romana si te poate asista in planificarea tuturor pasilor necesari cand construiesti o casa, un foisor... orice lucru care necesita o planificare in detaliu pentru ca apoi lucrurile sa mearga ca pe roate. Este foarte utila pt incepatori pt ca are integrat un ghid care te ia pas cu pas si te "invata" cum sa iti planifici proiectul. Desi este folosita in toata lumea tocmai in Romania lumea nu stie de ea :) Disclamer: fac parte din echipa care a dezvoltat aplicatia.
Unul dintre cele mai bune video-uri din ultimul an de la tine. Desi incerc sa-i sfatuiesc si eu pe altii care vor sa-si faca o casa dupa experientele traite de mine, am observat ca multi pana nu se lovesc ei personal de anumita problema, nu prea asculta. E prea multa emotie si subiectivism.
Bună filozofia ta și pentru că ai acumulat destulă experiență despre multe, sunt de acord cu tine consultându-ți sfaturile ori de câte ori simt nevoia .
Un clip bun cu motivare corecta, dar exagerata pe alocuri. Daca toata lumea ar respecta toate sfaturile (nu numai acestea) din lume, s-ar intampla unul din doua lucruri: ori toti ar fi foarte bogati, ori multi dintre ei nu ar mai construi nimic ! ;)
Cel mai mult imi place ca ai vorbit despre construirea unei case cu materiale care nu afecteaza foarte mult mediul . Si eu tin la natura si vreau sa le las copiilor mei o Planeta decenta 😁
Imbratisasem de mult principiul japonez, "ce e mic e miunat" si in toamna lui 2019 am ajuns in 5 orase si am vazut nenumarate localitati rurale din Japonia si m-am convins ca stilul de viata japonez este in acest fel, exceptand patura bogatilor. Ca peste tot ei au alt zeu, banul. Deci sunt de parere ca orice am alege sa dam la o parte sa optam, mai bine doar pentru ce ne este strict necesar traiului civilizat si sa respectam o anumita scara a bunului simt si gust. De ce trebuie sa incalzesc o camera de zi de 80 -90 mc, unul, doua trei dormitoare daca folosesc doar unul? Gaze, lemne oricare ar fi combustibilul este o resursa risipita chiar daca dispui de bani, traieste si cu grija mediului. Daca construiesti din materiale naturale (caramida, lemn, piatra) nu se degradeaza in timp pentru ca nu sunt incalziti peretii sau mai stiu eu ce. Personal am crescut in doua case mari si vechi de peste 50 si 80 de ani si nu exista igrasie sau alte inconveniente pentru ca nu incalzeam 8 camere ci doar doua in sezonul rece. Petreceam in acest fel laolalta trei generatii , la gura sobei si de aceea ne cunosteam si ne respectam parintii si bunicii. Ne cunosteam bine Am auzit la unul cum se lauda ca incalzeste 400 mp ai viloiului si consuma DOAR 10.000 kg de lemn. Si padurea? S-o gandi ca lemnele vin din padure? Si ca ursul, vulpea, mistretul, lupul au ajuns cersetori la sosea sau la pubele sau dau iama in cultura de cartofii si cotetele taranului?? Si eu sunt de la oras dar nu am rupt nici o clipa contactul cu "tara" ca sa nu ma rup de realitate.
George , frumoasa povestea dar din pacate e mai greu sa faci ce vrei tu si cum ai si zis cu oameni de care trebuie, de un an ma chinui sa gasesc pe cineva sau ceva unde sa fac si eu o casa, deci grele in romania fara nervi si cu ceva ok
Salut,ai dreptate in principiu (anul asta e deja noiembrie nu mai e timp) cine construeste o casa ori investeste bani ori construeste ca asa e Romanul trebue sa fie proprietar nu e ca in Germania (Europa) unde se duc in chirie unde e locul de munca mai aproape. Ce spun studiile nu se adeveresc todeauna.
Ai, daca faci.lucrarea cu un specialist! In primul rand iti trebuie un studiu geo di care sa estimeze cantitatea de apa ... in functie de asta se dimensioneaza putul(puturile) de drenare. Panza freatica fiind aproape, nu vor fi costuri mari. Dupa aia, gasesti o solutie si vezi ce faci cu apa, o consumi, o stochezi... Dupa ce "usuci" terenu, iti faci si pivnita...
Foarte curios... După doi ani, ce părere aveți despre sfaturile date? De explozia preturilor materialelor nu va așteptați e clar... Dar oare nu era mai bine sa construiești pe-atunci, chiar dacă luai mai mult credit?
Sa fie un moment bun sa investesti in achizitionarea unui apartament in Bucuresti acum sau in primavara? avand in vedere faptul ca piata imobiliara a suferit putin din cauza pandemiei si majoritatea au fost oarecum atrasi spre achzitionarea sau chiria unei case sau al unui aparatament cu o mica gradina la marginea Bucurestiului? Sunt curios cu cat si daca urmeaza o scadere a preturilor similara cu anul 2008, mai ales ca majoritatea nu se incumeta la un credit stiind situatia actuala...
George, daca toti ar gandi un pic sa isi reduca macar partea lor de "carbon", viitorul ar fi mai roz pentru copii nostrii. Pacat ca la noi e "de ce sa fac eu ca si altii nu fac " .
Bun film, bune sfaturi. As vrea insa sa te cert pentru intarziere. Vrea sa spun ca am inceput constructia casei in 2007 si am terminat-o in 2008. Unde erau sfaturile astea atunci cand aveam nevoie de ele?
Te rog sa ne spui ce nu ai mai face , sau ce crezi ca nu era strict necesar pt construirea casei tale , sau ce greseli ai facut si nu le ai mai repeta. Pun pariu ca suntem o gramada aici pe canal care ne dorim sa contruim candva o casa pasiva.
Pai dacă faci o comparație a preturilor din 2020 cu cel de acum , cine îți garantează ție ca prețul materialelor vor reveni la cel înainte de pandemie , după mine niciodată, și vor fi din ce în ce mai scumpe ,
Ai gandit si indrumat total gresit! Preturile la materiale si manopera e aproape dublu acum in 2021 fata de 2020.De asemennea preturile terenurilor au crescut! Cand esti influencer ar fi bine sa te abtii sa tragi concluzii ca uite influentezi oamenii gresit.
Te-am auzit des spunand minim 800 mp . Tin sa te contrazic , am vazut si trait in case construite pe 250-400 mp si este mai mult decat suficient pentru o familie de 4 persoane . Chiar am fost in vizita la un prieten care pe 400 mp si-a facut si piscina si bucatarie de vara .
Inca un clip bun. Dar treaba cu curte de sute de mp mi se pare o utopie. Si o prostie. Oare cati dintre orasenii care gata nu mai vor apartamente, acum vor case, oare cati au dat vreodata zapada, au sapat vreodata gradina sau au facut o groapa de 1mc macar. Sa intretii o curte e munca multa. Ori ai bani ca George ori o curte mai mica.
Buna ziua, eu am un teren și vreau sa construiesc o casa in viitorul apropiat, dar vreau sa trag toate utilitățile înainte gaz, curent, apa, internet, racordarea la canalizare, dar am auzit dacă nu am proiectul de casa cu autorizații nu pot sa le aduc la teren aceste utilități. Asa este ?? Apropo pe terenul respectiv a fost o casa cu toate utilitățile: gaz, curent, apa, dar am demolat-o și am împărțit terenul in doua parcele cum rămâne cu utilitățile respective, se poate trage utilitățile respective la ambele parcele dar fără sa plătesc costuri exagerate de racordare??
Incet,incet,ma convingi si pe mine sa imi construiesc o casa sustenabila.Cand am auzit prima oara ca iti vei face o astfel de casa si ca era singura de acest fel din Romania,am crezut ca e o prostie dar sunt de acord ca trebuie sa pastram mediul inconjurator cat mai nepoluat(polueaza masinile destul).Nu as putea sa fac o casa ca a ta,100% sustenabila,nu am rabdare si nici cunostintele necesare,dar voi putea sa instalez cateva panouri solare si sa reduc cantitatea de beton si fier din constructie,atat timp cat exista materiale cu care sa le inlocuiesc de aceeasi durabilitate si calitate.O singura exceptie legata de convingerile pe care le am fata de tine este ca eu imi doresc un balcon sau o terasa,pentru mine e un vis sa stai vara pe sezlong la o cafea pe balcon sau tereasa.
Ești sigur că ai nevoie de atâta beton și fier beton? Poți să-l întrebi pe structuristul cu care am lucrat eu. Sigur nu este suficient. Pentru o casa pe parter am făcut fundație care poate tine un bloc cu 4 etaje. Dar na ce sa faci... Nu mai dai alți 2 mii de euro altuia si sa o iei de la cap. Romania te iubesc!
Oare de ce ma simt asa deprimat dupa ce te ascult? Oare sunt singurul? Poate esti prea pesimist? Chiar si in titlu apare o negatie. Cel mai mult mi-au placut materialele video din timpul santierului tau, si nu pentru santier, ci pentru fericirea pe care probabil ca o transmiteai. Probabil ca ceea ce imi transmiti acum cand te privesc, este tot ceea ce simti.
Graficul Gantt nu este soluția optimă de fiecare dată. Ține foarte mult de experiența de șantier a proiectantului. Așa că alegeți bine, documentați-vă și mai bine înainte de a demara un astfel de proiect.
George, nelegat de subiect ... cum ai rezolvat cu afișorul controlerului de casă inteligentă ? l-ai încastrat în zid , sau într-o firidă? te rog. (bucurdanielvictor@gmail.com). Întreb asta pentru că am un Vera Plus și l-aș monta într-un tablou încastrat în zid. Mulțumesc.
buna george te rog frumos daca poti sa ma ajuti--am o casa batraneasca la peris cu arhitectura destul de frumoasa dar din 1939 din caramida si as vrea daca stii pe cineva care poate sa ma ajute la renovarea ei avand in vedere ca nu dispun de multe finante multumesc anticipat pt un eventual raspuns
Apropo de aplicatiile mentionate cu care poti crea diagrame Gantt, exista si un produs 100% romanesc. Este vorba de RationalPlan si il gasiti pe www.rationalplan.com/ Este disponibil chiar si in limba romana si te poate asista in planificarea tuturor pasilor necesari cand construiesti o casa, un foisor... orice lucru care necesita o planificare in detaliu pentru ca apoi lucrurile sa mearga ca pe roate. Este foarte utila pt incepatori pt ca are integrat un ghid care te ia pas cu pas si te "invata" cum sa iti planifici proiectul. Desi este folosita in toata lumea tocmai in Romania lumea nu stie de ea :) Disclamer: fac parte din echipa care a dezvoltat aplicatia.
Bune sfaturi.
Lucruri care nu mi-au trecut prin cap nici un moment.
Multumesc!:)
Unul dintre cele mai bune video-uri din ultimul an de la tine. Desi incerc sa-i sfatuiesc si eu pe altii care vor sa-si faca o casa dupa experientele traite de mine, am observat ca multi pana nu se lovesc ei personal de anumita problema, nu prea asculta. E prea multa emotie si subiectivism.
Salutare, George! Genul ăsta de video-uri mă inspiră. Succes!
Ai estimat bine, bravo!
Mersi pentru sfaturi atat de limpede si pe antelesul tuturor, va urez mult succes si va salut cu respect din anglia.
Eu am construit și nu îmi pare rău chiar dacă nu am bani să o termin, dacă stăteam să fac atâtea calcule nu cred că, mă apucam de ea
Great video and actually works for other countries too. Well done.
Bună filozofia ta și pentru că ai acumulat destulă experiență despre multe, sunt de acord cu tine consultându-ți sfaturile ori de câte ori simt nevoia .
Un clip bun cu motivare corecta, dar exagerata pe alocuri. Daca toata lumea ar respecta toate sfaturile (nu numai acestea) din lume, s-ar intampla unul din doua lucruri: ori toti ar fi foarte bogati, ori multi dintre ei nu ar mai construi nimic ! ;)
Felicitariiii extraordinar clipul
Acesta este clipul meu preferat de pana acum si am vazut destule cu tine. Mi-a placut foarte tare fiecare propoziție din ce ai spus.
George un material foarte bun ! Multumesc
Bravo!!! 👏 👏 👏 Forte frumos. Îmi place că spui lucrurilor pe nume.
Excelent video, vrem mai multe de genul ăsta!
Respect. Un clip de calitate.
Multumim George.
Ma consider norocos eu am terminat casa chiar in aceste zile, mai am mobila dar nu mie frica de un pat tot fac eu bani )))))
Cel mai mult imi place ca ai vorbit despre construirea unei case cu materiale care nu afecteaza foarte mult mediul .
Si eu tin la natura si vreau sa le las copiilor mei o Planeta decenta 😁
Esti foarte optimist. 😂 Eu zic sa le dai si vreo doua.
Felicitări, super sfaturi bune !
Bravo. Felicitări!
Superb material!
Imbratisasem de mult principiul japonez, "ce e mic e miunat" si in toamna lui 2019 am ajuns in 5 orase si am vazut nenumarate localitati rurale din Japonia si m-am convins ca stilul de viata japonez este in acest fel, exceptand patura bogatilor. Ca peste tot ei au alt zeu, banul.
Deci sunt de parere ca orice am alege sa dam la o parte sa optam, mai bine doar pentru ce ne este strict necesar traiului civilizat si sa respectam o anumita scara a bunului simt si gust. De ce trebuie sa incalzesc o camera de zi de 80 -90 mc, unul, doua trei dormitoare daca folosesc doar unul? Gaze, lemne oricare ar fi combustibilul este o resursa risipita chiar daca dispui de bani, traieste si cu grija mediului.
Daca construiesti din materiale naturale (caramida, lemn, piatra) nu se degradeaza in timp pentru ca nu sunt incalziti peretii sau mai stiu eu ce. Personal am crescut in doua case mari si vechi de peste 50 si 80 de ani si nu exista igrasie sau alte inconveniente pentru ca nu incalzeam 8 camere ci doar doua in sezonul rece.
Petreceam in acest fel laolalta trei generatii , la gura sobei si de aceea ne cunosteam si ne respectam parintii si bunicii. Ne cunosteam bine
Am auzit la unul cum se lauda ca incalzeste 400 mp ai viloiului si consuma DOAR 10.000 kg de lemn. Si padurea? S-o gandi ca lemnele vin din padure? Si ca ursul, vulpea, mistretul, lupul au ajuns cersetori la sosea sau la pubele sau dau iama in cultura de cartofii si cotetele taranului?? Si eu sunt de la oras dar nu am rupt nici o clipa contactul cu "tara" ca sa nu ma rup de realitate.
Foarte bun continut! Multumim! 😘
mister.. preturile pe terenuri sunt cu 20% mai sus acum, comparativ cu anul trecut, ce parere ai ?
Fain scaunul! Și decorul 👍
George , frumoasa povestea dar din pacate e mai greu sa faci ce vrei tu si cum ai si zis cu oameni de care trebuie, de un an ma chinui sa gasesc pe cineva sau ceva unde sa fac si eu o casa, deci grele in romania fara nervi si cu ceva ok
Cata dreptate iti dau cand vine vorba de "parcatul pe strada" Modelul american are acel "driveway" dar noi suntem atat de necivilizati.
Bine spus George
Felicitări ! Fain video !
În sfârșit, un clip pentru noi. :)
Felicitări, foarte utile sfaturi!
Salut,ai dreptate in principiu (anul asta e deja noiembrie nu mai e timp) cine construeste o casa ori investeste bani ori construeste ca asa e Romanul trebue sa fie proprietar nu e ca in Germania (Europa) unde se duc in chirie unde e locul de munca mai aproape. Ce spun studiile nu se adeveresc todeauna.
Apropo de poluare, Cav Hub e din paie? Din lemn?... Usor de vorbit...
Multumesc!
Cine nu a construit în 2020, sigur nu mai poate construi în 2021!
Vreau pareri, cum as putea sa fac un beci sub casa, cand panza freatica este foarte sus, cam la 0,30m? Am vreo sansa sau nu? Multumesc.
Ai, daca faci.lucrarea cu un specialist! In primul rand iti trebuie un studiu geo di care sa estimeze cantitatea de apa ... in functie de asta se dimensioneaza putul(puturile) de drenare. Panza freatica fiind aproape, nu vor fi costuri mari. Dupa aia, gasesti o solutie si vezi ce faci cu apa, o consumi, o stochezi... Dupa ce "usuci" terenu, iti faci si pivnita...
Foarte curios... După doi ani, ce părere aveți despre sfaturile date? De explozia preturilor materialelor nu va așteptați e clar... Dar oare nu era mai bine sa construiești pe-atunci, chiar dacă luai mai mult credit?
Mi-a plăcut clipul, bine zis. Bravo. Felicitări, și sănătate. 😉
Ce bine ca eu am inceput sa construiesc inainte de pandemiile astea.. casatoria nu imi scartaie... 🤪
👍🏻👍🏻👍🏻 Prea putin un like, iti dau aici mai multe!!!
Merita sa cumperi perioada asta teren pentru casa sau sa astepti pana la anul ?
Superb clip!
stiu ca e off topic dar sunt curios cum se numeste planta/copacul din care e facut gardul lui Dl.Buhnici. Multumesc de raspuns anticipat!
Sa fie un moment bun sa investesti in achizitionarea unui apartament in Bucuresti acum sau in primavara? avand in vedere faptul ca piata imobiliara a suferit putin din cauza pandemiei si majoritatea au fost oarecum atrasi spre achzitionarea sau chiria unei case sau al unui aparatament cu o mica gradina la marginea Bucurestiului? Sunt curios cu cat si daca urmeaza o scadere a preturilor similara cu anul 2008, mai ales ca majoritatea nu se incumeta la un credit stiind situatia actuala...
👏👏👏👏👏👏👏👏👍👍👍👍🙏🙏🙏🙏
In pofida gramaticii ( 0:44 - te grabesti prea tare!:)))))) ) e bine sa te grabesti incet. Super! 🤣🤣🤣🤣🤣👌. Sa mai faci din astea!
George, daca toti ar gandi un pic sa isi reduca macar partea lor de "carbon", viitorul ar fi mai roz pentru copii nostrii. Pacat ca la noi e "de ce sa fac eu ca si altii nu fac " .
👍Foarte adevărat
Bune sfaturi 😊👌
Dacă ați ajuns la Ovidiu de la Cluj, e de bine , sau de rău?
Bun film, bune sfaturi. As vrea insa sa te cert pentru intarziere. Vrea sa spun ca am inceput constructia casei in 2007 si am terminat-o in 2008. Unde erau sfaturile astea atunci cand aveam nevoie de ele?
Te rog sa ne spui ce nu ai mai face , sau ce crezi ca nu era strict necesar pt construirea casei tale , sau ce greseli ai facut si nu le ai mai repeta. Pun pariu ca suntem o gramada aici pe canal care ne dorim sa contruim candva o casa pasiva.
salut, care este parerea ta despre sistemul de constructie "styro stone"?
Diagrama Gantt..doamne cati nervi mi-a mancat in proiectele de la facutlate dar ulterior in viata mi-a adus o mana de ajutor
Pai dacă faci o comparație a preturilor din 2020 cu cel de acum , cine îți garantează ție ca prețul materialelor vor reveni la cel înainte de pandemie , după mine niciodată, și vor fi din ce în ce mai scumpe ,
Salutare ce părere aveți despre casele modulare?
Ai gandit si indrumat total gresit! Preturile la materiale si manopera e aproape dublu acum in 2021 fata de 2020.De asemennea preturile terenurilor au crescut! Cand esti influencer ar fi bine sa te abtii sa tragi concluzii ca uite influentezi oamenii gresit.
Algoritm 👍🥂😉
Ce ne facem acum?
Nu am construit în 2020 si totuși preturile erau la jumătate,acum ce facem sau când ne sfătuiți sa o construim în situația actuală?
Aceasta este realitatea, din pacate !
Te-am auzit des spunand minim 800 mp . Tin sa te contrazic , am vazut si trait in case construite pe 250-400 mp si este mai mult decat suficient pentru o familie de 4 persoane . Chiar am fost in vizita la un prieten care pe 400 mp si-a facut si piscina si bucatarie de vara .
Dacă ne uitam la unii....nu mai facem nimic ,dacă ai o familie te motivezi și caramida peste cărămidă faci tot
Exista o lista facuta in urma experientelor tale si a testelor facute personal cu oameni care au firme care ofera sercivicii si produse de calitate?
E o listă foarte scurtă cu oameni foarte ocupați.
Inca un clip bun. Dar treaba cu curte de sute de mp mi se pare o utopie. Si o prostie. Oare cati dintre orasenii care gata nu mai vor apartamente, acum vor case, oare cati au dat vreodata zapada, au sapat vreodata gradina sau au facut o groapa de 1mc macar. Sa intretii o curte e munca multa. Ori ai bani ca George ori o curte mai mica.
100% sens
Asta da educație
Aproape a trecut anul 2020...să vedem în 2021..
Buna ziua, eu am un teren și vreau sa construiesc o casa in viitorul apropiat, dar vreau sa trag toate utilitățile înainte gaz, curent, apa, internet, racordarea la canalizare, dar am auzit dacă nu am proiectul de casa cu autorizații nu pot sa le aduc la teren aceste utilități. Asa este ??
Apropo pe terenul respectiv a fost o casa cu toate utilitățile: gaz, curent, apa, dar am demolat-o și am împărțit terenul in doua parcele cum rămâne cu utilitățile respective, se poate trage utilitățile respective la ambele parcele dar fără sa plătesc costuri exagerate de racordare??
Când faci o casă îți trece os prin os
Da vreau sa construiesc un glamping ECO agroturistic
George cred ca este cel mai bun moment de a construi. Și ști de ce...
👍
Dar apartament nou sa iti cumperi in 2020?
2021
Incet,incet,ma convingi si pe mine sa imi construiesc o casa sustenabila.Cand am auzit prima oara ca iti vei face o astfel de casa si ca era singura de acest fel din Romania,am crezut ca e o prostie dar sunt de acord ca trebuie sa pastram mediul inconjurator cat mai nepoluat(polueaza masinile destul).Nu as putea sa fac o casa ca a ta,100% sustenabila,nu am rabdare si nici cunostintele necesare,dar voi putea sa instalez cateva panouri solare si sa reduc cantitatea de beton si fier din constructie,atat timp cat exista materiale cu care sa le inlocuiesc de aceeasi durabilitate si calitate.O singura exceptie legata de convingerile pe care le am fata de tine este ca eu imi doresc un balcon sau o terasa,pentru mine e un vis sa stai vara pe sezlong la o cafea pe balcon sau tereasa.
Nu mai bine stai afară în grădină decât pe balcon?
Ești sigur că ai nevoie de atâta beton și fier beton? Poți să-l întrebi pe structuristul cu care am lucrat eu. Sigur nu este suficient. Pentru o casa pe parter am făcut fundație care poate tine un bloc cu 4 etaje. Dar na ce sa faci... Nu mai dai alți 2 mii de euro altuia si sa o iei de la cap. Romania te iubesc!
Of...
Epic
Ne citesti povesti inainte de culcare ? 😃👏
Oare de ce ma simt asa deprimat dupa ce te ascult? Oare sunt singurul? Poate esti prea pesimist? Chiar si in titlu apare o negatie. Cel mai mult mi-au placut materialele video din timpul santierului tau, si nu pentru santier, ci pentru fericirea pe care probabil ca o transmiteai. Probabil ca ceea ce imi transmiti acum cand te privesc, este tot ceea ce simti.
Entuziasmul nu e suficient ca să dai gata un șantier. Atenție la bugetare. De aceea nu sunt optimist acum.
Wow super
Teren de 500 mp este arhisuficient. Ce depaseste, e doar bataie de cap.
Graficul Gantt nu este soluția optimă de fiecare dată. Ține foarte mult de experiența de șantier a proiectantului. Așa că alegeți bine, documentați-vă și mai bine înainte de a demara un astfel de proiect.
George, nelegat de subiect ... cum ai rezolvat cu afișorul controlerului de casă inteligentă ? l-ai încastrat în zid , sau într-o firidă? te rog. (bucurdanielvictor@gmail.com). Întreb asta pentru că am un Vera Plus și l-aș monta într-un tablou încastrat în zid. Mulțumesc.
Ar trebui sa candidezi la primaria Corbeanca
Nu 🙅
Bună
buna george
te rog frumos daca poti sa ma ajuti--am o casa batraneasca la peris cu arhitectura destul de frumoasa dar din 1939 din caramida si as vrea daca stii pe cineva care poate sa ma ajute la renovarea ei avand in vedere ca nu dispun de multe finante
multumesc anticipat pt un eventual raspuns
Va zic un secret: La anu' va fi mai ieftin, se stie! ;)