משב מוח: מסינפסות לרצון חופשי. שיעור 3

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 24 ก.ย. 2024
  • פרופ' עידן שגב
    שיעור ראשון - 04/11/2009
    קורס מספר 76981
    תכנית אבני פינה - תחום ניסויי
    הרצאה חדשה תעלה כל שבוע במהלך סמסטר א' תש"ע
    קורס מיועד לשומע המעוניין לערוך מסע אל חזית חקר המוח במאה ה-21. פריצות הדרך הטכנולוגיות בשנים האחרונות מאפשרות לנו להתבונן במוח החי והמתנהג, ולשאול שאלות שבעבר הקרוב לא שערנו שפתרונן כה קרוב. מה משתנה במוח כשאנחנו לומדים? כיצד מקודד במוחנו מידע חושי ותנועתי? הניתן להפעיל מכונות (יד מלאכותית) ישירות מהמוח? הכיצד ניתן לתקן מוחות פגועים? האם למוח רצון חופשי, או שמא זאת אילוזיה? וכד'.
    הקורס אינו מתבסס על ידע מוקדם, והוא יעסוק בשאלות שלעיל לאחר מספר הרצאות מבוא. במסגרתו ינוהלו שני פאנלים בין משתתפי הקורס לבין חוקרי מוח בכירים. למשתתפים מובטחת חוויה שתשנה את מוחם.
    ראה קישורים באתר: lobster.ls.huji...
    The Hebrew University is beginning to erect the largest brain research institute in Europe. This is the utmost reflection of the dramatic stage that brain research has reached at the start of the 21st century. The connected parts of the puzzle reveal a bright and colorful picture: molecular, anatomical and optical techniques have allowed us to become intimately acquainted with the processes underlying learning and memory in the brain. Furthermore, sophisticated mathematical methods and huge computational power have accelerated our capability to build artificial brains. We can now explore how the physical constituents of the brain give rise to perception, action, consciousness, and feelings like the joy of music. This emergent understanding has far-reaching technological, clinical and social implications.
    The thread of thought in this course, accessible to any interested person, will start by describing the building blocks of this amazing machine and will continue with an overview regarding the neurobiological basis of learning and memory. The course will describe new methods for an optical voyage into the behaving brain and will touch on ways to repair the sick brain using brain-machine interfaces. The course will end with a discussion about the biological basis for aesthetic feelings and consciousness. This meeting of the brain-kind will also include two discussions with brain researchers: one on the question of Are we free to choose? and the other on the question of Can the brain understand itself?

ความคิดเห็น • 6

  • @OrlyYahalom
    @OrlyYahalom 12 ปีที่แล้ว +3

    ההרצאה מתחילה ב-05:00.

  • @izikadir1
    @izikadir1 11 ปีที่แล้ว

    הכי מעניין הוא היכולת שלנו לדמיין , ואילו עבור המח שלנו זוהי מציאות ראלית

  • @DanielBro42
    @DanielBro42 11 หลายเดือนก่อน

    כשהוא אומר ספייק, הוא מתכוון לדחף עצבי [action potential] ?

  • @urigott
    @urigott 14 ปีที่แล้ว

    אהבתי את ההערה הפוליטית באמצע. :)
    בכל אופן אחלה הרצאה...

  • @seeandra2784
    @seeandra2784 3 ปีที่แล้ว

    שלום... מגיבה גם פה... כשאתה אומר בתחיחת ההצעה שאתה בודק גם את עצמל ולא רקאת הלומדים וכשאמרת שאתה בודק אם הלומדים הבינו אותך ואם לא אז אולי אתה צריך גישה אחרת בהסברך... זה לא תמיד בהחרך נכון.... יכול להיות שההקשבה של הרוב נגיד ה30 תלמידים היא אינה הקשבה שמםרשת דברים נכון אולי בגלל חוסר מידע לגביי דברים מסויימים שגורמים להם לא להבין את השאר הדברים אתה עצמך אמרת בהרצעה הראשונה או השניה.... שישנם דברים שהמוח נוטה לא לפרש נכון.. אבל אתב צודק שאתה גם אומר בגישה והגישה לא חייבת להיות אותו הדבר כמו של כל אחד ואחד כמו העתק והדבק אלה גישה מסויימת כלפי כל אדם ואדם כי כמו שאמרת כולנו דומים איך כולנו שונים ואינדיוידואלים אז זאת אומרת כל אחד צריך גישה שמתאימה לו להסבר הבנה.. יכול להין. ההבנה שלהם או שלו תהייה מכובת ולא ניתן גם לריפויוישנם דברים שלעולם לא יהיה אפשר לשהותם במוח או לפתחם אופשוט . גישה לא נכונה שגרמה לאדם שכן יש בו יכולת לפיתוח והבנה מאוד עמוקה וגבוהה.. איך הגישה להסבר לא בהחרך הייתה נכונה... זה לא תמיד הכוונה שלי יכולה להיות הטעות הגישה והסבר שלך אלה טעות של כמות גם של 30 איש שטועים בוואת אחת... זה כמו לדוגמא משיח הוא אחד שהצודק והשאר המיליונים הטועים.... מקווה שהדוגמא הייתה טובה חחח

  • @OrenVenezian
    @OrenVenezian 10 ปีที่แล้ว

    יש אפשרות להוריד מהיכנשהו את המצגות?