משב מוח: מסינפסות לרצון חופשי. שיעור 2

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 24 ก.ย. 2024
  • פרופ' עידן שגב
    שיעור שני - 28/10/2009
    קורס מספר 76981
    תכנית אבני פינה - תחום ניסויי
    הרצאה חדשה תעלה כל שבוע במהלך סמסטר א' תש"ע
    קורס מיועד לשומע המעוניין לערוך מסע אל חזית חקר המוח במאה ה-21. פריצות הדרך הטכנולוגיות בשנים האחרונות מאפשרות לנו להתבונן במוח החי והמתנהג, ולשאול שאלות שבעבר הקרוב לא שערנו שפתרונן כה קרוב. מה משתנה במוח כשאנחנו לומדים? כיצד מקודד במוחנו מידע חושי ותנועתי? הניתן להפעיל מכונות (יד מלאכותית) ישירות מהמוח? הכיצד ניתן לתקן מוחות פגועים? האם למוח רצון חופשי, או שמא זאת אילוזיה? וכד'.
    הקורס אינו מתבסס על ידע מוקדם, והוא יעסוק בשאלות שלעיל לאחר מספר הרצאות מבוא. במסגרתו ינוהלו שני פאנלים בין משתתפי הקורס לבין חוקרי מוח בכירים. למשתתפים מובטחת חוויה שתשנה את מוחם.
    ראה קישורים באתר: lobster.ls.huji...
    The Hebrew University is beginning to erect the largest brain research institute in Europe. This is the utmost reflection of the dramatic stage that brain research has reached at the start of the 21st century. The connected parts of the puzzle reveal a bright and colorful picture: molecular, anatomical and optical techniques have allowed us to become intimately acquainted with the processes underlying learning and memory in the brain. Furthermore, sophisticated mathematical methods and huge computational power have accelerated our capability to build artificial brains. We can now explore how the physical constituents of the brain give rise to perception, action, consciousness, and feelings like the joy of music. This emergent understanding has far-reaching technological, clinical and social implications.
    The thread of thought in this course, accessible to any interested person, will start by describing the building blocks of this amazing machine and will continue with an overview regarding the neurobiological basis of learning and memory. The course will describe new methods for an optical voyage into the behaving brain and will touch on ways to repair the sick brain using brain-machine interfaces. The course will end with a discussion about the biological basis for aesthetic feelings and consciousness. This meeting of the brain-kind will also include two discussions with brain researchers: one on the question of Are we free to choose? and the other on the question of Can the brain understand itself?

ความคิดเห็น • 8

  • @OrlyYahalom
    @OrlyYahalom 12 ปีที่แล้ว +7

    ההרצאה מתחילה ב-08:00.

  • @OrenVenezian
    @OrenVenezian 10 ปีที่แล้ว +3

    86 billion neurons*, not 10. Source:
    www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19226510

  • @ldl1949
    @ldl1949 13 ปีที่แล้ว +1

    הרצאה מעולה.
    הייתי רוצה להעלות עיניין מעניין שעולה מההרצאה שלך.
    דיברתה על איך התאים יורים ביחד בקיטועים כאשר הקוף חולה פארקינסון. יש מצב מאוד דומה במחשב שאולי יכול לתת לנו רמז למה זה קורה.
    אם במחשב תעבור את כמות הזכרון הפנימי הפנוי אבל המעבד ממשכיך לעבוד מתחיל מצב שהחשב קופא לשניה ואז משחרר את כול הנתונים בוא זמני בזמן קצר מאוד ואז שוב נעצר ואוסף פעולות עד שמשתחרר מספיק זכרון בכדי לשחרר את המידע ושוב ושוב מה שגורם לקפיצות.
    בצורה מאוד דומה לגרף שהראתה.

  • @ldl1949
    @ldl1949 13 ปีที่แล้ว

    אז יכול להיות שהגרום לפארקינגסון מקושר לאזור במוח שמארגן את המידע המעובד שגורם לעצירה לפני שחרור המידע.
    דבר המוביל לשחרור מידע של כמה שניות בזמן קצר מאוד המתבטא אצליינו בקפיצות.

  • @lolgoddie
    @lolgoddie 11 ปีที่แล้ว

    אני בטוחה שיש אנשים שעוסקים בזה מעט יותר זמן מ2 קורסים במדעי המוח שהיו חושבים על האופציה הזאת.

  • @seeandra2784
    @seeandra2784 3 ปีที่แล้ว

    אני חייבת להגיב ומאוד מאוד רוצה של מי שהעלה את הסרטון ומי שמרצה את ההרצעה הזאת יענה לי.......ככה בין דקות ה50 עד ל56 אתה מסביר שאתה מאבחן חולה לפי התנהגות המוח שלו... אבל זה לא בהכרח נכון... למה... כי אם לדוגמא אדם נמצא בסיטואציה מסויימת בזמן מסויים כמו הצלילים שהסברת לפני כן שנוצרו בזמנים שונים והאמת בתור שלמדה הנדסאות סאונד גם במרחב שונה והכל משפיעה כל מיקרה לגופו מה שניקרא... אז אם לדוגמא אדם היה בזמן מרחב מסויים בהרגשה מסויימת בהתמאם למה שהשפיע עליו באותו רגע או שבוע לפני או מתי שזה לא קרה ... ובדקת את המוי שלו בלשאול אותו שאלות לגביי משהו מסויים למטרה לראות את תגובץ המוח שלו.. אז יכול להיות המוח שלו מגיב בצורה שזה מייצג לך שהוא חולה והוא בכלל לא אלה זה סיטואציה שנוצרת בהתאם לזמן מרחב רגש שחווה באותו רגע כי אולי ביום אחר בסיטואציה בשרל שאלה של גישה שלך כלפיו אחרת הוא המוח שלו יגיב שונה.. או לדןגמא אם הוא בהשפעת סמים שאינך גילית שהוא בהשפעה ואז כבייכול זה קובע שהוא חולה או שהוא בץופעות לווי אחרי זם שבכלל לא ידוע לאותו אדם שהוא תחת סם או בגמילה שבועית אחריו.... קיצר כל מיקרה לגופו לכן אי אפשר לקבוע תמיד לפי ץגובות התמונות של המוח מה באמת עובר על אותו אדםאלה כפי שאמרת אם אתה לומד להגיר אותושנים ומקרוב מאוד

    • @seeandra2784
      @seeandra2784 3 ปีที่แล้ว

      ואגב זה גם אחד הפסיכיאטרים הפרופסורים בחול שגיליתי עליו מפרסם לא ידוע לי כבר כמה שנים.. שלא ניתן לפרש לפי תמונות מוח ולקבוע את המרגש של האדם...אוליחלקי..... ואגב בתור אחת שלמדה הנדסאות סאונד ...הגלי בסיס שאתה מדבר זה גלי סינוס ... שכשמחברים ביניהם הם יוצרים גל מורכב... וגם מורכב אף פעם אינו צפוי זאת אומרץ אינך כל כך יכול לדעת מה הולך להץקבל ממנו אז כך גם בץאם למרגש כל כל גל מורכב מתחבר לעוד גל מורכב וכך גם השפעתו בהתאם למרחב זמן סיטואציה ועוד אלף ואחת גלים וגופים הנעים ומתנגשים גם אחד בשני...... ישמח מאוד להסבר ץשובה וחידוד ידע שלי...

  • @galhenyuotube
    @galhenyuotube 12 ปีที่แล้ว

    949 אתה לא מקשיב האזור במוח נשנה צורה