Bardzo się cieszę z Pana medialnego powrotu! Mam ogromny sentyment do czasów Było nie minęło......Temat bardzo ciekawy, jak różne produkty wojskowych warsztatów, zapomnianych dziś wytwórni i teoretycznie cywilnych przedsiębiorstw.
Super odcinek. Niech się niesie może ktoś sypnie kasą. Rzecz zaprojektowana i zbudowana przez Polaków od A do Z coś pięknego. Szacun dla panów którzy się tym zajmują
Dźwięk odbija się od betonów w pomieszczeniu ale to jest przestrzeń otwarta a dźwięk aż tak bardzo zniekształcony ? co tu się stało... sprzęt padł a montażysta nie dał rady ??? Jak zwykle pan Adam nakręcony i się wbija w słowo :)
Konkurencja nie zasypia gruszek w popiele, oddział MWP w forcie na Sadybie po 9 latach prac wolontariuszy odrestaurował i uruchomił jedyne jeżdżące po tej stronie Bugu działo pancerne ISU122. Prawdziwy rarytas i rzadkość w Europie.
@KanalHistorycznyAdamaS , panie Adamie, bardzo Pana lubię, za wiedzę, fajną polszczyznę, omawiane treści itd, ale... Ma Pan jedną fatalną manierę. Zadaje Pan komuś pytanie i podczas odpowiedzi, wcina się Pan adwersarzowi w zdanie, nie pozwalając na pełną odpowiedź. YT to nie telewizja, tutaj nie ma ograniczonego czasu antenowego, proszę o szanowanie współrozmówców i nie przerywanie im. No i ten dźwięk. Koniecznie proszę zainwestować w mikrofony, bo ten z zintegrowany z kamerą w niektórych warunkach nie daje rady. Pozdrawiam i życzę rozwoju pańskiego kanału.
Pamiętam jak pierwszy raz oglądałem "Było nie minęło" i to był odcinek jak poszukiwał Pan na bagnach czołgu, a tym czołgiem okazał się być Halftrack i na dodatek wg przypuszczeń, był on używany przez Niemców jako zdobycz ma Rosjanach.. Co prawda był on w kawałkach, ale zawsze to coś.. Serdecznie pozdrawiam..👍👍👍👍👍👍👍 Dobra robota..
Są. Starczy odwiedzić muzeum. Każdy z opiekunów ekspozycji ma do opowiedzenia coś ciekawego. Przy czym jedni z nich to weterani, inni są przedstawicielami młodszego pokolenia, ale łączy ich wiedza i pasja.
Sikorski i Ogrodniczuk. Obaj Panowie z pasją, jestem fanem.
Bardzo się cieszę z Pana medialnego powrotu! Mam ogromny sentyment do czasów Było nie minęło......Temat bardzo ciekawy, jak różne produkty wojskowych warsztatów, zapomnianych dziś wytwórni i teoretycznie cywilnych przedsiębiorstw.
Tusk czysci media z patrjotow
Ale Pan Adam z TVP chyba odszedł wcześniej?
A wcześniej jeszcze było "Ocalić od zapomnienia" na TVP 3 Lublin. Pamiętam jak za dzieciaka w wieku 7-8 lat oglądałem z tatą.
Super odcinek. Niech się niesie może ktoś sypnie kasą. Rzecz zaprojektowana i zbudowana przez Polaków od A do Z coś pięknego. Szacun dla panów którzy się tym zajmują
Cały czas odkładam swoją wizytę w Muzeum w Poznaniu. Czas najwyższy się tam wybrać!!
Taktyczne podziękowanie dla kanału za miłe oglądanie.🍻🍻🍻🍻🍻🍻🍻🍻🍻🍻🍻🍻🍻🍻🍻🍻🍻🍻🍻🍻🍻🍻🍻🍻🍻🍻🍻🍻🍻🍻🍻🍻
Coś wspaniałego!!!!!!!!
Git dla zasięgu z ręki
Pozdrawiam serdecznie całą ekipę
Piona dziesiona Oi 🇵🇱🇵🇱🇵🇱👍💪👍
Panie Adamie super robota, ale prośba by dawać rozmówcom się wypowiedzieć... i poprawić dźwięk.,
Dziękuję 😊
Dźwięk odbija się od betonów w pomieszczeniu ale to jest przestrzeń otwarta a dźwięk aż tak bardzo zniekształcony ? co tu się stało... sprzęt padł a montażysta nie dał rady ??? Jak zwykle pan Adam nakręcony i się wbija w słowo :)
Brawo!
wow super odcinek i piękna historia pozdrawiam panie Adamie
Muzeum petarda. I komendant też.
Ogromny szacunek dla pana Artura Zysa.
Konkurencja nie zasypia gruszek w popiele, oddział MWP w forcie na Sadybie po 9 latach prac wolontariuszy odrestaurował i uruchomił jedyne jeżdżące po tej stronie Bugu działo pancerne ISU122. Prawdziwy rarytas i rzadkość w Europie.
Trudno mówić o konkurencji. To są oddziały tego samego muzeum.
Witam serdecznie wszystkich 🤗🤗🤗
Chodziliśmy z kolegami po tym moście w latach siedemdziesiątych.
Obejrzałem pozdro ze Śląska Panie Adamie 👍👊
@KanalHistorycznyAdamaS , panie Adamie, bardzo Pana lubię, za wiedzę, fajną polszczyznę, omawiane treści itd, ale... Ma Pan jedną fatalną manierę. Zadaje Pan komuś pytanie i podczas odpowiedzi, wcina się Pan adwersarzowi w zdanie, nie pozwalając na pełną odpowiedź. YT to nie telewizja, tutaj nie ma ograniczonego czasu antenowego, proszę o szanowanie współrozmówców i nie przerywanie im. No i ten dźwięk. Koniecznie proszę zainwestować w mikrofony, bo ten z zintegrowany z kamerą w niektórych warunkach nie daje rady. Pozdrawiam i życzę rozwoju pańskiego kanału.
mam podobne zdanie i jeszcze raz wszystkiego najlepszego dla Pana Adama
Pamiętam jak pierwszy raz oglądałem "Było nie minęło" i to był odcinek jak poszukiwał Pan na bagnach czołgu, a tym czołgiem okazał się być Halftrack i na dodatek wg przypuszczeń, był on używany przez Niemców jako zdobycz ma Rosjanach..
Co prawda był on w kawałkach, ale zawsze to coś..
Serdecznie pozdrawiam..👍👍👍👍👍👍👍
Dobra robota..
Pozdrawiam
Ten nieszczęsny halftrack jakiś czas temu przyczynił się do śmierci pracownika muzeum😥
Dokładnie czekałem na chwilę refleksji i wspomnienie a tu cisza
Łaziłem po tym moście, nie raz, na Ostropie.
Siema pozdrowionko 👍 💪
Panie Adamie więcej szacunku dla rozmówców proszę o dać dojść do slowa
Panie Adamie słyszę podźwięk😅
Mieli ruscy działa pepanc 57 mm, nawet jakaś krótka seria T-34 wyszła z tym działami bo ponoć mieli problemy z dostawami 76 mm.
Kaliber się zgadzał, reszta już nie.
To była inna konstrukcja, niż uzbrojenie tego halftrucka.
@@Borubar_de_San_Escobar No tak, ale padło stwierdzenie że nie mieli takiego kalibru a mieli.
@@zbigniewmichno
Traktowałem to jako skrót myślowy, ale formalnie mieli
Typ silnika to White AX 160 .
Wszystko super tylko dźwięk tragedia niestety
👍👍👍
Mikrofon do wymiany bo za głośno pan Adam gada przez niego do gości
Jaki udźwig tego mobilnego mostu?
Może ten half track grał w 5 części serialu czterej pancerni i pies
Gral w Krzyzakach
Rozwiązałem zagadkę...jego łapy mają niezależny od głowy napęd...hybrydowy???!😂
Ale kamerzysta do wymiany.
zrobione :)
Wszystko ok ala jakaś taka dziwna studnia i echo jak mówi Pan Sikorski..... co to jest?
mieliśmy problem z dźwiękiem fragmentami
👌👍 🖐
Starsi panowie, starsi panowie... pięciu. A są jacyś młodzi, którzy wejdą w "obieg"?
Są. Starczy odwiedzić muzeum.
Każdy z opiekunów ekspozycji ma do opowiedzenia coś ciekawego.
Przy czym jedni z nich to weterani, inni są przedstawicielami młodszego pokolenia, ale łączy ich wiedza i pasja.
Bardzo fajny odcinek, szkoda tylko że Pan Sikorski swoim zwyczajem przerywa ciekawe wypowiedzi innych specjalistów i zaczyna gadać swoje 3 po 3
👍🤜🤛👍
Po co ciągle przerywać rozmówcom. Nic nie mogą dopowiedzieć. Prowadzący ciągle przerywa, fatalne prowadzenie.
To są chamskie nawyki jeszcze z tvp. Jednak dalej na bakier z kulturą.
Żeby program nie trwał za długo. Mnie też to denerwuje ale trzeba ciąć wypowiedzi.
Nie drażnij Adama bo wpadnie do Ciebie i na środku Twej chaty postawi Ci tablicę pamiątkową. 😂😂😂
A niemiecka wespe.okładziny się wymienia nie regeneruje .prędzej na sztywnym holu ten most jeździł
Ten napis na pokrywie silnika to porażka. Oryginalnie był malowany od szablonu.
Tragedia dzwiek
Znowu Sikorski wcina się w wypowiedzi p. Ogrodniczuka.
bo je mondrzejszy i tyle
Fajnie by sie ogladalo.gdyby Pan Adam tak czesto nie przerywał i nie wtracal swoicvh 5 groszy
Siwy ale ty przerywasz wszystkim normalnie nie da się słuchać czasami
Niedawno czytałem ,że psychopaci mocno gestykulują rękami i wykonują ruchy głową i proszę popatrzeć na tych dwóch panów...