NotebookLM - tekoäly joka vastaa kysymyksiin tiedostoistasi!

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 3 ต.ค. 2024
  • Miltä kuulostaisi tekoäly joka on koulutettu omilla tiedostoillasi? NotebookLM on viimein käytettävissä Suomessa ja se on todella hyvä työkalu. Käytännössä se on muistikirjan ja tekoälysovelluksen yhdistelmä, jossa voit nimenmukaisesti tehdä muistiinpanoja, mutta voit myös ladata omia aineistoja ja tiedostoja talteen - ja sitten kysyä tekoälyltä kysymyksiä noista aineistoista!
    Tämä on ihanteellinen opiskeluun, mutta omista aineistoista tietonsa vetävä tekoäly on loistava moneen muuhunkin, esimerkiksi oman roolipelikampanjan tietojen säilyttämiseen ja analysointiin, harrastusryhmän aineistojen käsittelyyn, vapaaehtoistoiminnan tiedostojen tekoälyllä analysointiin ja vaikka mihin muuhun.
    Haluatko tukea kanavan toimintaa? Jos videoista on ollut hyötyä ja haluat kiittää, paras tapa on liittyä kanavan jäseneksi. Löydät kanavani etusivulta liittymispainikkeen tai voit avata liittymissivun suoraan tällä linkillä:
    / @webopettaja

ความคิดเห็น • 8

  • @marialehtimaki761
    @marialehtimaki761 2 หลายเดือนก่อน +1

    Liitytty. Tosi monta kertaa olen saanut sun videoista avun.

    • @WebOpettaja
      @WebOpettaja  2 หลายเดือนก่อน +1

      Mahtavaa kuulla ja kiitos tilaajaksi tulosta!

  • @tomiantinoja
    @tomiantinoja 3 หลายเดือนก่อน

    Jos ottaisin joskus tuon käyttöön se olisi kiva että vastaukset tulisi suomeksi. Kyllä tuo on aika näppärä, eipä taida vetää vertoja Microsoftin omille muistikirja- ja tekoälysovelluksille

    • @WebOpettaja
      @WebOpettaja  3 หลายเดือนก่อน

      Muistikirjana häviää OneNotelle, mutta tuo tekoäly toimii järkevämmin tässä. Olettaisin, että suomenkieliset vastaukset tulevat tähän myös jossain vaiheessa.

  • @jannekananenpolittinenyoutubev
    @jannekananenpolittinenyoutubev 3 หลายเดือนก่อน

    jos google messages sovelluksessa käytän mms rcs chatin sjiaan mitkä on haitat

    • @WebOpettaja
      @WebOpettaja  3 หลายเดือนก่อน

      Mms maksaa enemmän ja on kaikin puolin hitaampi ja lähetettyjen kuvien laatu on roskaa. Jos rcs on tarjolla, aina se mms:n yli.

  • @jannekananenpolittinenyoutubev
    @jannekananenpolittinenyoutubev 3 หลายเดือนก่อน

    miten vaikuttaa jos window hyökkäysten eston asetuksissa otan käyttöön pakota kuvien satunnaillistamisen

    • @WebOpettaja
      @WebOpettaja  3 หลายเดือนก่อน

      Ymmärtääkseni se lisää suojaustasoa haittaohjelmia vastaan, jotka yrittävät käyttää muistin sijainteja hyväkseen. Tämä toiminto satunnaistaa sovellusten ja järjestelmän kirjastojen lataussijainnit muistissa, mikä tekee vaikeammaksi hyökkääjille ennustaa, missä koodi suoritetaan, ja siten vaikeuttaa haitallisten hyökkäysten toteuttamista.
      Tämä on osa laajempaa suojausstrategiaa, joka tunnetaan nimellä Address Space Layout Randomization (ASLR), ja se on tehokas tapa suojautua tiettyjä hyökkäystyyppejä vastaan. Kuitenkin, on tärkeää huomata, että tämä voi aiheuttaa yhteensopivuusongelmia vanhempien sovellusten kanssa, jotka eivät ole suunniteltu toimimaan satunnaisessa muistiympäristössä.