Tietoturvan oppitunti - paranna turvallisuuttasi näillä vinkeillä

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 3 ต.ค. 2024
  • Tällä videolla näytän joukon tietoturvauhkia, joita voit verkossa kohdata, alkaen aina Facebook-tilien kaappaamisesta, sim-kortin kaappaukseen, kaavamaisten salasanojen murtamisen helppouteen ja paljon muuhun. Katso tämä oppitunti ja paranna omaa turvallisuuttasi tuntemalla paremmin niitä keinoja, millä meitä yritetään huijata ja johtaa harhaan.
    Haluatko tukea kanavan toimintaa? Jos videoista on ollut hyötyä ja haluat kiittää, paras tapa on liittyä kanavan jäseneksi. Löydät kanavani etusivulta liittymispainikkeen tai voit avata liittymissivun suoraan tällä linkillä:
    / @webopettaja
    #tietoturva #Digiturvaviikko #Kyberturvallisuus ‪@dvvfi‬

ความคิดเห็น • 16

  • @zimbacattius1171
    @zimbacattius1171 วันที่ผ่านมา +1

    Voisitko tehdä videon siitä ns tesla live ryhmästä joka kaappaailee tubettajien tilejä. Olisi kiinnostavaa tietää, että miten he onnistuvat kiertämään 2-3 vaiheiset tunnistautumiset. Monilta tubettajilta kyseinen ryhmä jollain konstilla saanut kaapattua tilejä ilman, että tulee käyttäjille mitään kyselyitä, että oletko sinä kuka kirjautuu joka pitäisi tulla aina kun kirjaudutaan eri paikasta ja eri laitteella ja salasana puhelimeen jne. Sen mitä olen ymmärtänyt niin käyttäjät eivät ole menneet minkään linkin kauttakaan kirjautumis sivustolle.

    • @WebOpettaja
      @WebOpettaja  6 ชั่วโมงที่ผ่านมา

      Vaikea sanoa mitä menetelmää käyttävät. Kanavan kaappaamiseen on useita tapoja, alkaen tietokalastelun käytöstä käyttäjätunnuksen nappaamiseen, sähköpostin kaappaamiseen, tai evästeiden varastaminen haittasovelluksella. Noita kaappajia on myös useita.

  • @Bops1966
    @Bops1966 วันที่ผ่านมา

    Hei jos tilaan uuden sim kortin eikö se pidä aktivoida??? Operaattorin palvelussa?

    • @ivekuukkeli2156
      @ivekuukkeli2156 วันที่ผ่านมา +1

      SIM:ssä yksilöllinen numero maailmassa. Operaattori on asettanut yksilöllisen numeron sallituksi sinun puhelinnumerollesi, kunhan kuoletettu SIMn on poistettu.

    • @WebOpettaja
      @WebOpettaja  6 ชั่วโมงที่ผ่านมา

      Juuri näin, hyvä vastaus ivekuukkelilta.

  • @markhamilton.cash.emperor
    @markhamilton.cash.emperor วันที่ผ่านมา

    No minulla ei ole lainkaan niitä email-osoitteita julkisesti missään esillä jotka ovat kytketty minkään käyttämäni SOME-tilin käyttäjätunnus joten ei voi olla millään nämä tilien tunnusten kalastelusviestit läpi.

    • @WebOpettaja
      @WebOpettaja  6 ชั่วโมงที่ผ่านมา +2

      Vuotavat ne sähköpostit valitettavasti muualtakin, esimerkiksi murretun palvelun osoitetietokanta voi vuotaa.

    • @markhamilton.cash.emperor
      @markhamilton.cash.emperor 5 ชั่วโมงที่ผ่านมา +1

      @@WebOpettaja Juu no joo en usko että minun MySQL-tietokannan salasanaa helposti kukaan saa. Siellä on yli 20-merkinen salasana joka sisältää erikoismerkejä, isojakirjamija, pieniäkirjaimia, ja numeroita. Tosin tiiän että miun VPS:lle voi murtauta jos en päivätä sen ohjelmsitoja säännöillisesti koska niissä voi olla haavoittuvaisuuksia joilla saa jopa root-oikeudet eli sudo-oikeudet sinne. Ja sähköpostiositteet ovat uudella Ubutnu 20.04 LTS:n salausella joka on vanhemenpi kuin vanha CRYPT tai MD5, tms. Siis minun etunimi . sukunimi at osoite . fi ei ole julkisesti saatavilla vaan info at osoite . fi ja näihin siis niitä kalasteluviestejä tulee.

    • @markhamilton.cash.emperor
      @markhamilton.cash.emperor 5 ชั่วโมงที่ผ่านมา

      @@WebOpettaja Ja salasanat generoin aina radom generattorilla ja root-tunnarit VPS:lle saa vain kaksisuunteisellä eli Google Authentication -sovelluksella joka säännöllisesti generoi uuden avaimen päästä minun palvelimelle.

  • @jannekananenpolittinenyoutubev
    @jannekananenpolittinenyoutubev 22 ชั่วโมงที่ผ่านมา

    mp digisyrjäytymnien puhuni sulle gmailissa asiasta ja voitko tehä videon jossa vertailet ilmaisia virustorjunta ohjelmia johon voi ostaa toimintoja jotkut puhuu onko vpn tor verkon kanssa järkevää siitä on tubessa juttelua osasta ei

    • @WebOpettaja
      @WebOpettaja  4 ชั่วโมงที่ผ่านมา

      Virustorjuntasovellusten vertailu ei ole niin helppoa kun luulisi, itselläni ei tällä hetkellä ole sopivaa testipatteria siihen.

    • @jannekananenpolittinenyoutubev
      @jannekananenpolittinenyoutubev 46 นาทีที่ผ่านมา

      @@WebOpettaja tarkotin mm bitdefender avast one ja defender sekä avast free antivirus esimerkiksi

  • @vesav2442
    @vesav2442 23 ชั่วโมงที่ผ่านมา

    Onneksi minulla ei ole, kasvokirjaa, olen kuulu että se on haukkumissivu.

    • @lesalmin
      @lesalmin 22 ชั่วโมงที่ผ่านมา

      Oman käsitykseni mukaan Facebookin suosituin käyttötarkoitus on se, että perustetaan Facebook-ryhmä jonkin yhteisen harrastuksen tai muun kiinnostuksen kohteen ympärille tai muuten vain kaveriporukalle tai vaikka suvulle ja jaetaan sitten ryhmän kesken tuota aihetta koskevaa tietoa ja kokemuksia. Siihen se toimiikin oikein hyvin.

    • @WebOpettaja
      @WebOpettaja  6 ชั่วโมงที่ผ่านมา

      Ryhmät ovat nykysin se suosituin käyttökohde.

    • @zimbacattius1171
      @zimbacattius1171 4 ชั่วโมงที่ผ่านมา

      @@lesalmin fb on tullut yksi suuri sivusto jossa liikkuu ties mitä viruksia ja haittaohjelmistoja ym. Sitä kautta on helppo levittää kaikkea kun ihmiset muutenki laittelevat siellä linkkejä jakoon. Fb oli silloin alussa hyvä kun oli vain tarkoitettu viestittelyyn ja heti kun sinne tuli paljon muuta turhaa niin johan alkoi leviämään sitä kautta kaikkee tietoturvatonta ja fb ei tee asialle mitään.