De la 1 decembrie 2020 pana in acest moment (11 luni+), nu am mai consumat dulciuri de nici un fel, am renuntat la alcool si orice tip de suc. Aveam 94 de kg la acel moment, acum am 70 kg, mananc aceleasi lucruri doar ca nu am mai luat nici macar o gura dintr-o eugenie, cafeaua o beau fara pic de zahar, in rest apa si atat, fara orice fel de suc, etc. Nu consider a fi o dieta/regim, etc, este un stil de viata si nu o sa fac exceptii indiferent de evenimente (sunt la extreme, daca as gusta, m-as reapuca si as face abuzuri la alimentatie). In fiecare luna am observat ca scad in greutate, 2-3 kg in medie. Nu am facut nici un tip de exercitii fizice, am 26 de ani.
@@cardioscience4153 Si pentru tine si pentru @George Buhnici : Cea mai buna dieta si tehnica de fasting e cea ortodoxa. Ne-am nascut in ea dar nu ne-a interesat prea mult pana cand americanii sau astia din vest nu au inceput sa le implementeze in dietele lor. Fa fasting uitandu-te pe calendarul crestin ortodox si o sa fii mai sanatos si o sa si slabesti. Fara mancaruri procesate, zahar din cand in cand; la fel ca si cu carnea.
Medicul asta nu prea a vorbit de metabolism pe cat m-as fi asteptat. Legat de ingrasare, conteaza foarte mult daca ai metabolismul rapid sau nu. Daca ai metabolismul greoi, castigi in greutate mult mai repede fata de cineva care are metabolism rapid.
@@lupusdivinorum4673 exact, sunt foarte multi pacienti cu hipotiroida, care abia reusesc sa slabeasca cateva sute de grame, tocmai pentru ca metabolismul lor este unul foarte lent.
Lasa , ca oricum debita numai tampenii doctorul vietii..... Inchistat in teoriile de acum o suta de ani, obtuz, conservator, se ascunde dupa englezisme....zero barat!
D-nul Buhnici ideea cu etichete pe produsele periculoase foarte buna, oamenii cumpara ce vad pe raft. Pe de alta parte fiecare din noi suntem responsabili de actiunile noaste. Multumessc
Omul nu e atât de spectaculos ca alți nutriționiști dar e fain că spune că nu există o soluție magică și răspunsul este că depinde de mulți factori și de fiecare om, și nu e chiar așa simplu cum pare.
George, in incercarea ta de a mai da jos kilograme, iti recomand sa renunti la cereleale cu lapte, chiar daca vorbim despre acele cereale "fara zahar". Daca faci un calcul caloric la 200 - 250 ml de lapte plus 200-250 grame de cereale, vei vedea ca rezulta un numar destul de mare de calorii din lactoza plus glucoza lor, ceea ce iti aduce de la inceputul zilei un exces de calorii. A doua recomandare este sa te uiti la [0], despre cum functioneaza fastigul si legatura lui cu masa musculara. Cand faci fasting sau deficit major de carbohidrati, energia este servita din rezerve, ficat + muschi, acestea doua fiind depozitele de energie majore ale corpului. Ulterior, daca aceste rezerve sunt golite, urmatoarea sursa de energie a corpului va fi grasimea corporala, ci nu reducere masei musculare. Cumva e fix invers, in fasting se secreta mai multi hormoni pentru a intretine masa musculara, necesara activitatii zilnice. [0] - th-cam.com/video/HTYv3FcEcus/w-d-xo.html&ab_channel=DorianWilson
Un aspect care este trecut cu vederea. Astazi oamenii dorm mult mai putin decat o faceau acum 30,40,50 de ani in urma. Ca atare organismul cere surplus de energie rapida( zahar) sa faca fata sau sa compenseze lipsa somnului. Concluzia: dormi mai mult, mananci mai putin si esti mai sanatos. Daca n-ai somn, creste efortul fizic si o sa dormi!
Multumim foarte mult pt material! Apreciez sincer toata aceasta munca de care ne putem bucura gratuit! As vrea doar sa va rog... sau sa atrag atentia... sa nu mai gandim in termeni absoluti... 250 ml de lapte de ovaz nu au in organsim efectul a 4 lingurite de zahar! Glucidele par o valuta forte, dar nu e deloc asa! Nu e totuna un zahar rafinat cu glucidele dintr-un orez integral fiert, spre exemplu, care se afla practic si la alt nivel entropic! Haideti sa exeperimentam ce discutam! Hai sa mancance doi oameni cu acelasi status de sanatate 1 luna de zile, unul zahar alb intr-o doza zilnica crescuta, iar celalalt echivalentul glucidic din fructe, cereale, cartofi, fasole - si mai vorbim dupa! Cata vreme ne vom gandi hrana numai in macronutrienti... cred ca suntem in pom! In plus, ca medic, invitatul dvs stie si despre concepte precum indicele glicemic vs indice insulinic - dar la aceasta diferenta esentiala nu face nicio referire.
Foarte tare acest episod! Chiar daca nu sunt nici pe departe mai inteligent sau mai pregatit, mi-ar placea sa am sansa de a avea o discutie cu tine, George, in cadrul acestui Podcast. Numai bine!
Felicitări George pentru inițiativa! Despre Intermittent Fasting pot sa-ti spun experiența mea: 20kg jos in 10 luni cca, cam 80% grăsime si 20% masa musculară. Mie mi s-a părut ca am pierdut mai întâi masa adipoasă si abia apoi o parte din masa musculară. Cert e ca ma simt super cu 16x8. Analize amănunțite făcute luna trecută, toate valori perfecte. Numai bine si hai ca poti reduce aportul de pâine :))
Mi se pare doctorul extrem de tolerant si uneori ambiguous. Cred ca moderatorul are principii dietetice mult mai sanatoase decat medicul. Eu apreciez foarte mult principiile doctorului Joel Fuhrman, autorul cartii “Sfarsitul Diabetului”, sau “Mananca pentru a Trai”.
Foarte util dar, serios acum, fără să o spun pentru că așa face toată lumea, lasă-l pe om să ducă ideea până la capăt. O fi greu dar fă o încercare, în loc să-l întrerupi, notează pe ceva când simți nevoia să spui ceva și spune-o după ce a terminat ideea. Numai dacă vrei, mersi :D
Întreruperile multe și dese, Taina marilor succese. Să fie ca la noi românii.😁 Multumim domnule doctor pentru iluminarea adusă în creierele noastre. Sper să vă mai auzim.
Buhnici mai taci cateodata cand trebuie..ai dat-o cu batul in balta cand ai spus ca lucrurile o ia razna cu insulina si el incerca sa spuna ca nu e asa...tu l ai intrerupt..
George, lasa-ti invitatii sa vorbească. Nu ii mai intrerupe. Daca inviti un specialist care vorbeste despre domeniul lui, nu crezi ca ar fi mai intelept sa asculti ce are de zis in loc sa dai impresia ca stii tu mai bine?
Am observat, a creat niste momente jenante! Sincer, vroiam sa-l aud pe medic, ca el era specialistul. Isi punea intrebari, parca pentru el, el, el, el, el si dieta lui, nu pentru invitat. Penibil
Felicitari pentru PODCAST! Toate subiectele dezbatute sunt de larg interes si pe intelesul tuturor! Felicitari d.nei Lorena Buhnici! Sunt la zi cu toate PODCAST-urile prezentate....dar astazi l-am cautat pe acesta, avand nevoie de ceva sfaturi de nutritie. Succes in continuare amandurora!
George, ai avut dreptate tot timpul. Ideea este ca si eu sunt medic, si da,, confirm ca lumea medicala s-a inselat timp de 50 de ani. Dieta keto cuplata cu intermitent fasting e cea mai fiziologica dieta. Numai ca va fi greu sa schimbi modul in care colegul meu vede lucrurile. Dar pana la urma se va schimba. Obezii care zic ca mananca o data pe zi sau ca nu mananca aproape nimic, mint de ingheata apele. Obezii manaca tot timpul. iti spun asta pentru ca si eu am fost la fel. Dar acum sunt total altfel datorita Dr. Eric Berg, pe care il veti gasi aici pe TH-cam, si care mi-a schimbat total viata. Eu sunt un soarece din acela despre care vorbea colegul meu. Diabetul de tip II este total reversibil. Celor care doresc sa isi schimbe viata, le recomand sa inceapa cu acest clip... th-cam.com/video/mRj1RKh4xyY/w-d-xo.html
George cauta la plafar ceaiuri din plante care scad apetitul cum sunt garcinia,hoodia,spirulina,gymnema sylvestre,cicoare ,te vor ajuta la inceput de cura sa tai pofta de mincare,sau nevoia de dulce.Se pot bea 2-3 ceaiuri pe zi.Sau plante care te ajuta sa scapi de grasimi cum sunt ceaiul verde,mate,guarana,rostopasca .Iti doresc succes si multa sanatate.
Aoleuu Dulcan este un pseudo-om de știință care a scris cărți pentru creduli, în care contrazice principii de bază ale științei :)) un guru pentru proști, cu alte cuvinte, care care scurmă după bioenergii și teorii ale conspirației :)) N-o să vezi așa scursuri invitate la George Buhnici. Aici vin oameni inteligenți care te învață de bine.
Placerea data de gustul dulce s-a format in epoca de aur a umanitatii, inainte de aparitia agriculturii, in stadiul de vanator-culegator. Gustul dulce este indicator al faptului ca fructul respectiv nu este otravitor ci e bun de mancat. In memoria noastra ancestrala am mostenit acest instinct pentru dulce, asimilat cu fructe bune (neotravitoare).
Am ascultat podcasturi pe care le organizezi mai bune si mai informative. Intr-un fel trageai de el sa spuna mai multe informatii. Sunt sincera. As fi asteptat mai mult. Poate cu urmatorul invitat🙈
Multumim, a fost interesant podcastul... Dl doctor nu s-a hazardat in afirmatii bomba, ci mai mult pe informatii verificate de decenii, dar de bun simt
Esti un om inteligent, George. Spui lucruri interesante si e evident ca esti documentat in ceea ce spui. Personal, nu cred ca am reusit sa ascult vreodată integral un podcast de-al tau. Este foarte dificil de tolerat si uneori chiar frustrant faptul ca nu lasi invitatii sa vorbească. :(
Zaharul are un rol si el in aparitia bolilor de inima dar grasimile din carne ,lactate blocheaza arterele sanguine si in acest fel reduc fluxul sanguin catre inima ceea ce conducela aparitia diverselor probleme cardiace.Acest nutritionist vorbeste de societatea americana de diabetologie dar daca aruncati o privire prin documentare despre societatea americana de sanatate(fie ca e cardiologie,boli cronice etc) are mari carente in comunicare si ceea ce recomanda ei a se consuma mentin boala ci nu o trateaza.
Idee pt cerealele de dimineata: se fierb 3-4 linguri de fulgi de ovaz, se lasa la racorit intr-un bol, se mai pune o lingura de miere si niste miez de nuca. Delicios si echilibrat nutritional + tine de foame niste ore bune.
Fac ajunul intermitent de la jumătatea lunii noiembrie, 16/8, adică, mănânc doar în fereastra de 10AM - 18PM. Mănânc ce vreau și iau suplimente vitaminice și minerale, în special potasiu 3gr; magneziu și 1,5gr vitamina C, înafara verdețurilor pe care le consum zilnic. Cantitatea de lichid consumată, între apă și ceaiuri fără nici un îndulcitor, e de 3L aprox. Am pierdut aproape 8 kg. și merg înainte. Am redus cantitatea de pâine și paste și n-am mai băut nici o gură de suc, de nici un fel. De 3-4 ori pe săptămână, iau vreo 25-30 gr proteină Whey, proteină obținută din zer de lapte. Mă simt excelent și senzația de foame a dispărut după primele zile, pentru că am observat că dacă la ultima masă consum mulți carbohidrați, foamea vine repede.
Dintre toate gusturile, cel dulce este primul pe care il descopera un om, laptele matern este dulce si de aici nevoia sau atașamentul nostru pentru dulce.
Un mix între foarte multe informații importante si câteva "căcaturi" ("gen" nu exista metabolism mai rapid) per total un podcast interesant si reușit, felicitări amundorora pentru el.
Legenda spune ca Nestle Romania a fost lovit DUR dupa acest material informativ ! Romanii decid, aleg si directioneaza venitul catre alternative sanatoase, speram...
Salutare , tin sa precizez . In uk sistemul se bate in reducerea cantitatii de cafea si binenteles aici , v-a atrage de la sine , reducerea cantitatii la zahar , sirop etc... Adica , ce vreau sa zic . De exemplu : 1. Cafea mica contine (2 unitati cafea ) Care ar trebuie sa fie mai mult de cat de ajuns pentru oricine!!! . 2.Cafea medie (3 unitati cafea) . 3 . Cafea mare (4 unitati cafea) .... Ca sa nu mai vorbim , ca obtional iti poti adugaa un extra shot (1 unitate in plus ). La ce ma refer unitate , ma refer atunci cand , cafeaua este macinata cade intr-un recipient . De acolo barmanul are o maneta , cu care elibereaaza cafeaua . Fiecare tragere a manetei , curge o doza exacta de cafea , pe care eu am numito unitate , ei ii spun "shot"... traducerea motamo nu prea suna bine in contexul asta .... Am fost vreo 3 ani in Italia , unde de altfel , eu personal , cred ca detin cea mai buna cafea ! Dar , rareori am vazut pe cineva sa bea un expresso dublu.... Eu personal , am observat , ca ma simt mult mai bine , daca beau doar un expresso pe zi , si fara zahar binenteles. Oricum subiectul este foarte delicat si care , ar trebui dezvoltat ! Un alt subiect de care ar trebui sa-l aveti in vedere este cel cu E-urile ! Ce se intampla cand consumam anumite produse cu E-uri ?De exemplu ele au concentrati maxima admisa , dar prin amestecarea lor , noi ca si consumatori , ce se intampla ? Ce riscam ?
Ne place atât de mult dulcele pentru că ne alină puțin din dureri care pot fi din cauza rănilor, traumelor înscrise la nivel ADN Din câte știu, nevoia de dulce e manifestata de cei care nu au avut parte de iubire și cumva mănâncă pe fond emoțional
Felicitări! Bun materialul chiar plăcut, totul este simplu dacă trăim simplu. Marketing ul acesta sa mâncăm și sa mâncăm de trei ori pe zi plus gustări plus cafele plus ceaiuri plus sucuri, fresh uri etc, deja e lunga lista 🤣🤣🤣🤣. Mai tăiați din ele și veți fi mai în forma și mai sănătoși. O săptămână are șapte zile asa ca folosește-le nutrițional. L iarba M iarba cu carne M lucerna etc intalegeti, scz sarcasmul este total de amuzament.
Nu am mai mâncat zahar rafinat/adăugat de vreo 3 ani.Nu că mi-a făcut mie mare plăcere să îl elimini din dieta,dar începusem sa am probleme de sănătate.Sunt dispus să nu mai mănânc niciodată zahar,daca asta înseamnă că o să mă simt mai bine.
Dupa "fasting" (post cu apa / post negru :) ) ar trebui ca alimentatia sa fie graduala de la alimente foarte usoare (apa de cocos, pepene etc.) cantitati mici si dese catre mese usoare-medii cantitati moderate si mai rare si eventual catre post intermediar ocazional (gen duminica post, weekend post etc.) si mai ales aleatoriu (sa nu stresam cu stres anticipat = stres natural complet aleatoriu / random). In nici-un caz o super masa bogata dupa un post cu apa chiar si de durata mica = reteta sigura de indigestie sau mai rau :)
Foarte placut doctorul si ideile expuse sunt exact principiile pe care le-am primit si eu de la nutritionistii pe care i-am vizitat pana la 30 ani (doi la numar; o data am vrut sa fiu invatata sa mananc corect si a doua oara am ajuns prin prisma diabetului gestational din sarcina). Mi s-au parut deplasate totusi interventiile moderatorului cu "esti sigur de ce spui? Eu am citit altceva.." Pai omul a venit sa vorbeasca pe meseria lui, normal ar fi sa ii acorzi respect prin acceptarea afirmatiilor sale.. ii poti expune ce idee alternativa ai regasit documentandu-te, dar nu intrebandu-l daca e sigur de afirmatiile sale si abordand in final o atitudine aroganta ;) Multumesc.
acest nutritionist care numeste documentarele fictiuni ( si prin urmare nici nu le urmareste, macar pentru a vedea ce spube "opozitia", lucru foarte normal pentru cineva care chiar doreste sa stie cum stau lucrurilr cu adevarat,...) se poate lua de mână cu d-na Bilic un alt nutritionist care iti recomandă să mananci toate porcariile " cu moderatie". D-le Buhnici, faceti- vă un serviciu și invitați oameni cu adevărat mai deștepți ca noi in nutritie pt. ca să vă putem urmări cu plăcere si in domeniul nutriției. Mulțumesc pt. multele lucruri interesante pe care le faceți.
in sfarsit am urmarit si eu un articol de la cap la coada :) până acuma nu am reusit chiar despre Tesla fiind vorba :) In schimb asta cu zaharul e cea mai adevarata dintre toate
Domnule Buhnici î-mi plac materialele d-voastră,sânt suficient de educative .Mi se pare că în acest material va-ți pus la povești pur și simplu cu invitatul dumneavoastră
E un video misto de la Veritasium pe youtube care explica chestia longevitatii. Anti ageing: foamete, infrigurare sau stat la calduri foarte mari si atunci corpul intra intra in defensiva protejandu-si astfel celulele. Cred ca de aici si explicatia pentru cei care au trait dupa Auschwitz
Like, dar după eliberare, mulți dintre supraviețuitorii lăgărelor au dat năvală necontrolat la păpică și au sucombat la spartul tîrgului din cauza excesului😌
@@gijoe5313 I also wrote in Romanian language, below. So, I can do both. Some things I can express better in English. Others, I can express better in Romanian. Depends on the situation and context.
Salut George, Foarte interesant podcast-ul. E greu sa vorbesti despre medicina fara sa folosesti un "limbaj tehnic" dar se poate. As dori sa iti propun niste teme de discutie. Desigur ca toata lumea ar vrea 1. Relatia dintre maladia parodontala si implicatiile sistemice; 2. Integrarea tehnologies (smart watches) - in medicina - index glicemic, TA, puls, etc. Monitoring system ptr pacientii cronici. 3. Invatamantul la distanta - de la ce nivel, ce platforme. Rolul educatorului / profesorului in contextul actual. Ideea e sa faci un show in care sa prezinti notiuni foarte complicate in termeni acesibili pentru marea majoritate. In final nu e o proplema de IQ (cum comenteaza niste parti) ci doar de programarea facuta in scoala / societate de a crea indivizi capabili sa functioneze intr-un conterxt predeterminat. Multumesc, Constantin
Super interviul aflăm multe...să continuați...am o problemă suntem o fam și consumăm alimente cu mai puțin zahăr dar acelea sunt puțin mai ieftine facem bine...nouă nu ne place mult dulce dincontră...dar întrbarea este facem bine...
Postul este foarte bun. Nu conteaza caloriile, cat calitatea lor si frecventa meselor. Dupa ce ti-ai obisnuit corpu sa consume din propriile resurse(stratul adipos) pentru a capata energie si ajungi sa treci peste starile de foame care dureaza aproximativ 20min si vin in valuri, in general fix la orele la care erai obisnuit sa mananci, postul e cel mai bun. Sunt oameni care tin cate 40de zile post si fac tabere de post terapeutic doar cu apa. Oamenii respectiv se trateaza de diferite boli, cum ar fi psoriazis, parkinson, aciditatea stomacului, boala ficatului gras s.a.m.d. Cum adica legume nelimitate? Multe dintre legume contin lectine, oxilati, sulfati si tot soiu de chimicale care in cantitati mari sunt nocive si pentu animal si pentru om. Se aduce in discutie ADA (asociatia de diabep Americana), si invitatul ne spune sa ascultam recomandarile facute de acestia. Tin sa precizez ca in asemenea asociatii sunt oameni, oameni care pot fi coruptibili, oameni care special pot creea anumite programe si serii de recomandari ca sa faca vanzari farmaciilor mari. Medicina oficiala nu mai este de mult in folosul omului si cand spun asta exclud pe acei oameni care sunt specialisti, cum ar fi cineva care opereaza pe creier, pe inima, ochi s.a.m.d. Oameni respectivi, specialistii, merita tot respectul, spre deosebire de aceste asociatii care doar ei stiu in folosul cui recomanda ceea ce recomanda, dar nu si in folosul pacientului, sau mai bine zis. invidividului. Oricum daca lumea ar tine post, practic n-are mai castiga nici industria alimentara, nici cea farmaceutica, n-ar mai fi atatia oameni bolnavi , practic s-ar da peste cap si sistemu de sanatate si rotilele pe unde curc banii nu s-ar mai invartii cum trebuie.
Ce mi se pare problematic la discursul lui Mihai este ca nu-si urmeaza propriile sfaturi. Cand incerci sa mananci low-fat te lovesti de problema foamei continue, lipsa satietatii si lipsa unor carbohidrati sanatosi cu care sa ajungi la acel procent de 50%. Singurul mod prin care ajungi sa mananci 50% din energie carbohidrati este mancand fainoase si zahar, avand o densitate energetica foarte mare. Toate lumea recunoaste ca painea, pastele si zaharul sunt nocive, inclusiv ADA, dar nu prea putini ofera alternative. Asa ajungi sa te uiti la low-carb si keto. Carbohidratii sanatosi au o densitate energetica extrem de mica si nu vei ajunge la 50% din necesarul energetic manancand doar salata.
eu nu mananc paine de 14 ani, decat atunci cand imi fac paine prajita, cu usturoi, sau paine cu unt (ceea ce se petrece cam odata la 6 luni). energie suficienta poti primi din vegetale. de asemena, proteine poti sa iti iei din ciuperci. carnea de pui are 18% proteine, soia are 21% iar ciupercile 26% proteine. fiind vegetarian de 25 de ani, ma descurc foarte bine. am lucrat in constructii, am lucrat sofer, conducand 12 ore pe zi, zilnic si asa mai departe. alimentatia vegetariana iti da energie si proteine suficiente, chiar si daca faci body building si poti trai fara paine, foarte bine. si sunt sanatos. am ales sa fiu vegetarian si sa nu mananc paine, din alte motive.
Minunat cum unele informatii vin la momentul potrivit,in urma unei cautari indelungate a raspunsurilor. Asemeni lui Sadhguru,referitor la.intermittent fasting(& spiritual cleansing) ati dublat sfaturile si informatiile ,mai pe dragul urechilor noastre,cu ajutorul oamenilor cu coloana vertebrala in ale sfaturilor. Multumesc pentru tot domnule!
Ar fi interesant sa faci un podcast cu Andu Preda sau Angel fitness data viitoare cand faci un podcast despre nutritie,healty lifestyle sau chiar despre slabit ( cred ca cel din urma ar prinde la public ) :))
Pentru Știința ta de specialist, în funcție de starea de spirit, de nivelul de activitate, stres, chiar exista oameni cu metabolism mai lent sau mai rapid Ca sa nu mai zic, ca la fiecare persoana, nivelul de absorbție de nutrienti din mâncare e diferit.. Asa ca mai scutește-mă cu numărul de calorii, ca știu persoane care mănâncă un Sandwich pe zi și un fruct și au 90 kg.. Și eu bag mic 3 mese, gustări între, proteine și nu trec de 70 niciodată..
Legat de atentionare ala raft. Real fact: delhaize are acum ambalaje pe care este mentionat cat de sanatoase sunt alimentele din interior. Notarea se face de la A (foarte sanatos) la E (nesanatos), in genul consumului la electrocasnice. Baiatul meu de 7 ani alege ambalajele care sunt colorate la A si cauta numai aceste ambalaje marcate (de ex.cerealele - nu mai alege nestle, ca nu e marcat, ci delhaize care e marcat cu A). Deci da, conteaza marcarea la raft.
Dragă George Buhnici, sunt f.bucuroasă să te revăd și aud mereu, mereu, te rog să nu te superi dacă-mi voi permite să-ți ofer un sfat, tot dela un medic dar cu o practică de peste 30 de ani ! Dece nu privești la ce mănâncă cei mai sănătoși din toți mâncătorii? În prim rând păsărelele că ele au atât de multă energie că zboară multe ore în șir și la mari înălțimi? POți să le oferi fel de fel de....ele aleg numai semincioarele! De cad din dud dudele coapte, ele aleg perfect numai semințele, chiar dacă tu nici nu le zărești ele văd perfect unde se află chiar prin fruct !Și apoi ce mai energiei au de te crucești ! La fel toate păsările cerului . Noi dacă nu mâncăm o masă din cele 3 propuse pe zi, alergăm și-am mânca orice, ele chiar rabdă zile fără mai nimic ! Gâsca pe care vrei s-o ai mai grasă de Sărbători, o îndopi cu nuci și ce carne faină mai face! IAr de băut e și mai eloquent exemplul lor! Și nci la coadă la doctori/farmacii nu le vezi.....
Conteaza cate calorii consumi in 24 de ore, si asta trebuie sa fie acumulativ . Adica sa ai o medie zilnica, nu are nici o logica intre ce ore mananci 😂😂😂😂
Tare podcast! Și pe mine mă interesează foarte mult să aflu ceva nou despre nutriție. George mai adu te rog doctori tineri și bine informați, a vorbit pe înțelesul tuturor!
De la 1 decembrie 2020 pana in acest moment (11 luni+), nu am mai consumat dulciuri de nici un fel, am renuntat la alcool si orice tip de suc. Aveam 94 de kg la acel moment, acum am 70 kg, mananc aceleasi lucruri doar ca nu am mai luat nici macar o gura dintr-o eugenie, cafeaua o beau fara pic de zahar, in rest apa si atat, fara orice fel de suc, etc.
Nu consider a fi o dieta/regim, etc, este un stil de viata si nu o sa fac exceptii indiferent de evenimente (sunt la extreme, daca as gusta, m-as reapuca si as face abuzuri la alimentatie).
In fiecare luna am observat ca scad in greutate, 2-3 kg in medie.
Nu am facut nici un tip de exercitii fizice, am 26 de ani.
Nu prea comentez la video-uri chiar daca le urmaresc dar chiar m as bucura sa vad mai multe subiecte pe tema de nutritie/sanatate/fitness.
exista o aplicatie in magazin Play si App Store numita Dahna pentru dieta si mod de viata sanatos si o pagina de Fb Dahna foarte interesanta
@@cardioscience4153 Si pentru tine si pentru @George Buhnici : Cea mai buna dieta si tehnica de fasting e cea ortodoxa. Ne-am nascut in ea dar nu ne-a interesat prea mult pana cand americanii sau astia din vest nu au inceput sa le implementeze in dietele lor. Fa fasting uitandu-te pe calendarul crestin ortodox si o sa fii mai sanatos si o sa si slabesti. Fara mancaruri procesate, zahar din cand in cand; la fel ca si cu carnea.
Medicul asta nu prea a vorbit de metabolism pe cat m-as fi asteptat. Legat de ingrasare, conteaza foarte mult daca ai metabolismul rapid sau nu. Daca ai metabolismul greoi, castigi in greutate mult mai repede fata de cineva care are metabolism rapid.
Cateva video-uri interesante legate de zahar
th-cam.com/play/PLP4lngC0QN5YvvrgqVyKAVOEtUpUGNwoH.html
@@lupusdivinorum4673 exact, sunt foarte multi pacienti cu hipotiroida, care abia reusesc sa slabeasca cateva sute de grame, tocmai pentru ca metabolismul lor este unul foarte lent.
O idee mai bună pentru titlu "Doctorul încearcă să vorbească despre diabet și nutriție, dar eu îl întrerup cu succes"
Dar...a intrerupt cu intrebarile care contau! Adica pentru cei ce studiaza fenomenul....foarte ok!
Sau doctorul are multe răspunsuri cu “nu știu “,si George încearcă să aibă un dialog !
@@marinelaavirvarei556 Sau doctorul vorbeste pe studii deja clare, pe cand a specula si a emite teorii o fac toti analistii politici de bloc ....
Lasa , ca oricum debita numai tampenii doctorul vietii..... Inchistat in teoriile de acum o suta de ani, obtuz, conservator, se ascunde dupa englezisme....zero barat!
E insuportabil Buhnici mai ales la min 43 - 50, nu poate omul asta sa explice nimic ca intervine el non stop
D-nul Buhnici ideea cu etichete pe produsele periculoase foarte buna, oamenii cumpara ce vad pe raft. Pe de alta parte fiecare din noi suntem responsabili de actiunile noaste. Multumessc
Omul nu e atât de spectaculos ca alți nutriționiști dar e fain că spune că nu există o soluție magică și răspunsul este că depinde de mulți factori și de fiecare om, și nu e chiar așa simplu cum pare.
George, in incercarea ta de a mai da jos kilograme, iti recomand sa renunti la cereleale cu lapte, chiar daca vorbim despre acele cereale "fara zahar". Daca faci un calcul caloric la 200 - 250 ml de lapte plus 200-250 grame de cereale, vei vedea ca rezulta un numar destul de mare de calorii din lactoza plus glucoza lor, ceea ce iti aduce de la inceputul zilei un exces de calorii.
A doua recomandare este sa te uiti la [0], despre cum functioneaza fastigul si legatura lui cu masa musculara. Cand faci fasting sau deficit major de carbohidrati, energia este servita din rezerve, ficat + muschi, acestea doua fiind depozitele de energie majore ale corpului. Ulterior, daca aceste rezerve sunt golite, urmatoarea sursa de energie a corpului va fi grasimea corporala, ci nu reducere masei musculare.
Cumva e fix invers, in fasting se secreta mai multi hormoni pentru a intretine masa musculara, necesara activitatii zilnice.
[0] - th-cam.com/video/HTYv3FcEcus/w-d-xo.html&ab_channel=DorianWilson
Un aspect care este trecut cu vederea. Astazi oamenii dorm mult mai putin decat o faceau acum 30,40,50 de ani in urma. Ca atare organismul cere surplus de energie rapida( zahar) sa faca fata sau sa compenseze lipsa somnului. Concluzia: dormi mai mult, mananci mai putin si esti mai sanatos. Daca n-ai somn, creste efortul fizic si o sa dormi!
Multumim foarte mult pt material! Apreciez sincer toata aceasta munca de care ne putem bucura gratuit!
As vrea doar sa va rog... sau sa atrag atentia... sa nu mai gandim in termeni absoluti... 250 ml de lapte de ovaz nu au in organsim efectul a 4 lingurite de zahar! Glucidele par o valuta forte, dar nu e deloc asa! Nu e totuna un zahar rafinat cu glucidele dintr-un orez integral fiert, spre exemplu, care se afla practic si la alt nivel entropic! Haideti sa exeperimentam ce discutam! Hai sa mancance doi oameni cu acelasi status de sanatate 1 luna de zile, unul zahar alb intr-o doza zilnica crescuta, iar celalalt echivalentul glucidic din fructe, cereale, cartofi, fasole - si mai vorbim dupa! Cata vreme ne vom gandi hrana numai in macronutrienti... cred ca suntem in pom! In plus, ca medic, invitatul dvs stie si despre concepte precum indicele glicemic vs indice insulinic - dar la aceasta diferenta esentiala nu face nicio referire.
Omu' asta chiar pare ca stie ce zice. In general nu las comment-uri pe youtube dar chiar esti tare, doctore. Explici pe intelesul tuturor.
Nu ne a lamurit cu nimic acest domn doctor!
Subiectul chiar merita un invitat care sa vorbeasca pe intelesul tuturor.
Foarte tare acest episod! Chiar daca nu sunt nici pe departe mai inteligent sau mai pregatit, mi-ar placea sa am sansa de a avea o discutie cu tine, George, in cadrul acestui Podcast. Numai bine!
Si eu as vrea sa va vad intr-un dialog! Buna idee!
Da
Oooo, Cātālin !
6-7000 de ani?
Esti prea mic,nici nu esti bagat in seama 😄
Multumesc frumos pentru aceste informații valoroase si foarte folositore !!!🤗🙏🧠👍Să ne fie de bine tuturor !🌞👍
Felicitări George pentru inițiativa! Despre Intermittent Fasting pot sa-ti spun experiența mea: 20kg jos in 10 luni cca, cam 80% grăsime si 20% masa musculară. Mie mi s-a părut ca am pierdut mai întâi masa adipoasă si abia apoi o parte din masa musculară. Cert e ca ma simt super cu 16x8. Analize amănunțite făcute luna trecută, toate valori perfecte. Numai bine si hai ca poti reduce aportul de pâine :))
Stimuleaza masa musculara cand esti in deficit caloric si o sa pastrezi cat mai multa!
Mi se pare doctorul extrem de tolerant si uneori ambiguous. Cred ca moderatorul are principii dietetice mult mai sanatoase decat medicul.
Eu apreciez foarte mult principiile doctorului Joel Fuhrman, autorul cartii “Sfarsitul Diabetului”, sau “Mananca pentru a Trai”.
Foarte util dar, serios acum, fără să o spun pentru că așa face toată lumea, lasă-l pe om să ducă ideea până la capăt. O fi greu dar fă o încercare, în loc să-l întrerupi, notează pe ceva când simți nevoia să spui ceva și spune-o după ce a terminat ideea. Numai dacă vrei, mersi :D
Întreruperile multe și dese,
Taina marilor succese.
Să fie ca la noi românii.😁
Multumim domnule doctor pentru iluminarea adusă în creierele noastre. Sper să vă mai auzim.
Multumesc George,apreciez ca faceti lucruri interesante cu impact social .
Buhnici mai taci cateodata cand trebuie..ai dat-o cu batul in balta cand ai spus ca lucrurile o ia razna cu insulina si el incerca sa spuna ca nu e asa...tu l ai intrerupt..
Un subiect interesant! Mulțumesc frumos!
Felicitari pt emisiune! Un medic care prezinta numai informatii documentate, verificate si clare! Super ok!
Mulțumesc,foarte necesare informații!!
George, lasa-ti invitatii sa vorbească. Nu ii mai intrerupe. Daca inviti un specialist care vorbeste despre domeniul lui, nu crezi ca ar fi mai intelept sa asculti ce are de zis in loc sa dai impresia ca stii tu mai bine?
Am observat, a creat niste momente jenante! Sincer, vroiam sa-l aud pe medic, ca el era specialistul. Isi punea intrebari, parca pentru el, el, el, el, el si dieta lui, nu pentru invitat. Penibil
bine spus .. Razvane! boala mai tuturor moderatorilor.. din fericire acum e mai putin nociv...dar vezi buzura etc
Dialogul este constructiv.
Îi place să se dea interesant .....
@@gabrielazaharia2047 voiam.. nu vroiam
Felicitari pentru PODCAST!
Toate subiectele dezbatute sunt de larg interes si pe intelesul tuturor!
Felicitari d.nei Lorena Buhnici!
Sunt la zi cu toate PODCAST-urile prezentate....dar astazi l-am cautat pe acesta, avand nevoie de ceva sfaturi de nutritie.
Succes in continuare amandurora!
Mi a plăcut acest episod. Foarte "pământean" și sincer invitatul.
😂
Destul de informat Buhnici pentru acest podcast. 👏 Cam cu ochelari de cal acest specialist.
Buhnici, vorbeste cu cineva despre droguri, dar un om care a fost in lumea asta nu unul care lupa impotriva lor dar nu s-a drogat niciodata.
Sisu Tudor ar fi bun sau Dragonu AK47 pentru treaba asta. Dar George probabil nu va sti ce sa întrebe.
Stimă și respect, super podcast, foarte util. Multumesc frumos de informații. 🙏👌
Salutare, de aceea este ideal sa faci sport. Dacă faci “fasting”, faci “bodybuilding” și mănânci destula proteina nu o sa pierzi mușchi. 😊
Excelenta dezbatere. Mai vrem. Felicitări domnule Buhnici!
George, ai avut dreptate tot timpul. Ideea este ca si eu sunt medic, si da,, confirm ca lumea medicala s-a inselat timp de 50 de ani. Dieta keto cuplata cu intermitent fasting e cea mai fiziologica dieta. Numai ca va fi greu sa schimbi modul in care colegul meu vede lucrurile. Dar pana la urma se va schimba. Obezii care zic ca mananca o data pe zi sau ca nu mananca aproape nimic, mint de ingheata apele. Obezii manaca tot timpul. iti spun asta pentru ca si eu am fost la fel. Dar acum sunt total altfel datorita Dr. Eric Berg, pe care il veti gasi aici pe TH-cam, si care mi-a schimbat total viata. Eu sunt un soarece din acela despre care vorbea colegul meu. Diabetul de tip II este total reversibil. Celor care doresc sa isi schimbe viata, le recomand sa inceapa cu acest clip...
th-cam.com/video/mRj1RKh4xyY/w-d-xo.html
Super invitatul! Perfect de acord cu ce spune! Respect!
Nu chiar super!
Ce invitat de om frumos, felicitari, bravo si la cat mai multe podcasturi sanatoase ca acesta!
George cauta la plafar ceaiuri din plante care scad apetitul cum sunt garcinia,hoodia,spirulina,gymnema sylvestre,cicoare ,te vor ajuta la inceput de cura sa tai pofta de mincare,sau nevoia de dulce.Se pot bea 2-3 ceaiuri pe zi.Sau plante care te ajuta sa scapi de grasimi cum sunt ceaiul verde,mate,guarana,rostopasca .Iti doresc succes si multa sanatate.
Ar merita un podcast cu dr. Constantin Dulcan, un om de excepție, care trebuie promovat cat timp il mai avem in viata.
Daca l-ar lasa sa si vorbeasca ar fi excelent.
Aoleuu Dulcan este un pseudo-om de știință care a scris cărți pentru creduli, în care contrazice principii de bază ale științei :)) un guru pentru proști, cu alte cuvinte, care care scurmă după bioenergii și teorii ale conspirației :))
N-o să vezi așa scursuri invitate la George Buhnici. Aici vin oameni inteligenți care te învață de bine.
Placerea data de gustul dulce s-a format in epoca de aur a umanitatii, inainte de aparitia agriculturii, in stadiul de vanator-culegator. Gustul dulce este indicator al faptului ca fructul respectiv nu este otravitor ci e bun de mancat. In memoria noastra ancestrala am mostenit acest instinct pentru dulce, asimilat cu fructe bune (neotravitoare).
bine Buhnici! la mai multe video-uri de genul asta, mai putine cu gadgeturi:)
Am ascultat podcasturi pe care le organizezi mai bune si mai informative. Intr-un fel trageai de el sa spuna mai multe informatii. Sunt sincera. As fi asteptat mai mult. Poate cu urmatorul invitat🙈
Multumim, a fost interesant podcastul... Dl doctor nu s-a hazardat in afirmatii bomba, ci mai mult pe informatii verificate de decenii, dar de bun simt
Esti un om inteligent, George. Spui lucruri interesante si e evident ca esti documentat in ceea ce spui. Personal, nu cred ca am reusit sa ascult vreodată integral un podcast de-al tau. Este foarte dificil de tolerat si uneori chiar frustrant faptul ca nu lasi invitatii sa vorbească. :(
Zaharul are un rol mai mare in aparitia bolilor de inima decat grasimile saturate
... care grasimi saturate se pare mai nou ca sunt foarte bune pentru sanatate ...
Zaharul are un rol si el in aparitia bolilor de inima dar grasimile din carne ,lactate blocheaza arterele sanguine si in acest fel reduc fluxul sanguin catre inima ceea ce conducela aparitia diverselor probleme cardiace.Acest nutritionist vorbeste de societatea americana de diabetologie dar daca aruncati o privire prin documentare despre societatea americana de sanatate(fie ca e cardiologie,boli cronice etc) are mari carente in comunicare si ceea ce recomanda ei a se consuma mentin boala ci nu o trateaza.
Am ascultat de 2 ori, foarte instructiv și de luat în seama... Felicitări!
Mulțumesc pentru informațiile folositoare, pentru dialogul lejer, pentru originalitate... sunteți super!
Super subiect explicat super explicit si pt necunoscători.
Idee pt cerealele de dimineata: se fierb 3-4 linguri de fulgi de ovaz, se lasa la racorit intr-un bol, se mai pune o lingura de miere si niste miez de nuca. Delicios si echilibrat nutritional + tine de foame niste ore bune.
Niciodata nu fierbeti ovazul. Doar lasat putin la inmuiat. Dr. Calin Marginean, prezentari pe TH-cam.
Bine zis. Înmuiat
Sunt un ascultător activ și găsesc aceasta emisiune interesanta de fiecare data, cu drag va salut!
O temă excelentă și de actualitate, felicitãri !
Mi-ar plãcea dacã într-un viitor podcast veţi aborda ca temă vaccinãrile .
Fac ajunul intermitent de la jumătatea lunii noiembrie, 16/8, adică, mănânc doar în fereastra de 10AM - 18PM. Mănânc ce vreau și iau suplimente vitaminice și minerale, în special potasiu 3gr; magneziu și 1,5gr vitamina C, înafara verdețurilor pe care le consum zilnic. Cantitatea de lichid consumată, între apă și ceaiuri fără nici un îndulcitor, e de 3L aprox. Am pierdut aproape 8 kg. și merg înainte. Am redus cantitatea de pâine și paste și n-am mai băut nici o gură de suc, de nici un fel. De 3-4 ori pe săptămână, iau vreo 25-30 gr proteină Whey, proteină obținută din zer de lapte. Mă simt excelent și senzația de foame a dispărut după primele zile, pentru că am observat că dacă la ultima masă consum mulți carbohidrați, foamea vine repede.
Dintre toate gusturile, cel dulce este primul pe care il descopera un om, laptele matern este dulce si de aici nevoia sau atașamentul nostru pentru dulce.
Atunci au noroc cei care nu l-au probat deloc sau doar o saptamana. POATE au mai mare autocontrol cand e vorba de dulce 😄
Un mix între foarte multe informații importante si câteva "căcaturi" ("gen" nu exista metabolism mai rapid) per total un podcast interesant si reușit, felicitări amundorora pentru el.
Legenda spune ca Nestle Romania a fost lovit DUR dupa acest material informativ ! Romanii decid, aleg si directioneaza venitul catre alternative sanatoase, speram...
E doar o legenda. Romanii...CEE? :)))
CEL MAI TARE COMMENT !
Nestle duce bătălii peste tot în lume, împotriva celor care atacă zahărul și glucidele de tot felul.
Mulțumim pentru aceste informații de aur!
Multumim, zaharul asta ne omoară.
Salutare , tin sa precizez . In uk sistemul se bate in reducerea cantitatii de cafea si binenteles aici , v-a atrage de la sine , reducerea cantitatii la zahar , sirop etc... Adica , ce vreau sa zic . De exemplu : 1. Cafea mica contine (2 unitati cafea ) Care ar trebuie sa fie mai mult de cat de ajuns pentru oricine!!! . 2.Cafea medie (3 unitati cafea) . 3 . Cafea mare (4 unitati cafea) .... Ca sa nu mai vorbim , ca obtional iti poti adugaa un extra shot (1 unitate in plus ). La ce ma refer unitate , ma refer atunci cand , cafeaua este macinata cade intr-un recipient . De acolo barmanul are o maneta , cu care elibereaaza cafeaua . Fiecare tragere a manetei , curge o doza exacta de cafea , pe care eu am numito unitate , ei ii spun "shot"... traducerea motamo nu prea suna bine in contexul asta .... Am fost vreo 3 ani in Italia , unde de altfel , eu personal , cred ca detin cea mai buna cafea ! Dar , rareori am vazut pe cineva sa bea un expresso dublu.... Eu personal , am observat , ca ma simt mult mai bine , daca beau doar un expresso pe zi , si fara zahar binenteles. Oricum subiectul este foarte delicat si care , ar trebui dezvoltat ! Un alt subiect de care ar trebui sa-l aveti in vedere este cel cu E-urile ! Ce se intampla cand consumam anumite produse cu E-uri ?De exemplu ele au concentrati maxima admisa , dar prin amestecarea lor , noi ca si consumatori , ce se intampla ? Ce riscam ?
Ne place atât de mult dulcele pentru că ne alină puțin din dureri care pot fi din cauza rănilor, traumelor înscrise la nivel ADN
Din câte știu, nevoia de dulce e manifestata de cei care nu au avut parte de iubire și cumva mănâncă pe fond emoțional
Asa este, ai dreptate.
👍
Multumim pentru informatii, domnule doctor.Felicitari pentru podcast,speram sa il mai auzim pe invitat :)
data viitoare sa o aduceti si pe Rhonda Patrick. Misto materialul !
Felicitări! Bun materialul chiar plăcut, totul este simplu dacă trăim simplu. Marketing ul acesta sa mâncăm și sa mâncăm de trei ori pe zi plus gustări plus cafele plus ceaiuri plus sucuri, fresh uri etc, deja e lunga lista 🤣🤣🤣🤣.
Mai tăiați din ele și veți fi mai în forma și mai sănătoși. O săptămână are șapte zile asa ca folosește-le nutrițional. L iarba M iarba cu carne M lucerna etc intalegeti, scz sarcasmul este total de amuzament.
Nu am mai mâncat zahar rafinat/adăugat de vreo 3 ani.Nu că mi-a făcut mie mare plăcere să îl elimini din dieta,dar începusem sa am probleme de sănătate.Sunt dispus să nu mai mănânc niciodată zahar,daca asta înseamnă că o să mă simt mai bine.
Dar știți ca pana și pâinea în România conține zahar !
Bravo! Bravo! Bravo! Per total! Va mulțumesc! Dumnezeu să ne ajute!
George, bună alegere a subiectului, v-am ascultat cu mult interes😊
Mi-aș dori sa vad și o dezbatere legat de cafea😁
Dupa "fasting" (post cu apa / post negru :) ) ar trebui ca alimentatia sa fie graduala de la alimente foarte usoare (apa de cocos, pepene etc.) cantitati mici si dese catre mese usoare-medii cantitati moderate si mai rare si eventual catre post intermediar ocazional (gen duminica post, weekend post etc.) si mai ales aleatoriu (sa nu stresam cu stres anticipat = stres natural complet aleatoriu / random). In nici-un caz o super masa bogata dupa un post cu apa chiar si de durata mica = reteta sigura de indigestie sau mai rau :)
Foarte placut doctorul si ideile expuse sunt exact principiile pe care le-am primit si eu de la nutritionistii pe care i-am vizitat pana la 30 ani (doi la numar; o data am vrut sa fiu invatata sa mananc corect si a doua oara am ajuns prin prisma diabetului gestational din sarcina).
Mi s-au parut deplasate totusi interventiile moderatorului cu "esti sigur de ce spui? Eu am citit altceva.."
Pai omul a venit sa vorbeasca pe meseria lui, normal ar fi sa ii acorzi respect prin acceptarea afirmatiilor sale.. ii poti expune ce idee alternativa ai regasit documentandu-te, dar nu intrebandu-l daca e sigur de afirmatiile sale si abordand in final o atitudine aroganta ;) Multumesc.
Dau dependență podcasturile astea ... este joi și eu abia aștept să vină vinerea ...
Informatii utile,dar greu de strecurat prin jungla alimentara...
acest nutritionist care numeste documentarele fictiuni ( si prin urmare nici nu le urmareste, macar pentru a vedea ce spube "opozitia", lucru foarte normal pentru cineva care chiar doreste sa stie cum stau lucrurilr cu adevarat,...) se poate lua de mână cu d-na Bilic un alt nutritionist care iti recomandă să mananci toate porcariile " cu moderatie".
D-le Buhnici, faceti- vă un serviciu și invitați oameni cu adevărat mai deștepți ca noi in nutritie pt. ca să vă putem urmări cu plăcere si in domeniul nutriției.
Mulțumesc pt. multele lucruri interesante pe care le faceți.
in sfarsit am urmarit si eu un articol de la cap la coada :) până acuma nu am reusit chiar despre Tesla fiind vorba :) In schimb asta cu zaharul e cea mai adevarata dintre toate
Mulțumesc pentru Informațiile sănătoase!
Domnule Buhnici î-mi plac materialele d-voastră,sânt suficient de educative .Mi se pare că în acest material va-ți pus la povești pur și simplu cu invitatul dumneavoastră
Vasile, îți recomand să scrii mereu fără cratimă că uneori vei și nimeri la noroc scrierea corectă, că aici după mintea ta ai dat greș de tot
@@pampam12able Ce bine că dumneavoasră nu faceți greșeli v-ați născut gata învățat
@@pampam12able 🤣🤣🤣
Buhnici, bravo! Excelenta treaba!! Incep sa te urmaresc
Salute George , multumesc pt. acest episode ,foarte informative.
Urmaresc vlogurile tale din Canada si nu am deloc reclame . Cred CA e bine sa stii
Foarte tare Mihai! Sincer, modest, realist si educat.
Dr. Mencinicovschi are niste podcast-uri la Ziarul de sanatate pe yt. Foarte bine documentate si explicate. Recomand.
Mult mai bune sunt prezentarile dr. Calin Marginean!
@@stangdrept6874 Drept stang, ai dreptate
Foarte utile informatile. Ca subiect de viitor TIGARA ELECTRONICA mi ar placea sa vad.
E un video misto de la Veritasium pe youtube care explica chestia longevitatii. Anti ageing: foamete, infrigurare sau stat la calduri foarte mari si atunci corpul intra intra in defensiva protejandu-si astfel celulele. Cred ca de aici si explicatia pentru cei care au trait dupa Auschwitz
Like, dar după eliberare, mulți dintre supraviețuitorii lăgărelor au dat năvală necontrolat la păpică și au sucombat la spartul tîrgului din cauza excesului😌
Great job, Mr. Buhnici! You are humbly pressing this doctor with good questions. You are well informed. Keep it up!!!
Writing in romanian language is no like for you ?
@@gijoe5313 I also wrote in Romanian language, below. So, I can do both. Some things I can express better in English. Others, I can express better in Romanian. Depends on the situation and context.
Eu am reusit sa slabesc numai cu dieta low carb, si f repede. O recomand din suflet
Salut George,
Foarte interesant podcast-ul. E greu sa vorbesti despre medicina fara sa folosesti un "limbaj tehnic" dar se poate. As dori sa iti propun niste teme de discutie. Desigur ca toata lumea ar vrea
1. Relatia dintre maladia parodontala si implicatiile sistemice;
2. Integrarea tehnologies (smart watches) - in medicina - index glicemic, TA, puls, etc. Monitoring system ptr pacientii cronici.
3. Invatamantul la distanta - de la ce nivel, ce platforme. Rolul educatorului / profesorului in contextul actual.
Ideea e sa faci un show in care sa prezinti notiuni foarte complicate in termeni acesibili pentru marea majoritate. In final nu e o proplema de IQ (cum comenteaza niste parti) ci doar de programarea facuta in scoala / societate de a crea indivizi capabili sa functioneze intr-un conterxt predeterminat.
Multumesc,
Constantin
Ovaz, fructe si verdeturi si un ou fiert. Micul dejun al campionilor! Nu mai mult de 500kcal
Super interviul aflăm multe...să continuați...am o problemă suntem o fam și consumăm alimente cu mai puțin zahăr dar acelea sunt puțin mai ieftine facem bine...nouă nu ne place mult dulce dincontră...dar întrbarea este facem bine...
George, lasa allinclusive, du-te cu cortul! 😃Sarbatori fericite!
Foarte util, cel putin pt mine acest podcast! Multumesc !
Cautati pe TH-cam Dr. Calin Marginean! Nu gasiti nicaieri atatea informatii gratis! Prima prezentare este Colesterolul.
'Esti sigur de chestia asta?' :)) zicea și el așa!
Cel mai tare dintre toate interviurile
Postul este foarte bun. Nu conteaza caloriile, cat calitatea lor si frecventa meselor. Dupa ce ti-ai obisnuit corpu sa consume din propriile resurse(stratul adipos) pentru a capata energie si ajungi sa treci peste starile de foame care dureaza aproximativ 20min si vin in valuri, in general fix la orele la care erai obisnuit sa mananci, postul e cel mai bun. Sunt oameni care tin cate 40de zile post si fac tabere de post terapeutic doar cu apa. Oamenii respectiv se trateaza de diferite boli, cum ar fi psoriazis, parkinson, aciditatea stomacului, boala ficatului gras s.a.m.d. Cum adica legume nelimitate? Multe dintre legume contin lectine, oxilati, sulfati si tot soiu de chimicale care in cantitati mari sunt nocive si pentu animal si pentru om. Se aduce in discutie ADA (asociatia de diabep Americana), si invitatul ne spune sa ascultam recomandarile facute de acestia. Tin sa precizez ca in asemenea asociatii sunt oameni, oameni care pot fi coruptibili, oameni care special pot creea anumite programe si serii de recomandari ca sa faca vanzari farmaciilor mari. Medicina oficiala nu mai este de mult in folosul omului si cand spun asta exclud pe acei oameni care sunt specialisti, cum ar fi cineva care opereaza pe creier, pe inima, ochi s.a.m.d. Oameni respectivi, specialistii, merita tot respectul, spre deosebire de aceste asociatii care doar ei stiu in folosul cui recomanda ceea ce recomanda, dar nu si in folosul pacientului, sau mai bine zis. invidividului. Oricum daca lumea ar tine post, practic n-are mai castiga nici industria alimentara, nici cea farmaceutica, n-ar mai fi atatia oameni bolnavi , practic s-ar da peste cap si sistemu de sanatate si rotilele pe unde curc banii nu s-ar mai invartii cum trebuie.
Foarte bun acest podcast, se pare ca trebuie să îmi schimb modul de viață. ✌️
MULȚUMESC, GEORGE!!!
Cel mai bun podcast.
Felicitari!
Ce mi se pare problematic la discursul lui Mihai este ca nu-si urmeaza propriile sfaturi. Cand incerci sa mananci low-fat te lovesti de problema foamei continue, lipsa satietatii si lipsa unor carbohidrati sanatosi cu care sa ajungi la acel procent de 50%. Singurul mod prin care ajungi sa mananci 50% din energie carbohidrati este mancand fainoase si zahar, avand o densitate energetica foarte mare. Toate lumea recunoaste ca painea, pastele si zaharul sunt nocive, inclusiv ADA, dar nu prea putini ofera alternative. Asa ajungi sa te uiti la low-carb si keto. Carbohidratii sanatosi au o densitate energetica extrem de mica si nu vei ajunge la 50% din necesarul energetic manancand doar salata.
eu nu mananc paine de 14 ani, decat atunci cand imi fac paine prajita, cu usturoi, sau paine cu unt (ceea ce se petrece cam odata la 6 luni). energie suficienta poti primi din vegetale. de asemena, proteine poti sa iti iei din ciuperci. carnea de pui are 18% proteine, soia are 21% iar ciupercile 26% proteine. fiind vegetarian de 25 de ani, ma descurc foarte bine. am lucrat in constructii, am lucrat sofer, conducand 12 ore pe zi, zilnic si asa mai departe. alimentatia vegetariana iti da energie si proteine suficiente, chiar si daca faci body building si poti trai fara paine, foarte bine. si sunt sanatos. am ales sa fiu vegetarian si sa nu mananc paine, din alte motive.
Minunat cum unele informatii vin la momentul potrivit,in urma unei cautari indelungate a raspunsurilor.
Asemeni lui Sadhguru,referitor la.intermittent fasting(& spiritual cleansing) ati dublat sfaturile si informatiile ,mai pe dragul urechilor noastre,cu ajutorul oamenilor cu coloana vertebrala in ale sfaturilor.
Multumesc pentru tot domnule!
Ar fi interesant sa faci un podcast cu Andu Preda sau Angel fitness data viitoare cand faci un podcast despre nutritie,healty lifestyle sau chiar despre slabit ( cred ca cel din urma ar prinde la public ) :))
Pentru Știința ta de specialist, în funcție de starea de spirit, de nivelul de activitate, stres, chiar exista oameni cu metabolism mai lent sau mai rapid
Ca sa nu mai zic, ca la fiecare persoana, nivelul de absorbție de nutrienti din mâncare e diferit..
Asa ca mai scutește-mă cu numărul de calorii, ca știu persoane care mănâncă un Sandwich pe zi și un fruct și au 90 kg..
Și eu bag mic 3 mese, gustări între, proteine și nu trec de 70 niciodată..
Ha, l-ai citit pe Harari! Bravo :D
Felicitari pentru video! Foarte interesant. La cat mai multe pe tema asta.
George , invita-l pe dl Dr Calin Marginean .
Crezi va avea timp sa vina? E tare omul!
In sfarsit,cineva care stie sa explice pe intelesul tuturor.super invitat.
Legat de atentionare ala raft. Real fact: delhaize are acum ambalaje pe care este mentionat cat de sanatoase sunt alimentele din interior. Notarea se face de la A (foarte sanatos) la E (nesanatos), in genul consumului la electrocasnice. Baiatul meu de 7 ani alege ambalajele care sunt colorate la A si cauta numai aceste ambalaje marcate (de ex.cerealele - nu mai alege nestle, ca nu e marcat, ci delhaize care e marcat cu A). Deci da, conteaza marcarea la raft.
@Oana Rada in Romania inca nu s-a implementat sistemul de notare a alimentelor.
Dragă George Buhnici, sunt f.bucuroasă să te revăd și aud mereu, mereu, te rog să nu te superi dacă-mi voi permite să-ți ofer un sfat, tot dela un medic dar cu o practică de peste 30 de ani !
Dece nu privești la ce mănâncă cei mai sănătoși din toți mâncătorii? În prim rând păsărelele că ele au atât de multă energie că zboară multe ore în șir și la mari înălțimi? POți să le oferi fel de fel de....ele aleg numai semincioarele! De cad din dud dudele coapte, ele aleg perfect numai semințele, chiar dacă tu nici nu le zărești ele văd perfect unde se află chiar prin fruct !Și apoi ce mai energiei au de te crucești ! La fel toate păsările cerului . Noi dacă nu mâncăm o masă din cele 3 propuse pe zi, alergăm și-am mânca orice, ele chiar rabdă zile fără mai nimic !
Gâsca pe care vrei s-o ai mai grasă de Sărbători, o îndopi cu nuci și ce carne faină mai face!
IAr de băut e și mai eloquent exemplul lor! Și nci la coadă la doctori/farmacii nu le vezi.....
e simplu, poti manca orice, dar sa cumperi numai chestii sanatoase din magazine... (adica poti )
si neaparat sa nu mananci pana te saturi...
Mi-a placut aceasta emisiune maxim , am invatat si m-am distrat ! Multumesc !
La fel mananc si eu intre 12:00-13:00 si 18:00-19:00 si am slabit 14kg in 10luni .
Conteaza cate calorii consumi in 24 de ore, si asta trebuie sa fie acumulativ . Adica sa ai o medie zilnica, nu are nici o logica intre ce ore mananci 😂😂😂😂
Tare podcast! Și pe mine mă interesează foarte mult să aflu ceva nou despre nutriție. George mai adu te rog doctori tineri și bine informați, a vorbit pe înțelesul tuturor!