Dette er elbilen du SKAL prøvekøre 🚗 før du beslutter dig

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 20 ก.ค. 2024
  • #polestar2
    Jeg har kørt mere end 2.000 kilometer i en Polestar 2. Hold op, hvor er det en lækker bil. Jeg kommer fra en Skoda Octavia (2012-model), så ALT er jo en opgradering.
    En Polestar er bygget på platformen fra en Volvo XC40. Jeg er begejstret for, at den føles og opleves som en ’rigtig bil’ og ikke en gadget på fire hjul.
    Selvfølgelig har den en stor touchskærm i midten, men alle de vigtigste informationer er placeret bag rattet, så det altid er let at orientere sig.
    Der er nok at pille ved på skærmen, og det er bestemt ikke sikkert under kørslen. Netop derfor er alt fra hastighed over navigation til batteristatus samlet, der hvor jeg forventer, at det skal være - bag rattet. Det er et kæmpe plus.
    Det er en lækker kabine, hvor jeg særligt er glad for sædernes mange indstillinger - og mulighed for at huske indstillingerne fra flere brugere. Pladsen er rimelig, men den lave indstigningshøjde gør, at jeg nærmest skal kravle ind og ud. Det føles næsten som at have en sportsvogn.
    Lynhurtigt blev jeg virkelig gode venner med kørecomputeren. Den adaptive fartpilot, der tilpasser hastigheden til den forankørende, er genial. Bremser bilen foran eller kører længere frem i en kø, så følger Polestar selv med. Det er voldsomt behageligt for køreoplevelsen og gør det knapt så stressende at køre i tæt trafik - og i øvrigt mere sikkert.
    Bilen kan "styre selv", men Polestar 2 er ikke som sådan selvkørende. Den hjælper dig blot med at holde bilen på rette spor.
    Fartpilot og hjælpestyring har jeg døbt ’McDrive’-tilstand. Selvom det ikke er efter bogen, så lad os bare være realistiske. Hvem har ikke været i infight med en burger og sikker styring af bilen? Her kommer teknologien sultne bilister til undsætning.
    Generelt ligger bilen sikkert på vejen i alle hastigheder, men hjælpestyringen holder ret godt fast, når man forsøger at trække ud til overhaling på motorvejen. Faktisk så godt fast, at det kan give et ryk i bilen ved skift af vognbane - indtil øvelsen sidder i hænderne.
    Bilens mange kameraer laver et 360 graders udsyn omkring bilen, som kan bruges ved parkering og kravletempo. Kameraerne har ultra vidvinkel, ja nærmest fiskeøjeperspektiv, og resultatet er ikke ret pænt. Her skal man virkelig øve sig i at se, hvad det reelt er, man ser på det skævvredne billede. Du er i øvrigt stærkt afhængig af kameraerne, da udsynet gennem bagruden er voldsomt begrænset.
    Senere i år kommer den nye Polestar 4, uden bagrude. I stedet filmer et kamera bagud, og bagspejlet er blevet en skærm. Jeg har allerede fået en demo, og det er VIRKELIG sejt!
    Som en ægte gadgetfyr er jeg pjattet med muligheden for at installere apps på bilen. Jeg har fået Spotify og TuneIn (radio-app, red.) op at køre, men undrer mig over, at Podimo ikke er tilgængelig.
    Fordi bilsystemet er Google-baseret, så er det Google Maps, som finder vej. Overblikket er stort, men jeg synes, det er bøvlet at finde ud af, hvor de bedste opladepladser er i forhold til ens abonnement, mulighed for hurtigopladning osv.
    Du kan tale til Google. Desværre ikke overbevisende. Alt for mange gange forstår den ikke, hvad man siger. Efter lidt kamp lykkedes det mig at få forøget lydstyrken eller skruet ned for varmen, men de kræver øvelse. Betjening af kortet på skærmen ret let, men grafikken følger ikke fingeren så let og ubesværet, som du kender det fra smartphonen.
    Systemet estimerer, hvor mange procent strøm der er ved ankomsten til en destination og hvor mange procent den forventer at have tilbage, når du kommer hjem. Her undrer jeg mig over, at bilen angiver returadressen til der, hvor bilen holder, og ikke til ens hjemmeadresse. Det giver lidt forvirring. Det skal med, at estimeringen af restbatteriet er imponerede præcist.
    Polestar 2 er en lækker og frisk bil, men ikke en familieslæde. Muligheden for oppakning til ferien er forholdsvis lille, og dens lave højde er irriterende, når du skal ind og ud. Følelsen af ’bil’ fremfor ’gadget’ er i top, og det er absolut en bil, som skal prøvekøres, inden du træffer valget.
    DETALJER OM TESTBILEN
    🔹 Polestar 2, Long Range Single Motor
    🔹 Rækkevidde: Op til 655 km (WLTP)
    🔹 Opladning: Op til 205 kW
    🔹 0-100 km: 6,2 sek.
    🔹 Pris: 527.618 kroner.
    INDHOLD
    00:00 - Start
    00:20 - Bil eller gadget?
    01:20 - Software by Google
    02:46 - Opladning
    03.37 - Knapper og ikke kun skærm
    04:19 - Sådan er Polestar 2
    05:18 - Polestar 4
    06:16 - Min favorit
  • ยานยนต์และพาหนะ

ความคิดเห็น • 20

  • @jsedk
    @jsedk 27 วันที่ผ่านมา

    Jeg har haft en Polestar 2 Long Range Dual Motor. Jeg kan godt lide designet, og bilen kørte rigtig godt. Desværre var der lidt problemer med samlekvaliteten, og der ver slet ikke styr på softwareopdateringerne. En rutinemæssig softwareopdatering medførte, at alle bilens sikkerheds/assistentsystemer svigtede. De autoriserede værksted havde så store problemer med at diagnostisere og udbedre fejlen, at jeg endte med at skille mig af med bilen efter kun 12 måneder. Generelt virker det som om at kineserne (Polestar er Kinesisk, ikke Svensk!) er ret langt fremme rent teknologisk, men det er min oplevelse at der mangler en del på kvaliteten. Lige pt. agerer Kina på en måde som gør, at jeg ikke rigtig har lyst til at støtte den kinesiske bilindustri.

  • @Mosehaven
    @Mosehaven 27 วันที่ผ่านมา

    Prøv de samme stemmekommandoer i en Tesla @john

  • @pwj9703
    @pwj9703 2 หลายเดือนก่อน +2

    😂😅 ja der er ingen sammenligning med Teslas infotainment.

  • @jesper8000
    @jesper8000 2 หลายเดือนก่อน +2

    Kommer du dine børn i baggagerummet når du skal på ferie (5:36) hmmm... 🙂

    • @JohnG-meremobil
      @JohnG-meremobil  2 หลายเดือนก่อน

      Hahaha. Ja altid. Så er der ro 🤣🤣🤣🤣

  • @vooze
    @vooze 2 หลายเดือนก่อน +5

    Ved du hvad der er smart ved det hele er skærmen? Så kan Tesla skubbe nye features ud som ikke rigtigt er muligt når det hele foregår via gammeldags knapper. Du har jo heller ikke fysisk tastatur på din telefon mere..
    Og ved du hvad der er mere smart? At det ikke lagger, som du selv sagde Android automotive gjorde i sidste video ;)

    • @JohnG-meremobil
      @JohnG-meremobil  2 หลายเดือนก่อน

      Du har ret. Absolut. Men jeg mener nu stadig, at knapper med taktil feedback højner sikkerheden og letter betjeningen.
      I øvrigt har min telefon stadig fx lydstyrke knapper. Der har gennem tiden været flere forsøg på at afskaffe dem eller gøre dem digitale,, men ingen forsøg har været særligt gode.
      Taster forhindrer i øvrigt ikke software opdateringer 😊👍
      Bh John G

  • @moskoDK
    @moskoDK 2 หลายเดือนก่อน +2

    Spring ok/Hey Google over ved trykke på stemmeknappen på rattet - problem løst 😉

    • @JohnG-meremobil
      @JohnG-meremobil  2 หลายเดือนก่อน

      Lige præcis. Men min pointe er, at har man en mulighed eller funktion så skal det fungere 😊 bh John G.

    • @stentoft7600
      @stentoft7600 2 หลายเดือนก่อน

      Mr. Pol⭐️

  • @ronnijrgensen6008
    @ronnijrgensen6008 28 วันที่ผ่านมา

    Har du prøvet en Tesla 3 med det hele

  • @jenschristiansen9490
    @jenschristiansen9490 2 หลายเดือนก่อน +1

    Lækker vogn

  • @ejlbo
    @ejlbo 2 หลายเดือนก่อน +2

    Velkommen til 2015 Polestar. Samme hastighed som en gammel telefon. Fatter ikke at de går så langt ned på ydeevne på infotainment delen. Det vil man jo ikke accepterer hvis det var på ens telefon. -Og så pianolak 🤮 Men + for udvendigt design af Polestar👍

    • @sst4nfx
      @sst4nfx 2 หลายเดือนก่อน

      Helt enig. Jeg kigger langt efter Polestar 2 når den triller forbi, men den gammeldags betjening tænder helt af 🤣

    • @JohnG-meremobil
      @JohnG-meremobil  2 หลายเดือนก่อน +1

      Ja. Der er helt klart plads til forbedringer. JG