arkadaşlar lak kaplama yapılmamış luger mermiler evde beklerken bu hatayı vermez. Eğer çok emin olmak istiyorsanız mermilerinizi saklamak için kutusundan çıkarmadan güzelce büyük bir poşetin içinde saklayabilirsiniz. bu mermiler 5 gün suda beklediği için bu duruma geldi. sonuçta evde av fişeğide bulunduruyorsunuz ve onlardada lak kaplama yok hatta her yerinden nem kapacak şekilde açıktır ama yıllar sonra bile sorunsuz patlıyor. lak malzeme kullanılan fişekler garantili çalışması amacıyla kaplama yapılır. asker polis bu mermileri yağmurda çamurda açıkta gezen silahlarda taşıyor ve muhtemel sorunları önlemek amacıyla böyle bir kaplama yapılıyor. evde tutulan merminin bu şekilde sorun açma ihtimali yoktur. tabiki mermilerinizi banyoda saklıyorsanız sorun yaşarsınız ama herhangi bir odada yada kasada bekleyen mermi sorun çıkarmaz.
Asıl tabanca mermileri luger olanlardır arkadaşlar...amerikada bir 9×19mm çapında olan tabancanın namlu ömrü luger cinsi fişekle test edilir...parabellum fişekler makinalı tabanca mermileridir ve namlu iç basncı çok olduğunda tabancalarda namlu ömrü azaltır ve kilit sistemlerine ciddi hasar verirler
Silahın tutukluk yapması isteyeceğimiz son şey olur. Merminin nem alıp almadığını da ateş etmedikten sonra anlamamızın mümkünatı yok. Silah namluları her firmada ömür boyu garantilidir bırakın 100 bin yerine 70 bin mermi atılsın ancak sağlıklı çalışsın silah. İstemediğimiz bir anda bu tür bir tutukluk çok kötü sonuçlar doğurabilir insanın canı tabanca namlusunun ömründen kat be kat önemlidir diye düşünüyorum taktir edersiniz ki.
Sn. Silah & Mühimmat ekibi Turan Ammo ile ilgili testlerinizi bekliyoruz hala. Bizleri bir çok konuda sizlerin deneyimlerinden faydalanmaya alıştırdınız. Yapmış olduğunuz bu çalışmayı takdir eder devamını dilerim. Saygılar
Çok hoş ve eğiyici bir video. Zaten o str nin lugerleri sıkıntılı önermem kimseye. Barut hakkı olarak da düşük atıcılık ıcın ürettiklerini söylediler geri tepme olayı fazla olmuyormuş ama bana göre bizlere yaramaz. Zaten bir silah sever ve kullanan olarak önerim silahınızla sürekli aynı marka mermi ve aynı kafıle mermi kullanmaya özen gösterin sayın sılah severler.
Benim rahmetli babam 80 darbesinde bir barabelli bir 14 lu gömmüş, yanında 5 kutu mermisiyle,incir yapraklarına sarmış gres ve naylon ile kaplamış, 83 de öldü rahmetler olsun, anam anlatımı bize ama aradık aradık bulamadık, 2005 de traktörle çift yaparken çıktılar, paslanmislardi, silahları yaptırdık boyattım Düzce'de, o mermilerde şakır şakır çalıştı ,hiç biri paslanmamisti bile, demir bı kutudaydilar
Bilgilendirme için teşekkürler hocam fakat şarjörü tabancaya çok sert takıyorsunuz şarjör agizini bozarak farklı bi tutukluğa sebebiyet verebilirsiniz.
Test güzel. Mühimmat üreticisi arkadaşlara diyeceğim kutuya yazacak sözlükte kelime mi bitti biri luger biri parabellum. Aynı şey. Yaz kutuya 9 x 19 . Birine yaz x öbürüne yaz kendi vurur güdümlü. Kutu rengiyle iş yapma kafası hep. Gramajini yaz çekirdek tipini yaz ortalama hızını yaz
Dün fişeklerin bulunduğu poşete az bi su dökülmüş. Fişek kutuları ıslanmış ve üzerleri de nemliydi. 18-24 saat boyunca o şekilde kaldı hemen hemen. Videoyu izleyince içim rahatladı açıkçası
Üstad ellerine sağlık dikkatimi çeken konu MKE marka mermiler ile ateşlemede silah geri tepmesi gayet mukavemetli diğer marka mermilerde daha düşük tepme oldu.. Bu mermi içersindeki barutun basıncı yada hacmiyle mi alakalı ?
Baska bir videoda barut ,cekirdek kovan, ayri ayri sokulup tartildi. Bi fark yok. 3 fisegide yapildi bu islem. İyi biliyorum ki barutlarda cesitlilik var kimyasal olarak. Gecikmeli yanma ani parlama gibi ozellikleri var. Yanma esnasinda cikan gazin hacmide baruta gore degisir muhtemelen. Mke nin mermiler en yuksek ic basinci yapan barutlardan belliki. Sadece 9 mm e gore barut yok. Daha buyuk kalibreli fiseklerde daha degisik barutlar kullaniliyor. Mesela 20 mm de kullanilan barutun tipide cok farkli. Kimyasal ozelligini tam bilmiyorum.
Hocam harika bir video olmus tesekkur ederim ,emeginize saglik. Devamini bekliyoruz.Birde sorum olacak s&b 45 cal mermi hakkinda bilginiz varsa kisa bir bilgi verebilirmisiniz.Nem aliyormu vs .
Bir dahaki sefere her atisi kagidin temiz yerine atarsaniz, veya yaninizda bir harbi bulundurursaniz her atis sonrasi tabancayi sokmeye gerek kalmaz...
Ben mi birşey kaçırıyorum tam anlayamadım ama çekirdek hedefi vurmuyor mu zaten? Neden her atış sonrası çekirdeğin namluyu terk edip etmediği kontrol edildi? (yani hedef çok da uzakta değil)
Cok basit, adam atış güvenliğine öncelik verdiği için yapıyor bu kontrolü hedef uzakta olmasa da goz yanilmasi olabilir ve bunun sonucunda namluda cekirdek kalabilir namluda çekirdek kalınca da cekirdekler üst üste gelip namluya şişirme yaptırabilir ve istenmeyen sonuçlar meydana gelmemesi açısından bu tarz eylemler gereklidir. Dünyada bu tür kontroller yapılmadığı icin kazara ölen insan sayısı azimsanmayacak kadar çok😊
bence onada gerek yok jarjor çıkardıktan sora boş kovani cikarir kizagi geride kurulu bırakir namlu ici görunur igne deliğine kadar görünür ışığa tutarsa
Şarjöre hızlı vurmasındaki amaç, sürgü gerideyken şarjöre hızlı vurarak sürgünün düşüp düşmediği testi, sürgünün bu şekilde düşmesi bazı durumlarda çok işe yarayacaktır.
Abi diyelim ki çekirdek namluda kaldı , bu durumda yiv-set e zarar vermeden nasıl çıkaracağız çekirdeği.
5 ปีที่แล้ว +14
Merhaba. Aslında oldukça kolay, ancak dikkat gerektiren bir çözümü var: Önce namluyu çıkarıyoruz. Ardından namlu genişliğinde bir tahta çubukla çekirdeği "ters taraftan" vurarak çıkarıyoruz. Bu esnada atım yatağına zarar vermeyecek bir zemin/düzenekte sabitlemek gerekiyor. Biz en iyisi bunun da videosunu çekelim, fikir için teşekkürler ;)
@ Ne demek ben teşekkür ederim . İnternette bu konu hakkında bir video bulamamıştım , benim gibi bu konular hakkında fazla bilgi sahibi olmayanlar için güzel bir bilgilendirici video olur.
Luger testi bana sağlıklı gelmedi. 3.35-3.38 arası görünen mermilerin kovanlarında puller izi var sanki büyütünce
5 ปีที่แล้ว +3
@@burakc3140 Mermiler kutudan alınarak herhangi bir işlem uygulanmadan direk suyun içerisine atıldı, suya atıldıkları ve sudan çıkarıldıkları anlar da videoda mevcut.
@ kovanda yada namluda herhangi bir kalıntı gösteremediniz, daha önceden mermiyi gramaj olarak azaltıp tekrar dolduracak ekipmanınız mevcut( diger videolarınız), suyun içerisinde hava mı girer su mu tartışmasını da eklersek firmanın fiyat performans olarak uygun ürünün tercih edilmeyip belli bir grup tarafından kolay erişilebilir olmasını düşündüğünüzü hissettiriyor bu video
Abi emeğine sağlık , ama herseferinde silahı sökmek yerine kağıdın alt sağ veya al sol köşesine atsaydın daha mantıklı olurdu . Videoların devamını bekliyoruz .
5 ปีที่แล้ว +3
Silahı her defasında sökmemizin nedeni, videoda anlatıldığı gibi namlu içinde mermi çekirdeğinin kalıp kalmadığını kontrol etmek için. Eğer namluda çekirdek varken üzerine ateş etseydik "kaboom" denen durum ortaya çıkardı :) Kaboom videolarını bir araştırın.
Silah & Mühimmat kabomm olarak bilmiyorumda abi birkere arkadasım namlusunu yarmışdı ithal etmekdede baya zorlanmıştık , ama kağıdın köşelerine atsaydın delindiği için merminin çıkıp çıkmadığını anlayabilirdin diye dedim abicim
5 ปีที่แล้ว +2
@@berkklc6739 Teşekkürler. Ancak böyle bir durumda önce emniyet ve güvenlik: Prosedürü uygulamamız şart.
Abi bir sey sorcam Mermi su gecirdi okey ama ilk silahi soktun namlu temiz 2. Ded3 soktun ama gerek varmiydi su geciriyor iste illa niyr tam 12 den vurmaya calistin o hedefin baska yerine sikip yine cekirdegin cikip cikmadini anlardin kalp atarsan sevinirim
Merminin hedefi delip gittiği gözüküyor buna rağmen neden sürekli söküp takıyorsunuz şahsen anlamadım
5 ปีที่แล้ว +4
5m gibi yakın mesafede çekirdekler aynı delikten geçiyor. Bunun dışında bu standart bir prosedürdür. Ateşli silahla ilgili tüm konularda kurallara istisnasız uymak gerekiyor.
@ acil durumlardada bu şekilde söküp bakmaya ihtiyaç duyarsak vay halimize. Sürgü geride kilitliyken namludan bakmak tehlikeli değil gibi.
4 ปีที่แล้ว
@@eraykoseogluu Durum içerisinde alınabilecek risklerin değerlendirmesi, o durum içerisinde yapılmalıdır. Poligon şartlarında yapılacak doğru hareket, namluyu kafanıza çevirmeden kontrolü gerçekleştirmektir.
Bu işler şakaya gelmez Gözle bakarak %100 emin olmak zorundasınız. Yorumlar hep aynı kafayla dolu. Ciddiyetsiz ve disiplinsiz iş yaptığımız için bu kadar kaza oluyor.
Hocam ben bu saklama olayını pek çözemiyorum. Hiç kırsal görmeden şehir hayatında sizce laklı ve laksız dayanım süreleri kadardır, nem ya da direkt su teması vb. olumsuz durumlar olmadan?
3 ปีที่แล้ว +1
Nem ya da su teması yoksa laksızlar da yıllarca dayanır.
Patlaması Normal Sürgü Geri Gelmiyorsa Barut Mktarı Yeterli Değil Nemden Etkilense Patlama Olmaz Gayet Güzel Çekirdek Namlludan Çıkıyor Fakat Kalite Dersen O Mermiler Adamı Yolda Bırakır Hasmına da Tam Hedef Olabilirsin.
S,avideo guzel olmus.ancak Sarjor besleme şeklin neden sert anlamadım oyle sert davrandigin icin 3 sette ust kapak kendiliğinden mermiyi namluya aldi.sende bi duraksadin.syg
@@frathangecen9791 evet top muhimmatlarina mermi denir bu doğru, fakat tabanca ve hafif silah muhimatlarina fişek denir, piyasada mermi diyorlar bu ifade yanlıştir. Cekirdek denen kisim ise merminin pirinç yüksük giydirilmemis halidir celik veya kurşun olur
Kullandığımız silahta (ve çoğu silahta) sürgü geride kitli iken namlu ucu görülmez. Poligonun loş ışığında yansıma ya da parlaklık da göremezsiniz. Tam güvenlik için söküp bakılması en güvenli yoldur.
@ O zaman son 5 şüpheli mermiyi önündeki kağıdın farklı kenarlarına nişan alıp ateşleseydiniz çekirdeğin namluda mı yoksa hedefte mi kaldığını kolayca görür ve her atıştan sonra namluyu söküp kontrol etmek zorunda kalmazdınız.
Adamlar mühimmat fabrikası kurmuşlar mermileri rutubetten korumayı düşünmemişler öylemi o mermiler poligonlarda hemen kullanmak için yada kısa sürede atmak için dir uzun süre bekleyen mühimmatı önemsiz piyasaya sürmezler
Oncelikle kolay gelsin 9x19 tabancam var fakat bu delici gucteki mermi bir insani 5 ila 10 metrede delip arkadaki masum insana isabet edebilir ben daha cok durdurucu gucu yuksek olan bir kalibre istiyorum bir cok yerde 45 acp ile domuz avina gidildigini duymustum 45 acp bu kadar yikici mi gercekten 45 acp / 40s&w / 357 Magnum arasinda kaldim bana durdurucu gucu yuksek bir kalibre lazim 9x19 yeterince delici ancak durdurucu degil ulkemizde tek tip mermi satildigi icin cukur uclu mermide alamiyoruz sizin oneriniz hangi kalibredir.??
5 ปีที่แล้ว
Öncelikle ülkemizde tabanca ile avlanmanın yasadışı olduğunu önemle hatırlatmamız gerekir. 9x19 kalibre mermilerin durduruculuğu pek çok ülke kolluk kuvvetleri tarafından "optimum" kabul edilmiştir. Buna karşın (muhtemelen görev esnasında?) arkada masum insanlar varken suçluya silahla müdahale etme kararını vermek, sorumluluğu da kabul etmektir. Ülkemizde, açık uçlu olarak tabir ettiğiniz mermiler satılmaktadır: Honardy 50 AE Hollow point
Bir arkadaşımın babasından kalma 1968 yılı üretimi 7,65 mermileri attım geçen ay. Bir kaç tanesini de söktüm. Lak macun vs yoktu. Bir tanesi bile sorun çıkarmadan 50 mermiyi takır takır attım. 50 yıllık mermiler. Penseyle bile sökülmeyen çekirdeğin kenarlarından içeri su sızacağını sanmıyorum. Buradaki videoda atışlar yapıldıktan sonra kovan tahliye olmayınca silah sökülerek namlu içinde çekirdek kalmadığı gösterilmiş. Ancak nem alan mermide yanmayan barut artıkları namlu boyunca kalıntı halinde görülür. Burada namluların çok temiz olduğu görülüyor. Öte yandan kovan tahliyesi vermeyen mermilerin tamamı garip şekilde aynı sonucu vermiş. Barut nem alır da kapsül nasıl hep sağlam kalır. İlginç...
5 ปีที่แล้ว +4
Merhaba, testin güvenilirliği ilgili bir şüpheniz var ise, kendiniz de test ederek deneyebilirsiniz, hem ölçme sayısı da artmış olur, güvenilirlik katsayısı yükselir. Hem aynı firmanın bir ürünün testi geçtiğini gösterirken, diğerini kasıtlı olarak niye kötüleyelim, değil mi?
@ Sterling Luger tanımıyla piyasaya sürdüğü mermiler aslında standart 9 mm Parabellum mermisinin teknik özelliklerini taşıyor. Parabellum tanımıyla ürettiği mermiler ise askeri ihaleler ve polis ihaleleri için NATO standardında dolduruluyor. Bu nedenle de asker ve polisin ihalelerinde istenen lak ile üretiliyorlar. Ancak NATO standardındaki mermiler esasen her tabancada kullanıma uygun değil. Bozduğu kilidini sıyırdığı, ezdiği eski model tabancaların haddi hesabı yok. Bu açıdan Sterlingin tabanca kullanımına daha uygun Standart 9 mm mermi yapmış olması takdire şayan. Bu mermiler ihale amaçlı üretilmediği için de öyle anlaşılıyor ki lak koymayı gerekli görmemişler. Gönül ister ki MKE de aynı şekilde tabancaların canına okumayacak standart 9 mm mermiler üretsinler. Laklı ya da laksız. Sizin testinizde mermilerin tamamı aynı şekilde sonuç veriyor. Burada askeri kullanım için üretilen mermilerle sivil kullanım için üretilen mermileri aynı kefeye koymak doğru değil. Luger 08'i, eski model Browningleri, daha doğrusu 9 mm NATO standardına kilitleri dayanmayan tüm tabanca sahiplerini tabancalarıyla bomba atmak zorunda bırakmayan bu gelişmeyi böyle boşa düşürmek de doğru değil.
Testte bana garip gelen bölüm beş fişeğin beşinin de tamamen benzer sonuç vermesi. Hepsi mi nem alır? Hadi ıslandı barut nemlenmiş kapsül nasıl nasibini almamış? Standart 9mm mermiler standart nemlenmiş gözüküyor. Bir tanesi normal patlasaydı derdim ki eyvallah....
5 ปีที่แล้ว +5
@@ataman9757 Size normal gelmediği için de bizi yanlı test yapmakla suçluyorsunuz yani? Suya atarken videoya çektik, sudan çıkarırken çektik, şarjöre basarken çektik. Güvenirliği artırmak adına yapabileceğimiz daha fazla şey yok. Lütfen siz de bu testi tekrarlayın ve sonuçları paylaşın, çok memnun oluruz.
Yeşiller yerli kırmızılar ise ithal olduğunu belirtir.
5 ปีที่แล้ว +2
Bu renkler lak malzemesinin görünür olmasını sağlanması için eklenen renk pigmentleridir. Ancak bu lak malzemelerine dair detay firma tarafından paylaşılmamış görünüyor. (Bu arada yeşil ve kırmızı laklı mühimmatların ikisi de yerlidir). Bu renkler genelde bir farklılığı ifade etmez.
@ kırmızı renkliler mp5 gibi makinalı tabancalarda daha iyi uyum sağlıyor imla hakkı yeşile göre daha etkili kırmızı renkli fişeğin mühimmat basıncı yeşile göre daha yüksek.
Birdaha böyle video çekersen yanında kurşun kalem götür tabancayı sökmeden mekanizma gerideyken kalemi namluya sokup çekirdek olup olmadığını kontrol edebilirsin abi
5 ปีที่แล้ว +1
bedirhan türkiye Amacımız, kanal izleyicilerine bu tür durumlarda her zaman yapılabilecek en hızlı ve standart yolu uygulamalı göstermek. Bütün atıcıların silahı kısa sürede sökebileceğinden eminiz. Ancak atış esnasında yanlarında kurşun kalem olabileceğinden kuşkuluyuz.
Tekrar tekrar söküp takmaktansa atış kağıdında vurduğunuz yerlere bakabilirsiniz.
4 ปีที่แล้ว +1
fatih doğan Aferin Einstein, kimsenin aklına gelmedi. Senden önce 50 kişi yazdı, 50 kere cevap verdik. Biz de yok yere bu işin eğitimini, sertifikasını almışız yurtdışında, bizim de aklımıza gelmemiş bak...
Usta görünümlü amatör kardeşim her atışta sökmek yerine neden hedef kağıdına bakmıyorsun ki çekirdek saplanmışmı diye birde silaha taciz etmeden şarjör değiştirirsen daha iyi olur senin için 👍😉
Abi çekim güzel de. Silah sökme olayı abartılmış. Zaten 5 mt. Atış yapıyorsunuz, profesyonelsiniz vurmama şansınız yok denecek kadar az bu kadar mesafeden. Namlu sökmek yerine kağıdın sağ tarafına sol üstüne sağ altına vs. Deneyebilirdiniz biraz sündürülmüş o kısım :)
9.19 luger fisegin bos kovan tahliyesinde suyla ne alakasi var.barut hakki az oldugu icin compact namlularda ve sert yaprak yayli tabancalardada ayni sorunu yaratir.bos kovani disari atmaz atamaz.cunki yeterli barut yok icinde.yersiz bir video olmus.
5 ปีที่แล้ว +4
Videonun tamamını izlerseniz, suya atışmamış aynı marka model mermilerin rahatlıkla silahı çalıştırdığını görebilirsiniz.
Su okadar etkili olmaz aziz kardeşim yağın içinde denemek gerek en kötüsü mermilerin yağın içinde beklemesi yada yağla temas etmesidir sizevyasadigim bir hadiseyi anlatayım bir ördek avında tufegimden göl kıyısına bir fişek düşürdüm iki karış derinlikte bir şuydu ongun sonra aynı yerde arayıp buldum deneyip baktım sonuç gayet güzel patladı saygilar
@@uguryaman7709 kalıplar yapılışı aynı yüzyıllık mermiler bile patlıyor insan gücü terler herşeyi hesapliyorlar baştan sağma iş yapmazlar yaz kış kar sonuçta bu mermiler olası bir savaşta bile kullanılıyor polis asker sivil fark etmez saygilar
@@turanarici DA modeli bence kısa olması sebebiyle tam taşımalık tabanca. Poligonda uzun mesafede ne kadar etkilidir tartışılır. İlerde alacağım tabanca büyük ihtimal Tp9 DA olur.
Sürgüyü geride kilitleyip namlu ya bakabilirsin.her seferinde sökmeye gerek yok
4 ปีที่แล้ว +2
Silahı dolu ya da boş, sürgü geride kilitli ya da değil kafama çevirmeyi güvenli bulmuyorum ve kimseye de tavsiye etmiyorum. En güvenli olan sökerek bakmaktır. Ne kadar uzun sürerse sürsün.
Her defada namluyu söküp takana kadar namluya sığabilecek bir tükenmez kalemi namlu ucundan içeri gönderip sürgüyü geride kilitleyerek kontrol sağlanabilirdi. Ateşli silahlarla ilgilenip bu kadar basit yöntemleri çözememiş olmak garip. Millet olarak bize dayatılanın dışına çıkamıyoruz sanırım.
Haklısınız, işitme engelliler için o kısma altyazı eklemeli idik: 4:09'da "...öncesinde merminin namluyu terk edip - terk etmediğinden emin olmamız lazım, bu amaçla silahı sökeceğim..." deniliyor. Uyarı için teşekkürler.
Hocam İyi hoş güzel de. Her defasında namluyu Sökmen izlerken beni yordu. Şarjörü çıkardıktan sonra kapağı geride kitle sonra çevir namluya bak bukadar basit. Ne öyle her defasında sök tak yapıyorsun.
Merak ettiğim ve denemek istediğim bir konuydu , güzel test olmuş , elinize sağlık.
Atış güvenliğinin hiç bir aşamada göz ardı edilmemesi gerektiğini gösteren ve mühimmat seçiminde yol gösteren güzel bir video.Emeklerinize sağlık👍👏
Bu adamın profesyonel olarak çekim yapmasına bayılıyorum ya başarılarınızin devamını dilerim 👍
arkadaşlar lak kaplama yapılmamış luger mermiler evde beklerken bu hatayı vermez. Eğer çok emin olmak istiyorsanız mermilerinizi saklamak için kutusundan çıkarmadan güzelce büyük bir poşetin içinde saklayabilirsiniz. bu mermiler 5 gün suda beklediği için bu duruma geldi. sonuçta evde av fişeğide bulunduruyorsunuz ve onlardada lak kaplama yok hatta her yerinden nem kapacak şekilde açıktır ama yıllar sonra bile sorunsuz patlıyor. lak malzeme kullanılan fişekler garantili çalışması amacıyla kaplama yapılır. asker polis bu mermileri yağmurda çamurda açıkta gezen silahlarda taşıyor ve muhtemel sorunları önlemek amacıyla böyle bir kaplama yapılıyor. evde tutulan merminin bu şekilde sorun açma ihtimali yoktur. tabiki mermilerinizi banyoda saklıyorsanız sorun yaşarsınız ama herhangi bir odada yada kasada bekleyen mermi sorun çıkarmaz.
şu ana kadar gördüğüm en bilgilendirici video oldu mühimmat konusunda
Asıl tabanca mermileri luger olanlardır arkadaşlar...amerikada bir 9×19mm çapında olan tabancanın namlu ömrü luger cinsi fişekle test edilir...parabellum fişekler makinalı tabanca mermileridir ve namlu iç basncı çok olduğunda tabancalarda namlu ömrü azaltır ve kilit sistemlerine ciddi hasar verirler
Ama yüksek nemde sınıfta kaldılar gibi, bir acemi olarak, kafam karıştı hocam. Güney sahil yöresi özellikle yazın bu mermilere aynı böyle nem basar
@@vanilyallahmacun3021 gğneyin nemi ile su çok farklı nemde sıkıntı olmaz kısa sürede
Silahın tutukluk yapması isteyeceğimiz son şey olur. Merminin nem alıp almadığını da ateş etmedikten sonra anlamamızın mümkünatı yok. Silah namluları her firmada ömür boyu garantilidir bırakın 100 bin yerine 70 bin mermi atılsın ancak sağlıklı çalışsın silah. İstemediğimiz bir anda bu tür bir tutukluk çok kötü sonuçlar doğurabilir insanın canı tabanca namlusunun ömründen kat be kat önemlidir diye düşünüyorum taktir edersiniz ki.
@@Kenan_Guney bence de silah normal sivile hayatta birkaç kez lazım olur onda da tutukluk yaparsa bir daha lazım olmaz zaten🙂
Sn. Silah & Mühimmat ekibi Turan Ammo ile ilgili testlerinizi bekliyoruz hala. Bizleri bir çok konuda sizlerin deneyimlerinden faydalanmaya alıştırdınız. Yapmış olduğunuz bu çalışmayı takdir eder devamını dilerim. Saygılar
Çok hoş ve eğiyici bir video. Zaten o str nin lugerleri sıkıntılı önermem kimseye. Barut hakkı olarak da düşük atıcılık ıcın ürettiklerini söylediler geri tepme olayı fazla olmuyormuş ama bana göre bizlere yaramaz. Zaten bir silah sever ve kullanan olarak önerim silahınızla sürekli aynı marka mermi ve aynı kafıle mermi kullanmaya özen gösterin sayın sılah severler.
Benim rahmetli babam 80 darbesinde bir barabelli bir 14 lu gömmüş, yanında 5 kutu mermisiyle,incir yapraklarına sarmış gres ve naylon ile kaplamış, 83 de öldü rahmetler olsun, anam anlatımı bize ama aradık aradık bulamadık, 2005 de traktörle çift yaparken çıktılar, paslanmislardi, silahları yaptırdık boyattım Düzce'de, o mermilerde şakır şakır çalıştı ,hiç biri paslanmamisti bile, demir bı kutudaydilar
Allah rahmet eylesin
Bizimkilerde vermişler zamanında salak gibi 2 tane tabancayı. Birini ver de biri kalsaydı bari😒.
sayfanıza tesadüf rastladım ve harika test videoları, emeklerinize sağlık. 👏 👏
Bilgilendirme için teşekkürler hocam fakat şarjörü tabancaya çok sert takıyorsunuz şarjör agizini bozarak farklı bi tutukluğa sebebiyet verebilirsiniz.
Merhaba videoyu izledikten sonra 5 yıllık MKE 9 çap mermilerimi test ettim hepsi ilk günkü gibi çalış tı 👍
2007 yapımı mke fişekleri halen atış yapıyor
@@alkemal2183 bende 2011 mke var 3 kutu atışta sıkıntı olurmu
@@mustafaduman1220 olmaz atar 2 tane koyup deneyin namluya
Şarjör olayını abartmasaniz herşey mükemmel di . Yinede emeğinize sağlık teşekkürler 👏
Test güzel. Mühimmat üreticisi arkadaşlara diyeceğim kutuya yazacak sözlükte kelime mi bitti biri luger biri parabellum. Aynı şey. Yaz kutuya 9 x 19 . Birine yaz x öbürüne yaz kendi vurur güdümlü. Kutu rengiyle iş yapma kafası hep. Gramajini yaz çekirdek tipini yaz ortalama hızını yaz
Dün fişeklerin bulunduğu poşete az bi su dökülmüş. Fişek kutuları ıslanmış ve üzerleri de nemliydi. 18-24 saat boyunca o şekilde kaldı hemen hemen. Videoyu izleyince içim rahatladı açıkçası
Elinize sağlık mükemmel bir video olmuş Sizin sayenizde önemli bilgiler öğreniyoruz
Tesekkurler anlatiminiz icin
güzel test olmuş , elinize sağlık.
Çok anlamlı başarılı bir video teşekkürler
Üstad ellerine sağlık dikkatimi çeken konu MKE marka mermiler ile ateşlemede silah geri tepmesi gayet mukavemetli diğer marka mermilerde daha düşük tepme oldu.. Bu mermi içersindeki barutun basıncı yada hacmiyle mi alakalı ?
Baska bir videoda barut ,cekirdek kovan, ayri ayri sokulup tartildi. Bi fark yok. 3 fisegide yapildi bu islem. İyi biliyorum ki barutlarda cesitlilik var kimyasal olarak. Gecikmeli yanma ani parlama gibi ozellikleri var. Yanma esnasinda cikan gazin hacmide baruta gore degisir muhtemelen. Mke nin mermiler en yuksek ic basinci yapan barutlardan belliki. Sadece 9 mm e gore barut yok. Daha buyuk kalibreli fiseklerde daha degisik barutlar kullaniliyor. Mesela 20 mm de kullanilan barutun tipide cok farkli. Kimyasal ozelligini tam bilmiyorum.
Hocam harika bir video olmus tesekkur ederim ,emeginize saglik. Devamini bekliyoruz.Birde sorum olacak s&b 45 cal mermi hakkinda bilginiz varsa kisa bir bilgi verebilirmisiniz.Nem aliyormu vs .
9 x 19 kalibre olarak hangi mühimmat i tavsiye edersiniz bilgi için teşekkürler
Sağlam biw şişeye koyup arabanın bagajında bir ay dursa sonuç ne olur acaba
Nemli olmayan bir ev ortamında 1 sene saklanabilir mi Luger sterlingler ?
Bir dahaki sefere her atisi kagidin temiz yerine atarsaniz, veya yaninizda bir harbi bulundurursaniz her atis sonrasi tabancayi sokmeye gerek kalmaz...
Tabancayı sökmeye gerek kalır. Gözünle görmen lazım.
Yanına bir kurşun kalen alsaydın ya durmadan silahımı sökülür herkes silah uzmanı oldu bu videolar sayesinde
Ben mi birşey kaçırıyorum tam anlayamadım ama çekirdek hedefi vurmuyor mu zaten? Neden her atış sonrası çekirdeğin namluyu terk edip etmediği kontrol edildi? (yani hedef çok da uzakta değil)
Cok basit, adam atış güvenliğine öncelik verdiği için yapıyor bu kontrolü hedef uzakta olmasa da goz yanilmasi olabilir ve bunun sonucunda namluda cekirdek kalabilir namluda çekirdek kalınca da cekirdekler üst üste gelip namluya şişirme yaptırabilir ve istenmeyen sonuçlar meydana gelmemesi açısından bu tarz eylemler gereklidir. Dünyada bu tür kontroller yapılmadığı icin kazara ölen insan sayısı azimsanmayacak kadar çok😊
Gözünle kontrol etmen gerek.
Bilgi ve video için teşekkürler
Her silah takıldığında sökmek yerine kalemle de kontrol edebilirsiniz pratik olur
bence onada gerek yok jarjor çıkardıktan sora boş kovani cikarir kizagi geride kurulu bırakir namlu ici görunur igne deliğine kadar görünür ışığa tutarsa
@@doganern1233 Şarjör*
Şarjörü tabancaya yerleştirirken balyozla vursaydın 😂
ünal bey sizin memleket neresiydi
@@doganern1233 Tokat
@@unalkayalar4757 adanada deli dolu bir polis vardi oba benzettim sizi
@@doganern1233 deli deliye benzer 😁
Her seferinde namluyu niye söktün? Yokmu yanında harbi veya bi kurşun kalem
Gözle görmek en sağlıklısı.
Sterling mermisinde çekirdekler jarjöre dizerken içine çöküyor başına gelen varmi
Elinize emeğinize sağlık. MKE işi sağlama almış desenize =)
Özkursanda da lag yok ama pirinç değil Çelik kovan ile kurşun daha iyi sıkıştırılmış keşke özkursan deneseydiniz
Şarjöre hızlı vurmasındaki amaç, sürgü gerideyken şarjöre hızlı vurarak sürgünün düşüp düşmediği testi, sürgünün bu şekilde düşmesi bazı durumlarda çok işe yarayacaktır.
Çok Güzel 👍 Bir Deney olmuş, elinize emeğinize Sağlık. Çok tşk ederim.
Abi diyelim ki çekirdek namluda kaldı , bu durumda yiv-set e zarar vermeden nasıl çıkaracağız çekirdeği.
Merhaba. Aslında oldukça kolay, ancak dikkat gerektiren bir çözümü var: Önce namluyu çıkarıyoruz. Ardından namlu genişliğinde bir tahta çubukla çekirdeği "ters taraftan" vurarak çıkarıyoruz. Bu esnada atım yatağına zarar vermeyecek bir zemin/düzenekte sabitlemek gerekiyor. Biz en iyisi bunun da videosunu çekelim, fikir için teşekkürler ;)
@ Ne demek ben teşekkür ederim . İnternette bu konu hakkında bir video bulamamıştım , benim gibi bu konular hakkında fazla bilgi sahibi olmayanlar için güzel bir bilgilendirici video olur.
Luger testi bana sağlıklı gelmedi. 3.35-3.38 arası görünen mermilerin kovanlarında puller izi var sanki büyütünce
@@burakc3140 Mermiler kutudan alınarak herhangi bir işlem uygulanmadan direk suyun içerisine atıldı, suya atıldıkları ve sudan çıkarıldıkları anlar da videoda mevcut.
@ kovanda yada namluda herhangi bir kalıntı gösteremediniz, daha önceden mermiyi gramaj olarak azaltıp tekrar dolduracak ekipmanınız mevcut( diger videolarınız), suyun içerisinde hava mı girer su mu tartışmasını da eklersek firmanın fiyat performans olarak uygun ürünün tercih edilmeyip belli bir grup tarafından kolay erişilebilir olmasını düşündüğünüzü hissettiriyor bu video
Abi emeğine sağlık , ama herseferinde silahı sökmek yerine kağıdın alt sağ veya al sol köşesine atsaydın daha mantıklı olurdu . Videoların devamını bekliyoruz .
Silahı her defasında sökmemizin nedeni, videoda anlatıldığı gibi namlu içinde mermi çekirdeğinin kalıp kalmadığını kontrol etmek için. Eğer namluda çekirdek varken üzerine ateş etseydik "kaboom" denen durum ortaya çıkardı :) Kaboom videolarını bir araştırın.
Silah & Mühimmat kabomm olarak bilmiyorumda abi birkere arkadasım namlusunu yarmışdı ithal etmekdede baya zorlanmıştık , ama kağıdın köşelerine atsaydın delindiği için merminin çıkıp çıkmadığını anlayabilirdin diye dedim abicim
@@berkklc6739 Teşekkürler. Ancak böyle bir durumda önce emniyet ve güvenlik: Prosedürü uygulamamız şart.
Silah & Mühimmat anladım abicim , Ankara’dada bi etkinlik yaparsan katılırız abi .
Sök tak yapmak yerine kalem ile test edebilirdiniz
Gözle görmek en sağlıklısı.
Abi Silah atışa hazır hala getir sürüden tut silahi patlat yeni mermiyi alabilecekmi mersk ettim Bide yararlı olur güvenlik amacli
Abi bir sey sorcam
Mermi su gecirdi okey ama ilk silahi soktun namlu temiz 2. Ded3 soktun ama gerek varmiydi su geciriyor iste illa niyr tam 12 den vurmaya calistin o hedefin baska yerine sikip yine cekirdegin cikip cikmadini anlardin kalp atarsan sevinirim
Merminin hedefi delip gittiği gözüküyor buna rağmen neden sürekli söküp takıyorsunuz şahsen anlamadım
5m gibi yakın mesafede çekirdekler aynı delikten geçiyor. Bunun dışında bu standart bir prosedürdür. Ateşli silahla ilgili tüm konularda kurallara istisnasız uymak gerekiyor.
@ acil durumlardada bu şekilde söküp bakmaya ihtiyaç duyarsak vay halimize.
Sürgü geride kilitliyken namludan bakmak tehlikeli değil gibi.
@@eraykoseogluu Durum içerisinde alınabilecek risklerin değerlendirmesi, o durum içerisinde yapılmalıdır.
Poligon şartlarında yapılacak doğru hareket, namluyu kafanıza çevirmeden kontrolü gerçekleştirmektir.
Güzel video reis
Silahı her atıştan sonra sökene kadar hedefte boş bi bölüme atıp kağıtta oluşan delikten çekirdeğin namluyu terk ettiğini görebilirdiniz.
Bu işler şakaya gelmez
Gözle bakarak %100 emin olmak zorundasınız. Yorumlar hep aynı kafayla dolu. Ciddiyetsiz ve disiplinsiz iş yaptığımız için bu kadar kaza oluyor.
Hocam ben bu saklama olayını pek çözemiyorum. Hiç kırsal görmeden şehir hayatında sizce laklı ve laksız dayanım süreleri kadardır, nem ya da direkt su teması vb. olumsuz durumlar olmadan?
Nem ya da su teması yoksa laksızlar da yıllarca dayanır.
Sterlingin mi yoksa mke nin mermileri mi daha iyi
MKE barut gücü daha fazla ve stabil
vernikle yada ojeyle izolasyon yapilamazmi
Patlaması Normal Sürgü Geri Gelmiyorsa Barut Mktarı Yeterli Değil Nemden Etkilense Patlama Olmaz Gayet Güzel Çekirdek Namlludan Çıkıyor Fakat Kalite Dersen O Mermiler
Adamı Yolda Bırakır Hasmına da Tam Hedef Olabilirsin.
Bazı silah ve mermileri baslanmasın diye 10 yıllarca yağın içine atıyolar su mu geçircek mermiler 2. Sınıf bir fişek kullanmıyosan
Nemle su farklı birsey ama güzel Bi test
S,avideo guzel olmus.ancak Sarjor besleme şeklin neden sert anlamadım oyle sert davrandigin icin 3 sette ust kapak kendiliğinden mermiyi namluya aldi.sende bi duraksadin.syg
Hocam mermi degilde fisek desek zira sizin cekirdek diye tabir ettiginiz mermidir yani mermi gomlek yuksugu-kursun cekirdek=mermidir.
Hayır çekirdek cekirdektir mermi tabiri tabanca fişeklerine genel itibarı ile kullanılsada aslında 20mm ve üzeri top mühimmatlarına verilen isimdir
@@frathangecen9791 evet top muhimmatlarina mermi denir bu doğru, fakat tabanca ve hafif silah muhimatlarina fişek denir, piyasada mermi diyorlar bu ifade yanlıştir. Cekirdek denen kisim ise merminin pirinç yüksük giydirilmemis halidir celik veya kurşun olur
Mke candır, 30 yıllık mermilerim var hala canavar gibi tık demedi..(silah walther p88 compact)
Kapağı kilitle namluya bak
Gereksiz olmuş, sonuçta acemi değiller
Kullandığımız silahta (ve çoğu silahta) sürgü geride kitli iken namlu ucu görülmez. Poligonun loş ışığında yansıma ya da parlaklık da göremezsiniz. Tam güvenlik için söküp bakılması en güvenli yoldur.
@ O zaman son 5 şüpheli mermiyi önündeki kağıdın farklı kenarlarına nişan alıp ateşleseydiniz çekirdeğin namluda mı yoksa hedefte mi kaldığını kolayca görür ve her atıştan sonra namluyu söküp kontrol etmek zorunda kalmazdınız.
MKE tabanca mermilerinde ürün çeşitliliğini arttırsa güzel olur.
Sürgünün geride kalmaması şarşör yayından kaynaklanıyor şarşörü söküp yayı cekistirirsen düzelir
süper paylaşım teşekkürler
2:03 te o kadar sert itilmesi mi gerekiyor? merak ettiğimden soruyorum.
Daha yavaş da takılabilir, şarjörün tam oturduğundan emin olmak adına normalin biraz daha üzerinde kuvvet uyguladım.
Adamlar mühimmat fabrikası kurmuşlar mermileri rutubetten korumayı düşünmemişler öylemi o mermiler poligonlarda hemen kullanmak için yada kısa sürede atmak için dir uzun süre bekleyen mühimmatı önemsiz piyasaya sürmezler
Her seferinde silahi sokecegin kagidin bos bir yerine yada yeni bos bir kagida ates etsen zaten emin olursun cekirdegin namluda kalmadigina
yav bu şarjöre niye vurursunuz anlamış değilim
Oncelikle kolay gelsin 9x19 tabancam var fakat bu delici gucteki mermi bir insani 5 ila 10 metrede delip arkadaki masum insana isabet edebilir ben daha cok durdurucu gucu yuksek olan bir kalibre istiyorum bir cok yerde 45 acp ile domuz avina gidildigini duymustum 45 acp bu kadar yikici mi gercekten 45 acp / 40s&w / 357 Magnum arasinda kaldim bana durdurucu gucu yuksek bir kalibre lazim 9x19 yeterince delici ancak durdurucu degil ulkemizde tek tip mermi satildigi icin cukur uclu mermide alamiyoruz sizin oneriniz hangi kalibredir.??
Öncelikle ülkemizde tabanca ile avlanmanın yasadışı olduğunu önemle hatırlatmamız gerekir. 9x19 kalibre mermilerin durduruculuğu pek çok ülke kolluk kuvvetleri tarafından "optimum" kabul edilmiştir. Buna karşın (muhtemelen görev esnasında?) arkada masum insanlar varken suçluya silahla müdahale etme kararını vermek, sorumluluğu da kabul etmektir. Ülkemizde, açık uçlu olarak tabir ettiğiniz mermiler satılmaktadır: Honardy 50 AE Hollow point
Durduruculuk ne demek
Luger niye gitmiyor
357 magnum en guclu
Sora 45 acp
Sora 40 s@w
Bir arkadaşımın babasından kalma 1968 yılı üretimi 7,65 mermileri attım geçen ay. Bir kaç tanesini de söktüm. Lak macun vs yoktu. Bir tanesi bile sorun çıkarmadan 50 mermiyi takır takır attım. 50 yıllık mermiler. Penseyle bile sökülmeyen çekirdeğin kenarlarından içeri su sızacağını sanmıyorum.
Buradaki videoda atışlar yapıldıktan sonra kovan tahliye olmayınca silah sökülerek namlu içinde çekirdek kalmadığı gösterilmiş. Ancak nem alan mermide yanmayan barut artıkları namlu boyunca kalıntı halinde görülür. Burada namluların çok temiz olduğu görülüyor. Öte yandan kovan tahliyesi vermeyen mermilerin tamamı garip şekilde aynı sonucu vermiş. Barut nem alır da kapsül nasıl hep sağlam kalır. İlginç...
Merhaba, testin güvenilirliği ilgili bir şüpheniz var ise, kendiniz de test ederek deneyebilirsiniz, hem ölçme sayısı da artmış olur, güvenilirlik katsayısı yükselir. Hem aynı firmanın bir ürünün testi geçtiğini gösterirken, diğerini kasıtlı olarak niye kötüleyelim, değil mi?
@ Sterling Luger tanımıyla piyasaya sürdüğü mermiler aslında standart 9 mm Parabellum mermisinin teknik özelliklerini taşıyor. Parabellum tanımıyla ürettiği mermiler ise askeri ihaleler ve polis ihaleleri için NATO standardında dolduruluyor. Bu nedenle de asker ve polisin ihalelerinde istenen lak ile üretiliyorlar. Ancak NATO standardındaki mermiler esasen her tabancada kullanıma uygun değil. Bozduğu kilidini sıyırdığı, ezdiği eski model tabancaların haddi hesabı yok. Bu açıdan Sterlingin tabanca kullanımına daha uygun Standart 9 mm mermi yapmış olması takdire şayan. Bu mermiler ihale amaçlı üretilmediği için de öyle anlaşılıyor ki lak koymayı gerekli görmemişler. Gönül ister ki MKE de aynı şekilde tabancaların canına okumayacak standart 9 mm mermiler üretsinler. Laklı ya da laksız.
Sizin testinizde mermilerin tamamı aynı şekilde sonuç veriyor. Burada askeri kullanım için üretilen mermilerle sivil kullanım için üretilen mermileri aynı kefeye koymak doğru değil. Luger 08'i, eski model Browningleri, daha doğrusu 9 mm NATO standardına kilitleri dayanmayan tüm tabanca sahiplerini tabancalarıyla bomba atmak zorunda bırakmayan bu gelişmeyi böyle boşa düşürmek de doğru değil.
Testte bana garip gelen bölüm beş fişeğin beşinin de tamamen benzer sonuç vermesi. Hepsi mi nem alır? Hadi ıslandı barut nemlenmiş kapsül nasıl nasibini almamış? Standart 9mm mermiler standart nemlenmiş gözüküyor. Bir tanesi normal patlasaydı derdim ki eyvallah....
@@ataman9757 Size normal gelmediği için de bizi yanlı test yapmakla suçluyorsunuz yani? Suya atarken videoya çektik, sudan çıkarırken çektik, şarjöre basarken çektik. Güvenirliği artırmak adına yapabileceğimiz daha fazla şey yok.
Lütfen siz de bu testi tekrarlayın ve sonuçları paylaşın, çok memnun oluruz.
Kapsüllerin uzerindeki yesil ve kirmizi renklerin anlami nedir
Yeşiller yerli kırmızılar ise ithal olduğunu belirtir.
Bu renkler lak malzemesinin görünür olmasını sağlanması için eklenen renk pigmentleridir. Ancak bu lak malzemelerine dair detay firma tarafından paylaşılmamış görünüyor. (Bu arada yeşil ve kırmızı laklı mühimmatların ikisi de yerlidir). Bu renkler genelde bir farklılığı ifade etmez.
@ kırmızı renkliler mp5 gibi makinalı tabancalarda daha iyi uyum sağlıyor imla hakkı yeşile göre daha etkili kırmızı renkli fişeğin mühimmat basıncı yeşile göre daha yüksek.
MKE her partide farklı renk kullanıyor bi esprisi yok, çekirdekte olursa farklı fosforlusu var mermi çekirdeğinin sertliğini gösterenler de var
Ne yani ekrana 120 saat sonra yazdı diye inanalimmi..? Belki iki dakka sonra çıkardınız. Her söylenene inanma Türkiyem 😊
Hocam ben cz 75 almayı düşünüyorum kafam karıştı . Nasıl mühimmat almalıyız?
Kanaldaki diğer mermi videolarını da izlerseniz, kafanızdaki karışıklık gidecektir.
ما هو البلد المصنع لهاذه الذخيره
Birdaha böyle video çekersen yanında kurşun kalem götür tabancayı sökmeden mekanizma gerideyken kalemi namluya sokup çekirdek olup olmadığını kontrol edebilirsin abi
bedirhan türkiye Amacımız, kanal izleyicilerine bu tür durumlarda her zaman yapılabilecek en hızlı ve standart yolu uygulamalı göstermek.
Bütün atıcıların silahı kısa sürede sökebileceğinden eminiz. Ancak atış esnasında yanlarında kurşun kalem olabileceğinden kuşkuluyuz.
@ Bumu hızlı standart yol 10 dakika dolsun diye yapılmadık eylem kalmamış.
@@wanderer8717 Kanal TH-cam reklamları üzerinden para kazanmaya kapalı. O sebepten 10 değil 1000 dakika da olsa bize bir faydası yok.
5:30 kagidin sağ tarafına atsaydin ya sürekli sokmekle ugrasmazdin
Sökmesindeki Amaç Çekirdek Namludamı Kaldı Diye Arka Arkaya İkı Çekirdek Birbirine Çarparsa Eğer namluyu Şişirebilir Patlıyabilir Hersey Olabilir
@@bahtsizbedevi2981 hayır ben onu idda etmedim dedigin doğru boş tarafa atsaydı delikleri görebilirdi ona gore atti veya atmadı anladinmi
@@MustafaGazcı Anladım 👍
Kötü mermiye gelince en kral silahı bile kepaze eder.
Firma bile diyor uzun saklamaya elverişli değilmiş luger mermiler.
Tekrar tekrar söküp takmaktansa atış kağıdında vurduğunuz yerlere bakabilirsiniz.
fatih doğan Aferin Einstein, kimsenin aklına gelmedi. Senden önce 50 kişi yazdı, 50 kere cevap verdik. Biz de yok yere bu işin eğitimini, sertifikasını almışız yurtdışında, bizim de aklımıza gelmemiş bak...
DoMbİlİbAyKuŞ ya aynı yeri vurduysa mermi diyor anlaşılmadıysa olay
Usta görünümlü amatör kardeşim her atışta sökmek yerine neden hedef kağıdına bakmıyorsun ki çekirdek saplanmışmı diye birde silaha taciz etmeden şarjör değiştirirsen daha iyi olur senin için 👍😉
Abi çekim güzel de. Silah sökme olayı abartılmış. Zaten 5 mt. Atış yapıyorsunuz, profesyonelsiniz vurmama şansınız yok denecek kadar az bu kadar mesafeden. Namlu sökmek yerine kağıdın sağ tarafına sol üstüne sağ altına vs. Deneyebilirdiniz biraz sündürülmüş o kısım :)
Harbi lazım sana kolaylık olurdu
9.19 luger fisegin bos kovan tahliyesinde suyla ne alakasi var.barut hakki az oldugu icin compact namlularda ve sert yaprak yayli tabancalardada ayni sorunu yaratir.bos kovani disari atmaz atamaz.cunki yeterli barut yok icinde.yersiz bir video olmus.
Videonun tamamını izlerseniz, suya atışmamış aynı marka model mermilerin rahatlıkla silahı çalıştırdığını görebilirsiniz.
Güzel içerik
Su okadar etkili olmaz aziz kardeşim yağın içinde denemek gerek en kötüsü mermilerin yağın içinde beklemesi yada yağla temas etmesidir sizevyasadigim bir hadiseyi anlatayım bir ördek avında tufegimden göl kıyısına bir fişek düşürdüm iki karış derinlikte bir şuydu ongun sonra aynı yerde arayıp buldum deneyip baktım sonuç gayet güzel patladı saygilar
Tüfek mermisi ile bunu nasıl kıyasladınız çok garip.
@@uguryaman7709 kalıplar yapılışı aynı yüzyıllık mermiler bile patlıyor insan gücü terler herşeyi hesapliyorlar baştan sağma iş yapmazlar yaz kış kar sonuçta bu mermiler olası bir savaşta bile kullanılıyor polis asker sivil fark etmez saygilar
Lak ne demek
Abe bu poligona herkes gide bilirmi silahım yok gide bilirmiyim paralımı
Paran varsa gidebilirsin mermi bası 4 TL giriş parası
Bps mermi nasil
Silahı boş şarşör ayağını kaldırıp namlunun içi görünüyor sök tak laçka edecen makinayı
Namlunun tamamı görülmez oradan ortasında veya uca yakın kalmış olabilir çekirdek o yüzden söküyo adam
her atista tabancanin sökülmesi cok sacma,, sürgüyü geri sürüp bi cubuk yada uygun bir sey alip kontrol etsene be adam.
Vaybe neler yapıyozlan
Silahın markası nedir
1:57
TP9 sa gibi duruyor
@@turanarici DA modeli bence kısa olması sebebiyle tam taşımalık tabanca. Poligonda uzun mesafede ne kadar etkilidir tartışılır. İlerde alacağım tabanca büyük ihtimal Tp9 DA olur.
Sürgüyü geride kilitleyip namlu ya bakabilirsin.her seferinde sökmeye gerek yok
Silahı dolu ya da boş, sürgü geride kilitli ya da değil kafama çevirmeyi güvenli bulmuyorum ve kimseye de tavsiye etmiyorum. En güvenli olan sökerek bakmaktır. Ne kadar uzun sürerse sürsün.
Bi varki silah çabuk sökülüyor
Her defada namluyu söküp takana kadar namluya sığabilecek bir tükenmez kalemi namlu ucundan içeri gönderip sürgüyü geride kilitleyerek kontrol sağlanabilirdi. Ateşli silahlarla ilgilenip bu kadar basit yöntemleri çözememiş olmak garip. Millet olarak bize dayatılanın dışına çıkamıyoruz sanırım.
Yaw şöyle tek tek atıyorsunuz ya silahı zorla biraz seri atış yap
4:20 buralarda çok boş yapmışsın kâğıtta delik oluştuğu halde
Kağıda daha önceden atılan 10 mermi var Einstein. Ancak 10 delik yok. Bir çoğu yakın mesafeden birbiri içinden geçiyor.
@ TAMAM
@Emmanuel Goldstein Ben de sizin kullanıcı adınızı çok beğendim.
Sökmene ne gerek var anlamadım
Haklısınız, işitme engelliler için o kısma altyazı eklemeli idik: 4:09'da "...öncesinde merminin namluyu terk edip - terk etmediğinden emin olmamız lazım, bu amaçla silahı sökeceğim..." deniliyor. Uyarı için teşekkürler.
Polis arkadaşımızın başına gelenlerden sonra namlu kontrolünün ne kadar önemli olduğunu anlamış olduk.
Emeğiniz için çok teşekkür ederim
Lugerler berbat
En guzel mke barabellum
Hocam İyi hoş güzel de. Her defasında namluyu Sökmen izlerken beni yordu. Şarjörü çıkardıktan sonra kapağı geride kitle sonra çevir namluya bak bukadar basit. Ne öyle her defasında sök tak yapıyorsun.
Hic duzgun bir video deyil one cikardinmi bo kovani kendin geriye cek bak kormusun sanki cok anliyorsunda
Şarjör, tabancaya öyle takılmaz. Şarjör ağzına zarar verirsin
Siterlik degilmi mühimmatı özel şirketlere verdiler mühimatların azına ettiler mermilerin kalıpları şişkin ve çekirdeklerin uzunlu kısalı atış yapmaktanşa merminin hatalarını gösteririm sagılar
Burada Lak lı ve Lak sız Fişekler Deneniyor. Konuyu anlamadan yorum yapmışsınız.
👎👎👎👎👎👎👎👎
Neden bu kadar abartıyorsun kardeşim içinde namluda mermi olmadıgını silahı sökmeden de rahatlıkla görebiliyoruz
Ben göremiyorum, o sebepten söküyorum.
Emeğiniz için teşekkürler.