Pratik Bilgiler : Kauçuk Deprem İzolatörleri

แชร์
ฝัง

ความคิดเห็น • 13

  • @cavanshirpiriyev3552
    @cavanshirpiriyev3552 2 หลายเดือนก่อน +1

    👍👍👍Elinize sağlık videolarınızın devamını bekliyoruz.

  • @yusufcans
    @yusufcans ปีที่แล้ว +1

    Vidyo için çok teşekkür ederiz. Bir kaç görüşüm var: izolatörleri bir yapıya uygulamak için altta kısa kolon yapmak lazım birde bina çevresindeki perdeler yapıya bağlanmaması lazım.

  • @furkankara1679
    @furkankara1679 ปีที่แล้ว

    elinize sağlık videolarınızın devamını bekliyoruz.

  • @mehmetgunduzkuduoglu8159
    @mehmetgunduzkuduoglu8159 3 หลายเดือนก่อน +1

    Benim yaptığım izalatör gezerli çok bilyalı sistem. Öyle yerleşim düzeni bana ait. İstesem benim sistemimde deprem esnasında meydana gelecek yanal yükleri sıfıra yakın elde edebilirim. Yönetmelikte gereksiz sayıda test isteniyor. Ayrıca bütün deprem izalatörlerini aynı kotta yapma zorunluluğu konmuş. Ayrıca kısa kolonlar üstünekonan izlatörlet devasa kesitli kiriş ve tabliye ile Bn birbirine bağlanmış. Gereksiz. İzalatörü kesme kuvvetini moment leri azaltır diyoruz. İzalatörsüz hesaplanam binalardan daha kalın kesir tabliye kullanıyoruz. Bu düşünceyi biliyorum ama başka ucuz çözümler var. İnş müh. Gündüz yaşım 75

  • @galataht
    @galataht ปีที่แล้ว

    Hocam teşekkürler gerçekten çok yararlı bir paylaşım olmuş

  • @hypnose65
    @hypnose65 ปีที่แล้ว +1

    Bugün özelden yazacaktım, hocam izolatör hakkında bir video yapacak mısınız diye? Tam üstüne geldi, teşekkürler

  • @MuhammetBilalAyan
    @MuhammetBilalAyan 11 หลายเดือนก่อน

    time history ile izolatör çözümüne dair çekim yapabilir misiniz

  • @mdguler
    @mdguler ปีที่แล้ว

    merhaba Ceyhun Bey, izolatör yapısal modele ne şekilde eklenir bölümü belki kabul edilebilir. Ancak girdiğiniz parametreler ve bunların hesaplanması hatalı. Kullandığınız katalogdaki değerler bir ön hesap yapmadan direkt kullanabileceğiniz değerler değil.

    • @ceyhungudul
      @ceyhungudul  ปีที่แล้ว

      Mustafa Bey Selamlar,
      Katalogdaki değerlerin ön hesabına dair herkesi bilgilendirecek bir paylaşım yaparsanız, ne ben ne de videoyu izlemeye gelen hiç kimse hayır demez diye düşünüyorum.
      Ancak bu videonun konusu izolatör için tanımlı link elemanda doldurulan alalanların anlamlarını tariflemek, link elemanın lokal eksenlerine dikkat çekmek ve örnek değer ile ilgili kısımları doldurmak. Kataloğu ekrana hiç getirmeden değerler bunlardır diyerek de doldurabilirdim elbet ama izleyicinin izolatör kataloğunda neler olması gerektiğini de görmesini istedim; çünkü videoda belirttiğim gibi benim bulabildiğim yerli üretici/satıcı katalogları yetersiz.
      Şunu da tekrar ifade etmek faydalı olacaktır --> bu videoyu izleyip izolatörlü bina çözünüz gibi bir yaklaşım veya teşvik de yok; sadece temel bir bilgilendirme!
      Dediğim gibi size göre "yanlışları" (?) örnek değer olarak kabul ederek, referans değerlerin nasıl hesaplanacağını öğrenmek isteyenlerle paylaşırsanız "yanlış" demiş olmaktan daha fazlasını yapmış olursunuz. Ben de öğrenmek çok isterim; bilgi paylaşımınızı heyecanla bekliyorum.

    • @mdguler
      @mdguler ปีที่แล้ว

      @@ceyhungudul merhabalar Ceyhun Bey, google'da ismim ile birlike taban yalıtımı diye aratırsanız daha önce hazırladığımız eğitimler karşınıza çıkacaktır. İlave olarak lütfen yanlış anlamayın. Diğer konulardaki videolarınızı oldukça faydalı bulduğumu belirtmek isterim. Ancak burada sayısal değerler üzerinden de hesaplar yapılarak parametreleri tanımladığınız için yanlış yönlendirmeye musait olduğu kanısındayım. Yanlışlar konusunu ise burada forum tarzında tartışmanın çok anlamlı olmayacağı kanaatindeyim. Ayrıca farklı bir ortamda görüşebiliriz sizler için de uygunsa. Tercih ederseniz buradan da yazabilirim tabi.

    • @ceyhungudul
      @ceyhungudul  ปีที่แล้ว

      @Mustafa Deniz Güler bey selamlar. Buradan da paylaşabilirsiniz benim açımdan bir sakıncası yok. Sonuçta bu videonun amacı en çok ben biliyorum demek değil, bilgi paylaşmak ve video herkesin katkısına açık (yorumlar herkese açık).
      Böyle Türkçe bir video kaynak var mı? Ben görmediğim için yaptım. Sizin düzeltmek istediğiniz kısımla ilgili değerlendirir ve herkese daha çok faydası olacaksa (çünkü maksat o) vakit bulduğumda güncellerim, sonuçta bu fiilen sahada uygulanmış birşey değil ve güncellersem de incilerim dökülmez 😄
      Ama, bu kısımda yazma imkanları sınırlı, görsel eklemek veya bir yeri işaret etmek pek mümkün değil, bu sebeple yazacaklarım sadece metin ile yanlış anlaşılabilir diyorsanız tercih sizindir.

  • @hakangorduk3251
    @hakangorduk3251 ปีที่แล้ว

    eline sağlık hocam, millet kolonu kes altına izolatorü koy tamamdır zannediyor. 35 cm deplasman yapacak altyapın, sismik boşluğun var mı yok mu hiç hesaba katan yok. Bu aralar herkes yapı mühendisi oldu ne yapalım uzmanı olan olmayan herkes konuşuyor.

    • @ceyhungudul
      @ceyhungudul  ปีที่แล้ว +1

      Video'daki 35cm afaki bir değer tabi ama bu izolatörlerle yapının hatrı sayılır miktarda hareket edeceği bir gerçek.
      Özellikle bitişik nizam yapılarda, dilatasyon olarak 5cm straforu yeterli görenlerin bu işe hevesleniyor olması olayın vahametini gösteriyor 🙄