Este 3 noaptea, va urmăresc ,fara a-mi fi somn,fara a ma uita la vreun film sau vreun documentar,dar mai ales închizând gura soției care se mai trezește si ma anunța cat este ceasul...Emisiune faina,oameni faini și intr-adevar ma simt mai deștept.Pentru asta,va mulțumesc!
De abea astept sā vizualizez urmātorul podcast. Pānā atunci, ca sā-mi treacā “dorul “...mā mai uit la reluāri. Multumesc frumos pentru videoclip. Cu drag, Mena 🇷🇴🇬🇧🤗❤️💁♀️
Damian esti o reala plăcere si tu si Catalin , tu ai un fel special de a transmite orice informatie (orice poveste) sunt un iubitor de istorie a romaniei in mare parte ,dar nu refuz sa ascult ,citesc ori ce informatie a trecutului fie el mai apropiat sau indepartat. Multumiri de tot felul si pentru cartile din care iti iei informatile si apoi le recomanzi. Sanatate numai bine!
Sunt regateanca ,crescuta in Muntenia de o moldoveanca , studenta in Ardeal si casatorita cu un oltean gurmand.(dragaveiul este nelipsit ). De 20 de ani traiesc in zona Moldovei. Gatesc de toate , in orice stil cu tuse personale. Am savurat cele 2 podcast-uri si printre timp am achizitionat si cartile lui R. A Roman si P Teodoreanu ! Felicitari, sunteti o incantare ca intotdeauna !
Minunat ceea ce faceți și pofta buna! :) Ca plante aromatizante as adauga pătrunjelul, leușteanul sau mararul, care sunt nelipsite din bucătăria românească (sosul de mărar este o delicatesa ☺️), in Oltenia este saramura de ardei iute copt, in Banat mâncarea de gutui, gulii sau prune uscate 🍷
S-a așezat foarte bine acest podcast în timp ce găteam (ce-i drept paste și clatite, dar mai ca și pastele au devenit românești de când tot avem romani în italia care uita limba romana 😂 #pamflet). Aici un fan declarat al lui Damian 😅 respect și pentru ceilalți domni. O mentiune: în Muntenia, mai exact în nordul Buzaului, bunica obișnuia sa facă gogoși cu floare de salcâm(se lua "ciorchinele" de salcam si se dadea prin aluat). Era chiar un preparat așteptat când venea sezonul. Menționez asta pentru ca soțul meu care este doar din sudul Buzaului (deci nu foarte departe, dar la campie) era fascinat de acest "produs", nu îl întâlnise în zona lui. Ați menționat ca in Dobrogea exista o placinta cu salcâm și mi-a atras atenția 😊 toate cele bune!
Un “ like” este prea putin pentru ceea ce oferiti la fiecare ocazie . A fost foarte interesant acest periplu ( de două episoade) prin gastronomia românească ( si mu numai 😊),cu produse cu aspect îmbietor ( si cu gust excelent , judecâd la ce expresie de încântare avea pe fatã domnul Oprisan😊) si cu domnul Mahu o gazdã de exceptie . Astept si alte prezentãri pe teme gastronomice . Vã multumesc anticipat si salutãri din 🇪🇸
Mulțumim pt. episod!💪🏻 Referitor la chimen/chimion în sensul cunoscut “la noi” sau la care vă referiți, ar merita precizată problema tot mai vizibilă a confuziei între 2 plante total diferite, cu traduceri eronate prin meniuri de restaurante sau pe etichete: Ce crește în România e mai degrabă ce s-ar traduce (engl./fr.) prin carvi (Carum carvi), tipic Europei de est/nord, bob mai rotunjit și închis; Diferit, este cuminul (Cumimum cyminum), tipic indian și mutat in Orientul apropiat, in Maghreb, Europa de vest, mai lung și cu tentă verzui.
meritau mentionate si placintele maramuresene. cele facute la tigaie si umplute cu cartofi, varza acra, carne sau branza cu marar. felicitari pt serie.
Bună ziua, Sâmburii de măsline sunt ideali pentru curățarea sângelui și sunt perfect digerabili. Dacă nu mă credeți, puteți încerca. Și mulțumim de podcasturi.
Mi se pare ca s-ar fi putut lejer realiza patru parti, si asta pt ca pare ca mai aveti multe de spus. Supe/ciorbe una, feluri principale a doua, salate/sosuri/condimente, si deserturi o alta. Poate totusi mai reveniti la subiect....multumim anticipat!
Buna seara,de sarmalele cu bureti ce se fac in zilele de post si mama mea facea si sarmalele cu frunza de hrean cred ca se poate vorbi, multumesc de aceasta minunata seara 🎉💯👏
In moldova, pasatului ii mai spune "crupe". Iar sarmalele cu crupe, mai ales de Sf. Nicolae sunt un adevarat deliciu. Daca le mai prinzi si in frunza de hrean sau de vita de vie, infundate in vas de lut in vatra, deja ia si Scaraotchi pauza...
Numa' caută puțin ce este păsatul 😊, după o să afli că este și denumirea meiului, deci "omuștenii" ăștia 3 nu vorbesc că să nu doarmă 👍. În rest Doamne Ajută și numa' bine!
@@ManuelB73 Nu am auzit sa se facă sarmale cu mei.Pasatul este boaba de porumb sparta mai mare ( nu atât de fina că pentru faina de mămăligă sau turta ( malai ).
Sunt de acord cu voi domnilor și mie îmi plac mai mult sarmalele de varză murată cu bucățele de afumatura și inflorescențe de cimbru printre sarmale . Cum face bunica mea paterna și tatăl meu.
Il contrazic cu respect pe domnul Mahu- italienii folosesc usturoi insa nici pe jumatate precum noi romanii. Am locuit multi ani in Italia, Spania, Norvegia si Italia si spun cu incredere ca noi romanii folosim usturoiul in mancare cel putin dublu fata de tarile enumarate mai sus 😊
Sarmale...varietatea e in ceea ce e (1) in interior si (2)in ceea ce e folosit ca inveliș . In afara de cunoscutele vita si foaie de varza...foi de hrean,de sfecla,de brusture...in genere poate fi folosit orice frunza lata...dar diferenta o face fiecare aroma capatata datorita invelisului. Va garantez ca ,😊,capata gusturi superbe,am folosit foarte multe frunze de diverse plante si fiecare da o aroma proprie...
🙂 Minutul 15 ...incepe CHINUL LUI OPRISAN 🙂 Ochii si sufletul nu mai sunt la invitati ...au deraiat in dreapta ! Ce aveti mai oameni buni cu crestinul?! Cu ce v-a gresit sa il surghiuniti asa??! PS Asta trebuie sa o tin minte cand mananci ceva bun: NU MA LUA DOAMNE ACUM!!! Superb
Referitor la "pizdulici"..."O piesa speciala de carne de pe interiorul pulpei, in zona inghinala a animalului (in general, porc sau vita), langa osul pelvian. Este aproape necunoscuta dar foarte gustoasa si la fel de frageda ca muschiuletul. Are fibre scurte, este bine marmorata cu grasime si foarte suculenta." Dacă aveți ocazia, incercati-le. N-o sa va pară rău. In rest, respect pentru ceea ce faceți!
Am tot respectul pentru ceea ce realizați și îmi doresc sa o țineți tot așa, însă in ceea ce privește vinul te rog sa te documentezi. Thomas Jefferson, ca fost ambasador in Franța, a devenit unul dintre pasionații de vin și a promovat cultivarea de vita de vie in diferite regiuni ale SUA. Îți recomand sa citești cartea Curioasa lume a vinului, de Richard Vine, unde vei regăsi o mică istorie a vinului american. Și da, pana la Judecată de la Paris, America era trecută la “alții” când era vorba despre vin, însă calitatea acestor vinuri era extraordinara, fapt demonstrat prin ocuparea primelor locurilor in competiția cu vinurile franțuzești…
Pe vremea lui Ceaușescu era controlată mâncarea, nu erau E-uri, era soia pe care acum o ridică în slăvi. Medic veterinar în ambele regimuri . Dacă vrei să mănânci mezeluri mai bine nu mânca
Locuiesc in Anglia si pe tot parcursul podcastului am gatit o ciorbita si felul doi orez cu pui iar exact cand era discutia despre cum in diaspora consumam noi produse de la magazinele poloneze" m am surprins ca exact atunci mancam dintr un borcan de muraturi poloneze .... deci oarecum imbinam gusturile ca sa obtinem acel gust de acasa . Multumim pt podcast !
Sunteți foarte tari! Vă urmăresc cu drag. Aștept cu nerăbdare podcastul cu și despre vin😂. [Pizdulicea de porc nu este între pulpele din față, este pe osul bazin de la pulpele din spate]
Ar trebui editat și aceasta scăpare a lui Damian sa fie ștearsă.Nu ar trebui să rămână pe internet ( faptul că pasatul e o planta ) .In ceea ce privește sarmalele invelite in leurda probabil o fi vrut să spună loboda ( care are frunza cat palma ).
Legat de păsat, aparent exista acest fel de mâncare dinainte de a poposi porumbul in Europa și era cumva denumit orice terci din cereale asa. Cred că se referea la faptul că a dispărut meiul din bucătăria noastră și de aici și expresia cu păsatul. Iar legat de sarmale in foi de leurdă, personal am auzit de retete de genul, însă nu am gustat vreodată.
Catalin Oprisan,cand e festivalul paturatei pe crumpi de la Ciacova ,Timis,veniti aici!Experienta culinara deosebita!!Ati uitat Banatul in toate discutiile gastronomice!Ia sa incercati!!
Cnad ai scris papanasi, ciolan si placinta, e gata smecheria. Cred ca o sa ma uit savurand doua din "subiectele" podcastului :). Multumim frumos pentru podcasturi de bun gust , in toate sensurile 🫓🍗🍛🥃
Denumirea de "poale-n brâu" provine de la portul popular femeiesc din Moldova. Modul de a-și prinde femeile colțul catrinței la brâu. Nu arată chiar așa rău vizual.
Dar vai, ce secret visavis de afumatura intre sarmale. Cred ca 90% din sarmalele pe care le-am mancat asa au fost gatite asa. Poate a fost un secret acum 30 de ani dar acum a devenit standard. Cat despre samburele de maslina, Damian are dreptate. Cam rusinos pentru marele patron de restaurant care se da expert in haleala sa spuna ca samburele de maslina nu se dizolva, cand de fapt cum zice si Damian, e singurul care se dizolva. Testat de mine
Salutare. Chisalita, ca tot a-ti amintit de ea, este mancarea de vara a copilariei mele, la tara, in Dambovita. Doar ca bunica o facea din corcoduse ( sau zarzare, cum le mai zice, prin alte regiuni ) coapte ( prunele erau pt tuica :) ). Nu era dulce, era un pic acrisoara si o mancam cu paine.
Eu ştiam că zarzărele sunt nişte fructe asemănătoare cu caisele , deosebirea fiind că miezul sâmburelui de caise este gustos , pe când cel al zarzărei este amar , dar da , în unele zone corcoduşa mai este cunoscută şi sub denumirea de zarzăr .
Este 3 noaptea, va urmăresc ,fara a-mi fi somn,fara a ma uita la vreun film sau vreun documentar,dar mai ales închizând gura soției care se mai trezește si ma anunța cat este ceasul...Emisiune faina,oameni faini și intr-adevar ma simt mai deștept.Pentru asta,va mulțumesc!
Va multumesc pt tot! Santeti o bucurie de oamenisi o enciclopedie! Ne invatati, ne bucurati sa ne traiti !
Este o reala placere sa va ascult!! ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
Mulțumesc frumos, pentru că existati!
Doamneee ,am ras cu lacrimi,super texte citite de Damian:)fain vlog.❤
Sunteți minunați mi-ați făcut o zi frumoasa ❤❤❤❤❤
Super podcast! E extrasa cea mai buna idee și anume ca , mâncarea românească este cea mai versatila, cu tuse de personalitate! Felicitări, dragilor!
De abea astept sā vizualizez urmātorul podcast. Pānā atunci, ca sā-mi treacā “dorul “...mā mai uit la reluāri. Multumesc frumos pentru videoclip. Cu drag, Mena 🇷🇴🇬🇧🤗❤️💁♀️
Damian esti o reala plăcere si tu si Catalin , tu ai un fel special de a transmite orice informatie (orice poveste) sunt un iubitor de istorie a romaniei in mare parte ,dar nu refuz sa ascult ,citesc ori ce informatie a trecutului fie el mai apropiat sau indepartat. Multumiri de tot felul si pentru cartile din care iti iei informatile si apoi le recomanzi. Sanatate numai bine!
Mamaaaaaa.... Oprisene ce sunete scoti. Mi-ai facut o foameee.
Super intalnire. Bravo. La 2 zile dupa ce am vazut prima parte
Sunt regateanca ,crescuta in Muntenia de o moldoveanca , studenta in Ardeal si casatorita cu un oltean gurmand.(dragaveiul este nelipsit ). De 20 de ani traiesc in zona Moldovei. Gatesc de toate , in orice stil cu tuse personale. Am savurat cele 2 podcast-uri si printre timp am achizitionat si cartile lui R. A Roman si P Teodoreanu ! Felicitari, sunteti o incantare ca intotdeauna !
Un podcast de colecție ! Mulțumim și felicitări ! 👏
Anul nou care n-a fost!
Felicitari Radu pt podcast!
Felicitari Adrian!
Minunat ceea ce faceți și pofta buna! :) Ca plante aromatizante as adauga pătrunjelul, leușteanul sau mararul, care sunt nelipsite din bucătăria românească (sosul de mărar este o delicatesa ☺️), in Oltenia este saramura de ardei iute copt, in Banat mâncarea de gutui, gulii sau prune uscate 🍷
De data aceasta, am deschis acest podcast exact cu pranzul pe masa...Multumim, domnilor, si pentru aceste minunate savori!
S-a așezat foarte bine acest podcast în timp ce găteam (ce-i drept paste și clatite, dar mai ca și pastele au devenit românești de când tot avem romani în italia care uita limba romana 😂 #pamflet). Aici un fan declarat al lui Damian 😅 respect și pentru ceilalți domni. O mentiune: în Muntenia, mai exact în nordul Buzaului, bunica obișnuia sa facă gogoși cu floare de salcâm(se lua "ciorchinele" de salcam si se dadea prin aluat). Era chiar un preparat așteptat când venea sezonul. Menționez asta pentru ca soțul meu care este doar din sudul Buzaului (deci nu foarte departe, dar la campie) era fascinat de acest "produs", nu îl întâlnise în zona lui. Ați menționat ca in Dobrogea exista o placinta cu salcâm și mi-a atras atenția 😊 toate cele bune!
Tot Radu Anton Roman da reteta si de șerbet de tei. Va multumesc pentru podcasturile minunate 😊
❤ Felicitări la toți 3
Mai vreau! Va urmăresc de fiecare data, v-am recomandat românilor din Austria și vă urmăresc și ei acum. Vă mulțumesc
Un “ like” este prea putin pentru ceea ce oferiti la fiecare ocazie . A fost foarte interesant acest periplu ( de două episoade) prin gastronomia românească ( si mu numai 😊),cu produse cu aspect îmbietor ( si cu gust excelent , judecâd la ce expresie de încântare avea pe fatã domnul Oprisan😊) si cu domnul Mahu o gazdã de exceptie . Astept si alte prezentãri pe teme gastronomice . Vã multumesc anticipat si salutãri din 🇪🇸
Mulțumim pt. episod!💪🏻
Referitor la chimen/chimion în sensul cunoscut “la noi” sau la care vă referiți, ar merita precizată problema tot mai vizibilă a confuziei între 2 plante total diferite, cu traduceri eronate prin meniuri de restaurante sau pe etichete:
Ce crește în România e mai degrabă ce s-ar traduce (engl./fr.) prin carvi (Carum carvi), tipic Europei de est/nord, bob mai rotunjit și închis;
Diferit, este cuminul (Cumimum cyminum), tipic indian și mutat in Orientul apropiat, in Maghreb, Europa de vest, mai lung și cu tentă verzui.
meritau mentionate si placintele maramuresene. cele facute la tigaie si umplute cu cartofi, varza acra, carne sau branza cu marar. felicitari pt serie.
Sau cele cu brânză de oaie și langa ele o felie de slănină prăjită la frigare
felicitari pt emisiune,,,foarte interesanta
Mulțumesc 🙏 m am ,distrat am și învățat lucruri noi
Mult succes ❤
Suberb podcast felicitări ❤🎉🎉🎉
Bună ziua,
Sâmburii de măsline sunt ideali pentru curățarea sângelui și sunt perfect digerabili. Dacă nu mă credeți, puteți încerca.
Și mulțumim de podcasturi.
Cine nu cunoaste nu ar trebui sa faca comentarii
@@marianaciulpan1224, exact.
Mi-a plăcut foarte mult !
Pe final superb 🤪
Va multumesc pt tot. Abia astept luna septembrie.
Mi se pare ca s-ar fi putut lejer realiza patru parti, si asta pt ca pare ca mai aveti multe de spus. Supe/ciorbe una, feluri principale a doua, salate/sosuri/condimente, si deserturi o alta. Poate totusi mai reveniti la subiect....multumim anticipat!
O mica corecție, sâmburele de maslina, este singurul sâmbure care se digera. În rest, o emisiune foarte interesanta, ca de obicei!
Multumim domnilor..
Mulțumesc mult!
Abia așteptam partea a doua....
Aceasta e partea a 2-a.Prima parte a fost difuzată în urmă cu o săptămână.
Buna seara,de sarmalele cu bureti ce se fac in zilele de post si mama mea facea si sarmalele cu frunza de hrean cred ca se poate vorbi, multumesc de aceasta minunata seara 🎉💯👏
Felicitări!!
Sunteti minunati 🙂
Cool nu am timp acu .❤❤❤
Cătălin Oprișan... Aoeleu, n-am terminat? Îmi e drag de dvs, sunteți atât de drăguți și de pofticioși. Looool
Dragilor , pasat nu e o “planta” , și da e o planta care se numește porumb; pasatul e porumb sfărâmițat mare , a se vedea sarmalele din Maramureș
Așa este.Am observat și eu și nu mi-a venit sa cred ce aud.
Așa știu și eu de la bunica mea din Moldova ...un porumb zdrobit mai mare la moara
In moldova, pasatului ii mai spune "crupe". Iar sarmalele cu crupe, mai ales de Sf. Nicolae sunt un adevarat deliciu. Daca le mai prinzi si in frunza de hrean sau de vita de vie, infundate in vas de lut in vatra, deja ia si Scaraotchi pauza...
Numa' caută puțin ce este păsatul 😊, după o să afli că este și denumirea meiului, deci "omuștenii" ăștia 3 nu vorbesc că să nu doarmă 👍. În rest Doamne Ajută și numa' bine!
@@ManuelB73 Nu am auzit sa se facă sarmale cu mei.Pasatul este boaba de porumb sparta mai mare ( nu atât de fina că pentru faina de mămăligă sau turta ( malai ).
Este singurul popcast la care m-am uitat doar când mâncăm nu se poate uita altfel .
1:38:45 Damian are dreptate, samburele de maslina se digera datorita continutului de lignină
La noi în Moldova (Iași) julfa se face doar în postul Crăciunului, se mai numește și "pelincele Domnului" și se mănâncă în ajunul Nașterii Domnului.
Mulțumim mult pentru toate informațiile despre mâncărurile românești! 🎉 Iar finalul a fost minunat! ❤
Sunt de acord cu voi domnilor și mie îmi plac mai mult sarmalele de varză murată cu bucățele de afumatura și inflorescențe de cimbru printre sarmale . Cum face bunica mea paterna și tatăl meu.
Il contrazic cu respect pe domnul Mahu- italienii folosesc usturoi insa nici pe jumatate precum noi romanii. Am locuit multi ani in Italia, Spania, Norvegia si Italia si spun cu incredere ca noi romanii folosim usturoiul in mancare cel putin dublu fata de tarile enumarate mai sus 😊
Bravooos valahian People și Supllex liberum Valahorum și Forza Comentatorii Amphilie Oprișan Și nea Sorin Constantinescu......Jus LlLex Blahorum.....
Sarmale...varietatea e in ceea ce e (1) in interior si (2)in ceea ce e folosit ca inveliș . In afara de cunoscutele vita si foaie de varza...foi de hrean,de sfecla,de brusture...in genere poate fi folosit orice frunza lata...dar diferenta o face fiecare aroma capatata datorita invelisului. Va garantez ca ,😊,capata gusturi superbe,am folosit foarte multe frunze de diverse plante si fiecare da o aroma proprie...
Supeeeeeeeeer tare..!!!
Bună seara, pofticioșilor!
🙂 Minutul 15 ...incepe CHINUL LUI OPRISAN 🙂 Ochii si sufletul nu mai sunt la invitati ...au deraiat in dreapta ! Ce aveti mai oameni buni cu crestinul?! Cu ce v-a gresit sa il surghiuniti asa??!
PS Asta trebuie sa o tin minte cand mananci ceva bun: NU MA LUA DOAMNE ACUM!!! Superb
Referitor la "pizdulici"..."O piesa speciala de carne de pe interiorul pulpei, in zona inghinala a animalului (in general, porc sau vita), langa osul pelvian. Este aproape necunoscuta dar foarte gustoasa si la fel de frageda ca muschiuletul. Are fibre scurte, este bine marmorata cu grasime si foarte suculenta."
Dacă aveți ocazia, incercati-le. N-o sa va pară rău.
In rest, respect pentru ceea ce faceți!
Am tot respectul pentru ceea ce realizați și îmi doresc sa o țineți tot așa, însă in ceea ce privește vinul te rog sa te documentezi. Thomas Jefferson, ca fost ambasador in Franța, a devenit unul dintre pasionații de vin și a promovat cultivarea de vita de vie in diferite regiuni ale SUA. Îți recomand sa citești cartea Curioasa lume a vinului, de Richard Vine, unde vei regăsi o mică istorie a vinului american. Și da, pana la Judecată de la Paris, America era trecută la “alții” când era vorba despre vin, însă calitatea acestor vinuri era extraordinara, fapt demonstrat prin ocuparea primelor locurilor in competiția cu vinurile franțuzești…
Pe vremea lui Ceaușescu era controlată mâncarea, nu erau E-uri, era soia pe care acum o ridică în slăvi. Medic veterinar în ambele regimuri . Dacă vrei să mănânci mezeluri mai bine nu mânca
Bună seara!
Multumesc frumos! Incercati sarmalele cu varza sa le mancati cu mustar si hrean. Un deliciu!
Respect
Locuiesc in Anglia si pe tot parcursul podcastului am gatit o ciorbita si felul doi orez cu pui iar exact cand era discutia despre cum in diaspora consumam noi produse de la magazinele poloneze" m am surprins ca exact atunci mancam dintr un borcan de muraturi poloneze .... deci oarecum imbinam gusturile ca sa obtinem acel gust de acasa . Multumim pt podcast !
Aveti si Recasul in apropiere pt vin de mare clasa!
Bună ziua. Domnul Anfile, scuzați-mi întrebarea, ce vin degustați ?Vă mulțumesc anticipat. Dragoș Simina.
ff fain. un regal. vad ca aici in domeniul asta sunteti chiar experti. mult peste istorie religie si fotbal😂
Sarrmalele mele preferate sunt cele de post si cu ghebe in loc de carne😅
Sunteți foarte tari! Vă urmăresc cu drag. Aștept cu nerăbdare podcastul cu și despre vin😂. [Pizdulicea de porc nu este între pulpele din față, este pe osul bazin de la pulpele din spate]
👏👏👏👏👏👏
Măcriș se găsește în stare sălbatică in zona de deal unde m am născut eu Îl mâncam cu tot cu frunze când eram copil
Mi-e tare drag Damian insa imi zdruncina increderea la faza cu "păsatul, planta care nu se mai cultivă" si "sarmalele in leurda" 😂😂😂
Ar trebui editat și aceasta scăpare a lui Damian sa fie ștearsă.Nu ar trebui să rămână pe internet ( faptul că pasatul e o planta ) .In ceea ce privește sarmalele invelite in leurda probabil o fi vrut să spună loboda ( care are frunza cat palma ).
Legat de păsat, aparent exista acest fel de mâncare dinainte de a poposi porumbul in Europa și era cumva denumit orice terci din cereale asa. Cred că se referea la faptul că a dispărut meiul din bucătăria noastră și de aici și expresia cu păsatul. Iar legat de sarmale in foi de leurdă, personal am auzit de retete de genul, însă nu am gustat vreodată.
Da se pot impaturi sarmale si in leurda ,se fac mai mult in moldova ca si sarmale in foi de stevie sau loboda ,mai vedeti
De sarmaua in cuib vorbeste domnul Catalin Mahu.
La salată românească autentică, aș adăuga salată de varză 🥬 care cred ca are și vreo 2 mii și ceva de ani ✋🏻😁
Catalin Oprisan,cand e festivalul paturatei pe crumpi de la Ciacova ,Timis,veniti aici!Experienta culinara deosebita!!Ati uitat Banatul in toate discutiile gastronomice!Ia sa incercati!!
Lardo 1:22:39 rețetă de slănină italienască
Bună seara. Mujdeiul, poate fi făcut și din altceva?
thanks
Apropo de sâmburele de măsline are dreptate Damian,(se digera și poate fi eliminat ușor).
Și-n magazinele turcești se găsesc produse românești
✨️✨️
Dulceață din fructe de soc este o minune.
Cnad ai scris papanasi, ciolan si placinta, e gata smecheria. Cred ca o sa ma uit savurand doua din "subiectele" podcastului :). Multumim frumos pentru podcasturi de bun gust , in toate sensurile 🫓🍗🍛🥃
😂😂😂😂😂😂😂😂🎉ă🎉🎉ă❤❤❤
Despre caimac...am mancat in turcia....iaurt taiat la cutit....caimacul era doua degete gros la suprafata....extraordinar
BĂI BĂIEȚI....AM MÂNCAT ACUM 2 ORE .... MĂNÂNC IAR ACUM... DIN CAUZA VOASTRĂ. SUNTEȚI SENZAȚIONALI !!!
Denumirea de "poale-n brâu" provine de la portul popular femeiesc din Moldova. Modul de a-și prinde femeile colțul catrinței la brâu. Nu arată chiar așa rău vizual.
Bună seara. Iar atacam frigiderul cu ce avem pe acolo. Mulțumiri tuturor!
Aoleu. Mor de poftă
Viața grea cred ca aveti!😂😂😂
👍😉
S^ntezi A D O R A B I L I !
Damian te salut
Mam simțit bine cu dumneavoastră
Trebuia o camera numai pe Oprisan!
❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
Domnule du-te la biserica că acolu este domnu Isus Hristos este viața veșnică dincolo trebuie sa urmați credinta
L-ati ,,omorât" pe Catălinas Oprisan 😂
Interesantă observația despre îmbătrânire lapte/vin 😎🍷
Vă salut, dragilor! Știați că în Moldova se făceau si se mai sarmale cu crupe in loc de orez ?
Sâmburele de măslină se digeră 100%
🥰
să nu se îmbolnăvească domnul Cătălin Oprișan!
Are dreptate d-l Damian samburele de maslina se digera.
Piftelute,chiftelute si alte cele ...si eu le pregatesc coapte in cuptor...dar citeva le prajesc in ulei. Sau untura ! ALT GUST ! NU SE COMPARA !
Tel in viata sa gasesc pe cineva sa se uite la mine cum se uita Oprisan la papanasi
Dar vai, ce secret visavis de afumatura intre sarmale. Cred ca 90% din sarmalele pe care le-am mancat asa au fost gatite asa. Poate a fost un secret acum 30 de ani dar acum a devenit standard. Cat despre samburele de maslina, Damian are dreptate. Cam rusinos pentru marele patron de restaurant care se da expert in haleala sa spuna ca samburele de maslina nu se dizolva, cand de fapt cum zice si Damian, e singurul care se dizolva. Testat de mine
La sarmale în loc de carne tocată la mașină încercați carne tocată la cuțit.
Multă muncă,alt gust.
Imposibil de făcut la restaurant.
Salutare. Chisalita, ca tot a-ti amintit de ea, este mancarea de vara a copilariei mele, la tara, in Dambovita. Doar ca bunica o facea din corcoduse ( sau zarzare, cum le mai zice, prin alte regiuni ) coapte ( prunele erau pt tuica :) ). Nu era dulce, era un pic acrisoara si o mancam cu paine.
Eu ştiam că zarzărele sunt nişte fructe asemănătoare cu caisele , deosebirea fiind că miezul sâmburelui de caise este gustos , pe când cel al zarzărei este amar , dar da , în unele zone corcoduşa mai este cunoscută şi sub denumirea de zarzăr .
hehehe, pe Oprisan il doare in cot, baga la ghiozdan direct :)) 🥰