Sunt ghid de turism de 17 ani. Am citit metri liniari de carti ca sa le pot spune turistilor straini lucruri despre Romania si obiectivele turistice prezentate si cu toate astea, invat de la voi doi multe lucruri. Pentru munca de educare si culturalizare a roamanilor va zic multumesc si AFERIM !
Felicitări pt ideea de a aduce in memoria noastră oameni puternici și iubitori de țară,oameni dedicați trup și suflet meseriei sau idealurilor lor.Totusi sa nu-i uităm și pe cei mai putini "intelectuali",dar multi numeric,care prin au trudit in fabricii,uzine sau pe ogoare,8 ore sau mai mult,la fel de dedicați muncii și la fel de patrioți ca și cei mai sus menționați.Respect pt toți acești ROMÂNI trecuți în neființă și pt toți cei care vor urma
Pt că 30 de copii au răbdare să te asculte pasiv 50 de minute?:)) Nu, așa se desfășura o ora de istorie acum 50 de ani. Didactica moderna presupune ca elevul să fie implicat activ în ora, să vorbească mai mult el decât profesorul, ideal.
@@razvancozma551 Aveți dreptate. Trebuia să fiu mai precis și să fac referire la informațiile din manualele de istorie care sunt seci, nu atrag atenția elevilor.
2:44:17 Raspuns la intrebarea De ce neurochirurgii au batatura pe degetul inelar: Neurochirurgii pot dezvolta bătături pe degetul inelar din cauza folosirii frecvente a instrumentelor chirurgicale în timpul operațiilor. Degetul inelar este adesea folosit pentru a susține și ghida instrumentele cu precizie, ceea ce duce la frecare și presiune constantă pe piele. Acest lucru poate provoca formarea bătăturilor, o reacție naturală a pielii pentru a proteja zonele expuse la stres mecanic repetitiv.
Vizionez cu mare interes și aștept cu nerăbdare noi episoade. Sunteți extraordinari prin tot ceea ce transmiteți, îmbogățindu- ne cu fiecare filă de poveste istorica și nu numai, cunoașterea. Fircare nou episod, un regal neprețuit. Felicitări amândurora!
Salutare si enorm respect pentru munca depusa de catre acesti doi domni binevoitori ce mi-au trezit revelatia banuielilor cum ca istoria romanilor invatata/predata in scolile din ROMANIA a fost una TOTAL FALSA SI COMPLET DEPLASATA, la 45 ani etatea mea ma pot considera extrem de norocos in a fi contemporan cu o minte asa stralucita, puternica, consecventa, geniala a respectabilului concitadin Herr ALEXANDRU DAMIAN ANFILE, conasule ma inclin, ROMANIA trebuie sa fie mandra pentru asa un fiu, romanii ar trebui sa ia aminte si sa-si indrepte privirile catre adevaratele diamante ale natiunii romanesti si sa se descotoroseasca de nulitatile, mizeriile si abominatiile servite de catre una dintre cele mai importante puteri intr-un stat liber si democrat, MASS MEDIA ❗❗❗
.........sunt sigură că cei despre care ați vorbit azi...... vă mulțumesc din ceruri.......... ......eu , de aici , de pe pământ , VĂ MULTUMESC !!!!!!!!!
Extraordinare lectii de istorie, cultura generala, precum si de cunoastere a unor personalitati romanesti. Multe lucruri si fapte ale acestor personalitati le stiam, dar am aflat altele noi si interesante. Felicitari domniilor voastre pentru tot ceea ce realizati cu brio! O încântare sa va ascult.
Multumesc mult pt acest podcast, pe langa toate informatiile pretioase, m-ati inspirat sa ii recit fetitei mele poezia “Somnoroase pasarele” inainte de somn ❤
Va ascult cu atita placere pe amindoi, aici peste ocean , la Montreal,incit imi este teama de a nu pica in dependenta de celular. Apreciez documentările si stiulul fiecaruia dintre dvs. Va completati de minune, adica elegant si la momentul potrivit. "Tăifăsuielile" dvs. Sunt relaxante, Inteligente, surprinzatore, dar binevenite , ma fac sa nu ma desprind de ascultarea materialelor chiar daca o fac in mai multe " rate". Ba mai mult pe unele le reiau. Si asta pentru a fi sigură ca umplu cu adevarat golurile istoriei de tip "schweitzer" primita in scoala. Ca asa a fost in tenisul tineretii mele😞, dar ma bucur ca totusi am avut profesori de istorie care au stiut strecura fraze cheie. Bogosavlievici-tatal( fiul sau va plimbă prin Cluj si el bine documentat, dar nu elegant ca tatal) si Mircea Toca -profesor de Istoria artei , indragostit de Brancusi. Si un al treilea , Hadrian Daicoviciu cu care am jucat țintar pe santierul archologic al Cetatii lui Gelu din Dabica. De fapt, acest Gelu voievod si cetatea descoperita si uitata, vroiam sa v-o propun pt materiale viitoare. S-a reconstituit zidul cetatii si acum este ingropat si invadat de natura si administratia comunei Dabica. Pina si Muzeul de istorie din Cluj a uitat de ea. Ati vorbit despre atitea locuri si personaje stergind colbul nepasarii umane , incit sper eu ca ati putea face si din Cetatea Dabica un subiect interesant. Pina atunci va urmatesc cu tot ce ne prezentati.
Nu există cuvinte prin care as putea să-mi exprim mulțumirea față de acești doi oameni, în tot acest timp de când v-am descoperit am învățat lucruri despre care în școală nu am auzit niciodată! Vă mulțumesc pentru tot ceea ce faceți!!!❤❤❤❤
Fără cuvinte și acest podcast. Iubesc istoria dintotdeauna dar acum am devenit obsedata de podcasturile voastre să aflu cât mai multe lucruri despre istoria noastră.Va mulțumesc frumos
Multumesc pentru acest episod. Va urmaresc cu interes de fiecare data si recunosc ca am invatat mai multa istorie decat am facut-o in scoala! Multumesc! Respectele mele domnilor😊
Domnilor Cătălin 0pisan și Damian Anfile este o placere pentru mine sa va ascult potcast-urile de fiecare data sunteți niște domni cultivați și foarte bine informați . Eu ca absolventă de liceu cu profil uman (filologie) am fost încă din liceu interesata de orele de limba și literatura română și de orele de istorie . Sunt interesate discuțiile voastre despre viețile personalităților care au marcat literatura, cultura română, istoria României și a poporului român. intemeietorii științei și medicinei moderne. (etc. )
Am întrerupt podcast-ul și am văzut "Profesioniștii "cu Doamna Sofia Ionescu Grozeanu și mi-a rămas ceea ce a zis la un moment dat:"GIMNASTICA SUFLETEASCA" referindu-se la cât suferea alături de bolnavi sau se bucura la reușita operației.O MARE DOAMNA DOCTOR!
În fotografia de la înmormântarea lui Tudor Stavru, în spatele lui Doru Năstase se află cascadorul Adrian Ștefănescu, iar în dreapta acestuia se află fostul jucător de rugby și cascador Ion Doruțiu. Vizavi, dar nu se vede, se află marele cascador Paul Fister. În dreapta, alături de Nicolaescu, se află Jean Polizache, Doru Dumitrescu, Ion Rusu și mulți alții.
Bine v-am regăsit 😂😂 nu e problemă, vine vara și dam jos ce am acumulat de Paște. Atâtea personalități de valoare pentru noi românii, nu avem voie să îi uităm și trebuie amintiți pentru ca generațiile să le mențină amintirea pentru totdeauna.
In revista Cutezatorii au existat niște seriale in benzi desenate. Au existat reprezentarea grafică a maiorului Șontu și a căpitanului Walter Maracineanu.
Catalinus draga, daca n-ai citit “Neodihna binelui” de Rodica Simionescu, fa-o si acolo vei afla adevarul, nu “ ce spun unii” sau “ ce spun altii”. Mama, a scris aceasta carte impreuna cu Rodica. Nu in ultimul rand, ma plec cu umilinta in fata voastra pentru faptul ca v-ati adus aminte de mama( eu sunt nor).
Printr-un vloger de pe TH-cam am aflat de Julius Popper și am văzut zonele, acum și prin dumneavoastră, este perfect💯✨💯✨💯✨💯✨ Încă odată mulțumiri 🙏🙇🙏🙇🙏🙇
Apropo de subiecte interesante! Ați promis la " Vreau să știu!" un al doilea episod despre flota/ navigația din perioada : primul război mondial - prezent. Mulțumim!
Câteva obiecții cu privire la unele inf: primo: reg. 29 Inf. era la Dorohoi, deci probabil bustul din bronz pomenit la 1:17:05 e cel din Dorohoi. Nu cunosc ca Mărăcineanu să fi avut vreo statuie ridicată în B. secundo: Mormântul Ostașului Necunoscut e amplasat acolo din simplul motiv că acolo a fost amplasat inițial, în mai 1923. Așezarea lui pe malul lacului a fost o soluție provizorie luată în octombrie 1991 ce a încercat să repare greșeala făcută într-o noapte de decembrie (1958) când a fost mutat pe furiș la Mărășești. În 2006 s-a întors sus, unde îi e locul. terzio (completare la secundo) mausoleul comunist este golit de rămășițele foștilor lideri de vreo 20 de ani. Iar ideea lui a apărut în tumultuoșii ani 1940 (la propunerea lui Al. Tzigara Samurcaș și supravegheată de I. Antonescu). Ce au făcut Maicu și Cucu (sub supravegherea lui Dej) ar putea fi catalogată drept o reinterpretare a schițelor inițiale, mai vechi cu 20 de ani.
Ca și idee pentru un viitor episod: Ștefan Baciu, personalitate polivalenta, scriitor brasovean, diplomat roman, etc... îmi plac poeziile sale cu tenta geografica. M-am limitat la a ma delecta cu poeziile sale fără a cerceta în amănunt celelalte aspecte ale vieții, dar latura sa polivalenta și faptul ca poezia sa trădează o continua aventura în jurul Pământului, ma face sa cred ca ar putea fi un personaj interesant pentru acest gen de episod.
As dori să-l adăugați pe Gheorghe Tazlăuanu, printre altele mare culegător al folclorului românesc, distrus de comuniști datorita faptului că a fost "mare legionar".
Sunt ghid de turism de 17 ani. Am citit metri liniari de carti ca sa le pot spune turistilor straini lucruri despre Romania si obiectivele turistice prezentate si cu toate astea, invat de la voi doi multe lucruri. Pentru munca de educare si culturalizare a roamanilor va zic multumesc si AFERIM !
Am ajuns sa va caut zilnic pe youtube. Ma bucur precum un copil cand vad ca apare un epidos nou!
Felicitari!🎉
La fel si eu
Sunt o enciclopedie acesti doi titani
cam cate like uri speri sa iei cu comentariul asta? fii sincera te rog ca pentru asta l-ai scris nu de-alta☺️
@@johnSmith-rr8rx e ca sa vezi. Toata lumea trebuie sa gandeasca , cum gandesti tu.
La fel și eu!
Sunteti cei mai buni din întreaga medie românească pe această nișă. Va urmăresc de fiecare dată cu interes.
Felicitări pt ideea de a aduce in memoria noastră oameni puternici și iubitori de țară,oameni dedicați trup și suflet meseriei sau idealurilor lor.Totusi sa nu-i uităm și pe cei mai putini "intelectuali",dar multi numeric,care prin au trudit in fabricii,uzine sau pe ogoare,8 ore sau mai mult,la fel de dedicați muncii și la fel de patrioți ca și cei mai sus menționați.Respect pt toți acești ROMÂNI trecuți în neființă și pt toți cei care vor urma
Sunteți extraordinari ! Sunt "dependenta" de voi !Mulțumim pentru tot și toate !
D-le Anfile, jos pălăria !
D-le Oprișan, respect !
Cât de frumos ne povestiți lucruri știute și neștiute de noi , vă ascultăm de fiecare dată cu mult interes.
Așa ar trebui să se desfășoare o oră de istorie! Felicitări!
Pt că 30 de copii au răbdare să te asculte pasiv 50 de minute?:)) Nu, așa se desfășura o ora de istorie acum 50 de ani. Didactica moderna presupune ca elevul să fie implicat activ în ora, să vorbească mai mult el decât profesorul, ideal.
@@razvancozma551 Aveți dreptate. Trebuia să fiu mai precis și să fac referire la informațiile din manualele de istorie care sunt seci, nu atrag atenția elevilor.
Mă întreb câți din profesorii de istorie ( și alte materii )au așa o cursivitate în discurs ?
@@fanicadoncea8267destui. Întrebarea este când părinții vor pune întâetate pe educația și acumularea de cunoștințe a copiilor lor ?
Suntem mandrii ca Tudor Stavru este Cernavodean
2:44:17 Raspuns la intrebarea De ce neurochirurgii au batatura pe degetul inelar: Neurochirurgii pot dezvolta bătături pe degetul inelar din cauza folosirii frecvente a instrumentelor chirurgicale în timpul operațiilor. Degetul inelar este adesea folosit pentru a susține și ghida instrumentele cu precizie, ceea ce duce la frecare și presiune constantă pe piele. Acest lucru poate provoca formarea bătăturilor, o reacție naturală a pielii pentru a proteja zonele expuse la stres mecanic repetitiv.
Vizionez cu mare interes și aștept cu nerăbdare noi episoade. Sunteți extraordinari prin tot ceea ce transmiteți, îmbogățindu- ne cu fiecare filă de poveste istorica și nu numai, cunoașterea. Fircare nou episod, un regal neprețuit. Felicitări amândurora!
Salutare si enorm respect pentru munca depusa de catre acesti doi domni binevoitori ce mi-au trezit revelatia banuielilor cum ca istoria romanilor invatata/predata in scolile din ROMANIA a fost una TOTAL FALSA SI COMPLET DEPLASATA, la 45 ani etatea mea ma pot considera extrem de norocos in a fi contemporan cu o minte asa stralucita, puternica, consecventa, geniala a respectabilului concitadin Herr ALEXANDRU DAMIAN ANFILE, conasule ma inclin, ROMANIA trebuie sa fie mandra pentru asa un fiu, romanii ar trebui sa ia aminte si sa-si indrepte privirile catre adevaratele diamante ale natiunii romanesti si sa se descotoroseasca de nulitatile, mizeriile si abominatiile servite de catre una dintre cele mai importante puteri intr-un stat liber si democrat, MASS MEDIA ❗❗❗
V-am descoperit de curând iar acum va caut aproape în fiecare zi. Va mulțumesc ca mi-ați îmbogățit viața.
Sunteti geniali , vă urmăresc chiar si in reluare.Va mulțumesc frumos pentru toată documentația care o aveti . Mulțumesc frumos !
Domnilor, o placere sa va ascult. Multumesc pt lectiile de istorie. 🙂
Felicitari pentru tot efortul depus in informare si pentru emisiunile realizate!
Bună seara,brrrrravoooo, frumoasă oră de Istorie,sănătate domnilor.👍👍👍
.........sunt sigură că cei despre care ați vorbit azi...... vă mulțumesc din ceruri..........
......eu , de aici , de pe pământ , VĂ MULTUMESC !!!!!!!!!
Mi a plăcut istoria întotdeauna dar acum, datorită vouă, o ador ! ....iar pe voi vă respect și vă iubesc!
Extraordinare lectii de istorie, cultura generala, precum si de cunoastere a unor personalitati romanesti. Multe lucruri si fapte ale acestor personalitati le stiam, dar am aflat altele noi si interesante. Felicitari domniilor voastre pentru tot ceea ce realizati cu brio! O încântare sa va ascult.
Sunteți extraordinari,fenomenali. Mereu vă dau mai departe...
Am ascultat emisiunea cu pielea de găină de la început până la sfârșit. Mulțumesc, sunteți minunați!!
Buna ziua, este foarte interesant si frumos ce faceti dv,. Cu tot respectul, va rog frumos nu mai spuneti mereu "si asa mai departe".
Multumesc mult pt acest podcast, pe langa toate informatiile pretioase, m-ati inspirat sa ii recit fetitei mele poezia “Somnoroase pasarele” inainte de somn ❤
Salutari si voua, si fetitei! Ma bucur
Sunteți minunați!!
Buni in ce faceți mă captivați mereu!!....cu voi fac curat,mâncare. ...o adevărată plăcere să vă ascult!
💜💜
Domnilor sunteți fenomenali! Adevărați oameni de valoare, mi-ar plăcea să vă întâlnesc . Vă îmbrățișez cu drag
Va ascult cu atita placere pe amindoi, aici peste ocean , la Montreal,incit imi este teama de a nu pica in dependenta de celular. Apreciez documentările si stiulul fiecaruia dintre dvs. Va completati de minune, adica elegant si la momentul potrivit. "Tăifăsuielile" dvs. Sunt relaxante, Inteligente, surprinzatore, dar binevenite , ma fac sa nu ma desprind de ascultarea materialelor chiar daca o fac in mai multe " rate". Ba mai mult pe unele le reiau. Si asta pentru a fi sigură ca umplu cu adevarat golurile istoriei de tip "schweitzer" primita in scoala. Ca asa a fost in tenisul tineretii mele😞, dar ma bucur ca totusi am avut profesori de istorie care au stiut strecura fraze cheie. Bogosavlievici-tatal( fiul sau va plimbă prin Cluj si el bine documentat, dar nu elegant ca tatal) si Mircea Toca -profesor de Istoria artei , indragostit de Brancusi. Si un al treilea , Hadrian Daicoviciu cu care am jucat țintar pe santierul archologic al Cetatii lui Gelu din Dabica. De fapt, acest Gelu voievod si cetatea descoperita si uitata, vroiam sa v-o propun pt materiale viitoare. S-a reconstituit zidul cetatii si acum este ingropat si invadat de natura si administratia comunei Dabica. Pina si Muzeul de istorie din Cluj a uitat de ea. Ati vorbit despre atitea locuri si personaje stergind colbul nepasarii umane , incit sper eu ca ati putea face si din Cetatea Dabica un subiect interesant. Pina atunci va urmatesc cu tot ce ne prezentati.
Nu există cuvinte prin care as putea să-mi exprim mulțumirea față de acești doi oameni, în tot acest timp de când v-am descoperit am învățat lucruri despre care în școală nu am auzit niciodată! Vă mulțumesc pentru tot ceea ce faceți!!!❤❤❤❤
Ca întotdeauna, vă ascult cu multă plăcere, mulțumesc
Felicitări pentru modul de documentare şi de redare a informaţiilor!
SUNTEȚI THE BEST........!!!🌍🖐️🙏🙏🙏💝🙋🇷🇴🇷🇴🌍👕🤍⏰ VĂ MULȚUMIM 💌🫀 DIN INIMĂ.....!
Astept cu nerabdare de fiecare data un podcast al vostru! Sunteti senzationali. Va multumesc🤗
Fără cuvinte și acest podcast. Iubesc istoria dintotdeauna dar acum am devenit obsedata de podcasturile voastre să aflu cât mai multe lucruri despre istoria noastră.Va mulțumesc frumos
Minunați! Ca întotdeauna!
Cei mai tari..Vă urmăresc cu mare drag.
Născută în 1967, am învățat despre eroul Maracineanu! Îmi aduc aminte tot despre acele lecții ale istoriei naționale
Sunteți minunați! Felicitări!
Da,.. iar s-au întâlnit greii.. ❤
Felicitări domnilor 👏👏👏👏👏👏
de cand il ascult pe damian mi se spune intelectualul :))))
V-ati nenorocit :))
😂😂😂
Felicitări Domnilor o lecție de istorie
Felicitări pentru material!Sinteti extraordinari!
Multumesc pentru acest episod. Va urmaresc cu interes de fiecare data si recunosc ca am invatat mai multa istorie decat am facut-o in scoala! Multumesc! Respectele mele domnilor😊
Extraordinar! Respect!
Felicitari.Ascult cu inters tot ce prezentati
Ascult toate emisiunile voastre, pentru mine sunt niște cadouri fără pereche. Va mulțumesc pentru tot ce oferiti
❤ Mulțumim frumos , domnilor! ❤
Impresionant! Si subiectul si prezenta Dvs impreuna. Nu sunteti obositori deloc. 🎉
❤Sunteți cei mai buni, cei mai buni ❤! Mulțumesc!
Domnilor,se potrivește cu ce știu și eu.Ceva mai îmbunătățit dar este bine ce faceți și vă felicit pentru ce faceți.....
ce bine ca Valter Maracineanu are statuie in Dorohoi si nu in Craiova unde e nascut, multumim lui Oprisan ca a mentionat
Bine că e făcută și la Dorohoi........s chiar mirată că și-a mai adus aminte cineva că a mai existat un Maracineanu în Războiul de Independența!!!😮
Respect pentru dumneavoastră și munca dumneavoastră Multă sănătate și realizări noi în continuare ❤
Mulțumim domnilor ! Felicitări ! 👍🫡
Domnilor Cătălin 0pisan și Damian Anfile este o placere pentru mine sa va ascult potcast-urile de fiecare data sunteți niște domni cultivați și foarte bine informați . Eu ca absolventă de liceu cu profil uman (filologie) am fost încă din liceu interesata de orele de limba și literatura română și de orele de istorie . Sunt interesate discuțiile voastre despre viețile personalităților care au marcat literatura, cultura română, istoria României și a poporului român. intemeietorii științei și medicinei moderne. (etc. )
Foarte interesanta aceasta prezentare.
Am întrerupt podcast-ul și am văzut "Profesioniștii "cu Doamna Sofia Ionescu Grozeanu și mi-a rămas ceea ce a zis la un moment dat:"GIMNASTICA SUFLETEASCA" referindu-se la cât suferea alături de bolnavi sau se bucura la reușita operației.O MARE DOAMNA DOCTOR!
Astept podcastul despre medicina romaneasca
Provocați dependență ......deci continui să vă urmăresc cu sufletul la gură la fiecare episod ❤❤❤
O sugestie pentru „Necunoscuți 2” ar fi Dumitru (Demétre) Chipăruș, unul dintre cei mai importanți sculptori Art Deco.
În fotografia de la înmormântarea lui Tudor Stavru, în spatele lui Doru Năstase se află cascadorul Adrian Ștefănescu, iar în dreapta acestuia se află fostul jucător de rugby și cascador Ion Doruțiu. Vizavi, dar nu se vede, se află marele cascador Paul Fister. În dreapta, alături de Nicolaescu, se află Jean Polizache, Doru Dumitrescu, Ion Rusu și mulți alții.
😮😮😮🇷🇴🇷🇴🙏🖐️
Superb FELICITĂRI bunul Dumnezeu sa va ocrotească!!!
Hristos a înviat! Va mulțumesc pentru informații și pentru echipa minunata pe care o formați împreună!👍
Felicitări domnilor! Mulțumim pt acest regal!
Să și facă Damian Canal.. și singur dacă ar fii .. ar rupe ..si inafara de asta , multi copii ar învata chestii... succes
Multumesc!
Bai baieti, sunteti de Oscar!!!
Și noi va mulțumim dumneavoastră foarte mult.
Un regal de emisiune!
Tot respectul pentru conu'Iancu Calinderu a făcut ceva măcar pentru țara noastră odihna veșnică în lumină!!!
Felicitări!
Dumnezeu l-a trimis pe Damian pentru noi!
O placere sa va ascult!!
Purpuriu cum se zicea odata 👏🖖
Bine v-am regăsit 😂😂 nu e problemă, vine vara și dam jos ce am acumulat de Paște. Atâtea personalități de valoare pentru noi românii, nu avem voie să îi uităm și trebuie amintiți pentru ca generațiile să le mențină amintirea pentru totdeauna.
In revista Cutezatorii au existat niște seriale in benzi desenate. Au existat reprezentarea grafică a maiorului Șontu și a căpitanului Walter Maracineanu.
Fascinant ❤❤❤
Mulțumesc pentru lecția de istorie!
sunteti minunati 🥰🥰🥰🥰🥰
Hristos a înviat! Mulțumim domnilor pentru încă o premiera!
Catalinus draga, daca n-ai citit “Neodihna binelui” de Rodica Simionescu, fa-o si acolo vei afla adevarul, nu “ ce spun unii” sau “ ce spun altii”. Mama, a scris aceasta carte impreuna cu Rodica.
Nu in ultimul rand, ma plec cu umilinta in fata voastra pentru faptul ca v-ati adus aminte de mama( eu sunt nor).
superb 👌
Maxim respect ✊
Printr-un vloger de pe TH-cam am aflat de Julius Popper și am văzut zonele, acum și prin dumneavoastră, este perfect💯✨💯✨💯✨💯✨
Încă odată mulțumiri 🙏🙇🙏🙇🙏🙇
Apropo de subiecte interesante! Ați promis la " Vreau să știu!" un al doilea episod despre flota/ navigația din perioada : primul război mondial - prezent. Mulțumim!
Nu am uitat: dureaza documentarea, dar va fi
Mulțumim!
Felicitări ❤
În Bucureşti, Şcoala primară nr. 5 poartă numele lui Corneliu M. Popescu.
Va felicit pentru tot ce faceti! Despre Valeriu Popa puteti spune ceva?
Supeeeeeeeeer tare..!!!
Like inainte de start.
👍
Vă rog, #DamianAnfile ṣi #CătălinOprişan nu mai folosiți cuvântul "podchest".
Este podcast. Simplu. Cu accent englezesc, într-adevăr. Dar nu stâlcit.
Câteva obiecții cu privire la unele inf:
primo: reg. 29 Inf. era la Dorohoi, deci probabil bustul din bronz pomenit la 1:17:05 e cel din Dorohoi. Nu cunosc ca Mărăcineanu să fi avut vreo statuie ridicată în B.
secundo: Mormântul Ostașului Necunoscut e amplasat acolo din simplul motiv că acolo a fost amplasat inițial, în mai 1923. Așezarea lui pe malul lacului a fost o soluție provizorie luată în octombrie 1991 ce a încercat să repare greșeala făcută într-o noapte de decembrie (1958) când a fost mutat pe furiș la Mărășești. În 2006 s-a întors sus, unde îi e locul.
terzio (completare la secundo) mausoleul comunist este golit de rămășițele foștilor lideri de vreo 20 de ani. Iar ideea lui a apărut în tumultuoșii ani 1940 (la propunerea lui Al. Tzigara Samurcaș și supravegheată de I. Antonescu). Ce au făcut Maicu și Cucu (sub supravegherea lui Dej) ar putea fi catalogată drept o reinterpretare a schițelor inițiale, mai vechi cu 20 de ani.
Felicitări Domnilor ❤
Va mulțumesc, ma rog pentru voi sa fiți sănătoși și sa puteți duce acest proiect mult și bine ❤❤❤
Eu am făcut limba franceză incepind din clasa a doua, anul 1976,apoi limba germana în clasa a cincea.
O generație de eroi aproape uitată! Excepțional că ne reamintiți
Deci, pe ei si pe dumneavoastra, D-le Sorin v-as asculta ore'n sir.
Ar fi o sugestie, Mircea Eliade. Poate totusi s-ar gasi vreun moment si ptr el.
Ca și idee pentru un viitor episod: Ștefan Baciu, personalitate polivalenta, scriitor brasovean, diplomat roman, etc... îmi plac poeziile sale cu tenta geografica. M-am limitat la a ma delecta cu poeziile sale fără a cerceta în amănunt celelalte aspecte ale vieții, dar latura sa polivalenta și faptul ca poezia sa trădează o continua aventura în jurul Pământului, ma face sa cred ca ar putea fi un personaj interesant pentru acest gen de episod.
Va salut cu respect! La capitolul de oameni pe nedrept uitati, as vrea sa vad/aud ceva si despre Eroul pontonier Eftimie Croitoru
As dori să-l adăugați pe Gheorghe Tazlăuanu, printre altele mare culegător al folclorului românesc, distrus de comuniști datorita faptului că a fost "mare legionar".