Drumul forestier Padiș - Ic Ponor urmează să fie asfaltat

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 1 ต.ค. 2024
  • Licitație lansată: 30.04.2024
    Data limita de depunere a ofertelor: 13.06.2024
    Valoare totala estimata: 88.436.141 lei, fara tva
    Durata contractului: 18 luni executie si 36 de luni perioada de garantie a lucrarilor
    Finantare: Programul Operational Regional - POR-V
    Modernizarea DJ763 Padiș - Ic Ponor face parte dintr-un proiect denumit „Construirea și reabilitarea legăturilor rutiere secundare către rețeaua rutieră și nodurile TEN-T din județul Bihor”, care presupune construirea a 37,6 kilometri de drumuri noi. Este vorba despre centurile din Zona Metropolitană Oradea (Sântandrei - 5 km, Oșorhei - 5,8 km, Nojorid - 8,4 km și Biharia - 8,7 km) și a DJ 763 Padiș - Ic Ponor (9,7 km), precum și reabilitarea a 36,1 kilometri de drumuri județene existente (DJ 795 Salonta - Tinca, 23,3 km, și DJ 767E Oșorhei - Copăcel, 12,8 km).
  • กีฬา

ความคิดเห็น • 7

  • @irineletegan7198
    @irineletegan7198 5 หลายเดือนก่อน +4

    Hristos a înviat! Până să vedem asfalt pe acest drum, am văzut o mulțime de arbori uscați care așteaptă să fie extrași. Dacă cei de la silvic nu sunt interesați, rugăm respectuos hoții de lemn să facă odată extracția că altfel se duce toată pădurea. Mulțumesc pentru film Marian!

    • @marrinul
      @marrinul  4 หลายเดือนก่อน +1

      Adevărat a înviat! Ii transportă mai ușor pe asfalt 🙂

    • @irineletegan7198
      @irineletegan7198 4 หลายเดือนก่อน

      @@marrinul no bine, să-i transporte!

    • @adrianmarin3195
      @adrianmarin3195 4 หลายเดือนก่อน

      Hm..... Ce s-o putut fura, s-o furat
      De aproape 7 ani sunt cel puțin 12000 kmp de pădure, în Apuseni, puși la pământ de furtuna din Septembrie 2017.
      De atunci sunt blocate / închise total sau parțial, drumuri forestiere, de plai și locale, trasee turistice, pășuni la care nu se mai poate ajunge etc
      O mulțime de copaci îs în arii protejate și unde trebuie aprobări speciale pentru a îndepărta căzăturile.
      Știu, din surse sigure, că autoritățile locale, județene, ISU județene, ocoalele silvice de stat și private, echipele Salvamont, administratorii de arii protejate afectate, parlamentari chiar etc (cel puțin din județele AB, BH, CJ) au făcut numeroase și repetate demersuri, la ministere și agenții guvernamentale, pentru a primi aprobările necesare ca lemnul respectiv să poată fi extras de acolo.
      Rezultat - aproape ZERO.
      De 7 ani pompierii au coșmaruri cu riscul enorm de incendiu existent în zonele respective, în condițiile în care nu există acces terestru în multe dintre ele.
      Idem silvicultorii care constată proliferarea populațiilor de dăunători (insecte) în zonele respective și nu pot efectua intervenții specifice eficace.
      Prosperă inclusiv fauna sălbatică specifică - cerbi, capre, mistreți, lupi, vulpi și urși - care, pe fondul suprapopulării, încep să-și facă, tot mai des, apariția în localități rurale și chiar urbane situate la poalele zonelor respective.
      În cadrul administrației centrale, nimeni nu vrea să-și asume răspunderea să aprobe numeroasele planuri de măsuri și soluții, propuse și trimise din teritoriu, din cauza halului de incompetență și debandadei instituționale și legislative existente la nivelul structurilor centrale.

  • @csuporj
    @csuporj หลายเดือนก่อน

    Ar fi putut sa umple gropile cu pietris in fiecare an, si ar fi fost practibabil. In urma cu 10 ani era inca practicabil.

  • @GrigoreEusebiuAesmeraldei
    @GrigoreEusebiuAesmeraldei 5 หลายเดือนก่อน +4

    Am văzut o filmare cu dashcam.
    Era un drum mizerabil.
    Sper să fie făcut larg
    Oricum la poalele lui din judetul Cluj drumul e cam îngust.

  • @paulirimescu1673
    @paulirimescu1673 4 หลายเดือนก่อน

    👍👍👍