Voedingsexpert : "Ultra Bewerkt Voedsel VERWOEST ons" | Mening Veganisme, Eiwitrepen, Koffie & Meer!

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 23 ต.ค. 2024

ความคิดเห็น • 70

  • @Betweterspodcast
    @Betweterspodcast  5 หลายเดือนก่อน

    Korte clip van deze podcast : "Koffiedrinkers Hebben Minder Kans Op Diabetes" | Red Bull Vs Koffie th-cam.com/video/S_1iix_HTbk/w-d-xo.html

    • @magicf7076
      @magicf7076 26 วันที่ผ่านมา +1

      Epidemiologie. Geschikt voor het generen van cases. Niet geschikt om causaliteit aan te tonen. Dus dit koffie onderzoek heeft geen enkele waarde.

  • @jacquelineberendsen3722
    @jacquelineberendsen3722 5 หลายเดือนก่อน +12

    Heel mooi om te zien hoe deze jonge heren geïnteresseerd zijn in voedingsmiddelen, Chapeau 😊
    Fijne informatie.

  • @dutchcoiner
    @dutchcoiner 5 หลายเดือนก่อน +2

    Goede, interessante podcast, boys. Ik vind jullie prettige interviewers die uiteindelijk de gast boven zichzelf stellen en 'voeden' met de juiste vragen.

  • @KarenVoshol
    @KarenVoshol 5 หลายเดือนก่อน +8

    Ik was bang dat het weer één van de vele vegetarische/veganistische promotie verhalen zou zijn. Niets bleek minder waar te zijn, het is een duidelijke en verhelderende podcast geworden. Gelukkig lijk ik tot de groep mensen te behoren die redelijk gezond eet, ik koop alle groenten vers, eet nooit uit pakjes, brood eet ik zelden of nooit. Vlees, (voornamelijk kip en soms biefstuk) en vis wissel ik af met zo nu en dan enkel groenten. Dus best wel wat trots op mezelf…..

  • @LostBoyRichJ
    @LostBoyRichJ 5 หลายเดือนก่อน +5

    De voedingsexpert begrijpt de Nutriscore niet, nutriscore is gebaseerd op een vergelijkbaar product, je kunt dus kipfilet niet vergelijken met een pizza.
    Dat een pizza een hogere score kan hebben dan bijvoorbeeld kipfilet, komt omdat het wordt vergeleken met andere pizza's en van al die pizza's scoren dus sommige pizza's hoger dan de andere. Hetzelfde geld voor vleeswaren, er zijn dus ander soort vleeswaren die wel hoger zullen scoren op basis van de voedingswaarde, maar ook dan geld dit alleen met vergelijkbare producten.
    Het is een raar systeem, en veel mensen snappen het niet. Maar als koekjes gaat kopen met een Nutriscore B, en daarna zalm met nutriscore E, dan betekend het dus niet dat de koekjes gezonder zijn.

    • @jcseidell4161
      @jcseidell4161 5 หลายเดือนก่อน

      Helaas klopt dat niet.
      Het voedselkeuzelogo kijkt naar zowel positieve als negatieve aspecten van een voedingsmiddel door middel van een algoritme. De positieve voedingswaarden van een product in dit systeem omvatten de hoeveelheden groente, fruit, peulvruchten, noten, vezels en eiwitten in een product. Deze ingrediënten worden gezien als gezonde bouwstenen voor een evenwichtig voedingspatroon.
      Aan de andere kant wordt gekeken naar de negatieve aspecten, zoals kilocalorieën, suikers, verzadigde vetzuren en zout in een voedingsmiddel. Het algoritme berekent vervolgens een score op basis van al deze elementen, en bepaalt zo de uiteindelijke Nutri-Score van een product. Er zijn drie verschillende categorieën die elk op hun eigen manier een score krijgen: dranken, vetten/oliën/noten/zaden, en vaste voedingsmiddelen.
      Er zijn dus maar drie categorieën en geen aparte algoritmes voor vleeswaren en pizza’s.

    • @LostBoyRichJ
      @LostBoyRichJ 5 หลายเดือนก่อน

      @@jcseidell4161 ​ Klopt wel hoor:
      Het is belangrijk om te onthouden dat de Nutri-Score een vergelijking maakt binnen productgroepen. Een productgroep is bijvoorbeeld ontbijtgranen, frisdrank, sauzen of koek. Een koek met score A heeft een betere samenstelling dan een koek met score B. Maar een koek met score A is niet per se net zo gezond als ontbijtgranen met score A.
      Bron: Hartstichting
      Nutri-Score helpt je te kiezen voor het product met een betere samenstelling. Dat is vooral handig bij producten die niet in de Schijf van Vijf staan. Zoals sauzen, frisdranken, koeken, pizza’s en snacks.
      De score laat zien of het product een betere keuze is in vergelijking met dezelfde soort producten. Je vergelijkt dus ontbijtkoek met ontbijtkoek en niet ontbijtkoek met saus. Producten met een donkergroene A hebben een betere samenstelling dan dezelfde soort producten met een donkeroranje E.
      Bron: AH
      Heeft een product de donkergroene Nutri-Score A, dan heeft het een betere samenstelling dan een zelfde soort product met een oranje Nutri-Score D. Voorbeeld: ontbijtkoek met een donkergroene A is een betere keuze dan ontbijtkoek met een oranje D. Dat betekent niet dat een product met een donkergroene A of B gezond is. Maar wel dat het een betere keuze is dan hetzelfde soort product met een oranje D. Het is dus niet de bedoeling muesli te vergelijken met pindakaas.
      Bron: Rijksoverheid

  • @loesverbeek5171
    @loesverbeek5171 5 หลายเดือนก่อน +2

    Mooie verhelderende podcast, dank je wel mannen!
    Btw ik vraag me af waarom je een vlees vervanger moet hebben. Is dat jezelf voor de gek houden?

  • @nielv6209
    @nielv6209 5 หลายเดือนก่อน +2

    net zoals de overheid samen met Edward Louis Bernays heeft opgedrongen dat ontbijt belangrijk is .

  • @martin_voxmartin
    @martin_voxmartin 4 หลายเดือนก่อน +1

    Welke proteïnes worden opgenomen , plantaardig of dierlijk ? Ik hoor namelijk dat auto imuunziektes vooral voorkomen bij mensen die weinig vlees en veel plantaardig voedsel eten. Vooral koolhydraten schijnt immuunreacties te veroorzaken. Roodvlees is gezond !

  • @rosemarieteunissen2379
    @rosemarieteunissen2379 5 หลายเดือนก่อน

    Mooie en duidelijke informatie. Fijn dat de onderwerpen opgeknipt zijn.

  • @utregsoulnorh715
    @utregsoulnorh715 5 หลายเดือนก่อน +3

    goede podcast..thanks

  • @DutchLibertarian
    @DutchLibertarian 5 หลายเดือนก่อน

    Cyanocobalamine is een van de vier vormen van vitamine B12. Het is de meest gebruikte vorm van vitamine B12 in voedingssupplementen en farmaceutische producten, vanwege de grote stabiliteit en de lage kosten. Het kristalliseert en is daarom makkelijk op te zuiveren nadat het geproduceerd is via bacteriële fermentatie. Bij de productie wordt gefiltreerd over actieve koolstof, waardoor cyanide sterk gebonden wordt aan het kobalt-ion van vitamine B12, zodat het inactieve cyanocobalamine ontstaat. te vinden op wikipedia

    • @Frisbee82
      @Frisbee82 5 หลายเดือนก่อน +1

      Er zijn 8 verschillende soorten vitamine B en die zijn allemaal heel belangrijk. Zonder B6 kan je de belangrijkste neurotransmitters niet aanmaken en je hebt het nodig om maagzuur aan te maken. Zonder maagzuur kan je je voeding niet goed afbreken en ben je niet in staat om alle voedingstoffen er uit op te nemen. Planten kunnen geen B vitamines maken dus als je geen dierlijke producten eet kom je niet alleen B12 tekort maar alle B vitamines. Ze zijn water oplosbaar waardoor je lichaam ze ook niet kan opslaan. Je moet ze regelmatig via voeding binnenkrijgen. Bij de productie van energie is elke B vitamine nodig om koolhydraten, eiwitten of vetten te kunnen verbranden. Elke cel in je lichaam heeft ze nodig om te kunnen functioneren. Ik snap ook niet wat deze man tegen zout heeft want het is 1 van de meest belangrijke mineralen. Alle elektrische signalen in je lichaam worden gemaakt door zout en je bloedplasma bestaat ook voor het grootste deel uit water en zout.

    • @jcseidell4161
      @jcseidell4161 5 หลายเดือนก่อน

      @@Frisbee82 Vitamine B12 wordt in het laatste deel van de dunne darm opgenomen. Vitamine B12 wordt vooral opgenomen door het lichaam, als het gekoppeld is aan het stofje 'intrinsic factor'. Intrinsic factor is een bestanddeel van het maagsap dat geproduceerd wordt door het maagslijmvlies.

    • @martin_voxmartin
      @martin_voxmartin 4 หลายเดือนก่อน

      Bespoten groenten veroorzaken drie processen in de lever die vit d opname verstoren

  • @Draak_Lincoln
    @Draak_Lincoln 5 หลายเดือนก่อน +7

    8:38 waarom ‘mager vlees’? Beseft deze man niet dat dierlijke vetten misschien wel het meest onmisbare is voor de mens?

    • @DutchLibertarian
      @DutchLibertarian 5 หลายเดือนก่อน +5

      evenals zaadolie zijn slecht! kokos vet, roomboter, ghee je frietjes bakken in ossevet is beter als die plantaardige troep.

    • @Draak_Lincoln
      @Draak_Lincoln 5 หลายเดือนก่อน +2

      @@DutchLibertarian Weet ik, mensen moeten het verschil leren tussen echte dierlijke vetten en plantaardige oliën. Het is echt compleet wat anders maar wordt allebei gewoon bestempeld als de macro ‘vet’.

    • @DutchLibertarian
      @DutchLibertarian 5 หลายเดือนก่อน

      @@Draak_Lincoln wilde het alleen gezegd hebben 😉

    • @quintavale2441
      @quintavale2441 5 หลายเดือนก่อน

      Dat je geen vlees nodig hebt is al meer dan genoeg bewezen. De westerse wereld eet trouwens veel te veel vlees en te grote porties. Mensen met een moeilijke vertering zouden daar beter van weg blijven. Toen het westerse dieet nog niet bestond in Azië, waren dat de gezondste mensen op de wereld. Ze aten weliswaar vlees maar heel kleine porties en zeker niet elke dag.

    • @jcseidell4161
      @jcseidell4161 5 หลายเดือนก่อน +1

      Lean beef is a great source of protein, which improves muscle development. It is rich in omega-3 fatty acids or good fats that help protect your body and mind. Lean beef has minerals like zinc and iron, which promote the healthy growth of your cells and boost your immunity.

  • @LiyBo-lx9cu
    @LiyBo-lx9cu 4 หลายเดือนก่อน

    Bedankt!
    Ik vraag me af wat een gezonde optie is om zonnebloemenolie te vervangen?

    • @martin_voxmartin
      @martin_voxmartin 4 หลายเดือนก่อน

      Roomboter , kokos vet, olijf olie. In India kwamen 40 jr terug nauwelijks hart en vaatziekten voor. Glee is geklaarde roomboter

    • @TheMirandavandenberg
      @TheMirandavandenberg 4 หลายเดือนก่อน

      Well echte olijfolie.... 😊

    • @DDietist
      @DDietist 4 หลายเดือนก่อน

      extra vierge olijfolie (ook om in te bakken) - dat doen ze al eeuwen lang in het zuiden van Europa. Kijk eens de aflevering van de Keuringsdienst van Waarde ;)

    • @LiyBo-lx9cu
      @LiyBo-lx9cu 4 หลายเดือนก่อน

      Bedankt voor jullie reactie. Ik heb pure olijfolie uit Marokko, maar had eerder begrepen dat er giftige stoffen vrijkomen als de olie “te heet” wordt. Klopt deze informatie niet?

  • @xMirjamTamara
    @xMirjamTamara 5 หลายเดือนก่อน

    Leuk 👏

  • @icremers
    @icremers 5 หลายเดือนก่อน

    Goed verhaal! Wel een kleine correctie: Red Bull is/was geen Unilever merk :)

    • @jcseidell4161
      @jcseidell4161 5 หลายเดือนก่อน +1

      Red Bull is een energiedrank die in 1987 geïntroduceerd werd door de Thaise ondernemer Chaleo Yoovidhya en de Oostenrijker Dietrich Mateschitz, voormalig werknemer van Unilever. Red Bull heeft het hoogste marktaandeel van alle energiedrank-producenten wereldwijd.

  • @ciscaterhaar1691
    @ciscaterhaar1691 5 หลายเดือนก่อน +1

    In de hamburger zitten ook e nummers kijk maar op de achterkant

    • @651979alvares
      @651979alvares 5 หลายเดือนก่อน

      Gast, haal je alles uit een pakje ofzo. Nooit gehoord van zelf een hamburger maken met vers gehakt?

  • @wendywaltman5229
    @wendywaltman5229 5 หลายเดือนก่อน +8

    Je kan beter biologisch eten
    Die groente en fruit zijn onbespoten
    En rauwe melk drinken biologisch

    • @quintavale2441
      @quintavale2441 5 หลายเดือนก่อน

      Dat is niet altijd waar. Tenzij je de groenten en fruit zelf kweekt, dat is een ander verhaal. Op de markt of supermarkt of waar dan ook, als je de label biologisch ziet, dan nog worden ze bespoten. Anders mogen ze niet verkocht worden. Weliswaar met veel minder chemische stoffen maar nog steeds genoeg om ziek van te worden.

    • @jcseidell4161
      @jcseidell4161 5 หลายเดือนก่อน

      In rauwe melk (rauwe room en colostrum) kunnen verschillende bacteriën voorkomen, zoals campylobacter, listeria, salmonella en E. coli. De bacteriën komen tijdens het melken van de koe of tijdens het bewaren in de melk. Je loopt het risico op een bacteriële voedselinfectie, die je behoorlijk ziek kan maken.

    • @wendywaltman5229
      @wendywaltman5229 5 หลายเดือนก่อน

      @@jcseidell4161 gepasteuriseerde

    • @wendywaltman5229
      @wendywaltman5229 5 หลายเดือนก่อน +1

      @@jcseidell4161 gepasteuriseerde is in de magnetron gedaan en zit er niets goeds meer in en worden daarna chemische dingen toegevoegd
      Is dat gezond?

    • @jcseidell4161
      @jcseidell4161 4 หลายเดือนก่อน

      @@wendywaltman5229 ik denk dat u gesteriliseerde melk bedoelt Gepasteuriseerde, gesteriliseerde en rauwe melk
      In melk komen bacteriën voor. Om deze onschadelijk te maken vindt pasteurisatie of sterilisatie plaats.
      Gepasteuriseerde melk en melkproducten zijn kort verhit, rond de 72°C Hierbij worden niet alle bacteriën uitgeschakeld. Daarom blijven gepasteuriseerde producten niet heel lang goed en moeten ze in de koelkast bewaard worden.
      Bij sterilisatie worden alle bacteriën gedood door het sterk te verhitten boven de 100°C. Daarom is gesteriliseerde melk lang houdbaar en staat het buiten het koelvak in de winkel. Het sterke verhitten voor langere tijd zorgt ervoor dat de melk een afwijkende smaak krijgt. Tegenwoordig is gesteriliseerde melk meestal kort verhit op ultrahoge temperatuur (UHT). De smaak van UHT-producten wijkt minder af van gepasteuriseerde melk dan bij de ‘oude’ manier van steriliseren.

  • @playmatee1
    @playmatee1 5 หลายเดือนก่อน

    het is zo raar men doet alsof je iets gezond mengt met iets ongezonds dat je dan de voeding van het gezonde niet meer zou binnen krijgen en enkel te focussen op het ongezonde wat vaak de smaak maakt, alsof het dan niet gezond + ongezond is maar dan word het ongezond wat niet klopt ( stel : 95 % groenten en 5% ongezonde dingen dan is het ongezond maar het is gezonder dat te eten dan het niet binnen te krijgen ) winkels verkopen bijna geen pure dingen meer want is kant en klaar kan men het volk ziek maken doordat het volk geen tijd heeft gezond te koken nog de extra kosten kan dragen waardoor het de schuld vd wet, kabinetten, overheden, scholen, media, supermarkten en voedselproducenten (inc lobby). Dan denk je wat eten die mensen die dat maken dan ? Iets van de concurrent ? Mensen maken elkaar kapot met toestemming en zien het als elkaar voeden en zijn te jong om te zien dat als je ziek bent het te laat is en men elkaar in een lage staat van ontwikkeling wil houden om als belanghebbende geld te verdienen zo wanneer je ziek bent er het beste van kan maken, hoe triest. Er is geen andere uitkomst dan oorlog voor de mensheid en keuze uit slechte en telkens een stapje terug in vrijheid ondanks alle vernieuwing waardoor we sneller ziek worden, cheers

    • @playmatee1
      @playmatee1 5 หลายเดือนก่อน

      het negative verhaal is dat er echt monsters die erger dan de duivel zijn bestaan die zijn te herkennen aan hoeveel geld ze hebben die gebruiken het systeem zo dat zei over de rug van arme mensen en de maatschappelijke ontwikkeling geld beheren zodat het volk het volk blijft omdat sommige mensen daar boven staan en denken zo gaat het nou eenmaal op deze wereld dan doe ik het ook. economie'en trekken geld voor ontwikkeling bij overheden weg door banken over de wereld waardoor het waar geen controle op geld is oa: bij de armen , steeds meer van word genomen dmv prijzen op alles te plakken en btw want de overheid is iedereen die er aan meedoet en wanneer alles te duur word door inflatie de onderkant steeds armer word en dan is er oorlog nodig om alles is goed te husselen en weer door. Het systeem verslind mensen , het maakt het vasthouden van passie voor wat je doet ook erg moeilijk waardoor het werkgeluk ver te zoeken is. het voelt erg emotieloos als je ziet hoe het gaat of je voelt verafschuw en angst daarom blijven mensen in hun bubbel het zaakje voeden , simpel de realiteit niet aan kunnen. dus we zitten met heel veel kwetsbare zieltjes die de waarheid niet de hele dag onder ogen kunnen hebben vaak zelf niet de werkelijkheid kunnen geloven. om te weten en accepteren dat op de wereld nu mensen worden vermoord op een manier of je er nu bij bent zodat het je minder raakt het is hypocriet te doen alsof iemand er niet is, maar dat is wat mensen doen de hele dag alles negeren anders kom je nergens aan toe !

  • @doortjedartel04
    @doortjedartel04 5 หลายเดือนก่อน

    Waar kan je het beste je vlees in braden?

    • @dutchcoiner
      @dutchcoiner 5 หลายเดือนก่อน

      In een pan

    • @saskiavisser1279
      @saskiavisser1279 4 หลายเดือนก่อน

      Goede vraag...

    • @FunnyMentalisten
      @FunnyMentalisten 4 หลายเดือนก่อน

      Ghee en zeker geen plantaardige oliën. Die gaan ongezonde verbindingen aan tijdens verhitting en zijn vaak ook met chemicaliën onttrokken.

  • @johnabona
    @johnabona 5 หลายเดือนก่อน

    De beyond burger is niet goedkoop zo doet die meneer wel en hij smaakt gewoon goed verder zet er is iemand neer die er echt verstand van heeft

    • @jcseidell4161
      @jcseidell4161 4 หลายเดือนก่อน

      The Beyond Meat burger has 18 ingredients, the Impossible Burger has 21. Both are highly processed and contain several additives and inflammatory oils. Although the amounts of protein are similar between the meat and plant burgers, the quality and bioavailability of the protein differs. Both burgers have several additives, of which many have unknown long-term health implications. Other than the protein, there is very little nutritional value in the Beyond Meat patty.
      Whereas a 100% grass fed beef patty, not only contains a high amount of protein, but is also loaded with vitamin B12, vitamin E, heme iron (a more bioavailable source), creatine, zinc, omega-3 fats, and others.

  • @huubdrums
    @huubdrums 3 หลายเดือนก่อน

    Leuk dat JE er bent….. 😭 beetje meer respect mag wel…

  • @slice6027
    @slice6027 5 หลายเดือนก่อน +6

    Goede podcast vergeet volgende keer alleen niet die schaamhaartjes weg te halen, behoud een betere uitstraling en ziet er meer verzorgd uit.

  • @Bvmami
    @Bvmami 5 หลายเดือนก่อน

    Niet de juiste info