Okuma alışkanlığı nasıl kazanılır? th-cam.com/video/2v8MRrNeA44/w-d-xo.html Özellikle roman, edebiyat okumaya nereden başlamalıyım diye soran arkadaşlar için bulunmaz nimet! Boğaziçi Üniversitesi edebiyatçılarının okuma listelerine şuradan ulaşabilirsiniz: turkishliterature.boun.edu.tr/tr/node/97 Farklı türde kitapları, farklı yollarla nasıl okuruz sorusuna 2 izleyicimiz şu kitapları önererek yanıt verdi. Ben okumadım bilmiyorum, inceleyiniz: Mortimer J. Adler, Kitapları Nasıl Okumalı www.eganba.com/kitaplari-nasil-okumali-kitabi-mortimer-jerome-adler Emin Özdemir, Eleştirel Okuma www.eganba.com/elestirel-okuma-kitabi-emin-ozdemir Türk Edebiyatının İlk 100 Yılından Mutlaka Okunması Gereken Romanlar www.martidergisi.com/turk-edebiyatinin-ilk-100-yilindan-mutlaka-okunmasi-gereken-romanlar/ Türk Edebiyatından Mutlaka Okunması Gereken Romanlar II-(1973-1994) www.martidergisi.com/turk-edebiyatindan-mutlaka-okunmasi-gereken-romanlar-ii-1973-1994/ Gençler, çocuklar okumaya nereden başlayabilir diye sordum, yayında bahsettiklerim dışında gelen yorumları alıntılıyorum: “Don Quijote ile başlanmalı bence ve sonrasında Jale Parla'nın Don Kişot Yorum, Bağlam, Kuram kitabı ve Don Kişot'tan Bugüne Roman adlı eseri müthiş bir giriş yapmalarını sağlayacaktır. Bunların yanı sıra da, Terry Eagleton Edebiyat Nasıl Okunur, Wayne Booth Kurmacanın Retoriği. Ayrıca roman için: Gürsel Aytaç'ın Genel Edebiyat Bilimi, Edebiyat Yazıları, Karşılaştırmalı Edebiyat Bilimi kitapları ve Yıldız Ecevit'in Kurmaca Bir Dünyadan kitabı; öykü için: Necip Tosun Günümüz Öyküsü, Ramazan Korkmaz-Mutlu Deveci Küçürek Öykü kitapları, tiyatro için de: Özdemir Nutku'nun eserlerinden yararlanılabilir. Ortaokul ve lise öğrencilerine uygun olacağını düşündüğüm birkaç eser de şu şekilde: Richard Bach-Martı, Yaşar Kemal-Filler Sultanı ile Kırmızı Sakallı Topal Karınca, John Steinbeck-Fareler ve İnsanlar, Sabahattin Ali-Sırça Köşk, Ayfer Tunç-Mağara Arkadaşları. Ferit Edgü-Hakkâri'de Bir Mevsim, Engin Türkgeldi-Orada Bir Yerde, Aziz Nesin-Şimdiki Çocuklar Harika ve Toros Canavarı, Murat Menteş-Dublörün Dilemması, Nâzım Hikmet Ran-Sevdalı Bulut ve Moby Dick.” Halil Serkan Öz’den miras kalan 64 kitaplık okuma listesi www.neokuyorum.org/halil-serkan-ozden-miras-kalan-64-kitaplik-okuma-listesi/
18 yaşındayım belki bu zamana kadar hayatımı değiştiren ,yol gösteren, kafamı açan bir öğretmenim, aile büyüğüm olmadı ama geç de olsa sizi keşfettim aylardır bana ,hayatıma çok fazla şey kattiniz iyiki tanımışım sizi
benim okuma alışkanlığımı sekteye hep sınav dönemlerim uğrattı... ilkokul ortaokul zamanlarımda canım annem her ay 2-3 kitap alırdı bana. remzi kitabevine gidip gerek kendi bilgisiyle gerek çalışanların önerisiyle kitap seçip alırdı bana, sayesinde taa o zamanlarda birçok yazarla tanıştım. Terry Pratchett kitapları; Gölgelerin Efendisi, Harry Potter, Percy Jackson kitap serileri. Sir Arthur Conan Doyle ve Stephen King. evde bir yerde Ramses serisinin ilk kitabını bulmuştum, o kadar ilginç gelmişti ki. sonra lise sınavı yılımda neyi sevmişsem bana öğretmenlerimin ve çevremin baskısı ile bıraktırıldı. lisede toparlayamadım kendimi. şimdi üniversitenin ilk yılındayım, günde iki buçuk üç saat arası yolda oluyorum. müzik dinlemek sıkıcı gelmeye başlamıştı ben de niye kitap okumayayım ki bu arada diye düşünüp yanıma hep kitap almaya başladım. o kadar özlemişim ki o hissiyatı. yavaş yavaş eski tempoma dönüyor olduğumu fark etmemin mutluluğunu yaşıyorum son birkaç gündür. kitaplar ve diğer konulardaki içerikleriniz için teşekkür etmek istiyorum size, örneğin kitaplığınızı tanıtmanız sayesinde kitap listeme çeşitli kitaplar eklemiş bulundum. yaptığınız iş için sizi takdir etmek istiyorum, iyi ki varsınız.
İnsanın sevdiği kitapları okuması gerektiğini dürüstçe vurgulayan Bi rkanala nihayet denk geldim. Herkes de bir okunması gerekenler listesi ve insanda okumadım henuz stresi oluşturuyorlar. Oysa kendi listene tutunman ne kadar da özgürleştiren bir duygu. İçten bilgileriniz için teşekkürler.
Hayatımda bana bu kadar güzel şeyler katıp geleceğe umutla bakmama sebep olan biri daha oldu mu gerçekten bilmiyorum.sayenizde stoayla tanıştım artık işlerimi savsaklamamaya çalışıyorum ve tabi ki taze başladığım pürdikkati okuyorum.bu videolarınız sayesinde hiç bilmediğim ufuklara yelken açtım.felsefeye müdahil oldum kendimi iyiye yönelttiğimi düşündüğüm şeyler okuyorum.ve yarını ilk işim gidip yıllar yılı içine birikim yapacağım bir defter almak.iyi ki rastgeldim size çok şükür sizi ve mutluluğu bulduğum için
İstanbul'da öğrenciyim 4 yıldır. Çevremde hep türkçeyi konuşamayan, şiveli konuşan insanlar olunca türkçem bozulacak diye endişeye kapıldım. Kendimce çözümü de Reşat Nuri, Sait Faik gibi türkçeyi güzel ve benim konuştuğuma yakın kullanan insanları okumakta buldum.
İhsan Oktay Anar'ın Yedinci Gün kitabını okumadıysanız kesinlikle okuyun derim. İçinde 500 değil belkide 5000 kelime var ve oldukça akıcı bir kitap. İçinde tarihi şahsiyetlerin olması da ayrı bir güzel.
😂 Allah seni de güldürsün arkadaşım. Arkadaşım dedim çünkü uslubunu acayip sevdim ve içimden hep gülesim var. Belki de kendimden de bir şeyler gördüğüm içindir. Gülmek! İnsan gülmeyi unutunca ve bunu hatırlayınca içi mutlu olur. Hayat ona daha güzel gözükür. Enerjin hiç değişmesin inşallah. Senin gibi insanlar gerekli. Gerçekten... Sağol 😅
Ya sen ne harika bi kadınsın! Bu nasıl mükemmel bir kanal! Benim karşıma neden daha önce çıkmadı? 😩 bütün aradığım soruların cevabı sendeymiş. Kitap okuma alışkanlığı kazanmış, ama doğum çocuk büyüt, okul çağı derken azaltmıştım hatta uzunca ara verdiğim de oldu. Şuan kızımın okula gitmesiyle bana kalan bolca zamanla tekrar başladım. Ama nasıl susamışım , nasıl özlemişim Allah’ım anlatamam. Alışveriş yapıyorum, eve geliyor onları açıyorum seviniyorum çocuk gibi😀 Yok böyle bir haz. Bu hayatta hepimizin bi ilgi alanı , hoşlandığı şeyler mutlaka var önemli olan onu bulabilmek. Benim de kitap okumakmış , keşfettiğim için çok şanslıyım. Bi kere hiç yalnız olmuyorsun, karakterlerle aranda müthiş bir bağ oluyor. Dışarıdaki sahte yüzlerden değiller, dedikodunu yapmazlar. Ne zaman istersen seninledirler yaa daha ne diyim aslında söylenecek çok söz var ama acırım kitap okumayan, gününü boş geçiren insanlara. Baya uzun oldu umarım sıkmadım sizi. Kendinize iyi bakın🌸
Çok yararlı oldu video teşekkür ederim. Kindle gibi bir aleti kendim hiç kullanmadım ama kullananlardan aldığım bilgiye göre ekranı normal bilgisayar ekranından çok farklı ve gözü yormuyormuş, siz de gözünüze yazık etmeyin ekrandan okumamanızı öneririm, parlaklığı da kıssanız mavi ışığı da azaltsanız olumsuz etkisi illa oluyor.
Ben sizi yeni keşfettim ve videolarınızı dinlemeye başladım. Podcast olarak da indirip dinlemek istiyorum. Ayrıca Defne Hanım'la olan sohbetleriniz çok hoş. Sizin tok ve gür sesiniz ile onun yumuşak ve duru sesi sohbete çok güzel bir kontrast katıyor. Çok faydalanıyorum... Bunu dile getirmeyi borç biliyorum... Lütfen imkan ve zaman buldukça devam edin.. Sevgiler :))
Vallahi gene muhteşem bir yayın ve içerik olmuş, o kadar güzel yerlere değinip, insana fayda konusunu o kadar hoş işleyip bizlerin önüne getiriliyor ki, tebrik etmemek elde değil. Alın size nitelikle okur nasıl olur, ne olur, ne yapıp, ne edeceksiniz , tüm sorularınıza yanıt veriyor. Internet kullanımına böyle baktıkça, insanlara fayda yönünde sunuldukça ne kadar gereken bir nimet olduğunu da daha iyi anlıyoruz. Gayet iyi bir yayındı tekrar tekrar teşekkürler.
Boş zamanlarinizda ne yaparsınız ? Sorusuna ; "kitap okurum" şeklinde cevap verildigi sürece kitap okuma alışkanlığı kazanilmaz ki... Kitap okumak yemek içmek gibi değerlendirilmeli bence. Emeğinize sağlık.
Çoğu zaman ben de 2 kitabı aynı anda okurum. 1 tanesi tarih-araştırma diğeri roman olur. Tarih bazen sıkıcı gelebiliyor, roman ile kafamı dağıtıyorum. Denemeyen arkadaşlara öneririm. Tarih kitabını 30-40 sayfa, romanı 60-80 sayfa arası okuyorum, bu da genellikle bölümün sayfasına göre değişiyor. Kitaba başlamadan önce bölümlerine bakıyorum ona göre günlük hedef koyuyorum kendime. Ayırca çok da hızlı okumuyorum ilk videoda dediniz ya içim rahatladı, "herkes hızlı okumak zorunda değil". Not alma olayı bende de var. Kitap okurken önümde bir karalama kağıdı olur, kitapta hoşuma giden bir bilgi olursa sayfasını not alırım daha sonra ki bu genellikle kitap bitince olur, bu notları deftere geçerim. Ara ara geri döner okurum. Böylece o bilgi aklımda kalır. Bunu da yapmayan arkadaşlara öneririm. Kitap okumayı seviyorum, ayda 1 yada 2 kitap bitiriyorum. Bütün bir hayatımı almıyor, filmimi de dizimi de izlerim, oyun da oynarım, spordu gezmeydi vs kitaptan başka bir hayatım daha var :)
Bence her okuma yapıldığında 3 veya 4 kitap aynı anda okunulmalı. Bunlardan bir tanesi roman gibi kafa dağıtacak ve eğlendirecek bir türde iken, diğerleri okuma yaptığımız alanda, karşılaştırma ve dolayısıyla analiz yapabilmek için çeşitlilik yaratmak amaçlı olmalı.
Ceren abla harika bir enerjin var. Seni ilk kez dünyalı filminin incelemesini yaptığın video ile keşfetmiştim. Şimdi bu 2 parçalık videonu da izledim samimiyetini özlediğimi fark ettim. Keşke yakın çevremde olsaydın senden faydalanmayı öyle çok isterdim ki. ❤️🌸
Videonun bitmesini beklemeden yapıyorum yorumumu, sabredemedim.. Hayran kaldım bu nasıl güzel bi anlatım? Karakterinizin netliği, niyetinizin güzelliği.. O kadar mutluyum ki böyle ruhuma aklıma iyi gelen bi kanalla ve tabii ki böyle bi insanla karşılaştığım için.. Abone sayısıyla kanalın niteliğinin değerlendirildiği bu dönemde sizin tek bir takipçiniz olsa bile o ben olmak isterdim ve yine aynı keyifle izlerdim.. Sevgiyle, sağlıkla, bilgiyle kalın :)
Çok teşekkür ederim, çok mutlu ettiniz. Benimki gibi bir kanalın bu abone sayısı ve izlenmeye ulaşması bana mucize gibi geliyor. Ama aslında bilmek anlamak taliplisi insan çok, bunu fark etmek çok daha güzel.
Abla okuma alışkanlığını yeni kazandım ve daha da geliştirmek için videonu izledim kafamdaki tüm sorulara yanıt buldum ve kendime daha iyi bir plan hazırladım okuma konusunda. Sana çok teşekkür ederim ❤ Cs'ye de selamlar.
Yahu ne güzel iş yapmışsınız kanalınıza yeni geldim. Bu serinin devamı gelsin hatta toplum içinde nasıl davranılır, insan ve doğa sevgisi nasıl oluşur, nasıl kendimizi eğitebiliriz gibi artık yozlaştığımız hangi konu varsa çocuğa anlatır gibi anlatın da ülkenin görgü, saygı seviyesi artsın. Çok tebrik ederim sıkı takipçinizim bundan sonra.
En güzel kitap seçme yöntemi oluşturan listelerden bakarak değil kitapçılarda ve kütüphanelerde araştırarak bizzat kendinizin seçmesidir. Kendiniz için en uygun kitabı isabet ettiriyorsunuz emin olun. Kitapla bir ilişki yaşıyorsunuz kimsenin bilmediği, uyanınca onu düşünüyor, akşam hemen eve gelip o kitabı okumak ve aranıza kimse girmesin istiyorsunuz. Ve daha neler neler yaşıyorsunuz.😊
Merhaba Hocam, o kadar güzel ve açık anlatmışsınız ki bazı yerlerde kendimi "Sahi ya neden bu kadar kasıyoruz?" derken buldum. Ayrıca kendi çapımda okuduğum edebi eserlerden notlar çıkartırdım ama son zamanlarda ne istediğim konusunda aklım çok karışıyordu. Sonra siz o kadar güzel ifade ettiniz ki işte bu, dedim. Neyi neden sevdiğim üzerine notlar almak. Siz bununla ilgili konuşurken notlarımda işin bu kısmına fazla değinmesem de bir eseri okurken gün içinde bunlar üzerine düşündüğümü farkettim. Sanırım bize doğru gelen şeyi yaparsak yaptığımız şeyler gözümüzde birer kaybı andırmayacaktır. Teşekkür ederim. İki video da çok mantıklı ve zihin açıcıydı :)
uyumadım izliyorum :) Kitap bence okudukça okunur :D Şaka bir yana başlayınca bırakamıyorsunuz. Eğer hoşunuza gitmeden okuyorsanız atın başka birini alıp başlayın.
Sizi ve kanalınızı daha yeni keşfettiğim için epey üzgünüm, resmen şu birçok “boş içerik” ile dolu olan platformda bir cevher gibisiniz. Yıllardır YT’da birçok kanalı takip edip saatlerimi bu platformda geçirsem de kanallara bıraktığım yorum sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Fakat size yorum yapmaktan kendimi alıkoyamadım. Şimdilik sadece iki videonuzu izlemiş bulunmaktayım, diğerlerini izlemek için de epey heyecanlıyım. Böyle güzel içerikler ürettiğiniz için teşekkür etmek istedim, umarım birçok kişi benim gibi sizi keşfeder ve paylaştıklarınızdan faydalanır. Konuyu tam bilmemekle birlikte bir kitap planınızın olduğunu gördüm, umarım içinize sinen bir kitabı yazıp bizlerle paylaşırsınız, okumayı çok isterim. İyi günler diliyorum. ✨
Okurken bunalinan kitaplara Kafka'nin Dava'sini da eklemek isterim. Hukuk fakultesi ogrencisiyim okuldan okumamiz istenmisti sinavda bahsedilecekti. Belki gorus katmistir bana sistem sacmaligi adina ama duvari tirmaladim okurken. Okuka aliskanligim vardi kaybettim yeniden baslamaya calisiyorum ama don kisota da bi isinamadim bir de sanirim dandik bir ceviriydi yarim biraktim.
Ablacım o tatlış yanaklarından öpmek istiyorum yaaa bana öyle bir teknik gösterdin ki çok teşekkür ederim. Ben Sosyoloji Dr öğrencisiyim o terimsel notları öğrendiğim kavramlara uygulayabilirim çok rahatlıkla... her gün o kadar çok şey okuyorum, dinliyorum ki unutuyordum hep düşünememiştim gerçekten bunu teşekkür ederimmmmmmmm.
ben de kitap okuma alışkanlığımı kaybetmek üzereydim. Gün içinde iş okul vs derken o kadar şey okuyup yazıyordum ki artık bir harf daha görmek istemiyordum. Ama alttan alttan da bir başka olay örgüsünün içine karışıp kaybolma arzusu dürtüklüyordu. Okuduğum bazı romanlar gözümde canlanıyordu falan. Hayat telaşından sıyrılıp bir romana sığınma hissiyatım çok ağır bastı en sonunda storytel hesabı açtım. Sadece roman dinleyebiliyorum ama içimi biraz olsun rahatlatıyor. Yatmadan önce hazırlanırken ve uyumadan öncesine kadar yarım saat bir saat dinliyorum. Şimdilik idare ediyoruz, bakalım.
Tarihle alakalı beğendiğim bir kaç kitap tavsiye edebilirim .Eski Roma-Simon Baker-Say Yayınları Roma'nın bazı önemli dönemlerinden(sezar,augustus,neron vs) çöküşüne kadar basit bir dille anlatan güzel bir kitaptır.Roma dönemini seven ve içeriklerini tüketenlerin beğeneceğini düşünüyorum. .Tarihe Yön Veren Büyük Komutanlar:İskender,Hannibal ve Sezar-Barry Strauss-Say Yayınları Çapraz kurgu ile bu üç liderin aynı başlıklar altında sırasıyla çeşitli özelliklerinin incelendiği bir kitap.Bu insanların düşüncelerini ve amaçlarını, her birinin kendi dönemine göre güzel bir şekilde inceleyip,empati kurmanızı sağlıyor.Savaş ve strateji seviyorsanız okumanızı tavsiye ederim. .Fedailerin Kalesi:Alamut- Vladimir Bartol-Koridor Yayıncılık Hasan Sabbah,Ömer Hayyam ve Nizam-ül Mülk'ü konu edinen,daha çok Hasan Sabbah ve müritlerini işleyen muhteşem bir kitaptır.Yazarın dili gerçekten muazzam akıcı ve betimleyici.Sanki bir film izliyor gibi okutuyor kendini.Yozlaşmanın,insanların hayaller vaad edilerek nasıl manipüle edilip kullanılabileceğini harika bir şekilde anlatıyor yazar.Günümüzün hacı hoca/cemaat yapılanmalarının nasıl olduğunu ve kitleleri arkasına alan kirli siyasetin iç yüzünü gösteriyor adeta.Tarihi bir efsane çok güzel bir şekilde kurgulanmış bu kitapta. Özellikle kitap okumaktan sıkılıyorum diyenlere tavsiye ediyorum.Belki de kitap okuma hazzını bulabilirsiniz bu kitapta.
Neden Tarih Obası kanalındasınız? Çünkü konuyla ilgileniyorsunuz. Neden TikTok uygulamanız var? Çünkü konuyla ilgileniyorsunuz. Her TikTok vidyosunu seyretmediğiniz gibi, her kitabı da okumak, her kitapla ilgilenmek zorunda değilsiniz. İlginizi çeken bir kitap bulursanız, onunla daha çok vakit geçirirsiniz.
Çok güzelsiniz gerçekten. Anlatınız öğretileriniz o kadar yerinde ve o kadar güzel ki. Videonun henüz yarısındayım fakat buraya da bir kitap bırakmak istiyorum. KİTAPLARI NASIL OKUMALI?-Mortimer J. Adler. Ben bu kitabın henüz ilk 60 sayfasını okudum ve sonra bu videoyu not almıştım şimdi bunu izliyorum. Sizin anlattıklarınızı bir kitap derinliğinde kapmsalı ve çok kaliteli bir şekilde yazmış yazar. Bir kaç arkadaşa ulaşırsa bu yorumdan kafi. Anlatınızı beğeniyorum. Sağlıklı günler dilerim.
peter pan'ın telif hakkı yok sanırım. üzerine yorum yapa yapa ingilizce olarak okusanız ben izlerim. ağır bi dili de yok, ingilizce çalışanlar için güzel bi pratik olabilir.
Benim kitaplarımı nasıl okumalıyım,ne zaman hangi kitapları okumalıyım karmaşamın ve okurken zorlandığım,haz alamadığım klasikler üzerine hissettiğim ‘ben okurken haz alamıyorsam daha zamanı değil galiba ‘ yada ‘bunu ben beğenmediysem anlamadığımdandır (ki hala doğru olabilir) sonuçta tüm dünyaya mal olmuş , büyük kitleler tarafından beğeniyle karşılanmış kitaplar bunlar ‘ düşüncelerimin üzerine ev arkadaşım tararından öneri üzerine izlediğim bi bölüm oldu. Bende farkındalık yaratmanın yanısıra farklı perspektifler edinmemide sağlayan bi konuşma oldu. Müteşekkirim Ceren Hanım.
Şuan Mustafa Barış Özkök'ün Eğlenceli Türk Tarihi kitabını okuyorum. Haluk Tatar tavsiye etmişti. Çok beğendim. Kolay tüketilebilen sade bir kitapmış. Başlangıç seviyesinde bir kitap tabii. Sen nasıl buldun kitabı?
E-kitabın işaretleme ve not alma özelliklerine o kadar alıştım ki basılı kitap okumak artık bana çok zor geliyor. Okuduğunuz bütün kitapların işaretli yerlerinin ve notlarınızın her an elinizin altında olması, aklınıza geldiği anda hiç beklemeden, eve dönüp kitabı karıştırmadan ulaşabilmeniz çok büyük bir nimet. Her kitabın, hatta Türkçe içerik aranıyorsa büyük bir çoğunluğun e-kitap versiyonu yok. Durum böyle olunca ben de kitapların basılı versiyonlarını satın alarak kitaplığıma koyup, işin okuma kısmını internetten indirdiğim epub versiyonundan hallediyorum. Vicdanım da rahat oluyor açıkçası.
Abla benimde kafamın takıldıgı mesele var: sessiz okurken iç ses geliyo normal bi şeymi zararlı mı.Ve okuyorum ama okurken bile cümleleri unutuyorum odaklanamıyorum senin iki videonu izledim ama kitapla sanki alakası yok gibi brnim meselelerimin. TH-cam ta araştırma yapıyorum iç sesten nasıl kurtulursunuz, göz ile okuma nasıl yapılır, iç ses duymadan nasıl anlayarak okuruz böyle şeyler çıkıyo. Bu videoları ciddiye almalımıyım okurken iç ses normalmi iç seste benim anlamamı engelliyo mu. Çünkü dediğiniz diğer sıkıntı yapacak etkenler yok gibi.
Biraz alakasız bir soru olacak lakin Nabokov'un Dostoyevski'yi kötülemesine ne yorumda bulunursunuz? Nabokov'un Rus Edebiyatı Dersleri kitabını okuduğumda bu yönü beni oldukça şaşırtmıştı. Kendisi önemli bir roman yazarı olmasının ötesinde edebiyat alanında oldukça donanımlı bir kişi. Ancak söz konusu edebiyatın devlerinden Dostoyevski olunca Nabokov hakkında olumlu düşünememeye başladım.
Ben de başlığı görünce "bu soru ciddi mi ya?" diyen tayfadandım, sebebi de çocukluktan beri okuyor olmam. on yaşımdan bile küçükken çocuk dergileri okurdum ama sonrasında bana okumayı asıl sevdiren Harry Potter oldu :) senin Peter Pan sevgin gibi aşığım Harry Potter kitaplarına.. onlarla büyüdüm çünkü, o dostluk, macera, cesaretle çevrili büyülü dünyada büyüdüm.. 25 yaşımdayım ne zaman canım sıkılsa filmlerini izlerim, kitap serisine tekrar başlamayı düşünüyorum, sanırım 70 yaşıma bile gelsem okurum :) aka o sayede okumayı ve yazmayı sevdim inşallah herkes öyle bir kitap bulur. ikinci olarak not alma şeklini kendime örnek alacağım 💕 ben genelde altını çizdiğim yerleri yazmakla ve kelime haznemi geliştirmek için bilmediğim kelimleri not almakla yetinirdim. bundan sonra daha detaylı yazmayı düşünüyorum. yine çok keyifli ve faydalı bir sohbetti, iyi ki varsın 💫
Azerbaycan' da yaşıyorum Lezgi ve Avar ırkından arkadaşlarım var Azerbaycan Türkçe' sinin yanı sıra Avarca ve Lezgice de konuşabiliyorlar.Örneğin Avar olan arkadaşım ilk Türk topluluklarından olan lise 1 de gördüğümüz Avarlardan mı? Yoksa o Avarlar başka mı ? Ayrıca ilgimi çeken bir konu oldu eğer ilk Türk topluluklarindan olan Avarlardansa bunca yıldır "zaman " kelimesine "zaman" diyorlar. Yani hem Türkçe de hem Avarca da zaman kelimesi aynı anlama geliyor.Adeta zaman kelimesi zamana meydan okumuş gibi bir şey ...
Öncelikle bu harika video için teşekkürler, kitap okuma alışkanlığı kazanmakla ilgili yapılan videoların en gerçekçisi olduğu kesin. Peter Pan'ı benim haricimde de bu kadar seven birilerinin olduğunu görmek beni ayrıca mutlu etti, çocuk kitabı denilip gözardı edilen ama aslında çoğu yetişkin kitabından daha derin bir hikayeye ve alt metne sahip bir kitap. Özellikle Peter Pan ile ilgili muhteşem bir video önermek isterim; Peter Pan ve Wendy'nin aslında aynı kişi olduğunu, Wendy'nin babasının cinsel istismarına maruz kaldığı için Peter Pan'ı kafasında yarattığını ve Captain Hook'un da Wendy'nin babasını temsil ettiğini iddia eden harika bir analiz videosu. Kitaba olan sevgimi kat kat arttıran bir video olmuştu benim için. th-cam.com/video/HwhOllKqgg8/w-d-xo.html
Ya hiçbir şey anlamıyorum acaba salak mıyım kafayı yiyicem anasını satıyım. Defalarca okudum. Bende okuduğunu anlama yeteneği mi yok gerçekten anlamak istiyorum artık
Okuma alışkanlığı nasıl kazanılır?
th-cam.com/video/2v8MRrNeA44/w-d-xo.html
Özellikle roman, edebiyat okumaya nereden başlamalıyım diye soran arkadaşlar için bulunmaz nimet! Boğaziçi Üniversitesi edebiyatçılarının okuma listelerine şuradan ulaşabilirsiniz:
turkishliterature.boun.edu.tr/tr/node/97
Farklı türde kitapları, farklı yollarla nasıl okuruz sorusuna 2 izleyicimiz şu kitapları önererek yanıt verdi. Ben okumadım bilmiyorum, inceleyiniz:
Mortimer J. Adler, Kitapları Nasıl Okumalı
www.eganba.com/kitaplari-nasil-okumali-kitabi-mortimer-jerome-adler
Emin Özdemir, Eleştirel Okuma
www.eganba.com/elestirel-okuma-kitabi-emin-ozdemir
Türk Edebiyatının İlk 100 Yılından Mutlaka Okunması Gereken Romanlar
www.martidergisi.com/turk-edebiyatinin-ilk-100-yilindan-mutlaka-okunmasi-gereken-romanlar/
Türk Edebiyatından Mutlaka Okunması Gereken Romanlar II-(1973-1994)
www.martidergisi.com/turk-edebiyatindan-mutlaka-okunmasi-gereken-romanlar-ii-1973-1994/
Gençler, çocuklar okumaya nereden başlayabilir diye sordum, yayında bahsettiklerim dışında gelen yorumları alıntılıyorum:
“Don Quijote ile başlanmalı bence ve sonrasında Jale Parla'nın Don Kişot Yorum, Bağlam, Kuram kitabı ve Don Kişot'tan Bugüne Roman adlı eseri müthiş bir giriş yapmalarını sağlayacaktır. Bunların yanı sıra da, Terry Eagleton Edebiyat Nasıl Okunur, Wayne Booth Kurmacanın Retoriği. Ayrıca roman için: Gürsel Aytaç'ın Genel Edebiyat Bilimi, Edebiyat Yazıları, Karşılaştırmalı Edebiyat Bilimi kitapları ve Yıldız Ecevit'in Kurmaca Bir Dünyadan kitabı; öykü için: Necip Tosun Günümüz Öyküsü, Ramazan Korkmaz-Mutlu Deveci Küçürek Öykü kitapları, tiyatro için de: Özdemir Nutku'nun eserlerinden yararlanılabilir.
Ortaokul ve lise öğrencilerine uygun olacağını düşündüğüm birkaç eser de şu şekilde: Richard Bach-Martı, Yaşar Kemal-Filler Sultanı ile Kırmızı Sakallı Topal Karınca, John Steinbeck-Fareler ve İnsanlar, Sabahattin Ali-Sırça Köşk, Ayfer Tunç-Mağara Arkadaşları.
Ferit Edgü-Hakkâri'de Bir Mevsim, Engin Türkgeldi-Orada Bir Yerde, Aziz Nesin-Şimdiki Çocuklar Harika ve Toros Canavarı, Murat Menteş-Dublörün Dilemması, Nâzım Hikmet Ran-Sevdalı Bulut ve Moby Dick.”
Halil Serkan Öz’den miras kalan 64 kitaplık okuma listesi
www.neokuyorum.org/halil-serkan-ozden-miras-kalan-64-kitaplik-okuma-listesi/
18 yaşındayım belki bu zamana kadar hayatımı değiştiren ,yol gösteren, kafamı açan bir öğretmenim, aile büyüğüm olmadı ama geç de olsa sizi keşfettim aylardır bana ,hayatıma çok fazla şey kattiniz iyiki tanımışım sizi
TH-cam olmasa bu güzel insanı tanımadan gidecektim dünyadan.
benim okuma alışkanlığımı sekteye hep sınav dönemlerim uğrattı... ilkokul ortaokul zamanlarımda canım annem her ay 2-3 kitap alırdı bana. remzi kitabevine gidip gerek kendi bilgisiyle gerek çalışanların önerisiyle kitap seçip alırdı bana, sayesinde taa o zamanlarda birçok yazarla tanıştım. Terry Pratchett kitapları; Gölgelerin Efendisi, Harry Potter, Percy Jackson kitap serileri. Sir Arthur Conan Doyle ve Stephen King. evde bir yerde Ramses serisinin ilk kitabını bulmuştum, o kadar ilginç gelmişti ki. sonra lise sınavı yılımda neyi sevmişsem bana öğretmenlerimin ve çevremin baskısı ile bıraktırıldı. lisede toparlayamadım kendimi. şimdi üniversitenin ilk yılındayım, günde iki buçuk üç saat arası yolda oluyorum. müzik dinlemek sıkıcı gelmeye başlamıştı ben de niye kitap okumayayım ki bu arada diye düşünüp yanıma hep kitap almaya başladım. o kadar özlemişim ki o hissiyatı. yavaş yavaş eski tempoma dönüyor olduğumu fark etmemin mutluluğunu yaşıyorum son birkaç gündür. kitaplar ve diğer konulardaki içerikleriniz için teşekkür etmek istiyorum size, örneğin kitaplığınızı tanıtmanız sayesinde kitap listeme çeşitli kitaplar eklemiş bulundum. yaptığınız iş için sizi takdir etmek istiyorum, iyi ki varsınız.
Yolculuk yaparken kitap okumayı ben de çok seviyorum ama midem bulanıyor. Bu yüzden okuyamıyorum. Çok güzel bir alışkanlık bu. Seni tebrik ederim.🙏🌸
İnsanın sevdiği kitapları okuması gerektiğini dürüstçe vurgulayan Bi rkanala nihayet denk geldim. Herkes de bir okunması gerekenler listesi ve insanda okumadım henuz stresi oluşturuyorlar. Oysa kendi listene tutunman ne kadar da özgürleştiren bir duygu. İçten bilgileriniz için teşekkürler.
Sen ne tatlı bir insansın, hiç tanımadan aynı duygularda bulusmak o kadar güzel bir his ki😊 teşekkür ederim bu güzel videon için alacağım...
Kanalınızı yeni keşfettim harikasınız. Bu kadar dürüst, içten, faydalı bilgiler veren başka bir kanal görmedim kendi sektöründe. Teşekkürler.
Yeni keşfettim! Ne güzel kanal, ne güzel kadın, ne kadar faydalı öneriler. Çok teşekkürler :)
Hayatımda bana bu kadar güzel şeyler katıp geleceğe umutla bakmama sebep olan biri daha oldu mu gerçekten bilmiyorum.sayenizde stoayla tanıştım artık işlerimi savsaklamamaya çalışıyorum ve tabi ki taze başladığım pürdikkati okuyorum.bu videolarınız sayesinde hiç bilmediğim ufuklara yelken açtım.felsefeye müdahil oldum kendimi iyiye yönelttiğimi düşündüğüm şeyler okuyorum.ve yarını ilk işim gidip yıllar yılı içine birikim yapacağım bir defter almak.iyi ki rastgeldim size çok şükür sizi ve mutluluğu bulduğum için
Hoş geldiniz aramıza ^^
İstanbul'da öğrenciyim 4 yıldır. Çevremde hep türkçeyi konuşamayan, şiveli konuşan insanlar olunca türkçem bozulacak diye endişeye kapıldım. Kendimce çözümü de Reşat Nuri, Sait Faik gibi türkçeyi güzel ve benim konuştuğuma yakın kullanan insanları okumakta buldum.
Allahım! Aydınlandım gerçekten ya, Harika bir kadınsınız 🌸
İhsan Oktay Anar'ın Yedinci Gün kitabını okumadıysanız kesinlikle okuyun derim. İçinde 500 değil belkide 5000 kelime var ve oldukça akıcı bir kitap. İçinde tarihi şahsiyetlerin olması da ayrı bir güzel.
😂 Allah seni de güldürsün arkadaşım. Arkadaşım dedim çünkü uslubunu acayip sevdim ve içimden hep gülesim var. Belki de kendimden de bir şeyler gördüğüm içindir. Gülmek! İnsan gülmeyi unutunca ve bunu hatırlayınca içi mutlu olur. Hayat ona daha güzel gözükür. Enerjin hiç değişmesin inşallah. Senin gibi insanlar gerekli. Gerçekten... Sağol 😅
Ya sen ne harika bi kadınsın! Bu nasıl mükemmel bir kanal! Benim karşıma neden daha önce çıkmadı? 😩 bütün aradığım soruların cevabı sendeymiş.
Kitap okuma alışkanlığı kazanmış, ama doğum çocuk büyüt, okul çağı derken azaltmıştım hatta uzunca ara verdiğim de oldu. Şuan kızımın okula gitmesiyle bana kalan bolca zamanla tekrar başladım. Ama nasıl susamışım , nasıl özlemişim Allah’ım anlatamam. Alışveriş yapıyorum, eve geliyor onları açıyorum seviniyorum çocuk gibi😀
Yok böyle bir haz. Bu hayatta hepimizin bi ilgi alanı , hoşlandığı şeyler mutlaka var önemli olan onu bulabilmek. Benim de kitap okumakmış , keşfettiğim için çok şanslıyım. Bi kere hiç yalnız olmuyorsun, karakterlerle aranda müthiş bir bağ oluyor. Dışarıdaki sahte yüzlerden değiller, dedikodunu yapmazlar. Ne zaman istersen seninledirler yaa daha ne diyim aslında söylenecek çok söz var ama acırım kitap okumayan, gününü boş geçiren insanlara. Baya uzun oldu umarım sıkmadım sizi. Kendinize iyi bakın🌸
Çok yararlı oldu video teşekkür ederim. Kindle gibi bir aleti kendim hiç kullanmadım ama kullananlardan aldığım bilgiye göre ekranı normal bilgisayar ekranından çok farklı ve gözü yormuyormuş, siz de gözünüze yazık etmeyin ekrandan okumamanızı öneririm, parlaklığı da kıssanız mavi ışığı da azaltsanız olumsuz etkisi illa oluyor.
Ben sizi yeni keşfettim ve videolarınızı dinlemeye başladım. Podcast olarak da indirip dinlemek istiyorum. Ayrıca Defne Hanım'la olan sohbetleriniz çok hoş. Sizin tok ve gür sesiniz ile onun yumuşak ve duru sesi sohbete çok güzel bir kontrast katıyor. Çok faydalanıyorum... Bunu dile getirmeyi borç biliyorum... Lütfen imkan ve zaman buldukça devam edin.. Sevgiler :))
Çok teşekkürler Ayşe Hanım :)
2 videoyu da izledim not alma işlemini hayatıma geçiricem tesekkürler :*)
Emeğinize sağlık. Sanatçı ve küratör Emre Zeytinoğlu'nun kitaplarını paylaşmanızı umutla bekliyorum. Zamanınız el verirse tabi. Şimdiden teşekkür ederim 🙏💐💐💐
Vallahi gene muhteşem bir yayın ve içerik olmuş, o kadar güzel yerlere değinip, insana fayda konusunu o kadar hoş işleyip bizlerin önüne getiriliyor ki, tebrik etmemek elde değil. Alın size nitelikle okur nasıl olur, ne olur, ne yapıp, ne edeceksiniz , tüm sorularınıza yanıt veriyor. Internet kullanımına böyle baktıkça, insanlara fayda yönünde sunuldukça ne kadar gereken bir nimet olduğunu da daha iyi anlıyoruz. Gayet iyi bir yayındı tekrar tekrar teşekkürler.
Boş zamanlarinizda ne yaparsınız ? Sorusuna ; "kitap okurum" şeklinde cevap verildigi sürece kitap okuma alışkanlığı kazanilmaz ki...
Kitap okumak yemek içmek gibi değerlendirilmeli bence.
Emeğinize sağlık.
Çoğu zaman ben de 2 kitabı aynı anda okurum. 1 tanesi tarih-araştırma diğeri roman olur. Tarih bazen sıkıcı gelebiliyor, roman ile kafamı dağıtıyorum. Denemeyen arkadaşlara öneririm.
Tarih kitabını 30-40 sayfa, romanı 60-80 sayfa arası okuyorum, bu da genellikle bölümün sayfasına göre değişiyor. Kitaba başlamadan önce bölümlerine bakıyorum ona göre günlük hedef koyuyorum kendime.
Ayırca çok da hızlı okumuyorum ilk videoda dediniz ya içim rahatladı, "herkes hızlı okumak zorunda değil".
Not alma olayı bende de var. Kitap okurken önümde bir karalama kağıdı olur, kitapta hoşuma giden bir bilgi olursa sayfasını not alırım daha sonra ki bu genellikle kitap bitince olur, bu notları deftere geçerim. Ara ara geri döner okurum. Böylece o bilgi aklımda kalır. Bunu da yapmayan arkadaşlara öneririm.
Kitap okumayı seviyorum, ayda 1 yada 2 kitap bitiriyorum. Bütün bir hayatımı almıyor, filmimi de dizimi de izlerim, oyun da oynarım, spordu gezmeydi vs kitaptan başka bir hayatım daha var :)
Bence her okuma yapıldığında 3 veya 4 kitap aynı anda okunulmalı. Bunlardan bir tanesi roman gibi kafa dağıtacak ve eğlendirecek bir türde iken, diğerleri okuma yaptığımız alanda, karşılaştırma ve dolayısıyla analiz yapabilmek için çeşitlilik yaratmak amaçlı olmalı.
Ceren abla harika bir enerjin var. Seni ilk kez dünyalı filminin incelemesini yaptığın video ile keşfetmiştim. Şimdi bu 2 parçalık videonu da izledim samimiyetini özlediğimi fark ettim. Keşke yakın çevremde olsaydın senden faydalanmayı öyle çok isterdim ki. ❤️🌸
Fayda sağlayabiliyorsam buradan sağlayabiliyorum en çok. Sevgiler
@@Tarih_Obası çok mutlu olduum, sevgilerr😊
Videonun bitmesini beklemeden yapıyorum yorumumu, sabredemedim.. Hayran kaldım bu nasıl güzel bi anlatım? Karakterinizin netliği, niyetinizin güzelliği.. O kadar mutluyum ki böyle ruhuma aklıma iyi gelen bi kanalla ve tabii ki böyle bi insanla karşılaştığım için.. Abone sayısıyla kanalın niteliğinin değerlendirildiği bu dönemde sizin tek bir takipçiniz olsa bile o ben olmak isterdim ve yine aynı keyifle izlerdim.. Sevgiyle, sağlıkla, bilgiyle kalın :)
Çok teşekkür ederim, çok mutlu ettiniz. Benimki gibi bir kanalın bu abone sayısı ve izlenmeye ulaşması bana mucize gibi geliyor. Ama aslında bilmek anlamak taliplisi insan çok, bunu fark etmek çok daha güzel.
@@Tarih_Obası Kesinlikle çokuz, siz anlatın biz dinleyip araştırıp öğrenelim.. İyi ki varsınız tekrar teşekkürler 🌿💦💛
Nefesinize sağlık. 😇 Çok verimli bir yayın 💝
Keyifli sohbetiniz ve ufuk açıcı paylaşımlarınız için teşekkürler.
Edebiyat kitapları için not alma fikri çok güzelmiş teşekkürler 💕
Abla okuma alışkanlığını yeni kazandım ve daha da geliştirmek için videonu izledim kafamdaki tüm sorulara yanıt buldum ve kendime daha iyi bir plan hazırladım okuma konusunda. Sana çok teşekkür ederim ❤ Cs'ye de selamlar.
Yahu ne güzel iş yapmışsınız kanalınıza yeni geldim. Bu serinin devamı gelsin hatta toplum içinde nasıl davranılır, insan ve doğa sevgisi nasıl oluşur, nasıl kendimizi eğitebiliriz gibi artık yozlaştığımız hangi konu varsa çocuğa anlatır gibi anlatın da ülkenin görgü, saygı seviyesi artsın. Çok tebrik ederim sıkı takipçinizim bundan sonra.
Sağ olun fakat asıl konularımız tarih, felsefe, folklor, kültür tarihi gibi şeyler.
En güzel kitap seçme yöntemi oluşturan listelerden bakarak değil kitapçılarda ve kütüphanelerde araştırarak bizzat kendinizin seçmesidir. Kendiniz için en uygun kitabı isabet ettiriyorsunuz emin olun. Kitapla bir ilişki yaşıyorsunuz kimsenin bilmediği, uyanınca onu düşünüyor, akşam hemen eve gelip o kitabı okumak ve aranıza kimse girmesin istiyorsunuz. Ve daha neler neler yaşıyorsunuz.😊
İyi ki varsınız, yayınlarınızı severek takip etmeye başladım ❤
33:37 Enteresandır, çok verimli bir ortam. Kaç kitap bitirdim öyle. 😊
Bilgi içeren tarih kitapları ile alakalı anlattığınız yöntemleri uygulayacağım . Çok teşekkür ederim verdiğiniz bu değerli bilgiler için Ceren hanım.
Merhaba Hocam, o kadar güzel ve açık anlatmışsınız ki bazı yerlerde kendimi "Sahi ya neden bu kadar kasıyoruz?" derken buldum. Ayrıca kendi çapımda okuduğum edebi eserlerden notlar çıkartırdım ama son zamanlarda ne istediğim konusunda aklım çok karışıyordu. Sonra siz o kadar güzel ifade ettiniz ki işte bu, dedim. Neyi neden sevdiğim üzerine notlar almak. Siz bununla ilgili konuşurken notlarımda işin bu kısmına fazla değinmesem de bir eseri okurken gün içinde bunlar üzerine düşündüğümü farkettim. Sanırım bize doğru gelen şeyi yaparsak yaptığımız şeyler gözümüzde birer kaybı andırmayacaktır. Teşekkür ederim. İki video da çok mantıklı ve zihin açıcıydı :)
Çok güzel düşünmüşsün bence ^^
o kadar güzel bir video olmuş kii süper!! :)))
Aslında videonun sonunda çok güzel bir yere değindiniz ceren hanım. Zamansızlık, hızlanan çağ, herşeyi hızlı yapma isteği
Çok faydalı bir içerik. Teşekkürler.
uyumadım izliyorum :) Kitap bence okudukça okunur :D Şaka bir yana başlayınca bırakamıyorsunuz. Eğer hoşunuza gitmeden okuyorsanız atın başka birini alıp başlayın.
Turan Dursunun nasıl öldüğünü öğrenmiştim ve tüm kitaplarını okumuştum…
Merak gerçekten çok önemli.
Emeğinize sağlık, sizi keşfettiğim için mutlu oldum..
Romanını sabırsızlıkla bekleyeceğim 🤗
Sorumun cevabını aldım teşekkürler 😇 'kitaptan ne beklemeliyiz?' Kısaca okumak bize haz vermeli kah bilgi ile kah akışı ile
Sizi ve kanalınızı daha yeni keşfettiğim için epey üzgünüm, resmen şu birçok “boş içerik” ile dolu olan platformda bir cevher gibisiniz. Yıllardır YT’da birçok kanalı takip edip saatlerimi bu platformda geçirsem de kanallara bıraktığım yorum sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Fakat size yorum yapmaktan kendimi alıkoyamadım. Şimdilik sadece iki videonuzu izlemiş bulunmaktayım, diğerlerini izlemek için de epey heyecanlıyım. Böyle güzel içerikler ürettiğiniz için teşekkür etmek istedim, umarım birçok kişi benim gibi sizi keşfeder ve paylaştıklarınızdan faydalanır. Konuyu tam bilmemekle birlikte bir kitap planınızın olduğunu gördüm, umarım içinize sinen bir kitabı yazıp bizlerle paylaşırsınız, okumayı çok isterim. İyi günler diliyorum. ✨
çok teşekkürler, izlendikçe varız, var olun :)
Okurken bunalinan kitaplara Kafka'nin Dava'sini da eklemek isterim. Hukuk fakultesi ogrencisiyim okuldan okumamiz istenmisti sinavda bahsedilecekti. Belki gorus katmistir bana sistem sacmaligi adina ama duvari tirmaladim okurken. Okuka aliskanligim vardi kaybettim yeniden baslamaya calisiyorum ama don kisota da bi isinamadim bir de sanirim dandik bir ceviriydi yarim biraktim.
Ablacım o tatlış yanaklarından öpmek istiyorum yaaa bana öyle bir teknik gösterdin ki çok teşekkür ederim. Ben Sosyoloji Dr öğrencisiyim o terimsel notları öğrendiğim kavramlara uygulayabilirim çok rahatlıkla... her gün o kadar çok şey okuyorum, dinliyorum ki unutuyordum hep düşünememiştim gerçekten bunu teşekkür ederimmmmmmmm.
ablayı yedirmeyiz kimseye lütfen az ötede kültürlen .!!!!
ben de kitap okuma alışkanlığımı kaybetmek üzereydim. Gün içinde iş okul vs derken o kadar şey okuyup yazıyordum ki artık bir harf daha görmek istemiyordum. Ama alttan alttan da bir başka olay örgüsünün içine karışıp kaybolma arzusu dürtüklüyordu. Okuduğum bazı romanlar gözümde canlanıyordu falan. Hayat telaşından sıyrılıp bir romana sığınma hissiyatım çok ağır bastı en sonunda storytel hesabı açtım. Sadece roman dinleyebiliyorum ama içimi biraz olsun rahatlatıyor. Yatmadan önce hazırlanırken ve uyumadan öncesine kadar yarım saat bir saat dinliyorum. Şimdilik idare ediyoruz, bakalım.
Çok teşekkür ederim, çok faydalı oldu.
Michelle Ende bitmeyen öykü çok güzel çekiyor içine belki çoğu kişiye alışkanlık kazandırır
Tarihle alakalı beğendiğim bir kaç kitap tavsiye edebilirim
.Eski Roma-Simon Baker-Say Yayınları
Roma'nın bazı önemli dönemlerinden(sezar,augustus,neron vs) çöküşüne kadar basit bir dille anlatan güzel bir kitaptır.Roma dönemini seven ve içeriklerini tüketenlerin beğeneceğini düşünüyorum.
.Tarihe Yön Veren Büyük Komutanlar:İskender,Hannibal ve Sezar-Barry Strauss-Say Yayınları
Çapraz kurgu ile bu üç liderin aynı başlıklar altında sırasıyla çeşitli özelliklerinin incelendiği bir kitap.Bu insanların düşüncelerini ve amaçlarını, her birinin kendi dönemine göre güzel bir şekilde inceleyip,empati kurmanızı sağlıyor.Savaş ve strateji seviyorsanız okumanızı tavsiye ederim.
.Fedailerin Kalesi:Alamut- Vladimir Bartol-Koridor Yayıncılık
Hasan Sabbah,Ömer Hayyam ve Nizam-ül Mülk'ü konu edinen,daha çok Hasan Sabbah ve müritlerini işleyen muhteşem bir kitaptır.Yazarın dili gerçekten muazzam akıcı ve betimleyici.Sanki bir film izliyor gibi okutuyor kendini.Yozlaşmanın,insanların hayaller vaad edilerek nasıl manipüle edilip kullanılabileceğini harika bir şekilde anlatıyor yazar.Günümüzün hacı hoca/cemaat yapılanmalarının nasıl olduğunu ve kitleleri arkasına alan kirli siyasetin iç yüzünü gösteriyor adeta.Tarihi bir efsane çok güzel bir şekilde kurgulanmış bu kitapta.
Özellikle kitap okumaktan sıkılıyorum diyenlere tavsiye ediyorum.Belki de kitap okuma hazzını bulabilirsiniz bu kitapta.
Teşekkür ederim
Yüreğineze sağlık çok güzel faydalandık saygılar...
Birçok insanın ilgisini çekebileceğini düşündüğüm bir kitap tavsiyesi yapmak isterim. Dr. William R. Maples, Ölüler de konuşur.
Hocam kitabı sesli okumamız bizim kendimiz üzerinde ne tür değişiklikler olur?
Neden Tarih Obası kanalındasınız? Çünkü konuyla ilgileniyorsunuz. Neden TikTok uygulamanız var? Çünkü konuyla ilgileniyorsunuz. Her TikTok vidyosunu seyretmediğiniz gibi, her kitabı da okumak, her kitapla ilgilenmek zorunda değilsiniz. İlginizi çeken bir kitap bulursanız, onunla daha çok vakit geçirirsiniz.
Sartre'nin sözcükler kitabına bayılırım. Ama bunaltı, o zamanın sosyal deneyi gibi birşey olmuş heralde :)
Bulantı*
Teşekkürler..
Çok güzelsiniz gerçekten. Anlatınız öğretileriniz o kadar yerinde ve o kadar güzel ki. Videonun henüz yarısındayım fakat buraya da bir kitap bırakmak istiyorum. KİTAPLARI NASIL OKUMALI?-Mortimer J. Adler. Ben bu kitabın henüz ilk 60 sayfasını okudum ve sonra bu videoyu not almıştım şimdi bunu izliyorum. Sizin anlattıklarınızı bir kitap derinliğinde kapmsalı ve çok kaliteli bir şekilde yazmış yazar. Bir kaç arkadaşa ulaşırsa bu yorumdan kafi. Anlatınızı beğeniyorum. Sağlıklı günler dilerim.
Çok teşekkürler!
peter pan'ın telif hakkı yok sanırım. üzerine yorum yapa yapa ingilizce olarak okusanız ben izlerim. ağır bi dili de yok, ingilizce çalışanlar için güzel bi pratik olabilir.
Çok faydalı bir videoydu. Gerçekten yeni şeyler öğrendiğimi hissettim ve önceden de bildiğim bazı bilgilerin pekişmesini sağladı. Teşekkürler.
bu arada akıcı tarih kitabı önereyim kendi favorim "Vlad: Son İtiraf" III.Vlad'ın hayatını anlatıyor.
Arkadaki kitaplıkta gözüm kaldı. Süper
Sizi harekete geçiren duygulardır.
Benim kitaplarımı nasıl okumalıyım,ne zaman hangi kitapları okumalıyım karmaşamın ve okurken zorlandığım,haz alamadığım klasikler üzerine hissettiğim ‘ben okurken haz alamıyorsam daha zamanı değil galiba ‘ yada ‘bunu ben beğenmediysem anlamadığımdandır (ki hala doğru olabilir) sonuçta tüm dünyaya mal olmuş , büyük kitleler tarafından beğeniyle karşılanmış kitaplar bunlar ‘ düşüncelerimin üzerine ev arkadaşım tararından öneri üzerine izlediğim bi bölüm oldu. Bende farkındalık yaratmanın yanısıra farklı perspektifler edinmemide sağlayan bi konuşma oldu. Müteşekkirim Ceren Hanım.
Estafur, yardımcı olduysa ne mutlu.
abla sende gördüğüm bütün kitaplar pahalı :D
faydanız dokundu..tşkler
Sempatik bi okuyucu hım gözel..
Armut piş ağzıma düş şekline çok alıştırılmış insanımız. Bu sebeple herşeyin kolay yöntemine en kısa şekline ulaşmak istiyor .
😊👍
Ses yok mu?
26:02 korku filminde korkmak gibi bir durummuş o zaman.
Tasavvuf servetifunun edebiyatı eserlerinin dili agır geliyor en yüksek verilmede okumak istiyorum ne önerirsiniz bu eserler için
hızlı okuma teknikleri her kitapta uygulanabilir mi yoksa sadece makale vb. yazılarda mı uygulanmalı
Hızlı okuma tekniğine ve gerekliliğine inanmıyor ve uygulamıyorum.
Şuan Mustafa Barış Özkök'ün Eğlenceli Türk Tarihi kitabını okuyorum. Haluk Tatar tavsiye etmişti. Çok beğendim. Kolay tüketilebilen sade bir kitapmış. Başlangıç seviyesinde bir kitap tabii. Sen nasıl buldun kitabı?
Tabii ki okumadım, ben zaten eğleniyorum akademik kitaplar okurken.
Eğer kitap yazarsan büyük zevkle alırım 😍 15:18
E-kitabın işaretleme ve not alma özelliklerine o kadar alıştım ki basılı kitap okumak artık bana çok zor geliyor. Okuduğunuz bütün kitapların işaretli yerlerinin ve notlarınızın her an elinizin altında olması, aklınıza geldiği anda hiç beklemeden, eve dönüp kitabı karıştırmadan ulaşabilmeniz çok büyük bir nimet. Her kitabın, hatta Türkçe içerik aranıyorsa büyük bir çoğunluğun e-kitap versiyonu yok. Durum böyle olunca ben de kitapların basılı versiyonlarını satın alarak kitaplığıma koyup, işin okuma kısmını internetten indirdiğim epub versiyonundan hallediyorum. Vicdanım da rahat oluyor açıkçası.
Muhteşem bence.
harika
Abla benimde kafamın takıldıgı mesele var: sessiz okurken iç ses geliyo normal bi şeymi zararlı mı.Ve okuyorum ama okurken bile cümleleri unutuyorum odaklanamıyorum senin iki videonu izledim ama kitapla sanki alakası yok gibi brnim meselelerimin. TH-cam ta araştırma yapıyorum iç sesten nasıl kurtulursunuz, göz ile okuma nasıl yapılır, iç ses duymadan nasıl anlayarak okuruz böyle şeyler çıkıyo. Bu videoları ciddiye almalımıyım okurken iç ses normalmi iç seste benim anlamamı engelliyo mu. Çünkü dediğiniz diğer sıkıntı yapacak etkenler yok gibi.
Biraz alakasız bir soru olacak lakin Nabokov'un Dostoyevski'yi kötülemesine ne yorumda bulunursunuz? Nabokov'un Rus Edebiyatı Dersleri kitabını okuduğumda bu yönü beni oldukça şaşırtmıştı. Kendisi önemli bir roman yazarı olmasının ötesinde edebiyat alanında oldukça donanımlı bir kişi. Ancak söz konusu edebiyatın devlerinden Dostoyevski olunca Nabokov hakkında olumlu düşünememeye başladım.
Kişiliği tuhaf biri zaten adam. Dostoyevski için ne dediğini bilmiyorum ama çok önemli de değil. Yazınını beğeniyorum.
36:22 aybike ablaya selam olsun
Ben de başlığı görünce "bu soru ciddi mi ya?" diyen tayfadandım, sebebi de çocukluktan beri okuyor olmam. on yaşımdan bile küçükken çocuk dergileri okurdum ama sonrasında bana okumayı asıl sevdiren Harry Potter oldu :) senin Peter Pan sevgin gibi aşığım Harry Potter kitaplarına.. onlarla büyüdüm çünkü, o dostluk, macera, cesaretle çevrili büyülü dünyada büyüdüm.. 25 yaşımdayım ne zaman canım sıkılsa filmlerini izlerim, kitap serisine tekrar başlamayı düşünüyorum, sanırım 70 yaşıma bile gelsem okurum :) aka o sayede okumayı ve yazmayı sevdim inşallah herkes öyle bir kitap bulur.
ikinci olarak not alma şeklini kendime örnek alacağım 💕 ben genelde altını çizdiğim yerleri yazmakla ve kelime haznemi geliştirmek için bilmediğim kelimleri not almakla yetinirdim. bundan sonra daha detaylı yazmayı düşünüyorum.
yine çok keyifli ve faydalı bir sohbetti, iyi ki varsın 💫
Kitaplar sesli olarak mı okunmalı yoksa içimizden mi okuyalım?
🙏
Azerbaycan' da yaşıyorum Lezgi ve Avar ırkından arkadaşlarım var Azerbaycan Türkçe' sinin yanı sıra Avarca ve Lezgice de konuşabiliyorlar.Örneğin Avar olan arkadaşım ilk Türk topluluklarından olan lise 1 de gördüğümüz Avarlardan mı? Yoksa o Avarlar başka mı ? Ayrıca ilgimi çeken bir konu oldu eğer ilk Türk topluluklarindan olan Avarlardansa bunca yıldır "zaman " kelimesine "zaman" diyorlar. Yani hem Türkçe de hem Avarca da zaman kelimesi aynı anlama geliyor.Adeta zaman kelimesi zamana meydan okumuş gibi bir şey ...
Bilemiyorum.
Ben size aşık oldum galiba!
16:20
35:50
Ceren Hanım Büyük kaçgun tarihimizde neredeyse hiç anlatılmıyor. Bu konuyu sizden dinlemek isterim.
İleride inşallah.
👌👌
18:08
16:47 Nabakov değil Nabokov yazıyor.
ancestor diye bir oyun var maymunlarla evrimi temel alan bşr oyun evrim ağacı oynamıştı ilgnizi çekermi
böyle içime su serpen bir video
Abla nolursun yorumuma cevap yazar mısın
Seda
twitch'de yorum atmak için son 1 haftam :D haha yorum atmak için 1 ay takip isteyen gördüğüm ilk kanal
Bizde böyle şekerim. Mecburuz.
32,09 dan sonra koptum
29
Öncelikle bu harika video için teşekkürler, kitap okuma alışkanlığı kazanmakla ilgili yapılan videoların en gerçekçisi olduğu kesin. Peter Pan'ı benim haricimde de bu kadar seven birilerinin olduğunu görmek beni ayrıca mutlu etti, çocuk kitabı denilip gözardı edilen ama aslında çoğu yetişkin kitabından daha derin bir hikayeye ve alt metne sahip bir kitap. Özellikle Peter Pan ile ilgili muhteşem bir video önermek isterim; Peter Pan ve Wendy'nin aslında aynı kişi olduğunu, Wendy'nin babasının cinsel istismarına maruz kaldığı için Peter Pan'ı kafasında yarattığını ve Captain Hook'un da Wendy'nin babasını temsil ettiğini iddia eden harika bir analiz videosu. Kitaba olan sevgimi kat kat arttıran bir video olmuştu benim için. th-cam.com/video/HwhOllKqgg8/w-d-xo.html
.
Ya hiçbir şey anlamıyorum acaba salak mıyım kafayı yiyicem anasını satıyım. Defalarca okudum. Bende okuduğunu anlama yeteneği mi yok gerçekten anlamak istiyorum artık
Albert Camus un Yabancı kitabı gerçekten çok sıkıcı ince bir kitap olmasına rağmen bitmiyor