Arkada soruları soran adam (adını unuttum) çok iyi. İnsanı rahatsız etmeden, egosuz, dalgasız gayet saygılı ve olması gerektiği kadar bir tevazu ile soruları soruyor. İnsan dinlerken yorulmuyor. Teşekkür ederim 🧡 🌿
@@Turanid.209Bir Palu hikayesi anlatayım.Adam karısının ailesine uyku ilacı veriyor hepsine te* ediyor.Uyandıklarında başlarına gelene şaşırıyorlar.Adam der ki hepimize cinler tec* etti ve başlarına gelecek olaylar katlanarak devam eder drvamında aralarından biri öldürülür diğerleri hapisaneye girer.
-Kitap ile değil konularla iletişim kurun bu kitaptan ne öğrenebilirm diyin kitabın tamamını okumanıza gerek yok -Kişisel gelişim kitapları okumayın -amacın ne ödev mi kendini mi bir konuda geliştirmek istiyorsun -Amacın öğrenmek olmalı iyi gözükmek olmamalı bilgi seni geliştiren birşey olmalı öğrendiklerini uygulayıp gelişmelisin -Bazı konularda belgesel izlemek daha önemli kitap okumaya kıyasla örn :sanat tarihi uzay belgeseli -Sesli kitap yerine normal kitap okumayı tercih edin -Kendinizi geliştirmek için okumalısınız -LibraryGenesis kitap dergi makale platformu kitap almaya param yok diyorsan
TH-cam’de binlerce kişinin videosunu izledim. Hep oynatma hızını artırırım. Tek istisna var sizsiniz. Sizde oynatma hızını düşürüyorum. Biraz yavaş olsa sindire sindire dinlesek 😊
Emrah hocayı yer yer sosyal mecralardan izlemiştim. Fakat ilk defa bu içeriği baştan sona izlediğimde ne kadar aynı düşüncede ve davranışlarda olduğunu gördüm. En çok ''kişisel gelişim'' saçmalığına inanmamamız ve Jules Payot'un irade eğitimi kitabından bahsederken kitaplığımda ki aynı kitaba gözümün ilişmesi ve gülümsemem oldu. Teşekkürler.
Kişisel gelişim kitapları okunmamalı dediğinde gönlümü çok büyük kazandı Hoca. Sesli kitabı zaten okuduğum kitapları pekiştirmek için kullanıyorum o zaman işe yarıyor yoksa yeni kitap dinliyorsanız biraz ütüden sakin işler yapıyor olmak lazım. kafa tüm bilgileri işlemiyor. özellikle öğrenilen yabancı dilde kitap dinlemekten istifade ediyorum. onda garip bir durum var okuduğunuz ya da dinlediğiniz zaman özellikle romanlarda aklınızda oluşan imgelem farklı oluyor. farklı bir dilde dinleseniz dahi dinlerken sadece imgelem olarak aldığınız için türkçesini de okuduğunuzda çok iyi hatırlıyor oluyorsunuz. Staja gelen arkadaşlara önce şunu soruyorum: "bu aralar çantanda hangi kitap var?" yani bizim büyüklerimizden gördüğümüz bu idi. taşınamaz çantalarla gezdik devamlı hafta sonu için bir tez kopyası olur, girilmeyecek bir konunun hiç gereksiz olsa da taşınan ders notu olur ya da demir ihracat raporu olur. o çanta dolu olacak. içinde bir kitap olmazsa boş kaldığın anda telefona bakarsan tabi az okursun. Okuma oranımız bence kadınlar arasında erkekler arasında olandan çok daha yüksek. Bu kaliteli bir okuma mıdır yoksa sadece okuma mıdır bunu bilemiyorum. Kültürü yaymak adına birilerinin bir şeyler okuyor olması bile bence yeterli.
ESG hocam İrade Terbiyesi'nin 100. sayfasındayım, yeni mezun psikolog olduğum için alan okuması amaçlı başlamıştım evet 20. yy başına göre yazılmış ancak genel çerçevede motivasyonsuzluk, özkontrol eksikliği, bireysel disiplin gibi değindiği konular günümüzle de çok uyuyor. Dikkat dağıtıcı etmenler değişmiş sadece, o zamanlar bahsettiği gazete yerine sosyal medyayı oturtabiliyoruz mesela. Bir eserin ölümsüzlüğü de böyle bir şeymiş gerçekten bunu anlamamı sağlayan kitaplardan biri oldu.
Dikkat dağıtıcı etmen o zamanda medyaydı şimdi de medya.Kitabı okuyunca fark ettiğim o zamandan bu zamana tespit edilen sorunların katlanarak arttığı gerçeği.ESG hoca o kitap konusunda zamanına göre yazılmış derken bence biraz haksızlık etmiş.
23:45 öğrenciyim fuckfakirim. hayatımda doğru düzgün tiyatroyu üniversitemin düzenlediği tiyatro festivalde izledim. çok sevdim. özel hatamda da gitmek istedim. pandemi başladı. izmirde yaşıyorum. izlemeye değer sahnelenen tiyatro eseri yok. olsa bilete param yok. bi dönem izlemek istedim para ayırdım gidemedim. yapabildiğim tek şey youtube dan provalarını izlemek. hayat çok yorucu ve monoton. her geçen gün aynı şeyleri yapmaktan salaklaşmaya başladım
@@OMNIBUSLIVE Şimdi nasıl bilemem de 2012'de ben mezun olurken öğrenim kredisi ile yurt ücretini ödeyip aylık akbil alıyorduk. Az bir şey kalıyordu elimizde... Devletin verdiği öğrenim kredisi yine devlete gidiyordu. Üstüne bir de faiziyle borçlu çıkıyorduk. Devlet'in gözünde süper sistem valla, önce kredi ver sonra o krediyi kendi kurumlarında harcat, okul bitince faiziyle geri al!
@@OMNIBUSLIVE Bir de bu videoda başlangıca saçma bir "intro" konulmamış olması çok iyi. Fragman yapayım derken spoiler oluyordu. Lütfen aynen böyle devam.
Ben sesli kitabı kitaba devam etmek için tercih ediyorum. Örneğin kitabı okurken iş yapmam gerekirse nerede kaldıysam sesli kitabı oradan açıp işimi bitirene kadar öyle devam edip tekrar fiziksel kitaba dönüyorum. Çok yararını görüyorum böyle. Ama sesli kitap gerçeğinin yerini tutamıyor maalesef. Enfes bir videoydu!
Safa hocam sefanız bol olsun...Enfes bir 101 serisi olmuş yüreğinize gönlünüze ve sesinize sağlık dilerim...İlgi alanım bilim ve Fizik çoklukla...Yeniliklerden ve gelişmelerden harikulade keyif almaktayım...Bana müthiş zevk ve haz veriyor popüler bilim dergileri...Sonrasında derinleşmek istediğim konular konusunda kitapçılara süt sağar gibi sağmaya gidiyorum...Bu faaliyetimin kendisi bile bambaşka boyutlarla tanıştırıyor beni...Özellikle ikinci el satışlar yapan yerleri ziyaret edin derim...Şu unutulmasın bilginin eskisi yenisi olmaz daha çok ihtiyaç duyulanı ve daha az ihtiyaç duyulanı olur...Bazen eski bir kitapta geçen tek bir tümce hayatınızın tüm bakış perspektifinizi değiştirebilir...Ben bunu uzaydaki teleskoplara benzetiyorum...Merceği ne tarafa çevirirseniz orada varolanı görürsünüz...Üstelik teleskoplar gereksiz gürültüde çıkarmazlar...İyi kitapta böyledir işte...Sizi alır sonsuz derinliklere düşüncelere irdelemelere sevk eder...Bir kitap size geçen zamanı unutturamıyorsa ya o kitap size hitap etmiyordur ya da büyük ihtimalle çöptür...İyi kitap seçmek ne kadar derinlere dalabileceğinizin cesareti ve bilgisi ile mümkündür...İlgi merak şevk ve ünsiyet yani yakınlık duymak bağ kurmak ihtiyacını hissedebilmek ister...Kedi gibi meraklı keşfedici ve analizci olabilmeliyiz...Tarihten ve sosyolojiden zamanında soğuttular beni...O kadar çok yalan o kadar çok palavra kurguyu doğruymuş gibi sundular ki bilimde nefes alabildim...Bundan 20 sene önce kitapların tanıtım posterleri vardı...Bizdekiler çoğunlukla hep siyasi kitaplardı ayrı mesele...Postmodernizm felsefe sinema cinsellik edebiyat hep cep kitaplarından çizgi resim sayfalarla giriş yapmıştık...Kitaplık diye bir kitapçık vardı...Yeni basılan romanların ve yazarların tanıtımları yapılırdı...Oralardan biŕşeyler edinmeye çalışırdık...Şimdi daha çoklar fakat fazlaca kalabalıklar..............Zaten hepsi raf dekoru halinde genelde....Safacım herkesin safahati kendi cennetini tasvir eder...O kadar güzel olsaydı Ademle Havva yeryüzüne inmezlerdi...Demek ki cennettede sıkıntı mevcut...Bi de merak...Kitaba 50 TL verme hikayesine gelirsek...İyi bir kitaba 1 milyon dolar da verilir...He öküzlerin öyle bir dertleri yoktur çünkü onun yakıtı ottur...Son söz kitapçılarda TDK ya ait olan terimler sözlüğü Fizik Kimya Biyoloji Tekstil Trafik v.b terimler sözlüklerini bulamadım...Niye Türkilizce olduk El-Cevap...Sevgilerle...
Kings and Generals dendi, EpicHistory dendi mest oldum. Hem Esg'den seal of approval aldılar hem de Esg'nin kendisi de içeriğe bakmış olabilir diye düşündürdü.
23:09'da ESG'ye katılıyorum cidden. Kütüphane olsa bile oturmaya yer yok. Zincirleme bir problem adeta. Cafe'de otursan para akıtman lazım baya. Gerçekten zor... Kültürlü bir insan olmak için bile isteye engel koyuluyor adeta.
Bir şeyin adı çok varsa kendisi yoktur; Burkina Faso, güvenilir insanlar ülkesi anlamına geliyor olmasına rağmen Yolsuzluk Algısı Endeksi'nde sadece 40 puan alabilmiştir ve 85.sırada bulunmaktadır. Edit: Türkiye'nin de 40 puan almış olduğunu ve aynı sırada olduğunu fark ettim...
Burkina Faso'ya bu isim devrimci demokrat asker Thomas Sankara tarafından verilmiştir. (Bundan önceki adı Yukarı Volta'ydı) 4 senelik iktidarında ülke için elinden geleni yapmış olsa da ondan sonra Fransa destekli darbe ile indirilmiştir. Ülke şu anda yeni-koloni statüsündedir. Ne kadar bağımsız gibi dursa da Fransa'nın emrinde bir ülkedir.
Burkina Faso’da (ve Batı Afrika’da) yıllarca çalışmış biri olarak, bölgesinde en dürüst insanlarının olduğu yer diyebilirim. Tabii ki fakirlik, yolsuzluk, şu bu kolay değil, ama saygı duyulacak dürüstlükte insanlardır tanıdığım Bukinabeler.
Lisedeyken her hafta bir kitap bitirirdim. Şimdi çalışıyorum, evliyim, çocuk da var. Geçen kindle'dan baktım 2020'den beri bir kitap okuyabilmişim o da 1020 sayfanın 89%u. Yani köpek gibi çalışıyoruz. Kitap okumak artık lüks bu halka.
@@GokhanAksu89 adam belki doktor, yıllarca tıp okusun düzgün bi kariyeri olsun istesin ama yoğunluktan kitap okuyamıyor artık diyelim mesela, kitap okumak için yıllarını verdiği mesleği bırakıp vardiyalı güvenlik olsun, harika tavsiye
Türkiye’de kitapların pahalı olduğunu düşünmüyorum, ESG’nin dediği gibi bazı dükkanlarda kahveye 20 lira verilen, sigaranın yine aynı fiyatlarda olduğu ülkede bir kitabın 50 lira olması bence normal. Norveç ve Danimarka’da kitapçılarda yeni çıkmış romanlar 250-300 kron civarında (bugünki kurla 330- 400 TL) her ne kadar gelir düzeyi yüksek olsa ve alım gücü Türkiye’yle kıyaslamak doğru olmasa da bu fiyatlar çok yüksek. Mesela benzin üzerinden gidersek bu fiyata aşağı yukarı bir depo benzin alınabiliyor. Bu biraz öncelik meselesi, insanların farklı öncelikleri var her ne kadar hayat mücadelesi daha zorlu olsa da bence de Türkiye’de yeterince kültür tüketilmiyor
Abi adamın dediklerini google'a yazamıyorum ya. Her an farklı dilden farklı seyler geliyo telafuzu vs derken yenisi ekleniyor. KALITELI ADAMSIN VESSELAM.
İstanbul Kağıthanenin nüfusu 450 bin 2 tane kütüphane var.Bu kütüphanelerin içerisinde bulunan kitaplar da romanlardan öteye pek gidemiyor.Onu da geçtim.Yapılan yeni okulların çoğunda henüz kütüphane yok.Yetişkin olarak bizler belki kendi imkanlarimizla kitaba daha kolay ulaşabiliyoruz lakin ilkokul,ortaokul ve lise çağındaki öğrencilerin kitaba ulaşma imkanları pek yok.Okumamanın önündeki en büyük set bu olmasa da çok büyük bir etken.
İlk başta o kadar kıl oluyordum ki ESG'ye. Küfür edip geçiyordum. Bu ne böyle çok konuşuyor, boş yapıyor diyordum. Şimdi o düşüncelerim için özür dilerim. Gerçekten bilgileniyoruz, kendisini seviyoruz
Sizi takip etmeye karar verdim ve kanalın en başından başladım. Bu video bitmek üzereyken yazıyorum. Arkadaşın bir kitaba 50 lira neden verim isyanını o kadar komik buldum ki şu an dinlerken. Nerelerden gelmişiz ve 2 sene sonra yine aynı hislerde mi olacağız acaba. Ne kadar üzücü bizler için. Diğer videolarda da görüşmek üzere, iyi günler.
Kişisel gelişim kitapları ile ilgili bir şey söylemek istiyorum: Kişisel gelişim, öyle kullanma kılavuzu gibi okuyup uygulayıp sonuç alınacak bir şey değildir. Kişisel gelişim, yemek yemek gibi uzun bir süreç içinde uygulanıp faydasını ömür boyu farkında olarak veya olmayarak göreceğin bir süreçtir. O yüzden kişisel gelişimi en güzel besleyen şey kaliteli içerikleri uzun bir süreç içinde (ömür boyu) almak....
Hocam ağzınıza sağlık, kitap okumak ve toplumumuzda bilgi-kültür tüketimi konuları ile ilgili daha fazla video çekmenizi dilerim. Bireyin ilkokuldan itibaren okuma alışkanlıkları üzerine nasıl bir rutin oluşturması gerektiği ile ilgili değerli fikirlerinizi de merak ediyorum...
Hocam teşekkür ederiz.101 serisi çok güzel oldu. Türkiyede ya da Dünyada bilinmeyen ama görmeye değer yerleri kültürleri vb anlattığınız bi format güzel olabilir diye düşünüyorum.Sevgiler
@@erolunsal1406 Türkçe kaynak yok Amazon Türkiye'nin ticari anlaşması ile ilgili bir durum sanırım. Zira Yaşar Kemal'in Almanca çevirilerinden bazıları ücretsiz. Türkçe kitapları Hattuşa'dan kinfle'ıma indiriyorum şimdilik. Hattuşa'da belirli bir limit olmakla beraber ücretsiz Türkçe kitap indirilebiliyor.
1-Okuma eylemine sadece kitapla sınırlı bakılmış, bir noktada anlaşılır, belli bir yaşa gelen insanlar kendi altın çağlarını övme ve yüceltme de çok ısrarcı oluyor her ne kadar yenilikçi kafada olsalar da. Mesela şu an aktardığınız bir bilgi birikimi var bu videoda. Bu bilgi aktarımını yazıyla yapsanız da(yapmış olsanız da) video olarak da burada aktarıyorsunuz çünkü bu iletişim ve bilgi aktarımının olay ve cazibedar bir yönü var. Kutsanan kitap olayı bu işi çözseydi zaten siz burada bize video çekmezdiniz. 2-Teknik bilgi aktarımı ve günlük gerekli olan bilgi tüketimi farklı şeylerdir. Teknik bilgi aktarımı için uzun bir planlama ve ön bilgi gerekir. Bilginin bir sonraki noktasına ulaşması için teknik bilgi aktarımı önemli ve gereklidir. Bundan önceki çağlarda bu görevi kitaplar üstlenmiştir. Ama günümüz çağında özellikle de internetle birlikte teknik bilgiyi kaydetme ve teknik bilgiye ulaşabilme çok kolay bir ortam elde etti. Önemli olan bizim zihinleri bu bilgiye nasıl ulaşacağını öğretmektir.(Google veya arama motorlarını verimli kullanma, bilginin doğruluğunu kontrol edebilme yetenekleri gibi) 3-Günlük veya pratik bilgi aktarımı genelde deneyimler üzerinden yapılır. Burada duyguları uyandıran hikayeler veya kurgular insanlara sunulur. Roman, hikaye, tiyatro, sinema bunları yerine getirmek için vardı. Şu an günümüzde bu anlatılara youtube(vloglar) ve video oyunları eklendi. Benim gibi internetle/te büyüyen insanlar için ulaşmak istediğin bilgiye daha farklı yöntemlerle daha etkili(efektif) bir şekilde ulaşmak paha biçilemez. Örneğin ingilizcemi konuşma veya günlük dildeki haliyle kullanma seviyesine gelmemde bilgisayar oyunlarının, youtube'un, yabancı dizi ve filmlerin etkisi çok büyük. Bunlara kitaplarla ulaşılamaz. O yüzden pratik bilginin kaynağı belli bir imkanı olmayan insanlar için(ingilizce kursa gidememek veya mesleki eğitimi alacak maddi durumu olmamak gibi) daha çok internet üzerinden pratik bilgiye ulaşmak önemli ve bilginin yayılımını hızlandıran bir olay. Yani illa birşeyler kutsanacaksa kitap okumayı kutsamaktansa genel hayatı okumayı kutsamak ve bilgi akışını çoğaltmak önemli. 4-Herkesin bilgiyi edinme yöntemi farklıdır. Siz kitaplarla doğmuş ve büyümüş olabilirsiniz. Sizin için mükemmel olan başkası için mükemmel olmayabilir. O yüzden lütfen birbirimizin bilgi kaynaklarına bok atmayı bırakalım. "Kitap okumayan insan cahildir!" gibi cümle sizin popüler olana yem attığınızı gösteriyor. Bu kadar popüler sistemin içerisinde var olurken(youtube, videolar, twitter) olayı kitaba indirgemeniz, yeterince "hayat"ı "okuyamadığınızı" gösterir bence. Yani ya amaç okumak öğrenmek değil yada tribünlere oynamanın verdiği kolaycılığa kaçılıyor. Kısmet tabi hayatta herşey, sizin bu videolarınız ve keskin yargılarınızda bize kayıtlı kalacak bir bilgi aşaması, bunları görüp bir sonraki adımı nasıl iyi atabilirizi kurgulamak da insanlığın/bilginin bir sonraki aşamasını sağlıyor. Günün sonunda dilinize ve emeğinize sağlık, selamlar ve saygılar.
topluluk duyurusu yaptık tam altı gün önce. Listedışı girildiği için bildirim ancak herkese açıldığı an gelir. Topluluk kısmında ise link olur, oradan 2-3 gün önceden programa girebilirsiniz...
@@OMNIBUSLIVE Evet, şimdi topluluk duyurusu yapıldığını fark ettim. Topluluktan bildirim gelmiyor ama videoları "Üyelik" kısmından "Üyelere Özel" paylaşırsanız bildirim geliyor. Öyle paylaşırsanız daha iyi olabilir, şimdiden teşekkürler :)
Üç ayrı platformdaki bütün videolarını izledim, iki tane sesli kitabını dinledim. Kısacası büyük bir hayranlıkla kendisini takip ediyorum. Bu prpgramları yapan, arka planda soruları soran, espriler yapan arkadaşlar da çok iyiler. Onları da tebrik ederim. Bir tane problem bvar, onu yazmam lazım. Hoca çok hızlı konuştuğu için abzı yerleri duyamıyorum. Mesela bu videoda 19.33'te savaşları güzelce öğreten iki tane online uygulama adı verdi. Üç defa dinledim ama anlayamadım. Yani "devlet buna bişe yapması lazım" :-) Biri bana orada geçen o program ya da aplikasyonun adını yazabilir mi lütfen. Çok teşekkürler.
Hocam sizin videolarınızı, kitaplarınızı takip ediyorum. Sürekli 500 kitabı olan Üniversite var diyorsunuz ya benim evimde sadece bana ait 520 tane kitabım var. Ben de Üniversite açabilir miyim? Ya da ben kendi başıma bir Üniversite olabilir miyim? 😂😂 Şaka bir yana severek takip ediyoruz. 👏🏻👏🏻👍🙏
Eski ben: Milliyetçi, Faşik, Devletçi Ekonomiyi savunan, Ağar İslamcı. Yeni ben: Özgürlükçü, bireysel, sosyalist(marksist değil), evrimi anlamış, liberal. Kitap okuma felsefem: Birbirini kaynak gösteren kitaplar, mümkünse aynı yazardan çıkmış tüm kitaplar, bilimsel titri olan yazarlar, roman ve hikaye dışı kitaplar. 1. David EAGLEMAN "Beyin" ile ilgili tümü (ruh algımı değiştirdi) 2. Daron ACEMOĞLU "Ekonomi" ile ilgili tümü (ekonomi bakışımı değiştirdi) 3. Celal ŞENGÖR "Bilim" ile ilgili tüm kitapları (bilime bakış açımı değiştirdi)(aslında çoğu şeye bakış açımı değiştirdi)(İlber ORTAYLI'nın da tüm kitaplarını okudum ama değişiklikler eski bende oldu) 4. Yuval Noah HARARI tüm kitapları. (Bireyselliğe ve liberal düşünceyi keşfim) 5. Jareed DIAMOND Çöküş ve "Tüfek Mikrop ve Çelik" (doğanın tahribatına yönelik yeni bi perspektif) 6. Richard DAWKINS birkaç kitabı (biyolojiye bakış açım değişti)(ateistlerin neden ateist olduğunu anladım)(okuması çok ağır olduğu için 3'ten fazla okuyamadım) 7. Charles Darwin tüm kitapları (evrimin ne olmadığını anladım)
Amacin ne? Ne kadar zamanın var? Neye kabiliyetin var? Iyi kıtap kaynakcaya bak. Satırların altını çiziyor. Not alıyor. ANLATMAK... Ilişkin bilgiyle... Okuman gereken kitaplar: Kişisel gelişim kitapları Bir şeyin adı çok varsa kendisi yoktur. Online kütüphane
Kitap nasıl okunur? Okumayı öğrenerek :) Şaka bir yana okumak bir alışkanlıktır. Bu alışkanlığı kazanmak ciddi bir iş. Bu vesileyle okumayı sevdirecek bir kitap tavsiyesinden bulunmak isterim. Kitabın adı 'Renkli Düşler Dükkânı' Yazar: Timur KOHEN Sürükleyici ve masalsı bir tadı var. Fantastik kurgu severler için ideal. Sevgiler...
12:36 işinize karışmak gibi olmasın ama ben şöyle yapıyorum bir kitabı okuyorum okduğum kitap kurgudışı bir kitapsa onu okuduktan sonra aklımda kalanlardan kitabın özetini çıkartıyorum yaklaşık 20 sayfa civarı bir özet oluyor elimde o kitaba bakacağım zaman bütün kitabı baştan okuyacağıma özeti okuyorum yetiyor bazen ben bu kitabı okumuş muydum oluyorum özetlerime bakıyorum çok yardımcı oluyor eğer özetini çıkarttığım kitaba baya para vermediysem seri kitabı değilse set halinde almadıysam ciltli vesayre değilse 2. olarak satıyor ya da hediye ediyorum yer de kaplamıyor
Hocam , şu mikrofonları yenileyelim, zaten konuşma hızınız yüzünden kelimeleri yakalamada zorlanıyoruz :) Biraz daha iyi ekipman ile güzel sohbetinizin sunumunu daha da güzelleştirseniz fena olmaz :)
Kitap okumak her zaman sıkıcı olmak zorunda değil aslında çok keyifli ve eğlenceli de olabilir :) Okurken sıkılmayacağınız ve size kitap okuma alışkanlığı kazandıracak kitap tavsiyeleri için kanalımıza bekleriz , Sevgiler!
Altını çizme mevzusunda olay aslında unutmamak değil unutunca kolay hatırlamak. Kendi alanınızda, meslek hayatınızda kullandığınız bilgileri içeren bir kitap olsa da her zaman o bilgilere ihtiyaç duymayabiliyorsunuz. Mesela ESG için Roma tarihi kitabı okumuş olsun, belki adam Roma hakkında seminer verene kadar yıllarca ihtiyaç duymayacak ve unutacak ama ihtiyacı olduğunda 1 haftada okuyacağı kitabı 1-2 günde tik tik tik halleder. Kendinize konuyu hatırlatacak şekilde çizin altları.
Fikir kitapları için uygun olmasa da roman ve öykü kitapları için sesli kitap bence uygun bir yöntem. Yıllardır bir sesli kitap uygulamasına aboneyim, bu sayede baya romanı okumuş oldum. Ama okumanın yerini tuttuğunu da kabul etmiyorum hala.
Yok ya.... Ağır roman olursa romanda da olmuyor o iş.... Umberto Eco'nun Gülün Adı'nı nerde okucan sesli kitapla. ... 10 satır cümleler var.... Adam bir felsefeye giriyor, bir Ortaçağ Avrupa'sına... Bir Hristiyanlık'a giriyor, bir linguistike... Veya Alexandr Dumas'ın Üç Silahşörler'i.... 10 satır cümleler ve bir sürü özel isim - kişi, coğrafya, olay isimleri vs... Veya Lady Chatterley'nin Sevgilisi .... Adam öyle bir doğa tasviri yapıyor, öyle bir mizansen kuruyor ki orda, onu ütü yaparken veya arabada trafik kovalarken hayal etmek, o atmosfere girmek falan pek mümkün değil...
@@Dave.Mustaine.Is.Genius sayfa 500lere geldim sonra okumak uzere bir kenara biraktim insanin kultur bilgisini oldukca yoklayan bir kitap Bir arkadasim var bende okudum dedi Nasil okudun? Ne anladin dedim?(cunku okuduguna bir turlu inanamiyordum:) anlamadigim her yeri geciyordum dedi😀tamam belki ulus baker herseyi anlamak zorunda degiliz dedi ama anlamadigin bir seyi okudugunu iddia etmemelisin ortacagin en az 1400 yillik bir gecmisi var o gecmisin sıkıştırılmis hali gibi bir eser ama ben yinede cok sevdim kutuphanenin projesini anlatilar uzerinden tam olarak cizecek kadar adadim kendimi kitaba. Bence baska turlu de zevk alinmaz boyle yogun kivamli icerikli entelektuel bir eserden. Saygilar dilerim bu guzel yorumunuzdan dolayi guzel insan.
Adam 50 liraya kitap dedi, sakince tarihe baktim...
Ben de 15 lira machiato deyince aynı işlemi gerçekleştirdim:')
Bir restorana iki kişi girip 500 Lira'dan aşağı çıkamıyormuşsun 😂😂😂
+1
Türk tüketim toplumuna 'hiç yoktan iyidir' dersen sadece 'hiç yoktan iyidir' denilen şeyi yapıyor.
-Doç. Dr. Emrah Safa Gürkan
Arkada soruları soran adam (adını unuttum) çok iyi. İnsanı rahatsız etmeden, egosuz, dalgasız gayet saygılı ve olması gerektiği kadar bir tevazu ile soruları soruyor. İnsan dinlerken yorulmuyor. Teşekkür ederim 🧡 🌿
Aşırı derecede katılıyorum, İlker Canikligil'in tam tersi..
İyi güzel ama işte adım aklınızda kalmamış :)
Gözlüklü adamın yerini tutamaz kimse
@@yhygns8422 Kes
@@fatihbahaaydn3267 :D
"Burjuva sıkıcı ve muhafazakârdır, Palu ailesi inovatiftir" 😅 Muhteşem tespit.
İstemem öyle inovatiflik 😂
Açar mısın kanka biraz cahilim de
@@Turanid.209Bir Palu hikayesi anlatayım.Adam karısının ailesine uyku ilacı veriyor hepsine te* ediyor.Uyandıklarında başlarına gelene şaşırıyorlar.Adam der ki hepimize cinler tec* etti ve başlarına gelecek olaylar katlanarak devam eder drvamında aralarından biri öldürülür diğerleri hapisaneye girer.
Palu ailesi ne ?
-Kitap ile değil konularla iletişim kurun bu kitaptan ne öğrenebilirm diyin kitabın tamamını okumanıza gerek yok
-Kişisel gelişim kitapları okumayın
-amacın ne ödev mi kendini mi bir konuda geliştirmek istiyorsun
-Amacın öğrenmek olmalı iyi gözükmek olmamalı bilgi seni geliştiren birşey olmalı öğrendiklerini uygulayıp gelişmelisin
-Bazı konularda belgesel izlemek daha önemli kitap okumaya kıyasla örn :sanat tarihi uzay belgeseli
-Sesli kitap yerine normal kitap okumayı tercih edin
-Kendinizi geliştirmek için okumalısınız
-LibraryGenesis kitap dergi makale platformu kitap almaya param yok diyorsan
Öğrenci: Hozom kitaplar ateş pahası
Esg: Telefonunu çıkar hele
ahahahahah hahahaha :)))
Ayda 50 liraya kitaba veriyorsam telefonum 5 sene önceki 700 liraya aldığım GM
@@kenanerol6037 doğru yoldayız, ihtiyaç dışı lüks tükeminde bulunanlar pişman oluyorlar.
@@furkanemiroglu1344 Danke schönn
Normalde videoları 1.5x izlerim 1xte cümle kaçırıyorum reis kurban oluyum ne k hızlı konuşuyosun
kelimeleri yutuyor ya anlamıyorum bazen ne diyor.
Büyürken bu programı izlemiş olsam daha başka yerlerde olabilirdim. Çok şey öğrendim 👍
101 serisine gerçekten ihtiyacımız var. Devam edebilirseniz seviniriz.
Fotoların nerelerden?
@@Dave.Mustaine.Is.Genius Venedik/2012
@@selmanaydemir vayy, kendiniz mi aldınız? O zamanlar ne kadar tutmuştu oraya gitmek ve konaklama?
TH-cam’de binlerce kişinin videosunu izledim. Hep oynatma hızını artırırım. Tek istisna var sizsiniz. Sizde oynatma hızını düşürüyorum. Biraz yavaş olsa sindire sindire dinlesek 😊
“Bir şeyin adı çok varsa kendisi yoktur.”
ESG
Uluç: "Baba ben levrek yiyicem"
ESG: "Lan 5 yaşındasın şerefsiz ne levreği". Koptum burda ya😅
valla bende sen yazmasaydın dikkat etmezdim : )
@@Koncept46 😁 Rica ederim
abartmış,hıyarca bir laf!
programın en hit yeriydi xd
Uluç kırmızı çizgimizdir:) Châteaubriand öğretelim bundan sonra onu da istesin .
Emrah hocayı yer yer sosyal mecralardan izlemiştim. Fakat ilk defa bu içeriği baştan sona izlediğimde ne kadar aynı düşüncede ve davranışlarda olduğunu gördüm. En çok ''kişisel gelişim'' saçmalığına inanmamamız ve Jules Payot'un irade eğitimi kitabından bahsederken kitaplığımda ki aynı kitaba gözümün ilişmesi ve gülümsemem oldu. Teşekkürler.
"Elif gibi dik dur" güzel bir aşk romanı ismiymiş. Hem içinde bir duruş hem de subliminal mesaj var. Teşekkürler fatih bey.
Kişisel gelişim kitapları okunmaması gerek dedin ya hocam adamın dibi karesisin hatta nirvanasısın
Arkaplan süngerbobdaki a few moments later geçişine benziyor çok hoşuma gitti(:
Kişisel gelişim kitapları okunmamalı dediğinde gönlümü çok büyük kazandı Hoca.
Sesli kitabı zaten okuduğum kitapları pekiştirmek için kullanıyorum o zaman işe yarıyor yoksa yeni kitap dinliyorsanız biraz ütüden sakin işler yapıyor olmak lazım. kafa tüm bilgileri işlemiyor. özellikle öğrenilen yabancı dilde kitap dinlemekten istifade ediyorum. onda garip bir durum var okuduğunuz ya da dinlediğiniz zaman özellikle romanlarda aklınızda oluşan imgelem farklı oluyor. farklı bir dilde dinleseniz dahi dinlerken sadece imgelem olarak aldığınız için türkçesini de okuduğunuzda çok iyi hatırlıyor oluyorsunuz.
Staja gelen arkadaşlara önce şunu soruyorum: "bu aralar çantanda hangi kitap var?" yani bizim büyüklerimizden gördüğümüz bu idi. taşınamaz çantalarla gezdik devamlı hafta sonu için bir tez kopyası olur, girilmeyecek bir konunun hiç gereksiz olsa da taşınan ders notu olur ya da demir ihracat raporu olur. o çanta dolu olacak. içinde bir kitap olmazsa boş kaldığın anda telefona bakarsan tabi az okursun.
Okuma oranımız bence kadınlar arasında erkekler arasında olandan çok daha yüksek. Bu kaliteli bir okuma mıdır yoksa sadece okuma mıdır bunu bilemiyorum. Kültürü yaymak adına birilerinin bir şeyler okuyor olması bile bence yeterli.
"Sen Sodexo kart basan adamsın senin yenilikle ne işin var" ESG-2021
ESG hocam İrade Terbiyesi'nin 100. sayfasındayım, yeni mezun psikolog olduğum için alan okuması amaçlı başlamıştım evet 20. yy başına göre yazılmış ancak genel çerçevede motivasyonsuzluk, özkontrol eksikliği, bireysel disiplin gibi değindiği konular günümüzle de çok uyuyor. Dikkat dağıtıcı etmenler değişmiş sadece, o zamanlar bahsettiği gazete yerine sosyal medyayı oturtabiliyoruz mesela. Bir eserin ölümsüzlüğü de böyle bir şeymiş gerçekten bunu anlamamı sağlayan kitaplardan biri oldu.
Yeni baskısı pdf'i var mı?
@@kozatas Ediz Yayınları'nın çevirsini öneririm.
Dikkat dağıtıcı etmen o zamanda medyaydı şimdi de medya.Kitabı okuyunca fark ettiğim o zamandan bu zamana tespit edilen sorunların katlanarak arttığı gerçeği.ESG hoca o kitap konusunda zamanına göre yazılmış derken bence biraz haksızlık etmiş.
Kesinlikle katılıyorum. Ben okuduğumda çok etkilenmiştim, cidden müthiş bir kitap. Ki benim okuduğum yayınevinin çevirisi berbat ötesiydi, ona rağmen.
Ben 2. Kitabı daha çok beğenmiştim. Burada işe yaramaz denmiş. Onların görüşü.
muazzam video, Türkiye de insana hakkatten bir şeyler katacak sayılı kanallardan birisiniz devamini bekliyoruz
23:45 öğrenciyim fuckfakirim. hayatımda doğru düzgün tiyatroyu üniversitemin düzenlediği tiyatro festivalde izledim. çok sevdim. özel hatamda da gitmek istedim. pandemi başladı. izmirde yaşıyorum. izlemeye değer sahnelenen tiyatro eseri yok. olsa bilete param yok. bi dönem izlemek istedim para ayırdım gidemedim. yapabildiğim tek şey youtube dan provalarını izlemek. hayat çok yorucu ve monoton. her geçen gün aynı şeyleri yapmaktan salaklaşmaya başladım
Tiyatro da pahalı sinema da. Valla gitmek istiyordum ama sayılı gidebildim parasızlıktan. Belki ben öğrenci olduğum içindir.
Burslar çok az ya
@@OMNIBUSLIVE Şimdi nasıl bilemem de 2012'de ben mezun olurken öğrenim kredisi ile yurt ücretini ödeyip aylık akbil alıyorduk. Az bir şey kalıyordu elimizde...
Devletin verdiği öğrenim kredisi yine devlete gidiyordu. Üstüne bir de faiziyle borçlu çıkıyorduk.
Devlet'in gözünde süper sistem valla, önce kredi ver sonra o krediyi kendi kurumlarında harcat, okul bitince faiziyle geri al!
Gerçekten çok sağlam bir sohbetti. Emekleriniz için teşekkür ediyorum.
Bir şeyden ne kadar çok bahsediliyorsa o şey orda yoktur.
ESG
Kaçıncı dkda demişim ya bunu :)
@@OMNIBUSLIVE 18.06 hocam 😁
@@OMNIBUSLIVE hemen kaldırın o bölümü hocam silivri sıcaktır
@@OMNIBUSLIVE doğru demişsiniz panik olmayın.
Aklına türkiye siyasetindeki adalet kelimesi gelir.😢
Hozom "radyo tiyatrosu" çok güzel, çok sürükleyici oluyor.
Özellikle çocuklar için yurtdışına çok güzel radyo tiyatrosu örnekleri var.
kendini kandırıyorsun malasef
Tatil yaramış. Tatilden önceki bazı videolarda kalite baya düşmüştü ama şimdi iyi başladık.
Onlar şubatta çekilenlerdi eskilerden tam alışamamıştık birbirimize
@@OMNIBUSLIVE Bir de bu videoda başlangıca saçma bir "intro" konulmamış olması çok iyi. Fragman yapayım derken spoiler oluyordu. Lütfen aynen böyle devam.
15:57 O yüzden altı da çizilir, ne bileyim üstünde çay da içilir, üstüne de kusulur.
Yine 2.5 tl den maksimum verim aldim.tskler hozom
ooo demekki ben gibi 10 lira versen varya, portakal suyu veriyolar bize kendimi lord zannediyorum
@@omegapolat ahahahah afiyet olsun :)
Bu sohbetin çıtasının altında kaldığımı hissettim ve BYE..🙋♀️
Ben sesli kitabı kitaba devam etmek için tercih ediyorum. Örneğin kitabı okurken iş yapmam gerekirse nerede kaldıysam sesli kitabı oradan açıp işimi bitirene kadar öyle devam edip tekrar fiziksel kitaba dönüyorum. Çok yararını görüyorum böyle. Ama sesli kitap gerçeğinin yerini tutamıyor maalesef.
Enfes bir videoydu!
04:30 raf kirası veya özel anlaşma yapılması gerekiyor. Ancak halihazırda çok satan bir kitapsa buna gerek kalmıyor.
Safa hocam sefanız bol olsun...Enfes bir 101 serisi olmuş yüreğinize gönlünüze ve sesinize sağlık dilerim...İlgi alanım bilim ve Fizik çoklukla...Yeniliklerden ve gelişmelerden harikulade keyif almaktayım...Bana müthiş zevk ve haz veriyor popüler bilim dergileri...Sonrasında derinleşmek istediğim konular konusunda kitapçılara süt sağar gibi sağmaya gidiyorum...Bu faaliyetimin kendisi bile bambaşka boyutlarla tanıştırıyor beni...Özellikle ikinci el satışlar yapan yerleri ziyaret edin derim...Şu unutulmasın bilginin eskisi yenisi olmaz daha çok ihtiyaç duyulanı ve daha az ihtiyaç duyulanı olur...Bazen eski bir kitapta geçen tek bir tümce hayatınızın tüm bakış perspektifinizi değiştirebilir...Ben bunu uzaydaki teleskoplara benzetiyorum...Merceği ne tarafa çevirirseniz orada varolanı görürsünüz...Üstelik teleskoplar gereksiz gürültüde çıkarmazlar...İyi kitapta böyledir işte...Sizi alır sonsuz derinliklere düşüncelere irdelemelere sevk eder...Bir kitap size geçen zamanı unutturamıyorsa ya o kitap size hitap etmiyordur ya da büyük ihtimalle çöptür...İyi kitap seçmek ne kadar derinlere dalabileceğinizin cesareti ve bilgisi ile mümkündür...İlgi merak şevk ve ünsiyet yani yakınlık duymak bağ kurmak ihtiyacını hissedebilmek ister...Kedi gibi meraklı keşfedici ve analizci olabilmeliyiz...Tarihten ve sosyolojiden zamanında soğuttular beni...O kadar çok yalan o kadar çok palavra kurguyu doğruymuş gibi sundular ki bilimde nefes alabildim...Bundan 20 sene önce kitapların tanıtım posterleri vardı...Bizdekiler çoğunlukla hep siyasi kitaplardı ayrı mesele...Postmodernizm felsefe sinema cinsellik edebiyat hep cep kitaplarından çizgi resim sayfalarla giriş yapmıştık...Kitaplık diye bir kitapçık vardı...Yeni basılan romanların ve yazarların tanıtımları yapılırdı...Oralardan biŕşeyler edinmeye çalışırdık...Şimdi daha çoklar fakat fazlaca kalabalıklar..............Zaten hepsi raf dekoru halinde genelde....Safacım herkesin safahati kendi cennetini tasvir eder...O kadar güzel olsaydı Ademle Havva yeryüzüne inmezlerdi...Demek ki cennettede sıkıntı mevcut...Bi de merak...Kitaba 50 TL verme hikayesine gelirsek...İyi bir kitaba 1 milyon dolar da verilir...He öküzlerin öyle bir dertleri yoktur çünkü onun yakıtı ottur...Son söz kitapçılarda TDK ya ait olan terimler sözlüğü Fizik Kimya Biyoloji Tekstil Trafik v.b terimler sözlüklerini bulamadım...Niye Türkilizce olduk El-Cevap...Sevgilerle...
Kings and Generals dendi, EpicHistory dendi mest oldum. Hem Esg'den seal of approval aldılar hem de Esg'nin kendisi de içeriğe bakmış olabilir diye düşündürdü.
Ortak projelerimiz gelecek arkadaşlar :)
@@OMNIBUSLIVE Kings and Generals kanalını takip ediyorum.Onun ile mi ortak projeniz olacak?Heyecanlandım eğer öyleyse???
@@AnatolianHittite Epic History'deki anlatıcının ses tonu ve diksiyonu çok daha yerinde bence
@@AnatolianHittite Özellikle Napoleon Savaşları serisi , TH-cam'daki en kaliteli belgesel serisi
Suibhne'yi tavsiye ederim çok, tarih kanalı olarak. En iyisi o olabilir.
İçerik kısmında dakika dudaklarını vermeniz çok hoş olmuş, teşekkür ederim 😌👍🏻
Çok güzel bir video olmuş teşekkür ederim.
23:09'da ESG'ye katılıyorum cidden. Kütüphane olsa bile oturmaya yer yok. Zincirleme bir problem adeta. Cafe'de otursan para akıtman lazım baya. Gerçekten zor... Kültürlü bir insan olmak için bile isteye engel koyuluyor adeta.
Bir şeyin adı çok varsa kendisi yoktur;
Burkina Faso, güvenilir insanlar ülkesi anlamına geliyor olmasına rağmen Yolsuzluk Algısı Endeksi'nde sadece 40 puan alabilmiştir ve 85.sırada bulunmaktadır.
Edit: Türkiye'nin de 40 puan almış olduğunu ve aynı sırada olduğunu fark ettim...
Ya da en kötü mahallelerin isimlerinin “Huzur,Cennet vs” olması
@@KaptaN76 Ahahahaha😅😅
Burkina Faso'ya bu isim devrimci demokrat asker Thomas Sankara tarafından verilmiştir. (Bundan önceki adı Yukarı Volta'ydı) 4 senelik iktidarında ülke için elinden geleni yapmış olsa da ondan sonra Fransa destekli darbe ile indirilmiştir. Ülke şu anda yeni-koloni statüsündedir. Ne kadar bağımsız gibi dursa da Fransa'nın emrinde bir ülkedir.
Burkina Faso’da (ve Batı Afrika’da) yıllarca çalışmış biri olarak, bölgesinde en dürüst insanlarının olduğu yer diyebilirim. Tabii ki fakirlik, yolsuzluk, şu bu kolay değil, ama saygı duyulacak dürüstlükte insanlardır tanıdığım Bukinabeler.
Müthiş bir program olmuş.
Emeğinize sağlık. ❤️🙏
Lisedeyken her hafta bir kitap bitirirdim. Şimdi çalışıyorum, evliyim, çocuk da var. Geçen kindle'dan baktım 2020'den beri bir kitap okuyabilmişim o da 1020 sayfanın 89%u. Yani köpek gibi çalışıyoruz. Kitap okumak artık lüks bu halka.
Vardiyalı bir işe girin, mesela özel güvenlik olabilirsiniz.
Gece vardiyasında rahat okunuyor. Tabi aile hayatı nasıl olur bilemem.
@@GokhanAksu89 Cok kolay di mi burdan bunu demek:) suan güvenlik oldu abimiz sag olasın makul bir tavsiyeydi:d
@@aberkecandan Tavsiye değildi aslında... Kitap okuyamamayı çeşitli sebeplere bağlayan birine aslında yapılabilecek olduğunu söylemeye çalıştım.
@@GokhanAksu89 adam belki doktor, yıllarca tıp okusun düzgün bi kariyeri olsun istesin ama yoğunluktan kitap okuyamıyor artık diyelim mesela, kitap okumak için yıllarını verdiği mesleği bırakıp vardiyalı güvenlik olsun, harika tavsiye
@@halildogann Bir üstteki yorumu okumanızı tavsiye ediyorum. Zira tavsiyem meslekten ziyade bahaneler üzerine bir tavsiyedir.
13:21 Qağuği Sltan Sleğma
gurban oldugumun.. nasi döktürmüs gene canim esg ❤
Bu kanalın şu ana kadarki en iyi videosu olmuş. Takipteyiz hocam.
Yine faydalı bir içerik, konuşma olmuş. Emekleriniz için teşekkür ederim.
Anlamak için, İlber Ortaylı videolarının tam tersini yapın
*0.75* hızda izleyin.
Cehaletimin sınırlarını öğrenmek için okuyorum.😉
Türkiye’de kitapların pahalı olduğunu düşünmüyorum, ESG’nin dediği gibi bazı dükkanlarda kahveye 20 lira verilen, sigaranın yine aynı fiyatlarda olduğu ülkede bir kitabın 50 lira olması bence normal. Norveç ve Danimarka’da kitapçılarda yeni çıkmış romanlar 250-300 kron civarında (bugünki kurla 330- 400 TL) her ne kadar gelir düzeyi yüksek olsa ve alım gücü Türkiye’yle kıyaslamak doğru olmasa da bu fiyatlar çok yüksek. Mesela benzin üzerinden gidersek bu fiyata aşağı yukarı bir depo benzin alınabiliyor. Bu biraz öncelik meselesi, insanların farklı öncelikleri var her ne kadar hayat mücadelesi daha zorlu olsa da bence de Türkiye’de yeterince kültür tüketilmiyor
Konuşmaları çok anlaşılır.Emrah Hocamı seviyorum
05:03 - 05:59 - 07:30 - 11:03 - 12:25 - 13:43 - 14:18 - 15:35 - 15:59 - 19:14 - 19:56
Abi adamın dediklerini google'a yazamıyorum ya. Her an farklı dilden farklı seyler geliyo telafuzu vs derken yenisi ekleniyor. KALITELI ADAMSIN VESSELAM.
İstanbul Kağıthanenin nüfusu 450 bin 2 tane kütüphane var.Bu kütüphanelerin içerisinde bulunan kitaplar da romanlardan öteye pek gidemiyor.Onu da geçtim.Yapılan yeni okulların çoğunda henüz kütüphane yok.Yetişkin olarak bizler belki kendi imkanlarimizla kitaba daha kolay ulaşabiliyoruz lakin ilkokul,ortaokul ve lise çağındaki öğrencilerin kitaba ulaşma imkanları pek yok.Okumamanın önündeki en büyük set bu olmasa da çok büyük bir etken.
Sunucu arkadasimizin mizahi muazzammis. Fatih sanirim. Ya da kafasi mi iyi gelmis nedir bilemedim. Cok guldurdu beni :)
Günlük hayatımda bana da esgye gelen tepkiler geliyor konuşma hızımla alakalı olarak. Ama mutluyum hepsini rahat bir biçimde anlıyorum
Ayy sizi geç de olsa keşfettim iyiki varsınız lütfen seriye devam edin❤️❤️
Bakmadıysan olmaz öyle saçma tarih'e dek bak
Hocam nasıl not alabileceğimize dair de video hazırlarsanız mükemmel olur🥺🙏
İlk başta o kadar kıl oluyordum ki ESG'ye. Küfür edip geçiyordum. Bu ne böyle çok konuşuyor, boş yapıyor diyordum. Şimdi o düşüncelerim için özür dilerim. Gerçekten bilgileniyoruz, kendisini seviyoruz
:)
İnsanlar önce nefret eder ,sonra sever en son da hayran olur
Sizi takip etmeye karar verdim ve kanalın en başından başladım. Bu video bitmek üzereyken yazıyorum. Arkadaşın bir kitaba 50 lira neden verim isyanını o kadar komik buldum ki şu an dinlerken. Nerelerden gelmişiz ve 2 sene sonra yine aynı hislerde mi olacağız acaba. Ne kadar üzücü bizler için. Diğer videolarda da görüşmek üzere, iyi günler.
Kişisel gelişim kitapları ile ilgili bir şey söylemek istiyorum: Kişisel gelişim, öyle kullanma kılavuzu gibi okuyup uygulayıp sonuç alınacak bir şey değildir. Kişisel gelişim, yemek yemek gibi uzun bir süreç içinde uygulanıp faydasını ömür boyu farkında olarak veya olmayarak göreceğin bir süreçtir. O yüzden kişisel gelişimi en güzel besleyen şey kaliteli içerikleri uzun bir süreç içinde (ömür boyu) almak....
Katılıyorum, güzel bir yaklaşım 👏👏
routledge ın key sociologists serisinden çok faydalandım çok teşekkür ederim
Hocam daha doyurucu programlar bekliyoruz sevgiler
8. Dakikada önerilen kitap serisi gerçekten çok güzel. Giriş ve temel bilgi için güzel bilgi veriyor. Sıkmıyor zorlamıyor.
Aga ingilizce söylediği için ben kitap adlarının hiçbirini anlamadım, türkçeleri varsa adlarını yazar mısın sana zahmet.
@@bedirhandemirtas3936 +1
sesli kitap gayet de olur. bulaşık yıkarken fuşe ve fransız devrimini dinliyorum gayet de okumuş gibi oluyorum.
Teşekkür ediyorum, ağzınıza/emeğinize sağlık
'Iste tavir bu' diyerek orneklendirmeyi bizzat videonun icinde yapmis hocamiz :)
Camdaki kız romanını Migros'da kasanın yanında ıvır zıvırların olduğu yerde görmüştüm :) Okumak ve Türkiye'ye dair ne önemli bir fotoğraf :D
Güzel video olmuş. Türkiye'de kültürün gelişmesi dileğiyle.
hocam bu video fena faydalı ya. çok.
Bu hoca bey gibi kitaplarıma bile tatil yaptıracak kadar zengin olmak isterdim
500 kitaplı Üniversite hırs yapmış, kitap sayısı en son raporda 2444 olmuş. Sonunculuktan sondan 4. lüğe terfi etmiş. 😅
Bu hesaba göre benim evimdeki okuduğum kitaplarla bir üniversite açabilirim. Ulan yetkisiz prof olmuşuz, haberimiz yok.
@@gundogankazanc9241 bana da biraz kitap gönderir misin?
@@princepsaugustus4011
Tabii, sen yeter ki oku. Hangi konulara ilgin var?
@@gundogankazanc9241 felsefe ve popüler bilime en çok ilgim var.
@@princepsaugustus4011
Bir email adresi verir misin?
Hocam ağzınıza sağlık, kitap okumak ve toplumumuzda bilgi-kültür tüketimi konuları ile ilgili daha fazla video çekmenizi dilerim. Bireyin ilkokuldan itibaren okuma alışkanlıkları üzerine nasıl bir rutin oluşturması gerektiği ile ilgili değerli fikirlerinizi de merak ediyorum...
Hocam teşekkür ederiz.101 serisi çok güzel oldu. Türkiyede ya da Dünyada bilinmeyen ama görmeye değer yerleri kültürleri vb anlattığınız bi format güzel olabilir diye düşünüyorum.Sevgiler
fazla iyisiniz hocam. Savac cebeci ile bir video bekliyoruz
23:00 hozom öğrenciler kütüphanelerden bulabilir kitapları. üniversite kütüphaneleri şehir kütüphaneleri özellikle klasiklerde gayet yeterli
Hayir ülkemizde maalesef çok yetersiz kütüphaneler işte Max klasikler bulunabiliyor
E-kitap, Hattuşa gibi oluşumlar da var. Örneğin Amazon Kindle'da Dünya klasikleri tamamen ücretsiz artık..
@@mervearicibasi türkçe kaynak da var mı?
@@erolunsal1406 Türkçe kaynak yok Amazon Türkiye'nin ticari anlaşması ile ilgili bir durum sanırım. Zira Yaşar Kemal'in Almanca çevirilerinden bazıları ücretsiz.
Türkçe kitapları Hattuşa'dan kinfle'ıma indiriyorum şimdilik. Hattuşa'da belirli bir limit olmakla beraber ücretsiz Türkçe kitap indirilebiliyor.
zerre bişi anlamıyorum ama izlemekten de vazgeçemiyorum değişik bi adam
1-Okuma eylemine sadece kitapla sınırlı bakılmış, bir noktada anlaşılır, belli bir yaşa gelen insanlar kendi altın çağlarını övme ve yüceltme de çok ısrarcı oluyor her ne kadar yenilikçi kafada olsalar da. Mesela şu an aktardığınız bir bilgi birikimi var bu videoda. Bu bilgi aktarımını yazıyla yapsanız da(yapmış olsanız da) video olarak da burada aktarıyorsunuz çünkü bu iletişim ve bilgi aktarımının olay ve cazibedar bir yönü var. Kutsanan kitap olayı bu işi çözseydi zaten siz burada bize video çekmezdiniz.
2-Teknik bilgi aktarımı ve günlük gerekli olan bilgi tüketimi farklı şeylerdir. Teknik bilgi aktarımı için uzun bir planlama ve ön bilgi gerekir. Bilginin bir sonraki noktasına ulaşması için teknik bilgi aktarımı önemli ve gereklidir. Bundan önceki çağlarda bu görevi kitaplar üstlenmiştir. Ama günümüz çağında özellikle de internetle birlikte teknik bilgiyi kaydetme ve teknik bilgiye ulaşabilme çok kolay bir ortam elde etti. Önemli olan bizim zihinleri bu bilgiye nasıl ulaşacağını öğretmektir.(Google veya arama motorlarını verimli kullanma, bilginin doğruluğunu kontrol edebilme yetenekleri gibi)
3-Günlük veya pratik bilgi aktarımı genelde deneyimler üzerinden yapılır. Burada duyguları uyandıran hikayeler veya kurgular insanlara sunulur. Roman, hikaye, tiyatro, sinema bunları yerine getirmek için vardı. Şu an günümüzde bu anlatılara youtube(vloglar) ve video oyunları eklendi. Benim gibi internetle/te büyüyen insanlar için ulaşmak istediğin bilgiye daha farklı yöntemlerle daha etkili(efektif) bir şekilde ulaşmak paha biçilemez. Örneğin ingilizcemi konuşma veya günlük dildeki haliyle kullanma seviyesine gelmemde bilgisayar oyunlarının, youtube'un, yabancı dizi ve filmlerin etkisi çok büyük. Bunlara kitaplarla ulaşılamaz. O yüzden pratik bilginin kaynağı belli bir imkanı olmayan insanlar için(ingilizce kursa gidememek veya mesleki eğitimi alacak maddi durumu olmamak gibi) daha çok internet üzerinden pratik bilgiye ulaşmak önemli ve bilginin yayılımını hızlandıran bir olay. Yani illa birşeyler kutsanacaksa kitap okumayı kutsamaktansa genel hayatı okumayı kutsamak ve bilgi akışını çoğaltmak önemli.
4-Herkesin bilgiyi edinme yöntemi farklıdır. Siz kitaplarla doğmuş ve büyümüş olabilirsiniz. Sizin için mükemmel olan başkası için mükemmel olmayabilir. O yüzden lütfen birbirimizin bilgi kaynaklarına bok atmayı bırakalım. "Kitap okumayan insan cahildir!" gibi cümle sizin popüler olana yem attığınızı gösteriyor. Bu kadar popüler sistemin içerisinde var olurken(youtube, videolar, twitter) olayı kitaba indirgemeniz, yeterince "hayat"ı "okuyamadığınızı" gösterir bence. Yani ya amaç okumak öğrenmek değil yada tribünlere oynamanın verdiği kolaycılığa kaçılıyor. Kısmet tabi hayatta herşey, sizin bu videolarınız ve keskin yargılarınızda bize kayıtlı kalacak bir bilgi aşaması, bunları görüp bir sonraki adımı nasıl iyi atabilirizi kurgulamak da insanlığın/bilginin bir sonraki aşamasını sağlıyor.
Günün sonunda dilinize ve emeğinize sağlık, selamlar ve saygılar.
Kitap ağız alışkanlığı başka yerlerde de dedim okumayan doğru kelime kitap tek format değil katılıorum
@@OMNIBUSLIVE Teşekkürler doğruyu kabullenişiniz ve mütevaziliğiniz için, iyi bayramlar
1:05 denizin içinde hayatı sorgulamak. Sonunda bir kişiden daha duydum. Tam ben
2.5 liraya su almaktansa emrah hocama verip erkenden izliyorum. Mis gibi.
Ben de aynı seviyedeyim ama bana bildirimi bugün geldi, topluluk duyurusu yapmayı unuttular galiba :/
topluluk duyurusu yaptık tam altı gün önce. Listedışı girildiği için bildirim ancak herkese açıldığı an gelir. Topluluk kısmında ise link olur, oradan 2-3 gün önceden programa girebilirsiniz...
@@OMNIBUSLIVE Evet, şimdi topluluk duyurusu yapıldığını fark ettim. Topluluktan bildirim gelmiyor ama videoları "Üyelik" kısmından "Üyelere Özel" paylaşırsanız bildirim geliyor. Öyle paylaşırsanız daha iyi olabilir, şimdiden teşekkürler :)
Emrah Bey özlettiniz videoları
Üç ayrı platformdaki bütün videolarını izledim, iki tane sesli kitabını dinledim. Kısacası büyük bir hayranlıkla kendisini takip ediyorum. Bu prpgramları yapan, arka planda soruları soran, espriler yapan arkadaşlar da çok iyiler. Onları da tebrik ederim.
Bir tane problem bvar, onu yazmam lazım. Hoca çok hızlı konuştuğu için abzı yerleri duyamıyorum. Mesela bu videoda 19.33'te savaşları güzelce öğreten iki tane online uygulama adı verdi. Üç defa dinledim ama anlayamadım. Yani "devlet buna bişe yapması lazım" :-) Biri bana orada geçen o program ya da aplikasyonun adını yazabilir mi lütfen.
Çok teşekkürler.
Kings and generals ve epic history
Çok iyi bölümdü, teşekkürler
Hocam sizin videolarınızı, kitaplarınızı takip ediyorum. Sürekli 500 kitabı olan Üniversite var diyorsunuz ya benim evimde sadece bana ait 520 tane kitabım var. Ben de Üniversite açabilir miyim? Ya da ben kendi başıma bir Üniversite olabilir miyim? 😂😂 Şaka bir yana severek takip ediyoruz. 👏🏻👏🏻👍🙏
Hahaha açabilirsiniz bir iki sandalye de alırsanız :(
Kitap okuduktan sonra hayatim degisti diyebilirim. Lutfen sizi gelistirecek kitaplar okuyun.
Sizin değişecek zamanınız gelmiş ve değişmişsiniz :)
@@Deniznetcafe +1
ne okudun da hayatın değişti?
Eski ben: Milliyetçi, Faşik, Devletçi Ekonomiyi savunan, Ağar İslamcı.
Yeni ben: Özgürlükçü, bireysel, sosyalist(marksist değil), evrimi anlamış, liberal.
Kitap okuma felsefem: Birbirini kaynak gösteren kitaplar, mümkünse aynı yazardan çıkmış tüm kitaplar, bilimsel titri olan yazarlar, roman ve hikaye dışı kitaplar.
1. David EAGLEMAN "Beyin" ile ilgili tümü (ruh algımı değiştirdi)
2. Daron ACEMOĞLU "Ekonomi" ile ilgili tümü (ekonomi bakışımı değiştirdi)
3. Celal ŞENGÖR "Bilim" ile ilgili tüm kitapları (bilime bakış açımı değiştirdi)(aslında çoğu şeye bakış açımı değiştirdi)(İlber ORTAYLI'nın da tüm kitaplarını okudum ama değişiklikler eski bende oldu)
4. Yuval Noah HARARI tüm kitapları. (Bireyselliğe ve liberal düşünceyi keşfim)
5. Jareed DIAMOND Çöküş ve "Tüfek Mikrop ve Çelik" (doğanın tahribatına yönelik yeni bi perspektif)
6. Richard DAWKINS birkaç kitabı (biyolojiye bakış açım değişti)(ateistlerin neden ateist olduğunu anladım)(okuması çok ağır olduğu için 3'ten fazla okuyamadım)
7. Charles Darwin tüm kitapları (evrimin ne olmadığını anladım)
@@Deniznetcafe 50 kitaptan sonra hayat değişebilir
Amacin ne? Ne kadar zamanın var? Neye kabiliyetin var? Iyi kıtap kaynakcaya bak.
Satırların altını çiziyor. Not alıyor. ANLATMAK...
Ilişkin bilgiyle...
Okuman gereken kitaplar: Kişisel gelişim kitapları
Bir şeyin adı çok varsa kendisi yoktur.
Online kütüphane
Teşekkürler hozom. 🙏
Kitap nasıl okunur? Okumayı öğrenerek :)
Şaka bir yana okumak bir alışkanlıktır. Bu alışkanlığı kazanmak ciddi bir iş.
Bu vesileyle okumayı sevdirecek bir kitap tavsiyesinden bulunmak isterim.
Kitabın adı 'Renkli Düşler Dükkânı'
Yazar: Timur KOHEN
Sürükleyici ve masalsı bir tadı var.
Fantastik kurgu severler için ideal.
Sevgiler...
12:36 işinize karışmak gibi olmasın ama ben şöyle yapıyorum bir kitabı okuyorum okduğum kitap kurgudışı bir kitapsa onu okuduktan sonra aklımda kalanlardan kitabın özetini çıkartıyorum yaklaşık 20 sayfa civarı bir özet oluyor elimde o kitaba bakacağım zaman bütün kitabı baştan okuyacağıma özeti okuyorum yetiyor bazen ben bu kitabı okumuş muydum oluyorum özetlerime bakıyorum çok yardımcı oluyor eğer özetini çıkarttığım kitaba baya para vermediysem seri kitabı değilse set halinde almadıysam ciltli vesayre değilse 2. olarak satıyor ya da hediye ediyorum yer de kaplamıyor
Claude Lévi-Strauss okuyoruz :)
Nasser el Sonbaty, The Professor (Baklavalı profesör)
Hocam Etimoloji Güzel Oluyodu Devam Etsek Fena Olmaz Virtus Erdem Felan Kültürlü Görünüyoduk.
Ekip oturmuş hocam Bengü'yü göremeyecek miyiz?
Ya sen ne süper bi adamsın....
Yenilik ufku yaşa dünyayı dolaş böyle tavsiyemi olur derken devamında frene basması...... 😂🤣👍
Fatih hocam sizi burda göreceğimi hiç beklemiyordum 😅 Medipolse ekonomi dersinizi almıştım.
Hozom 101 serisine üniversite seçmek videosu gelsin az kaldı tercih zamanına
Geliyor çektik
@@OMNIBUSLIVE adamın hammaddesisiniz.
@@OMNIBUSLIVE teşekkürler harika
Hocam , şu mikrofonları yenileyelim, zaten konuşma hızınız yüzünden kelimeleri yakalamada zorlanıyoruz :)
Biraz daha iyi ekipman ile güzel sohbetinizin sunumunu daha da güzelleştirseniz fena olmaz :)
Kitap okumak her zaman sıkıcı olmak zorunda değil aslında çok keyifli ve eğlenceli de olabilir :) Okurken sıkılmayacağınız ve size kitap okuma alışkanlığı kazandıracak kitap tavsiyeleri için kanalımıza bekleriz , Sevgiler!
İlber Ortaylı'dan Emrah Safa Gürkan'a geçtim konuşma hızına ayak uyduramıyorum
Altını çizme mevzusunda olay aslında unutmamak değil unutunca kolay hatırlamak. Kendi alanınızda, meslek hayatınızda kullandığınız bilgileri içeren bir kitap olsa da her zaman o bilgilere ihtiyaç duymayabiliyorsunuz. Mesela ESG için Roma tarihi kitabı okumuş olsun, belki adam Roma hakkında seminer verene kadar yıllarca ihtiyaç duymayacak ve unutacak ama ihtiyacı olduğunda 1 haftada okuyacağı kitabı 1-2 günde tik tik tik halleder. Kendinize konuyu hatırlatacak şekilde çizin altları.
Fikir kitapları için uygun olmasa da roman ve öykü kitapları için sesli kitap bence uygun bir yöntem. Yıllardır bir sesli kitap uygulamasına aboneyim, bu sayede baya romanı okumuş oldum. Ama okumanın yerini tuttuğunu da kabul etmiyorum hala.
Yok ya.... Ağır roman olursa romanda da olmuyor o iş.... Umberto Eco'nun Gülün Adı'nı nerde okucan sesli kitapla. ... 10 satır cümleler var.... Adam bir felsefeye giriyor, bir Ortaçağ Avrupa'sına... Bir Hristiyanlık'a giriyor, bir linguistike... Veya Alexandr Dumas'ın Üç Silahşörler'i.... 10 satır cümleler ve bir sürü özel isim - kişi, coğrafya, olay isimleri vs... Veya Lady Chatterley'nin Sevgilisi .... Adam öyle bir doğa tasviri yapıyor, öyle bir mizansen kuruyor ki orda, onu ütü yaparken veya arabada trafik kovalarken hayal etmek, o atmosfere girmek falan pek mümkün değil...
@@Dave.Mustaine.Is.Genius sayfa 500lere geldim sonra okumak uzere bir kenara biraktim insanin kultur bilgisini oldukca yoklayan bir kitap Bir arkadasim var bende okudum dedi Nasil okudun? Ne anladin dedim?(cunku okuduguna bir turlu inanamiyordum:) anlamadigim her yeri geciyordum dedi😀tamam belki ulus baker herseyi anlamak zorunda degiliz dedi ama anlamadigin bir seyi okudugunu iddia etmemelisin ortacagin en az 1400 yillik bir gecmisi var o gecmisin sıkıştırılmis hali gibi bir eser ama ben yinede cok sevdim kutuphanenin projesini anlatilar uzerinden tam olarak cizecek kadar adadim kendimi kitaba. Bence baska turlu de zevk alinmaz boyle yogun kivamli icerikli entelektuel bir eserden. Saygilar dilerim bu guzel yorumunuzdan dolayi guzel insan.
Çok faydalı video olmuş teşekkürler.
0.75x'de anca anlayabildim , daha çok kitap okuyup normal hızda deneyeceğim sonra 😂
50 liraya kitap var derken... 2024 yılından gelecek yıllara sesleniyorum 140 tl kitaplar. macchiato da 110 tl...