Drum Expres Tișița - Albița și Centura Municipiului Bârlad

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 6 เม.ย. 2024
  • Centura Bârlad, contract semnat în 2018, inaugurare în iunie 2024
    Centura Bârlad cu o lungime de 11 kilometri este la 82 % execuție și va fi inaugurată în iunie. Contractul a fost semnat în 2018 și s-a blocat în 2022 la doar 30 % execuție după ce constructorul principal, Tehnic Assist nu a mai reușit să susțină lucrările. Contractul a fost salvat prin intrarea pe șantier a constructorului Concelex. Centura Bârlad pe traseul DN 24 Tișița - Vama Albița (cel mai important punct de trecere a frontierei cu Republica Moldova) are o lungime de 11 kilometri, iar termenul limită de finalizare era 2022.
    Sorin Grindeanu: Legea parteneriatului public-privat, o soluție pentru construirea drumurilor de mare viteză
    Ministerul Transporturilor caută soluţii de finanţare pentru construirea drumurilor de mare viteză.
    Ministerul Transporturilor caută soluţii de finanţare pentru construirea drumurilor de mare viteză, care în acest moment nu beneficiază de fonduri nici prin PNRR și nici din alte proiecte europene.
    Şi este luată din nou în calcul varianta parteneriatului public-privat, o soluţie care presupune plata unei taxe de acces pe drum.
    Astfel, ar putea fi construite Autostrada Nordului, legătura dintre Transilvania şi Bucovina prin Baia Mare-Cluj-Bistriţa-Suceava, cu o lungime de peste 300 de km sau drumul expres Tişiţa-Albiţa, cu o lungime de 160 de km, spune ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu.
    Sorin Grindeanu: Sunt anumite drumuri mai mult decât necesare pentru noi. Autostrada Nordului, dacă vorbim de la Suceava să mergi spre Bistrița și spre Cluj, de asemenea, foarte importantă, dar nu e culoar european. Toate acestea trebuie să își găsească finanțare. Am schimbat, la sfârșitul anului trecut, inclusiv Legea parteneriatului public - privat, e o lege care ne va oferi soluții pentru proiecte de infrastructură care în acest moment nu sunt prinse, de exemplu, în PNRR.
    Atât Autostrada Nordului, cât şi drumul expres Tişiţa-Albiţa sunt în acest moment în etapa realizării studiilor de fezabilitate, dar mult întârziate pe unele segmente, notează reporterul RRA Alex Lancuzov.
    Centurile ocolitoare finalizate în 2024. CNAIR va inaugura 79 de kilometri: Timișoara Sud, Târgu Jiu, Sfântu Gheorghe, Bârlad și Craiova Sud/ Când va fi gata Centura Zalău, primul contract al chinezilor în România.
    CNAIR va inaugura în 2024 patru centuri cu o lungime totală de 79 de kilometri, potrivit analizei Economedia. Cele mai avansate, potrivit rapoartelor de progres sunt Centurile Târgu Jiu, Bârlad, Timișoara Sud, Sfântu Gheorghe și Craiova Sud cu stadii fizice de execuție între 60 și 82 %. Cu șanse doar teoretice ar putea fi terminate lucrările și pe Centura de 5,5 km. de la Zalău, șantier aproape blocat la aprox. 50 % unde lucrează o asociere de firme din China și România. Sunt proiecte contractate efectiv ca variante de ocolire nu segmente din autostrăzi sau drumuri expres care pod funcționa ca centuri pentru localitățile de pe traseu. În continuare orașe mari, municipii reședință de județ precum Iași sau Târgu Mureș nu au deloc sau au doar parțial centuri ocolitoare.
    Inaugurările din vara 2024 : Bârlad, Sfântu Gheorghe, Târgu Jiu și Timișoara (total 69 km.)
    Prima centură care va fi deschisă în 2024, cel mai târziu în această vară este Centura Târgu Jiu. Varianta din Gorj are o lungime de 20 km. și se apropie de 90 % execuție. Constructor este Collini Lavori (Italia), iar contractul are o valoare de 244 milioane lei. Cel mai avansat segment este cel cuprins între DN 67 D Târgu-Jiu-Tismana-Baia de Aramă și DN 66 Rovinari-Târgu Jiu unde se fac testele statice și dinamice la poduri ,,Pe sectorul vestic al Variantei Ocolitoare a Municipiului Târgu Jiu, Antreprenorul a început efectuarea testelor obligatorii înainte de deschiderea circulației rutiere pe poduri noi construite.” anunța CNAIR, prin DRDP Craiova pe 23 martie. Sectorul vestic 5-6 km. urmează să fie deschis în aprilie sau mai, iar la vară secțiunea de est până în nord, la ieșirea din Târgu Jiu spre Defileul Jiului. În zona de sud -est se va conecta cu drumul de mare viteză Autostradă și Drum Expres Craiova-Filiași-Târgu Jiu.
    Drum Expres Tișița - Albița și Centura Municipiului Bârlad
    #autostrada #drum #romania

ความคิดเห็น • 23

  • @costicadragan1042
    @costicadragan1042 3 หลายเดือนก่อน +5

    sa se faca la regim de autostrada pentru viitorul nostru si a urmatoarelor generatii .

  • @CristiChiri10
    @CristiChiri10 3 หลายเดือนก่อน +4

    drumul expres tisita-albita impreuna cu A7 buzau-tisita ar fi foarte bine, ca uneori plec in rep. moldova si ar fi bine daca as merge mai rapid acolo

  • @florintrandafir7573
    @florintrandafir7573 3 หลายเดือนก่อน +3

    Hai,Romania !!!

  • @bubu23101989
    @bubu23101989 หลายเดือนก่อน

    Bine ca se termina alegerile anul asta ca Ciolacu era in stare sa faca autostrazi si intre comune.

  • @BogdiFox
    @BogdiFox 2 หลายเดือนก่อน +1

    Daca spunea la barlad ca sa nu il jignim ca nu e moldovean , sigur se gasea un cadou prin zona , ceva de primavara , un toporas pentru domnu` prim :))

  • @decemvre
    @decemvre 2 หลายเดือนก่อน +1

    Da bă deșteptule ce subliniezi tu acolo era la 1 Martie și omul vorbește in 6 Aprilie de 88%

  • @ciprianbalanean9091
    @ciprianbalanean9091 3 หลายเดือนก่อน +2

    Traseul Tișița Albița e cam prost gândit. Ar fi mai interesant dacă s-ar porni de la Bacău Vaslui Albița în loc de la Tișița.

    • @CristiChiri10
      @CristiChiri10 3 หลายเดือนก่อน

      eu locuiesc in buzau si trec prin vrancea asa ca, e mai bine ca trece prin tisita

    • @RaduRadonys
      @RaduRadonys 3 หลายเดือนก่อน

      @@CristiChiri10 Corect, nu te contrazic, dar sa știi ca autostrăzile nu se fac in funcție de unde ai tu treaba si pe unde circuli tu.

    • @andreicoman1807
      @andreicoman1807 3 หลายเดือนก่อน +1

      Traseul dintre Bacau si Albita ar fi cu mult mai dificil decat Tisita-Albita si nu conecteaza pe traseu decat Vaslui si Husi, spre deosebire de celalalt traseu ce leaga Tecuci(via Galati-Braila)-Barlad-Vaslui(la 15 km de Crasna)-Husi, parca suna mai complex si mai rentabila varianta...iar din Bacau ar fi fost o solutie daca nu se taragana si mult trambitata autostrada Brasov-Bacau, care sa ofere o conectare mai rapida dintre zona Moldovei si Transilvania, insa putine sanse in urmatorii 10 ani, inclusiv pe A8 sau Autostrada Nordului😊

    • @CristiChiri10
      @CristiChiri10 3 หลายเดือนก่อน

      @@andreicoman1807 intr-adevar, si pentru ca acest traseu e in paralel cu DN24 si DN24B, amandoua drumuri importante in Moldova

    • @travelandvisit8143
      @travelandvisit8143 24 วันที่ผ่านมา

      Adevarat te duci de la bucuresti pana la bacau si apoi te intorci spre albita. Bine gandit..eficient 😂

  • @victorv834
    @victorv834 3 หลายเดือนก่อน +2

    ce noroc avuseram cu covvidu si razboiu. altfel nema pnnr nema autostrazi. isi mai aduce aminte lumea cum astia ne dadeau bani cu taraita din fondurile alea europene?? da de, pe ei in inteseseaza sa ne ducem acolo la munca nu sa stam la noi in tzara

    • @ionbrad6753
      @ionbrad6753 3 หลายเดือนก่อน

      Care ”cu țârâita”? Nu au fost în stare guvernele din România să cheltuie banii puși la dispoziție de europeni. Mereu așteptau parandarăt, mereu negocieri de culise, mereu intrau firme care după 2 ani mureau pe șantier...
      La sfârșitul programelor POIM, POT guvernele române plângeau la Comisie să prelungească intervalul de valabilitate a finanțării (dincolo de 2014, dincolo de 2021 etc) - ca să nu piardă banii pe care nu reușiseră să-i investească în autostrăzi.
      Cum pot unii să mintă... : (