ÇEMBER VE DAİRE,Çemberin Temel Elemanları,Çemberde Açılar,Çemberde Teğet,Dairenin Çevresi ve Alanı,

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 28 ส.ค. 2024
  • ELEMENTLER MATEMATİK - 15.CİLT - 2.SAYFA
    Aşağıdaki önermelerden kaç tanesi doğrudur?
    P noktasından geçen herhangi bir kesenin kesim noktalarına olan uzaklıkları çarpımına P noktasının çembere göre kuvveti denir.
    P noktası çemberin dışında veP noktasında çembere çizilen teğet parçası [PP] ise P noktasının çembere göre kuvveti P = |PP|2 = d2 -r 2 dır.
    m. P noktası çemberin üzerinde ise kuvveti 0 dır.
    çembere T noktasında teğet ve P den geçen kesen, çemberi B ve C noktalarında kesiyorsa P noktasının çembere göre kuvveti |PP|' =|PB| |PC| dır.
    Çembere yakın olan noktanın kuvveti daha küçüktür.
    Aşağıdaki önermelerden kaç tanesi doğrudur?
    P noktası çemberin dışında ve Pden geçen herhangi iki kesen çemberi A. B.C.D noktalarında kessin. [PP] teğet parçası ve P noktasının çembere göre . kuvveti, Bir çember ve çemberin içindeki bir nokta P olsun, j P noktasından geçen herhangi iki kiriş [dır.
    Çembere göre kuvveti k(k e R’) olan noktaların kümesi ayni merkezli bir çemberdir.
    Çembere göre kuvveti en küçük olan nokta çemberin merkezidir.
    İki çembere göre aynı kuvvette olan noktaların oluşturduğu doğruya bu iki çemberin kuvvet ekseni denir.
    Aşağıdaki önermelerden kaç tanesi doğrudur?
    İki çemberin kuvvet ekseni ,bu çemberlerin merkezlerini birleştiren doğruya diktir.
    Merkezleri doğrusal olmayan üç çembere göre aynı kuvvette olan noktaya bu çemberin kuvvet merkezi denir. IH. Merkezi, üçgenin içinde bulunan ve üçgenin üç kenarına da teğet olan çembere üçgenin iç teğet çemberi denir.
    Bir üçgenin bir kenarına ve diğer iki kenarının uzantılarına teğet olan çembere üçgenin dış teğet çemberi denir.
    Bir üçgenin köşelerinden geçen çembere üçgenin cevrel çemberi denir.
    Köşeleri aynı çemberin üzerinde olan dörtgene kirişler dörtgeni denir.
    Bir kirişler dörtgeninde karşılıklı açılar bütünlerdir, m. Bütün kenarları aynı çembere teğet olan dörtgene teğetler dörtgeni denir.
    Teğetler dörtgeninde karşılıklı kenarların uzunlukları toplamı birbirine eşittir.
    Aynı özellikleri taşıyan noktaların oluşturduğu kümeye bu noktalann geometrik yeri denir.
    Bir çokgen ile bu çokgenin iç bölgesinin birleşimine çokgensel bölge denir. Bir çemberin kendisi ile iç bölgesinin birleşimine daire denir. Çemberin uzunluğu 2nr,dairenin alanı ise 7rr2dır.
    Bir dairenin iki yarıçapı ve bu yarıçapların belirttiği yay arasında kalan bölgeye daire dilimi denir, daire diliminin alanı yay uzunluğu ile yarıçap uzunluğunun çarpımının yarısına eşittir. Bir kiriş ile daire yayının sınırladığı bölgeye daire parçası denir. Merkezleri aynı ve yarıçapları farklı iki çemberle sınırlı bölgeye daire halkası denir.
    Bir üçgenin alanı, bir kenarının uzunluğu ile bu kenara ait yükseklik zunluğunun çarpımının yarısına eşittir.
    Eş iki üçgenin alanları eşittir.
    Dışbükey bir dörtgenin alanı, köşegenlerinin uzunlukları ile köşegenlerin oluşturduğu açının sinüsünün çarpımının yarısına eşittir.
    Paralelkenarın alanı bir kenar uzunluğu ile bu kenara ait yükseklik uzunluğunun çarpımına eşittir.
    Bir yamuğun alanı, tabanlarının uzunlukları toplamı ile yükseklik uzunluğunun çarpımının yarısına eşittir.
    Bir düzgün çokgenin alanı çevresinin uzunluğu ile apoteminin uzunluğu çarpımının yansına eşittir.
    n kenarlı bir düzgün çokgenin cevrel çemberinin yarıçapı R ve bir kenarını gören merkez açısının ölçüsü a ise .
    Eş kenar üçgenin alanı
    ÇEMBER VE DAİRE,Çemberin Temel Elemanları,Çemberde Açılar,Çemberde Teğet,Dairenin Çevresi ve Alanı,UZAY GEOMETRİ,Katı Cisimler,SAYMA VE OLASILIK,Koşullu Olasılık,Deneysel ve Teorik Olasılık,ÜSTEL VE LOGARİTMİK FONKSİYONLAR,Üstel Fonksiyon,Logaritma Fonksiyonu,Üstel, Logaritmik Denklemler ve Eşitsizlikler,DİZİLER,Gerçek Sayı Dizileri,TRİGONOMETRİ,Toplam-Fark ve İki Kat Açı Formülleri,Trigonometrik Denklemler,DÖNÜŞÜMLER,Analitik Düzlemde Temel Dönüşümler ,TÜREV,Limit ve Süreklilik,Anlık Değişim Oranı ve Türev,Türevin Uygulamaları,İNTEGRAL,Belirsiz integral,Belirli integral ve Uygulamaları,ANALİTİK GEOMETRİ,Çemberin Analitik İncelenmesi,SAYILAR,Sayı Kümeleri Bölünebilme,ÜÇGENLER,Dik Üçgen,DENKLEMLER VE EŞİTSİZLİKLER,Birinci Dereceden Denklemler ve Eşitsizlikler,Bilinçli Tüketici Aritmetiği,ÇEMBER VE DAİRE,Çemberin Temel Elemanları,Çemberde Açılar,Dairenin Çevresi ve Alanı,DENKLEM VE EŞİTSİZLİKLER,Üslü ve Köklü İfadeler,Bilinçli Tüketici Aritmetiği,Veri Analizi,ÖLÇME,Çevre, Alan ve Hacim Ölçme,KATI CİSİMLER,Küre ve Silindir
    önerme, bileşik önerme, önermenin değili, ve, veya, ya da bağlaçları, De Morgan kuralları, koşullu önerme, koşullu önermenin karşıtı, koşullu önermenin tersi, koşullu önermenin karşıt tersi, iki yönlü koşullu önerme (gerek ve yeter şart), açık önerme, her, bazı, tanım, aksiyom, teorem, ispat, hipotez, hüküm, küme, eleman, evrensel küme, boş küme, alt küme, öz alt küme, sonlu küme, sonsuz küme, eşit kümeler, birleşim, kesişim, fark, tümleme, ayrık kümeler, De Morgan kuralları, sıralı ikili, kartezyen çarpım, doğal sayılar, tam sayılar, rasyonel sayılar, irrasyonel sayılar, gerçek (reel)

ความคิดเห็น •