Cum am automatizat un robot AUTOMAT de gazon

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 25 ส.ค. 2024
  • Robotul #automower de la #husqvarna e un #robot de #gazon bun, care isi face treaba dar are si el limitele lui, limite pe care le-am experimentat pe curtea mea, in special atunci cand ploua.
    Din cauza mocirlei care se formeaza cand ploua, atunci cand robotul face manevre de intoarcere taseaza iarba si o baga in pamantul ud si o omoara :(
    Cu cativa senzori, un microcontroller si un server am reusit sa depasesc acest obstacol iar acum robotelul tunde doar cand e soare si frumos dupa programul lui stabilit. In plus m-am ales si cu o "mini statie meteo"
    Daca ti-a placut sau nu spune-mi intr-un comentariu. Daca vrei sa ma sustii baga si tu un Like & SUBSCRIBE :) Toate cele bune!
    P.S.: Daca vrei sa vezi cum am construit garajul robotului da click aici: • Cum Am Construit un Ga...
    Music:
    Randy Butternubs - Dyalla
    Empire Seasons - Dan Henig
    Sprint In My Step - Silent Partner

ความคิดเห็น • 6

  • @paultimis590
    @paultimis590 11 หลายเดือนก่อน +1

    Salutare, o idee mai buna, combina un senzor de ploaie care sa stea afara si sa intrerupa circuitul cand ploua. e 1-200 de lei unul

    • @catarguy
      @catarguy  11 หลายเดือนก่อน

      Hey, merci de idee si de vizionare. Sugestia ta e ok pentru o solutie simpla si rapida. Totusi implementarea mea, chiar daca e ceva mai complexa, vine cu anumite avantaje:
      1. am posibilitatea sa opresc firul perimetral cand vreau eu din app/browser (spre ex. nu ploua afara dar vreau sa fac un gratar sau sa stau pe o patura pe gazon fara sa ma deranjeze robotul)
      2. mi-a permis sa mai adaug senzorul de umiditate si temperatura si sa vad niste grafice faine in home assistant cu evolutia vremii
      3. folosind un microcontroller, pot adauga si alti senzori pe viitor si sa imi afisez date in aplicatie
      4. tot sistemul nu depinde de cloud/internet pentru ca toata comunicarea se face in LAN. Asta inseamna ca daca pica internetul eu tot am posibilitatea sa comand circuitul de pe telefon si sa vad datele trimise de microcontroller
      5. toate componentele (daca ai rabdare sa astepti sa vina din China) au costat sub 100 lei cu exceptia Raspberry Pi-ului, pe care il aveam deja si il folosesc pentru multe alte chestii (DB server, servicii, home assistant etc.)

    • @paultimis590
      @paultimis590 11 หลายเดือนก่อน +1

      @@catarguy esti un geniu :D keep up the good work

  • @seda14us
    @seda14us 11 หลายเดือนก่อน

    Sa stii ca-i Fain ...Bafta in continuare. 100% Best.

  • @danielnichiteanu2338
    @danielnichiteanu2338 11 หลายเดือนก่อน

    super video george mi-a placut enorm !😎

  • @iuliancorun
    @iuliancorun 11 หลายเดือนก่อน

    NICE! 👏