Ren tip voor je lees nederlandse boeken. En schrijf de woorden op die je niet begrijpt. Zo leer je gramstica spelling. En vergroot je jouw woordenschat. En je kunt er iets van opsteken. Succes man.
Bij mij in de klas kijken mensen deze video's in plaats van te luisteren naar mn docent want niemand snapt zijn uitleg. Hij heeft het niet door want iedereen kan wel de oefen opgave die hij klassikaal doet oplossen. Bedankt!
Wow dankuwel! Ik heb nu al 4 jaar les van de zelfde leraar en ik dcht dat ik het nooit ging begrijpen (ik sta nu een 4,5 en ik heb deze weken mijn examens) maar door deze filmpjes snap ik het echt heel goed!
@@henkhenksen1699 Heeft ook examens, snapt wel mol 😎😎 Scheikunde rekenen is niet heel ingewikkeld, behalve ph berekenen bij zwakke zuren en basen. Dat zijn zaken waar ik niet op wil spreken 😓
ik ben blij dat er dit soort mensen zijn... die het beter kunnen uitleggen dan je eigen docent en je daardoor dus van een onvoldoende kunnen behoeden. thx!
@@Bonquiqui431 Uhhh dat is dus 9 jaar geleden inmiddels! 😅 Ik heb het wel in 1x gehaald maar vraag niet hoe. Laagste cijfer was voor scheikunde en het was een dikke onvoldoende.
Superbedankt! Ik zit nu in 5 gymnasium en de lessen gaan dus supersnel. Ik heb sinds de 4e al moeite met deze molverhoudingen, en nu snap ik het echt, nogmaals heel erg bedankt!
Aangezien mijn leraar precies het boek volgt en ik het boek voor geen meter snap omdat die deze stof zo zwaar omslachtig uitlegt, ben ik echt heel erg blij met deze filmpjes! Ik heb maandag de herkansing van het proefwerk over dit onderwerp (had voor de vorige een 2,6, raakte volledig in paniek omdat ik ineens alles kwijt was), en zonder deze uitleg ga ik het waarschijnlijk niet redden. Dus bij deze bedankt!
Dankjewel! Ik heb volgende week de toets (4havo) en nadat mijn scheikunde docent nu al het hele hoofdstuk zijn best doet het uit te leggen, het is hem niet gelukt want ik begreep er nog steeds helemaal niks van. Na deze video gezien te hebben begrijp ik het eindelijk wel.
deze man is gwn eindelijk beter dan mijn docent Cor Gradissen echt een maftoeter die man. Hij hoort je niet eens lmao. maar deze chappie ik wil geen hoofd tumoren meer haha
Bij 6:46 schrijft u :M bij de bovenste pijl op. Hierdoor lijkt het alsof mol naar gram gerekend moet worden met een delen ipv vermenigvuldigen. Misschien is een aantekening in de video daar op zijn plaats?
Bedankt :). Als u alle filmpjes bij elkaar in een bestand zou zetten, dan zult u meer informatie dan elk ander boek over 4/5havo scheikunde over kunnen brengen.
Hallo, heeft u geen video waar u uitlegt van : hoeveel mol zuurstofatomen zitte er in : 4,35 mol waterstofperoxide en hoeveel mol zuurrstofatomen zitten er in 2,155 kg alcohol
Ik heb een vraag bij deze opdracht: Je voegt een overmaat zilvernitraatoplossing toe aan 25,0 mL 0,10 M aluminiumchlorideoplossing. Bereken hoeveel gram neerslag ontstaat. Als ik dan het aantal mmol ga uitreken, kom ik uit op 2,5 mmol/cl- maar in het antwoordenboek staat cl3. Hoe komen ze hierbij opeens aan Cl3?
Ik test mezelf gewoon door na 1 zo'n video uit te rekenen hoeveel kilogram methaan je nodig hebt om 100 liter water te krijgen...en guess what het lukt gewoon. deze man verdient echt een nobelprijs. Je hebt ongeveer 44 kilo methaan nodig om 100 liter water te maken!! Ik voel me zo trots hahahahah
kunt u me helpen met de volgende som? 1 liter butaan verbranden geeft hoeveel gram CO2? dan heb je dus een reactievergelijking nodig: 2 C4H10 + 3 O2 --> 8 CO2 + 10 H2O ik dacht: 1 liter is 1000ml. om van liter naar mol te gaan moet je via gram dus 1000/2,48=403,23 gram C4H10 en dan via gram naar mol dus 403,23/58,12=6,94 mol C4H10 van hieruit kun je door naar CO2, maar daar heb je 8 van en van C4H10 heb je er 2 dus: 6,94x4= 27,75 mol CO2 en van hieruit kun je naar aantal gram CO2: 27,75x44,010=1221,33 gram CO2 Klopt dit een beetje? of ga ik helemaal verkeerd?
Hoe doe je dat met de molverhouding als je de reactie Cl2 + I2 --> 2 ICl hebt? Daarbij kreeg je gegeven dat je 0,50 mmol Cl2 hebt en 0,10 mmol I2. Hoeveel mol 2ICl ontstaat er dan????
Daar heb je een BiNaS voor, een boekje dat je in de bovenbouw krijgt en waar heeeeeel veel gegevens over biologie natuurkunde en scheikunde in staan. En anders natuurlijk het internet
ilhami unver Dit kun je vinden in het periodiek systeem der elementen. Hierin staan de elementen in hokjes, en het getal dat links bovenin die hokjes staat, is de relatieve atoommassa, oftewel het massagetal. Het periodiek systeem is makkelijk te vinden op internet en staat inderdaad achter in de BiNaS, in tabel 99 om precies te zijn. Als je doelt op waarom de maker van dit systeem weet dat die elementen precies zo veel wegen, is dat omdat hij een patroon heeft ontdekt in de gewichten van de atomen. Zo heeft hij het systeem ook op kunnen stellen en kwam hij er ook achter dat er nog onontdekte elementen waren.
Ik gebruik precies deze berekening voor een opdracht uit mijn boek, maar ik kom op een ander antwoord uit dan in het antwoordenboek. Hoe kan dit? Ik heb 2 keer gecheckt of ik iets fout deed maar ik gebruikte dezelfde methode als u deed.
Ja dat klopt. H2O heeft deze massa omdat het atoom H 1 u weegt en O 16. Aan de linkerkant van deze vergelijking wordt CH4 gebruikt. C weegt 12 u en H 1 u, dus dat maakt H2O 18 u en CH4 16 u. Bij deze berekening moet je niet vergeten dat je meerdere H atomen hebt die je mee moet rekenen. Dit is geen fout hoe U dit heeft gezien. Je moet namelijk ook nog de molecuulmassa van de 2 O2 moleculen erbij rekenen aan de linker kant en de CO2 aan de rechterkant. Pas als je daar bent aangekomen, zie je dat aan beide kanten van de pijl dezelfde molaire massa is. Voor verdere uitleg hierover raad ik je aan 1 van de eerdere video's terug te kijken.
Klopt het dat als H2O een molecuul massa heeft van 18 u, 1 Mol H2O dan 18 gram weegt? Net zoals CH4 met een massa van 16 u, 1 Mol CH4 16 gram weegt? Op school heb ik ook het begrip 'Molaire massa' geleerd. Hoe zit het daar mee?
molaire massa is exact hetzelfde als molmassa. Mol is een kortere benaming van molaire massa. De molaire massa van een molecuul is de hoeveelheid u die dit molecuul bezit. Dit kun je makkelijk opzoeken op internet of in een handboek genaamd BINAS. De molaire massa wordt ook wel uitgedrukt in g/mol. En voor die eerste twee vragen: Precies!
Denice klaasman bij de molaire massa moet je gewoon de molucuulmassa berekenen want u=g 1,0 u= 1,0 gram oftewel 1,0 mol = 1,0 u. Als je de molecuulmassa van H20 wilt berekenen moet je 2x1,0 u + 1x16,0u = 18,0 u. Ik heb net gezegd dat u = g dus 18,0 u = 18,0 gram
deze man redt mij leven elke keer
lol
joost van arragon gaaf hoor harrie
Ren tip voor je lees nederlandse boeken. En schrijf de woorden op die je niet begrijpt. Zo leer je gramstica spelling. En vergroot je jouw woordenschat. En je kunt er iets van opsteken. Succes man.
@@tank-topfit5726 als jij dan ff aan je zinsopbouw werkt, komt het goed
@@tank-topfit5726 niemand interesseert dit dus pleur lekker een eind op
wat een legend. snapte er niks van maar dit heeft me echt zo erg geholpen, bedankt ondanks het 11 jaar geleden is.
nou dankuwel, nu wil ik geen zelfmoord meer plegen.
Tele Thuppie nice
madelief wel een beetje laat man
Zilfi nooit te laat op deze wereld , genoeg mensen om te helpen zo.
Biko - CEO of Bruh Moments Inc. Ja. daar heb je gewoon een punt, gast 😌 maar ik zei ook niet dat het te laat was. Alleen laat.
ZelfMOLd
u legt zoveel beter uit dan mijn scheikunde docent. Wat ik bij hem in 2 lessen heb geleerd leer ik bij u in 15 minuten. Echt top!👍
Bij mij een hele periode in 15 min...
2 jaar in 15 min
Paar dagen voor mijn examen, eigenlijk nog nooit iets van mol gesnapt maar door uw filmpjes snap ik het meteen!
deze man verdient een oscar
Als iets in kilo's gegeven is, kun je dat beter eerst in grammen omzetten en dan van de grammen omrekenen in mol.
in mijn boek word dan altijd kmol gebruikt maar is deze optie dan eenvoudiger?
@@olivierghazi F in da chat
u heeft echt een hele aangename stem! ik vind het gewoon prettig om hiernaar te luisteren ook al hoef ik nu niet te leren!
Bij mij in de klas kijken mensen deze video's in plaats van te luisteren naar mn docent want niemand snapt zijn uitleg. Hij heeft het niet door want iedereen kan wel de oefen opgave die hij klassikaal doet oplossen. Bedankt!
yes een 7,4 voor dit onderdeel. hartstikke bedankt!!!
weten we eindelijk wie de mol is, superbedankt morgen ook mijn examens!!
Wow dankuwel! Ik heb nu al 4 jaar les van de zelfde leraar en ik dcht dat ik het nooit ging begrijpen (ik sta nu een 4,5 en ik heb deze weken mijn examens) maar door deze filmpjes snap ik het echt heel goed!
Hoe de fuck heb je bovenbouw scheikunde gedaan zonder mol te begrijpen? Als je zo'n genie was zou je geen scheikundeproblemen hebben
@@Average.Enjoyer555 strijder
@@Average.Enjoyer555 haha ik zit nu met hetzelfde probleem, heb t nooit gesnapt en maandag examen
@@henkhenksen1699 Heeft ook examens, snapt wel mol 😎😎
Scheikunde rekenen is niet heel ingewikkeld, behalve ph berekenen bij zwakke zuren en basen. Dat zijn zaken waar ik niet op wil spreken 😓
@@Average.Enjoyer555 ah zwakke zuren en basen, ez
Hahaha ik zat al te wachten van "nou... wanneer gaat hij doorhebben dat hij het juist verteld maar het verkeerd opschrijft."
5minuts craft same
ik ben blij dat er dit soort mensen zijn...
die het beter kunnen uitleggen dan je eigen docent en je daardoor dus van een onvoldoende kunnen behoeden. thx!
geweldige leraar slay queen
Ik snap hier al 3 jaar niets van en morgen in eindexamen scheikunde havo al... Ik snap het letterlijk 1 avond voor m'n examen!!!
Manuela van der Graaf ik heb morgen het ook xd succes!
Lotte loves jij ook!
HAHAHHAHA dit ben ik in de toekomst
Heb je je examen wel gehaald
@@Bonquiqui431 Uhhh dat is dus 9 jaar geleden inmiddels! 😅 Ik heb het wel in 1x gehaald maar vraag niet hoe. Laagste cijfer was voor scheikunde en het was een dikke onvoldoende.
Superbedankt! Ik zit nu in 5 gymnasium en de lessen gaan dus supersnel. Ik heb sinds de 4e al moeite met deze molverhoudingen, en nu snap ik het echt, nogmaals heel erg bedankt!
Dit helpt nog meer dan dat ik op ga letten in de lessen! Super tof man!
DANKUWEL
Dit is echt duidelijk en gestructureerd uitgelegd. Bedankt!
hij is geniaal maar door mijn bass setup gaat mijn hele kamer schudden elke keer bij de intro
Aangezien mijn leraar precies het boek volgt en ik het boek voor geen meter snap omdat die deze stof zo zwaar omslachtig uitlegt, ben ik echt heel erg blij met deze filmpjes! Ik heb maandag de herkansing van het proefwerk over dit onderwerp (had voor de vorige een 2,6, raakte volledig in paniek omdat ik ineens alles kwijt was), en zonder deze uitleg ga ik het waarschijnlijk niet redden. Dus bij deze bedankt!
Bedankt, u heeft mij van een grote onvoldoende bespaard.
hartelijk bedankt! ik heb erg moeite met scheikunde al sinds vorig jaar en u bent veel duidelijker en rustiger dan mijn docenten dus ik dank u!
dankjewel! heel duidelijke uitleg in elke video. Heel fijn dat u onderwijs zo toegankelijk maakt.
wat een geweldige filmpjes! Pw scheikunde over de MOL is een stuk makkelijker nu! Bedankt hoor!!!
Heel erg bedankt voor de uitleg! Ik heb dit nou al zo’n twee maanden en snapte er nog steeds niks van, maar nu begrijp ik het helemaal
Je bent echt een held, heel erg bedankt!
Meneer, U bent een HELD een LEGEND! JE RED LEVENS!!!!!
Wauww mijn docent kan hier echt wat van leren. Ik snapte hier nooit iets van en nu snap ik het helemaal.
Duidelijke uitleg!! Ik snap het uiteindelijk!! Bedankt!
Dankjewel! Ik heb volgende week de toets (4havo) en nadat mijn scheikunde docent nu al het hele hoofdstuk zijn best doet het uit te leggen, het is hem niet gelukt want ik begreep er nog steeds helemaal niks van. Na deze video gezien te hebben begrijp ik het eindelijk wel.
Uitstekend uitgelegd, makkelijk te volgen, kortom uiterst stabiele video meneer, volhouden zo!
Deze video wordt nog veel genialer als je hem 2 keer zo snel afspeelt :)
Deze man is echt een legend
U heeft me hier geweldig mee geholpen!
Bedankt voor de uitleg, hier heb ik veel aan! Mijn leerares doet het op een andere manier, maar dat is heel verwarrend. Deze is veeeel beter
komt zo mijn scheikunde van meer dan 30 jaar geleden weer helemaal bovendrijven !
Dit is een goed filmpje voor mijn scheikunde examen morgen :)
Mooie uitleg, collega TH-camr.
deze man is gwn eindelijk beter dan mijn docent Cor Gradissen echt een maftoeter die man. Hij hoort je niet eens lmao. maar deze chappie ik wil geen hoofd tumoren meer haha
mind blown to the maximum, nu begrijp ik wat die man in mijn klas probeerde uit te leggen.
8:59 It was at this moment he knew, he fked up.
Bedankt voor het redden van mijn natuurprofiel
deze man is geniaal.ik snap het eindelijk
Hèhè op school word het altijd zo chaotisch uitgelegd maar nu, alles rustig en relaxed. Nu begrijp ik het eindelijk!
Door de docent op mijn school snapte ik er niks van, maar nu wel, dankuwel!!!
dankuwel ik begrijp het nu en k hoop dat het goed met u gaat.
bedankt voor de 8,3 wat een held bent u
Heerlijk dat gevoel dat je het ein-de-lijk snapt!
Meneer, u bent een held.
Bij 6:46 schrijft u :M bij de bovenste pijl op. Hierdoor lijkt het alsof mol naar gram gerekend moet worden met een delen ipv vermenigvuldigen. Misschien is een aantekening in de video daar op zijn plaats?
Je bent een Legende
Bedankt voor je uitleg
Echt top dit! alles word meteen duidelijk!
Bedankt, dit heeft mij erg geholpen!
Bedankt voor de uitleg, ik snap het nu gelijk al!
Bedankt :). Als u alle filmpjes bij elkaar in een bestand zou zetten, dan zult u meer informatie dan elk ander boek over 4/5havo scheikunde over kunnen brengen.
7:00 de pijl van mol naar gram staat verkeerd.
Kunt u ook Natuurkunde lessen geven?
Hallo, heeft u geen video waar u uitlegt van : hoeveel mol zuurstofatomen zitte er in : 4,35 mol waterstofperoxide en hoeveel mol zuurrstofatomen zitten er in 2,155 kg alcohol
u hebt mijn examen gered
+Ngui De armada omdat je van 1 mol naar 2 mol gaat en dan moet je die 1 maal 2 doen
dus stel die H2O zou, ik zeg maar wat 13H2O zijn (is niet mogelijk maar voor het voorbeeld) dan zou je op de horizontale lijn x13 mowtwn zetten?
+Ngui De armada klopt
oke top! dankjewel
11:30 Waarom 2x2?
Moet je de molecuulmassa uit je hoofd weten?
Wow eindelijk snap ik het goed, echt bedankt!
welke methode gebruikt u op uw school?
Chemie Overal
Bedankt voor de tips man bro!!!
Ik moet wel zeggen dat ik me voel aangevallen bij dat laatste ‘plan je proefwerken’
Hoe zit het met kilo's. Moet je die eerst omzetten tot grammen voordat je de mol kan berekene?
WOW!
bedankt voor al die mooie filmpjes
geeft u ook fysica lessen?
wat een legend
Goeie video man.
Mooi filmpje, en goede uitleg!
Overmorgen toets vwo, hopelijk bent u mijn redder.
Ik heb een vraag bij deze opdracht: Je voegt een overmaat zilvernitraatoplossing toe aan 25,0 mL 0,10 M aluminiumchlorideoplossing. Bereken hoeveel gram neerslag ontstaat. Als ik dan het aantal mmol ga uitreken, kom ik uit op 2,5 mmol/cl- maar in het antwoordenboek staat cl3. Hoe komen ze hierbij opeens aan Cl3?
Heeft u ook een samenvatting van meerdere filmpjes op vwo niveau? Ik heb die van de havo kunnen vinden, maar van vwo helaas niet. Alvast bedankt!
thanks, stuk beter dan mijn docent ;)
Ik test mezelf gewoon door na 1 zo'n video uit te rekenen hoeveel kilogram methaan je nodig hebt om 100 liter water te krijgen...en guess what het lukt gewoon. deze man verdient echt een nobelprijs.
Je hebt ongeveer 44 kilo methaan nodig om 100 liter water te maken!! Ik voel me zo trots hahahahah
Heel erg bedankt! 🌹
Wat u doet bij het gegeven omrekenen naar mol is toch het zelfde als de formule n=m/M
Ja, dat klopt Sander Adam :)
kunt u me helpen met de volgende som? 1 liter butaan verbranden geeft hoeveel gram CO2? dan heb je dus een reactievergelijking nodig:
2 C4H10 + 3 O2 --> 8 CO2 + 10 H2O
ik dacht: 1 liter is 1000ml.
om van liter naar mol te gaan moet je via gram dus
1000/2,48=403,23 gram C4H10
en dan via gram naar mol dus
403,23/58,12=6,94 mol C4H10
van hieruit kun je door naar CO2, maar daar heb je 8 van en van C4H10 heb je er 2 dus:
6,94x4= 27,75 mol CO2
en van hieruit kun je naar aantal gram CO2:
27,75x44,010=1221,33 gram CO2
Klopt dit een beetje? of ga ik helemaal verkeerd?
Dit is nog eens uitleggen ;)
Hoe doe je dat met de molverhouding als je de reactie Cl2 + I2 --> 2 ICl hebt?
Daarbij kreeg je gegeven dat je 0,50 mmol Cl2 hebt en 0,10 mmol I2.
Hoeveel mol 2ICl ontstaat er dan????
Als je 5 moleculen Cl2 hebt en 1 molecuul I2 hebt, hoeveel ICl moleculen kun je dan maken?
wistjeal
ik wil u ook als leraar..... snap het nu voor het eerst .. denk ik haha
haha wtf aydin
Dankuwel snap het nu echt!!!
Ik ook! Super bedankt
geweldig dit!
super handig dit!!!
Vet handig dit!
ik kan ''oefenen met crystal meth maken deel 1 - sckeikunde'' niet meer vinden :( heeft iemand een link ?
hoe kunnen we weten wat de massagetal van een element is ?
dus b.v hoe kunnen we weten dat de massagetal van O=16 of de massagetal van C=12
Daar heb je een BiNaS voor, een boekje dat je in de bovenbouw krijgt en waar heeeeeel veel gegevens over biologie natuurkunde en scheikunde in staan. En anders natuurlijk het internet
ilhami unver Dit kun je vinden in het periodiek systeem der elementen. Hierin staan de elementen in hokjes, en het getal dat links bovenin die hokjes staat, is de relatieve atoommassa, oftewel het massagetal. Het periodiek systeem is makkelijk te vinden op internet en staat inderdaad achter in de BiNaS, in tabel 99 om precies te zijn.
Als je doelt op waarom de maker van dit systeem weet dat die elementen precies zo veel wegen, is dat omdat hij een patroon heeft ontdekt in de gewichten van de atomen. Zo heeft hij het systeem ook op kunnen stellen en kwam hij er ook achter dat er nog onontdekte elementen waren.
Ik gebruik precies deze berekening voor een opdracht uit mijn boek, maar ik kom op een ander antwoord uit dan in het antwoordenboek. Hoe kan dit? Ik heb 2 keer gecheckt of ik iets fout deed maar ik gebruikte dezelfde methode als u deed.
you fucked up
waar komt nou precies die keer2 van in de horizontale pijl??
Zo kan je de Mol van H2O berekenen. Omdat je de Mol van CH4 weet doe je het maal 2 moet doen om de mol van H2O te bereken
DANKU!
U zegt dat de molecuulmassa van H2O 18 is, maar aan de linkerkant staat 16. Klopt dat?
Ja dat klopt. H2O heeft deze massa omdat het atoom H 1 u weegt en O 16. Aan de linkerkant van deze vergelijking wordt CH4 gebruikt. C weegt 12 u en H 1 u, dus dat maakt H2O 18 u en CH4 16 u. Bij deze berekening moet je niet vergeten dat je meerdere H atomen hebt die je mee moet rekenen. Dit is geen fout hoe U dit heeft gezien. Je moet namelijk ook nog de molecuulmassa van de 2 O2 moleculen erbij rekenen aan de linker kant en de CO2 aan de rechterkant. Pas als je daar bent aangekomen, zie je dat aan beide kanten van de pijl dezelfde molaire massa is.
Voor verdere uitleg hierover raad ik je aan 1 van de eerdere video's terug te kijken.
Klopt het dat als H2O een molecuul massa heeft van 18 u, 1 Mol H2O dan 18 gram weegt? Net zoals CH4 met een massa van 16 u, 1 Mol CH4 16 gram weegt? Op school heb ik ook het begrip 'Molaire massa' geleerd. Hoe zit het daar mee?
molaire massa is exact hetzelfde als molmassa. Mol is een kortere benaming van molaire massa. De molaire massa van een molecuul is de hoeveelheid u die dit molecuul bezit. Dit kun je makkelijk opzoeken op internet of in een handboek genaamd BINAS. De molaire massa wordt ook wel uitgedrukt in g/mol. En voor die eerste twee vragen: Precies!
Dankuwel!
K zie et nii meer zitten kameraden
en wat als er voor de CH4 een 2 of een 3 staat?
Dan hebt u 2 of 3 Mol CH4. Het cijfer dat vóór de stof staat geeft aan hoeveel mol u heeft van de stof.
ik kreeg een vraag met als je een π mol hebt van goud. Hoeveel mol amalgaam was er?
9 mm amalgaam
wat heeft de molaire massa wat moet je daar mee doen? want in mijn boek staat de formule: aantal mol= massa (in gram): molaire massa (in gram per mol)
Denice klaasman bij de molaire massa moet je gewoon de molucuulmassa berekenen want u=g 1,0 u= 1,0 gram oftewel 1,0 mol = 1,0 u. Als je de molecuulmassa van H20 wilt berekenen moet je 2x1,0 u + 1x16,0u = 18,0 u.
Ik heb net gezegd dat u = g dus 18,0 u = 18,0 gram