Felicitări din nou @Full Electric pentru un clip informativ! Va mulțumesc pentru ca ati scos pe piață Aurora Power. Fara voi nu as fi ajuns la ei. Nu am sistemul montat încă, dar nici nu ma grabesc (inca sunt doar eligibil). Înțeleg ca si instalatorii au neajunsuri. De ar înțelege toti asta, ar fi o lume noua minunată. Ce nu vad ca s-a menționat prin comemtariile anterioare dar eu am apreciat: acest high view al sistemului financiar in relația cu astfel de programe. Cum a dat exemplu cu Germania. In care a spus la un moment dat ca in acest prin aceste programe, banca are in ce sa reinvesteasca sanatos si sigur banii. Asta este arată ca are o viziune de ansamblu a lucrurilor. Btw, pentru mine nu ar fi mers ca sunt aproape de limita maxima de indatorare 😅. Dar as fi acceptat acest neajuns pentru o tara ca afara 😅. Deci, pentru altii care citesc si au probleme cu instalatorii alesi: baiatul acesta nu este un simplu electrician care pune panouri si doar atat. Este un om cu un business, educat si informat, care face (conform voua si Ion, voi confirma si eu mai tarziu) lucrari de calitate, "ca in vest". Mult succes Aurora Power si Full Electric!
Felicitari! Si mie mi-a fost montat sistemul fotovoltaic de catre cei de la E.On vinerea trecuta. Eu am optat pentru un sistem mono hibrid 6kw cu 20 de panouri a cate 415W bucata insumand 8300W pe 2 string-uri : - 10 panouri pe o apa a acoperisului orientare SE - celelalte 10 pe alta apa a acoperisului orientare SW Acum astept astept sa mi se intocmeasca dosarul de prosumator si sa mi se puna in functiune sistemul.
Salut ! Dacă cumva vezi acest mesaj, te rog frumos (dacă vrei ) să-mi răspunzi și mie la două întrebări: - Cam ce consum propriu ( în stand by) are un invertor Victron multiplus 2 48-8000 VA/48-10000VA ? -Ce părere ai despre acumulatorii Pylontech LifePO4 de 4,8 Kw (fiabilitate, calitate a celulelor) în comparație cu alte branduri (chiar și Victron) ? Mulțumesc anticipat și multă sănătate !
Un lucru nu am înțeles, s-a montat la Ion acele optimizatoare pentru panouri?? Ca nu au fost prezentate în videoclip.. Totodată, se montează pentru fiecare panou în part acel optimizator, ori este necesar doar unul singur? În rest, superba prezentarea! Vă mulțumesc!
Nu am montat optimizatoare , se montează cate unul pentru fiecare panou deci costurile se cam aduna, nu am avut buget și pt asta. Vedem pe viitor, deși e complicat montajul ulterior, trebuie date jos panourile...
Salut, multumim pt informatiile oferite si va rog sa-mi spuneti daca stiti ce se intampla cu cei care au fost declarati neeligibili, in cazul meu nu am depus a doua pagina de la ANAF, ni se mai da o sansa? Sau nu, multumesc, toate cele bune
Bravo pt video... Un tutorial cu integrare in HASSIO ar fi foarte util... dar sa acopriti si subiectul setarii dongle-ului (Enable -unrestricted). La mine instalatorul nu stia, si cu user de utilizator nu poti face nimic.Mai ales daca iti lasa setarea default de raportare la fiec 5 minute, nu ai ce optimiza la consumatori. Tip:setarea donglelului nu se face din FusionSolar (care e aplicatia default pt utilizator)...ci din Sun2000. Cel mai enervant aspect la Huawei este ca atata timp cat funct cu Export limited (pana la aprobare dosar PROs si schimbare contoar), nu ai cum sa aflii care ar fi puterea instant din PV. El raporteaza numai consumul instant al cosumatorilor, nu si puterea PV.Cand am consum mai mare decat puterea PV se poate vedea diferenta...dar eu folosesc si un ShellyPM cu 2 canale si vad cat consuma si cat injecteaza Huawei in casa. La Voltronic stiam clar cat vine din PV si cat vine din retea cu vechea instalatie. Mai ma supara ca la mine nu se conecteza dongle-ul prin LAN, merge numai pe Wifi (cum pun cablul nu mai iese din clipit rosu).
Recomandati scoaterea contorului electric din casa in exterior in vederea montarii unui sistem de panouri sau se poate face conexiunea si daca acesta se afla in interiorul locuintei?
Buna ziua, felicitări pentru video.Va rog ajutați mă sa aleg sa aleg între 2 mărci de panouri,respectiv Trina sau Canadian ținând cont că voi aveti mai multe informații.Este vorba de un sistem 6 kW cu invertor Huawei
La el a fost făcută împământarea de alta firma, au fost de ajuns 3 electrozi la el sa iasă. Au fost legați cu platbanda intre ei. Nu am fost când s-a făcut.
salutare. arata bine instalatia. astept sa ma contacteze si pe mine, cind o sa vina timpul, cei de la Aurora Power, pentru instalare. toate bune si mai asteptam detalii despre productie, consum... succes.
Știu că trebuie sa alegi instalatorul în aplicație în termen de 90 zile, și sistemul trebuie pus în funcțiune în maxim 12 luni (de la publicarea listelor). Nu știu de o limită de semnare a contractului.
Este interzisă instalarea fără separator mecanic , SPD și separator fuzibile . Legislația românească nu permite indiferent ce protecție are invertorul ( are protecție electronică, nu fizică. ). La bara de echipotentializare se vine direct cu platbanda
@@dovlecelatomic poate imi puteti lasa un nume ca sa pot cauta pe google toate detaliile. s-ar putea sa nu suporte youtube linkuri lasate aici(daca ati incercat sa puneti link)
@@florinmarin8662 nu am pus link . Doar SR ul care specifica foarte clar ce protecții se folosesc la instalațiile foto-voltaice . Dacă nu aveți separator mecanic apoi separator fuzibile urmat de SPD ( de calitate nu chinezării la 40-50 lei ) instalarea este făcută incorect și prezintă pericol în utilizare . Căutați protecții o bligatorii foto-voltaice. Poate găsiți ceva . Cel mai bine în normativ și vă va trimite la SR urile despre foto-voltaice
Salut băieți ! Dar dacă înclinația acoperișului nu are 30-35 GRADE cum ar fi ideal pentru panouri, nu se poate corecta acest aspect din suporții de prindere sau cum ar trebui procedat pentru randament maxim ?? Mulțumesc pentru răspuns și felicitări pentru munca depusă!!!
Depinde ce cost ai în plus sa modifici structura și cat de mult câștigi. Diferența de producție pe un an nu este asa mare intre 35 si 20 de grade de exemplu. Te ajuta iarna un unghi mai mare, iar vara vei avea producție mai buna cu un unghi mai mic. Poate e mai ușor sa adaugi 2-3 panouri sa suplinești acea pierdere.
Ok, mulțumesc pentru răspuns! Este logic ce mi-ai spus dar ma gândeam ca instalatorul face montajul în asa fel încât sa ajungă la 30-35 grade pt un rezultat cât mai bun ! Mult succes tuturor !
Bună, dacă am prins la casă verde 2023 panouri, pot să aplic și în toamnă când o să se lanseze sesiunea 2024 ca să suplimentez puterea panourilor?Multumesc
Daca e monofazic ar trebui o sectiune de minim 6mmp, dar cel mai bine te poti uita si pe ce recomanda invertorul in manual. Conteaza si distanta, daca e distanta mare trebuie facut calculul sa nu depaseasca 3% caderea de tensiune.
Am inteles ca apare o versiune mai noua a lui, care va face trecerea instant cand pica curentul. Varianta actuala are întrerupere la trecere in mod offgrid.
Mult mai ok pentru panouri cum s-a procedat in cazul prezentat (atat pentru productie cat si pentru durata de exploatare si curba de eficienta). La urma urmei, va rugini tabla iar masticul /bitumul va fi tot acolo. Adica nu cred ca risti nimic gaurind acoperisul. Daca se procedeaza cu bun simt la etansare
Care este eficienta invertorului cu 6 panouri pe string? Cred ca merge cu eficienta destul de scazuta - fiind sub curba de eficienta recomandata de Huawei.
Diferenta nu este foarte mare, de la 360V la 260V, conform fisei tehnice, pierzi undeva spre 2 procente maxim. O sa vedem cum se comporta. Nu aveai cum sa pui mai multe pe un string ca nu era loc.
În acest video prezentăm pe scurt sistemul instalat la Ion și discutăm și despre optimizatoare. Video inițial despre optimizatoare: th-cam.com/video/_Z0KT3RtxYQ/w-d-xo.html Articol despre optimizatoare: fotovoltaice.info/optimizatoarele-si-rolul-lor-in-preventia-incendiilor/ Video despre cauzele incendiilor la sistemele fotovoltaice: th-cam.com/video/87ST-Ws95mY/w-d-xo.html
Va rog un vlog pe tema supra tensiunii in orele de supraproductie care opreste productia invertoarelor(mai ales in zone cu multi prosumatori), iar la sistemele trifazate dezechilibrarea fazelor duce frecvent la oprirea productiei.Ceva solutii.Multumesc!
Solutii sunt, dar majoritatea costa extra. Exista invertoare care pot reduce productia in loc sa o opreasca complet, dar costa extra. Exista sisteme hybrid cu baterii care pot taia legatura cu reteaua cat timp este supratensiune, si optimizeaza incarcarea bateriilor in perioadepe cu predictie de supratensiune in retea, dar evident si invertorul si bateriile costa considerabil mai mult. Mai exista optiunea cea mai putin dorita, deoarece poate sa arda echipamentele din casa unde se modificas parametrii maximi de protectie la tensiune ai invertorului care va produce in continuare si cand tensiunea din retea e mai mare.
Trebuie si distribuitorul sa mai investeasca in retele... O sa facem un episod dedicat, dar nu exista o solutie universala. La Huawei se mai pot face ajustari ale curbei Putere Tensiune... th-cam.com/video/CNpAgF9MrQ4/w-d-xo.html
Depinde ce vrei sa faci. La microinvertoare e complicat cu stocarea. Si deja de la peste 12 panouri cred ca începe sa fie mai ieftin cu invertor central. Trebuie pus pe hartie calculul.
Tabla are peste 40-50 de ani, cu siguranță a trecut prin multe. Momentan am reușit să vopsesc doar fețele unde s-au montat panourile. Cu protecția asta mă aștept să nu am probleme 10-15 ani. Tabla avea puncte de rugină sau probleme la îmbinări dar se poate vedea pe acoperișul din stânga cum arată o tabla ruginită pe toată suprafața.
Înainte să puneti panourile trebuia sa vopsiti acoperisul ala...intr-o ora era gata cu un pistol de vopsit. Acum panourile au garantie 25 de ani dar acoperisul nu. Cum vine asta voi stiti. Cu respect
MULȚUMIM PENTRU EMISIUNE ȘI ADMIRAȚIE ,FELICITĂRI PENTRU REUSITA SISTEMULUI MONTAT !
Postati si voi videoclipuri mai des, sunt foarte utile!
Felicitări din nou @Full Electric pentru un clip informativ! Va mulțumesc pentru ca ati scos pe piață Aurora Power. Fara voi nu as fi ajuns la ei.
Nu am sistemul montat încă, dar nici nu ma grabesc (inca sunt doar eligibil). Înțeleg ca si instalatorii au neajunsuri. De ar înțelege toti asta, ar fi o lume noua minunată.
Ce nu vad ca s-a menționat prin comemtariile anterioare dar eu am apreciat: acest high view al sistemului financiar in relația cu astfel de programe. Cum a dat exemplu cu Germania. In care a spus la un moment dat ca in acest prin aceste programe, banca are in ce sa reinvesteasca sanatos si sigur banii.
Asta este arată ca are o viziune de ansamblu a lucrurilor.
Btw, pentru mine nu ar fi mers ca sunt aproape de limita maxima de indatorare 😅. Dar as fi acceptat acest neajuns pentru o tara ca afara 😅.
Deci, pentru altii care citesc si au probleme cu instalatorii alesi: baiatul acesta nu este un simplu electrician care pune panouri si doar atat. Este un om cu un business, educat si informat, care face (conform voua si Ion, voi confirma si eu mai tarziu) lucrari de calitate, "ca in vest".
Mult succes Aurora Power si Full Electric!
Buna. Videourile voastre sunt foarte utile.
Am o rugăminte: nu faceți un video legat de sesiunea din iunie pentru unitățile de cult? Multumesc!
Mi-a trimis cineva un link cu un simulator, nu e facut de mine: casaverde.dosar.live/simulator-depunere-dosar-culte/
Multumim, foarte interesant!
felicitari pt realizare!
Felicitari pentru realizare, eu am ales instalatorul în data de 27.09.2023. Am dosarul aprobat cu fonduri și nu m-au contactat deloc până acum..
Schimbați Instalatorul din aplicația sau contul AFM
Felicitari! Si mie mi-a fost montat sistemul fotovoltaic de catre cei de la E.On vinerea trecuta. Eu am optat pentru un sistem mono hibrid 6kw cu 20 de panouri a cate 415W bucata insumand 8300W pe 2 string-uri :
- 10 panouri pe o apa a acoperisului orientare SE
- celelalte 10 pe alta apa a acoperisului orientare SW
Acum astept astept sa mi se intocmeasca dosarul de prosumator si sa mi se puna in functiune sistemul.
Sa il stapanesti sanatos!
Salut ! Dacă cumva vezi acest mesaj, te rog frumos (dacă vrei ) să-mi răspunzi și mie la două întrebări:
- Cam ce consum propriu ( în stand by) are un invertor Victron multiplus 2 48-8000 VA/48-10000VA ?
-Ce părere ai despre acumulatorii Pylontech LifePO4 de 4,8 Kw (fiabilitate, calitate a celulelor) în comparație cu alte branduri (chiar și Victron) ? Mulțumesc anticipat și multă sănătate !
Un lucru nu am înțeles, s-a montat la Ion acele optimizatoare pentru panouri?? Ca nu au fost prezentate în videoclip.. Totodată, se montează pentru fiecare panou în part acel optimizator, ori este necesar doar unul singur?
În rest, superba prezentarea! Vă mulțumesc!
Nu am montat optimizatoare , se montează cate unul pentru fiecare panou deci costurile se cam aduna, nu am avut buget și pt asta. Vedem pe viitor, deși e complicat montajul ulterior, trebuie date jos panourile...
@@alexandruionut9681 pff, nasol dacă trebuiesc și date jos.. Mulțumesc de răspuns, e bine de știut acest lucru!!!
Salut, multumim pt informatiile oferite si va rog sa-mi spuneti daca stiti ce se intampla cu cei care au fost declarati neeligibili, in cazul meu nu am depus a doua pagina de la ANAF, ni se mai da o sansa? Sau nu, multumesc, toate cele bune
Apropo de panouri , aveti idee daca la noi au aparut panouri fotovoltaice cu celule multijonctiune si la ce preț?
Bravo pt video... Un tutorial cu integrare in HASSIO ar fi foarte util... dar sa acopriti si subiectul setarii dongle-ului (Enable -unrestricted). La mine instalatorul nu stia, si cu user de utilizator nu poti face nimic.Mai ales daca iti lasa setarea default de raportare la fiec 5 minute, nu ai ce optimiza la consumatori. Tip:setarea donglelului nu se face din FusionSolar (care e aplicatia default pt utilizator)...ci din Sun2000. Cel mai enervant aspect la Huawei este ca atata timp cat funct cu Export limited (pana la aprobare dosar PROs si schimbare contoar), nu ai cum sa aflii care ar fi puterea instant din PV. El raporteaza numai consumul instant al cosumatorilor, nu si puterea PV.Cand am consum mai mare decat puterea PV se poate vedea diferenta...dar eu folosesc si un ShellyPM cu 2 canale si vad cat consuma si cat injecteaza Huawei in casa. La Voltronic stiam clar cat vine din PV si cat vine din retea cu vechea instalatie. Mai ma supara ca la mine nu se conecteza dongle-ul prin LAN, merge numai pe Wifi (cum pun cablul nu mai iese din clipit rosu).
Utile informatiile, o sa testam si noi sper weekendul viitor.
Recomandati scoaterea contorului electric din casa in exterior in vederea montarii unui sistem de panouri sau se poate face conexiunea si daca acesta se afla in interiorul locuintei?
Lasa l in casa nu fi fraier.😊
Merge si in casa.
Buna ziua, felicitări pentru video.Va rog ajutați mă sa aleg sa aleg între 2 mărci de panouri,respectiv Trina sau Canadian ținând cont că voi aveti mai multe informații.Este vorba de un sistem 6 kW cu invertor Huawei
Să ne prezinti si impanatarea cum 3 facuta la Ion cu video, te rog.
La el a fost făcută împământarea de alta firma, au fost de ajuns 3 electrozi la el sa iasă. Au fost legați cu platbanda intre ei. Nu am fost când s-a făcut.
salutare. arata bine instalatia. astept sa ma contacteze si pe mine, cind o sa vina timpul, cei de la Aurora Power, pentru instalare. toate bune si mai asteptam detalii despre productie, consum... succes.
Multumim!
Poti face un video cu integrarea invertorului de la Huawei in Home Assistant? Multumesc!
Recomand canalul lui Marius Vilceanu pentru tot ce tine de Huawei: th-cam.com/video/L9flt7aVSBI/w-d-xo.html . O sa facem si noi
Bu na ziua,cum pot lua legătura cu voi, ca am o speță, cum am pierdut eu finanțarea din cauza unei erori a platformei.
Ce facem noi cei care am fost respinși (în cazul meu nu a fost încărcat întreg documentul de la ANAF)?
Din momentul in care ai fost declarat eligibil si pe liste conform ghidului afm in cat timp trebuie sa semnezi contractul cu firma aleasă?
Știu că trebuie sa alegi instalatorul în aplicație în termen de 90 zile, și sistemul trebuie pus în funcțiune în maxim 12 luni (de la publicarea listelor). Nu știu de o limită de semnare a contractului.
Buna seara.!zi.mi te rog si mie cat te.a costat montajul cu totul?partea ta?cu tot cu sigurante,descarcatoare si ce s.a mai montat la tine.
Din ce imi aduc aminte de la Ion, în jur de 8000 ron.
Este interzisă instalarea fără separator mecanic , SPD și separator fuzibile . Legislația românească nu permite indiferent ce protecție are invertorul ( are protecție electronică, nu fizică. ). La bara de echipotentializare se vine direct cu platbanda
Imi puteti lasa si mie legea in speta, va rog?
Eu nu am instalate acele separatoare de catre instalator
@@florinmarin8662 V am răspuns de 2 ori dar nu știu de ce nu apare comentariul
@@dovlecelatomic poate imi puteti lasa un nume ca sa pot cauta pe google toate detaliile. s-ar putea sa nu suporte youtube linkuri lasate aici(daca ati incercat sa puneti link)
@@florinmarin8662 nu am pus link . Doar SR ul care specifica foarte clar ce protecții se folosesc la instalațiile foto-voltaice . Dacă nu aveți separator mecanic apoi separator fuzibile urmat de SPD ( de calitate nu chinezării la 40-50 lei ) instalarea este făcută incorect și prezintă pericol în utilizare . Căutați protecții o bligatorii foto-voltaice. Poate găsiți ceva . Cel mai bine în normativ și vă va trimite la SR urile despre foto-voltaice
@@dovlecelatomic SR HD 60364-7-712:2016 este cumva vorba despre acesta? care se gaseste si pe magazin asro ro
Salut băieți ! Dar dacă înclinația acoperișului nu are 30-35 GRADE cum ar fi ideal pentru panouri, nu se poate corecta acest aspect din suporții de prindere sau cum ar trebui procedat pentru randament maxim ?? Mulțumesc pentru răspuns și felicitări pentru munca depusă!!!
Depinde ce cost ai în plus sa modifici structura și cat de mult câștigi. Diferența de producție pe un an nu este asa mare intre 35 si 20 de grade de exemplu. Te ajuta iarna un unghi mai mare, iar vara vei avea producție mai buna cu un unghi mai mic. Poate e mai ușor sa adaugi 2-3 panouri sa suplinești acea pierdere.
Ok, mulțumesc pentru răspuns! Este logic ce mi-ai spus dar ma gândeam ca instalatorul face montajul în asa fel încât sa ajungă la 30-35 grade pt un rezultat cât mai bun ! Mult succes tuturor !
@@razvaniancu2042 asta trebuie stabilit cu instalatorul. Soluții sunt, dar cred ca sunt costuri suplimentare.
Bună, dacă am prins la casă verde 2023 panouri, pot să aplic și în toamnă când o să se lanseze sesiunea 2024 ca să suplimentez puterea panourilor?Multumesc
O sa vedem ce zice ghidul final.
Bună ziua,ce tip de cablu este recomandat pentru conectarea la retea un sistem on grid de 8kw?
Daca e monofazic ar trebui o sectiune de minim 6mmp, dar cel mai bine te poti uita si pe ce recomanda invertorul in manual. Conteaza si distanta, daca e distanta mare trebuie facut calculul sa nu depaseasca 3% caderea de tensiune.
@@fullelectricro Este trifazat cu lungimea de 45m îngropat
Despre acel tablou de insularizare care face invertorul huawei hybrid sa functioneze si of grid si cu baterii ce părere aveți
Am inteles ca apare o versiune mai noua a lui, care va face trecerea instant cand pica curentul. Varianta actuala are întrerupere la trecere in mod offgrid.
@@fullelectricro si unde pot gasi asa ceva ca instalatoru mi-a spus că mă costa 5500 lei cu montaj inclus sau cine mă poate îndruma cu asa ceva
Exista microinvertoare de la Enphase care localizeaza controlul si in mod sigur ala e viitorul. Ma mir ca in romania nu a ajuns inca practica asta.
Dar fiind fixate pe falt, daca optezi pentru firmw ieftine, nu ai aerisire sub panouri si se incing foarte tare.
Mult mai ok pentru panouri cum s-a procedat in cazul prezentat (atat pentru productie cat si pentru durata de exploatare si curba de eficienta).
La urma urmei, va rugini tabla iar masticul /bitumul va fi tot acolo. Adica nu cred ca risti nimic gaurind acoperisul. Daca se procedeaza cu bun simt la etansare
Care este eficienta invertorului cu 6 panouri pe string? Cred ca merge cu eficienta destul de scazuta - fiind sub curba de eficienta recomandata de Huawei.
Diferenta nu este foarte mare, de la 360V la 260V, conform fisei tehnice, pierzi undeva spre 2 procente maxim. O sa vedem cum se comporta. Nu aveai cum sa pui mai multe pe un string ca nu era loc.
@@fullelectricrosă îmi spui te rog care este voltajul cand începe să producă.
@@fullelectricrose mai gasea loc pe varful casei pe stringul 1 de un panou orizontal si pe stringul 2 2-3 panouri.
În acest video prezentăm pe scurt sistemul instalat la Ion și discutăm și despre optimizatoare.
Video inițial despre optimizatoare: th-cam.com/video/_Z0KT3RtxYQ/w-d-xo.html
Articol despre optimizatoare: fotovoltaice.info/optimizatoarele-si-rolul-lor-in-preventia-incendiilor/
Video despre cauzele incendiilor la sistemele fotovoltaice: th-cam.com/video/87ST-Ws95mY/w-d-xo.html
Va rog un vlog pe tema supra tensiunii in orele de supraproductie care opreste productia invertoarelor(mai ales in zone cu multi prosumatori), iar la sistemele trifazate dezechilibrarea fazelor duce frecvent la oprirea productiei.Ceva solutii.Multumesc!
Solutii sunt, dar majoritatea costa extra. Exista invertoare care pot reduce productia in loc sa o opreasca complet, dar costa extra. Exista sisteme hybrid cu baterii care pot taia legatura cu reteaua cat timp este supratensiune, si optimizeaza incarcarea bateriilor in perioadepe cu predictie de supratensiune in retea, dar evident si invertorul si bateriile costa considerabil mai mult. Mai exista optiunea cea mai putin dorita, deoarece poate sa arda echipamentele din casa unde se modificas parametrii maximi de protectie la tensiune ai invertorului care va produce in continuare si cand tensiunea din retea e mai mare.
Oricum în viitor trebuie găsite soluții. Multumesc!
Trebuie si distribuitorul sa mai investeasca in retele... O sa facem un episod dedicat, dar nu exista o solutie universala. La Huawei se mai pot face ajustari ale curbei Putere Tensiune... th-cam.com/video/CNpAgF9MrQ4/w-d-xo.html
Sa anuntat anul acesta cam pe ce data se fac inscrierile pentru afm?
Inca nu stim exact.
intrebare ?? nu e mai ieftin sa cumperi un micro invertor cu 600 bucata de lei de cat sa cumperi invertor + optimizator???
Depinde ce vrei sa faci. La microinvertoare e complicat cu stocarea. Si deja de la peste 12 panouri cred ca începe sa fie mai ieftin cu invertor central. Trebuie pus pe hartie calculul.
Ce este spring?....vorbiți între voi.....nu pentru noi
Care e durata de viata a panourilor?
Din ce studii s-au efectuat, minim 20 ani. fotovoltaice.info/fiabilitatea-panourilor-fotovoltaice/
Poi 1.mare e compus dintele mai mici sau cum
Dar cablurile nu sunt trase si prin copex?
La mine au fost trase prin copex.
Ba da, sunt trase.
Tabla de sub panouri este deja ruginita??😮
Tabla are peste 40-50 de ani, cu siguranță a trecut prin multe. Momentan am reușit să vopsesc doar fețele unde s-au montat panourile. Cu protecția asta mă aștept să nu am probleme 10-15 ani. Tabla avea puncte de rugină sau probleme la îmbinări dar se poate vedea pe acoperișul din stânga cum arată o tabla ruginită pe toată suprafața.
@@alexandruionut9681 Ok, succes. Daca se mai ieftinesc panourile acoperi total. 😄 Excelenta prezentarea. Intentionez si eu sa devin off-grid.
Vad ca doar mesajele pozitive se postează, cele negative niciunul. Ma refer la AURORA POWER.
Nu stiu ce ziceti dumneavoastra, comentariile nu sunt moderate. Doar comentariile care contin linkuri sunt blocate automat de youtube.
Taxa pe soare e aproape scoasa intr-adevar.
luna viitoare va aștept la Mărăcineni
scoate spd ul de pe ac ca pierzi productie serioasa :))))
:))
Înainte să puneti panourile trebuia sa vopsiti acoperisul ala...intr-o ora era gata cu un pistol de vopsit. Acum panourile au garantie 25 de ani dar acoperisul nu. Cum vine asta voi stiti.
Cu respect
A fost in plan, dar nu ne-am sincronizat......
oameni la înălțime