Sabia lui

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 4 ต.ค. 2024
  • #sabialuisolomon #brasov #transilvania #creation #istoriaromâniei #istoria #ordinuldragonului #evulmediu #maghiari
    Sabia lui Solomon.
    După o poveste apărută pe la anul 1600.
    Partea I
    În inima Transilvaniei, la începutul secolului al XIII-lea, într-un mic sat numit Valenii Cetății, locuitorii trăiau sub protecția unei cetăți medievale impunătoare. Însă, într-o noapte de toamnă târzie, o furtună cumplită a izbucnit, aducând cu ea mai mult decât ploi torențiale. La poalele dealului cetății, în lumina fulgerelor, s-a văzut o figură misterioasă apropiindu-se de porțile fortificate.
    În jurul mesei din sala mare a cetății, contele Sigismund și câțiva nobili discutau despre zvonurile venite din sud - despre invazii și conflicte. Dar discuția lor a fost întreruptă de sunetul clopotelor de la turnul cetății.
    Soldatul de veghe: „Contele Sigismund! Cineva cere adăpost la porțile cetății! Se pare că e un pelerin venit de departe!”
    Contele ridică privirea, intrigat, și făcu un semn către căpitanul gărzii.
    Contele Sigismund: „Deschideți-i porțile. Nimeni nu ar putea călători prin furtuna asta fără un motiv întemeiat.”
    Porțile mari de lemn ale cetății s-au deschis cu un scârțâit, iar figura umilă a pelerinului a intrat în curte. Era un bărbat înalt, îmbrăcat în mantie lungă, ud leoarcă de ploaie, dar cu ochii arzători de o strălucire neobișnuită.
    Pelerinul: „Bună seara, înălțimea voastră! Am venit cu vești de departe... și cu un avertisment.”
    Contele îl privi atent, invitându-l să se apropie de focul din sala mare. Oaspeții din jurul mesei priveau curioși figura misterioasă care părea să aducă o poveste din alte tărâmuri.
    Contele Sigismund: „Vorbește, omule. Ce veste poate fi atât de importantă încât să te fi adus aici în această noapte întunecată?”
    Pelerinul își trase mantia pe umeri și dezvălui o hartă veche, plină de simboluri necunoscute.
    Pelerinul: „Nu sunt doar un pelerin. Eu sunt un mesager din partea Ordinului Dragonului. Această hartă veche ascunde un secret care a fost pierdut de secole. Înainte ca umbrele din est să-și întindă aripile peste ținuturile voastre, trebuie să descoperiți comoara ascunsă a strămoșilor voștri.”
    Un murmur se auzi printre nobili. Contele Sigismund, deși sceptic, nu putu să-și ascundă interesul.
    Contele Sigismund: „Și ce comoară ar putea fi aceasta? De ce ar interesa pe cineva din est?”
    Pelerinul se aplecă spre hartă, arătând un loc ascuns printre munți.
    Pelerinul: „Este vorba despre Sabia lui Solomon, o armă mistică, pierdută în bătăliile străvechi. Cu ea, regii vechi ai Transilvaniei și-au apărat pământurile de orice dușman. Dar de-a lungul secolelor, secretul locației sale a fost uitat. Acum, cei din est, forțe necunoscute, o caută pentru a-și întări puterea.”
    Contele se ridică brusc, alarmat.
    Contele Sigismund: „Dacă ceea ce spui e adevărat, trebuie să acționăm imediat! Nu putem lăsa o astfel de putere să cadă în mâini greșite.”
    Astfel, în toiul nopții, contele Sigismund, însoțit de pelerinul misterios și câțiva dintre cei mai de încredere cavaleri ai săi, porniră într-o călătorie către munții ce împrejmuiau cetatea, în căutarea sabiei pierdute. Drumul era lung și periculos, iar pericolele nu întârziau să apară.
    La baza unui munte, grupul fu atacat de creaturi ciudate, umbre care păreau să fie trimise de cei care căutau același artefact.
    Dialog în lupta cu umbrele:
    Căpitanul gărzii: „Ce sunt aceste creaturi? Nu par a fi oameni!”
    Pelerinul (ridicând vocea): „Sunt servitorii forțelor din est! Nu putem lăsa ca aceste umbre să ne oprească!”
    Contele Sigismund, cu sabia strânsă în mână, lupta cu îndârjire alături de cavalerii săi, în timp ce pelerinul, misterios și priceput în magie, recita incantații care țineau la distanță creaturile.
    În cele din urmă, după o luptă aprigă, grupul reuși să ajungă la intrarea unei peșteri ascunse în munți. În interior, printre stalactitele reci și umbrele care dansau la lumina torțelor, găsiră ceea ce căutau - o cutie veche de piatră, acoperită cu simboluri străvechi.
    Contele Sigismund (aproape șoptind): „Aceasta este... Sabia lui Solomon.”
    Pelerinul zâmbi misterios, dar înainte ca cineva să poată reacționa, se aude cum ușa de piatră s-a închis în spatele lor.
    Pelerinul: „Acum, adevărata probă începe.”

ความคิดเห็น • 4

  • @marianamari1938
    @marianamari1938 22 วันที่ผ่านมา

    Așa, și,,, strămoșii cui ,omule? forțe din est??cine era pelerinul și de partea cui era??Ce încercare? Și????

    • @vlahul1
      @vlahul1  22 วันที่ผ่านมา

      Urmăriți și partea 2- a că să înțelegeți mai bine...
      th-cam.com/video/-49bDjiIMTQ/w-d-xo.htmlsi=6kLplU8alrk3YyI5

    • @marianamari1938
      @marianamari1938 22 วันที่ผ่านมา

      @@vlahul1 Mulțumesc!