Про датчики температури радіатора VW T3

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 18 ธ.ค. 2024

ความคิดเห็น • 24

• @SUP-2101
    @SUP-2101  ปีที่แล้ว

Якось випустив з уваги - світлодіоди використав на 12 вольт з вбудованими резисторами. Якщо будуть звичайні світлодіоди, то послідовно кожному треба впаяти резистор 1-10 кОм.
    Можна замінити на маленькі лампочки + блок живлення.

• @mishagurgula4523
    @mishagurgula4523 ปีที่แล้ว +1

Дякую вам пане Микола завашу нелегку роботу мирного неба і здоровя слава Україні

• @SUP-2101
      @SUP-2101  ปีที่แล้ว +1

Героям слава! Дяку за добрі слова!

• @АртемШеремета-ю1т
    @АртемШеремета-ю1т ปีที่แล้ว +1

Привіт. Стенд хороший але точніше мабуть було б невеликий кипятильник з кружкою води металевою а кипятильник через диммер. І плавно піднімати потужність нагріву. Можна тоді відслідкувати точно при якій температурі спрацьовує і відповідно гістерезис.. а ще бажано в схемі силову частину комутувати через реле. Тоді довше і надійніше працюватиме оцей датчик

• @SUP-2101
      @SUP-2101  ปีที่แล้ว +1

Привіт! Стенд зробив максимально простий, можливо хтось захоче його повторити. Забув сказати, діоди були на 12 вольт, з резистором всередині. Можна замінити на лампочки. Сильно ускладнювати не захотів, бо чим складніше "стенд", тим менше народу буде повторювати таку перевірку. Про реле все вірно. Перша швидкість з датчика напряму йде на електровентилятор - так по заводу. Сьогодні міряв струм. Всього 4,5 А. На другій ступені в схемі є реле, струм через вентилятор на другій ступені 8 А.

• @ОлегГрибинюк
    @ОлегГрибинюк ปีที่แล้ว

Доброго вечера, Николай! Когда то, лет 20 назад, проверил свой " родной " датчик температуры с радиатора и он оказался не рабочим. По "счастливой " случайности подошёл датчик с классики( с шестой модели , но это не точно, что с шестой) . Поставил и подключил сразу на вторую скорость. В пробках вентилятор прекрасно включался, а когда поставил новый радиатор, то про вентилятор практически забыл. Иногда включаю вентилятор обдува радиатора принудительно, чтоб убедится, что эл.цепи исправны. Температура двигателя летом 85-90 градусов по электронному термометру.

• @SUP-2101
      @SUP-2101  ปีที่แล้ว

Добрый вечер! Да, датчик от 2106 тоже должен подойти. Он на температуру вкл. 92, откл. 87
      Бывают слаботочные ТМ108-3808000, для работы с релле, ток до 0,1А
      И сильноточные, прямого включения - 661.3710АТ на 16А
      Резьба наш аналог М22*1,5

• @ОлегГрибинюк
      @ОлегГрибинюк ปีที่แล้ว

@@SUP-2101 Не знал таких тонкостей . Спасибо за консультацию. Мне походу достался прямого включения. Как купил 20 лет назад, уже и радиатор поменял( сгнил, потек) , а датчик всё тот же.😁

• @Oleg-n8s7f
    @Oleg-n8s7f ปีที่แล้ว

Соответственно и термостат должен быть правильный!!! Коля привет!

• @SUP-2101
      @SUP-2101  ปีที่แล้ว

Привет! Термостат - это отдельная тема)

• @ромароман-г9д
    @ромароман-г9д ปีที่แล้ว

так и есть!!!

• @vovankarpuha647
    @vovankarpuha647 ปีที่แล้ว

Коля доброго. Єдина проблеиа зцим датчиком. В цепі вентилятора немає , реллє яке б знімало нагрузку по амперах з самого датчика. Він не витримує і горить.В мене все напряму.

• @SUP-2101
      @SUP-2101  ปีที่แล้ว

Доброго вечора!
      Перша ступень напряму на мотор, а друга через реле. Проводка нового зразка.
      Часто датчик відгорає? Начинаю перейматись і думати, може й на першу ступень реле зробити)

• @vovankarpuha647
      @vovankarpuha647 ปีที่แล้ว

@@SUP-2101 В мене теж на три контакти.Хватило до десяти включень.В мене без реллє в цепі проводки.Датчик вроді розрахований до 30 ампер,чи то мотор під 30 ампер.Я на форумі по бусам шарився. Важлива сила тока в амперах.Як реллюхи так і самого мотора вентилятора. Під це все треба й підбирати реллюху.І втикать в схему. Якщо напряму то його не на довго хватить. На яку температуру він зпрацьовує, то другорядне.Важливо щоб він не горів. Бо все те до одного місця.

• @SUP-2101
      @SUP-2101  ปีที่แล้ว

@@vovankarpuha647 Вчора тестував вентилятор від зарядного - 1 швидкість 4,5А, 2 швидкість 7,5-8А.

• @user-siverski1973.
    @user-siverski1973. ปีที่แล้ว

Добрый день Николай, У меня мотор бенз.2.1инж. на радиаторе стоит один датчик ,а на термостате ещё датчик температуры, и скорость обдува одна, максимальная , это правильно или нет.???

• @SUP-2101
      @SUP-2101  ปีที่แล้ว

Добрый вечер! Смотрите електросхему на автомобиль-донор двигателя. Одна скорость - тоже неплохо, лишь бы оно включалось.

• @ruslanafrosimov6081
    @ruslanafrosimov6081 ปีที่แล้ว

Яка на цему датчику різьба, М22х1,5?

• @SUP-2101
      @SUP-2101  ปีที่แล้ว

Привіт! Здається вона, але то не точно.
      www.autoklad.ua/ua/buy/hans-pries_102975

• @SUP-2101
      @SUP-2101  ปีที่แล้ว +1

Ось тут написано М22*1,5
      evrodetal.com.ua/detail/102975/topran/

• @ruslanafrosimov6081
      @ruslanafrosimov6081 ปีที่แล้ว

@@SUP-2101 ,в мене на Ducato теж датчик на три клеми, потім іде дві релє, бо правда стоїть 2 вентилятори. По ідеї вони малиб вмикатися при різних температурах. Або один при меньшій, а вже два разом коли "полундра"))
      Вмикається один іто при 90+++ ,точно не засікав. От думаю, може такий датчик на 80' теж вліпити. Я так розумію, різьби в них стандартні.
      Правда в салон я вивів навсякий дві кнопки, примксово вмикаю, якщо дето стою літом при +30 в заторах.

• @SUP-2101
      @SUP-2101  ปีที่แล้ว +1

@@ruslanafrosimov6081 Я проти кнопок і ручного керування свічками і вентиляторами. Думаю, що такий датчик можна спробувати поставити. Штирі в датчику під звичайні "мами".

• @ua6241
    @ua6241 ปีที่แล้ว

У вас є группа в телеграм або ще десь ви спілкуєтесб з підписниками канала?

• @SUP-2101
      @SUP-2101  ปีที่แล้ว

Спілкування в коментарях під відео. Я є в бусоводських групах в Вайбері. В соцмережах мене немає. При сильній потребі можете написати на електронну пошту:
      koliansup2101@gmail.com