icars.ro - Problemele climatizării auto

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 17 ก.ค. 2021
  • Să rămâi fără beneficiile sistemului de climatizare auto, în perioadele în care temperaturile de afară sunt de peste 30 de grade... un adevărat coșmar prin care mulți dintre noi au trecut. Iată de ce, astăzi, la icars.ro, am realizat o primă ediție dedicată sistemelor de climatizare auto.
    Așa cum deja v-am obișnuit, încercăm să explicăm pe înțelesul tuturor cum funcționează autovehiculele, cu ce probleme se confruntă și mai ales ce soluții mai puțin costisitoare avem pentru remedierea lor.
    În cazul climatizării sunt câteva elemente pe care este bine să le știți și de care este ideal să țineți cont, pentru a putea să prelungiți funcționarea optimă și durata de viață a acestor sisteme. Totuși, când sistemele cedează, dacă nu aveți cunoștințele și echipamentele necesare, nu trebuie să interveniți asupra lor, ci să apelați la specialiști, date fiind atât pericolele la care vă puteți expune, cât și complexitatea la care poate ajunge o intervenție. Tipul de situație... ”nu încercați asta acasă!”
    Sfaturi pentru utilizarea corectă a instalației de climatizare
    1. Aerisiți prin deschiderea geanurilor sau ușilor în zilele caniculare, înainte de a pleca
    2. Porniți clima progresiv, de la cea mai mică treaptă
    3. Nu setați la minim, temperatura recomandată fiind de 22-23 grade C
    4. Nu poziționați gurile de ventilație către față
    De ce se defectează instalația de climatizare a mașinii?
    1. Probleme mecanice - fisuri pe traseu (conducte, garnituri, radiator climă), uzură componente compresor
    2. Probleme electrice - siguranțe arse, senzori defecți, module comandă defecte
    Instalația de climatizare este una ermetică, etanșeitatea și buna funcționare nepermițând pierderea agentului de răcire (freon)
    Exceptând siguranțele sistemului de climatizare și inspecția vizuală a componentelor, uneori și înlocuirea filtrului de polen, unde accesul este facil, nu recomandăm alte intervenții ale persoanelor neautorizate, existând oricând risc de autoaccidentare sau de daune majore produse nu doar sistemului de răcire.
    Reviziile periodice, recomandate la aproximativ 2 ani, se fac doar în serviceuri autorizate. Periodic puteți utiliza sprayuri de igienizare, care diminuează numărul de bacterii acumulate pe traseu, scăpând astfel și de mirosul neplăcut, care nu provine doar de la un filtru de polen încărcat.
    Înlocuirea sau completarea freonului se face doar după descăracarea completă a instalației și vidarea acesteia ca test care detectează eventuale pierderi, apoi încărcarea completă a cantității specificate de producător.
    Dacă testul de vidare indică pierderi, nu insistați pentru încărcarea cu freon, întrucât costurile nu se justifică. Identificați și remediați mai întâi cauza pierderii freonului.
    Vom dedica o ediție viitoare defecțiunilor complexe ale compresorului sau comenzilor electronice ale sistemului de climatizare și pașii de urmat înainte de înlocuirea unor componente, care în anumite cazuri pot fi reparate/recondiționate, scăzând costurile.
    Vizonare plăcută și mai ales utilă!
  • ยานยนต์และพาหนะ

ความคิดเห็น • 10

  • @MirceaArdelean-uh5yw
    @MirceaArdelean-uh5yw 6 วันที่ผ่านมา +1

    Eram gata să vă urmăresc, dar am obosit de atâta trăncăneală inutilă.

  • @caraivanm
    @caraivanm 3 ปีที่แล้ว

    Induceți oamenii în eroare. Faceți pe deștepții și sfătuiți greșit .

    • @caraivanm
      @caraivanm 3 ปีที่แล้ว +2

      Mult mai important este sa lași ventilația sa meargă 2-3 minute după ce oprești aerul condiționat pentru a evita apariția de bacterii și a usca conductele.

    • @caraivanm
      @caraivanm 3 ปีที่แล้ว

      Toate instalațiile de încărcat ac fac verificarea instalației im vid ceea ce nu este corect.

    • @caraivanm
      @caraivanm 3 ปีที่แล้ว

      La vid de -1 bar nu prea ai cum să-ți dai seama de pierderi decât dacă pierde masiv.

    • @ICarsRO
      @ICarsRO  3 ปีที่แล้ว

      Detaliați științific această explicație.

    • @caraivanm
      @caraivanm 3 ปีที่แล้ว

      Verificarea corecta se face cu injectare aer cu presiune de 15 bari și verificat pe ceasuri pierderea.