Videolarını zevkle izliyorum, çok şey öğreniyorum ve videolarının sonunda Atatürk resimleri bana ayrı bir keyif veriyor. "Yurtta Sulh, Cihanda Sulh." Mustafa Kemal ATATÜRK Dostluk ve barışla yaşayalım..
Sayın Giray Çok Çok Teşekkürler....Bu anlattıkların son derece önemli hele hele deniz ile ilk eğitimleri sırf teorik olan kişiler için çok yararlı...Tabii ki deniz ve denizcilik apayrı bir dünya ben 20 küsur yıl önce emekli bir bankacı olarak sadece Clup Med Fransız tatil köyünde Lazer tekneler ile biraz Kuşadası tatil köyde dolaşıp denizden anlıyorum diyen bir İzmir kişisiyim....Tüm Videoların için Tebrikler ve Teşekkürler ederim...................
Çetin Hocam merhaba, desteğinize çok teşekkür ederim, faydalı olduğunu görmek mutluluk veriyor. Siz lazer kullandıysanız, en zor yelkenli kullanmışınızdır. Ben de lazer sınıfında eskiden milli takımdaydım. Desteğinize tekrar teşekkür eder, güzel İzmir'e ve size çok selamlarımı iletiyorum..
Anlasilir gibi degil. Nasil bir cahillik ? Simdi cidden, yunan bayrakli bir tekne Türkiyede Marianalara giremiyormu? E o zaman kimse Türkiyeden tekne almasin, koca Akdeniz bize kapali olur.
KAPTANIM COK TESEKKURLER. VIDEOLARINIZI KEYIFLE SEYREDIYORUM VE CAN KULAGIYLA DA BILGILERINIZI DINLIYORUM. BILGI, KALITE . AHMET CRUISE LINE WAITER MIAMI /FL.
Sayın Deniz Giray....Çok Çok Teşekkürler tüm Deniz sevenlere ve başta ben olmak üzere anlattığın Müthiş ders olması gereken bir yaşanmış anı...Tabii ki denizle şaka olamaz......Tekrar sana çok teşekkürler vede çok Geçmiş olsun......Ama bu anlattığın gayet samimi yaşadığın kötü tecrübe tüm biz deniz aşıklarına Ders Olsun...Rüzgarın Ilımlı Pruvan net olsun................................
Kaptanım selam çanakkale boğaz girişini Mehmetçik burnu tarafından yapmıştık aynı sıkıntıyı biz de yaşadık bizim hiz gerçi 1 mile kadar düştü. Insan bir noktadan sonra bunalıma giriyor .Hele bir de yanınızdan motor yatlar 20 25 mille geçince, siz halen olduğunuz yerde sayikliyorsunuz zor valla
Bilgi vereyim, evet arkadan 2,2,5 metre dalga gelir, karşıdan da rüzgar gelir. Lodos an,i gelir, poyraza ne zaman deneceğini bilene ödül vericem :) aslında biz bu havayı şanslı hava olarak tanımlıyoruz. Dalga da apaz ya da orsa da bizi yukarı taşıyor. Ha asla konfor yok!
Deniz kaptanım, heyecanla izledim çünkü aynı yelkenliden kullanıyorum. 2001 model Dufour Gib Sea 33. Tekne performansı ile ilgili yorumların olursa sevinirim. Çünkü A değil B class bir tekne. Ne düşünüyorsun merak ettim. Teşekkürler..
Deniz kaptan merhaba, 8.ve 9. bölümleri heyecanla izledim. Ağustos ayı sonunda ben de aynı rotadan İstanbul'a getirmeyi planlıyorum teknemi. Ayvalık'a kadar tecrübem var ama Çanakkale geçişi şimdiden düşündürüyor. (Bu arada motor gücüm 27hp) Sonra ki deneyimlerinize dayanarak Çanakkale boğazı girişinde ve devamında nasıl bir rota izlemeliyim? Ve Marmara da Avrupa yakası mı Anadolu tarafımı daha rahat geçiş için? Tavsiyelerinizi beklerim. Şimdiden teşekkür ederim. Sevgiler...
Son durumda Yalova ve Bursa liman başkanlıkları özel tekne ve amatör balıkçıların seyire çıkmalarına izni vermiyor. İstanbul Limanı, 9 metre tekneye kadar tek kişi, 9 metreden büyük tekneler için iki kişi seyir izni veriyor. Teknede yaşamanın yasağı yok, bana göre en güvenli yer deniz.
Merhabalar, gt birimi ile metre tam olarak ilgili değil aslında. Groston, teknenin iç hacmini temsil eder. Yaklaşık olarak 18gt hacme sahip bir tekne, aşağı yukarı en az 16 metre boyunda olabilir. iyi günler dilerim.
Merhaba Deniz hocam Aklıma şöyle bir şey geldi acaba Yunan adasına onların bayraklarını asmadan yalnız Türk bayrağı ile girseydiniz tepki alır mıydınız ve neticesi ne olurdu merak ettim.Bu arada Denizci değilim sadece Denizi seviyorum.Takipteyiz DENİZ de kal.
Çetin Hocam merhaba, bir çok arkadaşımız, Türk Bayrak'ları ile Yunanistan'a giriyorlar tepki alanı görmedim ama onlar da bir kesim vardır ve tepki verecektir diye düşünüyorum. Yok değildir. Çok selam ve sevgilerimle;
Liman görevlisinin ipi kesmesi gerçekten aşırı olmuş. Ancak bizim yelkenciler de kraldan çok kralcı. Ege'deki uluslararası sularda bile gereksiz yere Yunan bayrağı açtıklarını duyuyorum. Bunda Türk Deniz Kuvvetleri'nin bölgedeki varlığının uluslararası suları korumak için yeterli olmaması yol açıyor olabilir. Yunanistan 12 mil korsanlığı yapıyor.
Yunanistan’ın Ege üzerindeki politik tavrını ben de onaylamıyorum. Zaten burnumuzun dibindesiniz. Türk Deniz Kuvvetleri’nin iyi hamleler yaptığını ve olası tacizleri püskürttüğünü düşünüyorum hocam. Politika olmasa, Yunan halkı, bizler gibi çok dost. Selamlar,
@@DenizGiraya Türk, Yunan halkları kardeş, birbirine çok yakın halklar diye düşünüyorum. Ancak işin gerçeği, çıkarlar çeliştiğinde baba-oğulun, kardeşlarin bile birbirlerine karşıt olabildiği gerçek yaşamda her iki ülkenin halkı da kendi çıkarlarını korumak durumunda...
@@DenizGiraya teşekkürler benim Yelkenli 1981 model Hollanda yapımı Çelik Yelkenli zor şartlara dayanır diye düşünüyorum, fiberle marmarada gezdim hep ilk uzun yolculuğum olacak
merhaba Deniz Bey. harikulade bilgiler sıkıştırıyorsunuz aralara ve çok verimli hale geliyor hikayeniz. benim size bir sorum olacaktı. torpil salma tekne hiç kullanmadım ama sanki biraz yatarak seyir yapma eğilimindeler. bunu olumsuzluk görmüyorum. aksine orsa seyri kabiliyetini arttırıyorlar. peki siz nasıl değerlendirirsiniz? uzun seyirlerde yorulmayı arttırır mı? yalpayı karşılamada farklılık gösterir mi?
Hocam merhaba, çok yerinde bir soru, bu soruya kitap yazılır :) Torpil salma daha fazla yatar diye bir yorum yapmak yanlış olur. Genellikle torpil salmanın amacı, tekneyi hafifletmektir. Nasıl mı? Performans tekne üreticileri, salmanın ağırlığını genele yaymak yerine, mümkün olduğunca aşağıya yani torpile çeker, bu sayede ağırlık merkezi aşağıya taşınır, moment kolu uzamış olur. Yani daha az ağırlık ile aynı kuvveti yakalarsınız. Torpil salmalı tekneler genellikle yarışçılar olduğu için tekneyi zorlarlar ve tekne daha fazla yatıyor hissine kapılırız. Aynı torpil salmayı gezgin yelkenciye koysak, bu yatma olmayacaktır :) Bu arada yelkenlilerin ideal hızları yakalamaları için 10- 20 derece arası yatmaları gerekir. Fazla tekneyi yatırmak, teknenin altındaki suyun akışını bozar ve hız kaybı yapar. Uzun seyirde tekneni yatıp, yatmaması sizin elinizde. Yelkenleri az açarsınız, sert havalarda, tekne daha az yatar ve yormaz. Dediğim gibi kitap yazılır, bu kadar bilgi şimdilik yeter mi? :)
@@DenizGiraya biraz oyuncaklı bi soru:) çok teşekkür ederim. paralel düşünmemize kendi açımdan sevindim. bir de ricam var sizden. geçen gün eski bir saffet'in garajı programında gördüm sizi. azuree 40 tanıtımında. müsait olduğunuz bi zaman ister kelimelerle ister görüntülerle azuree'yi anlatırsanız çok sevinirim. 40 modelinde gözüm var:) olmasa bile türk teknesinin biraz daha tanınması iyi olurdu. şimdiden teşekkürler.
@@sailingiyidir6472 Hocam merhaba, AZUREE'lerin direkt olarak üretiminde ve kalite kontrollerinde bulunduğum için biraz taraflı bir anlatım olabilir :) İlk fırsatta farklı özelliklerini içeren görsel ile desteklenmiş bir içerik yapmaya çalışacağım. İyi günler dilerim.
Maalesef acı tecrübelerinizi dinledik. Denizde orta halli bir yelkenli ile sert hava koşullarını deneyimlemeyen açısından anlattıklarınız bir hikayeden öteye geçemez ne yazık ki. Süreçte verdiğiniz kararların doğru olmadığını söylüyorsunuz zaten. Bu seriden sonra bir seyir planlaması a’dan-z’ye nasıl olmalı, ani sert hava ya da fırtına ile karşılaşıldığında serin kanlı olmak için neler yapılmalı, nacizane paylaşır mısınız? Sevgiler.
Hocam merhaba, yorumunuz için teşekkür ederim çünkü çok doğru ve ihtiyaç olan bir noktaya değinmişsiniz. İlk fırsatta ayrıntılı anlatımlı bir video ve içerik hazırlamaya çalışacağım. Sevgiler
Çok keyifli. Bütün bölümleri izleyeceğim. Videolarda bu tecrübeler yanında daha fazla bilgi paylaşımı olabilir. Mesela Samos kanalından geçerken rüzgarın neden şiddetini artırdığını, Midilli batı ucundaki dalga boylarının aşırı yükselmesinin sebebini anlatmak lazım. Bir çok denizciye sorduktan sonra derinliğin düşmesiyle ilgili olduğunu öğrendim.
Deniz bey tabiki aynı suları paylaşan ülkeyiz. Tabiki bayrak ipinin kesilmesi doğru birşey değil yanlış, fakat oradaki ilişkilerde sizin o gün yaşadığınız şekilde güllük gülüstanlık değil. İki ülke arasındaki ilişkiler bozulunca bu insan alana yansıyor. Olaya birde tersine bakalım. Siz Türk bayrağı ile Samosa giriş yapsaydınız orada yaşayacağınız olayda inanın farklı olmazdı. Kesilen ipi Marinadan talep etseydiniz, oda başka bir saçmalık. Ben Güzelçamlıda oturuyorum sürekli Dilek Boğaz’ında olduğumuzdan konuya biraz açıklık getirdim. Şuna TR ve GR arasındaki Deniz sınırları sorunu bunun tam bir örneği. Kardeşçe düşündüğünüzde mesafenin bukadar yakın olduğu bölgelerde yarı yarıya olması gerekmezmi?
Hocam merhaba, yorumunuz için teşekkür ederim. Ben Türk Bayrağı ve üzerimde Türk Bayrağı olan t-shirt ile Samos Adası'nın güneyinde bulunan Maratakambos limanına sığınmıştım. Çok korkmuştum, başıma nelere gelecek bilmiyordum. Öyle hoş karşılandım ki. Akşam hiç tanımadığım Yunanlıların aile sofralarına davet edildim, ailemi aramam için telefon sağlandı, teknemdeki arıza için ücretsiz servis verildi. Hemen hemen hepsi Türkçe bir kaç kelime biliyordu. Hiç unutmama. Dediğim gibi halklar kardeş, düşmanlığı politikacılar besliyor. Selamlarımla,
@@DenizGiraya merhaba Deniz kardeşim kesinlikle katılıyorum. Ben yazları Güzelçamlı daki yazlığımda ve diğer zamanlarda Almanya’da yaşıyorum. 35 senedir kardeşim diye hitap ettiğim ailece görüştüğüm bir sürü arkadaşım var. Örf adet misafir perverlik her konuda bizim ile aynılar, din hariç. Tabiki iki ülke ilişkilerinden dolayı etkisinde kalıp davranış ve tavırlarında değişikliğe uğrayan insanlar var. Bu her iki taraftada maalesef mevcut. Bunu ben hep şöyle yorumluyorum, çocuklar Anne ve baba çatısı altında kaldığında kardeş herkes evlenip evden ayrıldıktan sonra birbirlerine düşman olan kardeşler gibi😅Allah herzaman iyi insanlarla karşılaştırsın dini kökeni ne olursa olsun diyelim. Önemli not: Deniz kardeşim senin yüzünden hanımla aramız bozuldu. Çünkü evde televizyonda seninle saatlerce Ege’ye doğru yelken yaptığımızdan televizyonu esir alıyormuşum. Başarılar diliyor eğitici videolarından dolayı sizleri öpüyorum😘😘😘
Palamar arkadaşın yaptığı işgüzarlık. Onun görevi miymiş cezayı kesmek. Uyarırsın, işine bakarsın. Çok rahatsız olduysan, devletin askeri var, polisi var, şikayet edersin. "Memleketini en çok seven, işini en doğru şekilde yapandır" diye boşuna söylememişler.
Videolarını zevkle izliyorum, çok şey öğreniyorum ve videolarının sonunda Atatürk resimleri bana ayrı bir keyif veriyor. "Yurtta Sulh, Cihanda Sulh." Mustafa Kemal ATATÜRK Dostluk ve barışla yaşayalım..
Tecrübelerinizi keyifle dinliyorum. Seyir yaptığım günleri yeniden yaşattınız bana.
Bu samimi, güzel ve yararlı paylaşımlarınız için çok teşekkürler Deniz kaptanım...
Hocam merhaba, ilginiz için çok teşekkür ederim. Sevgi ve selamlarımla,
Gerçekten çok büyük tecrübe olmuş, bizim de kulağımıza küpe olacak.. Çok teşekkürler ..
Ben teşekkür ederim hocam, sevgiler
ÇOOOK TEŞEKKÜRLER. KEYIFLI BILGILENDIRICI VIDEO.
Ben teşekkür ederim Ahmet Hocam, selamlar
Çok faydalı dersler çıkardım sağ olun
Sayın Giray Çok Çok Teşekkürler....Bu anlattıkların son derece önemli hele hele deniz ile ilk eğitimleri sırf teorik olan kişiler için çok yararlı...Tabii ki deniz ve denizcilik apayrı bir dünya ben 20 küsur yıl önce emekli bir bankacı olarak sadece Clup Med Fransız tatil köyünde Lazer tekneler ile biraz Kuşadası tatil köyde dolaşıp denizden anlıyorum diyen bir İzmir kişisiyim....Tüm Videoların için Tebrikler ve Teşekkürler ederim...................
Çetin Hocam merhaba, desteğinize çok teşekkür ederim, faydalı olduğunu görmek mutluluk veriyor. Siz lazer kullandıysanız, en zor yelkenli kullanmışınızdır. Ben de lazer sınıfında eskiden milli takımdaydım.
Desteğinize tekrar teşekkür eder, güzel İzmir'e ve size çok selamlarımı iletiyorum..
Anlasilir gibi degil. Nasil bir cahillik ? Simdi cidden, yunan bayrakli bir tekne Türkiyede Marianalara giremiyormu? E o zaman kimse Türkiyeden tekne almasin, koca Akdeniz bize kapali olur.
KAPTANIM COK TESEKKURLER. VIDEOLARINIZI KEYIFLE SEYREDIYORUM VE CAN KULAGIYLA DA BILGILERINIZI DINLIYORUM. BILGI, KALITE . AHMET CRUISE LINE WAITER MIAMI /FL.
Ahmet Hocam merhaba, desteğiniz için çok teşekkürler, çok selamlar, denizde selametle seyirler dilerim,
Sayın Deniz Giray....Çok Çok Teşekkürler tüm Deniz sevenlere ve başta ben olmak üzere anlattığın Müthiş ders olması gereken bir yaşanmış anı...Tabii ki denizle şaka olamaz......Tekrar sana çok teşekkürler vede çok Geçmiş olsun......Ama bu anlattığın gayet samimi yaşadığın kötü tecrübe tüm biz deniz aşıklarına Ders Olsun...Rüzgarın Ilımlı Pruvan net olsun................................
Çetin Hocam, desteğiniz ve paylaşımınız için çok teşekkür ederim. Umarım deneyimsiz denizciler, kendilerine ders çıkartır. Selamlarımla;
kaptanım çok teşekkürler emegine saglık
Desteğiniz için teşekkür ederim hocam, selamlar,
Kaptanım iyi oldu devamını anlattığın, şimşekler içinde verdiğin siteyi kaydettim. Teşekkür ederim.
Hocam merhaba; umarım siteyi fazla kullanmak zorunda kalmadığınız seyirler dilerim :) Sevgler,
Kaptan güzel videonun devamı için teşekkür ederiz..
İki bölümü de keyifle dinledim.. Teoriyi bilmek başka, pratiği yaşamak bambaşka :)
Evet hocam, haklısınız, selamlar;
Kaptanım selam çanakkale boğaz girişini Mehmetçik burnu tarafından yapmıştık aynı sıkıntıyı biz de yaşadık bizim hiz gerçi 1 mile kadar düştü. Insan bir noktadan sonra bunalıma giriyor .Hele bir de yanınızdan motor yatlar 20 25 mille geçince, siz halen olduğunuz yerde sayikliyorsunuz zor valla
Teşekkürler
Bilgi vereyim, evet arkadan 2,2,5 metre dalga gelir, karşıdan da rüzgar gelir. Lodos an,i gelir, poyraza ne zaman deneceğini bilene ödül vericem :) aslında biz bu havayı şanslı hava olarak tanımlıyoruz. Dalga da apaz ya da orsa da bizi yukarı taşıyor. Ha asla konfor yok!
Gökçeada'da hızlı (çabuk ve hızlı) olan her yerde kazanır!
teşekkürler
Deniz kaptanım, heyecanla izledim çünkü aynı yelkenliden kullanıyorum. 2001 model Dufour Gib Sea 33. Tekne performansı ile ilgili yorumların olursa sevinirim. Çünkü A değil B class bir tekne. Ne düşünüyorsun merak ettim. Teşekkürler..
Hocam yukarıya çıkarken sürekli motor seyri mi yaptiniz
Deniz kaptan merhaba, 8.ve 9. bölümleri heyecanla izledim. Ağustos ayı sonunda ben de aynı rotadan İstanbul'a getirmeyi planlıyorum teknemi. Ayvalık'a kadar tecrübem var ama Çanakkale geçişi şimdiden düşündürüyor. (Bu arada motor gücüm 27hp) Sonra ki deneyimlerinize dayanarak Çanakkale boğazı girişinde ve devamında nasıl bir rota izlemeliyim? Ve Marmara da Avrupa yakası mı Anadolu tarafımı daha rahat geçiş için? Tavsiyelerinizi beklerim. Şimdiden teşekkür ederim. Sevgiler...
Karantinada, sokağa çıkma yasağında denize açılmak ya da teknede yaşamak yasak mı ? Teşekkürler.
Son durumda Yalova ve Bursa liman başkanlıkları özel tekne ve amatör balıkçıların seyire çıkmalarına izni vermiyor. İstanbul Limanı, 9 metre tekneye kadar tek kişi, 9 metreden büyük tekneler için iki kişi seyir izni veriyor. Teknede yaşamanın yasağı yok, bana göre en güvenli yer deniz.
Teşekkürler.
Desteğiniz için ben teşekkür ederim Sinan Hocam, selamlar,
Deniz kaptan çanakkaleyi geçmek için 8-9 metre bir yelkenlinin minumum kaç bg motoru olması lazım
Kaptan merhabalar, 18gt kaç metredir ? Teşekkürler.
Merhabalar, gt birimi ile metre tam olarak ilgili değil aslında. Groston, teknenin iç hacmini temsil eder. Yaklaşık olarak 18gt hacme sahip bir tekne, aşağı yukarı en az 16 metre boyunda olabilir. iyi günler dilerim.
Deniz Giray teşekkür ederim 😊
👍🏼
Merhaba Deniz hocam Aklıma şöyle bir şey geldi acaba Yunan adasına onların bayraklarını asmadan yalnız Türk bayrağı ile girseydiniz tepki alır mıydınız ve neticesi ne olurdu merak ettim.Bu arada Denizci değilim sadece Denizi seviyorum.Takipteyiz DENİZ de kal.
Çetin Hocam merhaba, bir çok arkadaşımız, Türk Bayrak'ları ile Yunanistan'a giriyorlar tepki alanı görmedim ama onlar da bir kesim vardır ve tepki verecektir diye düşünüyorum. Yok değildir. Çok selam ve sevgilerimle;
Liman görevlisinin ipi kesmesi gerçekten aşırı olmuş. Ancak bizim yelkenciler de kraldan çok kralcı. Ege'deki uluslararası sularda bile gereksiz yere Yunan bayrağı açtıklarını duyuyorum. Bunda Türk Deniz Kuvvetleri'nin bölgedeki varlığının uluslararası suları korumak için yeterli olmaması yol açıyor olabilir. Yunanistan 12 mil korsanlığı yapıyor.
Yunanistan’ın Ege üzerindeki politik tavrını ben de onaylamıyorum. Zaten burnumuzun dibindesiniz. Türk Deniz Kuvvetleri’nin iyi hamleler yaptığını ve olası tacizleri püskürttüğünü düşünüyorum hocam.
Politika olmasa, Yunan halkı, bizler gibi çok dost. Selamlar,
@@DenizGiraya Türk, Yunan halkları kardeş, birbirine çok yakın halklar diye düşünüyorum. Ancak işin gerçeği, çıkarlar çeliştiğinde baba-oğulun, kardeşlarin bile birbirlerine karşıt olabildiği gerçek yaşamda her iki ülkenin halkı da kendi çıkarlarını korumak durumunda...
Aynen hocam, haklısınız, selamlar çok
Kuzadasi ve körfezi çeşme kanalı hep motor seyriylemi gecti
Hangi ay di Deniz kaptan ben Ağustos ta Alanya istanbul a gidicem
Hocam merhaba, yaz ayları dikkatli olun, temmuz sonu, ağustos başıydı galiba. Eylül 15’ine kadar genelde kuzeyli sert eser hocam, selamlar,
@@DenizGiraya teşekkürler benim Yelkenli 1981 model Hollanda yapımı Çelik Yelkenli zor şartlara dayanır diye düşünüyorum, fiberle marmarada gezdim hep ilk uzun yolculuğum olacak
👍
merhaba Deniz Bey. harikulade bilgiler sıkıştırıyorsunuz aralara ve çok verimli hale geliyor hikayeniz. benim size bir sorum olacaktı. torpil salma tekne hiç kullanmadım ama sanki biraz yatarak seyir yapma eğilimindeler. bunu olumsuzluk görmüyorum. aksine orsa seyri kabiliyetini arttırıyorlar. peki siz nasıl değerlendirirsiniz? uzun seyirlerde yorulmayı arttırır mı? yalpayı karşılamada farklılık gösterir mi?
Hocam merhaba, çok yerinde bir soru, bu soruya kitap yazılır :) Torpil salma daha fazla yatar diye bir yorum yapmak yanlış olur. Genellikle torpil salmanın amacı, tekneyi hafifletmektir. Nasıl mı? Performans tekne üreticileri, salmanın ağırlığını genele yaymak yerine, mümkün olduğunca aşağıya yani torpile çeker, bu sayede ağırlık merkezi aşağıya taşınır, moment kolu uzamış olur. Yani daha az ağırlık ile aynı kuvveti yakalarsınız. Torpil salmalı tekneler genellikle yarışçılar olduğu için tekneyi zorlarlar ve tekne daha fazla yatıyor hissine kapılırız. Aynı torpil salmayı gezgin yelkenciye koysak, bu yatma olmayacaktır :) Bu arada yelkenlilerin ideal hızları yakalamaları için 10- 20 derece arası yatmaları gerekir. Fazla tekneyi yatırmak, teknenin altındaki suyun akışını bozar ve hız kaybı yapar. Uzun seyirde tekneni yatıp, yatmaması sizin elinizde. Yelkenleri az açarsınız, sert havalarda, tekne daha az yatar ve yormaz. Dediğim gibi kitap yazılır, bu kadar bilgi şimdilik yeter mi? :)
@@DenizGiraya biraz oyuncaklı bi soru:) çok teşekkür ederim. paralel düşünmemize kendi açımdan sevindim. bir de ricam var sizden. geçen gün eski bir saffet'in garajı programında gördüm sizi. azuree 40 tanıtımında. müsait olduğunuz bi zaman ister kelimelerle ister görüntülerle azuree'yi anlatırsanız çok sevinirim. 40 modelinde gözüm var:) olmasa bile türk teknesinin biraz daha tanınması iyi olurdu. şimdiden teşekkürler.
@@sailingiyidir6472 Hocam merhaba, AZUREE'lerin direkt olarak üretiminde ve kalite kontrollerinde bulunduğum için biraz taraflı bir anlatım olabilir :) İlk fırsatta farklı özelliklerini içeren görsel ile desteklenmiş bir içerik yapmaya çalışacağım. İyi günler dilerim.
Sisam (Samos'un Türkçesi)
Hocam selam, evet, Sisam Adası olarak geçiyor. Çok alışmışız Samos demeye, selamlar,
Maalesef acı tecrübelerinizi dinledik. Denizde orta halli bir yelkenli ile sert hava koşullarını deneyimlemeyen açısından anlattıklarınız bir hikayeden öteye geçemez ne yazık ki. Süreçte verdiğiniz kararların doğru olmadığını söylüyorsunuz zaten. Bu seriden sonra bir seyir planlaması a’dan-z’ye nasıl olmalı, ani sert hava ya da fırtına ile karşılaşıldığında serin kanlı olmak için neler yapılmalı, nacizane paylaşır mısınız? Sevgiler.
Hocam merhaba, yorumunuz için teşekkür ederim çünkü çok doğru ve ihtiyaç olan bir noktaya değinmişsiniz. İlk fırsatta ayrıntılı anlatımlı bir video ve içerik hazırlamaya çalışacağım. Sevgiler
Çok keyifli. Bütün bölümleri izleyeceğim. Videolarda bu tecrübeler yanında daha fazla bilgi paylaşımı olabilir. Mesela Samos kanalından geçerken rüzgarın neden şiddetini artırdığını, Midilli batı ucundaki dalga boylarının aşırı yükselmesinin sebebini anlatmak lazım. Bir çok denizciye sorduktan sonra derinliğin düşmesiyle ilgili olduğunu öğrendim.
Deniz bey tabiki aynı suları paylaşan ülkeyiz. Tabiki bayrak ipinin kesilmesi doğru birşey değil yanlış, fakat oradaki ilişkilerde sizin o gün yaşadığınız şekilde güllük gülüstanlık değil. İki ülke arasındaki ilişkiler bozulunca bu insan alana yansıyor. Olaya birde tersine bakalım. Siz Türk bayrağı ile Samosa giriş yapsaydınız orada yaşayacağınız olayda inanın farklı olmazdı. Kesilen ipi Marinadan talep etseydiniz, oda başka bir saçmalık. Ben Güzelçamlıda oturuyorum sürekli Dilek Boğaz’ında olduğumuzdan konuya biraz açıklık getirdim. Şuna TR ve GR arasındaki Deniz sınırları sorunu bunun tam bir örneği. Kardeşçe düşündüğünüzde mesafenin bukadar yakın olduğu bölgelerde yarı yarıya olması gerekmezmi?
Hocam merhaba, yorumunuz için teşekkür ederim. Ben Türk Bayrağı ve üzerimde Türk Bayrağı olan t-shirt ile Samos Adası'nın güneyinde bulunan Maratakambos limanına sığınmıştım. Çok korkmuştum, başıma nelere gelecek bilmiyordum.
Öyle hoş karşılandım ki. Akşam hiç tanımadığım Yunanlıların aile sofralarına davet edildim, ailemi aramam için telefon sağlandı, teknemdeki arıza için ücretsiz servis verildi. Hemen hemen hepsi Türkçe bir kaç kelime biliyordu. Hiç unutmama. Dediğim gibi halklar kardeş, düşmanlığı politikacılar besliyor. Selamlarımla,
@@DenizGiraya merhaba Deniz kardeşim kesinlikle katılıyorum. Ben yazları Güzelçamlı daki yazlığımda ve diğer zamanlarda Almanya’da yaşıyorum. 35 senedir kardeşim diye hitap ettiğim ailece görüştüğüm bir sürü arkadaşım var. Örf adet misafir perverlik her konuda bizim ile aynılar, din hariç. Tabiki iki ülke ilişkilerinden dolayı etkisinde kalıp davranış ve tavırlarında değişikliğe uğrayan insanlar var. Bu her iki taraftada maalesef mevcut. Bunu ben hep şöyle yorumluyorum, çocuklar Anne ve baba çatısı altında kaldığında kardeş herkes evlenip evden ayrıldıktan sonra birbirlerine düşman olan kardeşler gibi😅Allah herzaman iyi insanlarla karşılaştırsın dini kökeni ne olursa olsun diyelim.
Önemli not: Deniz kardeşim senin yüzünden hanımla aramız bozuldu. Çünkü evde televizyonda seninle saatlerce Ege’ye doğru yelken yaptığımızdan televizyonu esir alıyormuşum. Başarılar diliyor eğitici videolarından dolayı sizleri öpüyorum😘😘😘
Palamar arkadaşın yaptığı işgüzarlık. Onun görevi miymiş cezayı kesmek. Uyarırsın, işine bakarsın. Çok rahatsız olduysan, devletin askeri var, polisi var, şikayet edersin. "Memleketini en çok seven, işini en doğru şekilde yapandır" diye boşuna söylememişler.
❤😬🧿🫣
Çok teşekkürler, selamlar 🙏🤗
👍