Dr. Mihaela Bilic: cum slăbim și ne menținem greutatea optimă la menopauză

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 20 ส.ค. 2020
  • Dr. Mihaela Bilic, medic primar diabet și boli de nutriție, vine cu sfaturi de dietă și slăbire pentru femeile care intră la menopauză.
    Website: www.csid.ro
    Facebook - bit.ly/2WpKjVp
    Instagram - bit.ly/2S95ZWy
    Twitter - bit.ly/2UoxeK8
    Intră si TU în comunitatea CSID de pe Facebook: bit.ly/2tiCWl3
    #CSID #Interviu #mihaelabilic #doctor #dietamenopauza

ความคิดเห็น • 22

  • @chivutalenutapacuret5377
    @chivutalenutapacuret5377 2 ปีที่แล้ว +3

    Multumesc cu admiratie,bucurie si recunostinta tuturor ce iubiti ADEVARUL si Romania si omenia !

  • @merymimi5381
    @merymimi5381 3 ปีที่แล้ว +4

    Multumim dna doctor!Vrem mai multe sfaturi pe aceasta tema!Doctori nu ne baga in seama in ziua de azi!

  • @luminitaacsinia8908
    @luminitaacsinia8908 3 ปีที่แล้ว +4

    Multumesc doamna doctor Mihaela Bilic, tot ce spuneti ni se intampla la menopausa

  • @ramonamihaelagogu3115
    @ramonamihaelagogu3115 2 ปีที่แล้ว +4

    Multumesc frumos am 47 ani și sant la menopauza de 2 ani am 1.65 si 65 kg numai ca am pus grăsime pe burta și solduri am încercat multe remedii ceai de pătrunjel ceai de ghimbir cu lămâie nu mananc paine dar nu reușesc nimic ceea ce nu pot renunta e apa minerala nu pot sa beau apa naturala care o desfac si o las sa nu aibă aicid.Ma puteți ajuta cu un sfat va multumesc

    • @mikel4879
      @mikel4879 2 ปีที่แล้ว +4

      Ramona Mihaela Gogu / Grăsimea de pe burtă se creează din două motive principale și anume :
      1) prea multă insulină produsă
      2) prea mult hormon de stres produs, hormon numit cortizol.
      1) Prea multă insulină este creată atât de ceea ce mănânci și bei cât și de câte mese mănânci într-un interval aleatoriu de 24 de ore.
      Faptul că nu mănânci pâine nu este de ajuns.
      Ceea ce trebuie să mănânci și cum să mănânci corect este în textul meu lung de mai sus care începe cu "Dacă mănânci...".
      Nu trebuie să mănânci absolut deloc niciun carbohidrat rapid și rafinat. Nu trebuie să mănânci des, nu trebuie să mănânci 3 mese în 24 de ore interval și nu trebuie să mănânci nicio gustare între cele 2 mese într-un oarecare interval de 24 de ore.
      NU mănânci la ore fixe ci NUMAI CÂND ÎȚI ESTE FOAME ( respecți NUMAI UN interval de 24 de ore și NICIDECUM rutina zilnică de "mic dejun obligatoriu, prânz și cină" - aceste obiceiuri alimentare, "ca la mama acasă", cu "mic dejun, prânz și cină" sunt, din nefericire, greșite, deși noi - și eu inclus - am mâncat așa greșit de când ne știm! )
      Citește textul meu lung de mai sus unde arăt ce și cum.
      2) Stresul ridicat = hormon de stres numit cortizol, ridicat, este provocat de serviciul stresant sau de viața stresantă pe care o ducem la un moment dat în viața noastră.
      Un serviciu cu colegi răi, cu șefi răi, etc, te duce la nivel ridicat, zilnic, de cortizol.
      Certuri în familie, cu părinții, cu frații, cu copiii, cu rude, cu soțul, cu prietenul sau cu amantul, creează nivel ridicat de cortizol. Ridicat, adică mai mult decât trebuie!
      De asemenea, cine face sport și exerciții fizice lungi, grele și zilnice își creează nivel mare de cortizol zilnic.
      Exercițiile fizice nu trebuie să fie zilnice, nu trebuie să fie lungi ( nu mai mult de 30-45 de minute maxim pe sesiune; eu fac 30 de minute de exerciții ușoare pe sesiune și nu zilnic, dar merg mult pe jos în mers simplu de relaxare, pe străzi, la cumpărături, în parc, la prieteni, rude, etc, preferabil în lumina soarelui, cu umerii, brațele și picioarele neacoperite - purtând pantaloni scurți - și deci fiind expuse luminii soarelui de câte ori este posibil, etc ).
      Ai suficientă liniște și pace în viața ta personală? Ai suficientă relaxare, suficientă activitate sexuală de relaxare? Etc, etc.
      Nivelul ridicat de cortizol este foarte nociv, creează boli și scurtează viața.
      Cortizolul ridicat creează nivel ridicat de glucoză în sânge chiar dacă nu mănânci. Îl creează prin procesul metabolic de "neo-gluco-geneză" care produce glucoză "nouă= neo- " din proteinele existente în corp, din mușchi, din alte organe, etc. Glucoza prezentă în mod continuu în corp și în cantități anormale duce la niveluri dese și anormale de insulină. Contrar cu ce știu mulți, insulina este în principal hormon de depozitare, de înmagazinare. În prezența a prea multă insulină și în etape dese ( în cazul gustărilor "nevinovate" dintre mese, că "n-o fi foc" 😏 ) nu este posibilă arderea suplimentară de grăsimi de pe burtă sau din alte părți ale corpului. Numai în prezența unui nivel scăzut și rar de insulină ( la limita normalului biologic ) se poate arde grăsimea de pe burtă, dintre organe, din ficat, de pe față, de pe șolduri, de pe picioare, mâini, din restul corpului, etc.
      Deci? Concluzia și rezultatul cu "grăsimea de pe burtă" sunt clare acum pentru tine, nu-i așa?
      Deci? Atenție la factorii care stimulează în mod anormal stresul = factorii care stimulează crearea de "mai mult decât trebuie" cortizol.
      Etc. /
      "Acidul" din apa minerală nu este nociv. Din contră, este benefic. Dar atenție : să fie Apă Minerală și nu apă carbogazoasă ( NU "sifon" )!
      La vârste medii și înaintate, de obicei, nu avem acid gastric îndeajuns deci nu putem metaboliza corect proteinele din mâncare. De aceea este foarte sănătos să bem apă minerală, preferabil cu lămâie naturală, să folosim zilnic oțet brut de mere ( natural, nerafinat, nefiltrat, este galben-maroniu și cu impurități de fermentare în sticlă ) în salate bogate de vegetale și legume nedulci, împreună cu mult ulei sănătos de măsline, presat la rece, dublu rafinat ( acest ulei este un foarte bun anti-inflamator, adică reduce inflamațiile de orice fel din corp, inclusiv, de exemplu, artrita, etc ).
      NU ulei de floarea soarelui, NU de rapiță, NU de soia, NU de etc, NU margarină, NU grăsimi nesănătoase!
      Citește textul meu lung de mai sus unde eu cred că explic totul. /
      Mihaela Bilic spune ceva lucruri bune dar vorbește și multe prostii deci duce lumea în eroare cu multe sfaturi greșite pe care, fie le dă intenționat, fie le dă din lipsă de educație nutrițională suficientă.

    • @mariacozma2685
      @mariacozma2685 ปีที่แล้ว

      @@mikel4879 Multumim domnule!

  • @roxanadima9185
    @roxanadima9185 2 ปีที่แล้ว

    Si dacă nu ai voie sa te tratezi cu hormoni estrogenii,din cauza unor probleme hormonale?

  • @Aster105
    @Aster105 3 ปีที่แล้ว +4

    Experienta mamei mele a fost devastatoare odată ce a folosit hormoni după menopauza: a murit de cancer la aproximativ un an dela începutul tratamentului cu hormoni....este foarte controversat in mediul medical subiectul legat de tratamentul cu hormoni la menopauza ......

    • @anapastor5200
      @anapastor5200 2 ปีที่แล้ว

      Estrogenii sunt un pericol pt cancerele hormono dependente, care sunt si cele care raspund cel mai bine la tratament inlaturand acesti hormoni.
      Femeile au datoria de a face mamografii anual sau mai des daca au factori de risc. Tratamentul de substiturie hormonala nu se prescrie oricum si oricum. E nevoie se o evaluare completa. Si ca pacienta sa se prezinte la medic des pt reglarea acestui tratament, de exeplu cand detecteaza un nodul la san.

  • @auricapetran1715
    @auricapetran1715 2 ปีที่แล้ว +2

    Cum se face ca nu toate femeile care sant la menopauza se ingrasa chiar daca sant trecute de 50 de ani?

  • @mihaielabuburuzan436
    @mihaielabuburuzan436 2 ปีที่แล้ว +4

    Nici nu mai știm ce sa facem🤦‍♀️Primul lucru care ți-l spune medicul ginecolog atunci când aduci in discuție substituția hormonală este ca faci cancer😥și ești redusă la tăcere 🤦‍♀️și dacă îți da ceva este ca tu ceri nu caută o schema de tratament potrivită doar așa sa scape de tine😥

    • @aureliagrosu1952
      @aureliagrosu1952 2 ปีที่แล้ว +1

      sunt in menopauza de la 48 ani, nimeni nu mi-a zis nimic vreodata de substitutieee.......

    • @mikel4879
      @mikel4879 2 ปีที่แล้ว

      Mihaela Buburuzan / Citește textul meu lung de mai sus care începe cu "Dacă mănânci...".
      De mii și zeci de mii de ani, femeia, pe Pământ, nu a trăit cu hormoni sintetici sau naturali de "înlocuire", de "substituție".
      Este totul o mare "vrăjeală" și o mare și foarte bănoasă afacere a corporațiilor din domeniul medical.
      Iar doctorii, în mare majoritate, sunt reprezentanții fideli ai acestor corporații medicale nesătule și niște mincinoși și lacomi după bani și averi.
      O viață sănătoasă și echilibrată se obține cu mâncare sănătoasă ( NU cu zahăr, pâine, făină de grâne, porumb, cartofi, fructe, dulciuri, sucuri dulci, etc. ) și prin odihnă suficientă.
      Citește textul meu lung de mai sus.

  • @simonamuntean2431
    @simonamuntean2431 3 ปีที่แล้ว +6

    As intreba-o pe dna dr daca ea isi administreaza acest trat hormonal. Sa ne vb despre experienta ei... E super periculos doamnelor !!!! Ne inducem singure cancerul. Multi dr in Franta se abtin. E o chestie de marketing. Inainte de a incepe trat studiati amanuntit ef adverse doamnelor....

    • @auricapetran1715
      @auricapetran1715 2 ปีที่แล้ว

      La Doamna Doctor nu e cazu e destul de slaba

  • @fruitdemer201
    @fruitdemer201 ปีที่แล้ว

    Da ea la fata cand slabeste?😢😅 Pare o femeie f rea f exigenta. Femeile se ingrasa din cauza depresiei, cand au probleme la job sau probleme amoroase. Nu se lasa de cioco asa usor stii. Dar cred CA f multe romance nu fac sport sant lenese rau. Vor sa slabeasca peste noapte cu pastile. Si Asta nu e posibil.