Yaklaşık bir yıldır; Ebru hanım nerede, olmaz öyle saçma mimarlık niye çekmiyorsunuz diye yorumlarda baskı yapan biri olarak sonunda çekebilmenize çok sevindim. 4. Bölüm seneye gelirse artık flu tv stüdyolarını basarız.
"Ben Tonoz gördüm" ksbdkdjdkd İlker abimizim yeni kelimeleri cümle içinde kullanma çabası harika 😂
2 ปีที่แล้ว +21
Ebru Tabak ( yenge ) ; gülen yüzünüze , harika anlatımınıza hasret kalmıştık. Tekrar hoşgeldiniz. Dünyanın en kötü insanı İ.C. ' e yıllarca tahammül ediyor olmanız konusunda da sizin bir genius olduğunuzu düşünüyorum. Aynı göğün altında , farklı hayatları paralel olarak yaşıyor olmak ne büyük şans 🙏🌺 İyi ki varsınız.
Kanadalı mimar bi hocam vardı (RIP), Mimar Sinan'ın asıl dehasının espritüelliğinde ve çevresinde işine karışan sayısız insanı başından savmasında olduğunu anlatmıştı. Bir kaç yardımcı kalfasının dışında dümdüz cahilinden tut da defterdarına kadar işin tekniğinden anlamayan herkesin Sinan'ı müthiş darlamasına rağmen bu kadar eseri bitirmiş olması asıl başarısıydı derdi.
Bi hikaye vardir bununla ilişkili. Adamin teki çikip minare biraz yamuk oldu sanki diye diretip duruyomuş. Sinan sakince gelmiş adami dinlemiş, minarenin etrafini bi halatla cevirtip işcilere cektirtip adama şimdi oldu mu diye sormuş, adam da heh şimdi oldu diyince herkes işine devam etmiş diye anlatirlar.
Ziyarete kapalı Selimiye bu sürede bu kadar güzel anlatılırdı,varolun.Benim için videonun en öğretici bölümü lento,kemer,tonoz,kubbe sürecinin teknik anlatımındaki basitlikti.Ülkenin dört bir yanında yüzlerce tarihi yapı,antik yerleşim bölgesi,böylesi uzman, eğlenceli kişilerce bizlere anlatılmayı bekler.Bekliyoruz yenilerini heyecanla...
Montaj yaparken gülme, şaşma gibi duygusal reaksiyonları çok fazla kesmemenizi diliyorum. Videoların süresi kısalırken lezzeti eksiliyor. Ayrıca cami restorasyonda olmasına rağmen çok leziz bir programdı, devamını heyecanla bekliyoruz.
@@koraykaraca9432 bu tarz videoların insanları entelektüel anlamda beslediğini düşünüyorum. Lezzet kelimesinin anlamını genişletirseniz beni daha iyi anlayabilirsiniz.
Çok bilgilendirici bir içerik olmuş. Bu tarz mimarlık bölümleri daha çok gelmeli kesinlikle. Beyza ne kadar tatlı ve doğal biri samimiyetini ve enerjisini çok sevdim. Bu tarz içeriklerde hep görmeliyiz bence. 💫
Edirne'mize hoj geldiz. Önceden bilseydim sizleri karşılar ve yıldırım Beyazıt külliyesi ve Balkan savaşı tabyalarınada götürürdüm. Tekrar gelirseniz mutlaka haberleşelim bir Edirne 'li olarak sizleri misafir etmekten gurur duyarım.
Her gün Eski Camii ve Selimiye'nin önünden geçip işe-eve gidiyorum yav insan bi haber verir Edirne çekimi yapacağız diye. Bi selfie falan çekilirdik İlker Abi resmen treni kaçırmış hissi yaşattın durup dururken bana ya.
Videonun sesi muazzam, İlker Hocam yine farkını ortaya koymuş. Arkada bir genç arkadaş daha görüyorum, kendisi polis tarafından aranıyor mu, niye yüzünü bu kadar gizlemiş 🙂
Videonun sonuna doğru biraz değinilmiş olunsa da video boyunca asıl vurgulanması gereken "o zamanki koşullar" ifadesinin biraz açılması gerekiyordu bence. Çünkü özellikle mimaride, büyük, geniş ve dolayısıyla ağir yapılar (kubbe gibi) için yatay taşıyıcı olarak (bugünkü gibi betonarme) bilinen güçlü bir materyal yoktu yani çimento icat edilmemişti ve çelik konstrüksiyon yapılarda henüz kullanılmıyordu (adamlar tavuklara sürekli fazla mesai yaptırıyorlardı, çünkü tek bildikleri yumurta akıydı yapıştırma, tutturma adına). Mimar Sinan gibi dönemin mimar ve ustalarının becerisi, eldeki olanaklarla en iyiyi kullanmaktı, yani yatay kuvveti dikey taşıyıcılar üzerine yaymanın yollarını kullanmak.
Mimar Sinan teknik, inovasyon ve estetik anlamda çok ilerde bir mimardir, sanatı açısından ismi Leonardo da Vinci lerle Michelangelo'larla birlikte anilmayi hakeder. Onlardan ayrı olarak Sinan o kadar etkili olmuştur ve iz bırakmıştır ki kendinden sonra 5 asır bir çok yapıda Sinan in binaları referans alınmıştır. Bugün bile bir çok insanin cami deyince aklına gelen şey 16nci yy da yaşamış bir mimarın tahayyül ettiği biçimdedir. Sonraki bir kaç yüzyılın mimari dilini tanımlamak.. bu büyük bir sanatcinin alameti farikasi değil midir? Trigonometri bilmiyor oluşu bir eksiklik değildir, Büyük İskender'in de çok kötü saksafon çaldığı rivayet edilir.
Harika bir içerik olmuş. Ebru hanım, ben sizi çok seviyorum. Çok bilgili ve aynı zamanda çok tatlı bir insansınız. O arabaya atlayıp başka şehirlere de gidin. İlker hoca bizi mimarlık içeriklerine boğsun. Söz nepotizm demiycez. 😄
Bir yıl aradan sonra 17 dakikalık bölüm yüklemenizi bir yıl boyunca her ay yeni bölüm yükleyerek telafi etmeniz gerekiyor, yoksa abonelikten çıkarız :)
1milyona yakın aboneli kanalın böyle bir kısa belgeseli Edirne ve mimarlık için çok değerli olduğu aşikar. Keşke ilgili yetkililerle iletişime geçilseymiş(eğer geçilmediyse), çekim ve gezim yapma imkanı tanırlardı diye düşünüyorum.
7:08 çok büyük bir güruhun (değersiz, aşağı görülen, küçümsenen topluluk, değersiz kimseler topluluğu, ayaktakımı, sürü.) değil zümrenin azıcık irfan lütfen
8:50 Michelangelo için St. Peter kilisesinin - özellikle kubbe kısmının - mimarı denebilir. Papa 3. Paul kendisini St. Peter kilisesinin baş mimarı olarak atamıştı. Kendisinden önceki 40 yıllık çalışmayı tek bir mimari ve mühendislik dili ile birleştirdi. Ölümüne kadar 18 yıl bu proje için çalıştı.
Sultanahmet'te 6 minare mi var demesi bitirdi beni 14:15. Şimdi diceksiniz toplumda bir kişi en üst tabakada da olsa her şeyi bilmek zorunda değil ama bu her şey değil ve o bir mimar. gerçekten çok saygı duyduğum bir kişilik ve hala da saygı duyuyorum ve seviyorum ama onu dediği an bi durup düşündüm ve güldüm. sorgulattı.
Edirne'ye bi daha gelseniz de Sinagog, Tren garı, Edirne Lisesi, fln gibi balkan mimarisi örnekleri de inceleseniz; o esnada da mimariye ve size meraklı hayranlarınızdan da bir iki tane çağırmasanız mı ki yancı olarak??
BAYILDIM BAYILDIM.. Zaten Ebru hanımı çok seviyorum.. Bir de bu kanal bildiğin Kültür, Sanat kanalı oldu yaaa yiycem 😀 Bunun gibi mimari ve gezi şeysi daha çok olsun, daha çok Ebru'lu video gelsin lütfen ❤️🧡💛💚💙💜🤍
2025e kadar kapalı olması üzücü olmuş bi taraftan da bu tarihi yapıların mutlaka bakımlarının yapılması gerektiği için sevindirici. Neyse sayenizde biz de öğrendik ❤️ bu arada suleymaniye de de bir video bekliyoruz.
Mimarlık seri olarak hem çok güzel hem çok faydalı. Ebru Hanım'a ve sizin emeğinize sağlık. Bu bolumun, açık havada, mekânın görüntüleri ile (ve diğer görsellerle) paralel kurgulu olması çok daha çekici hale getirmis. Umarım bu seri çok uzun aralıklar vermeden devam eder. İlker Bey, çekim tarihinde mekânının 'müsaitliği' prod. ekibinin sorumluluğunda maalesef :) )))
Sultan Ahmet Camisi'nin minare sayısı hakkında konuşurken, "daha çok minare daha iyi mi?" gibi bir soru geçti. Konunun uzmanı değilim ama şöyle bir bilgim var: Minare sayısı padişahın gücü ve zenginliğini gösterir bir işarettir ve padişahın imtiyazlarından biridir. Bu yüzden halkın yaptığı camilerde ancak 1 minareye izin verilirdi. Sultan Ahmet Camisi'ne 6 minare yapıldıktan sonra, yanılmıyorsam Mekke'ye 8 minareli cami yapılmışır Osmanlı tarafından. Hem bölgesel etkinliğini hatırlatmak ve güç gösterisinde bulunmak, hem de İslam'ın doğuşuna şahit olan şehri onurlandırmak (tam kelime karşılığı bu değildi - aynı zamanda şeyhülislam olan padişahın bayındırlık götürmesi/şenlendirmesi anlamına gelen bir tabir daha doğru - lakin hatırlayamadım).
Almanya da yaşıyorum geçen ay izinden dönüş yaparken selimiye camii ni gezelim çocuklar da görsün dedim, ama tadilat da olduğu için gezemedik. Video nun başında selimiye camisine gidiyoruz deyince, eee orası tadilat da değilmi ya diye söyleniyorken, sizinde benim yaşadığım hüsranı yaşamış olmanız kahkaha atmama sebep oldu 😂😂...
Yeni bölüm; gelmesiyle sevindiren, kısalığıyla üzen. :) Teşekkür ederiz yeni bölümler için. Mimar Sinan bu kadar fazla biliniyorken Sultanahmet'in mimarını hemen hiç kimsenin bilmemesi de tuhaf, büyük bir geliştirme, yenilik yok mu acaba?
Yani iş kendi adamımızı anlatmaya geldiğinde çok yüceltildiğinden normal biri olduğunu kabul etmemizden bahsedin hemen. Bir de son 20 yıl diye mutlaka ekleyin. Zumthor bölümünüzü izleyip çok beğenerek geldim bu videoya ama maalesef siyasete kurban etmişiz Mimar Sinan’ı.
Bu arada hocam bu konsepti cok begendim, baska tarihi mimarileri ziyaret edip anlattiginiz videolar gelir umarim. Mimarlik ile hic alakam olmamasina ragmen keyifle izledim. İ.C 50 kafasina koymus bizi entelektuel biri yapmadan olmeyecek. 😂 Seviliyorsunuz hocam
Kasnak nasıl oradaki tülani benzeri yapının adı oluyor? Bir an bocalamış sanki Ebru Hanım. Kasnak dairesel hareketi ileten mekanik aksam değil mi yahu?
Son derece gürültülü mekanlarda tertemiz ses alarak imzasını atmış yine İlker Canikligil
Sesler ayrı kaydelilip sonradan montajlandığı için olabilir mi ?
ya kardeşim ver bana parasını ben de sana getiriyim tertemiz ses
@@hford aynen oyle bu işler paraya bakar..
elektrikli arabalar sessiz bayaa.
@@mehmetbostanci :))))
Yaklaşık bir yıldır; Ebru hanım nerede, olmaz öyle saçma mimarlık niye çekmiyorsunuz diye yorumlarda baskı yapan biri olarak sonunda çekebilmenize çok sevindim. 4. Bölüm seneye gelirse artık flu tv stüdyolarını basarız.
Kesinlikle katılıyorum. Mimarlık diğer içeriklerden daha az ilgi çekmiyor.
"Ben Tonoz gördüm" ksbdkdjdkd İlker abimizim yeni kelimeleri cümle içinde kullanma çabası harika 😂
Ebru Tabak ( yenge ) ; gülen yüzünüze , harika anlatımınıza hasret kalmıştık. Tekrar hoşgeldiniz. Dünyanın en kötü insanı İ.C. ' e yıllarca tahammül ediyor olmanız konusunda da sizin bir genius olduğunuzu düşünüyorum. Aynı göğün altında , farklı hayatları paralel olarak yaşıyor olmak ne büyük şans 🙏🌺 İyi ki varsınız.
Kanadalı mimar bi hocam vardı (RIP), Mimar Sinan'ın asıl dehasının espritüelliğinde ve çevresinde işine karışan sayısız insanı başından savmasında olduğunu anlatmıştı. Bir kaç yardımcı kalfasının dışında dümdüz cahilinden tut da defterdarına kadar işin tekniğinden anlamayan herkesin Sinan'ı müthiş darlamasına rağmen bu kadar eseri bitirmiş olması asıl başarısıydı derdi.
Hocan bir yerlerinden uydurmuş gibi🤣🤣Çok fazla önemli değil
Hahaha güzelmiş
@@jeotubermehmetaydin4091 hocasının uydurduğunu nerden anladın 🤣🤣
Bi hikaye vardir bununla ilişkili. Adamin teki çikip minare biraz yamuk oldu sanki diye diretip duruyomuş. Sinan sakince gelmiş adami dinlemiş, minarenin etrafini bi halatla cevirtip işcilere cektirtip adama şimdi oldu mu diye sormuş, adam da heh şimdi oldu diyince herkes işine devam etmiş diye anlatirlar.
Böyle dış ortam videoları daha çok gelmeli.
Hocam bu mimarlık bölümleri daha çok gelsin, bir inşaat mühendisi olarak ilgiyle takip ediyorum :)
Ebru Hanım ve Beyza nın enerjisi çok iyi , ülkemizdeki tüm önemli yerleri gezdikleri bir seri olsun
Şu programın hakkını yiyorsunuz, Ebru Hanıma kıymet vermiyorsunuz, 17 dakika nedir, yılda bir program nedir ya
Ziyarete kapalı Selimiye bu sürede bu kadar güzel anlatılırdı,varolun.Benim için videonun en öğretici bölümü lento,kemer,tonoz,kubbe sürecinin teknik anlatımındaki basitlikti.Ülkenin dört bir yanında yüzlerce tarihi yapı,antik yerleşim bölgesi,böylesi uzman, eğlenceli kişilerce bizlere anlatılmayı bekler.Bekliyoruz yenilerini heyecanla...
İlker Canikligil medyamızın üzerinde bir adam. Gerçek bir vizyoner. Bütün Flu TV ekibini tebrik ederim.
Montaj yaparken gülme, şaşma gibi duygusal reaksiyonları çok fazla kesmemenizi diliyorum. Videoların süresi kısalırken lezzeti eksiliyor. Ayrıca cami restorasyonda olmasına rağmen çok leziz bir programdı, devamını heyecanla bekliyoruz.
@@koraykaraca9432 bu tarz videoların insanları entelektüel anlamda beslediğini düşünüyorum. Lezzet kelimesinin anlamını genişletirseniz beni daha iyi anlayabilirsiniz.
Çok bilgilendirici bir içerik olmuş. Bu tarz mimarlık bölümleri daha çok gelmeli kesinlikle. Beyza ne kadar tatlı ve doğal biri samimiyetini ve enerjisini çok sevdim. Bu tarz içeriklerde hep görmeliyiz bence. 💫
Yaaa İlkerin “sizin de bunu teyid etmemiş olmanız” kısmına koptum 😂😂😂
Yaşanan talihsizlik videonun güzelliğinin önüne geçmemiş. Emeğinize sağlık
Eminim Ebru Hanım'ın anlatacak daha çok şeyi vardır ancak 17 dakikaya sığmıyor. Daha sık ve doyurucu gelmeli bölümler. :)
Edirne'mize hoj geldiz. Önceden bilseydim sizleri karşılar ve yıldırım Beyazıt külliyesi ve Balkan savaşı tabyalarınada götürürdüm. Tekrar gelirseniz mutlaka haberleşelim bir Edirne 'li olarak sizleri misafir etmekten gurur duyarım.
sana gelene kadar kaç tane akademisyen çıkar doğru düzgün gezdirecek olan.
Her gün Eski Camii ve Selimiye'nin önünden geçip işe-eve gidiyorum yav insan bi haber verir Edirne çekimi yapacağız diye. Bi selfie falan çekilirdik İlker Abi resmen treni kaçırmış hissi yaşattın durup dururken bana ya.
Ebru Hanım çok tatlı ve çok samimi fazla sevdik umuyoruz daha çok görür ve yararlanabiliriz ♥️🙏
Bugün cok iyi geldiniz Ebru hanim.
Ne olur devami gelsin OPELLL!!!
Bitsin istemedim inanin.
Tarih, mimari ve sanat bilgileriyle donatılmış, zevkle izlenen bir video olmuş. Tebrikler ve teşekkürler.
İstanbulda yaşıyorum.Günübirlik kaçıp gezmesi en keyifli yer Edirne.yemesi,içmesi,fotoğrafçekmesi havası çok iyi geliyor.
Kıymetlimiz FLu'ya desteği için ve daha çokta Ebru hanım'a kavuşmamızı sağladığı için teşekkürler OPEL
İlker hocam, Edirneye geldiğiniz ve burada bir program çektiğiniz için çok mutlu olduk. Tekrar bekleriz, tabi önceden haberimiz olursa seviniriz.
Kuramsal aynı zamanda yalın anlatımınız harika Ebru Hanım. Her hafta izlesek keşke. :)
En klişe yorumu yapayım: Daha fazla mimarlık programı istiyoruz, Ebru'yu daha çok görmek istiyoruz.
Mimari yapılar ilgi duyduğum, ama temelimin olmadığı bir alan. Çok teşekkürler Flu TV. Çok teşekkürler Mösyö İlker 😁
duygudan uzak bir video olmuş. tamam vatan millet sakarya demiyorum ama mimar sinani küçümseme gibi geldi bana anlatilanlar...
Videonun sesi muazzam, İlker Hocam yine farkını ortaya koymuş. Arkada bir genç arkadaş daha görüyorum, kendisi polis tarafından aranıyor mu, niye yüzünü bu kadar gizlemiş 🙂
Şahane bir bölüm olmuş emeğinize sağlık..
Ebru hanimin sesi cok guzel.
Umudumsunuz be kardeşim, daha ne diyeyim. Haa İlker Bey Hocam, bu tarz söylemleri pek sevmez ama, olsun. Biz sizden razı olanlardanız. Bol Şans ✌️
Mimarlik bolumleri kesinlikle hiz kesmeden devam etmeli
gitmiş kadar olduk,, sağolun.
13:45 canlar kendini her yerde belli ediyor
Videonun sonuna doğru biraz değinilmiş olunsa da video boyunca asıl vurgulanması gereken "o zamanki koşullar" ifadesinin biraz açılması gerekiyordu bence. Çünkü özellikle mimaride, büyük, geniş ve dolayısıyla ağir yapılar (kubbe gibi) için yatay taşıyıcı olarak (bugünkü gibi betonarme) bilinen güçlü bir materyal yoktu yani çimento icat edilmemişti ve çelik konstrüksiyon yapılarda henüz kullanılmıyordu (adamlar tavuklara sürekli fazla mesai yaptırıyorlardı, çünkü tek bildikleri yumurta akıydı yapıştırma, tutturma adına).
Mimar Sinan gibi dönemin mimar ve ustalarının becerisi, eldeki olanaklarla en iyiyi kullanmaktı, yani yatay kuvveti dikey taşıyıcılar üzerine yaymanın yollarını kullanmak.
Çok samimi bir içerik izlemesi keyifli devamı gelsin
Mimar Sinan teknik, inovasyon ve estetik anlamda çok ilerde bir mimardir, sanatı açısından ismi Leonardo da Vinci lerle Michelangelo'larla birlikte anilmayi hakeder. Onlardan ayrı olarak Sinan o kadar etkili olmuştur ve iz bırakmıştır ki kendinden sonra 5 asır bir çok yapıda Sinan in binaları referans alınmıştır. Bugün bile bir çok insanin cami deyince aklına gelen şey 16nci yy da yaşamış bir mimarın tahayyül ettiği biçimdedir. Sonraki bir kaç yüzyılın mimari dilini tanımlamak.. bu büyük bir sanatcinin alameti farikasi değil midir? Trigonometri bilmiyor oluşu bir eksiklik değildir, Büyük İskender'in de çok kötü saksafon çaldığı rivayet edilir.
Harika bir içerik olmuş. Ebru hanım, ben sizi çok seviyorum. Çok bilgili ve aynı zamanda çok tatlı bir insansınız. O arabaya atlayıp başka şehirlere de gidin. İlker hoca bizi mimarlık içeriklerine boğsun. Söz nepotizm demiycez. 😄
Bir yıl aradan sonra 17 dakikalık bölüm yüklemenizi bir yıl boyunca her ay yeni bölüm yükleyerek telafi etmeniz gerekiyor, yoksa abonelikten çıkarız :)
bende 1milyon d olar istiyorum
@@feyza6261 iyi efferim sana
@@feyza6261 de ayrı lan
@@hford oldu
Allah’tan ses konusuna takintilisiniz hocam, cok kaliteli kayit olmus her zamanki gibi.
1milyona yakın aboneli kanalın böyle bir kısa belgeseli Edirne ve mimarlık için çok değerli olduğu aşikar. Keşke ilgili yetkililerle iletişime geçilseymiş(eğer geçilmediyse), çekim ve gezim yapma imkanı tanırlardı diye düşünüyorum.
Çocukluk hayallerim mimarlıktı😊Bir keşke geçirdim içimden çok iyi geldi teşekkürler Canikligil ailesi ve dostları 😅
harika bir bölümdü...dış çekimleri ve ebru hanımı daha sık görmek isteriz.çok kalp.
9:43 yahu bi karı koca birbirine nasıl bu kadar benzer. Hanımefendi İlker abla resmen
Yine mükemmel bir içerik.
Sonunda.Ilk bölümden beri bekliyorum. Mimarlık bölüme her hafta gelsin
teşekkür ederiz Ebru hanım, keyifle izledik. Devamını diliyoruz, sevgiler.
Destek yorumu :) Opel'e tesekkur ederiz!
bayılıyoruz bu seriye hojam
1:24 İlker Hoca'nın eşinden hafif fırça yemesi çok otantik. Kurguda kesmediğiniz için teşekkürler.
tüm engellere rağmen Ebru hanımı dinleyebilmek güzeldi. çok iyi bir anlatıcı 👏 keşke 4. bölüm çarçabuk gelse :))👏
Hocam Ebru alttan kopya çekerken dışa ya da kendinize kesebilirdiniz, adeta ihbar niteliğinde bir kurgu :D
Gerçekten güzeldi tadı damağımda kaldı
Kaç paraysa verelim, daha fazla bölüm istiyoruz. Müthiş program
7:08 çok büyük bir güruhun (değersiz, aşağı görülen, küçümsenen topluluk, değersiz kimseler topluluğu, ayaktakımı, sürü.) değil zümrenin
azıcık irfan lütfen
Tamamen yanlis biliyorsunuz.
@@ebrutabak doğrusunu lütfeder misiniz?
cok iyi bir bolum! ebru hanim`a tesekkurler!
Çok şükür okurken gelmesi iyi oldu lütfen daha da yapın
8:50 Michelangelo için St. Peter kilisesinin - özellikle kubbe kısmının - mimarı denebilir. Papa 3. Paul kendisini St. Peter kilisesinin baş mimarı olarak atamıştı. Kendisinden önceki 40 yıllık çalışmayı tek bir mimari ve mühendislik dili ile birleştirdi. Ölümüne kadar 18 yıl bu proje için çalıştı.
Sultanahmet'te 6 minare mi var demesi bitirdi beni 14:15. Şimdi diceksiniz toplumda bir kişi en üst tabakada da olsa her şeyi bilmek zorunda değil ama bu her şey değil ve o bir mimar. gerçekten çok saygı duyduğum bir kişilik ve hala da saygı duyuyorum ve seviyorum ama onu dediği an bi durup düşündüm ve güldüm. sorgulattı.
Cooook heyecanlandim Ebru Hanimli mimarlik bolumu :))
Oş geldiniz beya kızanlar trakya ya
Edirne'ye bi daha gelseniz de Sinagog, Tren garı, Edirne Lisesi, fln gibi balkan mimarisi örnekleri de inceleseniz; o esnada da mimariye ve size meraklı hayranlarınızdan da bir iki tane çağırmasanız mı ki yancı olarak??
Teşekkürler Sayın TABAK
Emeklerinize ve aklınıza teşekkürlet
Edirne Eski Cami'den Ara Güler'in fotoğrafları vardır. Epey meşhurlar.
Emeginize saglik;devamini bekliyoruz:)
BAYILDIM BAYILDIM.. Zaten Ebru hanımı çok seviyorum.. Bir de bu kanal bildiğin Kültür, Sanat kanalı oldu yaaa yiycem 😀 Bunun gibi mimari ve gezi şeysi daha çok olsun, daha çok Ebru'lu video gelsin lütfen ❤️🧡💛💚💙💜🤍
müthiş!!!
Ebru Hanımı görür görmez açtım :)
Mimarlık bölümünün devamı gelsin lütfen
İşte bu çok güzel oldu 👏🏻
Ya sonunda ya, ağaç oldukk
Devamını bekliyosss
2025e kadar kapalı olması üzücü olmuş bi taraftan da bu tarihi yapıların mutlaka bakımlarının yapılması gerektiği için sevindirici. Neyse sayenizde biz de öğrendik ❤️ bu arada suleymaniye de de bir video bekliyoruz.
13:45 Beyzanın içindeki Ceyda Kasabalı çıkıyor ve bir can olduğu anlaşılıyor
İzlemesi çok eğlenceli keyifli bilgilendirici video olmuş. Gezi videolarının devamını dilerim ❤
Hocam harikaydı. Teşekkür ederim.
Mimarlık seri olarak hem çok güzel hem çok faydalı. Ebru Hanım'a ve sizin emeğinize sağlık. Bu bolumun, açık havada, mekânın görüntüleri ile (ve diğer görsellerle) paralel kurgulu olması çok daha çekici hale getirmis. Umarım bu seri çok uzun aralıklar vermeden devam eder. İlker Bey, çekim tarihinde mekânının 'müsaitliği' prod. ekibinin sorumluluğunda maalesef :) )))
Diksiyonları harika.
best of the best thanks
Sultan Ahmet Camisi'nin minare sayısı hakkında konuşurken, "daha çok minare daha iyi mi?" gibi bir soru geçti. Konunun uzmanı değilim ama şöyle bir bilgim var: Minare sayısı padişahın gücü ve zenginliğini gösterir bir işarettir ve padişahın imtiyazlarından biridir. Bu yüzden halkın yaptığı camilerde ancak 1 minareye izin verilirdi. Sultan Ahmet Camisi'ne 6 minare yapıldıktan sonra, yanılmıyorsam Mekke'ye 8 minareli cami yapılmışır Osmanlı tarafından. Hem bölgesel etkinliğini hatırlatmak ve güç gösterisinde bulunmak, hem de İslam'ın doğuşuna şahit olan şehri onurlandırmak (tam kelime karşılığı bu değildi - aynı zamanda şeyhülislam olan padişahın bayındırlık götürmesi/şenlendirmesi anlamına gelen bir tabir daha doğru - lakin hatırlayamadım).
Harika bir ikili!
Mutluluk, sağlık ve sonsuz başarılar diliyorum! İyi ki varsınız!👏👏👏
Almanya da yaşıyorum geçen ay izinden dönüş yaparken selimiye camii ni gezelim çocuklar da görsün dedim, ama tadilat da olduğu için gezemedik. Video nun başında selimiye camisine gidiyoruz deyince, eee orası tadilat da değilmi ya diye söyleniyorken, sizinde benim yaşadığım hüsranı yaşamış olmanız kahkaha atmama sebep oldu 😂😂...
Süper belgesel ya
Sol seritteki kamyonun sagindan gectiler ya)) Canim Türkiyem
..
Bu hafta eski bölümleri tekrar izlerken .... nezaman gelecek acaba diye dün düşündüm bugün yeni bölüm geldi.... başka bisey dileseymişim olacakmış....
Bu video dücane nin kalebodurla olan videolarini aklima getirdi😘
*"yeltenmek:"* _"altından kalkamayacağı, başaramayacağı, yapamayacağı bir işe kalkışmak."_
4:34
Anadoludaki Selçuklu mimarilerini de incelemenizi isterim. Anadolu, Osmanlı'dan ziyade Selçuklu'nun devamı gibi mimarisini de merak ediyorum.
Ayasofya 500'lü yıllarda yapılmış. Selimiye ise yaklaşık 1000 sene sonra. İşte o 1000 senelik fark hiç kapanmadan bugünlere kadar gelmişiz :)
Yeni bölüm; gelmesiyle sevindiren, kısalığıyla üzen. :) Teşekkür ederiz yeni bölümler için. Mimar Sinan bu kadar fazla biliniyorken Sultanahmet'in mimarını hemen hiç kimsenin bilmemesi de tuhaf, büyük bir geliştirme, yenilik yok mu acaba?
Yani iş kendi adamımızı anlatmaya geldiğinde çok yüceltildiğinden normal biri olduğunu kabul etmemizden bahsedin hemen. Bir de son 20 yıl diye mutlaka ekleyin. Zumthor bölümünüzü izleyip çok beğenerek geldim bu videoya ama maalesef siyasete kurban etmişiz Mimar Sinan’ı.
Cok ozlemisim mimarlik programini umarm 1 yil sonra gelmez
Aaaa bu kez gerçekten arabadasınız :D Süper olmuş
Bu arada hocam bu konsepti cok begendim, baska tarihi mimarileri ziyaret edip anlattiginiz videolar gelir umarim. Mimarlik ile hic alakam olmamasina ragmen keyifle izledim. İ.C 50 kafasina koymus bizi entelektuel biri yapmadan olmeyecek. 😂 Seviliyorsunuz hocam
eşiniz süper. bilgi anlatım sunum tarz anlamında..
Kasnak nasıl oradaki tülani benzeri yapının adı oluyor? Bir an bocalamış sanki Ebru Hanım. Kasnak dairesel hareketi ileten mekanik aksam değil mi yahu?
Oooo Sn Tabak gelmiş! 💕💕💕
Lutfen devami gelsinnnn