ELEKTRİKLİ ARAÇ YALANLARI - 1 | Batarya Ömrü 3-5 Yıl, Hidrojen Geliyor?

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 29 พ.ย. 2023
  • ELEKTRİKLİ ARAÇ YALANLARI - 1 | Batarya Ömrü 3-5 Yıl, Hidrojen Geliyor?
    Sponsorumuzun internet sitesi için: chargenova.com/
    Bu video serisinde elektrikli araçlar ile alakalı sıkça gündeme getirilen yalanları konuşuyoruz. Sonraki videolar için önerilerinizi bekliyoruz :)
    Ayrıcalıklardan yararlanmak için bu kanala katılın:
    / @dolubatarya
    Spotify: open.spotify.com/show/5Ccl8ZE...
    Apple Podcasts: podcasts.apple.com/us/podcast...
    Ayrıcalıklardan yararlanmak için bu kanala katılın:
    / @dolubatarya
    Hepsi ve daha fazlası için Dolubatarya.com ve sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz.
    X: x.com/dolubatarya
    Linkedin: linkedin.com/company/dolubatarya
    Instagram: dolubatarya

ความคิดเห็น • 496

  • @ferhat4669

    İngiltere'de yaşıyorum arkadaşın sahip olduğu NİSSAN Leaf araçla yaşadığı sorunlar, aracın ikinci el değer kaybedip çöpe dönüşmesi yakinen gördük. Lütfen insanları tam bilmediğiniz konularda yanlış yönlendirmeyin. 2019 HIbrit Mercedes aracın batarya sorunu nedeniyle garantisi olmasına rağmen £ ( 684.000 ) odettiklerinide biliyoruz. Lütfen gerçekçi olup bu konunun Türkiye için çok erken olduğunu kabul edelim.

  • @Umitozdenk23

    🇹🇷 Nin Dış borcunun baş sorumlusu petrol olmasına rağmen elektrikli araçlara teşvik vereceğine köstek olmak ne demektir!

  • @muratgoksel8856

    Bmw i3 kullanicisiyim. 2016 senesinden bu yana 110.000 km yaptim ve bu sene başı ön balataları degistim. Arka balatalar halen değişmedi. Arabami ilk aldigimda menzil 138 km gosteriyordu. 110.000 km sonra 125 km ile güne basliyor. Nokta.

  • @drhektorz1605

    Geçen gün aracıma benzin aldım ,oradan ailemle birlike alışveriş merkezine girdik alışveriş merkezinde bir arkadaş aracını şarj ediyordu biz alışverişi yaptık oyalandık hala aracının başında şarj olmasını bekliyordu içimden gülmeden edemedim bence hala çok erken 😊

  • @muhendisChe

    Battery University verilerine göre LFP ve NMC pil hücrelerinin "cycle life" değeri 1000-2000 gibi verilirken, bu hücrelerden oluşma batarya ömrünün bu kadar uzun verilmesi çok mantıklı gelmiyor..

  • @ademaydemir2587

    Sorumsuzluk ve bakım yönünden elektrikli araçlar harika ve fakat kesinlikle en az 2 yıl daha beklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Ne ustası var, ne yedek parçası var ne yüksek menzil ne de kısa şarj süresi oturmuş değil. Citroën c4e araç menzili soğuk mevsimlerde 150kmye kadar düştüğünü kendi sitesinde paylaşmış. Kral çıplak beyler. Ciddi bir zamana ihtiyaç var. Erken alanlar firmaların amortisman bedellerini, dönüşüm maliyetlerini karşılamış olur. Paranız varsa sorun yok.

  • @keremacikgoz9317

    Sang yong torres evx adında araç geliyor,bataryaya 10 yıl,ya da 1milyon km garanti veriyor, Nasıl bu iş bu noktaya geldi? Yolun sonu bu mu? Daha da bu ömür uzayacak mı? Sangyoung kelime oyunu mu yapıyor? Aile kullanimina uygun araçlarda 1000km menzil yaygınlaşması kaç yıla gerçekleşir sizce?

  • @muhammetberber6846

    Elektrikli araçları bu kadar övüyorsun tamam şehir içi mesafelerde mantıklı 200 300 km lik mesafeler için ama bu araçlar herşeyi elektrik üzerine kurulu olduğundan şu anda bir elektrikli araç insanın benine zarardır o menziller ne zaman bir dolu batarya ile 1000 km üzerine çıkar ve şarj süresi 0 dan 100 e 10 veya 15 dk ya düşer işte o zaman bu araçlar mantıklı olur şu anda çok mantıksız

  • @coskun3735

    Elektrikli otomobil Türkiye şartlarında büyük nimet. İçten yanmalılarla elektriklilerin fiyat olarak kafa kafaya geldiği bir dönemde yaşıyoruz. Eğer kişinin evde/işte şarj etme şansının olduğu senaryoda ve aracını da günlük hayatında aktif bir şekilde kullanıyorsa almamak için hiçbir sebep yok. Yilda 1 kez uzun yol yapacağım diye sayısız avantaji çöpe atıp benzinli almazdım asla.

  • @erelektro

    Batarya yatırımı yapılıyor ama günümüzdeki batarya gibi olmayacak, günümüzdeki bataryalar oldukça yetersiz.

  • @ozoren
    @ozoren  +30

    Engin Abi yılda 60.000 km yapıyor :) Bu konspet çok hoşuma gitti o koltuk 3 kişilik bence konuk almaya bile başlayabilirsiniz :) Harika video altına imza atılacak bir yer varsa oraya imzamızı atalım :) Sevgiler.

  • @yasincakal4128

    Kia niro ev aracım var 3 ay da 13.000 km yaptık emnunum. 400 km menzilli ortalama..

  • @kadrish

    Bu gün itibarıyla 3 gündür Elektrikli araç kullanıyorum garajıma 11kw schneider şarj istasyonu kuruldu,henüz şarj etmedim 90km yaptım,ilk intiba paylaşmak istiyorum.Aracım citroen e-c4,önceki aracım 2011/69.000km /1.6 tdi polo ydu (değişensiz,arızasız sattım)ve ciddi bir şekilde korkum atiklik,hız ve yakıttı,korkularım şu an son buldu,an itibarıyla kafamdaki tek soru işareti kış şartlarında araç verimlilik ve yakıt tepkisi nasıl olur,kış sonunda yeniden yorum yaparım,inşallah sonuç olumlu olur 👍🏼

  • @serefnursakar7632

    Bataryaları %80 %20 arası kullanırsanız yıllarca hizmet verir. şehir içi sürdün %50 ye düştü üşenme hemen %80 e şarj et. çüm ki pil dib seviyeyeye yakın ne kadar çok kez düşürse cycle sayısıda o derece düşer. pillerin (akülerin) karakteristik yapısı hangisi olursa olsun bu şekildedir. sadece cycle sayıları pilin tipi cinsine göre 500 ila 3000 arası değişmektedir. Kaliteli LipoF4 lerde 2500 cycle lar %70 %60 civarıdır. Elektrikli aracın keyfi konforu gerçekten çok iyi, alacağınız her 100km yakıttan 5$ kenara ayırın zaten batarya parası fazlasıyla çıkacaktır.

  • @androkolikk

    Merhaba. Elektrikli araç seven birisi olarak en kısa sürede almayı düşünüyorum. Ancak sarı sitede aşağıdaki gibi bir açıklama gördüm. Bu konu hakkında ayrıntılı bilgi verebilir misiniz?

  • @Elektrikliaraclar101

    2,5 yıl civarı şarj edilebilir hibrit kullandım. Bu teknolojinin biraz kandırmaca olduğunu söyleyebilirim. Ortalama yakıt tüketimim yaklaşık 4,7 lt + 20 kwh oldu. 1 yıldır tam elektrikli kullanıyorum. Ortalama tüketimim sadece 17 kWh civarı. Bence elektrikli çok ekonomik.

  • @erdemsu9365

    Tüm görüşlerinize katılıyorum biri hariç. Araçlarda kullanılan bataryaların cep telefonlarında kullanılan bataryalardan hiçbir farkı yok. Aynı kimyaya sahip bataryaların hepsi aynı. Sadece araçlarda çok fazla adet hücre bulunmakta. Tıpkı cep telefonları gibi 7/24 aracıda durmadan kullanırsanız oda 3-4 yıl içinde ölecektir.

  • @saliheren2979

    lidyum pilin geri dönüşümünün olduğu konusunu iddia ediyorsanız bence boş atıp dolu tutuyorsunuz. Ayrıca Lidyum pilin üretim sürecindeki çevreye verdiği zarar fosil yakıtlı bir aracın bütün ömrü boyunca vereceği zarardan fazla. Bu konuda da dürüst olun lütfen

  • @vz06
    @vz06  +2

    Dünyada şu anda bile elektrik enerjisinin %60 ı fosil yakıtlardan (kömür dahil) üretiliyor, petrolden üretilen akaryakıtın ise %60 ulaşım için kullanılıyor, çok biliyorsunuzya bi matematiğini yapın bakalım hangi enerjiyi hangi kaynaktan üreteceksiniz ve çevreci olacaksınız. Yani daha bugün bile elektrik enerjisinin yarısından fazlasını fosil yakıttan üretmek zorundayken otomobillere nereden enerji üreteceksiniz ve bunu hangi alt yapıyla vereceksiniz.