In jur de 4000 de euro stiu este inselatorie hotie si nesimtire pe fata se foreaza cu burghiu si apa cu presiune la peste 100 de metri ca in branza costa in jur de 1000 euro si este supra pret doar foreaza o gaura in pamant toata cheltuiala o suporti tu.
Felicitari domnul Calin ! Dar totusi tin sa precizez anumite informatii pentru cei care mai citesc comentariile si doresc ceva mai multa informatie.. Diametrul de sapare de 215 mm si tubarea forajului cu 120 mm sunt subdiemensionate...coloana filtranta este destul de mica iar in zonele cu nisipuri fine, argiloase etc cum este si bucurestiul este bine sa avem o coloana filtranta de margaritar mai mare . Recomandarea mea este un diametru de sapare de 311,2 mm si tubat cu 140 mm Iar legat de diametru burlanului , multa lume nu realizeaza ce inseamna schimbatul unei pompe submersibile si scoaterea acesteia din foraj.120 mm diametru de tubaj este foarte mic.Pompa aceea care se introduce are : cablu de ancoraj , teava aductiune apa , cablu electric alimentare , 3 randuri de cabluri de senzori de nivel....un total groso modo pt o adancime de montaj de 20 m = 120 metri liniari de cabluri extrem de mult.In cazul in care acestea se blocheaza ( impaneaza cum se zice popular ) forajul poate fi compromis 100 % . Va felicit inca o data ! Nu stiu daca cititi comentariile .....dar asa ca intre specialisti as fi tare curios unde ati sapat 150 m cu diametrul de 444 cu aceasta instalatie :) P.S : daca imi aratati forajul va dau dublul pretului de achizitie pe instalatie :)) Va salut si sper sa nu va deranjeze acest comentariu .Apreciez priceperea si cunostiintele dumneavoastra !
Multumesc pt felicitari! Spor si dvs in aceasta meserie, destul de grea. Poate vi se pare mic diametrul de sapare de 250mm si tubare 125 mm dar pt un put casnic, cu debit mic de exploatare, este foarte bun. Mai ales daca folosim si filtru tip johnson. Si noi folosim 311 cu 160mm pt proiecte mai mari precum fabrici sau unde este nevoie de debit mai mare iar pt irigatii folosim 400mm cu 200mm. Totul se calculeaza, atat diametrele de sapate si tubare cat si raza de pietris. Apoi stiti f bine ca prinderea pompei in cablul electric nu se datoreaza diametrului mic de pvc ci faptului ca nu s-au folosit coliere de prindere a cablului electric de teava de refulare. Sunt multe de discutat.
@@alexcalin429 Cele mai bune explicatii vazute pe youtube! E bine sa ai diametru mai mare indiferent de scopul purului. De obicei la fantani (40 cm 50cm) avem 2 pompe in ele. Una care nu supapa de sens pentru a bea apa imediat direct din fantana ( apa proaspata si rece vara) si a iriga sau uda si care nu trebuie sa tina apa sa nu inghete iarna. A doua pomla este pentru a aproviziona casa si este in cazul ideal o pompa automata cu torul incorporat in ea. Daca facem putul pe diametre mici nu ne ramane decat pompa cu turatie variabila Grundfos SQE. Daca alegem diametru mai mare avem pompele automate care au totul incorporat in ele (presostat, protectie la lipsa apa, presiune constanta) cum sunt Dab Divertron 1000 sau 1200, Gardena 6000/5 automatic ( tot Dab Divertron revopsit) , Grundfos SBA. Restul solutiilor dupa cum bine stiti sunt cum ati spus problematice si neigenice si cu probleme. Vara asta la bunici in judetul Giurgiu in lunca Dunarii din cauza secetei si a irigatiilor efectuate de asociatiile agricole am ajuns sa avem un nivel record de doar 1 metru de apa in fantana pe diametru de 40 cm din 3.5 metri si apa la nesfarsit. Prin urmare am luat o pompa sumersibila de apa murdara care extrage de la o adancime mai mare ( doar 4 in lume) maxim 16 metri Grundfos Unilift Ap 12.50.11.1 la 230 V. Am mai scos nisipul si am adancir inca 2 metri dar vad ca nu ploua si prin urmare la vara sigur ajungem sa ramanem fara apa. Canalul de irigatii desi este inca in refacere prin spargere si returnare placi de beton inca nu este terminat si nu pompeaza apa din Dunare asa ca inca iriga asociatiile foarte mult . Prin urmare va solicitam un contact ( sau il luam de la Hidrogeofor.ro) ca sa aflam ce costuri presupune un nou . Telefonul meu este 0731293589. Multumim!
Stam pe un ocean de apa asa numitul acvifer peste tot pe fata pamantului ori unde forezi dai de apa in oceane mari deserturi, dai de apa este apa dulce peste tot sub pamant se foreaza cu burghiu si apa cu presiune la peste 100 de metri ca in branza costa in jur de 1000 euro.
Bună ! Cum se face mai exact măsurătoarea geofizică ? ( min 9:26 ) Introducerea electrodei până la 150m . Informația din video e f importantă , deoarece f multi pare că merg doar pe ghicite când se apuca să facă o astfel de lucrare . Sunt f multe cazuri în care apa din put nu e buna de nimic , fiind plina de fier , etc ( nu e buna nici măcar sa uzi betoanele / aleile din curte , deoarece rămân toate maronii ) . Ms
Geofizica se face de catre un geofizician. Pe gaura libera se introduce o electroda si acea electroda masoara exact unde este stratul de apa, ce tip de nisip, fin, grosier daca e gresie calcar etc. Se face un program de tubaj si se tubeaza forajul cu filtre in dreptul stratului si se pune nisip pentru a forma un filtru natural in timp.
Nu e in niciun fel reglementata construcția puturilor de apa? Oricine isi poate face, oriunde? Daca raman fara apa altii pentru ca luam apa unde e putina? PS: cam cat costa toata lucrarea de foraj (cu tot cu studii)?
Bine bine.. se pun peleti bentonitici ca sa separi un acvifer de altul.. dar nu tot ajunge apa din cel de deasupra in cel de dedesubt in timpul forajului? Nu mi-e prea clar..
Cat de seriosi sunt cei de la Hidrogeofor? Cum este posibil sa nu existe un numar de telefon pentru a putea contacta aceasta societate comerciala? Degeaba dl.Calin Alexandru ofera explicatii competente avand in vedere ca posibilii clienti nu pot contacta telefonic Hidrogeofor ! Vorbe goale si proiecte nerealizabile!
Felicitări domnului inginer, explicații și discurs foarte bun. Are activitate didactică? Un adevărat talent.
Și omul cu întrebările a fost profi, întrebări foarte bine puse astfel că explicațiile să decurgă logic și cu rigoare tehnica
Doxa dl inginer! Un material foarte bine documentat🏅✌🏼
Mai bine de atat explicat nu se putea 🎩.Acum ca celelalte comentarii... pretul estimativ pentru un foraj de 50 m.Respect !
In jur de 4000 de euro stiu este inselatorie hotie si nesimtire pe fata se foreaza cu burghiu si apa cu presiune la peste 100 de metri ca in branza costa in jur de 1000 euro si este supra pret doar foreaza o gaura in pamant toata cheltuiala o suporti tu.
Felicitari domnul Calin ! Dar totusi tin sa precizez anumite informatii pentru cei care mai citesc comentariile si doresc ceva mai multa informatie..
Diametrul de sapare de 215 mm si tubarea forajului cu 120 mm sunt subdiemensionate...coloana filtranta este destul de mica iar in zonele cu nisipuri fine, argiloase etc cum este si bucurestiul este bine sa avem o coloana filtranta de margaritar mai mare . Recomandarea mea este un diametru de sapare de 311,2 mm si tubat cu 140 mm
Iar legat de diametru burlanului , multa lume nu realizeaza ce inseamna schimbatul unei pompe submersibile si scoaterea acesteia din foraj.120 mm diametru de tubaj este foarte mic.Pompa aceea care se introduce are : cablu de ancoraj , teava aductiune apa , cablu electric alimentare , 3 randuri de cabluri de senzori de nivel....un total groso modo pt o adancime de montaj de 20 m = 120 metri liniari de cabluri extrem de mult.In cazul in care acestea se blocheaza ( impaneaza cum se zice popular ) forajul poate fi compromis 100 % .
Va felicit inca o data ! Nu stiu daca cititi comentariile .....dar asa ca intre specialisti as fi tare curios unde ati sapat 150 m cu diametrul de 444 cu aceasta instalatie :)
P.S : daca imi aratati forajul va dau dublul pretului de achizitie pe instalatie :))
Va salut si sper sa nu va deranjeze acest comentariu .Apreciez priceperea si cunostiintele dumneavoastra !
Multumesc pt felicitari! Spor si dvs in aceasta meserie, destul de grea. Poate vi se pare mic diametrul de sapare de 250mm si tubare 125 mm dar pt un put casnic, cu debit mic de exploatare, este foarte bun. Mai ales daca folosim si filtru tip johnson. Si noi folosim 311 cu 160mm pt proiecte mai mari precum fabrici sau unde este nevoie de debit mai mare iar pt irigatii folosim 400mm cu 200mm. Totul se calculeaza, atat diametrele de sapate si tubare cat si raza de pietris. Apoi stiti f bine ca prinderea pompei in cablul electric nu se datoreaza diametrului mic de pvc ci faptului ca nu s-au folosit coliere de prindere a cablului electric de teava de refulare. Sunt multe de discutat.
@@alexcalin429
Cele mai bune explicatii vazute pe youtube!
E bine sa ai diametru mai mare indiferent de scopul purului.
De obicei la fantani (40 cm 50cm) avem 2 pompe in ele. Una care nu supapa de sens pentru a bea apa imediat direct din fantana ( apa proaspata si rece vara) si a iriga sau uda si care nu trebuie sa tina apa sa nu inghete iarna. A doua pomla este pentru a aproviziona casa si este in cazul ideal o pompa automata cu torul incorporat in ea.
Daca facem putul pe diametre mici nu ne ramane decat pompa cu turatie variabila Grundfos SQE.
Daca alegem diametru mai mare avem pompele automate care au totul incorporat in ele (presostat, protectie la lipsa apa, presiune constanta) cum sunt Dab Divertron 1000 sau 1200, Gardena 6000/5 automatic ( tot Dab Divertron revopsit) , Grundfos SBA.
Restul solutiilor dupa cum bine stiti sunt cum ati spus problematice si neigenice si cu probleme.
Vara asta la bunici in judetul Giurgiu in lunca Dunarii din cauza secetei si a irigatiilor efectuate de asociatiile agricole am ajuns sa avem un nivel record de doar 1 metru de apa in fantana pe diametru de 40 cm din 3.5 metri si apa la nesfarsit.
Prin urmare am luat o pompa sumersibila de apa murdara care extrage de la o adancime mai mare ( doar 4 in lume) maxim 16 metri Grundfos Unilift Ap 12.50.11.1 la 230 V.
Am mai scos nisipul si am adancir inca 2 metri dar vad ca nu ploua si prin urmare la vara sigur ajungem sa ramanem fara apa.
Canalul de irigatii desi este inca in refacere prin spargere si returnare placi de beton inca nu este terminat si nu pompeaza apa din Dunare asa ca inca iriga asociatiile foarte mult .
Prin urmare va solicitam un contact ( sau il luam de la Hidrogeofor.ro) ca sa aflam ce costuri presupune un nou .
Telefonul meu este 0731293589.
Multumim!
Super video! Singurul lucru care mie mi-a lipsit a fost costul estimativ (defalcat)?
Foarte interesant! Am aflat multe informatii utile. 👍👍👍
Foarte utlile informatiile!! Multumim!!
Salut, a fost destul de educativ, eu am facut put 50m = 5000€ de 120cm. Am pus pompa cu vas de expansiune si presostat functioneaza foarte bine.
Câți m de apa aveți?
Foarte fain clipul asta chiar a fost interesant
Va salut cum pot lua legătura cu domnul inginer de la hidrogeofor?
Mulțumesc.
Foarte frumos, felicitări !!!
Mulțumesc pentru tot
Stam pe un ocean de apa asa numitul acvifer peste tot pe fata pamantului ori unde forezi dai de apa in oceane mari deserturi, dai de apa este apa dulce peste tot sub pamant se foreaza cu burghiu si apa cu presiune la peste 100 de metri ca in branza costa in jur de 1000 euro.
Cat costa un studiu de gasirea a apei unde cum se numeste si de ce nu spuneti cand dati de stancă daca se mai sapă
Super tare!!
Salut,cât costa toată lucrarea ?
Ma interesează dacă nămolul betonitic este toxic pt sol? Sau dacă are in compoziție ceva toxic?
Bună ziua! Un preț la cele doua lucrări
Interesant Cât costă metrul forat ?
Felicitări!
Buna ziua, cum putem contacta pe domnul calin alexandru?
Salutări si mulțumiri pt filmul atît de folositor .Dar ma interesează si pretul pt săpat la 50 metri vă rog .Merci mult !
A spus in video la George.
25€/m sapat.
Cum se chiama firma și dacă face foraje în alte județe ale țării, mulțumesc anticipat.
Cat a costat toata treaba? Multumesc.
Bună ! Cum se face mai exact măsurătoarea geofizică ? ( min 9:26 ) Introducerea electrodei până la 150m . Informația din video e f importantă , deoarece f multi pare că merg doar pe ghicite când se apuca să facă o astfel de lucrare . Sunt f multe cazuri în care apa din put nu e buna de nimic , fiind plina de fier , etc ( nu e buna nici măcar sa uzi betoanele / aleile din curte , deoarece rămân toate maronii ) . Ms
Geofizica se face de catre un geofizician. Pe gaura libera se introduce o electroda si acea electroda masoara exact unde este stratul de apa, ce tip de nisip, fin, grosier daca e gresie calcar etc. Se face un program de tubaj si se tubeaza forajul cu filtre in dreptul stratului si se pune nisip pentru a forma un filtru natural in timp.
Salut! Cum se numeste firma care se ocupa cu astfel de foraje?
Un preț pentru 50m? Mulțumesc
Ce cantitate de bentonită trebuie pt, un puț de apă
cum il putem contacta pe maistru?
Care este pretul de forare la ml
UN PRET CEVA SAU UN SITE UNDE POT LUA LEGATURA CU DOMNUL INGINER?
Ce pret are un astfel de foraj?
Un contact de la firma de forare!?
❤
stratele?
Nu e in niciun fel reglementata construcția puturilor de apa? Oricine isi poate face, oriunde? Daca raman fara apa altii pentru ca luam apa unde e putina?
PS: cam cat costa toata lucrarea de foraj (cu tot cu studii)?
Te asigur ca nu toți au bani sa își facă, inclusiv tu nu îți permiti 😉
daca intrebi de bani..nu iti permiti..:))
Nu am auzit nimic de preț. ?
Buna, e nevoie de vreo autorizație de forare?
Bine bine.. se pun peleti bentonitici ca sa separi un acvifer de altul.. dar nu tot ajunge apa din cel de deasupra in cel de dedesubt in timpul forajului? Nu mi-e prea clar..
Nu permite fluidul de foraj care are greutate specifica mai mare decât a apei.
Primu!😀😊
Cam ciudata ora de postare, pentru voi, dar tot ma uit :)
Numai de preturi sa nu zicem nimic! :)
Cît costă metrul liniar forat?
20 eur / ml + TVA de obicei
@@maneaclau1 bună ziua, cum ați aflat prețul? Un nr de contact aveți de la firma de foraj ? Ms
Pe mine m a costat 190 lei/metru liniar. In Bihor.
Si cand se înfundă filtrele ce facem
facem..
buna dar multe firme care foreaza nu spun aceste secrete
Cat de seriosi sunt cei de la Hidrogeofor? Cum este posibil sa nu existe un numar de telefon pentru a putea contacta aceasta societate comerciala? Degeaba dl.Calin Alexandru ofera explicatii competente avand in vedere ca posibilii clienti nu pot contacta telefonic Hidrogeofor ! Vorbe goale si proiecte nerealizabile!
omis cel mai important lucru... PRETUL...
si probabil e cam maricel... estimez la 5000-10000EUR pt. aceasta forare
Stati asa, va spun eu cum ati facut putul: Ati sapat! Este ca am ghicit?
Ce poveste frumoasa vândută pe bani mulți 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣