Lars von Trier, Depresyon Üçlemesinin sonuncusunda Delirium bölümünde bu yöntemi kullanıyor. O depresif ruh halini inanılmaz iyi yansıtmıştı. Better Call Saul da Saul Goodman'ın yaptıkları ortaya çıktığında bütün bölümler bu yöntemle çekilmiş ve bence mükemmel olmuş.
Programda bahsi geçen / geçmeyen, beğendiğim "noir" ve "neo-noir" filmlerden oluşan (naçizane) üç film listesi eklemek istiyorum: -KLASİK NOIR Stranger on the Third Floor (1940) (Boris Ingster) Maltese Falcon (1941) (John Huston) This Gun for Hire (1942) Frank Tuttle Double Indemnity (1944) (Billy Wilder) The Woman in the Window (1944) Fritz Lang Murder, My Sweet (1944) Edward Dmytryk Laura (1944) Otto Preminger Fallen Angel (1945) Otto Preminger Scarlet Street (1945) Fritz Lang Spellbound (1945) Alfred Hitchcock Mildred Pierce (1946) Michael Curtiz The Postman Always Rings Twice (1946) Tay Garnett The Big Sleep (Howard Hawks, 1946) The Killers (1946) Richard Siodmark Notorious (1946) Alfred Hitchcock Lady in the Lake (1946) Robert Montgomery Nightmare Alley (1947) Edmund Goulding Criss Cross (1949) Robert Siodmak The Accused (1949) William Dieterle The Third Man (1950) (Carol Reed) In a Lonely Place (1950) Nicholas Ray Sunset Boulevard (1950) Billy Wilder Night and the City (1950) Jules Dassin Dark City (1950) William Dieterle The Asphalt Jungle (1950) John Huston Gun Crazy (1950) Joseph Lewis Where the Sidewalk Ends (1950) Otto Preminger Out of the Past (1953) Jacques Tourner Kiss Me Deadly (1955) Robert Aldrich The Night of the Hunter (1955) Charles Laughton Big Combo (1955) (Joseph Lewis) Touch Of Evil (1958) (Orson Welles)
- HOLLYWOOD HARİCİ NOIR Ossessione (1943) Luchino Visconti Odd Man Out (1947) Carol Reed Stray Dog (1949) Akira Kurosawa Touchez Pas Au Grisbi (1954) Jacques Becker Les Diaboliques (1955) Henri-Georges Clouzot Rififi (1955) Jules Dassin Bob Le Flambeur (1956) Jean Pierre Melville Ascenseur pour l'échafaud (1958) Louis Malle Le Samouraï (1967) Jean Pierre Melville Indagine su un cittadino al di sopra di ogni sospetto (1970) Elio Petri Le cercle rouge (1970) Jean Pierre Melville Get Carter (1971) Mike Hodges The Long Good Friday (1980) John Mackenzie Hard-Boiled (1992) John Woo Insomnia (1997) Erik Skjoldbjaerg The Crimson Rivers (2000) Mathieu Kassovitz
- NEO NOIR Harper (1966) Jack Smight Point Blank (1967) John Boorman The Long Goodbye (1973) Robert Altman The French Connection (1971) William Friedkin The Friends of Eddie Coyle (1973) Peter Yates Serpico (1973) Sidney Lumet Night Moves (1975) Arthur Penn Chinatown (1974) Roman Polanski Taxi Driver (1976) Martin Scorsese Body Heat (1981) Lawrence Kasdan Thief (1981) Michael Mann Blade Runner (1982) Ridley Scott Blood Simple (1984) + Miller’s Crossing (1990) + Fargo (1996) + The Man Who Wasn't There (2001) + (mükemmel bir film noir parodisi olarak) The Big Lebowski (1998) - Coen ve Coen Manhunter (Michael Mann, 1986) Blue Velvet (1986) David Lynch Pulp Fiction (1994) Quentin Tarantino The Last Seduction (1994) John Dahl The Usual Suspects (1995) Bryan Singer Se7en (1995) David Fincher Bound (1996) Wachowski ve Wachowski Dark City (1998) Aleksis Proyas Memento (2000) Christopher Nolan Mulholland Drive (2001) David Lynch Basic Instinct (1992) Paul Verhoeven L.A. Confidential (1997) Curtis Hanson A History of Violence (2005) David Cronenberg Sin City (2005) Frank Miller + Roberto Rodriguez Drive (2011) Nicolas Winding Refn
hocam aslında şu yabancı sayfalarda neo noir ile ilgili güzel konulara girmişler . sonuç olarak amerıcan psycho fıght clubda neo noır örneği ve günümüzde interntte erkekler arasında hele çok adı geçen filmler ya adamlar aradaki bağı çok güzel anlatmış keşke oraya biraz girseymişsiniz şu anki z kuşağının sevdiği 10 filmden 5 i falan neo noir denebilecek filmler çok tuhaf bir olay bence bu
@@al-freddd bu programı sadece klasik noir'a ayırıp, "neo noir" ve "tech noir" ile ilgili ayrı bölüm yapmayı düşünüyordum. ancak sohbetin akışında onların da adları geçince oraya da girmiş gibi olduk. takdir edersiniz ki kısıtlı sürede tüm konulara ve kavramlara değinmek imkansız. :)
Aklıma ilk gelen Yesilçam örnekleri : Memduh Ün "Bire On Vardi", Lütfü Akad "Kanun Namina". Belki Onur Ünlü´nün Sen Aydinlatirsin Geceyi, Demirkubuz´un Yeralti, Metin Erksan´in "Cingöz Recai" , Taylan Biraderlerin "Vavien" ve Ömer Kavur´un "Anayurt Oteli" filmleri de sayılabilir.
Çok sağlam bölüm olmuş tebrikler Harun hocam müthiş dolu, az kalsın büyük buhrandan bahsedilmeyecek sandım ama teğet geçildi. 1929 sonrası Ameeikan seyir sanatları muazzam patlama yaptı gerçekten buhrandaki sıkışmayı tam anlamıyla abartılı şekilde dışa vurarak yaşadılar. Ellerinde içki parti havasinda tiyatro izleniyor hatta sahnediki aktörlere dahi müdahele edip tüm salon dans edebiliyordu. Yani bir süre kapitalizmi unutmuşlardı 😊
Muhteşem bir bölümdü, itiraf etmek gerekirse izlerken janra ile dalga geçen "Akrebin Laneti" filminden ve türün Türk örneklerinden geçen yıl çıkan "İyi adamın on günü" ve "Kötü adamın on günü" filmlerinden de bahsetmenizi de bekledim.
Muthis bir bölüm olmus. Alman expressionismi üzerinden temelinin anlatilmasi da harika. Max Beckmann, Kokoshka, Schiele gibi isimlerin tablolarina bakilirsa görsel olarakta bir benzerlik kurulabilir.
Ömer Kavur'un çektiği "Gizli Yüz" film noir olarak değerlendirilebilir. Zaten filmin uyarlandığı "Kara Kitap" da adıyla film noir filmlerine gönderme yapar. Kitabın hikayesi de tamamen film noir filmlerinde olduğu gibi bir adamın karısını aramasını anlatır ve ayrıca polisye bir kitaptır.
Bu bölümde Mustafa Seven : Bir tutam Ahmet Tarik Tekce, biraz Kadir Savun, bolca Erol Tas ve Hüseyin Elmalipinar :) Süper bölüm olmuş
ปีที่แล้ว +4
Harun Bey çok güzel anlatmış emeğine, yüreğine sağlık ama atladığı çok önemli bir nokta var. Film-Noir'in en temel özelliği kötü son ya da daha doğru ifadeyle mutsuz son olmasıdır. Ayrıca başlangıçta yaptığınız kötü skeçin de film-Noir ruhuyla uzaktan yakından hiç bir alası yok. Hatta tam tersi bi durum diyebilirim. Eski filmler beni sıkıyor ifadesi traji komik. Eski filmler ne komik. Biraz da dalga geçelim der gibi bir skeç yani... Bu durumu Film-Noir'in büyük ustası Jean-Pierre Melville görseydi kahrından ağlardı herhalde. :(
Film Noir'ın vücut bulduğu bir ülkede yaşayıp bunu ekrana yansıtmaktan bu derece çekiniyor olmak enteresan. Sosyolojik bir yorumunu merak ettim açıkçası.
Anlat İstanbul’u çok tedirgin seyretmiştim.Vahide Perçin beni korkutmuştu o filmde Barda filminde de acayip gerilmiştim. Geriye Kalan filmi gerilimi yavaş yavaş yükseltti çok beğenmiştim. Ümit Ünal’ın Ara filmi de yeni seyretim iyiydi. Çekmeceler, İki Şafak Arasında da bence son dönemin iyi nuarları.
Direkt Sin City geldi gozumun onune. Siyah Beyaz secimi daha da anlamli geldi su an. Yerli olarak Behzat C de biraz Noir oluyor sanki. Emekleriniz icin tesekkurler.
Son saniyeye kadar bekleyip hâlâ bir şey olacak, gösterecek bir şeyler kalmış olmalı hissi peki!.. Zamanımızda, içimizden dışımızdan bir FLU TV geçiyor.
"Türk sinemasında Noir" bana sadece Tabutta Rövaşata'yı çağrıştırıyor. Siyah beyaz değil, kahraman detektif değil evet, ama bana verdiği duygu çok benzerdi.
"Bana femme fatale diyorlar," diyen femme fatale olmaz Yaren😂 Bu arada düşündüm düşündüm de Türk dizisi olarak Behzat Ç. biraz ucundan noir öğeler taşıyor olabilir.
Collateral (2004) kara film ögeleri içeriyor olabilir mi? Sorum mantıksız olabilir ama ne zaman seyretsem beni bir noir seyrediyormuş gibi içine çekiyor. Bu filmin nedenini anlayamadığım bir cazibesi var.
çok iyi bölümdü ya. sinema endüstriyel bir eğlenceyse sinema janrları bence acayip değerli. buna devam etseniz çok hoş olur. mesela b movieler ,sömürü filmleri, zombi filmleriyle ilgili bir bölüm 10 numara olurdu hocam.
İlker hocam Roman Polanski'nin bana göre başyapıtı olan "Chinatown" filmi "film noir" kategorisine giriyor mu acaba? Çünkü birçok tanımlama açısında "film noir" özellikleri taşıyor....
Nedir bu sinema konuşulan kanallardaki yeni moda? “genre” kullanımı, “tür” işte Türkçesi, varsa daha geniş bir anlamı ve “tür” bunu karşılamıyorsa biri açıklasın. Üstelik söylenişi de Türkçeye tamamen ters, Türkçeye girebilecek bir sözcük değil, fransızca veya ingilizce konuşmuyorsanız zorlanarak niye kullanıyorsunuz? Sözcük kendi dili içinde rahat telaffuz edilebilir ancak Türkçede olmuyor.
Yorumlara Klasik Noir, Hollywood Harici Noir ve Neo Noir olmak üzere sevdiğim filmlerden oluşan üç liste eklemiştim dün. "Bound" çok sevdiğim bir neo-noir'dır. :)
@@harunismailcirak Evet bakınca gördüm, teşekkür ederim. Listenizde önerdiğim filmi görmek beni mutlu etti. Flu TV'nin bana kazandırdığı en güzel insanlardan birisiniz.
True Detective geldi aklıma, baş karakterin nihilist oluşu, femme fatale kadınlar, polisiye vs. Bu tür filmleri Türkiye'de çekecek olsa Zeki Demirkubuz çekerdi herhalde.
Mustafa seven bence oyuncu olmali gayet guzel oynamis. Dunyanin en kotu adami ilkerinde oyunculuguda dunyanin en kotu oyunculuguymus. Adam ne yaparsa en kotusunu yapiyor helal hocam. Yakisir ;)
Mustafa seven çok iyi oynamış gözlüklü de bir o kadar kötü. 😅
İlker Hoca'm sizden en fazla emekli Avrupalı mühendis, turist amca olur.
Ağzınıza ve emeğinize sağlık
Çok iyi, gösterilen uğraş ve çaba için teşekkürler.
Lars von Trier, Depresyon Üçlemesinin sonuncusunda Delirium bölümünde bu yöntemi kullanıyor. O depresif ruh halini inanılmaz iyi yansıtmıştı. Better Call Saul da Saul Goodman'ın yaptıkları ortaya çıktığında bütün bölümler bu yöntemle çekilmiş ve bence mükemmel olmuş.
Mustafa Hocam piyasadaki oyuncuları cebinden çıkarmış atmış be 🎉
Programda bahsi geçen / geçmeyen, beğendiğim "noir" ve "neo-noir" filmlerden oluşan (naçizane) üç film listesi eklemek istiyorum:
-KLASİK NOIR
Stranger on the Third Floor (1940) (Boris Ingster)
Maltese Falcon (1941) (John Huston)
This Gun for Hire (1942) Frank Tuttle
Double Indemnity (1944) (Billy Wilder)
The Woman in the Window (1944) Fritz Lang
Murder, My Sweet (1944) Edward Dmytryk
Laura (1944) Otto Preminger
Fallen Angel (1945) Otto Preminger
Scarlet Street (1945) Fritz Lang
Spellbound (1945) Alfred Hitchcock
Mildred Pierce (1946) Michael Curtiz
The Postman Always Rings Twice (1946) Tay Garnett
The Big Sleep (Howard Hawks, 1946)
The Killers (1946) Richard Siodmark
Notorious (1946) Alfred Hitchcock
Lady in the Lake (1946) Robert Montgomery
Nightmare Alley (1947) Edmund Goulding
Criss Cross (1949) Robert Siodmak
The Accused (1949) William Dieterle
The Third Man (1950) (Carol Reed)
In a Lonely Place (1950) Nicholas Ray
Sunset Boulevard (1950) Billy Wilder
Night and the City (1950) Jules Dassin
Dark City (1950) William Dieterle
The Asphalt Jungle (1950) John Huston
Gun Crazy (1950) Joseph Lewis
Where the Sidewalk Ends (1950) Otto Preminger
Out of the Past (1953) Jacques Tourner
Kiss Me Deadly (1955) Robert Aldrich
The Night of the Hunter (1955) Charles Laughton
Big Combo (1955) (Joseph Lewis)
Touch Of Evil (1958) (Orson Welles)
- HOLLYWOOD HARİCİ NOIR
Ossessione (1943) Luchino Visconti
Odd Man Out (1947) Carol Reed
Stray Dog (1949) Akira Kurosawa
Touchez Pas Au Grisbi (1954) Jacques Becker
Les Diaboliques (1955) Henri-Georges Clouzot
Rififi (1955) Jules Dassin
Bob Le Flambeur (1956) Jean Pierre Melville
Ascenseur pour l'échafaud (1958) Louis Malle
Le Samouraï (1967) Jean Pierre Melville
Indagine su un cittadino al di sopra di ogni sospetto (1970) Elio Petri
Le cercle rouge (1970) Jean Pierre Melville
Get Carter (1971) Mike Hodges
The Long Good Friday (1980) John Mackenzie
Hard-Boiled (1992) John Woo
Insomnia (1997) Erik Skjoldbjaerg
The Crimson Rivers (2000) Mathieu Kassovitz
- NEO NOIR
Harper (1966) Jack Smight
Point Blank (1967) John Boorman
The Long Goodbye (1973) Robert Altman
The French Connection (1971) William Friedkin
The Friends of Eddie Coyle (1973) Peter Yates
Serpico (1973) Sidney Lumet
Night Moves (1975) Arthur Penn
Chinatown (1974) Roman Polanski
Taxi Driver (1976) Martin Scorsese
Body Heat (1981) Lawrence Kasdan
Thief (1981) Michael Mann
Blade Runner (1982) Ridley Scott
Blood Simple (1984) +
Miller’s Crossing (1990) +
Fargo (1996) +
The Man Who Wasn't There (2001) +
(mükemmel bir film noir parodisi olarak) The Big Lebowski (1998) - Coen ve Coen
Manhunter (Michael Mann, 1986)
Blue Velvet (1986) David Lynch
Pulp Fiction (1994) Quentin Tarantino
The Last Seduction (1994) John Dahl
The Usual Suspects (1995) Bryan Singer
Se7en (1995) David Fincher
Bound (1996) Wachowski ve Wachowski
Dark City (1998) Aleksis Proyas
Memento (2000) Christopher Nolan
Mulholland Drive (2001) David Lynch
Basic Instinct (1992) Paul Verhoeven
L.A. Confidential (1997) Curtis Hanson
A History of Violence (2005) David Cronenberg
Sin City (2005) Frank Miller + Roberto Rodriguez
Drive (2011) Nicolas Winding Refn
hocam aslında şu yabancı sayfalarda neo noir ile ilgili güzel konulara girmişler . sonuç olarak amerıcan psycho fıght clubda neo noır örneği ve günümüzde interntte erkekler arasında hele çok adı geçen filmler ya adamlar aradaki bağı çok güzel anlatmış keşke oraya biraz girseymişsiniz şu anki z kuşağının sevdiği 10 filmden 5 i falan neo noir denebilecek filmler çok tuhaf bir olay bence bu
@@al-freddd bu programı sadece klasik noir'a ayırıp, "neo noir" ve "tech noir" ile ilgili ayrı bölüm yapmayı düşünüyordum. ancak sohbetin akışında onların da adları geçince oraya da girmiş gibi olduk. takdir edersiniz ki kısıtlı sürede tüm konulara ve kavramlara değinmek imkansız. :)
tayfun pirselimoğlu'nun yol kenarı filmini bu türe çok yakın bulmuştum. türk sinemasından bir örnek olarak söylemek istedim
Çok güzel bölüm olmuş, elinize sağlık teşekkürler Flu 👏💐🙋🏻♂️
ay ne güzel bölümdü. eski filmlere sabrım olmamasına rağmen hemen gidip bi film noir izleyesim geldi.
1946 The Killers filmi Edward Hopper'ın o muhteşem tablosu Night Hawks ilham alınarak çekilmiştir..
Yine şahane bir konu ve süper anlatim
ilker hoca komik durmuş ama m7 tip,rol tam psikopat karekter. Ey yapımcılar, cast ajansları m7 bir yetenek flutv tv'de ziyan ediliyor :D :D :D
Aklıma ilk gelen Yesilçam örnekleri : Memduh Ün "Bire On Vardi", Lütfü Akad "Kanun Namina". Belki Onur Ünlü´nün Sen Aydinlatirsin Geceyi, Demirkubuz´un Yeralti, Metin Erksan´in "Cingöz Recai" , Taylan Biraderlerin "Vavien" ve Ömer Kavur´un "Anayurt Oteli" filmleri de sayılabilir.
Onur Ünlü noir formatında Aşkın Gören Gözlere İhtiyacı Yok filmini yapmıştı
İlker Hoca'nın öt dediği yerde koptum 😂 bi insana mafyalık hiç mi yakışmaz
Bölüm Çok İyi idi. Elinize Emeğinize Sağlık.
Mustafa bey muhteşem oynamış,doğal halde(canlı yayınlarda) genelde İlker Bey çok komik👏
17:14 İlk defa sinema konusunda İlker Bey'i düzelten birinin çıkması😯
Aaa video siyah beyaz çünküüü konumuz film noir...
Bir tutkunun hikayesini izlemek ne güzel.
Mustafa Seven den harika oyunculuk.
Çok sağlam bölüm olmuş tebrikler Harun hocam müthiş dolu, az kalsın büyük buhrandan bahsedilmeyecek sandım ama teğet geçildi. 1929 sonrası Ameeikan seyir sanatları muazzam patlama yaptı gerçekten buhrandaki sıkışmayı tam anlamıyla abartılı şekilde dışa vurarak yaşadılar. Ellerinde içki parti havasinda tiyatro izleniyor hatta sahnediki aktörlere dahi müdahele edip tüm salon dans edebiliyordu. Yani bir süre kapitalizmi unutmuşlardı 😊
Zeki demirkubuz tüm kariyeri .Hocam sinama sohbetlerine devam edin lütfen yeni veya eski filmler yönetmenler,oyuncular .
Muhteşem bir bölümdü, itiraf etmek gerekirse izlerken janra ile dalga geçen "Akrebin Laneti" filminden ve türün Türk örneklerinden geçen yıl çıkan "İyi adamın on günü" ve "Kötü adamın on günü" filmlerinden de bahsetmenizi de bekledim.
Hocam Noire örneği olarak Ahmet Mekin'in başrol oynadığı Bir Adam Yaratmak filmi diyebilirim. Bir bakmanızı öneririm
Muthis bir bölüm olmus. Alman expressionismi üzerinden temelinin anlatilmasi da harika. Max Beckmann, Kokoshka, Schiele gibi isimlerin tablolarina bakilirsa görsel olarakta bir benzerlik kurulabilir.
Ömer Kavur'un çektiği "Gizli Yüz" film noir olarak değerlendirilebilir. Zaten filmin uyarlandığı "Kara Kitap" da adıyla film noir filmlerine gönderme yapar.
Kitabın hikayesi de tamamen film noir filmlerinde olduğu gibi bir adamın karısını aramasını anlatır ve ayrıca polisye bir kitaptır.
Ya Mustafa hocam şahane olmuş ya …
En sevdiğim "Yalnızlar Rıhtımı"...senaryo Atilla İlhan, yönetmen Lütfi Akad. Siyah beyaz, kasvetli bir şiir gibi..
Cemil Ağacıkoğlu’nun Kafes filmini Altın portakalda izlemiştim kara filmleri çok anımsatmıştı bana.
Sinema konuşmanızı özlemişim ya :)
İlker bey Sizden kötü adam olmaz 😂
Çok keyifli bölümdü, içerik harika 👌
Ya İlker Hocam bunca senelik kamera arkası tecrübesine rağmen zerre miskal oyunculuk istidadı olmaz mı yaaaa😅 ahahaha çok güldüm.
Çok keyifli sohbet teşekkürler
Teşekkürler
Ağrı dağının son bölümü ne zaman gelecek?!?
Mükemmel intro. Düşününce neden bu zamana kadar Noir hakkında bölüm yapılmamış, ilginç. Harun hocayı özlemişiz yahu.
demek vertical integration ve antitrust yasaları
Mustafa seven harika oynamışşş
Bu bölümde Mustafa Seven : Bir tutam Ahmet Tarik Tekce, biraz Kadir Savun, bolca Erol Tas ve Hüseyin Elmalipinar :) Süper bölüm olmuş
Harun Bey çok güzel anlatmış emeğine, yüreğine sağlık ama atladığı çok önemli bir nokta var. Film-Noir'in en temel özelliği kötü son ya da daha doğru ifadeyle mutsuz son olmasıdır. Ayrıca başlangıçta yaptığınız kötü skeçin de film-Noir ruhuyla uzaktan yakından hiç bir alası yok. Hatta tam tersi bi durum diyebilirim. Eski filmler beni sıkıyor ifadesi traji komik. Eski filmler ne komik. Biraz da dalga geçelim der gibi bir skeç yani... Bu durumu Film-Noir'in büyük ustası Jean-Pierre Melville görseydi kahrından ağlardı herhalde. :(
Film Noir'ın vücut bulduğu bir ülkede yaşayıp bunu ekrana yansıtmaktan bu derece çekiniyor olmak enteresan. Sosyolojik bir yorumunu merak ettim açıkçası.
Anlat İstanbul’u çok tedirgin seyretmiştim.Vahide Perçin beni korkutmuştu o filmde
Barda filminde de acayip gerilmiştim.
Geriye Kalan filmi gerilimi yavaş yavaş yükseltti çok beğenmiştim.
Ümit Ünal’ın Ara filmi de yeni seyretim iyiydi.
Çekmeceler, İki Şafak Arasında da bence son dönemin iyi nuarları.
Yıllar önce çıkan Rockstar Games'ın L.A. Noire adlı oyununun isminin neden böyle olduğunu şimdi anladım teşekkürler FluTv!
Direkt Sin City geldi gozumun onune. Siyah Beyaz secimi daha da anlamli geldi su an. Yerli olarak Behzat C de biraz Noir oluyor sanki. Emekleriniz icin tesekkurler.
Yaren'in gelişimi, geldiği nokta takdire şayen🎉
❤
M7, dunyanin en kotu muhendisi mi bilemem ama dunyanin en kotu oyuncusu olmadigi cok net:)
çok iyi oynamış gerçekten
Sinema konuşmak ve dinlemek çok güzel
Son saniyeye kadar bekleyip hâlâ bir şey olacak, gösterecek bir şeyler kalmış olmalı hissi peki!.. Zamanımızda, içimizden dışımızdan bir FLU TV geçiyor.
Not alarak izlemek lazım süper bölüm. Teşekkür ederiz!
müthişşş bir bölümmüş, inanılmaz bir keyif alıyorum film noirdan
Tarih olarak uyuşmuyor ama Godard'ın 'Alphaville ' filmi de noir filme oturuyor sanki.
"Türk sinemasında Noir" bana sadece Tabutta Rövaşata'yı çağrıştırıyor.
Siyah beyaz değil, kahraman detektif değil evet, ama bana verdiği duygu çok benzerdi.
Hocam bu programlarda güzel ama Olmaz Öyle Saçma Şey gelmeyecek mi? Nazım da geldi, konuşacak insan yok derdi de bitmedi mi?
4:28 den itibaren hoca chinatown'ı anlatıyor :d
harika bir sondu bayıldım
Hocam müzik klipleri hakkında bir bölüm bekliyoruz
"Bana femme fatale diyorlar," diyen femme fatale olmaz Yaren😂
Bu arada düşündüm düşündüm de Türk dizisi olarak Behzat Ç. biraz ucundan noir öğeler taşıyor olabilir.
Collateral (2004) kara film ögeleri içeriyor olabilir mi? Sorum mantıksız olabilir ama ne zaman seyretsem beni bir noir seyrediyormuş gibi içine çekiyor. Bu filmin nedenini anlayamadığım bir cazibesi var.
Mustafa Seven minimal bir resital sunmuş 👌 congrats babyyy
Ağrı dağı videosunun devamı neeerdeeee
aklına Sincity gelenler
Türk filmi Sokakların Kanunu 1964 Film Noir öğeler var sanki.
Sin city (gunah sehri) de benim için bu tarza örnek.
Efsane geldi, Yerimi alayım buraları değerlenecek 😉😎
jean renoir zaten ünlü fransız empresyonist ressam renoir'ın oğlu.
Neo Noir >> "Sin City" >> Seyretmeyenlere tavsiye ederim
Hemen bakalım izleyecek şey aramaktan kavruldum.
şimdi yazdım ya hemen aklıma o geldi
Jim Jarmusch da bu akıma oturabilir mi? Çok sinama okuma bilgim olmadığı için merak ettim sanırım.
Mustafa 7 bagcilardan cikmis gibi, o nasil sac trasi hocam
Bu prodüktörs serisinin devamı neden gelmedi bir şey söylediler mi?
Turgut Yasalar "Sis ve Gece"...
Behzat Ç., Türk dizileri arasında film noir’a verilebilecek nadir örneklerden biridir diye düşünüyorum.
Harun Bey Ümit Ünal'ın 2002 yapımı "9 (Dokuz)" film noir mıdır?
Filmin sadece adını hatırlıyorum. İzleyeyim.
sanatım yetmedi 32. dakikaya kadar dayanabildim arkadaşlar siz devam edin.
çok iyi bölümdü ya. sinema endüstriyel bir eğlenceyse sinema janrları bence acayip değerli. buna devam etseniz çok hoş olur. mesela b movieler ,sömürü filmleri, zombi filmleriyle ilgili bir bölüm 10 numara olurdu hocam.
İlker hocam Roman Polanski'nin bana göre başyapıtı olan "Chinatown" filmi "film noir" kategorisine giriyor mu acaba? Çünkü birçok tanımlama açısında "film noir" özellikleri taşıyor....
Hocam aklıma "Cingöz Recai" geldi, sizce sayılabilir mi Film Noir olarak?
Siyah beyaz film ne güzel şeydir. Tozlar bile hayat buluyor.😄
Guzel bolumdu
The Man Who Wasn't There bir kara film örneği olabilir mi?
Hoca FluTV'yi niye kurduğunu açıkladı
Nedir bu sinema konuşulan kanallardaki yeni moda? “genre” kullanımı, “tür” işte Türkçesi, varsa daha geniş bir anlamı ve “tür” bunu karşılamıyorsa biri açıklasın. Üstelik söylenişi de Türkçeye tamamen ters, Türkçeye girebilecek bir sözcük değil, fransızca veya ingilizce konuşmuyorsanız zorlanarak niye kullanıyorsunuz? Sözcük kendi dili içinde rahat telaffuz edilebilir ancak Türkçede olmuyor.
Sinemayı Fransızlar icat etti, o yüzden kullanılan Sinema terimlerinin Fransızca olmasi normal
Harika
Harun Bey, Wachowski'lerin çıkış filmi Bound bir neo-noir olarak izlenebilir.
Yorumlara Klasik Noir, Hollywood Harici Noir ve Neo Noir olmak üzere sevdiğim filmlerden oluşan üç liste eklemiştim dün. "Bound" çok sevdiğim bir neo-noir'dır. :)
@@harunismailcirak Evet bakınca gördüm, teşekkür ederim. Listenizde önerdiğim filmi görmek beni mutlu etti. Flu TV'nin bana kazandırdığı en güzel insanlardan birisiniz.
True Detective geldi aklıma, baş karakterin nihilist oluşu, femme fatale kadınlar, polisiye vs.
Bu tür filmleri Türkiye'de çekecek olsa Zeki Demirkubuz çekerdi herhalde.
Bay E’yi siyah beyaz izlesek bence girer bu kapsama 🤪
İlker hoca nın ilk film noir i olmuş bu ama kahretsin yine uzun metraj degil😢😅
susuz yaz noir olabilir mi?
RHCP "Other Side" video klibi direkt Dr. Caligari filminden esinlenmis...
Fritz Lang ❤
Bu abi ekonomi programı yapmıyor muydu bu kanalda?
Mustafa seven bence oyuncu olmali gayet guzel oynamis. Dunyanin en kotu adami ilkerinde oyunculuguda dunyanin en kotu oyunculuguymus. Adam ne yaparsa en kotusunu yapiyor helal hocam. Yakisir ;)
Gecelerin Ötesi de film noir sayılabilir gibi.
Videoyu izledikten sonra ekranımda ilk defa 1 pixel öldü. Benzer durumu yaşayan var mı? Yeşil yeşil bana bakıyor garibim.
Cahit bile ilker beyden iyi oynamis
Çok iyi
ya en sevdiğim seri
50 bin lira bütçeli film geldi sanmistim
M7 👏
Daha iyi bir sinema dersi formatı olamaz. Teşekkürler.
Ps: Noir yerli yapım, Asansör.