ELEKTRİKLİ OTOMOBİL ALMAMAK İÇİN 10 NEDEN

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 5 ก.ย. 2024
  • #ByYesilbaG
    ELEKTRİKLİ OTOMOBİL ALDIĞINIZDA KARŞILAŞACAĞINIZ 10 SORUN
    Kanalımıza abone olmayı, videomuzu beğenip yorum yapmayı ve paylaşmayı sakın unutmayın.
    Kanalımıza abone olmak için TIKLA: / @by.yesilbag
    Hepinize merhaba arkadaşlar TH-cam'dan By YeşilbaĞ ben iyi günler iyi akşamlar iyi geceler yada iyi sabahlar artık siz şu an hangi zaman diliminde yer alıyorsanız lütfen onu üzerinize alının.
    Ahmet YeşilbaĞ olarak yaklaşık 25 yıl "Tiyatro Oyunculuğu" yaptıktan sonra kendime yeni bir macera arayarak çok sevdiğim ve birazda anladığım otomobillerle ilgili videolar çektiğim TH-cam By YeşilbaĞ kanalımı kurarak sizlerin karşısına geçtim.
    Kısa zamandada 200 bin aboneleri aşarak ilk TH-cam plaketimizi sizlerinde desteğiyle aldım
    Ancak 200 bin abonelere ulaşan 1. By YeşilbaĞ kanalımızdan bazı zorunluluklardan dolayı buraya yani yeni kanalımıza geçmek zorunda kaldık
    Sizlerden ricam; Bu kanaldada bize desteğinizi aynı şekilde sürdürmeniz ve yeniden kısa zamanda 100 bin abonelere ulaşmamız için maddi manevi destekte bulunmanızdır
    Son dönemde bir ameliyat geçirdim ve onunda etkisiyle yaklaşık 2 ay kanalımızdan uzak kaldım.
    İNŞAALLAH en yakın zamanda yeni videolarla sizlerle buluşabiliriz

ความคิดเห็น • 566

  • @By.YesilbaG
    @By.YesilbaG  ปีที่แล้ว +2

    Kanala abone olmayı ve facebook By YeşilbaĞ sayfamızı takip etmeyi unutmayın
    facebook.com/byyesilbagotomobil

    • @Ozzie_Frenchcurrie
      @Ozzie_Frenchcurrie 4 หลายเดือนก่อน

      Ince ekran tv cikar iyi degil derler, renkli tv cikar radyasyon derler, cep telefonu cikar soyle hasta yapiyo derler, elektrikli arac cikti gene ayni tas ayni hamam, bunlar yenilige kapali, eski mamullerin satisinin duracagi korkusuyla yeni urunlerde kusur arayan yobaz kafasidir

  •  ปีที่แล้ว +10

    En önemli sıkıntıları atlamışsınız. Özellikle yüksek güçlü elektrikli motora sahip araçlarda mtv ortanları çok yüksek. Son zamanlarda zaten abartılı bir seviyeye gelen kasko ve trafik sigortası maliyeti elektrikli araçlarda iyice arşa çıkmış durumda (kasko firmaları araçtaki pil maliyetini bahane ederek fırsatcığı iyice abartıyor). Hal böyle olunca elektrikli araç almak mantık dışı bir hal alıyor. Ekonomik olsun diye alınmaz. Sessizlik ve performans konusunda takıntılı değilseniz bulaşmayın derim. Ev sahiplerine kira kısıtlaması getiren, üç harfli marketlere parmak sallayan hükümet bu kasko firmalarının halka yaptığı eziyeti görse olmazmıydı. İnsanlar artık kaskosuz biniyor araçlarına.

  • @anle.7680
    @anle.7680 ปีที่แล้ว +25

    Corsa-e aldım harika, eco modda 380kmyi geçiyorum. Sessiz ve keyifli. 8 yıl yüzde 70 batarya verimliliği garantisi var. 20bin tl enerji kartı verdiler. Tam depo dışarda en fazla 350tl. küsür evde 90 tl gibi rakama doluyor. Ama kart bitmeden eve istasyon kutusu taktırmam sanırım uzun süre. Spor modda 130 beygir oluyor 0-100 km 8.5 saniye. Benzin ve dizelden daha performanslı. Vergi düşük bakım düşük yağ petrol yok mis. Sadece kendi cebinizi değil doğayı kirletmekte gelecekte masraf olacak, kanser riskini artırıyor. Temiz su hava deniz azalıyor. Bu da ülkeye sağlık masrafı.. Petrol ithal. Cari açık var doviz artıyor. Petrol çıkaramayız ama elektrik üretebiliriz.

    • @anle.7680
      @anle.7680 ปีที่แล้ว +2

      @@tuncvizyon208 Hocam uzun vadede dışa bağımlı bir ülke için elektrikli araç faydalıysa ki çevre en önemli konu, vergi artırmazlar. Tabiki arabayı ve bataryayı da bizim yapmamız lazım. Batarya hücreleri yenilenirkende doğaya zarar vermezsek tabi.

    • @brikardii
      @brikardii ปีที่แล้ว +6

      Kullanan herkes memnunda kullanmayan herkes gömmeye çalışıyor. İlginç bir durum vesselam.

    • @davam9225
      @davam9225 ปีที่แล้ว +4

      8 sene sonra aracin yari fiyatina batarya alacaksin. Simdiden biriktir parayi

    • @anle.7680
      @anle.7680 ปีที่แล้ว +3

      @@davam9225 opel bayisimisiniz nereden biliyorsunuz batarya fiyatını? Onlar bile şuanda fiyat veremiyorken? Ayrıca dünyanın heryerine batarya fabrikaları kuruluyor. Aspilsan da yapçam dedi daha birşey yok gerçi. Gelecek bu yönde mecbur ucuzlar. Kia: “Elektrikli araba bataryalarının fiyatı son on yıl içerisinde %87 düştü. 2030’a kadarsa kilowatt-saat başına 100 doların altına düşmesi bekleniyor" dedi. Bekleyin görelim, sizde benzine dizele bol bakım maliyetiyle devam edin. 😀

    • @brikardii
      @brikardii ปีที่แล้ว +1

      Bir zamanlar da dizel motor alınmaz bakımları çok pahalı diyen benzinciler, otomatik vites mi olurcu manuelciler, LPG patlıyor hem her yerde satılmıyor diyen benziciler vardı, şimdi de gelecekteki sözde masrafımızı hesaplayan yakıtcılar türedi bir süre sonra azalarak biterler nasıl olsa. Bilgi olmadan doğan fikirler yok olmaya mahkumdur. Gelişmeden korkan birileri mutlaka olacak ve üstelik öncü insanları da yermeye her zaman çalışacaklar, tarih değişmiyor.

  • @mehmetkorkmaz2071
    @mehmetkorkmaz2071 ปีที่แล้ว +70

    Bu sizin fikriniz içten yanmalı arabası olan herkes sizi tebrik ve takdir ediyor ben öyle düşünmüyorum ben kafaya koydum elektrikli araçları çok beğeniyorum ve diyer araçlara göre daha az yakıt tüketiyor arıza konusunda ise diyer araçlara göre daha az masraflı o sebeple ben tavsiye ediyorum ve tercihim de bu olacak şunu da belirtmek isterim ki elektirikli araçların sorunlarını anlatırken baya abartarak anlatıyorsunuz sizin kanalınızda ilk defa hoşuma gitmeyen bu video oldu diyebilirim

    • @sevketince3331
      @sevketince3331 ปีที่แล้ว +10

      Gelecek elektrik li otomobil lerde

    • @veysikart8677
      @veysikart8677 ปีที่แล้ว +20

      Kanadada 12 yıl elektrikli araca binen bir kullanıcının kendı tecrübesini size soylıyım.12 yıl zarfında adamın elektrikli araca yaptığı masraf sadece lastik ve balata değişimi olmuş.şimdi elektrikli aracın nesi kötü

    • @rksm5390
      @rksm5390 ปีที่แล้ว +5

      Herkesin şahsi tercihi tabi ki ama elektrikli araç hem yakıt açısından ekonomik hem de çevre kirliliği oluşturmuyor👍

    • @anle.7680
      @anle.7680 ปีที่แล้ว +5

      ​@@veysikart8677 kaldı ki 12 yılda daha çok geliştirdiler

    • @Aranzahas
      @Aranzahas ปีที่แล้ว +3

      Ezbere, anlamsiz ve bilgisiz vir video yapmış

  • @samiozer8262
    @samiozer8262 ปีที่แล้ว +5

    Elektrikli araç için daha erken jeneratör sistemli olması en mantıklı olanı nissan e power mantığı gibi bataryaların durumu malum şarj sıkıntısı bitmez önce bu sorunun aşılması gerekiyor.

    • @schmui8747
      @schmui8747 9 หลายเดือนก่อน +1

      2-3 sene gelişmesi lazım meenzil ,fiyat,, sarjj istasyonu ,kış batarya kısa gitmesi vbg

  • @alper5392
    @alper5392 ปีที่แล้ว +8

    Soğuk havalarda, yüksek rakımlı yerlerde ya da ısıtma soğutma gibi enerji kullanımlarında daha fazla batarya tüketildiğini bunların da menzili düşürdüğünü unutmayalım. Aksine ılıman iklimlerde ve şehir içinde ya da tasarruflu kullanım modunda kullanımın menzili arttığını da ekleyelim. Şarj istasyonu sayısı artıp, rekabet oluştuğunda da daha uygun fiyatlar görebiliriz. Yıllar sonra zaman geçtikçe bambaşka şeyleri konuşuyor da olabiliriz. İnşallah otomobil sahibi olabilecek ekonomik durumlara da erişiriz hep birlikte. Eline sağlık.

    • @behramyasar3752
      @behramyasar3752 ปีที่แล้ว

      Aaaaaaaamiiiiiiiiiiiiiiin...

    • @behramyasar3752
      @behramyasar3752 ปีที่แล้ว

      Isi pompalı araç bu sıkıntıyı ciddi oranda çözer.

    • @muhteremsahin6391
      @muhteremsahin6391 ปีที่แล้ว +4

      İklim koşullarını boş ver de her yere 80 km ile yüzsüzlük gideceğiz birde çok daha pahalı olan bu araçların 8 sene sonra bataryanın değiştireceğiz, özel servisten başka yerde olmayacak servis kurarlarsa tabi?

  • @hasanciftci9432
    @hasanciftci9432 ปีที่แล้ว +8

    En mantıklı sistem hibrit. Ben ioniq kullanıyorum ve hibrit sistemin neden bu kadar mükemmel iken sevilmediğini anlamakta güçlük çekiyorum.

    • @TheEditerXs
      @TheEditerXs หลายเดือนก่อน

      Hibrit daha arızalı bir sistem olur çünkü sistemde herhangi bir aksamı bozulduğunda arabanın hem inventoru hemde motorunu muayene etmen gerekir. mesela eski sistemde batarya hibrit aracın motorunda sorun çıksa genellikle arabayı servis v.b yere kadar götürebilcek kadar güç depolayamaz batarya ama yeni sistemlerde büyük batarya kullanıldığı için motor bozulsa bile servise götürebilcek kadar güç depolayabiliyor. Hibrit işinin ayrı bir zorluğu ise elektrikli motoru tamir eden kişi ile normal motoru tamir edenin farklı olması gerekiyor çünkü ikisi ayrı bir iş türü. yani hem elektrikli motoru bilen bir servisçi gerekiyor hemde benzinli motoru bilen biri gerekiyor.

    • @hasanciftci9432
      @hasanciftci9432 27 วันที่ผ่านมา

      @@TheEditerXs Bu dediğiniz durum her araç için geçerli. Araba sektörünün mükemell araç üreticilerin araçları öyle bir arıza verebiliyor ki altından kalkılması zor. Bazen aracı sıfır alsan bile o büyük markalar sizi yüz üstü bırakıyor. Örneği sayılamıyacak kadar çok. Sizin dediğinizi baz alırsak bisiklet sürelim ömür billah arıza vermez.

  • @Aranzahas
    @Aranzahas ปีที่แล้ว +48

    Türkiye'nin ilk elektrikli arac kullanıcılarından biri ve toplamda üç elektrikli araç sahibi olan birisi olarak sana sunu söyleyeyim, hayatimda verdiğim en iyi kararlardan. Keşke sahada araştırarak, gerçek uzmanlara danışarak yapsaymissin bu videoyu. Mesela yanlislardan biri, sarj istasyonuna ihtiyaç olunduğu. Trifaze prizlere NRGKick gibi aparatlar takilip gayet guzel sonuc alınabiliyor. Fiyatı da senin iddianin cok altında. Ezbere anlamsiz bir video yapmissin.

    • @muratyumuk8959
      @muratyumuk8959 ปีที่แล้ว +6

      Hiç de dediğiniz gibi değil. Elinizdeki cep telefonlarından batarya kullanımının nasıl olduğunu biliyorsunuzdur. Herkes biliyor. elektrikli araçlardaki batarya teknolojisi de aynı teknoloji. Mucize bir şey değil. Cep telefonlarında batarya ile ilgili (şarjın bitmesi, bataryanın artık şarj tutmamaya başlaması gibi) sorunlar bu araçlarda da kesinlikle yaşanacak. 5 yıl sonra aracınızın performans düşüklüğünü gördüğünüzde anlarsınız.

    • @ishkembechorba641
      @ishkembechorba641 ปีที่แล้ว +6

      @@muratyumuk8959 Çoğu elektrikli araba üreticisi pillere 8 yıl garanti veriyor.. Performans düşüklüğü olduğunda şarj tutmayan pil hücreleri yenisi ile değiştiriliyor..Yani komple pil çöpe atılmıyor..Teknolojinin çok hızlı ilerlediğini de düşünürsek , çok uzun olmayan bir zamanda piller ile ilgili bir çok şey de az sorunlu olacaktır.. Hepsinden de önemlisi , fosil yakıt kullanan araçlardan kurtulduğumuzda petrol ithalatı da kısmen azalıp ekonomimize katkıda bulunacaktır..

    • @kerem2008
      @kerem2008 11 หลายเดือนก่อน

      Bütün videoları böyle bunun 😂 telefonu alan youtuber oldu

    • @taylansancak2022
      @taylansancak2022 10 หลายเดือนก่อน +4

      Hic elektrikli arac satin almamis fakat matematigi cok iyi birisi olarak sana cevap veriyorum🙂 senin bu araclarla ilgili arastirma yaptigin uzman dedigin insanlarin tamami ucundan kiyisindan bu sektörden para kazanan insanlar. Tabi ki övecekler. Adamin soyledigi hersey 3 asagi 5 yukari dogru. Sen cevap verir misin, mesela şarj istasyonunda depoyu fulleyip kac km yol yapiyorsun? Benim 2200 cc dizel aracimla 6lt/100 km tuketimim var. Sarj istasyonlarinda degerler ayni. Farz et ki evde sarj ettin.5 yil 100.000 km sonra bataryan ölecek ve senden 500.000 tl batarya degisim bedeli isteyecekler. Tuketim hesaplarken onu ve sarj yatirim maliyetlerini de hesapla. 5 yil sonra bataryan ölmedi diyelim, ölmeye yaklastigi icin, 2 milyona aldigin arabayi 800.000 tl ye satacaksin. Ayni sartlarda dizel araban olsaydi 1,5 milyona satacaktin...

    • @taylansancak2022
      @taylansancak2022 10 หลายเดือนก่อน +2

      Hic elektrikli arac satin almamis fakat matematigi cok iyi birisi olarak sana cevap veriyorum🙂 senin bu araclarla ilgili arastirma yaptigin uzman dedigin insanlarin tamami ucundan kiyisindan bu sektörden para kazanan insanlar. Tabi ki övecekler. Adamin soyledigi hersey 3 asagi 5 yukari dogru. Sen cevap verir misin, mesela şarj istasyonunda depoyu fulleyip kac km yol yapiyorsun? Benim 2200 cc dizel aracimla 6lt/100 km tuketimim var. Sarj istasyonlarinda degerler ayni. Farz et ki evde sarj ettin.5 yil 100.000 km sonra bataryan ölecek ve senden 500.000 tl batarya degisim bedeli isteyecekler. Tuketim hesaplarken onu ve sarj yatirim maliyetlerini de hesapla. 5 yil sonra bataryan ölmedi diyelim, ölmeye yaklastigi icin, 2 milyona aldigin arabayi 800.000 tl ye satacaksin. Ayni sartlarda dizel araban olsaydi 1,5 milyona satacaktin...

  • @bulentcakr3639
    @bulentcakr3639 ปีที่แล้ว +15

    En mantıklı seçenek şu geçiş döneminde hybrid araçlar bezin+elektirik
    5 yıl sonra veya 2030 larda tamamen elektirikli araç istasyonları yaygınlaşır ve menziller +1000km ye çıkar hızlı dolum istasyonlarında %10-80 arası dolum 5-10 dk düşerse işte ozman alınır elektirikli araç aksi takdirde şu devirde panik atak olur insan batarya haa bitti haa bitecek yok klimayı kapat menzil düşmesin yok ambians Işıklarını kapat menzil düşmesin bu ne abi onla mı uğraşacağız gün içersinde bir sürü sorunla karşılaşırken birde bu eklenecek hayatımıza

    • @izzet691
      @izzet691 ปีที่แล้ว +5

      Bence 5-10 yil degilde batarya fiyatlarinn araci aldigimiz fiyatin yuzde 10 gibi bir miktarlara düştüğü zaman dersek daha mantikli olur. Çünkü bu dönemde neredeyse yarı fiyati batarya. Ortalama 6-7 yıl pil ömrü gidecek gibi görünüyor 1.4 milyona arabayi aldin diyelim.7 yil sonra sana minumum 500 bin tl batarya masrafi cikaracaksa hic bir mantigi kalmiyor bence. Ki batarya degisim zamani yaklastiginda arabayi satmaya calissan bile artik batarya ömrünün bitmek uzere oldugu bilinecek ve satmakta cok zorlanacak elk. Arac sahipleri.

    • @muhteremsahin6391
      @muhteremsahin6391 ปีที่แล้ว

      1 dk şarj olsa yine almam, düşük maliyetli aracı çok daha pahalıya satmak için uydurulmuş yalandan başka bir şey değil elektrikli araçlar.

    • @bulentcakr3639
      @bulentcakr3639 ปีที่แล้ว +1

      @@izzet691 kesinlikle haklısın 👍🏻

    • @muratyumuk8959
      @muratyumuk8959 ปีที่แล้ว +1

      @@izzet691 aynen de öyle olacak.

    • @evoseer5175
      @evoseer5175 ปีที่แล้ว

      Aynen

  • @erdogansanem
    @erdogansanem ปีที่แล้ว +12

    Ben de 74 yaşında eski bir makine mühendisi olarak söylediklerinize tamamen katılıyorum..ülke iklim ve ekonomisine katkısı olarak da fazlaca birşey değişmiyor zaten..aynı elektriği akaryakıt veya termik santrallarla karşılıyorsanız artı çevrim kayıpları sözkonusu.. sadece kirli havayı belki büyükşehirlerden uzakta tutma yararı olabilir...aküler için doğaya verilen zararlar ve onlar için harcanan enerji de ayrı bir konu... bütünüyle yenilenebilir enerji kullanmadıkca hiçbir anlamı kalmıyor....size teşekkür ediyorum...

    • @hedefeKrK
      @hedefeKrK ปีที่แล้ว

      Selamlar. Sanırım elektrikli motor ile benzinli motorun verimliliğini karşılaştırmadınız değil mi? Az önce ev tipi jeneratörlerin harcamlarına ve elektrik çıkışlarına baktım, ev için kullanılan çanta tipi benzinli jeneratörleri ancak benzinli araba ile kıyaslayabilirsiniz.

  • @karavanlagezmeler3454
    @karavanlagezmeler3454 11 หลายเดือนก่อน +1

    Tarihe baktığınız zaman ilk fosil yakıtlı araçların çıktığı zaman onlarca sorun olmuştur.. elektrikli araçlarda da ilk çıktığı zamanlar tabii ki her şeyi dört dörtlük olmaz Bence en mantıklısı elektrikli araçları 3-4 yıl sonra almaktır ...dediğim gibi hiçbir şey ilk çıktığı zaman piyasaya dört dörtlük olmaz mutlaka eksiklikler vardır ..

  • @Kurtulus36
    @Kurtulus36 ปีที่แล้ว +3

    Elektrikli araçlar tamir bakım işi ile uğraşıyorum , elektrik elektronik mühendisiyim . Hiç bir zaman batarya garantiye girmez sadece kullanım süresi verirler siz genede inanmayın 5 , 7 , 8 yıl dediklerine ortalama kullanım süreleri 3 ila 4 yıldır , Ayrıca hup motor sürücü devresi de garanti kapsam dışıdır yani arıza yaptığında siz cebinizden karşılayacaksınız ve servis ücreti ödeyeceksiniz , dikkat ettiniz mi batarya şu kadar kullanım süresi diyorlar ama garanti söylemiyorlar " Bu gün lityum ion bataryanın tanesi 60 TL gerisini siz hesaplayın . Arkadaş anlatmış zaten gerekeni

    • @fatihozcan6321
      @fatihozcan6321 หลายเดือนก่อน

      Yalan söylüyorsun

  • @taylansancak2022
    @taylansancak2022 10 หลายเดือนก่อน +1

    Sarj istasyonu sorunu hicbir zaman bitmeyecek. Istanbul icin konusursak, bence insanlarin %1 i ancak kemdi evinde sarj edebilir. Buyuk sitelerde ise 100 eleltrikli arac var ise 2-3 veya 5 istasyon kimseye yeeyecek. Istanbuldaki mesafeler ve trafik dusunuldugunde her arac 3-4 gunde 1 sarj etmeli.... sarj istasyonu sayisini nekadsr yukseltirsen yukselt, 2 dakika yerine yarim saatte dolmasi en az 10 kat yük demek sarj istasyonlari icin. Asla kaldirmayacak. 2 dk lik benzin dolumu icin bile benzin istasyonlari tika basa doluyor. Saatte 300 arabayi fulleyecek sarj istasyonu dusunemiyorum bile..

  • @mufido
    @mufido ปีที่แล้ว +22

    Haftalardır benzinli elektrikli karşılaştırıyorum eksi bulduğum her şey burada da sıralanmış 😃 elektrikli araçlar için henüz erken

  • @cesurgursel6515
    @cesurgursel6515 6 หลายเดือนก่อน +1

    Müteahhit arkadaşım togg için epey sıra bekledi. Sonunda söz verdikleri günden daha geç ve daha fazla fiyata temin etti. Garajında sürekli şarj sıkıntısı yaşıyor. Antep Mersin arasında ailesiyle yolda kalmış. Rezil olmuşlar. 😁 Tövbe diyor. Sakın alma Cesur diyor. Maraş'a gitmeye korkuyorum artık diyor.

  • @Desireasas
    @Desireasas ปีที่แล้ว +32

    Fırsatçılara en iyi ders, bayiliklerin Kaldırılması. Umarım büyük otomobil firmaları bayilik sözleşmelerini iptal ederse Online satış dönemine geçerse arada aracı olmadan herkes direk internetten sipariş vererek aracını alabilir Togg da öyle olacak diyorlar. Hepsi öyle olsa ne güzel olur

    • @user-kk1zn9gn4r
      @user-kk1zn9gn4r ปีที่แล้ว

      Servisi bakımı onarımı nasil olacak

    • @brikardii
      @brikardii ปีที่แล้ว +6

      ​@@user-kk1zn9gn4r bayiler kalkacak servisler değil.

    • @ahmetuyaroglu6793
      @ahmetuyaroglu6793 ปีที่แล้ว +1

      togg un ...oku çıktı...

    • @Desireasas
      @Desireasas ปีที่แล้ว +1

      Artık ümidim yok fiyatların duracağı yok fırsatçılar bu işe meslek edinmiş seneye Egea 1 buçuk milyon olursa şaşırmam,

  • @kurt2963
    @kurt2963 ปีที่แล้ว +2

    Hocam 1m200 lere togg veya tesla alan adama 100 bin sarj aletti almak koymaz bi nevi iphone alan adamın telefonuna kılıf alması gibi olur. Ancak elektirikli araçları alan adam müstakil evde oturan bahcesi olan kişiler alır. Öyle 1m200 1m300 üm var elektrikli araç alayın öyle bi dünya yok. Tamamen elektrikli araçlara geçmek en az 5 sene

    • @brikardii
      @brikardii ปีที่แล้ว

      Çoğu model hediye ediyor. Fiyatları kaliteli ve 11kw için 10-15bin 100bin baya ticari DC fiyatı olmuş çok sallama. Müstakil eve gerek yok açık kapalı otoparkı olan bir binada okumak yeterli ki sokakta şarj edende yok değil. Umumi şarşlarla evet ev ekonomisi yok ama hibritlerle denk geliyor öyle benzinli dizel falan değil elektrik masrafı.

  • @jw1689
    @jw1689 ปีที่แล้ว +9

    Bu soruya elektrikli araba kullanmayanlar ne de çok yorum yapmış. Sakin olun Hyundai Kona elektrikli kullanıcısından dinleyin
    1) Zaten elektrikli arabaların mantığı evde/sitede/dükkanda yavaş yavaş şarj etmek
    2) Şarj istasyonu sayısı çoook artacak benzin istasyonlarındaki pompaların 10 katına bile ulaşabilir aslında herkesin evi dükkanı bir benzinlik gibi zaten
    3) Hızlı şarj sadece şehirlerarası yol yaparken gerekiyor. Zaten biz de evden işe işten eve yaşıyoruz. Şehirlerarası tırlar için bile hızlı şarj istasyonları geliyor
    4) Menzil rekabet arttıkça batarya teknolojisine yapılan yatırımlarla artacak. 20 yıl önce Iphone4 vardı şimdi Iphone13proMax daha yeni başlıyoruz sakin...
    5) Evet çok basarsan menzil düşer ancak İstanbulda saatlerce trafikte beklerken de 1 lira yakmıyor bu arabalar
    Avantajlarından da bahsedelim
    1) Arabada motor sesi yok ve titremiyor huzurlu hissediyorsun
    2) Bakım maliyeti yok. Yağ balata motor kulağı yok şanzıman kutusu yok buji bunlar yok sorun çıkaracak da az parça var. Fren balataları değişmiyor. Hele bir TOGG ve Tesla gelsin binin sonra karar verirsiniz binmeden yorum yapmayın.
    3) Elektrikli arabalar çevreci egzoz dumanıyla çevreyi kirletmiyor evinden güneş enerjisi ile şarj eden akıllı insanlar var benzin parası vermiyorlar. Siz de anca kötülüyorsunuz
    4) Araba spor arabadan farksız kalkışlar atik

    • @By.YesilbaG
      @By.YesilbaG  ปีที่แล้ว +2

      Benim bu videodan bazıları Elektrikli araçlar kötü sonucuna ulaşmış ancak öyle değil durum. Birde artılarını anlatan video yapacam sanırım bi kaç güne ki karşılaştırılabilsin. Bide sen şanslısın hocam. Menzilin yüksek. Ama yeni gelen araçlar da genel ortalama 300 400 km.
      Şehir içinde evet sıkıntı yok ama uzun yola çıkılacak gibi değiller
      Yani bir anlamda uzun yol için başka bir araç zorunluluğu doğabiliyor elektrikli araç sahiplerine.

    • @behramyasar3752
      @behramyasar3752 ปีที่แล้ว +2

      Katılıyorum ,yalnız 500 km.menzilli bir ellektriklinin sehirlerarasında da yeterli olacağını düşünüyorum,şayet şarj istasyon sayıları yeterince artarsa.
      Ayrıca bugünkü teknolojiyle bile,30 dk.da,bataryanın yarıdan fazlasını doldurabilirsiniz hızlı şarj istasyonlarında ,bu da 500 km.menzil kapasiteli bir bataryanın,en az ;250-300 km.size menzil vermesi anlamına gelir ki,kabul edilebilir bir süre ve menzildir.

    • @seyhandemir7867
      @seyhandemir7867 ปีที่แล้ว

      Varsa yoksa hundai övme derdindesin sana kalsa Mercedes bile hundainin yanında çöp.

    • @turkanbirlik688
      @turkanbirlik688 ปีที่แล้ว

      Ben her gün otobandan gidiş geliş 100km yapıyorum işimi görür mü..120-130km ile gidiyorum

    • @behramyasar3752
      @behramyasar3752 ปีที่แล้ว

      @@turkanbirlik688 kışın çok soğuk havalarda,iki güne bir şarj yapman gerekir,yazın da 3 güne 1,çünkü soğuk ve hız ,bataryayı adeda içer.(360 km.menzilli,e-c4 x için yazdım)citroenin sitesinde ,e-c4x olan kısmında hesaplama cetveli var,oradan hız,sıcaklık girerek siz de hesaplaya bilirsiniz.

  • @KmL1919
    @KmL1919 ปีที่แล้ว +14

    11. Neden de benden olsun. Kapitalist bir dünya piyasasında hiç kimseye öyle çok ekonomik seyahat imkanını yedirmezler. Bildiğiniz içme suyuyla dahi çalışsa, bu sefer de suya katılacak bir kontrol maddesi ütetip, herkesin bu maddeyi depoya katmasını mecburi kılarlar. Katmadınız mı? Cezasına katlanırsınız. Bilmem anlatabildim mi.

  • @erolz3050
    @erolz3050 ปีที่แล้ว +2

    Menzil işi cizulmeden alınmaz.ayrica DC şarj etmek benzinden sadece yarı fiyatına bile gelmiyor.benzinli 1 milyon olan araç elektrikli 1300 TL.yilda 20 -25bin km yol
    yapıyorsan 300 bin neden fazla vereyim.? Yılda 30bin TL tasarruf edeceğim diye.

  • @cryptex4423
    @cryptex4423 6 หลายเดือนก่อน +4

    Akaryakıtın çevreye zararı vs hikaye. Pil üretirken çıkardığınız madenden tutun üretim sürecinde oluşan emisyona, elektriği üretirken çevreye verdiğiniz zarara kadar her türlü akaryakıt daha çevreci durumda.

    • @cemalsoydemir5691
      @cemalsoydemir5691 วันที่ผ่านมา

      Buna inaniyor olamassin akaryakitlı araclarda uretiliyor ve uretim sureci daha zehirli

  • @talipmalkoc988
    @talipmalkoc988 10 หลายเดือนก่อน +3

    Eski pillerin nerede nasil cevreye zarar verecegi biliniyormu

  • @senolbaloglu8479
    @senolbaloglu8479 ปีที่แล้ว +2

    Ayrıca LİYUM PİL kaza durumlarında yanma riski ve normal bir itfaiyenin söndürmekte çok zorlanması saatlerce kaza mahalli yangın yeri bizim ülkemizdede hiç küçümsenmeyecek riskler dolu yani bzim insanlarımız önce hız sınırlarına sonrada kurallara riayet etmeyi öğrenmeden ülkemiz için şimdilik çok erken. Eğtim şart.....................

    • @Beyinlocked
      @Beyinlocked 9 หลายเดือนก่อน

      3 ila 5 ayri bms kart devresi var ve bunlar normal bms karti gibi değil son derece gelişmiş ve akıllı bms kartları ve ayrıca invertor ve ayrıca converter DC AC AC DC DC DC converter ve unt gibi ek koruma özelliği var nereye patlıyor LTO ve lifepo4 piller lifepo4 pil kullanın bakalım patlıyor mu LTO piller pahalı hiç patlamayan 82 84 yıl dolum süresi var hadi onlar pahali lifepo4 pil uygun bir pakettir ayrıca komple lityum pil olsa ki bile 3 adet özel bms karti hatta sogutucu bile var pillerde merak etmeyin sadece araştırın

  • @hedefeKrK
    @hedefeKrK ปีที่แล้ว +1

    Elektrikli aracınız için başında beklemenize gerek yok. Yağmur, kar gibi dış etmenlerden etkilenmediği gibi kilidi (kart, cep telefonu ya da fiziki kilit ile) açılmadan prizi normal şartlarda asla çıkartamıyorsunuz. Zorla çıkarılır mı? Evet çıkarılır ama bu araçların jantlarının ya da 'kupon araç' olarak tabir edilen araçların farlarının çalınması gibi bir şey. Elektrikli araç alacak iseniz, maliyet hesabını ev tipi şarj aleti ile yapmanız gerekir ki, bahsettiğiniz 100 bin liranın 1/4ü ücretlere geliyor. Elektrikli araçların yeni teknoloji olduğunu, çıkaracağı masrafların bilinmediğini söylemişsiniz. Bu kıyaslamayı amazonun yağmur ormanlarında yer alan ağaçlar yaptı ise doğrudur. Onların yaşlarına göre evet yeni teknolojiler. Prototip değil, sınırlı üretim değil, seri üretim de değil, büyük sayıda seri üretim olarak elektrikli arabaların piyasaya sürülmesi 27 sene önce başlamıştır. Ek bilgi: BMW tarafından geliştirilen 3 silindirli dizel motor, piyasaya sürülmeden tam 10 sene önce üretilmiş olup, alınan özel izinler ile milyonlarca kilometrelik test sürüşleri ve zorlu denemelerden sonra piyasaya sürülmüştür. Sadece elektrik motoru ile ilerleyebilen Pirius modelinin 1997 yılında piyasaya sürüldüğü, bu araçların (günümüzde eski teknoloji olarak isimlendirilen) elektrik motorlarının ve akülerinin durumları ile ilgili makaleleri ve incelemeleri okursanız, söz konusu 'belirsizlik' hakkında bilgi sahibi olursunuz.

  • @burakkoc734
    @burakkoc734 ปีที่แล้ว +10

    Şu an Avrupada mercedes gibi firmalar hidrojen yakıtlı araçlar üzerinde çalışıyor abi senden bu konuda bir video bekliyoruz hatta Ford otosan hidrojen yakıtlı ilk motorunu üretti bence togg elektrikli yerine hidrojenli motorlara ağırlık vermeli elektrikli araçlar piyasasa sanıldığı kadar tutmayacak alan pişman olacak

    • @Muzaffer33_33
      @Muzaffer33_33 ปีที่แล้ว +1

      İşte en doğrusu bu. Elektrikli oto.lardaki EMR (radyasyon) den hiç bahseden yok. Sosyal medyadan, Almanya' da yaşayan bi gurbetçi, bu otolar ile çalıştığını ve o dönem çok ciddi rahatsızlıklar yaşadığını ve işten ayrılınca sağlığının normale döndüğünü anlatmıştı.

  • @yunusyldrm205
    @yunusyldrm205 ปีที่แล้ว +4

    Birde uzun yolda giderken şarj biterse ne olacağı. Çekici ile istasyona gidilecek şarj edilecek

    • @cryptex4423
      @cryptex4423 6 หลายเดือนก่อน +1

      Çekicinin de şarjı biterse?

  • @kenanalkan6517
    @kenanalkan6517 ปีที่แล้ว +11

    Elektrikli araçları hep yakıt ekonomi bakımından kıyaslıyoruz ancak avrupa bunu aştı ve adamların amaçları ekonomik sürüşden ziyade karbon emisyonları sebebi ile elektrikli araçlara yöneliyorlar çünkü euro 6 euro 7 normlarında araçlar üzerinde çok maliyetli parçalar (dpf-adblue vs ) gibi sistemler kullanmak zorunda kalıyorlar ve buda aracın üretim ve operasyon(kullanım) maliyetlerini arttırıyor. gelelim ülkemize fosil yakıt fakiri yenilenebilir enerji cenneti ülkemizde biz elektrikli araçlar için aslında geç bile kaldık elektrikli araçlar aynı zamanda birer enerji deposu olarak düşünülebilir. Rüzgardan güneşten ürettiğimiz enerji ile elektrikli araçları çok daha uygun ve karbon emisyonu daha az bir şekilde kullanabiliriz ayrıca elektrikli araçlar sayesinde araçlarda depolanan enerjiyi ihtiyaç halinde ev şebekemizdede kullanabiliriz. Çekilen videoya saygı duyuyorum ancak katılmadığımıda belirtmek isterim. Madde bir evden şarj etmek istediğinizde bir sitede veya müstakil yaşıyorsanız zaten bir sıkıntı çekmeyeceksiniz şehir içinde apartmanlarda yaşıyorsanızda evinize veya işyerinize yakın açık veya kapalı otoparklara hatta işlek cadde ve meydanlarda kompak şarj istasyonları kurmak öyle 100 binleri bulmuyor 15-20 bin liraya 22 kw ac istasyonlar var ve bunlar çok hızlı bir şekilde yaygınlaşacak ve illa evimde şarj etmeliyim diye bir düşünceniz olmayacak gittiğiniz avm de kafece restoranda ve bir çok yerde bu şarj istasyonlarına kolayca erişebileceksiniz. Madde 2; ev prizi ile şarj evet yavaş ancak her gün bataryanızı sıfırlayıp mı eve geleceksiniz ortalama bir elektrikli araç 15-17 kwh saat enerji ile 100 km gidebilir yani evde basit bir 16 amperlik prizden 4-5 saat şarj ettiğinizde yaklaşık 100 km menziliniz olur ki dünya ortalaması günlük araç kullanımı 46 km imiş. Madde 3; hızlı şarj istasyonlarında ortalama 25-30 dakika sürüyor evet ama bu süre zaten güvenli bir sürüş için vermeniz gereken bir mola süresi kadar bir kahve bir sigara molası . Madde 4; bu şarj sırası bekleme olayının olacağını düşünmüyorum sizinde belirttiğiniz gibi hızlı şarj istasyonları elektikli araçların artmasından daha yüksek bir ivme ile artacak. Madde 5; bu yüksek enerji maliyetlerinin şarj sağlayıcı firmaların artması ile oluşacak rekabet ortamı ve yenilenebilir enerji kullanımı ile düşeceğine inanıyorum. Madde 6; yılda ne kadar fazla uzun yol yapıyorsunuz bunun cevabı her hafta ise o zamanda gideceğiniz güzergahta şarj imkanı durumunuz bu tamamen göreceli bir kavram . Madde 7; ekonomik sürüş için bütün araçlar için gerekli olan hız limitleri çerçevesinde gitmek. Madde 8 ; bu madde hızlı şarj istasyonlarının sayısının artması ile önem teşgil etmeyecektir.. madde 9; buda tamamiyle tercih meselesi. Madde 10; elektrikli araçlar belki yeni ancak kullandıkları elektrikli motor ve batarya sistemleri yıllardan beri kullanılan ve sürekli geliştirilen ve iyileştirilen teknolojiler bu uzunca yorumu sabırla sonuna kadar okuyan herkese çok teşekkür ederim.

    • @muhteremsahin6391
      @muhteremsahin6391 ปีที่แล้ว

      Elektrikli araçların emisyonunun olmadığını kim söyledi? Piller kimin tarlasında yetişiyor? Ucuz maliyetli pahalı araç satma yolu, başka bir şey değil.

    • @kenanalkan6517
      @kenanalkan6517 ปีที่แล้ว

      @@muhteremsahin6391 fosil yakıtlı araçların yakıtları motor yağları tarladaki günebakanın yağından mı yapılıyor ? İnanın elektrikli aracın bataryasının üretimi sizin sanayide bir kaç kez yaptığınız yağ değişimi kadar çevreyi kirletmiyor

    • @muhteremsahin6391
      @muhteremsahin6391 ปีที่แล้ว

      @@kenanalkan6517 Atik yağlar hangi çevreyi nasıl kirletiyor açıklarsanız bizde öğreniriz

    • @kenanalkan6517
      @kenanalkan6517 ปีที่แล้ว

      @@muhteremsahin6391 kışın herhangi bir ildeki küçük sanayi bölgelerine gidersen atık yağların çevreyi nasıl kirlettiğine canlı şahit olabilirsin

    • @Enes-mu9xs
      @Enes-mu9xs ปีที่แล้ว

      Peki lityum temelli aküler yerine jel akü veya alternatif daha ucuz aküler kullanilabilirmi

  • @abdulkadiruryan1618
    @abdulkadiruryan1618 ปีที่แล้ว +7

    Dizel araç candır

    • @FurkanKarta
      @FurkanKarta ปีที่แล้ว +1

      Dizel Aracın Bozuldumu Benzinli Araca Göre Daha Masraflı Oni Söyliyim

    • @yasarcataltepe9546
      @yasarcataltepe9546 ปีที่แล้ว +2

      @@FurkanKarta dizel aracın yağına suyuna dikkat eder isen, antifiriz kullanır isen, triger kayışını, termostadını, şanzuman yağını vaktinde değiştirir isen hiçbirşey olmaz.
      Milyonlarca km binersin.

  • @reactiontrader
    @reactiontrader 4 หลายเดือนก่อน

    Eskişehirde yaşıyorum Hayatımın ℅90 ı günde max 30-40 km ile geçiyor ℅9 u tatil desen heryer max 400-500 km uzaklıkta... Elektrikli araçla bir karadeniz ve doğu turu yapmakta tereddüt yaşarım.. Onları da yaptım zaten benim hayatımın ankaranın doğusu ile işim olmadığı için elektrikli bana mantıklı geliyor..işi gereği sürekli yollarda olmak zorunda olanlar için mantıksız tabi.. mtv düşmesi gerekiyor yılda 1 maaş mtv çok

  • @zekialpaycataloglu2243
    @zekialpaycataloglu2243 ปีที่แล้ว +6

    Güneş Enerjili olanlar çıkmaya başladı bu daha mantıklı olacak biraz daha beklemek daha iyi olacak acele etmemek lazım

    • @user-lc6dy9kz7o
      @user-lc6dy9kz7o 3 หลายเดือนก่อน +1

      Yaşım 68 nekadar daha ekliyeyim fikrin varmı

  • @serhatmirkelam
    @serhatmirkelam ปีที่แล้ว +1

    2 aracım var ıkısıde turbolu , biri benzın turbo dıgerı dızel turbo. Elektırıklı araca 5 kurus para baglamam, rezil olumaya birebir bir sey elektırıklı arac.

  • @gottik75
    @gottik75 8 หลายเดือนก่อน

    Tüm video şarj süresi ile ilgili olmuş. Müstakil evi ya da garajı olan için harika bir ulaşım yöntemi.

  • @CNG75
    @CNG75 8 หลายเดือนก่อน

    Elektrikli araç sahibi olmadan gereksiz yorumlar yapmışsınız. Evde şarj istasyonu 25 bin tl 4 saatte %20 den %80 e ulaşır maliyet Gece şarjı ile km başına 25 kuruş. Her yerde şarj istasyonu var hic bu konu bana dert olmadı. Hızlı şarj en boş bataryada %80 e 45 dk da çıkar. Hızlı şarj ile otobanda 100 km de 135 tl yakıyor. Bir elektrikli araç kullanıcısı olarak söylüyorum bundan sonra Rabbim nasip ederse hep elektrikli kullanırım. Teknoloji burda uzun yol çile falan değil 200 km de bir zaten ihtiyaç molası verirsin o da yeterli menzil yapar. İnsanları yanlış yönlendirmeyin

  • @alikacir519
    @alikacir519 ปีที่แล้ว +2

    Selamlar,
    Akaryakıt fiyatlarına bakınca. Elektrikli araçların tercih edilmesi elzem gözüküyor.
    Ayrıca Dizel ve benzinli araçların bakım masrafları da elektrikli araçlara göre çok daha fazla.
    Trafik de cabası yoğun trafikte elektrikli araçların tercih edilmesinin en önemli etkenlerden bir tanesi.
    Kısacası dizel ve benzinli araçlara güle güle diyorum.
    Size katılmıyorum.

  • @karax8989
    @karax8989 ปีที่แล้ว +4

    Elektirikli araçlar makul gibi görünse de aşılması gereken çok fazla sorun var. İnovasyon şart. Dizel ve benzinli araçlardan kurtulmak isteniyorsa batarya teknolojisine sağlam yatırımlar yapılmalı. Sadece yerli milli propangandası uzun vadede yeterli olmaz.

  • @barscankaya8554
    @barscankaya8554 2 หลายเดือนก่อน

    Elektrikli arabalar hep batarya tartışma konusu. Acaba elektrikli motor hepsinde aynı mıdır. Farklar nelerdir. Bilgi rica ediyorum 😊

  • @motonofear855
    @motonofear855 ปีที่แล้ว +1

    Ben zaten soğuk bakıyordum, şimdi buz gibiyim. Şarj istasyonu ve batarya sorunu büyük sıkıntı.

  • @mustafabor215
    @mustafabor215 3 หลายเดือนก่อน

    Kardeşim buradan 11. İnci maddeyide ben ilave yapım. Elektrikli araçlarin kW oranı ve 4×4 oranına göre MTV vergisinin çok pahalı olması. Örn: toog arabasının 4×4 modelinin yıllık MTV si 40.000₺ hatırlatım.👍

  • @yenilikciyiz
    @yenilikciyiz ปีที่แล้ว +6

    bu anlattıklarının tamamını göz önünde bulundurarak yine tercihim elektrikli araç olacaktır. her zaman için ilk doğumlar sancılı olur.

    • @muhteremsahin6391
      @muhteremsahin6391 ปีที่แล้ว

      İlk dogummu kaldı? 2007 beri uretiliyor.

    • @Beyinlocked
      @Beyinlocked 9 หลายเดือนก่อน

      Benzinli ve LPG mazotlu araçların biteceği için millete korku sardı bırakın sarj meselesini kedini şarj eden araçlar çıkınca göreceğim ve bu proje zaten var doğru yoldasınız elektirikli araca devam güle güle kullanin

  • @hakkadavet6019
    @hakkadavet6019 2 หลายเดือนก่อน

    Elektrikli arabalar için henüz erken batarya teknolojini istenilen seviyede değil ayrıca şarj etmek en zor kısmı vakit kaybı ve çileden başka birşey değil fosil yakıtlı aracı 5 dakikada fullemek varken kim elektrli arabayla kim uğraşır..

  • @turkiyevatan2485
    @turkiyevatan2485 ปีที่แล้ว

    Elektrik araba iyi birşey ama ileri doğru şarj 25 dakika yerine 10 dakikaya düşürürse + bataryalar uygun satilirsa sorun yasamassa çok güzel olur ama ilerleme olmasaa çok zor ama teknoloji ilerliyor benim tercihim elektrik hibrit ... Yada benzinli sizin dediğiniz gibi 1000 km yaptığında 3 kere şarj edecek ve daha çok mola.yapacak elektrik.arabayi alanları trafikde.gorecegiz inşallah yanilirim...

  • @conangaming286
    @conangaming286 ปีที่แล้ว +9

    Özellikle trafikte yazın klima kışın ısıtma çalıştırdığımızda bu piller çabuk bitmez mi? Piller bu şekilde hızlı ömrünü tamamlamış olmuyor mu? Pil bitince arabayı at zaten. Ne anladık bu işten değil mi?

    • @hasandede4773
      @hasandede4773 ปีที่แล้ว +1

      By yeşilbağ en önemli sorunu kaçırmış.

    • @behramyasar3752
      @behramyasar3752 ปีที่แล้ว +1

      Isı pompalı araç alınması gerekiyor.

    • @brikardii
      @brikardii ปีที่แล้ว +1

      Evet menzil düşer ama wltp test menzilleri buna göre yapılıyor gerçek kullanıma uygun menzilleri zaten bilerek alabilirsiniz. Hayır pil ömrü bununla değil kullanımla alakalı pilleri %10-%90 arası kullanmak tam bitirmeme gibi püf noktaları var bir gün gerçekten ilgilenir araştırırsanız çok detaylı bilgiler mevcut. Piller bitince arabayı at biraz geyik olarak yazdınız sanırım 🙂

  • @atillasoft
    @atillasoft 5 หลายเดือนก่อน

    Elektrikli araçlar şuan geliştirme aşamada senin bu saydıkların pekte bir önemi yok hız sınırı diyelim 150 180 hız limitleri normal içten yanmalı araçlar bile belirli ısınmaya çıkınca hararet yapiyo birde o hız limitlerin üzerine çıkınca bunda içten yanmalı yada Elektrikli fark etmiyo kaza anında pert tabi yüksek hızda kaza yapincada sürücü ve içindekiler sağlam çıkabilirmi o şüpheli ideal 150 ve 180 bile fazla seyir halinde direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yüksek hızda maalesef üzücü olaylarla karşı karşıya kalıyoruz sadece burda batarya konuda haklısınız ilerleyen zamanlarda bununda çaresi bulunur

  • @hakanackgoz8454
    @hakanackgoz8454 ปีที่แล้ว +4

    Kışın yoğun kar yağışına yakalanıp yolda kaldığınızı ve saatlerce ısınmak için kaloriferi çalıştırdığınızı düşünün
    Şarjınız bittiğinde ne yapacaksınız

    • @kenanalkan6517
      @kenanalkan6517 ปีที่แล้ว

      Bu içten yanmalı araçlar içinde geçerli ondada çalıştırıp yakıtınız biter ayrıca özellikle dizel araçlar kışın rölantide ısınıp kaloriferin sıcak üflemesi çok zaman alıyor

    • @hakanackgoz8454
      @hakanackgoz8454 ปีที่แล้ว

      @@kenanalkan6517 içten yanmalı araçlarda en kötü ihtimalle eline bir bidon alıp en yakın istasyondan benzin yada mazot alma şansın var elektrikli aracın bataryasını nasıl doldurabilirsin

    • @brikardii
      @brikardii ปีที่แล้ว

      Yukarıda benzer bir yoruma hesaplamaları kabaca yazdım ilginizi çekerse.

    • @negropolis4042
      @negropolis4042 ปีที่แล้ว +1

      Webosta takarsin

    • @brikardii
      @brikardii ปีที่แล้ว

      Sanırım zoe ile ısıtma sistemi testinde 58 saat gibi bir süreniz oluyordu geçen konusu geçmişti bir yayında. Yani batarya 54kw ve dolu ise 2 gün 10 saat ısınmanız mümkün.

  • @oguzhansimsek1376
    @oguzhansimsek1376 ปีที่แล้ว

    İnsanları yanlış bilgilendirmeyin . Mercedes te 700 km menzil var SKYWELL 650 km menzili var

  • @osiman84
    @osiman84 ปีที่แล้ว +1

    Bence bu videoyu düzenle yada güncelle millet videoyu güncel sanarak ciddiye alabilir 👍🏻

  • @kadirtuna4531
    @kadirtuna4531 ปีที่แล้ว

    video eksik olmuş. vergi düzenlemesi sorununa da değinmek lazım. zira emisyona göre vergi düzenlemesi gerekiyor. bu sayede elektrikli araçların vergi avantajı sunması lazım. çünkü elektrikli otomobiller 2.el satışlarında içten yanmalı otomobillerden daha fazla değer kaybına uğrayacak. dahası değişik hava koşullarında uzun vadede ne gibi problemler çıkacak zamanla göreceğiz. Kaldı ki Türkiye iklimleri sonuna kadar yaşayan bir ülke. rakım farklılıkları, nem rutubet, sorunlu altyapıya sahip yollar, yağmurlarda oluşan su birikintileri çamur deryası elektronik aksamlara nasıl etki edecek ve bunlar zamanla nasıl çözülüp son halini alacak görmek lazım.

  • @kaanakgun5242
    @kaanakgun5242 ปีที่แล้ว +1

    Doğru yarı yarıya düşüyor ama basarsan 6 litre yakan araba basarsan 13 14 litre yakıyor

  • @suleymandemir7089
    @suleymandemir7089 ปีที่แล้ว

    Elektrikli araçlar ilerki dönemde bir yazılım ile tüketim ve kullanım oranlarını tümden değiştirebilir

  • @Generation_y89
    @Generation_y89 ปีที่แล้ว

    Uzun yol problemleri dışında diğer sayılan sebepler boş. Hele hele ev tipi şarj cihazlarının 100 bin demeniz baya yalan. Wallboxlar 20-25 bin civarı. Bazı firmalar bunları arabayla birlikte hediye de edebiliyor. Elektrikli araç için en büyük problem uzun yol. Onda da istasyon sayıları arttıkça problem ortadan kalkacaktır. Son hızın 150kmh olması ise zaten olması gereken durum. 200-250 gidip trafik canavarlığı yapmaya gerek yok.

  • @yahyaeke
    @yahyaeke 2 หลายเดือนก่อน

    Çok net çok temiz bilgiler. Teşekkürler

  • @ismailtulukcu373
    @ismailtulukcu373 ปีที่แล้ว +4

    finlandiyada tesla patlatan adam geldi aklıma

  • @anle.7680
    @anle.7680 ปีที่แล้ว +1

    Abim vestel abb eşarj gibi eve kurulan istasyonlar 15 - 20 bin tl arası. 7kwlık olandan bile eve alsan akşam taksan sabah çıkarırsın. Bataryaları yüzde yüz doldurmanız gerekmez. 350km menzil yeter uzun yolda hızlı sarj varsa 20dk şarjla mola ver sonra 200km daha git yine 20dk şarj et.

    • @muhteremsahin6391
      @muhteremsahin6391 ปีที่แล้ว

      Avrupa'daki Türkiye ye 3 günde Edirneden Giresuna 2 günde 10 gün git gel tatil bitti

    • @anle.7680
      @anle.7680 ปีที่แล้ว

      @@muhteremsahin6391 120kw hızında bir sarj istasyonu 50kw elektrikli aracı 30dk da dolduruyor. Avrupadan gelirken kaç kez yemek tuvalet molası vercen abim ? 😀

    • @anle.7680
      @anle.7680 ปีที่แล้ว

      @@muhteremsahin6391 120kw hızında bir sarj istasyonu 50kw elektrikli aracı 30dk da dolduruyor. Avrupadan gelirken kaç kez yemek tuvalet molası vercen abim ? 😀

    • @muhteremsahin6391
      @muhteremsahin6391 ปีที่แล้ว

      @@anle.7680 Edirne 2000 km,Kapıkule Giresun 1330 km kaç mola olur elektrikli araçlar hesapla bilelim.

    • @anle.7680
      @anle.7680 ปีที่แล้ว

      @@muhteremsahin6391 hayatımda hiç 2bin km araba kullanmadım, benzinli daha iyi olabilir, 1000 için elektrikli olur 2 mola yeter. Yola çıkmadan güzergah belirlemek şart.

  • @kadir2baba830
    @kadir2baba830 ปีที่แล้ว +5

    Araba olursa artar sıfır araba alan adama en az 3 yıl satma yasağı gelmeli 700 binlik sıfır araç 2.el olarak 800-900 bin TL , yasak veremeiyorsa devlet 2.el için kredi yasağı gelsin satamazsalar bu sevdadan vazgeçerler

  • @orhansezgin6224
    @orhansezgin6224 9 หลายเดือนก่อน

    11. Satmak istersek ne kadar hızlı, ve nekadara satabiliriz?
    12. Vergi oranları avantajlı mı?
    13.Hatalı park edilen araç , hareket ettirildiğinde nasıl sorunlar yaşatır?

  • @ademozdemir622
    @ademozdemir622 ปีที่แล้ว

    hangi batarya olursa olsun nekadar hızlı olursa olsun sarjı tam doluma yaklaştimi süre uzar bu yüzden %80 den fln bahsediliyor kapalı otopark ve müstakil ev olayi şart vede trifaze gerekiyor sanayi elektriği 380 volt yani bundan bahsetmemiş ve istasyon 100 150 bini buluyor kurulumu şuanlik elektrikli araç bence 2. araç olarak alinabilir tek araç olarak kesinlikle tercih edilmez kullanimada bağli tabi

    • @brikardii
      @brikardii ปีที่แล้ว

      Valla tek araç olarakta tercih ediliyor. wallbox lar kalite ve markasına göre 8-10 binden başlıyor 30bine çıkıyor ki onda 22kw çoğu araç maksimum 11kw alıyor AC de. Ayrıca 100kw üstü bir ticari şarj istasyonunda yaklaşık 20dk da %20-80 arası doluyor sonrasında yavaşlıyor. Örnek vermem gerekirse %100 şarj 50dk sürdü 120kw istasyon ile. 17dk da %80 oldu son %20 33dk daha sürdü ortalama şarj gücü 58kw düştü.

  • @herseym
    @herseym ปีที่แล้ว

    Yani bu olumsuzlukları anlatırken diğer tarafın olumsuzluklarıyla kıyas ederek de gitmek lazım örneğin belli bir yıl sonra nasıl ki elektrikli araçta batarya sorunu varsa içten yanmalı araçta da yıpranmış reftefiye gerektiren bir motor ve şanzıman sorunu var gibi, tabi hangisi daha külfetli onu araştırmadım.

    • @melekozhan987
      @melekozhan987 8 หลายเดือนก่อน

      Benzin garanti.panik atak oldum ben satalım diyorum eşime yok yazılım vsvs gelecekte düzelecek miş.hep sorun aptal arabalar en iyisi depom dolu keyfim yerinde.bas kontağa git.togg canı isterse çalışıyor nefret ettim yerli diye tutuyor eşim Bursa'dan çıkmak için benim benzinli arabaya biniyor.cok yazılım çok dert.

  • @muhammedihsangunel4492
    @muhammedihsangunel4492 ปีที่แล้ว

    6 ay önce durum böyleyse , 6 ay gibi bir sürede çok mesafe katedilmiş ama bana baya abartılı geldi .
    Bazı sıkıntılar var ama 2 aylık tesla kullanıcısı olarak çok memnunum hatta şuan ki benzin fiyatlarını düşünürsek hızlı şarjla şarj etmek bile çok uyguna geliyor . Batarya konusuna gelirsek teslada şuan batarya aracın yaklaşık 10 da 1 fiyatına denk geliyor bu durum 5 yıl önce yaklaşık yarı yarıyaydı ama her gecen gün teknoloji artmasıyla beraber , çinli firmaların devreye girmesiyle çok daha hızlı bir şekilde düşüyor . Ki şuan bilinen teslada 250 bin km de %5 -10 arasında batarya ömründe azalma görülüyor . 25 bin km yapsa 10 yıl gibi bir süre ve 10 yılda yada 250 bin km de , km ye kadar benzinli araçların yaptıgı masrafları düşünürsek çok daha makul oluyor. Tesla için konuşuyorum yine 2 yılda bir araç bakımı değil sadece bir eksiği var mı diye servise giriyor . Klima filtresi balata , fren yağı vs kontrolü . Klima filtre vs hatta kendiniz değiştirebiliyorsunuz servise bile gerek yok . Velhasıl önyargılar çok ama kısa sürede benzinli araçların tahtına oturacaktır.

    • @fielasta3211
      @fielasta3211 ปีที่แล้ว

      Şu anda Tesla batarya fiyatları, modeline göre 5 veya 3 te 1 oranında bulunmakta(eskiye göre aşağılarda).

  • @KD-zy2on
    @KD-zy2on ปีที่แล้ว +1

    Hiç merak etmeyin. Elektrikli otomobil artık yeşil çevre için tüm dünyada geçerli ve zorunlu hale getirilecek. Karbon salınımı nedeniyle benzinli gibi petrol kullanılan otomobiller dünya çapında kaldırılacaktır. Her yerde elektrik şarj kolaylığı sağlanacak.

  • @Mekamekmakine
    @Mekamekmakine ปีที่แล้ว +2

    1500 km menzil olmadan alınmalı.
    Alınıyorsada evinde şarj sorunun olmayacak. 1 de uzun yol için benzinli bir aracın daha olacak.

  • @enricoram
    @enricoram ปีที่แล้ว

    Bir kaç seneye firmalar fosil yakıtlı araç üretimini bitirdiklerini açıklayacaklar, benzinli ve motorinli araçlara ekstra vergiler gelecek ve ülkeler fosil araçların önce üretimini sonra araçların trafiğe çıkışlarını yasaklamaya yada sınırlandırmaya başlayacak, sıfır araç almak isteyenler sadece elektrikli modellere ulaşabilecek, bu dönüşüm kaçınılmaz, bahsettiğiniz sorunlar çok kısa zaman içinde çözülecek, en az 10 yıl ömürlü ve anlık dolum yapılabilen bataryalar 3 yıl içinde pazarda olacak. Otobanların ise otonombanlara dönüşmesi artık yakındır.

  • @berivancetin1818
    @berivancetin1818 10 หลายเดือนก่อน +1

    Ben doğuda yaşiyorum şarjim bittiği gibi musait yer yoksa müstakil birinin kapisini çalsam rica etsem araci sarj için 50-100 ya da duruma göre daha fazla para da versem ben bu araci heryerde şarj ederim

  • @hamidokuz3264
    @hamidokuz3264 7 หลายเดือนก่อน

    Elektirikli araçla ne işim olur uzun yolda Elektirikli araçlar şehir içi kısa mesafelerde kullanıyorum çok karlı ayrıyeten dizel araç kullanıyorum uzun yola onunla çıkıyorum yani Elektirikli araç yedek olarak kullanıyorum çokta memnunum her yerede genelde Elektirikli aracımla gidiyorum işlerimi hallediyorum zaten Dizel ve benzinli aracı her vatandaşımız ayda veya yılda bir defaya mahsus tatile gider amaçla gider Elektirikli aracımı da evden çok güzel dolum yapıyorum her hangi bir sıkıntı olsa bile yanımda küçük bir Jenaratör bulunduruyorum artı olarak yedek taşınabilir bataryam var k bakma biraz boş konuşmusunuz vatandaşlarımızın moralini lütfen bozmayın

  • @ozerguven5554
    @ozerguven5554 ปีที่แล้ว +1

    Bir de bu videonuzun fosil yakıtlı araçlar versiyonunu yapıp yayınlamalısınız. Böyle bakarsanız 10 değil 100 olumsuzluk yazabilirsiniz. En başta da yakıt fiyatlarının 3 doları aşması gelecek. Pil teknolojisi hızla gelişiyor. Fiyatları düşüyor ve ömürleri arabayı rahatlıkla eskitecek kadar uzadı. LiPO4 piller harika iken ondan da verimlisini yaptılar. Elektrikli araçlar hızla ucuzlayacak. Fosil yakıtlı araçların satılabilirliğini sürdürmek için elektrikli araçlara bir sürü özellik ekleyip fiyatları şişiriyorlar. 25-30 bin dolara satılacak fevkalade kullanışlı elektrikli araçlar üretiliyor. Menziller şimdiden 1000 km. nin üstüne çıktı bile. Elektrikli araçlar güneş panelleri ile kaplanıyor. Çatınızda veya bahçenizde 20 güneş paneli ile hızlı şarj istasyonu kurabilirsiniz. Maliyeti 40 bin TL kadar.

  • @gulumsehobidunyasi5175
    @gulumsehobidunyasi5175 8 หลายเดือนก่อน

    Yeterli teknik destek sıkıntısı bence en büyük problem olacaktır ezberci tamircilerle dolu sanayiler elektrikcilerdede bu oran az değil herkes ne yaptığının tam bilincinde olmadığı için uzun yolda teknik bir arıza durumunda teknik servis sıkıntısı en büyük pişmanlık olabilir

  • @selmankavak5477
    @selmankavak5477 ปีที่แล้ว +14

    Hocam Elinize sağlık. Burada izah ettiğiniz sorunların çoğunu bende kaygı olarak güdüyorum Ancak; Geleceğe dair ümitlerimizi de yitirmek istemiyorum açıkçası. Şöyleki;
    1. Elektrikli hızlı şarj istasyonları ciddi bir sektör haline geldi ki bunun anlamı elektrikli otomobil sayısı arttıkça hızlıca istasyon sayısı da artaıyor çünkü sizin de ddiğiniz gibi çok uçuk rakamlarla şarj ediyorlar böyle kolay ve çok para kazanma hırsı bir çok kimseyi şarj istasyonu açmaya sevk ediyor.
    2. Yakın geleekte İnşaAllah Menziller hızla artacak ki Ben Türkiyede bu batarya konusunda 2022 yılının yaz aylarında konuşan değerli bir Yüksek Mühendis hocamızı dinlemiştim. Yeninesil bataryanın prototipini bitmiştiler, testler başarılı olmuştu. Seri üretim için bir çin firmasıyla ortak Türkiyede batarya fabrikasının kurulması çalışmalarını başlatmışlardı. Burada Can alıcı nokta Yeni nesil bataryalar 1200 km menzil sunacak ve şarj süresi 6 dakikaya kadar düşürmeyi başarmışlardı. Bunu düşündüğümüzde bir çok kaygılarımız yakın gelecekte bitecek demektir. Hayırlısıyla
    3. Sİze tamaen katıldığım husus Hızlı şarj istasyonlarının dakika ile şarj vermeleri ve fiyatı da çok yüksek tutmaları hususudur ki umuyorum gelecekte sayılarının ve firmaların çoğalmasıyla rekabet ortamı oluşur daha rantabıl bir fiyatlandırma ortamı olur.
    4. veee en önemli maddelrden biri ; Bizim birde içinde yaşadığımız bu dünyayı kirletmeden, en azından daha az kirletme adına bile olsa Elektrikli araç tercih etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Neticede yaşanabilir bir ortamı korumanın geleceğimiz olan çocuklarımıza olan borcumuz olduğunu unutmamalıyız.
    Sevgi ve Saygılarımla

    • @behramyasar3752
      @behramyasar3752 ปีที่แล้ว +1

      3.maddede ki,şarj istasyonları dakika ile değil,kwh saat cinsinden ücretlendirme yapıyor artık,düzeltmek istedim

    • @selmankavak5477
      @selmankavak5477 ปีที่แล้ว +1

      Bu biraz daha hakkaniyetli olmuş O zaman, Duymamıştım! Sağolun, Malum her aracın Batarya kapasitesi farklı örneğin 100 Kwa lık bataryaya sahip bir araç 30 dakikada % 10 dan %80'e kadar dolduruyor bunun anlamı yaklaşık 70 Kwa elektrik çekmiş olur diğer bir araç 50 kwa lık bataryaya sahip o da aynı sürede aynı oranda dolduruyor o da aslında 35 kwa kadar elektrik çekmiş olur dakika ile olunca ikisi de aynı bedeli öderdi ama şimdi daha adil oldu. :) Teşekkürler dostum

    • @Pubgsilahtar0
      @Pubgsilahtar0 ปีที่แล้ว

      Saçmalama

    • @behramyasar3752
      @behramyasar3752 ปีที่แล้ว +1

      @@selmankavak5477 Rica ederim,ayrıca;6 dk.da 1200 km.menzil bir devrimdir,içten yanmalıları bitirecek bir devrim,bir devrin sonunu getirir,kesinlikle .

    • @selmankavak5477
      @selmankavak5477 ปีที่แล้ว

      @@behramyasar3752 Aynen Kardeşim ...

  • @aliunlu619
    @aliunlu619 ปีที่แล้ว

    Kanaatime göre elektikli araçlar çıktıkça, şarj istasyonları artacak, arttıkçada maliyeti de düşücektir. Buna birde TOGG eklendiki kısa zamanda istasyonlar ve maliyet sorunları kalkacaktır. Togg alan kurumlar şarj istasyonları kurma zorunluluğu var. Yani resmi kullanımlar sivil hayata etki ve yük olmayacaktır

  • @telvanni35
    @telvanni35 ปีที่แล้ว

    Bu kadar korkmayın ben 1 yıldır kullanıyorum 1000 km vara uzun yolda yapıyorum ve çokta eglenceli. Bir kaç gün Kiralayın Test edin anlayacaksiniz

  • @how-aboutthis
    @how-aboutthis ปีที่แล้ว +1

    Yaygın şarj istasyonu olduğu sürece hiç bir dezavantajı yok. İsveç'te yaşıyorum, bir yıldır Nissan Leaf kullanıyorum. Apartmanda yaşadığım için evde şarj edemiyorum ancak örneğin markete gittiğimde hızlı şarj ünitesine bağlıyorum alışverişim bitene kadar pil çok rahat %80 doluyor. Uzun yola çıktığımda ara verip, bi kahve tuvalet yaparken yine %80 oluyorum. Kısaca şarj alt yapısı yaygınsa hiç bir zorluğu yok. Üstelik araba çevreyi kirletmiyor, motor sesi ve titreşimi yok, gaza dokunduğun an kalkıyor, tek pedal sürüş var, acil durumlar haricinde hiç fren kullanmadan tek pedalla kullanabiliyorum. Arabaya sadece cam yıkama suyu ekliyorum o kadar. Yıllık bakımında servis 30 dk sürüyor çünkü haraket eden parça yok. Sürüş keyfini ve kolaylığını benzinli araçlara kıyaslamak mümkün bile değil. Aracın başında bekleme zorunluluğu falan yok. Şarj aletini takınca her iki uçtan kilitleniyor, yani kimsenin çıkarması mümkün değil. Videoda bahsedilen olumsuzlukların çoğu saçmalık, inanmayın.

    • @hakkozes4937
      @hakkozes4937 ปีที่แล้ว +1

      Bende elektrikli araç taraftarıyım merak ettigim konu bataryalar kaç yıl dayanacak 5 10 yılda mort olursa bide Türkiye gibi enflasyonun uçtuğu bir ülkede yaşıyoruz ve bu durmayacak belli bataryayı alamayız gibi geliyor en büyük sorun bu gibi

    • @how-aboutthis
      @how-aboutthis ปีที่แล้ว

      @@hakkozes4937 Bataryaların 8-10 yıl ömrü var. Ortalama 4-5 yılda bir araba değiştirildiğini varsayarsanız, batarya cortlamadan elden çıkarmış olursunuz zaten.

    • @ishkembechorba641
      @ishkembechorba641 ปีที่แล้ว

      @@hakkozes4937 Bütün araç üreticileri zaten piller için 8 yıl garanti veriyor.. Ayrıca pil performansı düşerse komple pili çöpe atıp yenisini takmıyorsun..Sadece şarj tutmatan pil hücreleri değişiyor.. Videoyu yapan bol keseden sallamış..

  • @as0675
    @as0675 2 หลายเดือนก่อน

    Merhaba hibrit araçlar hakkında olumlu olumsuz yönlerini detaylı anlatırmısınız full hiritleri

    • @By.YesilbaG
      @By.YesilbaG  2 หลายเดือนก่อน

      Bunu bir video olarak yapmak lazım ama burdan sana özetle bir iki şey söyliyim. Hybrid araçlar çok güzel araçlar çünkü menzil dertleri yok. Az yakıt tüketiyorlar ama uzun yolda benzinli araçlarla aynı tüketimleri var. Yani uzun Yolda hybrid neredeyse hiç işe yaramıyor.
      Bazı hybrid lerde motor 1.6 nın üzerinde olduğundan mtv leri oldukça yüksek. Bugün için alınırmı dersen. Elektrikli almaktansa gücün varsa hybrid al derim
      Mesela Tucson benzinli full hybrid alabiliyorsan hemen al. Muhteşem araç

  • @efekaraca395
    @efekaraca395 ปีที่แล้ว +1

    Henry Ford “İnsanlara Ne İstediklerini Sorsaydım Daha Hızlı Giden At Üretirdim”

  • @kayeliack8443
    @kayeliack8443 ปีที่แล้ว

    Açıklamaların bir kısmı maalesef doğru değil. Örneğin istasyonlar yeterli aslında beya hızlı şarj istasyonları dahil en az benzine göre yarı yarıya ucuz. Uzun yol gittiğinizde de uygulamalardan kolaylıkla yerlerini buluyorsunuz. Böylece tam bir çile olmuyor gidiş. Limitleri de zorlamak aracı illa atak kullanmak da gerekmiyor tabii. Araçlar ekonomik ve kullanışlı yani. Bakım ve yakıt maliyeti dramatik düşüyor

  • @muratevrensahin19
    @muratevrensahin19 หลายเดือนก่อน

    Disarida sarj edin hocam sizde lpg yi benzini evden mi dolduruyorsunuz disarida bile sarj etseniz lpgli arabadan az yakiyor
    100 bin mi yuh sana 22 kw vestel cihazi 3 saatte fuller 21000 tl
    Suanda 30 binden fazla var hizli sarj var
    Yarim saat iyi bir sure hic mi mola vermiyorsun yolda hocam
    hocam ya sen yanlis biliyorsun trugo suan 8 tl 15 kw yaksa 1.20 krs yakar benzinli araba suanda 46 lira benzin 4 tl yakar
    Ben keyif le gidiyorum hocam sen lpg li araba ile kac kere duriyorsun

  • @hashoshosaf
    @hashoshosaf 7 หลายเดือนก่อน

    antifirz değişimi,rektefiye masrafları,üst ve orta kapak jonta yakması,krank mili yamulması,gömlek çizilmesi,motor yağı ve şanjuman yağ değişimi ve bakımları,buji ve dağıtım kabloları bakımı, şanzuman bakımı veya değişimi,rolant diş kırılması marş,şarj dinamolarının kömür değişimleri.. neyse neyse daha saymıyayım siz saymaya devam edersin katı yakıtlı motorların sorunlarını.. hihihihi

  • @e-who
    @e-who ปีที่แล้ว

    Nissan e-power çeldi benim aklımı gayet mantıklı tabi onunda pil ömrü ve değişim maliyetleri nedir ayrıca birde motor bakımı var oda maliyet bunları toplayıp bakmak lazım ama mantık güzel

    • @muhteremsahin6391
      @muhteremsahin6391 ปีที่แล้ว

      Aklını celen araca benzin alıyorsun, elektrik mantığı nerede?

  • @coskungulec7739
    @coskungulec7739 9 หลายเดือนก่อน

    10 ay gecmis halaaa eski kafada olan varmi
    Devir cok hizli donuyor anlayin artik
    Elektrikli araclar fiyatlari dusmus ve hizli sarz oluyor

  • @Dewrim11
    @Dewrim11 ปีที่แล้ว +7

    Buna benzer bir video daha paylaşmıştın o zaman da katılmamıştım yine katılmıyorum. 3-4 yıldır elektrikli araç kullanan var. Tek masrafı antifriz, cam suyu ve polen filtresi olmuş. Fren balatası bile değişmemiş. Yani elektrikli araç bugün çıkmadı. Yıllardır kullanan ve deneyimlerini an ve an paylaşan kanallar var takip edebilirsiniz. Olumsuz yorum ya da paylaşım yaptıklarını görmedim. Ev tipi şarj cihazı ortalama 20bin civarı ve bazı markalar bunu araç yanında hediye veriyor. Bahsedilen problemler bence gözardı edilebilir problemler. Abartmaya gerek yok. Tabi isteyen ya da parası çok olan sıvı yakıtlı araçları tercih edebilir. Parasını bakım ve arıza maaliyetlerine verip mümkünse 250km hızla otobanda gidebilir. Dediğim gibi tercih meselesi.
    Togg da ise durum biraz farklı olacak. Kendine has bir uygulama mağazası olacak. Reklam vermek isteyen uygulamalar tarafından araç km yaptıkça yükleme kartına para puan, chip para vs. adına siz ne derseniz deyin kartınıza otomatik yükleme yapacak. Belki de yakıt bile bedavaya gelecek.
    Amerikanın şu an en çok satan araçları elektrikli modeller. Dünya değişime ayak uydurdu keyfini sürüyor. Biz de halâ markaların ellerinde kalan dizel ve benzinli araç stoklarını eritiyoruz. Hatta değerinden fazla fazla paralar ödeyerek...

    • @behramyasar3752
      @behramyasar3752 ปีที่แล้ว

      Sizin gibi düşünüyorum,Togv bu işı uygun ve mantıklı hamlelerle çözer diye düşünüyorum,fiyat unsuru ciddi problem,artı batarya ömrü.

  • @fahriusta3560
    @fahriusta3560 ปีที่แล้ว

    Bilgilendirmeniz için tşkkrler..🙋‍♂️❤

  • @erhansoysal2201
    @erhansoysal2201 ปีที่แล้ว

    Elektrikli araç bir para tuzağıdır çevreci olabilir ama ülkemiz için gerçek bir kazıktır....260 Km için 400 TL benzin harcarken Elektrikli araç için 250 TL şarj ücreti ödeyeceksiniz ve 1.5 saat bekleyeceksiniz...anacak ve ancak zengin işyeri veya çiftlik sahibi Emekli boş zamanı olan insanlar için olabilir....

  • @muratmert631
    @muratmert631 ปีที่แล้ว

    TEŞEKKÜRLER 👍🇹🇷

  • @BARISAKINCI
    @BARISAKINCI ปีที่แล้ว +2

    Üstadım severek takip ediyoruz,emeklerine sağlık...Güzel ve faydalı bilgiler için teşekkür ediyorum...Şu geçişlerdeki ses kulaklıkla çok yüksek ve hazırlıklı olunmadığında birden irkilmeye sebep oluyor :) kısarsak iyi olur.

  • @mustafakukukcu821
    @mustafakukukcu821 ปีที่แล้ว +16

    LPG ilk çıktığında her ilçede yoktu, hatta her ilde bile yoktu. Ama çok hızlı yayıldı lpg.

    • @ahmetharmankaya
      @ahmetharmankaya ปีที่แล้ว

      Ve herkes bokluyordu LPG'yi. Yok güvensiz, yok çekişi düşürür, motoru mahvediyor...

    • @User74736
      @User74736 ปีที่แล้ว +2

      Lpg sistemi cok iyi ve ucuz ondan olabilir mi

    • @z.serraayar2478
      @z.serraayar2478 6 หลายเดือนก่อน

      Yanma ihtimali yuksek oldugundan kapali otoparklara sokmuyorlar.

  • @hasantorpioglu2583
    @hasantorpioglu2583 ปีที่แล้ว

    videoyu izlerken orta yerde karşıma anında iki şebek çıkıyor.sözde reklam.bu reklamlarda tanıtılan ürünlerden alacağım varesa da almıyorum çünkü en heyecanlı yerde karşıma çıkıp tepemi attırıyor

  • @tarkanmercan9918
    @tarkanmercan9918 ปีที่แล้ว +3

    Hocam batarya masrafı bilinmiyor demişsiniz.Oysa son videolarınızda batarya bildiğiniz gibi masraflı olmayacak parça parça değişecek diyorsunuz.. :)

    • @brikardii
      @brikardii ปีที่แล้ว +2

      Rüzgar nerden eserse. 😂

  • @zulfukaya4905
    @zulfukaya4905 ปีที่แล้ว

    Ben bugün 1 milyon TL ye araç alsam ve 8-10 yıl kullandıktan sonra (Belki 8-10 yıldan daha az) pili ölecek. Eeee. Ben ölü pilli bu aracımı kaça satabilicem. Tahminim 400 bin TL civarı. Bu durumda çok zarar edicem. Şu şartlarda elektrikli oto almak hiç mantıklı gelmedi bana...

  • @mertay
    @mertay 5 หลายเดือนก่อน

    Matba makinesi çığırtkanları gibisin be abicim. Biz enayi miyiz aldık. Hatta elektrikli araç alanın aracını satma sebebi genelde daha üst segmente geçme fikridir, bir daha içten yanmalı araca zor döner.. Bu kadar net!

  • @123574596
    @123574596 ปีที่แล้ว +7

    1 - AC Trifaz priz günlük şarj için yeterli. Yazılım uyumlu duvar şarj aletleri de o kadar pahalı değil. Ama bir sorun var. Evde veya iş yerinde sırf bu araç için ayrılmış bir park yerine ihtiyaç var. Açık hava olması sıkıntı değil. Ama sayaca uzak olması maliyeti arttıracaktır. Bir gecelik şarj istisnasız bütün araçların tam depoyla güne başlaması anlamına geliyor. Akaryakıt istasyonu yok, yağ değişimi yok.

    • @123574596
      @123574596 ปีที่แล้ว

      2 - Hızlı şarj istasyonu yalnızca şehirlerarası yolculukta kullanılması gereken pahalı cihazlar. Maliyetli olması sebebiyle az sayıda ve pahalılar. Yalnızca Ankara'nın batısında ihtiyacı karşılayacak kadar noktada var. Yani doğuya yolculuk yapanların birkaç yıl beklemesi gerekiyor. Ayrıca yolculuk sırasında rezervasyon sistemini de kullanmak gerekiyor ki bir süprizle karşılaşılmasın. Şu anda dahi az sayıdaki elektrikli aracın ihtiyacını karşılayacak DC hızlı şarj cihazı mevcut. Avrupa standartı CCS sayesinde işlem çok hızlı ve kolay. Türkiye'de olmayan Tesla araçlarda ve istasyonlarda kartla aracı tanıtmaya bile gerek yok. Kabloyu al araca tak. İşlem bu kadar. Arkanı dönüp kontrol etmeye dahi gerek yok. Yazılım aracı ve sahibini tanıyor, ücreti kredi kartına otomatik gönderiyor. Aracın ekranından işlemin ayrıntıları görüntülenebiliyor.
      Eksileri doğuya yolculuk konforlu değil.
      Ücretler yüksek.
      Sıra bekleme durumunda kalınabilir.
      Aracı tanıtmak ilk kullanımda can sıkıcı bir deneyim.
      Her molada 25 -40 dakika zorunlu bekleme. Tesla için Max 20 dakika (V3)

    • @123574596
      @123574596 ปีที่แล้ว

      3- bir önceki madde ile aynı

    • @123574596
      @123574596 ปีที่แล้ว

      4 - Yine ikinci maddede yazdığım gibi yola çıkarken rota belirlenmeli ve ne zaman ulaşılacağı hesaplanarak önceden rezervasyon yapılmalı. Bu konfor kaçıran bir süreç. Tesla araçlar çok iyi bir yazılımla sürücüye kullanıcı dostu öneriler veriyor ve bir dokunmayra rezervasyon yapabiliyor. Yazılımla her sorunu çözüyor.

    • @123574596
      @123574596 ปีที่แล้ว

      5 - Evet DC hızlı şarj istasyonlarının ücretleri çok yüksek. Yine de LPG den ucuza mal oluyor. (Çeşitli araçların ve istasyon markalarının ücretlerini inceledim.)
      Tüm dünyada pahalı.

    • @123574596
      @123574596 ปีที่แล้ว

      6 - Neredeyse hiçkimse günlük olarak 200 kmyi aşan yolculuk yapmıyor. Yani her gece şarja takılan araç her sabah dolu depoyla güne başlayacaktır. Günün sonunda aynı eve dönen aracın tek sorunu şehirler arası yolculukta olacaktır.

  • @uca062206
    @uca062206 ปีที่แล้ว +2

    Elktrikli araçlar biraz yaygınlaşınca yolda giderken şarj edebileceğimiz özel yollarda olacaktır batarya konusunda ise 100 de 100 ölme diye bir durum yok performans düşüyor yok ben böyle düşük performans istemiyorum derseniz biraz düşük fiyattan elektrik depolama amacıyla kullanılmak üzere satacaksınız biraz fark koyup bataryayı yenileyebileceksiniz.

    • @muhteremsahin6391
      @muhteremsahin6391 ปีที่แล้ว

      Hangi enayi ölü bataryalı araca para verecekte sonra batarya değisimi yapacak?

    • @brikardii
      @brikardii ปีที่แล้ว +1

      Çok uç bilgi vermişsiniz bu videodaki anlatılanlara bakarsak bu bilgilere daha çok yol var. (=

    • @uca062206
      @uca062206 ปีที่แล้ว +1

      @@brikardii pil değişimi şuan için bile yapılıyor. Elektrikli araçlar için kablosuz şarjda yapılıyor sadece yolda giderken şarj olayına biraz daha çalışılması elektrikli araçların yaygınlaşması gerekiyor. Burada uç bilgi yok zaten yapılan şeyler.

    • @brikardii
      @brikardii ปีที่แล้ว +2

      @@uca062206 söylediklerinizin bu tartışma ortamı için çok fazla bilgi olduğunu söylemek istedim. Elektrikli teknolojileri yakından takip ediyorum ve evet söylediklerinizi biliyor ve katılıyorum. Buradaki tartışılanlara, söylenenlere bakınca sizin söylediklerinize gelinceye kadar daha çok yolumuz var maalesef (ülke veya teknoloji olarak değil son kullanıcı bilgilenmesi noktasında). (=

  • @hmds8097
    @hmds8097 ปีที่แล้ว

    elektrikli araçlar gibisi yok bütün ülkeler elektrikli araçlara yöneliyor şarj sıkıntısı fazla sürmeyecek merak etmeyin bir iki sene içinde en az 750 ila 1000km menzile çıkabilecek bataryaları piyasaya sürerler teknoloji sürekli ve hızlı bir şekilde gelişiyor yine aynı şekilde iki seneye kalmaz şarj dolum süresini en fazla 5 dakika indirecek yenilikle çıktığını göreceksiniz onun İçin herkesin elektrikli araçlara özellikle kendi arabamıza sahip çıkmasını istiyorum bu ülkemiz için geleceğimiz için büyük bir fırsat

  • @oguzhandemir4689
    @oguzhandemir4689 ปีที่แล้ว

    Kaçak elektrik kullanmak yaygın hale gelecektir Adam havai hatta kanca atıp aracını şarj edecektir 😂Bizim ülkede çok zor önüne geçmek Ama şehir içinde kullanalar için bence avantajlı Yani uzun yol yapmazsanız uygun

  • @cahitoztufekci8837
    @cahitoztufekci8837 ปีที่แล้ว +4

    Teşekkürler...elektrikli araçların olumsuz yönlerinin videolarını bekliyoruz...

  • @dogandurukan4250
    @dogandurukan4250 ปีที่แล้ว +1

    Safranboludan selamlar. Sana bir sorum olacak. Ankara Antalya arası Afyon üstünden kaç kilometre? Gidiş dönüş otomobil ne yakar bir hesapla. Benim akrabam Elektrikli ioniq 5 ile üç yetişkin bagaj full sence ne kadar yakmıştır? 1601 tl dedi peki bu 1411 km yolu benzin yada dizelle yapsaydı ne tutardı sizce? Başka sorum yok. Haa birde Yuki Amy 100 km yolu 17 tl ile gidiyor desem inanmazsın bana değilmi? Sen akaryakıtla çalışan ve egsozdan zehir saçan araçlarımı destekliyorsun?

    • @reprise6538
      @reprise6538 7 หลายเดือนก่อน

      Elektrikli bir araçta da çok yüksek derecede manyetik rezonansa maruz kalıyorsun. Ya bundan 10 sene sonra kullananlarda kanser vakaları ortaya çıkarsa? O zaman ne olacak?? Bence bu araçlar da sağlıklı değil...Bu durumda sen kanser lobisini mi desteklemiş oluyorsun.!))

  • @bariskoc8196
    @bariskoc8196 ปีที่แล้ว +1

    Biraz ilginç olacak ama gerçekten olabilirmi .Örneğin aracın üstüne port bagaj koyduk ve içine bir jenarator koysak ki bu jeneratör seyir sırasında çalışsa saattde 1 lt yakar.12 saatlik bir Uzun yola çıksak ve aynı anda jenarator çalışacak ve kablo ile araç şarj olacak jenarator üstte çalışacak zaten ülkemizde en büyük sorun yazları memlekete veya tatile gitmeki bugün bir jeneratör 3 kw lik 8000 10000 TL diyelim İstanbuldan çıktık ve fullsarj 500 km ki zaten aynı anda besleme olursa 12 saatlik bir Uzun yolda faydası olrmu

    • @cryptex4423
      @cryptex4423 6 หลายเดือนก่อน

      Jeneratörün ağırlığını ve yaktığı yakıtı elektriğe çevirirken ısıya dönüşen kısmını da hesaba kat.

    • @0741spacejam
      @0741spacejam 5 หลายเดือนก่อน

      Nissan epower

  • @aytacozturk7170
    @aytacozturk7170 ปีที่แล้ว

    İzlediğim en saçma iddalar teknoloji değişiyor ilk etapta sorunlar olabilir ama şu an tercih edilecek en mantıklısı elektrikli araçlar

  • @basaryalcin6153
    @basaryalcin6153 ปีที่แล้ว +7

    Bravo Ahmet Bey Kardeşim.Halkın Anlayacağı Dilden Anlatmışsın.Emeklerin Zayi Olmasın İnşllah

  • @CA-md9ew
    @CA-md9ew 8 หลายเดือนก่อน

    Bence en büyük sorun batarya kullanım ömrü, soğuk havalarda sorun çıkmaya başladı bile😮

  • @cacaladze
    @cacaladze 11 หลายเดือนก่อน

    Söylediklerinin bir kısmı dezavantaj değil. Menzil artarsa, şarj istasyonlarının sayısı artarsa, şarj süresi azaltılırsa (ki bunların hepsi olacak) saydıklarından geriye hiçbir olumsuz özellik kalmıyor.

  • @factorier
    @factorier ปีที่แล้ว

    elektrikli arabanın batarya ağırlığı 400-600 kg arası. bir tarafta 50kg mazot ile 900 km giderken 500 kg lik batarya ile 400 km gidiliyor. elektrikli araba çok saçma. kışın çalıştırılan kalorifer ile bataryanın bittiğine değinilmemiş. kış memleketinde hepten saçma zaten

  • @ekremdal5539
    @ekremdal5539 ปีที่แล้ว

    aracların batarya öldüğünde aracın yarı parasını isteyecekler. neymiş bayiler bile fiyat veremiyormuş, pil fiyatları ucuzlayacakmış. sen bayii e gittiğinde - abi bu piller eski nesil maliyeti 1 milyon yeni nesil pil olsaydı 200 bine olurdu diyecekler. kafayı kaşıyarak çıkacaklar. 2. eli çok düşebilir. biraz daha beklemekte fayda var. ilk etapda benzin yakıt maliyeti çok düşük evet ama pil değiştirirken hepsini toplu alacaklarsa bir anlamı yok.

  • @kasifadam-ismailcelik
    @kasifadam-ismailcelik ปีที่แล้ว +1

    Bir yanlış anlaşılma olacak bilgi verdiniz.Aracın başında bekleme bilgisi.Şarj soketini taktınız zaman kilitleniyor ,çıkaramıyorlar.