Size anlatılan YALANlardan sıkılmadınız mı? Tuzu kurulardan başarı hikayeleri dinlemekten bıkmadınız mı? Bugüne kadar bizlere anlatılmayan tüm gerçekleri kitabımda anlattım. Şimdiden uyarmak zorundayım, gerçekler ilk duyduğunuzda hoşunuza gitmeyebilir ama emin olun toz pembe motivasyon hikayelerinden çok daha iyi gelecekler sizlere. Bu kitap bugüne kadar okuduğunuz hiçbir kitaba benzemiyor bunu size garanti ediyorum, zaten kitabı okumaya başladığınız anda bunu anlayacaksınız. Şimdiden mutsuz okumalar dilerim… Satın almak için: www.amazon.com.tr/Kalk-%C3%87al%C4%B1%C5%9F-Ba%C5%9Far%C4%B1s%C4%B1z-Anlat%C4%B1lmayan-Ger%C3%A7ekler/dp/6256228170/ref=zg_bsnr_g_books_d_sccl_3/260-0779390-6933848?psc=1 www.kitapyurdu.com/kitap/kalk-calis-basarisiz-ol-hayatta-sana-anlatilmayan-gercekler/696850.html?srsltid=AfmBOopA3J2iM4NrRFOVIKLoObiofV-4IcZNIvJ9j2YysbJ5WBOJGros www.dr.com.tr/kitap/kalk-calis-basarisiz-ol-hayatta-sana-anlatilmayan-gercekler/behcet-yalin-ozkara/basvuru/kisisel-gelisim/urunno=0002143927001?srsltid=AfmBOopVq_-pfvCYLlecbo3yVx7_ATVz0O3g2r4FFyGk11R2_ufig6uo Kitapçılardan almak isterseniz de kitabımızın adı: Kalk, Çalış, Başarısız Ol! Not: Kitabın gelirlerini de hiçbir şekilde cebime atmayacağım ve ücretsiz eğitimlerin verildiği bir merkez kurmak için harcayacağız. Ve kitaptan gelen her kuruşun hesabını bugüne kadar olduğu gibi sizlere tek tek vereceğiz.
@@gladiatorrrr Tamamen zevklerime göre bir tercihte bulunacak olsam fizik yazacağım ama maalesef ekonomik şartları da gözetmeliyim. Biyolojiyi sevdiğim için tıpı da değerlendirme içerisine aldım.
rehber öğretmenlerimize ve büyüklerimize sorup sorup cevap alamadığımız birçok şeyi bu videoda anlatmışsınız. çok kıymetli bir video olmuş hocam teşekkür ederiz. ayrıca kahve ortamı arkaplan olarak ormandan daha güzel, o açıdan da güzel bir video olmuş.
Yazılım Mühendisliğini bu sene bitirdim. Hocamız doğru söylüyor. Yazılım Müh. okurken ort. günlük 10 saat bilgisayar başında oturdum. Kendiimi geliştirmeye çalıştım. Sadece kendi ana yazılım alanım ile ilgili 500-600 saat eğitim içeriği tükettim. Tübitak ödül ve hibe aldım. Hackhotonlara katıldım. Yazılım Atölyelerine katıldım. Bootcamplere katıldım. Başarılı bir öğrenciydim. Kendi okulumda fakültede ilk 3 de mezun oldum. Günlerim hep planlıydı. Spor faliyetlerinde katılırım. Bisiklet, boksla uğraşıyordum. Piyasa çok kötü, üni 3'de iş teklifi aldım. Bununla birlikte uzun stajımı burda yaparım diye düşündüm. Ücreti de anlaimıştık. Daha sonra olumsuz cevap döndüler. uzun stajımı o kısa arada bulamdım stajımı yapamdım. Kimsenin umrunda değilsiniz. Sektör daralıyor. Bazı arkadaşlarım asgari ücertin biraz üstü veya 24-25 bin tl ücret veriyorlar. Olduğundan fazla bilgili olmanızzı istiyorlar. Yazılım mühendisliğinden bazı arkadaşlarım 2-3 senedir iş bulamıyor. Otellerde garsonluk yapıyorlar. Diğer bölümleri bilmiyorum ama yazılım sektöründe bilgiden çok netwokr(herjangi bir yerdeki dayı) daha önemli. Bunları niye yazdım. Tercih yapacak arakdaşalra benim penceremdnen bakmalarını istedim. Ona göre tercih yapsınlar. Kader gayrete aşıkmış. Ümitsizliğe yer yok, diyerek bitirelim :) Arkadaşlar soruyorsunuz okuduğun üni ne, birkaç üniversite dışında fark etmiyor okuduğun üni.
@@birs7671 mülakatlarda itü ve odtü olunca onlara biraz daha öncelik veriyorlar. Diğer ünilerde okursan ibgilizcen olsun diğer yeteneklerini çok iyi geliştirmen gerekiyor. itü lü ve odtülü arkadaşlardan daha fazla geliştirmen gerekiyor.
Ortalama yüksek olacağı yerlere bakın atılım Çankaya gibi üni hoclari muh. İçin kaliteli arkadaşlar eğer ilk 20k yaptıysanız yazılım PC vs gibi üni tavsiye ederim .çünkü Allah belası staj için basvuralrda bunlara bakıyorlar ayrıca yüksek lisanı için yurt dışında da öyle
@@birs7671 mülakatlarda üniversite odtü ve itü olunca daha fazla dikkat çekiyor ve önem veriyorlar. bir de birkaç tane özel üniversite var. Eğer yazılım için diyorsan bu üniversiteler önemli, diğer mühendisilkler makine, elektrik-elektronik, mekatronik mühendislikleri için ise çok daha önemli, çünkü bu yukarıdaki üniler dışında çoğu devlet okulunda lab sınıfları yok. Bazı yazılım mühendislikelrinde fakültelerde i3 bilgisayarlr var. bilgisayarlar program açmıyor. 10 sene öncekinin bilgisayarları var. Makine bölümlerinde diğer ünilerdeki bazı arkadaşlarım cnc makinesini öğrenmesi gerkeiyor. ünide cnc makinesi 2-3 tane var.150 tane öğrenci var. o yüzden lab dersleri yapmıyorlar.
@@birs7671 itü ve odtü olunca mülakatlarda biraz daha dikkat çekiyor. bir de birkaç tane özel üni var. onun dılındakiler nerdeyse aynı kefeye koyuyorlar. pc ve yazılım müh. için üni önemlidir. Diğer mühendisikler için üni daha önemlidir.
Dün kızım için Özyeğin Üniversitesini ziyaret ettim. Yorumlarım : 1- Dağ başında 2- Çok pahallı 3- Vakıf adı altında ticari işletme 4- Ülkenin kurtulması için her dört üniversitesinden üçünün kapanması lazım diplomalı işsiz üretiyorlar. ben emekli bir Hukukçuyum inanın tüm Hukuk Fakülteleri kapatılsın ve kırk yıl mezun vermesinler. Ülkede hukukçu ihtiyacı olmaz. şu anda üniversitelerin hukuk bölümünde okuyan 100 bine yakın öğrenci ve 100 ün üzerinde Hukuk Fakültesi var. mezun olan Hukukçular asgari ücret ile iş bulamıyor Büro açsa altı aya batıyor. Lütfen Üniversiteler konusunda bir program yapın halkı uyarın. Üniversite ücretleri 1- Sabancı :1.100.000.-TL; Koç: 1.075.000.-TL Özyeğin : 950.000.-TL dört yıl bu parayı ödeyen öğrenci ne kadar sürede bu tutarı kazınır ?
Ben Özyeğin üniversitesine burslu bir şekilde tercih yaptım okul bana hem harçlık veriyor hemde yurt garantisi ( ücretsiz şekilde) veriyor. Bu durumun ticarethane ile ilgisi nedir ? Sizin kızınız demekki çok çalışmamış ki siz oraya 950.000 lira ödemek istemiyorsunuz çok haklı olarak. Ama oraya para ödemeyip üstüne aylık olarak cep harçlığı verilen insanlar da gidiyor buna da dikkat ederseniz sevinirim
@@muhammetakifguclu2588 üstüne üstlük özyeğin üniversitesi koç sabancı bilkentten sonra en önde gelen vakıf üniversitesi falan türkiyedeki. burslu girmek için sağlam derece yapmak gerekiyor oraya. vakıf adı altında rant işi yapan üniversiteler olduğunu ben de düşünüyorum, çok fazla niteliksiz özel üniversite var çünkü. ama özyeğin asla bunlardan biri değil.
Onun anasını babasını 777 sülalesini Allah'ını kitabını... bunları insan diye dünyaya Konya'nın taaaaaaa..... Ona orada ses çıkarmayanin da ... Her aklıma geldikçe söverim Ve bu olaya şahit olanlar o arkadaş hakkında geriye dönük dava açmadi, o hak edilmeyen maaşın hesabı sorulmadı yaa
Hocam bizim gibi dopamin bağımlısı gençler için çoklu kamera çok iyi olmuş, tek kamerayla videonun sonunu getiremiyoruz yorumlarda ya da tiktokta buluyoruz kendimizi
Sevgili hocam merhaba, Türkiye'de en büyük sorun,, Mesleğe yönlendirme/yatkınlık Testi yapılmaması,,bu Test Orta okul da yapilsa çocuklar içlerindeki cevheri keşfedip başarılı ve faydalı olabilecekleri Meslekleri seçecekler ve sonra pişmanlık duymayacaklardır .. saygılarımla Allah'a emanet olun
Hala ne olacağımı ne yapacağımı bilmiyorum fiziksel acı çekiyorum artık. Göğsüm ağrıyor yeniden antidepresanlara bulaşmak istemiyorum. Eşit ağırlık girsem daha başarılı olacağımı biliyorum ama bir iş istiyorum yurt dışına erasmus dışında çıkabilme olanağı istiyorum. Her şeyden önce bir meslek edindiğimde o meslekte bir şeyler üretmek istiyorum. Ben yaptım demek istiyorum. Mimarlık veya tasarım bölümlerine yöneliyorum. Ama iş yok deniyor üstelik puanları aşırı yüksek. Mühendislik okumak istemiyorum ama ileride mühendisler dışında başka bir grup ülkeden taşınma olanağı bulamıyor. 19 yaşıdayım herkes çok gençsin bulursun bir şeyler çok kafaya takıyorsun diyor. Amaçsızlık beni yiyip bitiyor kafayı yedirtecek noktaya geliyor. Hayal kuramıyorum en çok da bu üzüyor beni. Sınavda kötü yaptım bir daha çalışıcam ama çalışmamın sonucunda istemediğim mesleklerden birini yapacağım diye insan kazanmak bile istemiyor. Demem o ki bu yaşa gelip ne yapacağımı bulamamak çok utanç verici.İleride kendi kiramı ödemek istiyorum tek amacım bu hale geldi.
Ülkemizdeki sınav sistemi sorunlu. Bir kere zaten herkesi aynı sınava sokup birbiri ile gram alakası olmayan alanlara ortak sorularla dağıtma çabası saçmalıktan başka bir şey değil. Bunun üzerine de bu saçma sınav sisteminde istediği alanın bilgisine sahip olmasına rağmen alanıyla ilgili bir sınava girmek yerine bu sınavda türev integral geometri çözemediği için "Siz YKS'de bir yıl boyunca çalışıp 6 matematik neti yapamıyorsanız, sizin için kurtuluş yok." demek ve insanları aşağılamak sizce mantıklı bir hareket mi?
Teşekkürler bilgiendirdiğiniz için hocam. İstediğim bölüme sahip birkaç üniversiteyi listeledim dediğiniz kriterler doğrultusunda. Umuyorum ki rahat okuyabileceğim ve kendimi dolu dolu geliştirebileceğim bir üniversiteye gidebilirim. :)
Bu sınav kişilerin kapasitesini ölçen bir sınav değil İstatistikler en rahat en sosyal en tembel gözükenlerin en başarılı insanlar girişimci insanlar olduğunda gördüm oluyor.
Selena ile giriş çok güzel olmuş 🙂 içerik çok faydalı gençler adına teşekkürler.Ulaşım , konaklama da baya seçiminize etki edebilir o kısımlarıda göz önünde bulundurun mutlaka Umarım herkes istediği üniversiteye gider arkadaşlar ..👍 ayrıca yorumlarda 3. 4. Sene mezuna kalanları okudum bir yerden başlayın derim çağ çok hızlı ilerliyor. Bölüme takılmayıp internetin imkanların iyi olduğu universitelere gidip kendinizi ve networkünüzü geliştirmeye bakın eskisi gibi offline işlerde de çalışma zorunluluğunuz yok bionluk vb freelance online işlerle gibi gelir kazanıp hayata atılın derim.. bitmiyor sonra da yıllarca kpss vs hazırlananları duyup görüyoruz bu yüzden yeni iş modellerine açık olun her zaman.. universitede burs fln alırsanız ya da azda olsa geliriniz olmaya başladımı vizesiz ülkelere gidin görün hafta sonu ara tatil en ucuza kalcak şekilde mutlaka çıkın vizyonunuz açılır hele birde memur aileniz var yesil pasaportunuz varsa 25 yas altı mutlaka yolunu bulun gezin görün dünyayı... cok uzun oldu..
Diş tıp vs gibi alan değilse Adnan Menderes i yazmayın. Paü mühendislikde kaliteliydi fakat eğitim kalitesinde orada da düşüş var hocalar ciddi manada gereksiz uğraştırıyor.
Tıp ve diş için okulun eğitiminde çok bı şey etki edecegini düşünmüyorum öğrenci yaşamı olarak da İzmir, Denizli, Muğla çok yakın ortalama bı ailedeyseniz öğrenciliğiniz guzel geçer. Aydın'ın merkezi 250bin falan nüfusu var
Siz üniversite okumadan olmaz diyorsunuz ama bu ülkenin şuan kaliteli usta açığıda var evde kırık dökük oldumu usta bulunmuyor veya kamuda düz Bi memur olmak için çoğunlukla liseden atanmak daha kolay bence herkes okumamalı zaten
Sevdiğiniz istediğiniz bölümde mücadele ederek hedeflerinize ulaşabilirsiniz. Umutsuzluk hayal kırıklığı olacak ama o yolda daha da mutlu olacaksınız. 😊
Eğitim fakültesi seçecekler iyi hesaplama yapsınlar. Şu anda 1.200.000 öğretmen var MEB de. Bunların 1.000.000 u 2000 sonrası başlayanlardır. Ortalama 25 yaşında göreve başladıklari düşünülürse emekliliklerine 15 yıl var. Basit bir hesaplama ile yılda en fazla 20 bin öğretmen ataması olur artık. En fazla diyorum. Kaldı ki öğrenci sayısı da artmiyor artık aksine azalmaya başlayacak.Kimse kolay kolay emekli olmaz zaten. Arada en iyimser tahminle 30 bin lira maaş farkı var emekli çalışan arasında. Aklınızda kamu varsa sağlık bölümlerini seçin gençler. 2 yilliklarda yaşlı bakım mesela nüfus yaşlanacak bakacak adam lazım bunlara.Hemsirelik yine iyidir. Mühendislikler için bir şey diyemiyorum. Ama teknik bölumlerde atama zaten yok gibi bi şey malumunuz kitler özelleşti.Kamu bundan sonra sağlık ve emniyet haricinde az personel alır. Fen edebiyat,iibf gibi fakülteleri söylemiyorum zaten yıllardır perişan bu bölümler. Akademi düşünenler düsunmesin onun da kaymagi 10 sene önce yendi. Eline kalem alan docent oldu üniversite enflasyonu zamanında. Zaten yeni üniversite falan acılmaz çoğu yalandan mış gibi üniversiteler. Dediğim gibi kamu ve Akademi doldu kusura bakmayın. Ben olsam ne yapardim?? Kamu düşünmesem 4 yıllık makine,inşaat ya da 2 yıllık tesisat,klima,iklimlendirme gibi bölümleri yazardım. El emeği işler gelecekte çok daha ıyi paralar kazandıracakti. Klimacı bir arkadaşım aynı zamanda yetkili servis kendisi 1 aylık kazancı benim 6 aylık kazancımdan fazla. Asansör bakimci var bi tane uzak akraba makinemühendisi. 3 yil içinde evini,arabasını aldı. 10 milyon lira vardır ev+araba fiyatı. Ebeveynleriniz 10-20-30 yıl öncesine takılıp kalmış olabilir siz uyanik olun gençler. Okumak, diploma almak 10-20 bölüm haricinde hiçbir işe yaramiyor. Ilk 100 binde değilsen realist ol gerçek hayata göre planlamanı yap derim.
hocam merhabalar sizi bu video ile keşfettim. önceden instagramda falan görüyordum ama profesör ve bu konularda yardımcı olduğunuzu bilmiyordum. konuşmanız da çok akıcı. teşekkür ederimmm.
"Siz YKS'de bir yıl boyunca çalışıp 6 matematik neti yapamıyorsanız, sizin için kurtuluş yok." Bu cümle, değerli hocamızın dahiyane yorumudur. Helal olsun kendisine; ülkemizdeki okulların seviyesini daha net anlamanız için söylüyorum: Bu sözü söyleyen kişi profesör olabiliyor. Bir de günümüz gençleri çalışmıyor diye bağlamış. Vallahi helal olsun. Halbuki önceki nesil hiç alavere dalavere yapmadan eşek gibi çalıştı sanki! Biz onların yanlış seçimlerinin sonuçlarını yaşamıyoruz. 'Rahat ve fazla bireysel' dediğiniz gençler antidepresanlara bağımlı olmuş durumda. Sittin sene çalışsalar ev alamayacaklarını biliyorlar. Çoğunluğu ekonomik sebeplerden sağlıksız besleniyor. Özellikle bu ülkede gençler rahat falan değil; iğrenç şartlar altında birçoğu çıkış yolunu intiharda görüyor. Hatta senin o 'kurtuluşu yok' dediğin 6 netli çocuklar, her sınav sonucunda intihar ediyor. Kendi ülkesinin gerçeklerinden bir haber olan birinin gitgide eleştirdiklerine dönmesi ne trajik değil mi?
Öğrenci arkadaşlara tavsiyem, Alanya Üniversitesi eski adıyla Alanya Hamdullah Emin Paşa üniversitesi gastronomi, aşçılık, turizm, ve fizyoterapi bölümlerini yazabilirsiniz. Gözüm kapalı tavsiye ediyorum. Öğretmenlere kolaylıkla ulaşabiliyorsunuz. Okuyan arkadaşlarım da çok memnun fakat iletişim tasarımı, çizgi film ve animasyon bölümleri hiç memnun değil, onları tavsiye etmem.
Arkadaşlar Alanya'da iki tane üniversite var. Söylediklerimi dikkatle okuyun. Birincisi devlet üniversitesi, tercih yaparken Alaaddin Keykubat üniversitesi olarak görünür, bu üniversite şehrin daha dışında kalıyor ama kampüsü daha büyük, içinde kafeleri, marketi v.b yerler mevcut ve tabi ki öğrencisi daha çok ve daha yeşil, geniş ve ferah bir ortamı var. Diş hekimliği ve hazırlık fakültesi, ana kampüste değil, Alanyaya ortalama 15 km uzaklıktaki Konaklı diye bir yerde ayrı bir fakültesi var. İkinci üniversite ise şuan okuduğum üniversite özel/vakıf üniversitesi olarak geçiyor. Eski adı Alanya Hamdullah Emin Paşa üniversitesi, şuan ki ismi ise Alanya Üniversitesi olarak geçiyor. Şehir merkezine daha yakın olsa da, sadece tek bir binadan oluşuyor. Bahçesi çok küçük, apartmanların arasında kalmış bir yerde duruyor. Ona göre tercih yaparken dikkatli olmanızı tavsiye ederim.
@@sifirdanmezun Benim okuduğum Alanya üniversitesi Özel/vakıf diye geçiyor. Burada da bilgisayar mühendisliği bölümü var çok yüksek beklentiler içine girmeden gelebilirsin diye düşünüyorum. Anestezi, 2 yıllık bilgisayar programcılığı ise Alanya Keykubat Üniversitesi yani devlet üniversitesinde bulunuyor. Orası hakkında pek bir bilgim yok maalesef, yukarıda ya da aşağıda bir yorum daha yazdım. Onu da okumanı tavsiye ederim
Hocam yapay zeka konusunda en az 25 yılı olduğunu düşünüyorum Türkiye'ye gelmesi 80 yıl sürer bu süreçte herkesin en azından bir birikim vs yapması lazım ki günü geldiğinde işsizlik zamanında bir fırsat yakalayabilsin en azından günü kurtaracak işler yapsa bile zorda kalmaz 80 yıl çok uzun olabilir ama 10 yıl sonra bile olabilir gram kestiremiyorum
@@dogukanatalay2477 evet öyle düşünüyorum. Sen dusunuyor musun? Bir yapay zeka yarın çıkacak a dan Z ye her işi aynı anda alacak? Geliştirilmesi uzun sürecektir çünkü çok fazla konu var ve yapay zeka yeni yeni gelişiyor
@@chiyakuri9390Yapay zeka tabii ki daha çok gelişecektir ancak hayatımızın tamamı ile içine girmesi 25 sene kadar uzun süreceğini düşünmüyorum Max 2032 da artık hayatımızın direkt içerisinde olacağına eminim
@@dogukanatalay2477 25 yıl değil bence daha fazla. bu süreçte elbette yeni yeni meslekler çıkacaktır. bi anda her şey bitecek diye bir şey yok. ama şunu söyleyebilirim ki yazılım her ne kadar mantıklı da olsa bu alana yönelen çok insan var. 10 yıla çok fazla işsizlik olacak. bende bilgisayar okumayı düşünüyordum ama şimdi çok kararsızım. gemi makina okumayı düşünüyorum
Özellikle ilk 10 bin mühendisliği seçmeli. Yapay zeka mühendisliği,robotik ve Otonom mühendisliği, veri analistliği ve mühendisliği, havacılık ve Uzay mühendisliği yaratıcı bilime ihtiyacı var ulkemizin. Yeni caga ancak bu mesleklerle ulaşabiliriz.
Arkadaşlar yorumdakiler heeey! Hocamız bir yıl çalışıp da 6 net matematik yapanlar değil bir yıl boyunca 6 net matematik yapacak kadar çalışamayanlara seslenmiş lütfen doğru şekilde anlayalım. Yani özet olarak çalışacak kıçı olmayanlar boşuna uğraşmayın sınavla mınavla diyor.
@@georgfriedrichbernhardriem7018 ssy tüm sene çalışıp gene 6 net falan yaptim ama diğer derslerden biraz kurtardım mesela geo ve ayt fizik hiç hiç çalışmadım ona rağmen 400k say yaptım evet çok kötü bi sıralama farkı dayım bu sene ilk defa mezuna kalıp halletcegimi inanıyorum sizce
Sayın Hocam, Biyomühendislik alanı ile ilgili bir video yapmanızı tavsiye ederim. Tr de çok fazla bilinmeyen ama yurt dışında geniş bir iş alanına sahip değerli bir multi disipliner alan . Yazılımdan yapay doku çalışmalarına kadar birçok alt başlığı bulunduran bu alan eminim ki öğrenci arkadaşlar için bir fikir oluşturacaktır.
@@muratt7453 Aşağıda ki arkadaşın da belirttiği gibi tek avantajı İzmir'e yakın olması. Son olarak da bölümüm gereği %100 İngilizce olması, onun dışında Oregon kasabasında fırlama çorak, köyvari bir yer. Üniversite değil adeta tımarhane. İlle de yazacaksan dostum %100 İngilizce bölüm yaz. Tabi dil temelin varsa ve yurtdışına çıkma gayen varsa. Yoksa boşuna Manisa'da 4 yıl okursun
hocam dil okuyorum, ama artık üniversiteyi bırakıp babamın mesleği olan bağlama yapımına başlamaya karar verdim, ve keşke daha önceden başlasaymışım diyorum :(
Hocam şimdi ders çalışacağız da, kendimize ne konularda zaman ayırmalıyız. Yani boş vakitlerde neler yapmalıyız bilmiyorum. Bir de üniversitede kendime nasıl bir yol çizeceğimi bilmiyorum. Şimdiden ayarlamazsam her şeyin zor olmasından korkuyorum. Hayatın, Ankara'nın, yalnız yaşamanın ve üniversitenin bana neler sunacağını bilmiyorum. Dahaa doğrusu bu imkânları değerlendiremekten korkuyorum.
benim içime de çok huzursuzluk verdi bu durum ya. lisede neyin ne olduğu belli. ünide neye göre çalışıcaz, dersler zormudur, hocalar gerçektende anlatıldığı gibi siklemiyor mu? yeni gideceğim şehre alışabilir miyim? yeni insanlarla tanışıp düzgün seviyeli arkadaşlıklar edinebilir miyim vesaire vesaire. e bu kadar emek bir de sonuçsuz kalırsa?
@@KurancıLiberteryen işin heyecan verici kısmı bunun belirsiz olmasi bence fırsatları kaçırmamak ve sürekli aktif olarak kendini gelistirmek önemli. Ankara çok güzel bir şehir arkadaş da edineceksin bence mutlu olacaksın . Tabi zorlandığın zamanlar da olacak aileni özleyeceksin felan ama bunlar seni olgunlaştırıp geliştirecek şeyler başarılar dilerim
Herkes matematik çözmüyor. Matematik yapamıyorsam diğer derslerden kendimi geliştireyim diyenler ya da sözelcileri saymamaları çok komik. Sınav anı da bambaşka oluyor ben bu sene ayt matematikte normalde +20 net yaparken sınavda stresten kalem oynatamadım emeklerimin karşılığını da alamadım çoğu öğrenci de alamıyor ztn çıkıp da matematikde 6 net yapamayan da okumasın yaw demek çok genel bir yorum
Aynısını düşünüyorum. Mesela ben dershaneye gidiyordum ama matematik derslerinden hiç verim alamıyordum. Ondan sonra matematik derslerine gitmedim, bunun yerine sözelimi geliştirdim. Pişman da değilim gayet iyi bir puan ve sıralama yaptım
@@georgfriedrichbernhardriem7018 canım kardeşim sos1,2 yi çözdükten sonra kol gibi içinden çıkamadığım ayt soruları zordu ve ben temel yeterlilik sınavından bahsetmiyorum ayt bu sene zordu her öğrenci zorlandı netleri düştü ben Behçet hocanın genellemesine takıldım ztn emekler çöp oldu bir de bazıları çıkıp şunu söyle yapmayan da kendine adam demesin gibi genellemeleri kullanması yanlış
Üniversite Tercihinde Dikkat Edilmesi Gerekenler: - Geleceğin İş Piyasası ve Yapay Zeka: Yapay zeka iş olanaklarını daraltabilir. Ancak disiplinli çalışarak ve internetten faydalanarak bireysel gelişim sağlanabilir. - Üniversitelerin Rolü ve Önemi: Üniversiteler bilgi vermekten çok, işverenlere aday hakkında bilgi sunar. Akranlardan öğrenme ve öğrenci kulüpleri de önemli. - Tercih Sıralaması ve Ortam: Üniversitenin sosyal ortamı ve öğrenci kulüpleri incelenmeli. Sıralamalar hızlı değişebilir. - Sıralamalar ve Akreditasyonlar: Üniversitenin dünya sıralaması ve akreditasyonları değerlendirilmeli. Mezunlar derneği aktif mi bakılmalı. - Şehir Seçimi: Aileden uzakta okumak kişisel gelişim için önemli. Üniversitenin fiziksel ve sosyal ortamı ziyaret edilmeli. Temel Sonuçlar: - Stratejik ve gerçekçi olunmalı. İş piyasası ve yapay zeka trendleri göz önünde bulundurulmalı. - Sosyal ortam ve öğrenci kulüpleri, akademik başarı kadar önemli. - Üniversite sıralamaları ve akreditasyonlar eğitimin kalitesini belirler. - Üniversite tercihi, sosyal ve kişisel gelişim fırsatları için yapılmalı. - Farklı bir şehirde okumak bağımsızlık ve bireysel gelişim sağlar. İyi günler.
hocam tam tersi, yapay zekaya modellerine bakin, tamamen teori odakli ilerliyor. Yani senin ileride eger akademisyen olmayacaksan, yuksek lisans yapman doktora yapman geri tepecek gibi. Ozellikle el isciligi olan isler cok onem kazanacak, zaten su anda herkes okudugu icin el isciligi yapan insanlar azaldi, ileride daha da azalacak. Belki ileride reinforcement learning dedigimiz metotla robotlari egitip usta olmasini saglayabiliriz ama robotlarin dinamikleri ve yapay zeka modelleri hic uygun degil su anda, chatgpt gibi bi ziplama noktasi olmasi lazim o alanda da. Demek istedigim, 2 yillik okuyup usta ve zanaatkar olmak daha mantikli bence
Veteriner Hekimlik tavsiyemdir arkadaşlar. İş alanı çok geniş. Güzel bir şehirde okuyunca daha da verimli bir üniversite hayatı oluyor. Ancak zorluğunu baştan göze almak gerekli.
Merhaba, kızım 68k sayisal. Yazilim muhendislik istemiyor, tip a da puan yetmiyordu, dişçilik düşünüyordu. Sizin yorumunuzu görünce neden olmasın dedim hem hayvan sevgisi de var. Siz veteriner misiniz? Hangi okullari önerirsiniz?ikamet istanbul veya izmir
Arkadaşlar bilgisayar mezunu, yöneylemde yüksek lisans yapmış bir ablanız olarak size tavsiyem Matematik, ekonometri, istatistik gibi bölümlere yönelmeniz. Yazılım öğrenmek için okul okunmayacağını yüksek lisansta öğrendim. Önemli olan arkasındaki istatiksel ve matematiksel mantık. Yazılım , bilgisayar mühendisliği gibi bölümlerde size bunu vermiyor. Bu mantığı kavrayıp ingilizcesi orta düzey olan birinin yazılım yapamaması da imkansız zaten
@@huzurlusesler7284 çok iyi yaparsın, puanın yeterliyse matematik mühendisliği de çok güzel bir seçim olur. Ya da matematik lisansı üzerine de istatistik alanında yüksek lisans yapıp veri bilimi, makine öğrenmesi üzerinden ilerleyebilirsin. Piyasa front-end’çi kaynıyor, geleceğin meslekleri bunlar 😄
Hocam sizi ilk izledigimde, finlandiya hakkinda videonuz vardi ve ben istanbuldaydim😂 Simdi fin vatandasiyim ve çocuklarım dan biri buranin en iyi lisesine girdi cok sukur simdi onun icin 3 yil sonrasi universte hayati nasil olacak gelecek nesilde diye video izliyorum😂 Bilgiler icin teşekkürler 😊
Hemşirelik yazacağına 2 yıllık röntgen, labaratuvar,anestezi teknisyenliği yaz ,hem kolay okur hemde rahat çalışırsın , hemen hemen aynı maaşı alırsın , emekli hemşire ablan olarak tavsiye
Üniversiteyi bırakmış birisi olarak(çok tırt önlisans bir bölümden) aradığınız bölüm tutuyorsa sadece ilk 5 10 ünideyse gidin onun dışında bir anlamı yok üniversiteye gittim gördüm insanlar gelişmiyor hocalar zort üniversite tam hayal kırıklığıydı benim için üniversite okumak değil çevre için gidersiniz bu da iyi üniversitelerde olur meslek düşünmekten çok çevre düşünün
Bende 27 ye gircem 2 yıllık sağlıklar atanamıyor diye lisans deniyorum onu da beceremedim bu kadar kötü geleceğini bilsem sadece tyt çalışır 2 yıllık sağlık yazar sonra lisansa geçerdim 2025 te lisansı erteleyip tyt çalışacak sonraki sene lisans yaş geçti geçtiği kadar 4 yıl lisansı bekleyemem şimdide önceliğim önlisans bölüm oldu @@zayfall6200
Dünya üni sıralamasi iki ayrı liste ile uniar memnuniyet sıralaması ters korele. Sıralama yayınlara ve atiflara göre yapılırken uniar puanlaması kahve muhabbetinde Türk usulü yapılmış adı istatistik olmuş.
1 Biitcoin civarındaki bir yuva yumurtasını iyi bir 4Biitcoin'e çıkarmayı başardı... Bu zorlu, sürekli gelişen finansal ortamda derin uzmanlığı ve geleneksel ticaret zekası paha biçilmez olan Zaynab Usman'a özellikle minnettarım...
Hocam fi tarihinde tercih döneminde saydığınız şeylerin hiçbirine bakmadigimi farkettim. Anlatan yoktu dümdüz random tercih yapmışız. Vay anam... Şimdiki gençler daha şanslı. Ama başka açılardan bakınca çok da şanssız. Nasip işi
İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi Bölümü (2 Yıllık) okuyun gençler, deli gibi açık var piyasada. Bu arada ben bunu 38 yaşında bir yazılımcı olarak söylüyorum. Herkes yazılım okumaya çalışıyor ama hem bu kadar açık yok, hem de yapay zeka bu alandaki arzı 5-10 yıl içinde oldukça düşürecek.
@@emre2069 sadece bu ülkede değil, yabancı dilin varsa her yerde iş bulabilirsin. Şu an insanlar haftalarca klima taktırma sırası bekliyor mesela. Açık her zaman var. Herkes 4 yıllık üniversite macerası peşinde, teknik personel olmak hayata erken başlamanızı sağlar.
Hocam tm308 geldi sıralama Sabancı ve Bilkent işletme arasında çok gidip geliyorum Sabancı daha mantıklı geliyor sizin görüşünüz ne olur profesör gözünden kafamda meslek seçimi tam olmadığından Sabancı daha iyi bir tercih olur gibi
sabancı… okulla beraber gezmiştik ve bizi gezdiren kişi bizzat sabancının öğremcilerindendi. Çok samimi bir şekilde anlattı okulu aynı şekilde biz de hiç çekinmeden sorularımızı sorduk. Cidden kampüs hayatı ve eğitimi ayrı bir seviye… keşke ben de gidebilsem
Sayın Hocam bu zamana kadar izlediğim videolarda birçok öğrenciyi YKS ve DGS tercih konusunda yanlış yönlendiriyorlar. Yanlış yönlendirme sonucunda bir çok öğrenci yanlış ve ataması olmayan ve iş imkanı olmayan bir bölüme gidip 4 yıllık emekleri resmen çöğ oluyor. Araştırmaları sonucunda gerçek doğru bilgilendirmeyi sizin yaptığınıza videolarınızdan gördüm. Öncelikle teşekkür ederim. Öğrencileri lütfen bilgilendirin. Orman Müh., Peyzaj Mimarlığı, Su ürünleri Müh., Ziraat Fakültesinin tüm bölümleri bu bölümlerin ATAMASI OLMADIĞI gibi özel sektörde iş imkanı da yok maalesef. Ben de Ziraat Fakültesi mezunuyum. A101'de çalıştım. BiM 'de çalıştım. Daha doğrusu buraya da zor aldılar. En azından işletme felan bitirseydin dediler. Demek şu ki, b arkadaşların 4 yılları boşa gitmesin çünkü herkes bir beklenti içerisinde kimisi iyi bir işim olsun, kimisi de iyi bir bölüm olsun endişesindeler. Maalesef ki bazı TH-cam kanallarındaki kişiler yanlış yönlendiriyorlar. Hocam sizden ricam öğrencileri bu konuda bilgilendirmeniz. Bu bölümler de Atama da yok, iş imkanı da yok. TH-cam da birisi çıkmış bu bölümlerinin önünün açık olduğunu söyleyerek yanlış bilgi vererek öğrencileri yanlış yönlendirmekte ve 4 yılları boşa gitmektedir. Zamanında birisi bizi doğru yönlendirseydi kesinlikle okumazdım Gider sağlıkla ilgili bir bölüm okurdum. O yüzden sınava tekrar girdim. Hemşirelik yazacağım.
Size anlatılan YALANlardan sıkılmadınız mı? Tuzu kurulardan başarı hikayeleri dinlemekten bıkmadınız mı?
Bugüne kadar bizlere anlatılmayan tüm gerçekleri kitabımda anlattım. Şimdiden uyarmak zorundayım, gerçekler ilk duyduğunuzda hoşunuza gitmeyebilir ama emin olun toz pembe motivasyon hikayelerinden çok daha iyi gelecekler sizlere. Bu kitap bugüne kadar okuduğunuz hiçbir kitaba benzemiyor bunu size garanti ediyorum, zaten kitabı okumaya başladığınız anda bunu anlayacaksınız. Şimdiden mutsuz okumalar dilerim…
Satın almak için:
www.amazon.com.tr/Kalk-%C3%87al%C4%B1%C5%9F-Ba%C5%9Far%C4%B1s%C4%B1z-Anlat%C4%B1lmayan-Ger%C3%A7ekler/dp/6256228170/ref=zg_bsnr_g_books_d_sccl_3/260-0779390-6933848?psc=1
www.kitapyurdu.com/kitap/kalk-calis-basarisiz-ol-hayatta-sana-anlatilmayan-gercekler/696850.html?srsltid=AfmBOopA3J2iM4NrRFOVIKLoObiofV-4IcZNIvJ9j2YysbJ5WBOJGros
www.dr.com.tr/kitap/kalk-calis-basarisiz-ol-hayatta-sana-anlatilmayan-gercekler/behcet-yalin-ozkara/basvuru/kisisel-gelisim/urunno=0002143927001?srsltid=AfmBOopVq_-pfvCYLlecbo3yVx7_ATVz0O3g2r4FFyGk11R2_ufig6uo
Kitapçılardan almak isterseniz de kitabımızın adı: Kalk, Çalış, Başarısız Ol!
Not: Kitabın gelirlerini de hiçbir şekilde cebime atmayacağım ve ücretsiz eğitimlerin verildiği bir merkez kurmak için harcayacağız. Ve kitaptan gelen her kuruşun hesabını bugüne kadar olduğu gibi sizlere tek tek vereceğiz.
Sıralama tam arafta kalacağım bir biçimde geldi. Bundan daha kararsız olduğum bir zaman hatırlamıyorum.
Araçta kalıp tıp yazma
@@gladiatorrrr Tamamen zevklerime göre bir tercihte bulunacak olsam fizik yazacağım ama maalesef ekonomik şartları da gözetmeliyim. Biyolojiyi sevdiğim için tıpı da değerlendirme içerisine aldım.
@@JanB-_- aynı ben odtü fizik yazasım var da bilmiyourm
@@ymerrbmb Ben de :(
@@JanB-_- mühendislik gelmiyor mu odtüde
rehber öğretmenlerimize ve büyüklerimize sorup sorup cevap alamadığımız birçok şeyi bu videoda anlatmışsınız. çok kıymetli bir video olmuş hocam teşekkür ederiz. ayrıca kahve ortamı arkaplan olarak ormandan daha güzel, o açıdan da güzel bir video olmuş.
Yazılım Mühendisliğini bu sene bitirdim. Hocamız doğru söylüyor. Yazılım Müh. okurken ort. günlük 10 saat bilgisayar başında oturdum. Kendiimi geliştirmeye çalıştım. Sadece kendi ana yazılım alanım ile ilgili 500-600 saat eğitim içeriği tükettim. Tübitak ödül ve hibe aldım. Hackhotonlara katıldım. Yazılım Atölyelerine katıldım. Bootcamplere katıldım. Başarılı bir öğrenciydim. Kendi okulumda fakültede ilk 3 de mezun oldum. Günlerim hep planlıydı. Spor faliyetlerinde katılırım. Bisiklet, boksla uğraşıyordum.
Piyasa çok kötü, üni 3'de iş teklifi aldım. Bununla birlikte uzun stajımı burda yaparım diye düşündüm. Ücreti de anlaimıştık. Daha sonra olumsuz cevap döndüler. uzun stajımı o kısa arada bulamdım stajımı yapamdım. Kimsenin umrunda değilsiniz.
Sektör daralıyor. Bazı arkadaşlarım asgari ücertin biraz üstü veya 24-25 bin tl ücret veriyorlar. Olduğundan fazla bilgili olmanızzı istiyorlar.
Yazılım mühendisliğinden bazı arkadaşlarım 2-3 senedir iş bulamıyor. Otellerde garsonluk yapıyorlar.
Diğer bölümleri bilmiyorum ama yazılım sektöründe bilgiden çok netwokr(herjangi bir yerdeki dayı) daha önemli.
Bunları niye yazdım. Tercih yapacak arakdaşalra benim penceremdnen bakmalarını istedim. Ona göre tercih yapsınlar.
Kader gayrete aşıkmış. Ümitsizliğe yer yok, diyerek bitirelim :)
Arkadaşlar soruyorsunuz okuduğun üni ne, birkaç üniversite dışında fark etmiyor okuduğun üni.
Ben de 34 k sıralama yaptım mühendislik istiyorum siz hangi üniversiteden mezun oldunuz ve üniversite mühendislikte ne kadar önemli?
@@birs7671 mülakatlarda itü ve odtü olunca onlara biraz daha öncelik veriyorlar. Diğer ünilerde okursan ibgilizcen olsun diğer yeteneklerini çok iyi geliştirmen gerekiyor. itü lü ve odtülü arkadaşlardan daha fazla geliştirmen gerekiyor.
Ortalama yüksek olacağı yerlere bakın atılım Çankaya gibi üni hoclari muh. İçin kaliteli arkadaşlar eğer ilk 20k yaptıysanız yazılım PC vs gibi üni tavsiye ederim .çünkü Allah belası staj için basvuralrda bunlara bakıyorlar ayrıca yüksek lisanı için yurt dışında da öyle
@@birs7671 mülakatlarda üniversite odtü ve itü olunca daha fazla dikkat çekiyor ve önem veriyorlar. bir de birkaç tane özel üniversite var. Eğer yazılım için diyorsan bu üniversiteler önemli, diğer mühendisilkler makine, elektrik-elektronik, mekatronik mühendislikleri için ise çok daha önemli, çünkü bu yukarıdaki üniler dışında çoğu devlet okulunda lab sınıfları yok. Bazı yazılım mühendislikelrinde fakültelerde i3 bilgisayarlr var. bilgisayarlar program açmıyor. 10 sene öncekinin bilgisayarları var. Makine bölümlerinde diğer ünilerdeki bazı arkadaşlarım cnc makinesini öğrenmesi gerkeiyor. ünide cnc makinesi 2-3 tane var.150 tane öğrenci var. o yüzden lab dersleri yapmıyorlar.
@@birs7671 itü ve odtü olunca mülakatlarda biraz daha dikkat çekiyor. bir de birkaç tane özel üni var. onun dılındakiler nerdeyse aynı kefeye koyuyorlar. pc ve yazılım müh. için üni önemlidir. Diğer mühendisikler için üni daha önemlidir.
Dün kızım için Özyeğin Üniversitesini ziyaret ettim.
Yorumlarım :
1- Dağ başında
2- Çok pahallı
3- Vakıf adı altında ticari işletme
4- Ülkenin kurtulması için her dört üniversitesinden üçünün kapanması lazım diplomalı işsiz üretiyorlar. ben emekli bir Hukukçuyum inanın tüm Hukuk Fakülteleri kapatılsın ve kırk yıl mezun vermesinler. Ülkede hukukçu ihtiyacı olmaz. şu anda üniversitelerin hukuk bölümünde okuyan 100 bine yakın öğrenci ve 100 ün üzerinde Hukuk Fakültesi var. mezun olan Hukukçular asgari ücret ile iş bulamıyor Büro açsa altı aya batıyor. Lütfen Üniversiteler konusunda bir program yapın halkı uyarın. Üniversite ücretleri
1- Sabancı :1.100.000.-TL;
Koç: 1.075.000.-TL
Özyeğin : 950.000.-TL
dört yıl bu parayı ödeyen öğrenci ne kadar sürede bu tutarı kazınır ?
bu parayı ödeyebilen öğrencinin para kazanmak gibi bi derdi yoktur zaten hocam
Dünya bizi kıskanıyor yinede öyle düşün 😂
Ben Özyeğin üniversitesine burslu bir şekilde tercih yaptım okul bana hem harçlık veriyor hemde yurt garantisi ( ücretsiz şekilde) veriyor. Bu durumun ticarethane ile ilgisi nedir ? Sizin kızınız demekki çok çalışmamış ki siz oraya 950.000 lira ödemek istemiyorsunuz çok haklı olarak. Ama oraya para ödemeyip üstüne aylık olarak cep harçlığı verilen insanlar da gidiyor buna da dikkat ederseniz sevinirim
@@muhammetakifguclu2588 üstüne üstlük özyeğin üniversitesi koç sabancı bilkentten sonra en önde gelen vakıf üniversitesi falan türkiyedeki. burslu girmek için sağlam derece yapmak gerekiyor oraya. vakıf adı altında rant işi yapan üniversiteler olduğunu ben de düşünüyorum, çok fazla niteliksiz özel üniversite var çünkü. ama özyeğin asla bunlardan biri değil.
Tebrikler genç yolun açık olsun @@muhammetakifguclu2588
Hocam kahve muhabbetine bambaşka bir boyut kazandırdı 😅
Harbiden aw
çay ucuz :)
@@AkademikLink7,5 tl
@@AkademikLink Çay bile 7,5 TL
@@AkademikLinkHocam hacettepe iletişim bilimleri ya da Ankara üniversitesi gazetecilik hakkında ne düşünüyorsunuz
Babişko asuman candır tek gerçek Babişko asuman ❤❤❤❤❤❤
Onun anasını babasını 777 sülalesini Allah'ını kitabını... bunları insan diye dünyaya Konya'nın taaaaaaa.....
Ona orada ses çıkarmayanin da
...
Her aklıma geldikçe söverim
Ve bu olaya şahit olanlar o arkadaş hakkında geriye dönük dava açmadi, o hak edilmeyen maaşın hesabı sorulmadı yaa
Senin kadar dürüst adam yok abi kralsın , boş umutlara kapılmayı bıraktım sayende. Benim için en iyisi çalışmak , okumak değil.
kac bin yaptın
@@canikbelimde7478 537 bin
Hocam bizim gibi dopamin bağımlısı gençler için çoklu kamera çok iyi olmuş, tek kamerayla videonun sonunu getiremiyoruz yorumlarda ya da tiktokta buluyoruz kendimizi
😅
Sevgili hocam merhaba,
Türkiye'de en büyük sorun,, Mesleğe yönlendirme/yatkınlık Testi yapılmaması,,bu Test Orta okul da yapilsa çocuklar içlerindeki cevheri keşfedip başarılı ve faydalı olabilecekleri Meslekleri seçecekler ve sonra pişmanlık duymayacaklardır .. saygılarımla Allah'a emanet olun
Hala ne olacağımı ne yapacağımı bilmiyorum fiziksel acı çekiyorum artık. Göğsüm ağrıyor yeniden antidepresanlara bulaşmak istemiyorum. Eşit ağırlık girsem daha başarılı olacağımı biliyorum ama bir iş istiyorum yurt dışına erasmus dışında çıkabilme olanağı istiyorum. Her şeyden önce bir meslek edindiğimde o meslekte bir şeyler üretmek istiyorum. Ben yaptım demek istiyorum. Mimarlık veya tasarım bölümlerine yöneliyorum. Ama iş yok deniyor üstelik puanları aşırı yüksek. Mühendislik okumak istemiyorum ama ileride mühendisler dışında başka bir grup ülkeden taşınma olanağı bulamıyor. 19 yaşıdayım herkes çok gençsin bulursun bir şeyler çok kafaya takıyorsun diyor. Amaçsızlık beni yiyip bitiyor kafayı yedirtecek noktaya geliyor. Hayal kuramıyorum en çok da bu üzüyor beni. Sınavda kötü yaptım bir daha çalışıcam ama çalışmamın sonucunda istemediğim mesleklerden birini yapacağım diye insan kazanmak bile istemiyor. Demem o ki bu yaşa gelip ne yapacağımı bulamamak çok utanç verici.İleride kendi kiramı ödemek istiyorum tek amacım bu hale geldi.
Kardeşim ,okadar da yıpratma kendini .Allah senin ve bende olmak üzere diyer tüm okuyan kardeşlerimizin yolunu ,bahtını acık etsin .İnsallah amin
ortamın samimiyetten size odaklanamadım hocam boşverin şimdi üniversiteyi okey atalım ?
İki tur daha dönün
@@AkademikLink hocam sizin h indexiniz niye düşük
Ülkemizdeki sınav sistemi sorunlu. Bir kere zaten herkesi aynı sınava sokup birbiri ile gram alakası olmayan alanlara ortak sorularla dağıtma çabası saçmalıktan başka bir şey değil. Bunun üzerine de bu saçma sınav sisteminde istediği alanın bilgisine sahip olmasına rağmen alanıyla ilgili bir sınava girmek yerine bu sınavda türev integral geometri çözemediği için "Siz YKS'de bir yıl boyunca çalışıp 6 matematik neti yapamıyorsanız, sizin için kurtuluş yok." demek ve insanları aşağılamak sizce mantıklı bir hareket mi?
Son zamanlarda karşıma çıkan en sade ve yararlı video. çabalarınız için size minnettarız hocam iyi ki varsınız.
Mekan sahibi çok beyefendi,saygılarımı sunarım
şunu untmayın iş vereniniz ilk okul mezunu çıkabilir
Hocam eline sağlık teşekkür ederiz.Zorunda olmadığın halde insanlara faydalı olmak için bu tarz videolar çekiyorsun.
Hocam AYT mat tam 6 net yaptım. Demek ki bir halt olmakla olmamak arasında gidiyorum.
@@emirhankaya9254 felaket tellallığı yapmaktan başka birşey yapmıyor. En az Tam 6 olacak ama yoksa açliktan ölersin
bende HAHSHAHAHHSHSHSHHS
of ben de ya
proftan kahve muhabbeti dinleyeceğim aklıma gelmezdi
realist oldugunuz için teşekkurler hocam birinin gerçekleri anlatması gerekıyordu
adamsın
kelebek gibi hafif ama hançer gibi gerçekler bunlar
Teşekkürler bilgiendirdiğiniz için hocam. İstediğim bölüme sahip birkaç üniversiteyi listeledim dediğiniz kriterler doğrultusunda. Umuyorum ki rahat okuyabileceğim ve kendimi dolu dolu geliştirebileceğim bir üniversiteye gidebilirim. :)
Bu sınav kişilerin kapasitesini ölçen bir sınav değil
İstatistikler en rahat en sosyal en tembel gözükenlerin en başarılı insanlar girişimci insanlar olduğunda gördüm oluyor.
Halkın akademisyenisiniz Hocam
Selena ile giriş çok güzel olmuş 🙂 içerik çok faydalı gençler adına teşekkürler.Ulaşım , konaklama da baya seçiminize etki edebilir o kısımlarıda göz önünde bulundurun mutlaka Umarım herkes istediği üniversiteye gider arkadaşlar ..👍 ayrıca yorumlarda 3. 4. Sene mezuna kalanları okudum bir yerden başlayın derim çağ çok hızlı ilerliyor. Bölüme takılmayıp internetin imkanların iyi olduğu universitelere gidip kendinizi ve networkünüzü geliştirmeye bakın eskisi gibi offline işlerde de çalışma zorunluluğunuz yok bionluk vb freelance online işlerle gibi gelir kazanıp hayata atılın derim.. bitmiyor sonra da yıllarca kpss vs hazırlananları duyup görüyoruz bu yüzden yeni iş modellerine açık olun her zaman.. universitede burs fln alırsanız ya da azda olsa geliriniz olmaya başladımı vizesiz ülkelere gidin görün hafta sonu ara tatil en ucuza kalcak şekilde mutlaka çıkın vizyonunuz açılır hele birde memur aileniz var yesil pasaportunuz varsa 25 yas altı mutlaka yolunu bulun gezin görün dünyayı... cok uzun oldu..
Dolu dolu bilgilendirici çok iyi bir video olmuş hocam elinize sağlık
Kral adamsın valla hocam samimiyetin yeter senin gibi hocamız vardi da bizmi okumadik
Keşke 2014te izleyebiliyor olsaydım, hocanın dedikleri altın değerinde kıymetini bilin... :)
Sanayiye iş bulmaya gidiyorum. Herkese başarılar.
Mantıklı
@@AkademikLink bu sistemle bir yere varmak zor hocam. Bu zorluğun yanında birde askeri ücret. Sanayiye giderim 2 katı kadarını kazanırım :)
Lan daga asgari yazmayi bilmiyon @@aliihsanakarsu4426
Beton yetmez
@@aliihsanakarsu4426 askeri değil delikanlı asgari yani en az... sanayi iyidir
Ben de oğlum icin dinledim. Ona da yollayacağım simdi. Teşekkür ederiz hocam❤
Kaç k sıralaması var?
Çay 7,50TL
Çay bizim burda 25 tl
A4 kağıdı Üstünde.
Az once bir kahvenin onunden gectim 3tl😂😂
Biz de 5 tl ag
Diş tıp vs gibi alan değilse Adnan Menderes i yazmayın. Paü mühendislikde kaliteliydi fakat eğitim kalitesinde orada da düşüş var hocalar ciddi manada gereksiz uğraştırıyor.
200kya paü de matematik okunur mu mezun senemdi kalsam mı bilemedim
Tıp için aklımda var adnan menderes senin fikrin ne belli ki bir tecrüben vs. Var
bana 17k geldi tıp istiyorum çok kararsızım hangi sehiri yazıcagım konusunda, aydın yazılır mı sence
Paü pişmanlıktır. Hocanın dediği hiç bir kriteri karşılamayan yönetimiyle akademisiyle rezalet bir okuldur. Tavsiye etmem.
Tıp ve diş için okulun eğitiminde çok bı şey etki edecegini düşünmüyorum öğrenci yaşamı olarak da İzmir, Denizli, Muğla çok yakın ortalama bı ailedeyseniz öğrenciliğiniz guzel geçer. Aydın'ın merkezi 250bin falan nüfusu var
Aydınlatan videonuz için teşekkür ederim hocam ❤🎉
🙏🙏
Siz üniversite okumadan olmaz diyorsunuz ama bu ülkenin şuan kaliteli usta açığıda var evde kırık dökük oldumu usta bulunmuyor veya kamuda düz Bi memur olmak için çoğunlukla liseden atanmak daha kolay bence herkes okumamalı zaten
Hocam şahanesiniz, çok teşekkür ederiz.
tesekkur ederim hocam
Müthiş.
Son videomda bu konudan bahsetmiştim. Profesör hocamla aynı fikirde olmak gurur verici :)
benim profluk boş hocam zaten o yüzden çok mutlu olmayın bence :))
@@AkademikLink estağfirullah, önemli olan diploma değil keza yetenek. Ben sizin konuşmalarınızı severek izliyorum :)
Sevdiğiniz istediğiniz bölümde mücadele ederek hedeflerinize ulaşabilirsiniz. Umutsuzluk hayal kırıklığı olacak ama o yolda daha da mutlu olacaksınız. 😊
🙏🙏🙏
Çok doğru ortalık işinden nefret eden insanlarla dolu
@@demir0618 çevremde de çok var
Eğitim fakültesi seçecekler iyi hesaplama yapsınlar. Şu anda 1.200.000 öğretmen var MEB de. Bunların 1.000.000 u 2000 sonrası başlayanlardır. Ortalama 25 yaşında göreve başladıklari düşünülürse emekliliklerine 15 yıl var. Basit bir hesaplama ile yılda en fazla 20 bin öğretmen ataması olur artık. En fazla diyorum. Kaldı ki öğrenci sayısı da artmiyor artık aksine azalmaya başlayacak.Kimse kolay kolay emekli olmaz zaten. Arada en iyimser tahminle 30 bin lira maaş farkı var emekli çalışan arasında. Aklınızda kamu varsa sağlık bölümlerini seçin gençler. 2 yilliklarda yaşlı bakım mesela nüfus yaşlanacak bakacak adam lazım bunlara.Hemsirelik yine iyidir. Mühendislikler için bir şey diyemiyorum. Ama teknik bölumlerde atama zaten yok gibi bi şey malumunuz kitler özelleşti.Kamu bundan sonra sağlık ve emniyet haricinde az personel alır. Fen edebiyat,iibf gibi fakülteleri söylemiyorum zaten yıllardır perişan bu bölümler. Akademi düşünenler düsunmesin onun da kaymagi 10 sene önce yendi. Eline kalem alan docent oldu üniversite enflasyonu zamanında. Zaten yeni üniversite falan acılmaz çoğu yalandan mış gibi üniversiteler. Dediğim gibi kamu ve Akademi doldu kusura bakmayın. Ben olsam ne yapardim?? Kamu düşünmesem 4 yıllık makine,inşaat ya da 2 yıllık tesisat,klima,iklimlendirme gibi bölümleri yazardım. El emeği işler gelecekte çok daha ıyi paralar kazandıracakti. Klimacı bir arkadaşım aynı zamanda yetkili servis kendisi 1 aylık kazancı benim 6 aylık kazancımdan fazla. Asansör bakimci var bi tane uzak akraba makinemühendisi. 3 yil içinde evini,arabasını aldı. 10 milyon lira vardır ev+araba fiyatı. Ebeveynleriniz 10-20-30 yıl öncesine takılıp kalmış olabilir siz uyanik olun gençler. Okumak, diploma almak 10-20 bölüm haricinde hiçbir işe yaramiyor. Ilk 100 binde değilsen realist ol gerçek hayata göre planlamanı yap derim.
Cok güzel olmuş
Psikoloji mi özel eğitim mi iş imkanı daha iyi diyor herkes özel eğitim için ama hiç istemiyorum psikoloji çok mu kötü durumda şu an
hocam merhabalar sizi bu video ile keşfettim. önceden instagramda falan görüyordum ama profesör ve bu konularda yardımcı olduğunuzu bilmiyordum. konuşmanız da çok akıcı. teşekkür ederimmm.
Harika bi video olmus
evet
Hepsi doğru. Hocam çok haklısın
Tercih stresi daha zor.Allah kolaylıklar versin
bulunduğunuz atmosfere bayıldım bir yeşil oralet içsem orada her derdimi unuturum sanki
Teşekkürler.
Asıl bizler teşekkür ederiz hocam destekleriniz çok kıymetli bizler için çok sağolun
Çook teşekkürler!👍
"Siz YKS'de bir yıl boyunca çalışıp 6 matematik neti yapamıyorsanız, sizin için kurtuluş yok." Bu cümle, değerli hocamızın dahiyane yorumudur. Helal olsun kendisine; ülkemizdeki okulların seviyesini daha net anlamanız için söylüyorum: Bu sözü söyleyen kişi profesör olabiliyor. Bir de günümüz gençleri çalışmıyor diye bağlamış. Vallahi helal olsun. Halbuki önceki nesil hiç alavere dalavere yapmadan eşek gibi çalıştı sanki! Biz onların yanlış seçimlerinin sonuçlarını yaşamıyoruz. 'Rahat ve fazla bireysel' dediğiniz gençler antidepresanlara bağımlı olmuş durumda. Sittin sene çalışsalar ev alamayacaklarını biliyorlar. Çoğunluğu ekonomik sebeplerden sağlıksız besleniyor. Özellikle bu ülkede gençler rahat falan değil; iğrenç şartlar altında birçoğu çıkış yolunu intiharda görüyor. Hatta senin o 'kurtuluşu yok' dediğin 6 netli çocuklar, her sınav sonucunda intihar ediyor. Kendi ülkesinin gerçeklerinden bir haber olan birinin gitgide eleştirdiklerine dönmesi ne trajik değil mi?
@akademiklink buraya da bakın hocam
Bir yıl çalışıp 6 net yapan biri okumasın zaten ne abartmışsın
Hakkını vermişsin helal olsun
ne boş yapmışsın. 1 sene çalışıp 6 net yapıyorsan bi zahmet okuma.
Bir yıl çalışıp 6 net cikaramamasi imkansiz bu onun çalışmadığını zaten istemediğini gösteriyor hoca bunu vurgulamis
Arka plandaki kahve veren amca harika kahvehane resimleri süper bu kadar doğal özgün bir içerik hocam süpersiniz
Hoca profesör bu arada
TH-cam 'a düşmüş, prof olsa ne yazar ? Süslü anlatımlarla sizi kekleyenlerden biri de o şu durumda.
"signaling effect" için küçük bir öneri: gösterge etkisi
Mantıklı valla :) keşke daha önce yazsaydınız hocam :)
Diploma etkisi olma mı@@AkademikLink
hocam sizi yerim❤
Hocam akademik kariyerden artık ümidimi kestim. Tek çare Babişko Asuman'ın manitası olmak kaldı. Ben gidiyorum Asumancığımın yanına çaaaavv 😘😘
Öğrenci arkadaşlara tavsiyem,
Alanya Üniversitesi eski adıyla Alanya Hamdullah Emin Paşa üniversitesi gastronomi, aşçılık, turizm, ve fizyoterapi bölümlerini yazabilirsiniz. Gözüm kapalı tavsiye ediyorum. Öğretmenlere kolaylıkla ulaşabiliyorsunuz. Okuyan arkadaşlarım da çok memnun fakat iletişim tasarımı, çizgi film ve animasyon bölümleri hiç memnun değil, onları tavsiye etmem.
Bilgisayar mühendisliği(4yıllık), programcılığı(2yıllık),anastezi(2yıllık) nasıl sence?Öğrenciler memnun mu acaba?
uluslararası ilişkiler veya yönetim bilişimi için öneriniz var mı?
Tıp ve diş için Önerir misiniz peki tercih etmeye değer mi
Arkadaşlar Alanya'da iki tane üniversite var. Söylediklerimi dikkatle okuyun. Birincisi devlet üniversitesi, tercih yaparken Alaaddin Keykubat üniversitesi olarak görünür, bu üniversite şehrin daha dışında kalıyor ama kampüsü daha büyük, içinde kafeleri, marketi v.b yerler mevcut ve tabi ki öğrencisi daha çok ve daha yeşil, geniş ve ferah bir ortamı var. Diş hekimliği ve hazırlık fakültesi, ana kampüste değil, Alanyaya ortalama 15 km uzaklıktaki Konaklı diye bir yerde ayrı bir fakültesi var. İkinci üniversite ise şuan okuduğum üniversite özel/vakıf üniversitesi olarak geçiyor. Eski adı Alanya Hamdullah Emin Paşa üniversitesi, şuan ki ismi ise Alanya Üniversitesi olarak geçiyor. Şehir merkezine daha yakın olsa da, sadece tek bir binadan oluşuyor. Bahçesi çok küçük, apartmanların arasında kalmış bir yerde duruyor. Ona göre tercih yaparken dikkatli olmanızı tavsiye ederim.
@@sifirdanmezun Benim okuduğum Alanya üniversitesi Özel/vakıf diye geçiyor. Burada da bilgisayar mühendisliği bölümü var çok yüksek beklentiler içine girmeden gelebilirsin diye düşünüyorum. Anestezi, 2 yıllık bilgisayar programcılığı ise Alanya Keykubat Üniversitesi yani devlet üniversitesinde bulunuyor. Orası hakkında pek bir bilgim yok maalesef, yukarıda ya da aşağıda bir yorum daha yazdım. Onu da okumanı tavsiye ederim
Hocam yapay zeka konusunda en az 25 yılı olduğunu düşünüyorum Türkiye'ye gelmesi 80 yıl sürer bu süreçte herkesin en azından bir birikim vs yapması lazım ki günü geldiğinde işsizlik zamanında bir fırsat yakalayabilsin en azından günü kurtaracak işler yapsa bile zorda kalmaz 80 yıl çok uzun olabilir ama 10 yıl sonra bile olabilir gram kestiremiyorum
25 yıl mı ahahahhj
@@dogukanatalay2477 evet öyle düşünüyorum. Sen dusunuyor musun? Bir yapay zeka yarın çıkacak a dan Z ye her işi aynı anda alacak? Geliştirilmesi uzun sürecektir çünkü çok fazla konu var ve yapay zeka yeni yeni gelişiyor
ben bu yüzden endüstriyel tasarım yazmaktan korkuyorum
@@chiyakuri9390Yapay zeka tabii ki daha çok gelişecektir ancak hayatımızın tamamı ile içine girmesi 25 sene kadar uzun süreceğini düşünmüyorum Max 2032 da artık hayatımızın direkt içerisinde olacağına eminim
@@dogukanatalay2477 25 yıl değil bence daha fazla. bu süreçte elbette yeni yeni meslekler çıkacaktır. bi anda her şey bitecek diye bir şey yok. ama şunu söyleyebilirim ki yazılım her ne kadar mantıklı da olsa bu alana yönelen çok insan var. 10 yıla çok fazla işsizlik olacak. bende bilgisayar okumayı düşünüyordum ama şimdi çok kararsızım. gemi makina okumayı düşünüyorum
çok tatlısınız profesör !
Özellikle ilk 10 bin mühendisliği seçmeli. Yapay zeka mühendisliği,robotik ve Otonom mühendisliği, veri analistliği ve mühendisliği, havacılık ve Uzay mühendisliği yaratıcı bilime ihtiyacı var ulkemizin. Yeni caga ancak bu mesleklerle ulaşabiliriz.
Geldigimiz döneme bak keşke sınava 2005 gibi gibi zamanlarda girebilseydim
Arkadaşlar yorumdakiler heeey! Hocamız bir yıl çalışıp da 6 net matematik yapanlar değil bir yıl boyunca 6 net matematik yapacak kadar çalışamayanlara seslenmiş lütfen doğru şekilde anlayalım. Yani özet olarak çalışacak kıçı olmayanlar boşuna uğraşmayın sınavla mınavla diyor.
Yapamayandan da bir bok olmaz bnece gitsin zanaat öğrensin
@@georgfriedrichbernhardriem7018 ssy tüm sene çalışıp gene 6 net falan yaptim ama diğer derslerden biraz kurtardım mesela geo ve ayt fizik hiç hiç çalışmadım ona rağmen 400k say yaptım evet çok kötü bi sıralama farkı dayım bu sene ilk defa mezuna kalıp halletcegimi inanıyorum sizce
@@ths977 bilemem sana bağlı
@@georgfriedrichbernhardriem7018 kapasitesi o kadar olmayan da artık ne diyim
@@Bhc1923 🥲 evet
Allah hiçkimseyi diploması ve emekleriyle işsiz ortada bırakmasın
Sayın Hocam, Biyomühendislik alanı ile ilgili bir video yapmanızı tavsiye ederim. Tr de çok fazla bilinmeyen ama yurt dışında geniş bir iş alanına sahip değerli bir multi disipliner alan . Yazılımdan yapay doku çalışmalarına kadar birçok alt başlığı bulunduran bu alan eminim ki öğrenci arkadaşlar için bir fikir oluşturacaktır.
Manisa celal bayar yazmayın da babişko asumanın yanına bile gidebilirsiniz. Yeter ki Cbü yazmayın
Neden
Tek avantajı İzmire yakın olması (Manisaliyim ve giden tüm akraba/arkadaşlarım öyle diyor)
@@muratt7453 Aşağıda ki arkadaşın da belirttiği gibi tek avantajı İzmir'e yakın olması. Son olarak da bölümüm gereği %100 İngilizce olması, onun dışında Oregon kasabasında fırlama çorak, köyvari bir yer. Üniversite değil adeta tımarhane. İlle de yazacaksan dostum %100 İngilizce bölüm yaz. Tabi dil temelin varsa ve yurtdışına çıkma gayen varsa. Yoksa boşuna Manisa'da 4 yıl okursun
Aa, babisko asuman orada mı? Adı cidden asuman mi ki?
@@muratt7453kantinde sırtlan sürüleri dolaşıyor
hocam dil okuyorum, ama artık üniversiteyi bırakıp babamın mesleği olan bağlama yapımına başlamaya karar verdim, ve keşke daha önceden başlasaymışım diyorum :(
Hangi bölüm ve neden
@@sevaluren6253 Ben mezun oldum liseden, dil okudum ama hedefim yok. Sana iyi çalışmalar
Hocam şimdi ders çalışacağız da, kendimize ne konularda zaman ayırmalıyız. Yani boş vakitlerde neler yapmalıyız bilmiyorum. Bir de üniversitede kendime nasıl bir yol çizeceğimi bilmiyorum. Şimdiden ayarlamazsam her şeyin zor olmasından korkuyorum. Hayatın, Ankara'nın, yalnız yaşamanın ve üniversitenin bana neler sunacağını bilmiyorum. Dahaa doğrusu bu imkânları değerlendiremekten korkuyorum.
benim içime de çok huzursuzluk verdi bu durum ya. lisede neyin ne olduğu belli. ünide neye göre çalışıcaz, dersler zormudur, hocalar gerçektende anlatıldığı gibi siklemiyor mu? yeni gideceğim şehre alışabilir miyim? yeni insanlarla tanışıp düzgün seviyeli arkadaşlıklar edinebilir miyim vesaire vesaire.
e bu kadar emek bir de sonuçsuz kalırsa?
@@gunahkarklcyasuo9062 aynen keşke bir de bunlardan ibaret olsa. Sporu var, manitası var. Var oğlu var. Kimse de bunları anlatmıyor. Yap/yapma demiyor
@@KurancıLiberteryen işin heyecan verici kısmı bunun belirsiz olmasi bence fırsatları kaçırmamak ve sürekli aktif olarak kendini gelistirmek önemli. Ankara çok güzel bir şehir arkadaş da edineceksin bence mutlu olacaksın . Tabi zorlandığın zamanlar da olacak aileni özleyeceksin felan ama bunlar seni olgunlaştırıp geliştirecek şeyler başarılar dilerim
@@yedamluv tesekkur ederim
Teşekkürler Hocam.
Keşke her proflar senin gibi olsa hocam 🤗
290 dan 275 e keşke mezuna kalmasaydım
eEl yeteneğin varsa kafaya takma direkt git kaporta ustası ol ! üniversiteyi açıktan da okursun deli para kazanırsın !!
@apokara1425 kardeş ben mezuna kaldım ikisinde de üst üste 280 K yaptım neden bahsediyorsun sen 😢😢
@@SedanurGürel-m7iGeçmiş olsun :(
Hic yoktan Kpss ortaogretim ede girin hem okuyup hem calisabilirsiniz
@@SedanurGürel-m7i üst üste iki sene de 1 milyon 600 bin yaptım ne yapmalıyım bilmiyorum.
Herkes matematik çözmüyor. Matematik yapamıyorsam diğer derslerden kendimi geliştireyim diyenler ya da sözelcileri saymamaları çok komik. Sınav anı da bambaşka oluyor ben bu sene ayt matematikte normalde +20 net yaparken sınavda stresten kalem oynatamadım emeklerimin karşılığını da alamadım çoğu öğrenci de alamıyor ztn çıkıp da matematikde 6 net yapamayan da okumasın yaw demek çok genel bir yorum
Aynısını düşünüyorum. Mesela ben dershaneye gidiyordum ama matematik derslerinden hiç verim alamıyordum. Ondan sonra matematik derslerine gitmedim, bunun yerine sözelimi geliştirdim. Pişman da değilim gayet iyi bir puan ve sıralama yaptım
@@bilge2786Kaç k yaptın dostum? Bende sözelciyim 5k geldi neler düşünüyorsun?
6 net direkt zeka ölçütü kusura bakma
@@georgfriedrichbernhardriem7018 canım kardeşim sos1,2 yi çözdükten sonra kol gibi içinden çıkamadığım ayt soruları zordu ve ben temel yeterlilik sınavından bahsetmiyorum ayt bu sene zordu her öğrenci zorlandı netleri düştü ben Behçet hocanın genellemesine takıldım ztn emekler çöp oldu bir de bazıları çıkıp şunu söyle yapmayan da kendine adam demesin gibi genellemeleri kullanması yanlış
abi selenayla alıp veremediğin ne bi derdin varsa söyle bilelim
Üniversite Tercihinde Dikkat Edilmesi Gerekenler:
- Geleceğin İş Piyasası ve Yapay Zeka: Yapay zeka iş olanaklarını daraltabilir. Ancak disiplinli çalışarak ve internetten faydalanarak bireysel gelişim sağlanabilir.
- Üniversitelerin Rolü ve Önemi: Üniversiteler bilgi vermekten çok, işverenlere aday hakkında bilgi sunar. Akranlardan öğrenme ve öğrenci kulüpleri de önemli.
- Tercih Sıralaması ve Ortam: Üniversitenin sosyal ortamı ve öğrenci kulüpleri incelenmeli. Sıralamalar hızlı değişebilir.
- Sıralamalar ve Akreditasyonlar: Üniversitenin dünya sıralaması ve akreditasyonları değerlendirilmeli. Mezunlar derneği aktif mi bakılmalı.
- Şehir Seçimi: Aileden uzakta okumak kişisel gelişim için önemli. Üniversitenin fiziksel ve sosyal ortamı ziyaret edilmeli.
Temel Sonuçlar:
- Stratejik ve gerçekçi olunmalı. İş piyasası ve yapay zeka trendleri göz önünde bulundurulmalı.
- Sosyal ortam ve öğrenci kulüpleri, akademik başarı kadar önemli.
- Üniversite sıralamaları ve akreditasyonlar eğitimin kalitesini belirler.
- Üniversite tercihi, sosyal ve kişisel gelişim fırsatları için yapılmalı.
- Farklı bir şehirde okumak bağımsızlık ve bireysel gelişim sağlar.
İyi günler.
helal
Adam adam 🔥🔥
Hocam son gönderinizde baya fakirleşmişsiniz bende halinizle alay etmek için böyle bir bağışta bulunuyorum Allah bu yolda ayağınıza taş değdirmesin.
hocam tam tersi, yapay zekaya modellerine bakin, tamamen teori odakli ilerliyor. Yani senin ileride eger akademisyen olmayacaksan, yuksek lisans yapman doktora yapman geri tepecek gibi. Ozellikle el isciligi olan isler cok onem kazanacak, zaten su anda herkes okudugu icin el isciligi yapan insanlar azaldi, ileride daha da azalacak. Belki ileride reinforcement learning dedigimiz metotla robotlari egitip usta olmasini saglayabiliriz ama robotlarin dinamikleri ve yapay zeka modelleri hic uygun degil su anda, chatgpt gibi bi ziplama noktasi olmasi lazim o alanda da. Demek istedigim, 2 yillik okuyup usta ve zanaatkar olmak daha mantikli bence
Arkadaki Ecevit tablosu çok dikkatimi çekti "Ne ezen Ne ezilen İnsanca hakça bir düzen"
175kdan 119 k ya bu kadar emeğin karsiligi daha fazla olmaliydi . Dirseklerimin morlukları hala daha gecmedi .
Keşke yerleşeydin kafa rahat olurdu.(Eğer özel bir durumun yoksa.)
Edit: Ben de geçen sene 175k yaptım.
bende de aynı sinir sıkışmasından ameliyat oldum ders çalışmaktan sinir sıkışması oldu kollarımda
260 k dan 220 k arkadaşım kalmamıştı
@@oyuncugucu250 hacı yine memnunum .
Ama daha iyi olmalıydı
@@oyuncugucu250 sen kaç k yaptın bu sene
Veteriner Hekimlik tavsiyemdir arkadaşlar. İş alanı çok geniş. Güzel bir şehirde okuyunca daha da verimli bir üniversite hayatı oluyor. Ancak zorluğunu baştan göze almak gerekli.
Sizce Bingöl gibi bir şehirde okumak mantıklı mı?
@@cigdem4505 o sıralamada daha iyi bir bölüm bulmak çok zor. Bence mantıklı. Yatay geçiş yapmak o kadar da zor değil.
@@aleynavardar1119 teşekkür ederimm 🌺
@@cigdem4505 rica ederiimm 🌸
Merhaba, kızım 68k sayisal. Yazilim muhendislik istemiyor, tip a da puan yetmiyordu, dişçilik düşünüyordu. Sizin yorumunuzu görünce neden olmasın dedim hem hayvan sevgisi de var. Siz veteriner misiniz? Hangi okullari önerirsiniz?ikamet istanbul veya izmir
Hocam ortam süper yalnız dayıdan çayıda istedi afiyet olsun.
Arkadaşlar bilgisayar mezunu, yöneylemde yüksek lisans yapmış bir ablanız olarak size tavsiyem Matematik, ekonometri, istatistik gibi bölümlere yönelmeniz. Yazılım öğrenmek için okul okunmayacağını yüksek lisansta öğrendim. Önemli olan arkasındaki istatiksel ve matematiksel mantık. Yazılım , bilgisayar mühendisliği gibi bölümlerde size bunu vermiyor. Bu mantığı kavrayıp ingilizcesi orta düzey olan birinin yazılım yapamaması da imkansız zaten
Matematik yazıp okurken yazılımı da kendim geliştirmeyi düşünüyorum
İstatistik yazılır mı
@@bussrraa_hangi üni düşünüyosum istatistik için
@@büyüyüncedişolacak gazi ya da ege gelebilir ama geçen yılki gibi 70 bin çekerse gelmiyor
@@huzurlusesler7284 çok iyi yaparsın, puanın yeterliyse matematik mühendisliği de çok güzel bir seçim olur. Ya da matematik lisansı üzerine de istatistik alanında yüksek lisans yapıp veri bilimi, makine öğrenmesi üzerinden ilerleyebilirsin. Piyasa front-end’çi kaynıyor, geleceğin meslekleri bunlar 😄
Hocam sizi ilk izledigimde, finlandiya hakkinda videonuz vardi ve ben istanbuldaydim😂 Simdi fin vatandasiyim ve çocuklarım dan biri buranin en iyi lisesine girdi cok sukur simdi onun icin 3 yil sonrasi universte hayati nasil olacak gelecek nesilde diye video izliyorum😂 Bilgiler icin teşekkürler 😊
Aaa mesajınızı okuyunca çok mutlu oldum, gerçi zaman çok hızlı geçmiş hemen ardından üzüldüm :)
Kız nasıl oldun bilgi verir misin
İşte tamda dediğiniz durumlardan dolayı Hemşirelik bölümü okuyup Almanya'ya kendimi atmayı planlıyordum ama 500k yüzüme bir şamar gibi yapıştı
Netlerin kaç
Hemşirelik yazacağına 2 yıllık röntgen, labaratuvar,anestezi teknisyenliği yaz ,hem kolay okur hemde rahat çalışırsın , hemen hemen aynı maaşı alırsın , emekli hemşire ablan olarak tavsiye
@@gulaycosgun8687 abla öyle diyorsun ama benim hedefim Türkiye değil Almanya'da çalışmak istiyorum en az 6 sene
@@zyusuf. Tyt 50 ayt10
Almanya sizleri ve doktorları boşuna almıyor ülkesine. 3. dünya savaşında savaş hemşiresi veya doktoru olursanız şaşırmayın. 😅
Siz ne harika bir insansınız. İyi ki varsınız Behçet Bey. Fatih Altaylı ya çıkmalısınız mutlaka. Sürekli sizi çıkarması için yazıyorum.
535k dan 509kya çektim hocam tıp yazıcam
odtü tıp
@@seckinözgün hacettepe tıp yanarrrrrr
Odtü iyi değil ya ankarada deniz de yok zaten yazılmaz
@@tenochtitlantexcocotlacopa9631 deniz olsa kesin yazardım
kaç puan
Üniversiteyi bırakmış birisi olarak(çok tırt önlisans bir bölümden) aradığınız bölüm tutuyorsa sadece ilk 5 10 ünideyse gidin onun dışında bir anlamı yok üniversiteye gittim gördüm insanlar gelişmiyor hocalar zort üniversite tam hayal kırıklığıydı benim için üniversite okumak değil çevre için gidersiniz bu da iyi üniversitelerde olur meslek düşünmekten çok çevre düşünün
Eşit ağırlık 103 bin sözel 16 bin geldi . Mezuna bırakıp Koç'a gitmeyi düşünüyorum, sözelden herhangi bir bölüm seçerek . Mantıklı mı sizce
Dil 51 k geldi benim de
@@cyln308 sozelde is olanagi olan bir bolum varsa iyi bir universiteye gidin mezuna bırakabilirsin ilk yilinsa
@@cyln308benim sözel aynı ne yapacağımı bilmiyorum
2023 girdim kötü geldi bu sene girdim sınava daha'da kötü geldi yaş 24, seneye tekrar gireceğim, 25 Yaşında Olacağım kararsızım. :)
Girin gitsin hocam daha kaybedecek neyiniz var :)
@@AkademikLink Kaybedecek birşeyim yok, ama bu sene çalışıp giricem temelde sıfır bizde bu sene az da olsa Matematik'te temel attım. bakalım artık.
@@zayfall6200 ne işle uğraşıyorsunuz ben de geçen seneden kötü yaptım hayat bitti gibi hissediyorum 20 yaşındayım
Ben de 23 yaşındayım hocam. Üni okumanın yaşı yok
Bende 27 ye gircem 2 yıllık sağlıklar atanamıyor diye lisans deniyorum onu da beceremedim bu kadar kötü geleceğini bilsem sadece tyt çalışır 2 yıllık sağlık yazar sonra lisansa geçerdim 2025 te lisansı erteleyip tyt çalışacak sonraki sene lisans yaş geçti geçtiği kadar 4 yıl lisansı bekleyemem şimdide önceliğim önlisans bölüm oldu @@zayfall6200
Hcm yanlış anlama ama sen bu ülkeye biraz fazlasın.
Allah yardımcın olsun.
Dünya üni sıralamasi iki ayrı liste ile uniar memnuniyet sıralaması ters korele. Sıralama yayınlara ve atiflara göre yapılırken uniar puanlaması kahve muhabbetinde Türk usulü yapılmış adı istatistik olmuş.
Kripto piyasasının iniş ve çıkışlarını izlemek işlerin ne kadar hızlı değişebileceğini gösteriyor
Kriptoda stratejik, bilinçli ticaret bir seçim değildir; bu bir zorunluluktur.
Unutmayın, burada hırs kadar ihtiyat da önemlidir. Sürekli öğrenmeye olan bu bağlılık ilham verici...
1 Biitcoin civarındaki bir yuva yumurtasını iyi bir 4Biitcoin'e çıkarmayı başardı... Bu zorlu, sürekli gelişen finansal ortamda derin uzmanlığı ve geleneksel ticaret zekası paha biçilmez olan Zaynab Usman'a özellikle minnettarım...
İyi bir ikili opsiyon hesap yöneticim var. Adı Madam Zeyneb Usman
Elbette Zeyneb hakkında olumlu konuşan hepinize kesinlikle katılıyorum. Ben de onun sayesinde kazanıyorum
Hocam kötü bir üniversiteye gidip sonra yatay geçiş yapsak olmaz mı?
Gittim mezuna kaldım sıralama daha da kötüye gitti
maalesef bazen hayat istediğimiz şekilde ilerleyemiyebilir ama yılmayın hocam çabalamaya devam ki başka çareniz de yok zaten
@@AkademikLink Çok haklısınız, var olun. Bu video da bir sürü insan icin açıklayıcı olacaktır muhtemelen.
Benim de öyle oldu😢
Kaçıncı mezunluktu
mezuna kalacak mısın..
Aile evi konusunda o kadar haklısınız ki hocam (yaşandı)...
Hocam fi tarihinde tercih döneminde saydığınız şeylerin hiçbirine bakmadigimi farkettim. Anlatan yoktu dümdüz random tercih yapmışız. Vay anam... Şimdiki gençler daha şanslı. Ama başka açılardan bakınca çok da şanssız. Nasip işi
Bu bölümde Prof Osman, Heredot Cevdet kademesine erişmiştir. (Kahvehanedeki kalabalık olmaya talibim ☺)
5:58 Arkadaki şapkalı dayı kim? :))) Arka profilde güzel, Atatürk, Ecevit, Çanakkale askerleri, Cumhuriyet tablosu, Yunus Emre...
İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi Bölümü (2 Yıllık) okuyun gençler, deli gibi açık var piyasada. Bu arada ben bunu 38 yaşında bir yazılımcı olarak söylüyorum. Herkes yazılım okumaya çalışıyor ama hem bu kadar açık yok, hem de yapay zeka bu alandaki arzı 5-10 yıl içinde oldukça düşürecek.
@@ozlem8271 Kardeşim sen git bayan kuaförü ol! Sen ağır işi göze alıyorsan bunu hayli hayli yaparsın. Para da akar 🙂
Nerde yaşıyorsunuz. Kocaeli iklimlendirme soğutma mezunuyum 2010 yılı mezunu.
@@fatmak2179nasıl menmun musun ne iş yapıyorsun
babam da öneriyor ama iş imkanı nedir başka yerlerde iş bulamazsınız diyorlar
@@emre2069 sadece bu ülkede değil, yabancı dilin varsa her yerde iş bulabilirsin. Şu an insanlar haftalarca klima taktırma sırası bekliyor mesela. Açık her zaman var. Herkes 4 yıllık üniversite macerası peşinde, teknik personel olmak hayata erken başlamanızı sağlar.
ATT yi yazacağım umarım güzel şeyler olur iyi çalışırım birde mesleği seviyorum 😊
att ne hocam
@@bouledeneige1414 daha doğrusu paramedik
@@bouledeneige1414 bir nevi ambulans hemşiresi att doktoru paramedik
@@bouledeneige1414 ataması biraz zor ama şuan sağlık çoğu öyle hemşire hariç tabii
@@bouledeneige1414 paramedik yazacağım inşallah umarım gönlümüzce olur hepimiz için
Çok faydalı keşke 6 sene önceye gitseydim dedim açıkçası ama artık uzman olduk hahaha
Hocam tm308 geldi sıralama Sabancı ve Bilkent işletme arasında çok gidip geliyorum Sabancı daha mantıklı geliyor sizin görüşünüz ne olur profesör gözünden kafamda meslek seçimi tam olmadığından Sabancı daha iyi bir tercih olur gibi
Sözelden 16 bin geldi eşit ağırlığım ama .Koç için mezuna kalmayı düşünüyorum bende
Koç düşünmüyor musun? 🤔
İkiside aynı sayılır hangi şehirde okumak istediğine göre seç
sabancı… okulla beraber gezmiştik ve bizi gezdiren kişi bizzat sabancının öğremcilerindendi. Çok samimi bir şekilde anlattı okulu aynı şekilde biz de hiç çekinmeden sorularımızı sorduk. Cidden kampüs hayatı ve eğitimi ayrı bir seviye… keşke ben de gidebilsem
@@cemre5058 bilkenti gördün mü de sabancı diyon
Hocam matematik 5,75 Net sorun olur mu
allah razi olsun
🙏🙏🙏
Sayın Hocam bu zamana kadar izlediğim videolarda birçok öğrenciyi YKS ve DGS tercih konusunda yanlış yönlendiriyorlar. Yanlış yönlendirme sonucunda bir çok öğrenci yanlış ve ataması olmayan ve iş imkanı olmayan bir bölüme gidip 4 yıllık emekleri resmen çöğ oluyor. Araştırmaları sonucunda gerçek doğru bilgilendirmeyi sizin yaptığınıza videolarınızdan gördüm. Öncelikle teşekkür ederim. Öğrencileri lütfen bilgilendirin. Orman Müh., Peyzaj Mimarlığı, Su ürünleri Müh., Ziraat Fakültesinin tüm bölümleri bu bölümlerin ATAMASI OLMADIĞI gibi özel sektörde iş imkanı da yok maalesef. Ben de Ziraat Fakültesi mezunuyum. A101'de çalıştım. BiM 'de çalıştım. Daha doğrusu buraya da zor aldılar. En azından işletme felan bitirseydin dediler. Demek şu ki, b arkadaşların 4 yılları boşa gitmesin çünkü herkes bir beklenti içerisinde kimisi iyi bir işim olsun, kimisi de iyi bir bölüm olsun endişesindeler. Maalesef ki bazı TH-cam kanallarındaki kişiler yanlış yönlendiriyorlar. Hocam sizden ricam öğrencileri bu konuda bilgilendirmeniz. Bu bölümler de Atama da yok, iş imkanı da yok. TH-cam da birisi çıkmış bu bölümlerinin önünün açık olduğunu söyleyerek yanlış bilgi vererek öğrencileri yanlış yönlendirmekte ve 4 yılları boşa gitmektedir. Zamanında birisi bizi doğru yönlendirseydi kesinlikle okumazdım Gider sağlıkla ilgili bir bölüm okurdum. O yüzden sınava tekrar girdim. Hemşirelik yazacağım.
Videoların Hazal hocasız çekildiğine mutlu olduk şükür ki. En azından bu kanalda liyakat var gibi hissediyorum.
Neden ki
Tercih tavsiyesi alma videosunu içim karararak terk ediyorum teşekkür ederim profersörüm....
❤️❤️❤️
Öğretmenlik yazıp kendimi kpss çıkmazına mı soksam yoksa bir mühendislikte kendimi geliştirmeye mi çalışsam
Mühendislik hocam öğretmenlikte atama sıkıntı KPSS belası var çok zor kendinize yazık edersiniz mühendis olursanız istediğiniz yerde işe girersiniz.
Mühendislik yaz
Mühendislik bir öğretmen olarak söylüyorum
Öğretmenlik asla ama asla yazmayın
KPSS işi yolan dolan girmeyin