Oralara gerek bile yok oraların zaten acayip iyi olduğu kuşkusuz. Asıl bence odtü, bilkent, hacettepe, koç un altında olan ama yine iyi diyebileceğimiz üniversiteleri gezmesi daha iyi olur zira asıl o seviyelerdeki üniversitelerde karar vermesi zorlaşıyor.
hocam koç ODTÜ gibi üniversitelerin iyi olduğu zaten belli, keşke konya samsun, mersin adana gibi illeri de gezip videolar çekseniz. bu konuda kaynaklar yetersiz çünkü (bilgisi olanlar yorum yaparsa çok sevinirim yazacağım bölüm psikoloji) edit: arkadaşlar sakin olun Hacettepe yazdım zaten
Yakın arkadaşım geçen yıldan Çukurova Üniversitesi Psikoloji mezunu, ben de bu sene Fen Bilgisi Öğretmenliği. Kendisi okuldaki hocalardan ve alana yönelik çalışmalardan memnundu. Kendisi ile konuştuğum zamanlarda bölümünü tavsiye ediyordu ama kariyer planlamasını, akademik olarak kendini geliştirmeyi ve de KPSS seçeneğini göz ardı etmemeyi söylüyordu. Akademik kadroyu ve çalışmaları görmen sana fikir verebilir.(çüavesis yazıp bakabilirsin.) Günün sonu, daha doğrusu yaş olarak olgunlaşınca insan kendini garantiye almak istiyor, ilk hedef KPSS oluyor genelde ama ilk iki adım ön şartı oluyor bölümün. Şehrin iklimi genel olarak ''öğrenci şehri'' olarak geçiyor. Adana'da yaşayan biri olarak bunu doğrulayabilirim. Yurtlar üniversiteye yakın, yurtlardan işlek olan öğrenci sosyal alanlarına da yakın. Üniversite ise gölün içinde, yeşil ile iç içe bir kampüsü var.(Görseller yardımcı olabilir.) Şehrin sıkıntısı yaz ayları. Yaz aylarında daha önce burada bulunmayanlar için cehennemden bir kesit gibi düşünebilirsin.
@@dicapriobutcounterclockwis606 bilgilendirme için çok teşekkür ederim. ben Maraşta yaşıyorum ve depremden fena halde sıkıldım. orda artçılar oluyor mu ve şehir depremden etkilendi mi yıkım vs olarak? ayrıca insanlar genelde adanaya ön yargılı oluyor ben de çok iyi bi şehir olduğunu zannetmeyerek araştırmaya başladım hatta. şehrin sosyal yapısı nasıl? üniversiteye yakın sahil vs var mı göl hariç? iki adım ön şartı nedir?
@@tulo7075 en basit tabirle Samsun'da sadece on dokuz mayıs üniversitesinde 50 binden fazla öğrenci bulunuyor. Yani ülkemiz sadece Ankara İstanbul'dan oluşmuyor diğer şehirleri de görmezden gelmemek lazım bence
Koç üniversitesinde okuyup burayı okuyanlar varsa 2009 mezunu olarak size tek tavsiyem her gününüzü dolu dolu yaşayın. Yıllar sonra bu tarz video izleyince sizin de gözleriniz dolacak. Koç üniversitesinin en büyük avantajı eğitim kalitesi ise ondan sonraki en büyük avantajı size kattığı her tür profilden oluşan zengin çevredir. Kampüs küçük olduğu için diğer kocaman ünilerden farklı olarak her fakülteden her bölümden insanla tanışabilirsiniz. Zengini orta direği, istanbulu afyonlusu izmirlisi, mühendisi tarihçisi okulu bitirdiğinizde değişik profillerden tonla arkadaşınız olacak. en azından bizim zamanımızda böyleydi. Biz okurken karşı cinsin yurtlara girmek yasaktı, okulda içki yasaktı, öğrenci sayısı azdı ama yurt da azdı, sarıyerdeki tünel yoktu deli gibi trafik vardı, buz pateni pisti, futbol sahası, havuz yoktu otopark yetersiz oldugu için okulun kapısına araba bırakırdık gece shuttle yok diye insanlar otostop çekerdi.hocanın oturdugu çimlerde futbol turnuvası yapardık biz. 21 tane cafe değil sadece 4 tane cafe vardı! Şimdi çok daha muhteşem bir okul olmuş. Tarih bölümü öğrencileri olarak selaniğe hem de okul zamanı 3 gün özel izinle eğitim gezisine bile götürmüşlerdi bizi. Çocuğum olsa göndermeyi tercih edeceğim açık ara ilk üniversite hele şu anda. Son olarak hocalar isim isim çoğumuzu tanırdı. Bazılarıyla adeta arkadaş gibiydik. Hoca-öğrenci ilişkisinde bu seviye başka bir okulda hiç duymadım böyle bişey
gercekten koc hayallerimin okulu ya sizin de bu yazdiklarinizi gorunce ancak ilk 200 cok zor benm icin suan ve mezuna bu okul icin kalinir desem de mezuna kalsam basaracagimin da garantisi olmadigi icin cok kararsiz ve stresli haldeyim sizin bu konuda tavsiyeniz ne olurdu acaba:( siz o donem nasil kazanmistiniz temeli iyi olan bir ogrenci miydiniz
@@eakds off cok uzucu😭 evet kazanamazsan dunyanin sonu degil ama oyle prestijli ve imkanlari olan bir yer ki sanki girsem hayatim duzelecekmis gibi hissetiriyor. Hangi bolumden hazirlaniyosun kac siralamadan mezuna biraktin ve 2. mezunu goze alir misin? merak ediyorum
@@EmreAkdeniz42 Değer verilmemesi normal değil mi? Ücra bir yerde, etrafında sosyalleşecek bir yer yok. Ulaşım kötü. Beykoz'da kiralık ev yok. Puanlar çok yüksek, eğitim iyi ama üniversitenin dış kısmı çevreyolu. Gece vakti köpeklere yemek olabilirsiniz.
@@pavel3659 Dediğiniz sorunlara katılıyorum ve çoğunu bu yıl boyunca okulda eğitim görürken birebir yaşadım. En önemli problem ücra bir yerde olması ve yurt sıkıntısı olması. Ama bunun dışında okulun olanaklarının öğrenciler tarafından pek bilinmediğini düşünüyorum. Çünkü (birçok taü öğrencisi bana katılacaktır ki) birine Türk- Alman Üniversitesinde okuyorum diyince karşı taraftan alınan ilk sorular "Yüzde Kaç burslusun" tarzı sorular oluyor(Üniversite bir devlet üniversitesi olduğu halde). Evet ama yine de siz çok haklısınız üniversitenin çok fazla negatif yanı var ve objektif bir tanıtım için @akademiklink in bir video yapmasını çok isterdim. Umarım yapar :)
Bence de çok kötü, yürümek için bir yer bile yok. Sadece hava almak istesen seçenek yok. Ben de hiç sevmedim ki ben de bu yaşıma kadar hep sınırlı çevrede yaşamış biriyim, Ankara’da da çok gezmezdim. Buna rağmen bir tanıtım gününün akşamına okul aynı geldi. Bitti yani görülecek her şey.
Hocam daha orta seviyeli ünileri gezdirseniz, gazi, aybü, Eskişehir teknik vb... Koç zaten kendini kanıtladı bize diğer ünilerin tanıtımı daha çok lazım
@@damummyphus knk tamam da mesela koç u anlatacağına o kaynağı orta seviye bir üniye harcarsa daha fazla kişiye faydası olur. Bu videoyu izleyen kaç kişi koç u kazanacak kadar yüksek bir sıralama yaptı ki?
Osman Bey, ülkemizde iyi üniversitelerin olması önemli. Koç Üniversitesi’nin kuruluş motivasyonu oldukça iyi fakat geldiğimiz noktada içten beslenmenin başladığı, karı-koca öğretim üyesi barındıran nepotizm örneklerinin yer aldığı bir üniversiteye dönüştü. Gençler gidecekleri bölüm öğretim üyesi kadrosuna çok dikkat etsinler, ilgili bölüm gerçekten alanlarında Türkiye’nin en iyi isimlerini mi barındırıyor, yoksa ‘ehh işte’ mi. Koç’ta ‘ehh işte’ olan bölümler var maalesef. Türkiye’nin en çok ücret talep eden vakıf üniversitesiyseniz her yönünüzle iyi olmak zorundasınız. Genç çocuklar bilemeyebiliyor ayrıntıları. Öğrendiklerinde maalesef geç oluyor.
Ben matematik veya kimya mühendisliğinden girip büyük ihtimalle endüstri mühendisliği veya bilgisayar mühendisliği ile çap yapmayı düşünüyorum. Dediğiniz bölümler arasında saydıklarım var mı?
@@anillo0 sevgili genç kardeşim, bölüm ismi vermem ayıp olur. O bölümlerde okuyan genç arkadaşlar da vardır. Ben dinazorları sevmiyorum, gençler üzülmemeli. Fakat dediğin bölümlere girip öğretim üyesi kadrosunu etraflıca incelemek lazım. En önemli olan akademik kadro kalitesi. Türkiye’de nereye gitsen sorsan uçuyorlardır. Git X üniversitesine o geçmişte çok şey başarmıştır. Bu kalite işi de ‘ben iyi hocayım’ demekle olmuyor. Uluslararası sağlam dergilerdeki (buradaki sağlam ifadesi önemli) yayın performansı önemli. Yayında sayıdan daha fazla önemli olan ‘yenilik’ veya gavurcası ‘novelty’. Bizim ülke akademisyenleri bu kısımda çok zayıf, bu yüzden bizim ülkeye uluslararası fon gelmiyor denecek kadar az. Bizimkiler genelde havacıdır, ama sen de uluslararası fon var mı güzel hocam diye sorarsan, saçma sapan cevap verir, tübitak’tan proje çıkarmayı başarı sayar, (tübitak berbat bir kurum bu arada) çok azında bu şekilde uluslararası kazanılmış fon vardır. Örneğin adı Hakan olan soyadını unuttuğum bir hoca Koç’ta, sanırım elektronikteydi (yanlış hatırlıyor olabilirim), adamı tanımıyorum ama harika bir profil, ülkeye getirebildiği fonlar harika. Keşke kendini kopyalasa, ondan çok tane olsa, fakat ortalama maalesef bundan çok çok uzak. Şöyle bir durum da var: benim dediğim konular dünyada ciddi üniversitelerle kıyaslanıldığında geçerli. Türkiye X bölümü okunacaksa, Y üniversitesinin X bölümü ile KU’nunkini kıyaslamak lazım.
@@AroraBal sıralama ve kriterlerine 30 yıldır bakıyorum. Türkiye’de üniversitelerin çok ciddi problemleri var. Türkiye üretemiyor maalesef. İsterseniz gerçekleri yok sayıp birbirimizi kandıralım. Vakıf üniversiteleri ticarethane mantığı ile yönetiliyor.
Hocam Marmara Anadolu Çukurova aybü Selçuk gibi daha orta seviye ünilerin tanıtımını yapmanız daha faydalı olur Hacettepe Koç ODTÜ Bilkent İTÜ zaten kendini kanıtlamış üniler birde Erzurum Atatürk Elazığ Fırat deprem öncesi Hatay Mkü gibi fiyat performans ünileri paylaşsanız hiçte fena olmaz aslında😂
İstanbulda olmasının avantaj olduğunu düşünüyorum ben, bu sayede kolayca büyük şirketlerde staj yapabiliyor öğrenciler. Ve videoda 32 bin denilmesinin aksine yurtar şu an 65 bin felan oldu, tabi bursluysanız yurt bursu alma şansınız var ayrıca başvurarak.
Koçta okunur her türlü, bir tane önlisans vardı muhasebe, onu ekonomi veya işletmeye tamamlayacağım ama önce finansal açıdan rahat bir şekilde ödemeleri yönetebilmek için borsaya girip belli seviyelerde bir getiriyi sadece borsadan gelecek parayla sağlamaya çalıştım, bakalım bu yıl kazanabilirim herşey hazır gibi
İzlememek için zor tutmuştum kendimi. Daha da tutamadım izledim. Koç tutarken Boğaziçi’ne gelmeyi düşünüp de bana iyi mi geleyim mi diyenlere küfredesim geliyordu. Bu videodan sonra kendimde küfretme hakkı görüyorum.
Hocam müsait bir zamanda size İskender ısmarlamak isterim lütfen Ankara Üniversitesi tanıtımı da yapın (Fakir öğrencinin fonu en fazla bu kadar hocam... Yanına LeCola da alabilirim...)
Abi kampüs küçük olsa ne olacak böyle bir manzarası olan kampüs mü var? Bilkent gibi yarısı tarla koskaca kampüs yerine kesinlikle burası tercih edilir.
Onun olayı aslında tam memnuniyet değil. Beklentiye göre memnuniyet oranı. Yani şunu düşün, Koça gelen öğrenci zaten çok büyük beklentilerle gelir, en basit hoşnutsuzluklar ise göze çok batar. Bu yüzden o listenin en üst kısımlarında hep beklenmedik, ismi duyulmadık okullar var.
Yurtlarda yer yok ve İstanbul ikametgahsa imkansıza yakın buna karşılık servis organizasyonu da kötü herkesin Ferrarisi yok neticede. Olsa bile Kadıköy'den geçen biri Bağdat cadde, Boğaz Köprü ve Maslak gibi trafiğin yandığı yerlerden geçmek zorunda. Sabah akşam insan olanın kaldırabileceği bir güzergah değil. Öğrenci işleri de sıkıntılı. Ama yurt şart, tamam inşaat alanı yok belki ama batı kampüs etrafında konaklama çözümü bulunabilir.
@@AkademikLinkhocam anlattığınız üniversitelerin hepsi kendini kanıtlamış üniversiteler zaten o yüzden keşke biraz da orta halli devlet üniversitelerinin tanıtsanız çok güzel olur. LUTFEN ZENGIN ÜNILERI DIYE TORPİL YAPMAYIN FAKIR UNILER SIZI BEKLIYOR😉 (ilkenizden sapmayın lutfen)
@Benzonitril ümraniyeye kudeb çıkmadı 2 senedir ben de bekliyorum çıksın diye ordan hesap et. zaten kudeb tercih dönemi bitmeden açıklanıyordu. başvur sonucunu gör ona göre tercih edersin ya da etmezsin
Sarıyer kampüsü hakkında skandallar varmış hocam, bizim ilçenin en güzel ormanının içinde hem de okul. Uskumruköy'ün hemen üstünde... 1:00 ODTÜ 40000 dönümmüş hocam fazla sıfır :D 2:25 Şu anda Dünya'da 401. sırada 5:03 Aylık 7500 lira kira güzel bence. Burslu öğrenciysen zaten derece öğrencisi oluyorsun sana verilen tüm bursları toplarsan kyk bursu da çıkarsa kardasın
Hocam şöyle bir de Harvard, Cambridge, Stanford, Toronto Üniversitelerini atta biz fakirlerin biraz daha gözü doysun.
Oralara gerek bile yok oraların zaten acayip iyi olduğu kuşkusuz. Asıl bence odtü, bilkent, hacettepe, koç un altında olan ama yine iyi diyebileceğimiz üniversiteleri gezmesi daha iyi olur zira asıl o seviyelerdeki üniversitelerde karar vermesi zorlaşıyor.
JEKSJEBSJAOAODJDNSOSLJDBDNDKSİD
Bu adamın enerjisi şu an farklı kategoriler dahil hiç bir içerik üreticisinde yok :)
hocamız çok enerjik, gerçekten idol
Hocam sırf gülmek için izliyorum. ❤ Tercih yapan arkadaşlara Allah yardım etsin.
hocam koç ODTÜ gibi üniversitelerin iyi olduğu zaten belli, keşke konya samsun, mersin adana gibi illeri de gezip videolar çekseniz. bu konuda kaynaklar yetersiz çünkü (bilgisi olanlar yorum yaparsa çok sevinirim yazacağım bölüm psikoloji)
edit: arkadaşlar sakin olun Hacettepe yazdım zaten
Yakın arkadaşım geçen yıldan Çukurova Üniversitesi Psikoloji mezunu, ben de bu sene Fen Bilgisi Öğretmenliği. Kendisi okuldaki hocalardan ve alana yönelik çalışmalardan memnundu. Kendisi ile konuştuğum zamanlarda bölümünü tavsiye ediyordu ama kariyer planlamasını, akademik olarak kendini geliştirmeyi ve de KPSS seçeneğini göz ardı etmemeyi söylüyordu. Akademik kadroyu ve çalışmaları görmen sana fikir verebilir.(çüavesis yazıp bakabilirsin.) Günün sonu, daha doğrusu yaş olarak olgunlaşınca insan kendini garantiye almak istiyor, ilk hedef KPSS oluyor genelde ama ilk iki adım ön şartı oluyor bölümün. Şehrin iklimi genel olarak ''öğrenci şehri'' olarak geçiyor. Adana'da yaşayan biri olarak bunu doğrulayabilirim. Yurtlar üniversiteye yakın, yurtlardan işlek olan öğrenci sosyal alanlarına da yakın. Üniversite ise gölün içinde, yeşil ile iç içe bir kampüsü var.(Görseller yardımcı olabilir.) Şehrin sıkıntısı yaz ayları. Yaz aylarında daha önce burada bulunmayanlar için cehennemden bir kesit gibi düşünebilirsin.
kimsenin umurunda değil ki oralar
@@dicapriobutcounterclockwis606 bilgilendirme için çok teşekkür ederim. ben Maraşta yaşıyorum ve depremden fena halde sıkıldım. orda artçılar oluyor mu ve şehir depremden etkilendi mi yıkım vs olarak? ayrıca insanlar genelde adanaya ön yargılı oluyor ben de çok iyi bi şehir olduğunu zannetmeyerek araştırmaya başladım hatta. şehrin sosyal yapısı nasıl? üniversiteye yakın sahil vs var mı göl hariç? iki adım ön şartı nedir?
@@tulo7075 en basit tabirle Samsun'da sadece on dokuz mayıs üniversitesinde 50 binden fazla öğrenci bulunuyor. Yani ülkemiz sadece Ankara İstanbul'dan oluşmuyor diğer şehirleri de görmezden gelmemek lazım bence
Gerçekten katılıyorum
HOCAM SAÇINIZIN ARKASINI İLK DEFA GÖRDÜ ÇOK KİŞİLİKLİ BİR YAPINIZ VAR GERÇEKTEN MÜTHİŞSİNİZ
Koç üniversitesinde okuyup burayı okuyanlar varsa 2009 mezunu olarak size tek tavsiyem her gününüzü dolu dolu yaşayın. Yıllar sonra bu tarz video izleyince sizin de gözleriniz dolacak. Koç üniversitesinin en büyük avantajı eğitim kalitesi ise ondan sonraki en büyük avantajı size kattığı her tür profilden oluşan zengin çevredir. Kampüs küçük olduğu için diğer kocaman ünilerden farklı olarak her fakülteden her bölümden insanla tanışabilirsiniz. Zengini orta direği, istanbulu afyonlusu izmirlisi, mühendisi tarihçisi okulu bitirdiğinizde değişik profillerden tonla arkadaşınız olacak. en azından bizim zamanımızda böyleydi. Biz okurken karşı cinsin yurtlara girmek yasaktı, okulda içki yasaktı, öğrenci sayısı azdı ama yurt da azdı, sarıyerdeki tünel yoktu deli gibi trafik vardı, buz pateni pisti, futbol sahası, havuz yoktu otopark yetersiz oldugu için okulun kapısına araba bırakırdık gece shuttle yok diye insanlar otostop çekerdi.hocanın oturdugu çimlerde futbol turnuvası yapardık biz. 21 tane cafe değil sadece 4 tane cafe vardı! Şimdi çok daha muhteşem bir okul olmuş. Tarih bölümü öğrencileri olarak selaniğe hem de okul zamanı 3 gün özel izinle eğitim gezisine bile götürmüşlerdi bizi. Çocuğum olsa göndermeyi tercih edeceğim açık ara ilk üniversite hele şu anda. Son olarak hocalar isim isim çoğumuzu tanırdı. Bazılarıyla adeta arkadaş gibiydik. Hoca-öğrenci ilişkisinde bu seviye başka bir okulda hiç duymadım böyle bişey
gercekten koc hayallerimin okulu ya sizin de bu yazdiklarinizi gorunce ancak ilk 200 cok zor benm icin suan ve mezuna bu okul icin kalinir desem de mezuna kalsam basaracagimin da garantisi olmadigi icin cok kararsiz ve stresli haldeyim sizin bu konuda tavsiyeniz ne olurdu acaba:( siz o donem nasil kazanmistiniz temeli iyi olan bir ogrenci miydiniz
@@eakds off cok uzucu😭 evet kazanamazsan dunyanin sonu degil ama oyle prestijli ve imkanlari olan bir yer ki sanki girsem hayatim duzelecekmis gibi hissetiriyor. Hangi bolumden hazirlaniyosun kac siralamadan mezuna biraktin ve 2. mezunu goze alir misin? merak ediyorum
Ne durumdasın @@meipai5220
Hocam Yıldız Teknik Üniversitesini de bekliyoruz
Türk-Alman Üniversitesi istiyoruz
Orada çalışmıştım. Üniversitenin yakınında yaşıyordum. Neleri merak ediyorsunuz?
@@pavel3659 O üniversitede okuyorum. Hak ettiginden az deger gordugunu dusundugum icin universiteyi tanitan bir video yapmasini isteyecektim.
@@EmreAkdeniz42 Değer verilmemesi normal değil mi? Ücra bir yerde, etrafında sosyalleşecek bir yer yok. Ulaşım kötü. Beykoz'da kiralık ev yok. Puanlar çok yüksek, eğitim iyi ama üniversitenin dış kısmı çevreyolu. Gece vakti köpeklere yemek olabilirsiniz.
@@pavel3659 Dediğiniz sorunlara katılıyorum ve çoğunu bu yıl boyunca okulda eğitim görürken birebir yaşadım. En önemli problem ücra bir yerde olması ve yurt sıkıntısı olması. Ama bunun dışında okulun olanaklarının öğrenciler tarafından pek bilinmediğini düşünüyorum. Çünkü (birçok taü öğrencisi bana katılacaktır ki) birine Türk- Alman Üniversitesinde okuyorum diyince karşı taraftan alınan ilk sorular "Yüzde Kaç burslusun" tarzı sorular oluyor(Üniversite bir devlet üniversitesi olduğu halde). Evet ama yine de siz çok haklısınız üniversitenin çok fazla negatif yanı var ve objektif bir tanıtım için @akademiklink in bir video yapmasını çok isterdim. Umarım yapar :)
bu sene türk alman üniversitesini kazandım köpek fobim de vardır gerçekten bu kadar büyük bir sorun mu kampüste?
itü , marmara , istanbul üniversitelerinin tanıtımı gelirse iyi olur özellikle itünün öğrencileri ile röportaj olursa iyi olur
İTÜ ve YTÜ bekliyoruz
Kampüsün büyüklüğü değil işlevi önemli. Küçük ama harika bir kampüs. 9/10
Boyu değil işlevi 🤙
burası kampüs mü ya hocam
yıllık 500k verince insan mecburen memnun kalıyodur
@@kahvecibey bir devlet okulu koçla yarışabiliyorsa tüm her şeye rağmen bir düşünmesi lazım koçun
Bence de çok kötü, yürümek için bir yer bile yok. Sadece hava almak istesen seçenek yok. Ben de hiç sevmedim ki ben de bu yaşıma kadar hep sınırlı çevrede yaşamış biriyim, Ankara’da da çok gezmezdim. Buna rağmen bir tanıtım gününün akşamına okul aynı geldi. Bitti yani görülecek her şey.
Hocam daha orta seviyeli ünileri gezdirseniz, gazi, aybü, Eskişehir teknik vb... Koç zaten kendini kanıtladı bize diğer ünilerin tanıtımı daha çok lazım
Dostum Türkiyede yüzlerce üniversite var. Adamcağızın depolama alanı yetmez her okulda video çekmeye.
@@damummyphus knk tamam da mesela koç u anlatacağına o kaynağı orta seviye bir üniye harcarsa daha fazla kişiye faydası olur. Bu videoyu izleyen kaç kişi koç u kazanacak kadar yüksek bir sıralama yaptı ki?
İTÜ ve Sabancı için video gelir mi?
HOCAM BU SERİYİ ÇOK SEVDİM DEVAMINI BEKLİYORUZ
Saat kulesinin icinde duvarda arapca yazilar ve osmanli tugrasi beklemezdim yalan degil koç beni sasirtti
Hocam, Abdullah Gül universitesine de bekleriz zaten yorulmazsınızda kampüs turunda 2 dakikada biter.
hocam ankara üniversitesi için de bekliyoruz :)
😫😫
Gelmesin gelmesin, az buçuk havamız var kimse bilmiyor sefalet içerisinde mühendislik okuyoruz. Havamız bozulmasın asdassad
hocam lütfen ankara üniversitesi fen bilimleri fakültesini çekin zaten maksimum 2 dakika falan sürer
Osman Bey, ülkemizde iyi üniversitelerin olması önemli. Koç Üniversitesi’nin kuruluş motivasyonu oldukça iyi fakat geldiğimiz noktada içten beslenmenin başladığı, karı-koca öğretim üyesi barındıran nepotizm örneklerinin yer aldığı bir üniversiteye dönüştü. Gençler gidecekleri bölüm öğretim üyesi kadrosuna çok dikkat etsinler, ilgili bölüm gerçekten alanlarında Türkiye’nin en iyi isimlerini mi barındırıyor, yoksa ‘ehh işte’ mi. Koç’ta ‘ehh işte’ olan bölümler var maalesef. Türkiye’nin en çok ücret talep eden vakıf üniversitesiyseniz her yönünüzle iyi olmak zorundasınız. Genç çocuklar bilemeyebiliyor ayrıntıları. Öğrendiklerinde maalesef geç oluyor.
Ben matematik veya kimya mühendisliğinden girip büyük ihtimalle endüstri mühendisliği veya bilgisayar mühendisliği ile çap yapmayı düşünüyorum. Dediğiniz bölümler arasında saydıklarım var mı?
@@anillo0 sevgili genç kardeşim, bölüm ismi vermem ayıp olur. O bölümlerde okuyan genç arkadaşlar da vardır. Ben dinazorları sevmiyorum, gençler üzülmemeli. Fakat dediğin bölümlere girip öğretim üyesi kadrosunu etraflıca incelemek lazım. En önemli olan akademik kadro kalitesi. Türkiye’de nereye gitsen sorsan uçuyorlardır. Git X üniversitesine o geçmişte çok şey başarmıştır. Bu kalite işi de ‘ben iyi hocayım’ demekle olmuyor. Uluslararası sağlam dergilerdeki (buradaki sağlam ifadesi önemli) yayın performansı önemli. Yayında sayıdan daha fazla önemli olan ‘yenilik’ veya gavurcası ‘novelty’. Bizim ülke akademisyenleri bu kısımda çok zayıf, bu yüzden bizim ülkeye uluslararası fon gelmiyor denecek kadar az. Bizimkiler genelde havacıdır, ama sen de uluslararası fon var mı güzel hocam diye sorarsan, saçma sapan cevap verir, tübitak’tan proje çıkarmayı başarı sayar, (tübitak berbat bir kurum bu arada) çok azında bu şekilde uluslararası kazanılmış fon vardır. Örneğin adı Hakan olan soyadını unuttuğum bir hoca Koç’ta, sanırım elektronikteydi (yanlış hatırlıyor olabilirim), adamı tanımıyorum ama harika bir profil, ülkeye getirebildiği fonlar harika. Keşke kendini kopyalasa, ondan çok tane olsa, fakat ortalama maalesef bundan çok çok uzak. Şöyle bir durum da var: benim dediğim konular dünyada ciddi üniversitelerle kıyaslanıldığında geçerli. Türkiye X bölümü okunacaksa, Y üniversitesinin X bölümü ile KU’nunkini kıyaslamak lazım.
hocam fizik bölümü nasıl sizce???@@mertalperen1923
@@AroraBal dünyadaki sıralamalara bakabilme şansınız varsa kim boş kim dolu görürsünüz
@@AroraBal sıralama ve kriterlerine 30 yıldır bakıyorum. Türkiye’de üniversitelerin çok ciddi problemleri var. Türkiye üretemiyor maalesef. İsterseniz gerçekleri yok sayıp birbirimizi kandıralım. Vakıf üniversiteleri ticarethane mantığı ile yönetiliyor.
Ekibin ve sizin elinize ve kolunuza sağlık. Bahçeşehir veya ankara gelirse çok güzel olur hocam.
@@nesl-iasm1238 katıl butonu hocam
Suna Kıraçın kitabında üniversitenin kuruluş aşamalarını yeni okumuştum. Pekiştirmiş oldu.
Özyeğin üniversitesi de gelebilir mi?
Hocam türk Alman ve TOBB üniversitelerini de bekliyoruz.
Hocam Prof. olmuşsunuz hayırlı uğurlu olsun
BİLKENT GELSİN HOCAM LÜTFEN (sizin ağzınızdan bilkenti dinlemeyi dört gözle bekliyorum:D
Hocam Ege Üniversitesi de gelsin
starbucks ın olmamasını takdir ettim hocam.
Hocam Marmara Anadolu Çukurova aybü Selçuk gibi daha orta seviye ünilerin tanıtımını yapmanız daha faydalı olur Hacettepe Koç ODTÜ Bilkent İTÜ zaten kendini kanıtlamış üniler birde Erzurum Atatürk Elazığ Fırat deprem öncesi Hatay Mkü gibi fiyat performans ünileri paylaşsanız hiçte fena olmaz aslında😂
@@AroraBal itü odtü bilkent kendini kanıtlamamış mı diyorsun😂
@@AroraBal sen ne demeye çalışıyorsun anlamadım koç itü odtü zaten bilindik biraz daha bilinmedik ünileri çeksin hoca diyorum kardesim
İstanbulda olmasının avantaj olduğunu düşünüyorum ben, bu sayede kolayca büyük şirketlerde staj yapabiliyor öğrenciler. Ve videoda 32 bin denilmesinin aksine yurtar şu an 65 bin felan oldu, tabi bursluysanız yurt bursu alma şansınız var ayrıca başvurarak.
Hahhahaha aynen tek kişilik odalara 2 ranza atmışlar. Maalesef içler acısı yurtlar.
@@damummyphus bir tık öyle. 1i 2, 4ü 5 kişilik yapmışlar onlar baya kötü olmuş. 3 kişilikte iyi arkadaşlarımlayım, idare ediyoruz biz
@@donquijote528hemşirelik okuyanlara yurt bursu kesin cikiyormus dogrumu acaba
çok güzel bi video olmuş elinize sağlık teşekkürler anlatımınız için :)
Emeği geçen herkese gönülden teşekkür ederim
Hocam yatay geçiş ile ilgili video hazırlar mısınız tercihlerden önce sizden öğrenmek isterim
Ben de merak ediyorum
Hocam İTÜ ve Boğaziçi istiyoruz
Hocam videolarınız okadar yararlı ki size aspava ısmarlamak istiyorum
Koçta okunur her türlü, bir tane önlisans vardı muhasebe, onu ekonomi veya işletmeye tamamlayacağım ama önce finansal açıdan rahat bir şekilde ödemeleri yönetebilmek için borsaya girip belli seviyelerde bir getiriyi sadece borsadan gelecek parayla sağlamaya çalıştım, bakalım bu yıl kazanabilirim herşey hazır gibi
Okulda önlisans programı yok, eğer başka okulu kastetmediysen
İstatiksel olarak erkekleri ve kızları siralama yaptıklarında hangi unide erkekler daha başarılı hangi unide kızlar daha başarılı 😅
Adam başlı başına akademi dünyasına etki ediyor. Destek olan kim varsa teşekkür ediyorum, engel koyan da kim varsa neyse.
İzlememek için zor tutmuştum kendimi. Daha da tutamadım izledim. Koç tutarken Boğaziçi’ne gelmeyi düşünüp de bana iyi mi geleyim mi diyenlere küfredesim geliyordu. Bu videodan sonra kendimde küfretme hakkı görüyorum.
Akademiklink : Koç'un kampüsü çok küçük
o sırada deli taklidi yapan galatasay üniversitesi
Hocam Özyeğin videosu yapmak isterseniz tüm gerçekleriyle size destek sunabiliriz.
Yıldız tekniğe bekliyoruz hocam
Hocam acaba sizin amacınız şu an bulunduğunuz bölümde akademisyen olmak mıydı yoksa ne olursa olsun sadece akademisyen olmak mıydı?
hocam eskisehir gelirse çok güzel olur
Hocam ege universitesi gezisi gelir mi lüüütfeeeen
Hocam bilkent vs koç tarzı video çekseniz süper olur
HOCAM HOCAM HOCAM AKDENİZ ÜNİVERSİTESİNİ DE BEKLERİZ GÖRÜŞLERNİZ DEĞERLİ
Hocam müsait bir zamanda size İskender ısmarlamak isterim lütfen Ankara Üniversitesi tanıtımı da yapın (Fakir öğrencinin fonu en fazla bu kadar hocam... Yanına LeCola da alabilirim...)
İskender fakirlikten çıktı hocam ya
@@RealHuseyinOktay hocam yapabileceğimin en fazlasını teklif ettim...
@@uNsTableKIDx 🤣 alemsiniz
Ankara Üniversitesi de gelir mi ?
Abi kampüs küçük olsa ne olacak böyle bir manzarası olan kampüs mü var? Bilkent gibi yarısı tarla koskaca kampüs yerine kesinlikle burası tercih edilir.
Bu ücretle ABD ‘de okuyabilirsiniz. Daha ucuz olabilir. Kahve fiyatını ABD Üniversiteleri ile karşılaştırın
Ankara Üniversitesi gelsin
+1
ytü yapar mısınız hocam
4:40 hocam ücretler güncellendi bir daha bakmanızı öneririm
Bilkent ne zaman hocamm
Ankara Üni,Çankaya,Başkent gelsin hocamm
Hocam bu kadar güzel ve temiz bi üniversite öğrenci memnuniyetlerinde neden geri sıralamalarda? Yani memnun olmadıklari konular neler?
Onun olayı aslında tam memnuniyet değil. Beklentiye göre memnuniyet oranı. Yani şunu düşün, Koça gelen öğrenci zaten çok büyük beklentilerle gelir, en basit hoşnutsuzluklar ise göze çok batar. Bu yüzden o listenin en üst kısımlarında hep beklenmedik, ismi duyulmadık okullar var.
@@huseyinuygarbagryank8238 Anladım. Abdullah Gül Üniversitesinin ilk sıralamalarda olması gibi.
Yurtlarda yer yok ve İstanbul ikametgahsa imkansıza yakın buna karşılık servis organizasyonu da kötü herkesin Ferrarisi yok neticede. Olsa bile Kadıköy'den geçen biri Bağdat cadde, Boğaz Köprü ve Maslak gibi trafiğin yandığı yerlerden geçmek zorunda. Sabah akşam insan olanın kaldırabileceği bir güzergah değil. Öğrenci işleri de sıkıntılı. Ama yurt şart, tamam inşaat alanı yok belki ama batı kampüs etrafında konaklama çözümü bulunabilir.
@@melissagms1165 konaklama İstanbul için zaten çok büyük bi sıkıntı, burda da daha fazla demek ki
Hocam bir küçük düzeltme. ODTÜ kampüsü 4.500 hektar. Yani 45.000.000m2. Büyüklük olarak diğerleri ile kıyaslamak imkansız.
Hocam çok teşekkür ederim ❤
Çok beğendim, elinize sağlık
hocam özyeğin üniverstesi bekliyoruz
hocam bahçeşehir özyeğin falan gelsin nolur :)))
Hocam zenginlerle takılmayı ne kadar seviyosunuz biraz biz fakirleri de düşünün lütfen :/
Zenginlik çok güzel biişi herkese tavsiye ederim
@@AkademikLinkhocam anlattığınız üniversitelerin hepsi kendini kanıtlamış üniversiteler zaten o yüzden keşke biraz da orta halli devlet üniversitelerinin tanıtsanız çok güzel olur. LUTFEN ZENGIN ÜNILERI DIYE TORPİL YAPMAYIN FAKIR UNILER SIZI BEKLIYOR😉 (ilkenizden sapmayın lutfen)
@@AkademikLink keşke zenginlik isteğe göre olsa hocam :)
Hocam Yeditepe Üniversitesi gelsin lütfen
Bilkent gelecek mi?
Hocam istanbula gitmişken İTÜ de isteriz
Hocam yaz diye kampüse gelmedim video çekmişsiniz aşk olsun ya görünce 50 yerimden bıçaklandım
bu arada yurt ücretleri güncellendi yeni dönemde 32 bine yurt yok
@Benzonitril yurt bursu çıkmaz, paralı da sene içi çıkabilir yeni yurt yapılıyor ama direkt sene başı onu da alamazsın
@Benzonitril ümraniyeye kudeb çıkmadı 2 senedir ben de bekliyorum çıksın diye ordan hesap et. zaten kudeb tercih dönemi bitmeden açıklanıyordu. başvur sonucunu gör ona göre tercih edersin ya da etmezsin
@@sevgoc KUDEB sadece ilk 100 'e çıkar diye biliyorum siz ilk 100 ' e girmenize rağmen mi bu burstan faydalanamadınız ?
@betulbaklan4342 Merhaba benim girdiğim 2022 senesinde burslu herkese KUDEB vaadi vardı o koşul bu sene başı geldi
Gerçekten tam burslu okumak bile çok pahalı görünüyor
Lütfen bilkent de gelsin hocam
İtü de gelir mi hocam
Hocam biz fakiriz bize orta seviyeli üniversiteleri gösterebilir misiniz
Türk Alman gelsin hocam
Sayın hocam yıldız teknik üniversitesi hakkında bir video gelecek midir ?
Hocam koç ne ya hanzo musunuz Edinburgh,Boston,MIT falan çekin biraz bunlar bizi kesmez
Hocam Selçuk Üniversitesini de gezecek misiniz?
kazanmam sart oldu.
Yıldız Teknik de gelsin
hocam sabancı bekliyoruz
erciyes üniversitesi hakkındaki düşünceleriniz?
Çok köklü ve kampüsü güzel
Hocam sizde nasıl bir enerji var..bence vitamin satan firmalardan Sponsorluk almalısınız
Hocam ITU ye gelicek misiniz
aydın üniversitesi
biruni
ve medipolü gezer misiniz hocam.
hocam ankara ]üniversitesi gelsin
Marmara Ünversitesi gelsin hocam
Keşke devlet arazisine çöktüklerini ve kaç sene araziyi kullanıp kira bile vermediklerini de söyleseydiniz hocam
Abdullah Gül Üniversitesi gelsin +1
Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde okudum, kampüsü 10.000 dönüm, tek özelliği de bu :D
Sarıyer kampüsü hakkında skandallar varmış hocam, bizim ilçenin en güzel ormanının içinde hem de okul. Uskumruköy'ün hemen üstünde...
1:00 ODTÜ 40000 dönümmüş hocam fazla sıfır :D
2:25 Şu anda Dünya'da 401. sırada
5:03 Aylık 7500 lira kira güzel bence. Burslu öğrenciysen zaten derece öğrencisi oluyorsun sana verilen tüm bursları toplarsan kyk bursu da çıkarsa kardasın
derece öğrencilerinin hepsine yüksek miktarlarda burs verildiğini farzeden naif bir yorum olmuş
hocam malum gsü adına çok sınırlı videolar var bu sınırı sizin aşmanızı bekliyoruz
UYGAR İÇİN GELDİK OK
Baba psiko psiko
Hocam yeditepe gelir mi ?
*Hocam* keşke qs 2024 ü koysaydınız :)
Biz. Çekerken açıklanmamıştı ama web. Sitemizde var hocam güncel hali
Teşekkürler.
Hocam ege üniversitesi de gelsin
yıldız teknik de gelsinnn
Hocam, IYTE'ye gelin
Ankara Üni Cebeci gelsin hocamm
üniversiteyi bitirmiş işinde gücünde biriyim ama doçent osmanın kampüs videolarını izliyorum, çok garip
Odtü cmpe > all
Abi seni tunalıda gördüm darlamaya kıyamadım çok tatlı gidiyordun
Hahaha doğru valla :) koyabilirdiniz ama :)
@@AkademikLink hocam ne diyosunuz😳😳😳😳
@@AkademikLink hahahahahdjjdjd
özyeğin bekliyoruz
Bu sıralamaları nerden öğreniyorsunuz?