Dacă vreți să știți și cum se construiește o dungă completă din chit, urmăriți și videoclipul din link-ul de mai jos: th-cam.com/video/X6eSQuOv1GY/w-d-xo.htmlsi=jAE0jiNNUpi1Z_sQ
Salut. Vreau sa te întreb despre diluantul de pierdere/.cu pistolul.......se da după ce se trage puțin lacul sau se da imdt cum ai terminat de dat lacul ..???
Salut Se dă imediat cum ai terminat de aplicat lacul ca diluantul de pierdere să poată să aplatizeze acele gaze și astfel să nu se mai vadă gazarea. Dacă apuc să se usuce acele gaze nu îți mai iese pierderea.
Sa-ti dea Dzeu sanatate si putere !!...ne-ai luminat in multe chestiuni ,pe multi care te urmarim...si explici lucrurile, asa cum e cursul lor firesc....am vazut aproape toate clipurile si am descoperit si invatat multe !!! MULTUMESC !!! 🙏👍
Felicitari pentru tot ce explici si arati, mai ales ca sunt reguli proprii scrise si sintetizate din experienta ta personala. Urmarindu-ti postarea am impresia ca sunt la curs de pregatire - atat de bine documentata fiecare afirmatie, ordinea operatiilor, tot.... Iti admir altruismul de care dai dovada caci din pacate prea multi sunt cei care fac un secret din meserie. Meriti toata stima ! Bravo Maestre !
Ajutor! Îți urmăresc mai toate clipurile însă am un singur lucru care nu îl înțeleg pe deplin! Pe o suprafață șlefuită până la tabla, ce se aplica prima dată, primer sau filler? Am tot căutat răspunsul și nu îl găsesc pe nicăieri! Te rog să mă ajuți cu aceasta întrebare! In rest, toate clipurile tale sunt super, mai ales cel în care explici cănile gradate, ești super tare! 🙂
Salut Primer sau Fuller este aceași mâncare de pește dar cu denumiri diferite datorită altor limbi de circulație internațională. Acestea au rolul de a uniformiza zonele reparate astfel încât sa facă o tranziție între zone și să nu existe diferente de porozitate între zonele reparate si cele ne avariate. Primerul sau Fullerul nu au rol de protecție ci doar de uniformizare. Pt protecție anticorozivă există wash primer, etch primer sau Fuller Epoxy ce se aplica direct pe metal ca primă mână, după care se aplica fuller sau primer pt uniformizare.
@dinpasiunepentruvopsit Ce răspuns perfect ai dat, nu mă așteptam să dai un răspuns atât de elaborat, îți mulțumesc! 🙂 Recunosc, că am fost foarte confuz la diferența între primer și fuller, eu am crezut, că: primer-ul este grund, care se dă pentru aderenta vopselei, iar fuller-ul este șpriț chit, care se dă pentru uniformizare! Acum am înțeles că și primer și fuller, sunt cam același lucru, acum înțeleg, dc pe unele site-uri spuneau că nu contează, pe care îl aplici primul, merge și primer primul, și merge și fuller primul, nu contează! Îți mulțumesc foarte mult pentru răspunsul tău și te încurajez pe viitor sa faci cat mai multe! Te salut! 🙂
Bun clip...bravo. Apropo. Acolo se lucrează foarte mult pe uscat...nu se matuie nimca cu apa....?p800/p1200? Totuși sa intelg ca pt a face un blending se poate șlefui si cu doar p800 la uscat??.....ai dat si pe partea cu fuler cu p800 ?
Mulțumesc de apreciere! Nu se lucrează deloc la apă înafara! Mai sunt totuși cazuri unde se finisează cu burețel de P800 la ud, adică umed și nu cu apă multă, ultima etapă de finisare a fullerului după ce s-a venit cu ultima mână cu disc de P500 la mașină orbitală. Dar în rest nu este acceptată lucru cu apa în nici o altă etapă de pregătire înainte de vopsire. Iar pt blending, DA, se poate lucra la uscat doar cu mașina orbitală cu șmirghel de P800 sau P1000 numai pe interfață, sau fara interfață dacă ai disc foam(burete) de la 3M sau Mirka, apoi scotch birte gri de P1500 fie la uscat fie la ud(adică umed) și piesa este gata pregătită de bland și lăcuire.
Nu am dat pe partea cu fuller cu P800 la mașină pt o aderenta mai bună a vopselei și fiindcă totodată eu pregătesc f bine și nu îmi scapă zgârieturi, însă se poate veni și pe partea cu fullerul ca să fii sigur că ai eliminat zgârieturile mai puțin adânci eventual scăpate, dar nu îți va elimina niciodată zgârieturile scăpate de rindea adânci de P320 care le-ai scapat că nu ai finisat bine cu P500. Zgârieturile unei granulații pot diferi în funcție de apăsare a rindelei sau a mașinii de șlefuit. Cu cât te apeși mai mult cu atât zgârietură va fi mai adâncă și va cobora în jos cu o granulație chiar și două dacă șmirghelul este unul nou și de calitate. Deacea insist in videoclipurile mele sa nu se apese pe scula cu care lucrezi fiindcă nu ai presiune constantă pe toată suprafața sculei dar și fiindcă se schimba granulația smirghelului și at in loc să repari mai mult strici. Acestea sunt trucuri care nu le pot înțelege mulți fiindcă avem capacități de înțelegere diferite unii față de alții, chiar daca adunăm experiență. Tot ce se execută cu mașina de șlefuit orbitală granulația de șmirghel este cu 1,5 ori mai fină ca și granulație față de șlefuirea manuală. Adică : -P 80 la mașină înseamnă P120 la mâna -P240 la mașină înseamnă P360 la mâna -P800 la mașină înseamnă P1200 la mâna -etc Rezultatele unei lucrări corecte se vor vedea în timp nu numai după ce ai terminat de vopsit, fiindcă materialele lucrează multe săptămâni, chiar și luni după finalizare.
Salut. Cu tot respectul. Am o intrebare. Inainte de incepe vopsirea integrala a masini vreu zilele astea sa dau cu filer toata masina. Este bine sa dau filer acrilic 2k dupa slefuit.. sau este mult mai ok filer in sistem ud pe ud ? Fara slefuire ? Adera vopseaua dupa. ? Cum credeti ca este mai bine sa procedez.. in stiuatia asta vreu sa cumpar si un pistol de filer nou ce duza recomadati. Multumesc
Salut Fuller ud pe ud se folosește doar la piesele noi și nechituite, altfel îți face hartă(contur) pe zona reparată. Nu recomand fuller ud pe ud sub nici o formă chiar dacă nu ai reparatii cu chit fiindcă acolo unde ai spart se va face hartă. De asemeni fullerul ud pe ud este f subțire și nu încarcă și se scurge f repede, iar daca nu l-ai aplicat bine îți iese in brazde și apoi la fel toată vopsitoria. Nu se degresează cu degresant înainte de aplicarea vopselei ci doar se dă laveta antistatică. Fullerul ud pe ud se aplică cu duza de 1.3 și este nevoie de condiții, adică cuptor fiindcă cum l-ai aplicat așa îți iese și mașina, adică murdară, în brazde sau coajă de portocală. Fullerul normal se aplică cu duza de 1.8, și acesta încărca bine și nu prea contează cât de bine este aplicat sau nu fiindcă se poate șlefui și uniformiza după aplicare.
Salutare Eu nu fac tinichigerie, dar în schimb știu puțină tinichigerie ușoară, adică să îmi îndrept lovituri mici și să finisez după tinichigiu umflăturile și cucuile făcute de el la îndreptare, adică știu exact unde și cum să bat cu precizie zona afectată. Tinichigiii sunt cei mai bucuroși când ajunge mașina la mine fiindcă ei nu mai sunt chemați de mine doar dacă mai e ceva de demontat, niciodată de finisat ceva la îndreptare indiferent cat de rău au lucrat, fiindcă eu știu ce am de făcut și mai mult timp pierd dacă îi chem să îmi refacă ceva. In schimb nu mă bag niciodată la montaj și demontaj sau să înlocuiesc piese, fiindcă nu este meseria mea aceasta dar nici nu mă atrage. Am habar câteva cunoștințe generale, dar sunt doar la nivelul de habarnist, în nici un caz tinichigiu.
@@dinpasiunepentruvopsit mulțumesc pentru răspuns apreciez foarte mult vă urmăresc demult , eram curios deoarece prin alte părți pe unde am fost și am întrebat dacă au nevoie de vopsitor auto mi s-a răspuns la fel cu o întrebare adică : sti tinichigerie? Și când am spus ca nu la nivel profesional au spus ca nu au nevoie. Acum de-abia am găsit un loc de muncă și anume în Spania ca vopsitor unde m-a acceptat un patron la care am ajuns să învăț și mecanică să schimb brațe aripi zone afectate și după aia să îndrept să finisez și de-abia să vopsesc , nu mă plâng apreciez ca învăț deși am în plan să merg în altă țară unde se plătește mai bine și era curios dacă și acolo se caută la fel să ști tot și părerea mea cam și ce nu e obligatoriu și nu ține de un vopsitor ca de la schimbat brațe aripi faruri și uși nu cred ca au de a face cu vopsitoria mulțumesc foarte mult și vă urez mult spor în continuare
@strongpytt3363 spui de la început că nu ști să faci tinichigerie și nu este nici un fel de problemă. Dacă vrei să te ajut cu un loc de muncă mai bine plătit decât în Spania spune-mi si te voi ajuta cu drag fără nici un cost.
Salut Am degresat cu degresant pe bază de apă de fiecare dată în timpul pregătirii fiindcă adună mai bine praful, dar merge și cu degresant pe solvent. Înainte de vopsire cu degresant pe solvent, dar înainte a fost degresat cu degresant pe apă la predarea mașinii către vopsitor. S-a vopsit cu vopsea Sikens pe baza de apă.
Salut Da, trebuie să fie transparent. Și este dat transparent, încărcare normală, aplicate două mâini normale, nici prea pline nici semigazate, cu timp de aerare de 4-5 min între mâini, apoi pusă lampa UV timp de 5 min
Dacă crezi că poți aduce și alte completări, sunt bine venite! Mai ales sa fie și argumentate, ajută f bine pe cei interesați în înțelegerea procesului de pregătire vopsire! Cu respect,
Cu stima 9 ani prin garajele din Olanda, chiar și prin care ai lucrat și tu..., acum sunt acasă, dar când îți vad clipurile..., mi-e dor de ce e acolo 😟, o seara frumoasă și spor!
Dacă vreți să știți și cum se construiește o dungă completă din chit, urmăriți și videoclipul din link-ul de mai jos:
th-cam.com/video/X6eSQuOv1GY/w-d-xo.htmlsi=jAE0jiNNUpi1Z_sQ
Salut.
Vreau sa te întreb despre diluantul de pierdere/.cu pistolul.......se da după ce se trage puțin lacul sau se da imdt cum ai terminat de dat lacul ..???
Salut
Se dă imediat cum ai terminat de aplicat lacul ca diluantul de pierdere să poată să aplatizeze acele gaze și astfel să nu se mai vadă gazarea.
Dacă apuc să se usuce acele gaze nu îți mai iese pierderea.
Bun.... mulțam.
ce am dori mai mult decât o asemenea explicatie . tot respectul meu
Respectul meu Maestre
Superb rezultatul ! Mulțumim din suflet pt tot ceea ce faci pt noi și pt efortul depus.
Mulțumesc și eu pt interesul acordat!
Cu respect,
Toate cele bune!
Sa-ti dea Dzeu sanatate si putere !!...ne-ai luminat in multe chestiuni ,pe multi care te urmarim...si explici lucrurile, asa cum e cursul lor firesc....am vazut aproape toate clipurile si am descoperit si invatat multe !!! MULTUMESC !!! 🙏👍
Cu drag!
Sănătate la toată lumea și putere de muncă!
Doamne ajută!
Mulțumesc de apreciere!
Spor in toate!
Felicitari pentru tot ce explici si arati, mai ales ca sunt reguli proprii scrise si sintetizate din experienta ta personala.
Urmarindu-ti postarea am impresia ca sunt la curs de pregatire - atat de bine documentata fiecare afirmatie, ordinea operatiilor, tot.... Iti admir altruismul de care dai dovada caci din pacate prea multi sunt cei care fac un secret din meserie. Meriti toata stima !
Bravo Maestre !
Mulțumesc mult de apreciere!
Doamne ajută la toți!
Să fie într-un ceas bun tuturor cele ce le învățați!
Foarte bun conținut..👍🏻
Mă bucur dacă sunteți mulțumiți de ceea ce v-am arătat!
Înseamnă că mi-am făcut bine treaba!
Toate cele bune și mult spor!
Ajutor!
Îți urmăresc mai toate clipurile însă am un singur lucru care nu îl înțeleg pe deplin!
Pe o suprafață șlefuită până la tabla, ce se aplica prima dată, primer sau filler?
Am tot căutat răspunsul și nu îl găsesc pe nicăieri! Te rog să mă ajuți cu aceasta întrebare!
In rest, toate clipurile tale sunt super, mai ales cel în care explici cănile gradate, ești super tare! 🙂
Salut
Primer sau Fuller este aceași mâncare de pește dar cu denumiri diferite datorită altor limbi de circulație internațională.
Acestea au rolul de a uniformiza zonele reparate astfel încât sa facă o tranziție între zone și să nu existe diferente de porozitate între zonele reparate si cele ne avariate.
Primerul sau Fullerul nu au rol de protecție ci doar de uniformizare.
Pt protecție anticorozivă există wash primer, etch primer sau Fuller Epoxy ce se aplica direct pe metal ca primă mână, după care se aplica fuller sau primer pt uniformizare.
@dinpasiunepentruvopsit Ce răspuns perfect ai dat, nu mă așteptam să dai un răspuns atât de elaborat, îți mulțumesc! 🙂
Recunosc, că am fost foarte confuz la diferența între primer și fuller, eu am crezut, că: primer-ul este grund, care se dă pentru aderenta vopselei, iar fuller-ul este șpriț chit, care se dă pentru uniformizare!
Acum am înțeles că și primer și fuller, sunt cam același lucru, acum înțeleg, dc pe unele site-uri spuneau că nu contează, pe care îl aplici primul, merge și primer primul, și merge și fuller primul, nu contează!
Îți mulțumesc foarte mult pentru răspunsul tău și te încurajez pe viitor sa faci cat mai multe! Te salut! 🙂
Bun clip...bravo.
Apropo.
Acolo se lucrează foarte mult pe uscat...nu se matuie nimca cu apa....?p800/p1200?
Totuși sa intelg ca pt a face un blending se poate șlefui si cu doar p800 la uscat??.....ai dat si pe partea cu fuler cu p800 ?
Mulțumesc de apreciere!
Nu se lucrează deloc la apă înafara!
Mai sunt totuși cazuri unde se finisează cu burețel de P800 la ud, adică umed și nu cu apă multă, ultima etapă de finisare a fullerului după ce s-a venit cu ultima mână cu disc de P500 la mașină orbitală.
Dar în rest nu este acceptată lucru cu apa în nici o altă etapă de pregătire înainte de vopsire.
Iar pt blending, DA, se poate lucra la uscat doar cu mașina orbitală cu șmirghel de P800 sau P1000 numai pe interfață, sau fara interfață dacă ai disc foam(burete) de la 3M sau Mirka, apoi scotch birte gri de P1500 fie la uscat fie la ud(adică umed) și piesa este gata pregătită de bland și lăcuire.
Nu am dat pe partea cu fuller cu P800 la mașină pt o aderenta mai bună a vopselei și fiindcă totodată eu pregătesc f bine și nu îmi scapă zgârieturi, însă se poate veni și pe partea cu fullerul ca să fii sigur că ai eliminat zgârieturile mai puțin adânci eventual scăpate, dar nu îți va elimina niciodată zgârieturile scăpate de rindea adânci de P320 care le-ai scapat că nu ai finisat bine cu P500.
Zgârieturile unei granulații pot diferi în funcție de apăsare a rindelei sau a mașinii de șlefuit.
Cu cât te apeși mai mult cu atât zgârietură va fi mai adâncă și va cobora în jos cu o granulație chiar și două dacă șmirghelul este unul nou și de calitate.
Deacea insist in videoclipurile mele sa nu se apese pe scula cu care lucrezi fiindcă nu ai presiune constantă pe toată suprafața sculei dar și fiindcă se schimba granulația smirghelului și at in loc să repari mai mult strici.
Acestea sunt trucuri care nu le pot înțelege mulți fiindcă avem capacități de înțelegere diferite unii față de alții, chiar daca adunăm experiență.
Tot ce se execută cu mașina de șlefuit orbitală granulația de șmirghel este cu 1,5 ori mai fină ca și granulație față de șlefuirea manuală.
Adică :
-P 80 la mașină înseamnă P120 la mâna
-P240 la mașină înseamnă P360 la mâna
-P800 la mașină înseamnă P1200 la mâna
-etc
Rezultatele unei lucrări corecte se vor vedea în timp nu numai după ce ai terminat de vopsit, fiindcă materialele lucrează multe săptămâni, chiar și luni după finalizare.
Super ..ms pt ideii.
Spor la lucru și cât mai multe clipuri.,👌
@paultitanium5099 Spor și ție!
Salut. Cu tot respectul. Am o intrebare. Inainte de incepe vopsirea integrala a masini vreu zilele astea sa dau cu filer toata masina. Este bine sa dau filer acrilic 2k dupa slefuit.. sau este mult mai ok filer in sistem ud pe ud ? Fara slefuire ? Adera vopseaua dupa. ? Cum credeti ca este mai bine sa procedez.. in stiuatia asta vreu sa cumpar si un pistol de filer nou ce duza recomadati. Multumesc
Salut
Fuller ud pe ud se folosește doar la piesele noi și nechituite, altfel îți face hartă(contur) pe zona reparată.
Nu recomand fuller ud pe ud sub nici o formă chiar dacă nu ai reparatii cu chit fiindcă acolo unde ai spart se va face hartă.
De asemeni fullerul ud pe ud este f subțire și nu încarcă și se scurge f repede, iar daca nu l-ai aplicat bine îți iese in brazde și apoi la fel toată vopsitoria.
Nu se degresează cu degresant înainte de aplicarea vopselei ci doar se dă laveta antistatică.
Fullerul ud pe ud se aplică cu duza de 1.3 și este nevoie de condiții, adică cuptor fiindcă cum l-ai aplicat așa îți iese și mașina, adică murdară, în brazde sau coajă de portocală.
Fullerul normal se aplică cu duza de 1.8, și acesta încărca bine și nu prea contează cât de bine este aplicat sau nu fiindcă se poate șlefui și uniformiza după aplicare.
@dinpasiunepentruvopsit am înțeles chiar azi ma apuc sa cumpăr materiale Mulțumesc foarte foarte mult 🙂😊
Bună aș avea o întrebare dumneavoastră faceți și tinichigerie reparatiii sau doar vopsiți mașinile ? Multă baftă și pe viitor
Salutare
Eu nu fac tinichigerie, dar în schimb știu puțină tinichigerie ușoară, adică să îmi îndrept lovituri mici și să finisez după tinichigiu umflăturile și cucuile făcute de el la îndreptare, adică știu exact unde și cum să bat cu precizie zona afectată.
Tinichigiii sunt cei mai bucuroși când ajunge mașina la mine fiindcă ei nu mai sunt chemați de mine doar dacă mai e ceva de demontat, niciodată de finisat ceva la îndreptare indiferent cat de rău au lucrat, fiindcă eu știu ce am de făcut și mai mult timp pierd dacă îi chem să îmi refacă ceva.
In schimb nu mă bag niciodată la montaj și demontaj sau să înlocuiesc piese, fiindcă nu este meseria mea aceasta dar nici nu mă atrage.
Am habar câteva cunoștințe generale, dar sunt doar la nivelul de habarnist, în nici un caz tinichigiu.
@@dinpasiunepentruvopsit mulțumesc pentru răspuns apreciez foarte mult vă urmăresc demult , eram curios deoarece prin alte părți pe unde am fost și am întrebat dacă au nevoie de vopsitor auto mi s-a răspuns la fel cu o întrebare adică : sti tinichigerie? Și când am spus ca nu la nivel profesional au spus ca nu au nevoie. Acum de-abia am găsit un loc de muncă și anume în Spania ca vopsitor unde m-a acceptat un patron la care am ajuns să învăț și mecanică să schimb brațe aripi zone afectate și după aia să îndrept să finisez și de-abia să vopsesc , nu mă plâng apreciez ca învăț deși am în plan să merg în altă țară unde se plătește mai bine și era curios dacă și acolo se caută la fel să ști tot și părerea mea cam și ce nu e obligatoriu și nu ține de un vopsitor ca de la schimbat brațe aripi faruri și uși nu cred ca au de a face cu vopsitoria mulțumesc foarte mult și vă urez mult spor în continuare
@strongpytt3363 spui de la început că nu ști să faci tinichigerie și nu este nici un fel de problemă.
Dacă vrei să te ajut cu un loc de muncă mai bine plătit decât în Spania spune-mi si te voi ajuta cu drag fără nici un cost.
La Belgia unde sunteți? Am lucrat și eu acolo la auto repair?
Salut
Lucrez la Care Caroserie BV, în SInt-Pieters-Leeuw lângă Bruxelles
Buna,inainte de vopsire,si dupa de slefuire,cu ce ati curatat suprafata? Numai cu degresant?
Salut
Am degresat cu degresant pe bază de apă de fiecare dată în timpul pregătirii fiindcă adună mai bine praful, dar merge și cu degresant pe solvent.
Înainte de vopsire cu degresant pe solvent, dar înainte a fost degresat cu degresant pe apă la predarea mașinii către vopsitor.
S-a vopsit cu vopsea Sikens pe baza de apă.
@dinpasiunepentruvopsit multumesc pt raspuns
Filer primer uv trebuie sa fie ușor transparent...
Salut
Da, trebuie să fie transparent.
Și este dat transparent, încărcare normală, aplicate două mâini normale, nici prea pline nici semigazate, cu timp de aerare de 4-5 min între mâini, apoi pusă lampa UV timp de 5 min
@dinpasiunepentruvopsit perfect👌🤝
Dacă crezi că poți aduce și alte completări, sunt bine venite!
Mai ales sa fie și argumentate, ajută f bine pe cei interesați în înțelegerea procesului de pregătire vopsire!
Cu respect,
Cu stima 9 ani prin garajele din Olanda, chiar și prin care ai lucrat și tu..., acum sunt acasă, dar când îți vad clipurile..., mi-e dor de ce e acolo 😟, o seara frumoasă și spor!
Mă bucur să întâlnesc colegi de breaslă cu care ne-am intersectat cărările!
Stimă și respect!