Sunteți un om deosebit . Munciți foarte mult cred că aveți și ajutoare . Stau la tara și știu că este foarte multa munca. Stima și respect pentru tot 💐
Excelente rețete, am cules și eu merele din grădină, dar cum spuneați, nu toate sunt perfecte calitativ, dar foarte multe pot fi conservate în diverse feluri așa încât să ne bucurăm de beneficiile merelor naturale și pe timpul iernii.. căutam dealtfel o metodă de păstrare a merelor rase pentru perioada iernii, parcă am știut că voi găsi ceva potrivit. Vă mulțumesc scumpă doamnă !
Felicitări pentru postări! Din merele căzute am făcut suc de mere pe care l-am congelat! Când spațiu pentru congelare nu a mai fost am pasteurizat precum la compot în sticle x 1 litru dar m-a nemulțumit apariția spumei din timpul pasteurizării! Trec la metoda pasteurizării descrisă de dvs!! Succes în continuare!
Ești foarte simpatică, ai o voce deosebită și o bună naratoare ! Întrebarea mea pentru tine este...eu nu am grădină și pomi fructiferi. Oare pot face suc din mere cumpărate din magazin ? Oricum la merele cumpărate din magazin eu nu folosesc coaja.
Eu as cauta un taran care are mere mai multe decat poate consuma. Sunt sigura ca nu face acele cel putin 12 tratamente care se fac intr-o livada clasica de unde ajung merele la magazin. Sunt multi care stau toamna pe marginea drumului. Daca merele au su un vierme sau o pata, ceva, e semn ca nu au prea fost stropite. Cred ca merita sa incercati. Altfel, mai bine cumparati suc la cutie. Cred ca iesiti mai ieftun decat cumparand mere. Nu mai spun de efortul depus pana la forma de suc😀
Sunteti foarte harnica, felicitari! O intrebare mi-a venit in minte cand am vazut sucul asa de limpede. Cum reusiti sa nu se oxideze imediat dupa stoarcere?
Nu am facut niciodata, dar dumneavoastra m-ati convins sa incerc. Felicitari pentru video! O intrebare. Ce faceti cu sucul cu impuritati ramas in sticlele de plastic? Se strecoara sau merge la compostare?
Poate fi folosit pt marmelada, simpla sau de preferat in combinatie cu alte fructe. Asta daca folosim doar pulpa si coaja merelor in storcator. Eu pun si casuta cu seminte si atunci totul merge la compost asa cum banuiai. Fa suc asa cum am aratat si n-o sa-ti para rau. Se pasteeaza intr-un beci rece ani de zile. Dar e prea bun ca sa tina atat.😀
Am suc si de trei ani in beci. E “ca nou”. 😀Nu-l mai bem dar a ramas si s-a pastrat f bine fara fierbere ulterioara a sticlelor. Respectati reteta si puneti sticlele culcate la racit in paturi.
Eu am doua tipuri de zmeura: una care rodeste pe doua randuri de tulpini. Cele ramase de anul trecut rodesc devreme apoi se usuca dupa care le putem taia de jos. Anul acest vor iesi alte tulpini din pamant cere vor rodi mai apre toamna pana tarziu. Pe acestea le tai la 70-80cm si vor rodi la anul devreme. Si tot asa. Nu stoi ce soi este aceasta zmeura. Mai am si Polka cateva radacini . Asta se taie scut toamna si se acopera cu gunoi matur sau compost. Tulpinile ies anual si rodesc in a doua jumatate a verii pana toamna tarziu cand se taie de jos.
Buna ziua!Va rog să îmi spuneți ce storcător folosiți?Am schimbat vreo trei până acum,din păcate nu am reușit să procur niciun bun!Deși sunt cu melc,și presare la rece!va mulțumesc!
@@smarandapetrachi6287 m-am uitat acum. Modelul e Zelmer typ 476. Putere maxima 800W. Daca gasiti va rog sa-mi spuneti si mie. As lua unul nou ca am fost foarte multumita de el.
A tot gandesc ce sa fac ca nu am un robot de stors fructele. Este o a.ta metoda? Am foarte multe mere chiar frumoase si ma doare sufletul cand vad cum putrezesc pe jos,am lncercat sa le daruiesc cuiva dar nimeni nu vrea chiar ma mir,mai ales ca se face compot si alte preparate.eu am facut de toate dar noi suntem doua persoane si nu mai folosim asa multe ca suntem ln arsta.u😊❤
Cea mai simpla varianta ar fi sa cumparati un robot😀. Pe de alta parte, imi amintesc de le bunici, aveau un teasc pentru struguri in care pyneau si merele zdrobite si le storceau pentru suc, nu prea tare, iar ce ramanea puneau la rachiu impreuna cu alte fructe. De zdrobit avea bunicu o cada mica facuta din scandura si un “ mai” bacut dintr-un bustean cu doua manere lungi atasate care îi ajungeau pana mai sus de brâu. Punea cate un mar in cadita si trântrea maiul peste mar zdrobindu-l. Cam rudimentar dar asta era solutaia in acele vremuri. Puteti sa mai faceti si mere rase la borcan, ca sa nu aglomerati congelatorul. Va las mai jos reteta cum le face eu. Sau sa faceti otet de mere. Daca totusi putrezesc, sunt bune la compost. Ramele le adora.
Au rezistat strugurii pusi anul trecut dar s-au inmuiat f tare. Nu mi-a placut consistenta lor. Erau struguri din curte taranesti, nu striguri de masa.
Am întrebare după ce am scos sucul din mere ,putem sa îl punem direct pe foc sa îl încălzim pana la 80 de grade ?sau mai trebuie sa facem ceva înainte ?
Atenție! Sucurile din fructe sunt foarte concentrate în fructoză ceea ce face sa streseze pancreasul foarte tare și să secrete multă insulină. Sucurile din fructe nu sunt sănătoase pentru organism! Mai bine se consumă fructul că atare dar nu în cantități mari. Legumele in schimb da, in cantități cât mai mari, conținutul de zahăr al acestora este foarte mic comparativ cu al fructelor. Consumați sucurile de fructe cu multă moderație.
Multumesc pt sfaturi. Noi consumam doar ocazional, cu 1/4 suc si restul apa minerala. Daca o sa mai am ocazia o sa specific recomandarile dv. intr-un videoclip.
Asa fac eu la 100kgmere 30kg struguri 1galeata de morcov, 1 găleată de sfecla roșie, 1kg lămâi și este foarte bun dar mulți spun ca ar avea mult zahar, acum nu știu ce sa spun???
Probabil ca li se pare prea dulce si nu va cred ca nu are si zahar adaugat. Ori ii invitati sa va ajute cand il faceti ori le spuneti sa il consume indoit cu apa, ca sa nu mai fie asa dulce. Cei cu probleme cu glicemia asa ar trebui sa procedeze. Sucul e o bomba glucidica, se stie!
@@GradinaBIOLegumix Bună ziua ! Ma puteți ajuta cu un sfat ? Va rog frumos ! La sucul de mere în combinație cu sfecla roșie cum procedați? Îl puneți la fiert? Cat timp ? După ce se ridica spuma aceea groasa de la sfecla se ia deoparte și cât timp se mai fierbe ? Mulțumesc frumos!
@@Patricia_is_here eu storc totul inainte si las la odihna. Se ridica deasupra toata pulpa ramasa in suc. Apoi il pun la foc dar nu il fierb. Doar pana la 80 de grade, cum am spus. Scot spuma pe masura ce se ridica si apoi il pun in sticle cat mai limpede pot. In sticle se lasa la fund ce e gros si puteti turna sucul in pahare cu grija ca sa nu se tulbure. Dar pana la urma totul e natural, nu conteaza daca e putin tulbure. Combinati cu apa plata sau minerala ca sa nu fie bomba glucidica.
Cum conservam coacazele rosii si alte fructe de padure: th-cam.com/video/2491eDyzLp8/w-d-xo.html
Dacă este pasteurizat la 80grade nu cred ca probeleme cei cu diabetul dar pot adaugă și lămâie eu asa mai fac sau sa crească cantitatea de mere
Sunteți un om deosebit .
Munciți foarte mult cred că aveți și ajutoare .
Stau la tara și știu că este foarte multa munca.
Stima și respect pentru tot 💐
Asa e! Cand ai casa, curte , gradina, treaba nu se termina niciodata!
Spor in toate și sănătate !💐
Mulțumesc pentru video și sfaturi!!!!
Bun venit in gradina Bio Legumix!💚
Excelente rețete, am cules și eu merele din grădină, dar cum spuneați, nu toate sunt perfecte calitativ, dar foarte multe pot fi conservate în diverse feluri așa încât să ne bucurăm de beneficiile merelor naturale și pe timpul iernii.. căutam dealtfel o metodă de păstrare a merelor rase pentru perioada iernii, parcă am știut că voi găsi ceva potrivit.
Vă mulțumesc scumpă doamnă !
Cu mult drag! 💚
Felicitări doamnă.asa fac exact cu strugurii
si eu la fel🙂
Felicitări pentru postări! Din merele căzute am făcut suc de mere pe care l-am congelat! Când spațiu pentru congelare nu a mai fost am pasteurizat precum la compot în sticle x 1 litru dar m-a nemulțumit apariția spumei din timpul pasteurizării! Trec la metoda pasteurizării descrisă de dvs!! Succes în continuare!
Sigur o sa va placa. Folositi termometrul de bucatarie ca iasa treaba bine😀
Minunat.. 🤗 Mulțumim pentru detalii suplimentare 🤗🙏.Încercăm să facem și noi acest suc 😘👍❤️🌺❤️🌺
Cu drag! 💚 Faceti, faceti, sigur o sa va placa!😋
Multumesc. Va doresc sanatate si spor.! ❤️
Multumesc, la fel!💚
Va multumesc frumos pentru informatii, chiar ma gandeam ce fac cu merele cazute!
Cu drag! Am mai postat si reteta cu mere rase la borcan.
@@GradinaBIOLegumix in primvara ma apuc de gradinarit. O sa imi fie de ajutor informatiile dumneavoastra.
Sunteti de nota 10 si cu aceasta postare...
80 de grade ...dar ce durata se tine sucul la aceasta temperatura?
@@sorinmiron9358 cateva minute pana in turnam pe tot in sticle. Sticle fierbinti si racite lent, conservarea e asigurata.
Multumesc! Important e ca sucul sa iasa de nota 10😀
Multumesc f.mult pt.aceasta reteta!
Felicitări
Esti minunata ....multumesc pt retete
Cu drag! Bine ati venit in gradina BIO Legumix!💚
Mulțumesc sănătate doamne ajuta
Sanatate si dv!
Mulțumesc frumos!
Ești foarte simpatică, ai o voce deosebită și o bună naratoare !
Întrebarea mea pentru tine este...eu nu am grădină și pomi fructiferi.
Oare pot face suc din mere cumpărate din magazin ?
Oricum la merele cumpărate din magazin eu nu folosesc coaja.
Eu as cauta un taran care are mere mai multe decat poate consuma. Sunt sigura ca nu face acele cel putin 12 tratamente care se fac intr-o livada clasica de unde ajung merele la magazin. Sunt multi care stau toamna pe marginea drumului. Daca merele au su un vierme sau o pata, ceva, e semn ca nu au prea fost stropite. Cred ca merita sa incercati. Altfel, mai bine cumparati suc la cutie. Cred ca iesiti mai ieftun decat cumparand mere. Nu mai spun de efortul depus pana la forma de suc😀
Sunteti foarte harnica, felicitari! O intrebare mi-a venit in minte cand am vazut sucul asa de limpede. Cum reusiti sa nu se oxideze imediat dupa stoarcere?
Nu-i fac nimic. Exact cum am aratat, il las in bidoane de 5-6 l la rece, cu dopul pus. Cand il incalzesc chiar se mai deschide la culoare
O idee foarte bună! Nu am făcut suc. Le rad și le bag la congelator .
Daca vrei musai mere rase mai bine le pui la borcan si nu mai tii congelatorul ocupat😀E cam scump curentul🙃
Ai reteta pe-aici, fara zahar!!!
@@GradinaBIOLegumix hy7
Foarte fain o să încerc
Spor la treaba!💚
Super ideeee ,vă mulțumesc și vă 😘😘
Suuuuper, felicitari
O alternativa la aparatul de tocat. Merge cu un mixer sau la robot?
Fiecare obtine sucul cu ce are. Storcatorul e cel mai eficient. In rest… cu ce avem, cu ce putem😂
Nu am facut niciodata, dar dumneavoastra m-ati convins sa incerc. Felicitari pentru video!
O intrebare. Ce faceti cu sucul cu impuritati ramas in sticlele de plastic? Se strecoara sau merge la compostare?
Poate fi folosit pt marmelada, simpla sau de preferat in combinatie cu alte fructe. Asta daca folosim doar pulpa si coaja merelor in storcator. Eu pun si casuta cu seminte si atunci totul merge la compost asa cum banuiai. Fa suc asa cum am aratat si n-o sa-ti para rau. Se pasteeaza intr-un beci rece ani de zile. Dar e prea bun ca sa tina atat.😀
@@GradinaBIOLegumix Da, categoric, voi face!
Bravo. Aveți detergent bio de la Amway. Felicitari
De cand a intrat in Romania il folosesc si sunt foarte multumita 😀
Mulțumesc mult pt video
E sigura mmmetoda de pasțwurizare fara fierbere ulterioara a sticlelor..? Mersi..
Am suc si de trei ani in beci. E “ca nou”. 😀Nu-l mai bem dar a ramas si s-a pastrat f bine fara fierbere ulterioara a sticlelor. Respectati reteta si puneti sticlele culcate la racit in paturi.
Felicitări dar spuneți cum se taie zmeura vă rugăm mult
Eu am doua tipuri de zmeura: una care rodeste pe doua randuri de tulpini. Cele ramase de anul trecut rodesc devreme apoi se usuca dupa care le putem taia de jos. Anul acest vor iesi alte tulpini din pamant cere vor rodi mai apre toamna pana tarziu. Pe acestea le tai la 70-80cm si vor rodi la anul devreme. Si tot asa. Nu stoi ce soi este aceasta zmeura. Mai am si Polka cateva radacini . Asta se taie scut toamna si se acopera cu gunoi matur sau compost. Tulpinile ies anual si rodesc in a doua jumatate a verii pana toamna tarziu cand se taie de jos.
La congelator, fara incalzire sau fierbere, merge? Multumesc!
Sigur merge dar cine are atata loc la congelator?🤔🙄Dupa decongelare trebuie consumat f repede. Sucul pasteurizat tine cateva zile la frigider.
Buna ziua ! va rog sa-mi spuneti , pot sa fac si suc de visine si cirese ca cel de mere ? Va multumesc.
Nu am facut dar nu vad ce s-ar putea intampla. Poate ca nu sunt la fel de dulci… Merita incercat cu cantitati mai mici anul asta.
@gradinaBIOLedumix cum pot face sa pun sucul in pungi bag in box, nu în sticle?
Nu cunosc tehnologia, imi pare rau.
Buna ziua!Va rog să îmi spuneți ce storcător folosiți?Am schimbat vreo trei până acum,din păcate nu am reușit să procur niciun bun!Deși sunt cu melc,și presare la rece!va mulțumesc!
Al meu e de la Zelmer. L-am cumparat de multi ani. Abia acum incepe sa oboseasca. Am dat o raita pe net dar nu mai vad modelul meu😔
@@GradinaBIOLegumix va mulțumesc!
@@smarandapetrachi6287 m-am uitat acum. Modelul e Zelmer typ 476. Putere maxima 800W. Daca gasiti va rog sa-mi spuneti si mie. As lua unul nou ca am fost foarte multumita de el.
Desigur,dacă îl găsesc, vă anunț!
A tot gandesc ce sa fac ca nu am un robot de stors fructele. Este o a.ta metoda? Am foarte multe mere chiar frumoase si ma doare sufletul cand vad cum putrezesc pe jos,am lncercat sa le daruiesc cuiva dar nimeni nu vrea chiar ma mir,mai ales ca se face compot si alte preparate.eu am facut de toate dar noi suntem doua persoane si nu mai folosim asa multe ca suntem ln arsta.u😊❤
Cea mai simpla varianta ar fi sa cumparati un robot😀. Pe de alta parte, imi amintesc de le bunici, aveau un teasc pentru struguri in care pyneau si merele zdrobite si le storceau pentru suc, nu prea tare, iar ce ramanea puneau la rachiu impreuna cu alte fructe. De zdrobit avea bunicu o cada mica facuta din scandura si un “ mai” bacut dintr-un bustean cu doua manere lungi atasate care îi ajungeau pana mai sus de brâu. Punea cate un mar in cadita si trântrea maiul peste mar zdrobindu-l. Cam rudimentar dar asta era solutaia in acele vremuri. Puteti sa mai faceti si mere rase la borcan, ca sa nu aglomerati congelatorul. Va las mai jos reteta cum le face eu. Sau sa faceti otet de mere. Daca totusi putrezesc, sunt bune la compost. Ramele le adora.
th-cam.com/video/kFjxZFJLCrM/w-d-xo.htmlsi=cusB7YKCxkIUCMpY
Si cu strugurii putem face la fel?
Au rezistat strugurii pusi anul trecut dar s-au inmuiat f tare. Nu mi-a placut consistenta lor. Erau struguri din curte taranesti, nu striguri de masa.
Am întrebare după ce am scos sucul din mere ,putem sa îl punem direct pe foc sa îl încălzim pana la 80 de grade ?sau mai trebuie sa facem ceva înainte ?
Dupa cum am aratat, stoarcem merele, lasam sucul la decantat, il tragem cu furtunul si il punem la incalzit. Apoi rapid in sticle si apoi la paturi.
Daca nu am storcator electric,cum procedez?
operativo si banda izoler?
😳
Ce model de storcator de fructe folosiți? Trebuie periodic îndepărtată coaja.
Il am de mult . Zelmer tip 476. Productie UE. Nu stiu daca se mai gaseste la noi.
Buna ziua. Ce termometru folositi?
E bun orice termometru digital pentru bucatarie/ gatit
Atenție! Sucurile din fructe sunt foarte concentrate în fructoză ceea ce face sa streseze pancreasul foarte tare și să secrete multă insulină. Sucurile din fructe nu sunt sănătoase pentru organism! Mai bine se consumă fructul că atare dar nu în cantități mari. Legumele in schimb da, in cantități cât mai mari, conținutul de zahăr al acestora este foarte mic comparativ cu al fructelor. Consumați sucurile de fructe cu multă moderație.
Multumesc pt sfaturi. Noi consumam doar ocazional, cu 1/4 suc si restul apa minerala. Daca o sa mai am ocazia o sa specific recomandarile dv. intr-un videoclip.
Adevarat! Fructoza se transforma in ficat in grasime.
Ce aberatii.
Un fel de suc sau sirop de gutui pregătiți??? Vă mulțumesc.
Cred ca puteti proceda la fel si cu gutuile daca va place sa beti sucul. Sau faceti amestecuri. Mere, pere , gutui… suna bine!
Asa fac eu la 100kgmere 30kg struguri 1galeata de morcov, 1 găleată de sfecla roșie, 1kg lămâi și este foarte bun dar mulți spun ca ar avea mult zahar, acum nu știu ce sa spun???
Probabil ca li se pare prea dulce si nu va cred ca nu are si zahar adaugat. Ori ii invitati sa va ajute cand il faceti ori le spuneti sa il consume indoit cu apa, ca sa nu mai fie asa dulce. Cei cu probleme cu glicemia asa ar trebui sa procedeze. Sucul e o bomba glucidica, se stie!
Ce bine ca ne ai spus rețetă.. cautam și am găsit mulțumesc mult,Dumnezeu sa te binecuvinteze.
@@GradinaBIOLegumix Bună ziua ! Ma puteți ajuta cu un sfat ? Va rog frumos ! La sucul de mere în combinație cu sfecla roșie cum procedați?
Îl puneți la fiert?
Cat timp ?
După ce se ridica spuma aceea groasa de la sfecla se ia deoparte și cât timp se mai fierbe ?
Mulțumesc frumos!
@@Patricia_is_here eu storc totul inainte si las la odihna. Se ridica deasupra toata pulpa ramasa in suc. Apoi il pun la foc dar nu il fierb. Doar pana la 80 de grade, cum am spus. Scot spuma pe masura ce se ridica si apoi il pun in sticle cat mai limpede pot. In sticle se lasa la fund ce e gros si puteti turna sucul in pahare cu grija ca sa nu se tulbure. Dar pana la urma totul e natural, nu conteaza daca e putin tulbure. Combinati cu apa plata sau minerala ca sa nu fie bomba glucidica.
Nectarul ce rămâne deasupra nu se poate pasteuriza?
Ba da. Eu il combin cu pere, prune si ce mai am pe moment si fac marmelada. Iata reteta: th-cam.com/video/9begLYAJ8bc/w-d-xo.htmlsi=O_qp3s1OWY6Hzmlx
La noi în maramureș se fierbe de două ori să nu avem înpurități și se pastrează la 52grade HORINCĂ
@@ark6633 e si asta o varianta. Hai noroc!😀
Ce soi de zmeură aveți de face zmeură așa tot timpul?
E tare de mult in gradina si am primit-o. Nu stiu ce soi e.
Lasa vrăjeala, zi cum se face sucul mai repede
❤❤❤
Întrebuințare
👍💯
Suc de mere și piersici, se poate orice combinație? Mulțumesc!
Piersici, zmeura, pere, gutui, ce avem de sezon, putem adauga pentru o aroma speciala.😋 Am pus si morcov si tot bun e!
Eu am făcut nectar de mere acasă și suc de mere natural la un centru de îmbuteliere.
E bine ca ati avut toate merele odata pt suc.
Unde ati gasit acest centru ??? Si cat va costat ?? Multumesc frumos pentru raspuns!
În Vrancea, loc.Biliesti.
Eu toc merele ,dupa care le dau de 2-3 ori prin masina de stors rosii.
E bine si asa in lipsa unui storcator.
Eu le pun la rachiu❤
Daca nu-s prea acre, merg si la rachiu
Suc de lămiie nu puneti pt.a nu se oxida?
Nu se oxideaza. Dupa trei ani arata la fel. Mi-au ramas cateva sticle…
Numai bine.
O sarma de inox in locul bandei izolatoare . Părerea mea daca tot suntem pe bio.
O rețetă de nectar fara zahar ai? Merge nectar după rețeta de suc de mere pasteurizat? Toate bune!
Eu nu fac nectar decat din piersici/ nectarine f bine coapte si fara apa. Sticla se tine la beci rece si tine la frigider dupa ce se deschide.
Mai bine fac țuică
De gustibus….
Copiii mei daca pun gura buzele nu mai beau in veac...😂
La congelator, fara incalzire prealabila, merge? Multumesc!
Daca aveți loc in congelator. Da
Ce model de storcator de fructe ați folosit?
Imi pare rau.. e atat de vechi ca i s-a sters sigla si nu-mi mai amintesc. Probabil ca nici nu se mai gaseste acest model.