FC Dordrecht - FC Emmen | SAMENVATTING

• เผยแพร่เมื่อ 14 ต.ค. 2024
  • We hebben ons geplaatst voor de halve finale van de play-offs om promotie naar de Eredivisie! Na een 2-2 gelijkspel in Emmen sloegen we het tweeluik tegen FC Dordrecht aan de Krommedijk af met een 0-1 overwinning en dus een 2-3 zege over twee duels.
    Na het startsein zaten de Emmenaren er meteen kort op en waren ze fel in de duels. Toch bewees de thuisploeg daarna wel het initiatief te willen nemen in de openingsfase, al bleven echt grote kansen uit. Langzaam maar zeker kreeg de ploeg van Alfons Arts de grip op de wedstrijd en ontstonden er kansen voor de bezoekers. Desley Ubbink zag een schot nog net geblokt worden, Lucas Bernadou kwam in kansrijke positie maar had te veel moeite de ruimte te vinden en Maikel Kieftenbeld (die overigens zijn 500e wedstrijd in het betaalde voetbal speelde) kreeg zijn hoofd net niet lekker tegen de bal bij een corner.
    Aan de andere kant moest Eric Oelschlägel ingrijpen bij een schot van Ilias Sebaoui en na een slippertje van Bradly van Hoeven, die even eerder met een voorzet nog de Dordtse lat raakte. Tot slot vond ook Piotr Parzyszek nog de handen van Dordrecht-doelman Luca Plogmann met een schot vanaf de rechterkant. Zo waren de betere kansen voor de Emmenaren in een eerste helft die verder redelijk in evenwicht was.
    Een late matchwinner
    Toen de spelers na de pauze uit de kleedkamer kwamen, zagen ze dat er een flinke bui over Dordrecht trok. Omdat daar al na twee minuten spelen onweer in bleek te zitten, besloot scheidsrechter Martin van den Kerkhof terecht om iedereen terug naar binnen te sturen. Na een klein kwartier werd de wedstrijd hervat en al snel was Parzyszek gevaarlijk. Een voorzet van Vicente Besuijen belandde via Van Hoeven bij de spits, maar zijn inzet ging via een verdediger naast.
    Het veld was flink glad geworden door de regen en daardoor werd strijd steeds belangrijker in het duel. Een ingreep van Mike te Wierik, die in de eigen zestien met een sliding nog net een gevaarlijke kans voorkwam, was daar een mooi voorbeeld van. Ook Oelschlägel moest tweemaal reddend optreden, eerst bij een kopbal van dichtbij en later op een afstandsschot van Antef Tsoungui. Aan de andere kant was de ingevallen Patrick Brouwer gevaarlijk toen zijn schot van richting werd veranderd.
    In de slotfase was het weer Emmen dat het initiatief nam en veelal op de helft van Dordrecht te vinden was. En dat werd beloond! Twee minuten voordat de officiële speeltijd verstreken was, vond Parzyszek de lopende Brouwer met een mooi balletje. Die legde vervolgens terug richting Besuijen, die meteen laag raak de 0-1 tegen de touwen schoot. Daarmee ontplofte het uitvak met 240 Emmenaren, maar ook het Raadhuisplein in Emmen-centrum waar de wedstrijd live werd uitgezonden op het grote scherm. Die voorsprong gaven de Emmenaren ook in de zes minuten extra tijd niet meer weg en dus plaatsen we ons voor de halve finale van de play-offs!