Va salut! Ideea in sine pare interesanta, eu personal as merge in continuare pe incalzire in pardoseala + un eventual AC pentru racire, daca e cazul. Daca voua va pica pompa de caldura, practic ramaneti fara de toate.... in fine, plusuri si minusuri. Ce ma interesa de fapt este: Voi ati intrat intr-o casa cu incalzire / racire in tavan? Care e feelingul? OK, se dimensioneaza, face fata, toate bune, dar cum se simte? care e senzatia? Cred ca asta conteaza mult mai mult decat cifrele pe care le primim de la constructori / vanzatori..
@@isidorro daca beneficiari au videouri/blog/forum/postari despre acest sistem va rog sa le share-uiti aici... orice material e binevenit dar sa fie online, ca nu merg sa-i vizitez.
Cum ar fi sa ajungi sa iti instalezi racire in casa caci casa nu are nevoie de incalzire, sa fie atat de eficienta incat sa incalzesti o alta casa cu caldura din casa eficienta .....hai ma....pe bune ?
22:00 salutare sunt interesat cum ați construit scările și terasa dar mai ales cum ați aplicat finisajul pt a nu se crapa la îmbinarea cu fundația casei. Mulțumesc
Salut,felicitari pentru aceste video Vin cu o intrebare la dumneavoastra,vreau sa instalez serpentina in tavan pentru a incalzi camerele de la mansarda in care pardoseala este mocheta cu izolatie sub mocheta,este suficienta doar serpentina sau este nevoie si de ventilatie pentru a purta aerul in camera,va multumesc
Salut! Cel mai bine întreabă specialiștii, probabil trebuiesc făcute niște calcule. La noi au calculat cei de la HausEnergy cu care am și montat sistemul. Nu am fi știut de cate placi avem nevoie, de exemplu.
Sigur nu se chinuie centrala mai mult să împingă volumul de căldură necesar pt confortul termic de zi cu zi?,deobicei căldură urca in sus :),dar ce i drept mai puțină căldură pierduta prin pardoseală
Felicitari pentru atitudinea CONSTRUCTIVA !!! Recomand cu profesionalitate sistemul INOVATIV de incalzire - racire in tavan cu project managementul dlui ing. Marius Gherman - HAUS ENERGY . Solutie profesionala pentru constructii in standard de eficienta energetica consum : ZERO ENERGY . Respect pentru ceea ce faceti , ing. Cezar Caleap - Asociatia profesionala pentru Excelenta si eficienta energetica in constructii ZERO ENERGY .
Buna, am descoperit intamplator, filmuletele voastre. Nu am stiut nim8c despre panourile cu tuburi folosite de voi. Am o casa la tara, doar parter, care este incalzita cu sobe de teracota. Okay,acum, am luat in calcul varianta voastra. Pentru mine ar fi cu mult mai simpla, avand in vedere ca am podul deasupra. Voi ce spuneti, cum.v-ati incalzit cu instalatia voastra ? Va multumesc. Enjoy.
Buna! Noi suntem multumiti atat de racire cat si de incalzire cu sistemul asta in tavan. Mentionam ca incalzirea/racirea face parte dintr-un intreg sistem. Tamplaria, termoizolatia, sistemul de incalzire, ventilatia toate astea contribuie la o atmosfera placuta in casa. Sunt mai multe detalii tehnice pe care cineva din domeniu le poate explica pe indelete. Dar ca beneficiari, suntem multumiti. 👷♂️
@@isidorro Buna seara. Va multumesc pentru raspuns. Stiu, cam, tot ce presupune: izolatie fundatie, pereti, tavan/acoperis, ferestre, usi. Nu pot scoate o casa veche la standard NZEB, dar pot incerca, doar ca sa ma apropii. Nu postez nimic pe TH-cam, deci nici nu ma pot trezi cu dl. Soflete in vizita. Insa, sistemul vostru de incalzire, pare foarte potrivit pentru casa mea,fie tavan, fie perete. Intre timp, am descoperit si site-ul celor de la Trust Expert. Inca o data, va multumesc. Enjoy.
Buna. Felicitari pentru efortul de pus si pentru documentarea acestuia. Am vazut in unul din clip-uri ca nu s-au montat pe tot tavanul panouri pentru incalzira in tavan. Intrebare: cum s-a determinat numarul de panouri pe fiecare camera in parte? Multumesc!
Buna! Multumim! Aveam necesarul de caldura/racire si in functie de asta am stabilit cate placi sunt necesare. Necesarul impartit la cat genereaza o placa = numarul de placi de incalzire.
Hai salutare, ei cum se comporta casa pe căldură asta??? Care sunt dezavantajele racirii/incalzirii prin tavan? Mulțumiți sau nu??? Ce ziceți, îmi spuneți "secretele" prin ce ați trecut după 2 ani de locuit? Mersi
Salut! Se comporta foarte bine. Noi suntem foarte multumiti. Face cald, face rece. Pana acum nu am gasit dezavantaje. Poate doar ca nu reactioneaza instant ca aerul conditionat dar reactioneaza mai repede decat incalzirea prin pardoseala. Oricum, ne-am obisnuit cat de cat si cu setarile din pompa si stim ce setari sa facem. N-a ca am transformat-o tot in avantaj :)) Secretul este ca de cand le-am montat am si uitat de ele. La fel si cu pompa. Am setat si am uitat. Doar cand se mai schimba anotimpul ne aducem aminte :))
Vă felicit pentru alegerea făcută a încălzirii prin tavan, acum că locuiți deja, cum se comportă încălzirea și răcirea și dacă e nevoie și de acel sistem de ventilație pentru a mișca aerul, după informațiile mele nu era nevoie și de acest sistem de ventilație, dar aștept răspunsul vostru de beneficiari. Mulțumesc o zi frumoasă!
Buna! Iarna a fost cald cu 23-24° la podea, vara a fost racoare. Suntem multumiti. Sistemul de ventilatie l-am ales pentru recuperarea de caldura/racoare. Faptul ca plimba caldura a venit ca bonus 😁 Nu stim cum e fara ventilatie, stim ca toate astea impreuna ofera confort 👷♂️
@@isidorro vă mulțumesc pentru răspuns atât de rapid, nu vreau să contrazic pe nimeni, mai ales că sunteți printre primii beneficiari din Romania care au ales acest sistem de încălzire, doar că aceste sisteme fie ele prin pardoseală ori în cazul vostru prin tavan, este și se numește încălzire radiantă, adică încălzește tot ceia ce vede, deci nu e o încălzire de tip convecție, așa cum sunt caloriferele să încălzească aerul și în acel caz era nevoie de ventilație! Acest sistem de încălzire prin tavan, au început să-l practice în urmă cu aproximativ 32 ani în Italia, unde oricum nu erau chiar primii, preluaseră ideea din Austria - Germania! Încă odată FELICITĂRI!
Salutare, da-mi un feedback dupa 2 ani, ce ma "deranjeaza" pe mine este ca, caldura se duce in sus si frigul in jos...dar daca caldura e sus, cum se duce ea pana jos la nivelul picioarelor. Multumesc mult!
Pana la urma cum a fost cu incalzirea in tavan? Nu ati simtit mai rece la picioare? Eu am 15 cm de xps sub ip si a trebuit sa tin pdc sa mearga in mod co tinuu pe 27 de gr sa fie confortabil. Altfel sotia si-ar fi luat papucii in picioare. Am masurat-o si avea 23 de gr cu caldura oprita.
Salut! A fost foarte bine cu incalzirea in tavan. N-am simtit rece la picioare. Bine poate e si in functie de fiecare dar noi ne-am simtit bine. Avem si copilul care sa mai tareste pe jos... Temperatura la podea 24-25°. Termostatul setat la 22,5°, apa din pompa la 30°. Cam astea sunt setarile noastre. 👷♂️
Felicitari pt casa, arata foarte bine, sper ca aceste sisteme cu jde mii de furtune si tevi sa fie si fiabile, eu unul prefer incalzirea clasica cu calorifere dar in camera tehnica sa am mai multe optiuni de a incalzi, centrala gaz si inca una pe lemne/peleti eventual si una alectrica :))) toate cuplate la un puffer.
Buna! V-ati bazat doar pe sistemul de ventilatie pentru a circula aerul cald prin casa? Sau si pe faptul conform teoriei ca incalzirea prin tavan functioneaza prin radiatie, adica se incalzesc si obiectele din casa, care apoi degaja caldura. Intreb daca este fezabil acest sistem si daca nu ai sistem de ventilatie montat.
Noi am montat sistemul pentru că el aduce aer proaspăt în casă la o temperatura apropiata de cea din interior. Ne ajuta să menținem o temperatura constantă. Daca am deschide geamurile zilnic pentru aerisire, i-ar lua mai mult timp sistemului de încălzire în tavan să încălzească din nou casa. Așa cum ni s-ar spus și nouă, sistemul asta este potrivit caselor eficiente energetic, pentru că lucrează cu apă la o temperatura joasa, fata de calorifere. Sper că te ajuta răspunsul, dar recomandam oricând să apelezi la un specialist.
Cei de la Hausenergy au facut calculul în funcție şi de calculul inițial al lui Vlad. Din câte ştim, ei au posibilitatea sa facă acest calcul de la 0, chiar dacă nu colaborezi deja cu un inginer energetic.
Salut! Inca nu am reusit sa facem testul. Dar urmeaza sa facem in urmatoarea perioada. Mai avem putin pana legam toate echipamentele. Revenim cu un raspuns dupa 😁
Multumim pentru toate detaliile pe care ni le oferiti! Acum ca a trecut un an de la video, care a fost experianta voastra de peste iarna? A facut fata sistemul de incalzire prin tavan? Cum s-a simtit pardoseala in tot acest timp?
Se descurca destul de bine. Am montat si rulouri exterioare de curand si are si pompa viata mai usoara :)) Sunt cam 23° de grade in casa. Se simte bine, nu stiu daca am vrea mai jos de atat. Poate o sa incercam de test doar sa vedem la cat ajunge. Da' se simte chiar bine 👷♂️
Salut! Sunt foarte curios cum este cu incalzirea pe tavan. Regretati ca aveti si incalzirea pe tavan? Face fatza? Si cum e racirea in tavan? Face fatza? Sunteti incantati de ea?
Defazajul termic la incalzirea in pardosea nu se aplica la o casa locuita 24/7, adica dupa ce ii dai drumul ii ia putin sa se incalzeasca, dar apoi nu mai simti acest defazaj, daca ai avea o sala de nunti care e folosita doar la evenimente atunci da, nu ar fi indicata incalzirea IPAT.
Am cautat placi de genul pe care l-ati folosit si nu am gasit, poti sa-mi spui te rog cum se numesc mai exact sau de la ce producator sunt placile? Merci!
Felicitări pentru ceea ce ați reușit să faceți până la acum. Doresc să vă întreb dacă cunoașteți daca se poate utiliza pompa de căldură cu radiatoare clasice. Mulțumesc și spor la treabă în continuare!
Se poate utiliza o pompa de caldura la o instalatie cu radiatoare, dar eficienta e mai redusa si deci consumul va fi mai mare.Totul depinde de eficienta energetica a cladirii.Cu cat cladirea e mai eficienta, cu atat diferenta de consum intre o instalatie in pardoseala(sau tavan) si una cu radiatoare este mai mica
@@isidorro am inteles. Necesarul de caldura iarna e mai mic decat necesarul de racire vara. Adaugarea unei clima de 12.000 btu la etaj nu ar fi rezolvat aceasta situatie? Si ar fi scos si surplusul de umiditate din casa. Intreb pt ca in aceasi dilema o sa ajung si eu.
Alin, ventilatia nu iti rezolva racirea vara, aerul este extras de afara, daca afara sunt 30grade, cam pe acolo ti-l si baga, chiar daca se mai raceste putin in recuperator.
@@alincioaba464 Corect este BTU/h (BTU este unitatea de masura pentru caldura), Tu te referi la putere pentru care U.M. este Watt-ul, adica J/s respectiv J/h 1 BTU=1055,056 J
@@isidorro la apartament(75 mpu din blocuri ceramice si izolatie de 10 cm polistiren) avem un 18.k btu de la daikin, il tinem pe dezumidificare doar(cea mai mkca treapta) si nici nu-l simtim ca ne-ar deranja. Dar da, tine de fiecare in parte
@@utzdeac sunt constient ca nu-ti rezolva racirea. Asa cum ati sugerat si voi in video, ca iti plimba aerul printre incaperi, faptul ca ai pardoseaua rece si aerul circula pe sub usi sau grilele de la usi.
Salut, interesanta ideea insa, radiatia termica parca intervine de la 50 C in sus. Deci incalzirea voastra in tavan se face prin convectie adica doar se incalzeste aerul din imediata apropiere, aer cald care.. urca deci veti avea cald doar sus (dc nu incalziti prin radiatie). Acum, vad ca aveti sistemul de 2 ani, ar fi f util un clip in care sa faceti un review despre cum functioneaza in viata reala acest sistem si daca sunteti multumiti?
Buna! Cu siguranta o sa facem un clip si despre asta. Vrem sa vorbim despre cum se simte si vara si iarna. Pe scurt, suntem multumiti. O sa detaliem intr-un clip nou.
Foarte bine ați punctat la diferența între încălzirea și răcirea tavan pardoseala de ce ați montat plăcile in diferite zone ale camerelor mijlocul sau in coltul camerei
Se comporta foarte bine. In casa e racoare peste tot. Se simte bine la 22-23° in casa cand afara sunt 30+ la umbra. Am montat si rulouri exterioare de curand si ajuta si asta.
Cine va spus ca răcirea în pardoseală nu funcționează cum trebuie? Eu am un Mitsubishi Zubadan aer apă și funcționează foarte bine și pe răcire Nu mai vorbiți fără sa testați și sa dezinformați Baftă
Buna ,dupa 2 ani cu incalzire si racire in tavan ,crede-ti ca a fost cea mai buna solutie ?Va urmaresc canalul si chiar doresc sa-mi instalez aceasta incalzire.
Super utile toate clipuri referitoare la proiectul vostru! Foarte multa informație de buna calitate. Sunt curios dacă a fost testat sistemul de răcire în special? A-ți reușit sa îl puneți în funcțiune cat încă a fost cald afară? Este eficient? Va mulțumesc anticipat pentru răspuns! Spor în continuare!
Eu as merge tot pe caldura prin pardoseala deoarece caldura urca. Nu imi imaginez sa fie rece pe jos si caldura sa vina de sus. Daca as constata ca nu face fata la racire as monta un sistem de ventilatie care are aer conditionat incorporat. Daca face fata, montez sistem de ventilatie fara AC.
Nu se simte faptul că vine de sus caldura. Se face cald uniform. Iar la picioare nu se simte rece. Nu e calda podeaua, dar nici rece. Noi suntem incantati🤘
@@isidorro interesant. Daca podeaua nu e rece sunt curios cat de bine ar functiona un sistem de ventilatie cu pompa de caldura incorporata. Poate ca daca nu ai punti termice sa fie podeaua rece e ok si aia. Am fost recent prin SUA si am observat ca aia prin ventilatie se incalzesc.
@@isidorro eu am aflat prea târziu de polistiren sub placă,la exterior o sa pun grafitat de 15 și 10 pe soclu,dar as vrea și părerea unui inginer energetic :)am și o grămadă de punți termice
@@isidorro sincer eu m-am apucat de unul singur. acuma sunt in etapa cu glet si tavanele de la mansarda, o sa urmeze incalzirea in pardoseala si instalatiile. Am doar 2 maini sper la anu prin decembrie sa ma mut. Spor!
@@nicuflore5481 stiu dar a trebuit sa am niste invitati si la parter am gletuit. am zis sa nu fie praf prea mult. Oricum nu tai tavanele sa trag apa pe acolo. Instalatia electrica deja e montata. mai trebuie sa fac traseele de incalzire si pardoseala care vor veni prin sapa, deci nu demolez peretii pt asta. Spor!
@@nicuflore5481 nu e o regula, si noi am tencuit prima data deoarece firma care fac instalatiile nu sunt din oras si sa nu faca doua drumuri in perioade diferite, am.ales sa tencuim, dupa care s-a mai spart putin pentru apa/canal, baterii... photos.app.goo.gl/5K927LY87mdfyc838
Pentru racire, temperatura agentul termic se va seta peste temperatura punctului de roua (de 18 grade) astfel incat condensul nu va apare niciodata. Instalam astfel de sisteme din 2014. Garantia sistemului este de 10 ani
Exista si centrala de ventilatie cu pompa de caldura inclusa care face tot: incalzire, racire, recuperare caldura si umiditate, ventilare. Sunteti sub LowE ca si consum, va incadrati lejer. De ex Komfovent RHP merge pana pe la vreo 9kW pe incalzire si 8kW pe racire. Singurul dezavantaj e costul cam ridicat.
Ati zis ca o sa puneti sapa de 7 cm in loc de 10 cm (nu mai stiu daca jos sau sus). Ideea e ca trebuie sa fiti atenti si la inaltimea treptelor (de la finisaj parter la prima treapta, de la treapta la treapta, si de la ultima treapta la finisaj mansarda). Pentru a nu fi incomod la urcat, distantele dintre finisaje trebuie sa fie egale si formula 2 × inaltimea treptei + latimea treptei trebuie sa dea intre 62 si 64 cm. Pe santier sunt multe variabile, si cand schimbi una, se produce un efect de lant😁
@@isidorro nu-i stres, cu asta dai jos tot ce e adeziv oricat de vechi ar fi, etichete de pe geamuri, masina, rasina de la pomi.... www.pro-detailing.ro/solutie-inlaturare-adeziv-bitum-koch-chemie-eulex-1l-p-3545.html
Min 4.17 Placile de gipscarton se monteaza perpendicular pe profilele cd 60, si decalat cu cel putin 50 de cm pe lungime, pentru a evita riscul aparitiei fisurilor pe rostul dintre placi.
Cea mai buna soluție pe departe !! Multă lume știe doar de încălzirea prin pardoseală, dar încălzirea în tavan este mult mai bună, pentru că scapi de anumite costuri - șapa, etc și prin tavan poți face și răcire, ceea ce prin pardoseală e foarte greu pentru că ai picioarele reci. Sunt și soluții cu căldura prin pardoseală și răcirea prin tavan, dar costurile evident sunt duble. Mai există și încălzirea și răcirea prin tubulatură și aerisire dar nu recomand pentru că au unele dezavantaje, trebuie sistem de reglare a umidității pentru că sistemul prin aer dezumifică camerele și au și un zgomot fin plus sunt purtătoare de zgomot din cameră în cameră. Cea mai bună soluție este clar, aceasta de încălzire și răcire prin tavan plus ventilare cu recuperare de căldură descentralizat (ca preț calitate). Cine are bani mulți poate alege încălzire prin pardoseală și răcire prin tavan plus ventilare centralizată cu reglare de umiditate dar costă dublu, cel puțin.
Buna, va urmăresc din Spania , am și eu casa la roșu (doar izolata pe afara cu zece centimetri de polistiren, de acum 15 ani, nu se știa de alt ceva, Zidăria e din BCA gros)și mă cam tem sa continui sa o termin. Dar poate cu voi îmi va veni cheful. Spor la bani😜.
Experiment patentat pe banii voștri.10 ani trec repede garanția pleacă voi veți rămâne cu experimentul .Cu siguranță nu aveți un contract cu executantul lucrării pentru acoperirea costurilor ce vor apare în timpul garanției.Vă doresc mulți bani
Si țeava multistrat Henco produsă în Belgia comercializată în România avea durata de viață 50 ani și garanția 10 ani conform fișei tehnice de laborator,dar pusă în practică sa dovedit contrariul. Timpul își pune amprenta peste orișice material. Tot ce este nou pe piață are nevoie de ani buni să confirme stabilitatea produsului.Ex.centralele prin condensare de la prima generație puse în functiune pînă la următoarea au fost descoperite o serie de defecte ce în laboratoarele de testare nu existau.Vă doresc foloșință îndelungată fără deranj în exploatarea sistemului.Sincer sunt sceptic în privința asta, avînd experiență în domeniu .
@@tofanviorel5571 Executantul lucrarii este HausEnergy - firma functioneaza din 1994 - pe cod CAEN prestari servcii instalatii. De la infiintare si pana azi am dat multe garantii de 10 ani pentru sistemele instalate, Prima instalare a acestui sistem am executat-o in 2014, Citind postarea Dvs, inteleg ca sunteti sceptic.Este si normal. Pentru a se instala doar acest sistem, casa TREBUIE sa aiba un standard de eficienta ridicat. REAL nu pe hartie. Daca eficienta cladirii este asa cum se construiesc 99% din casele de la noi, este nevoie fie de un sistem mixt : pardoseala+tavan (daca se doreste incalzire si racire) sau doar pardoseala - daca se doreste mai mult incalzire si racire limitata prin aceeasi instalatie
Mai oameni buni! ca vorbiti de costuri inteleg sa o face-ti cum va taie capul dar cand vorbim de eficienta , se face caldura prin pardoseala si racire prin tavan ! Problema este la tipul de materiale pe care le folositi , calitatea instalatiei efectuata si binenteles trebuie un secialist bun ! ca costurile sunt un pic mai mult da correct dar cand tu faci un proiect de casa parerea mea ca trebuie luate toate lucrurile in calcul! noi in Romania vream casa scanteii si pe urma nu mai avem bani sa o terminam si facem lucrurile de mantuiala! astia suntem noi ca si natie dar mai avem multe de invatat! te apuci de casa si pe urma incepti sa tai de acolo de acolo si sa dus dracu tot ! vrem sa aparentam ceeea ce nu suntem ! la o casa instalatiile electrice si sanitare ar trebuii sa fie pe primul loc ! ce ii asa de greu sa ceri niste preturi inainte de a te apuca si sa iti faci un cost total sa vezi daca te incadrezi si pe urma sa mai ai un minim 15% peste buget ! asa te apuci de casa ! Nu mai departe uitativa ce spun toti profesionisti! Prima data fa-ti un plan bine gandit si pus la punc in functie de bugetul pe care il ai! eu am inteles ca multa lume face precum hai sa mergem la drum ca gasim noi drumul pana la destinatie in loc sa pui un gps! Trebuie sa ne actulizam omeni buni!
Si iti vorbrbesc si in punc de vedere al unui instalator profesionist atat cat si electrician cat si sanitar! Ru mi.am facut tot singur ca la carte !Iinstalatii si finisaje! stai relax ca sunt plecat de 20 de ani afara! si am facut o casa afara si una in Romania! dar comentul meu nu a fost sa atac pe nimeni ci doar o parere! daca nu o accepti si te ataci atunci fa cum doresti daca tu sti mai bine! Acu ani de zile nici eu nu am stiut si am primit exact sfaturile pe care le-am spus de la niste profesionisti si nu m-am atacat dar la noi se pare ca ii greu de acceptat un sfat si bun si gratis deaia suntem pe drumul e care suntem! Bafta
Am întrebat ca să știu dacă vorbești din proprie experiență. Noi suntem mulțumiți de tot ce am făcut, și cu bune, și cu rele, am învățat multe și am reușit să locuim într-o casă confortabilă, care consumă puțin pentru întreținere. La următoarea, vom face mai bine. Toate bune!
@@isidorro Felicitari si ma bucur pentru voi! Pe viitor veti sti ! inteleg ca nu ati avut experienta si ca in Romania ii destul de greu sa gasesti oameni care sa te sfatuie si bine si sa o faca din toata inima dar bine ca ati reusit ce v-ati propus ! Doamne ajuta si numai bine! un singur lucru va zic de acuma in colo veti iesi mult mai ieftin platind calitatea si nu cantitatea! prin europa se spune ca ieftineala iasa scump! credema ca exact asa ii! o mana de lucru si un produs ieftin le vei plati pe urma de inca 2 ori ca sa ti le faca cineva bine! Doamne ajuta
Sa va cumparati papuci cu blana,ca legile fizice nu le puteți schimba,Si inca nu am vazut sisteme de tevi si fitinguri perfecte,in cazul acesta va trebuie umbrela!
Va salut! Ideea in sine pare interesanta, eu personal as merge in continuare pe incalzire in pardoseala + un eventual AC pentru racire, daca e cazul. Daca voua va pica pompa de caldura, practic ramaneti fara de toate.... in fine, plusuri si minusuri. Ce ma interesa de fapt este: Voi ati intrat intr-o casa cu incalzire / racire in tavan? Care e feelingul? OK, se dimensioneaza, face fata, toate bune, dar cum se simte? care e senzatia? Cred ca asta conteaza mult mai mult decat cifrele pe care le primim de la constructori / vanzatori..
@@isidorro daca beneficiari au videouri/blog/forum/postari despre acest sistem va rog sa le share-uiti aici... orice material e binevenit dar sa fie online, ca nu merg sa-i vizitez.
@@Cr86Yn th-cam.com/video/uHSCTOBwr_s/w-d-xo.html. Dupa min 35.00
Super tare cum expuneti informatia de foarte buna calitate!
Cum ar fi sa ajungi sa iti instalezi racire in casa caci casa nu are nevoie de incalzire, sa fie atat de eficienta incat sa incalzesti o alta casa cu caldura din casa eficienta .....hai ma....pe bune ?
Felicitări! 👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
22:00 salutare sunt interesat cum ați construit scările și terasa dar mai ales cum ați aplicat finisajul pt a nu se crapa la îmbinarea cu fundația casei. Mulțumesc
Terasa nu avem, scarile exterioare le-am facut din lemn, iar la imbinarea fi isajului am adaugat inca o fâşie de plasă.
Salut,felicitari pentru aceste video
Vin cu o intrebare la dumneavoastra,vreau sa instalez serpentina in tavan pentru a incalzi camerele de la mansarda in care pardoseala este mocheta cu izolatie sub mocheta,este suficienta doar serpentina sau este nevoie si de ventilatie pentru a purta aerul in camera,va multumesc
Salut! Cel mai bine întreabă specialiștii, probabil trebuiesc făcute niște calcule. La noi au calculat cei de la HausEnergy cu care am și montat sistemul. Nu am fi știut de cate placi avem nevoie, de exemplu.
Sigur nu se chinuie centrala mai mult să împingă volumul de căldură necesar pt confortul termic de zi cu zi?,deobicei căldură urca in sus :),dar ce i drept mai puțină căldură pierduta prin pardoseală
Hai ca racirea o mai inteleg, aerul rece se lasa in jos, dar incalzirea?
Felicitari pentru atitudinea CONSTRUCTIVA !!! Recomand cu profesionalitate sistemul INOVATIV de incalzire - racire in tavan cu project managementul dlui ing. Marius Gherman - HAUS ENERGY . Solutie profesionala pentru constructii in standard de eficienta energetica consum : ZERO ENERGY . Respect pentru ceea ce faceti , ing. Cezar Caleap - Asociatia profesionala pentru Excelenta si eficienta energetica in constructii ZERO ENERGY .
Buna, am descoperit intamplator, filmuletele voastre. Nu am stiut nim8c despre panourile cu tuburi folosite de voi.
Am o casa la tara, doar parter, care este incalzita cu sobe de teracota. Okay,acum, am luat in calcul varianta voastra. Pentru mine ar fi cu mult mai simpla, avand in vedere ca am podul deasupra. Voi ce spuneti, cum.v-ati incalzit cu instalatia voastra ? Va multumesc. Enjoy.
Buna! Noi suntem multumiti atat de racire cat si de incalzire cu sistemul asta in tavan. Mentionam ca incalzirea/racirea face parte dintr-un intreg sistem. Tamplaria, termoizolatia, sistemul de incalzire, ventilatia toate astea contribuie la o atmosfera placuta in casa.
Sunt mai multe detalii tehnice pe care cineva din domeniu le poate explica pe indelete. Dar ca beneficiari, suntem multumiti. 👷♂️
@@isidorro Buna seara. Va multumesc pentru raspuns. Stiu, cam, tot ce presupune: izolatie fundatie, pereti, tavan/acoperis, ferestre, usi. Nu pot scoate o casa veche la standard NZEB, dar pot incerca, doar ca sa ma apropii. Nu postez nimic pe TH-cam, deci nici nu ma pot trezi cu dl. Soflete in vizita. Insa, sistemul vostru de incalzire, pare foarte potrivit pentru casa mea,fie tavan, fie perete. Intre timp, am descoperit si site-ul celor de la Trust Expert.
Inca o data, va multumesc. Enjoy.
Buna. Felicitari pentru efortul de pus si pentru documentarea acestuia. Am vazut in unul din clip-uri ca nu s-au montat pe tot tavanul panouri pentru incalzira in tavan. Intrebare: cum s-a determinat numarul de panouri pe fiecare camera in parte? Multumesc!
Buna! Multumim!
Aveam necesarul de caldura/racire si in functie de asta am stabilit cate placi sunt necesare. Necesarul impartit la cat genereaza o placa = numarul de placi de incalzire.
Hai salutare, ei cum se comporta casa pe căldură asta??? Care sunt dezavantajele racirii/incalzirii prin tavan? Mulțumiți sau nu??? Ce ziceți, îmi spuneți "secretele" prin ce ați trecut după 2 ani de locuit? Mersi
Salut! Se comporta foarte bine. Noi suntem foarte multumiti. Face cald, face rece. Pana acum nu am gasit dezavantaje. Poate doar ca nu reactioneaza instant ca aerul conditionat dar reactioneaza mai repede decat incalzirea prin pardoseala. Oricum, ne-am obisnuit cat de cat si cu setarile din pompa si stim ce setari sa facem. N-a ca am transformat-o tot in avantaj :))
Secretul este ca de cand le-am montat am si uitat de ele. La fel si cu pompa. Am setat si am uitat. Doar cand se mai schimba anotimpul ne aducem aminte :))
@@isidorro super, atunci nu-mi rămâne decât sa va iau ca exemplu pozitiv, multumesc pentru raspuns
@@isidorro cam cat v-a costat investitia pe metru patrat? Adica placile cu tuburi, distribuitoare si pompa de caldura, va rog.
Vă felicit pentru alegerea făcută a încălzirii prin tavan, acum că locuiți deja, cum se comportă încălzirea și răcirea și dacă e nevoie și de acel sistem de ventilație pentru a mișca aerul, după informațiile mele nu era nevoie și de acest sistem de ventilație, dar aștept răspunsul vostru de beneficiari. Mulțumesc o zi frumoasă!
Buna! Iarna a fost cald cu 23-24° la podea, vara a fost racoare. Suntem multumiti. Sistemul de ventilatie l-am ales pentru recuperarea de caldura/racoare. Faptul ca plimba caldura a venit ca bonus 😁
Nu stim cum e fara ventilatie, stim ca toate astea impreuna ofera confort 👷♂️
@@isidorro vă mulțumesc pentru răspuns atât de rapid, nu vreau să contrazic pe nimeni, mai ales că sunteți printre primii beneficiari din Romania care au ales acest sistem de încălzire, doar că aceste sisteme fie ele prin pardoseală ori în cazul vostru prin tavan, este și se numește încălzire radiantă, adică încălzește tot ceia ce vede, deci nu e o încălzire de tip convecție, așa cum sunt caloriferele să încălzească aerul și în acel caz era nevoie de ventilație! Acest sistem de încălzire prin tavan, au început să-l practice în urmă cu aproximativ 32 ani în Italia, unde oricum nu erau chiar primii, preluaseră ideea din Austria - Germania! Încă odată FELICITĂRI!
Salutare, da-mi un feedback dupa 2 ani, ce ma "deranjeaza" pe mine este ca, caldura se duce in sus si frigul in jos...dar daca caldura e sus, cum se duce ea pana jos la nivelul picioarelor.
Multumesc mult!
Au montat si ventilatie cu recuperare de caldura si astfel aerul circula permanent.
Pana la urma cum a fost cu incalzirea in tavan? Nu ati simtit mai rece la picioare?
Eu am 15 cm de xps sub ip si a trebuit sa tin pdc sa mearga in mod co tinuu pe 27 de gr sa fie confortabil. Altfel sotia si-ar fi luat papucii in picioare. Am masurat-o si avea 23 de gr cu caldura oprita.
Salut!
A fost foarte bine cu incalzirea in tavan. N-am simtit rece la picioare. Bine poate e si in functie de fiecare dar noi ne-am simtit bine. Avem si copilul care sa mai tareste pe jos...
Temperatura la podea 24-25°. Termostatul setat la 22,5°, apa din pompa la 30°. Cam astea sunt setarile noastre. 👷♂️
Salut. Cumati rezolvat problema cu diferența de placi gips. 15mm cea cu țevi și 12 mm cea alba?
Salut! Toate sunt de 15!
Felicitari pt casa, arata foarte bine, sper ca aceste sisteme cu jde mii de furtune si tevi sa fie si fiabile, eu unul prefer incalzirea clasica cu calorifere dar in camera tehnica sa am mai multe optiuni de a incalzi, centrala gaz si inca una pe lemne/peleti eventual si una alectrica :))) toate cuplate la un puffer.
Buna! V-ati bazat doar pe sistemul de ventilatie pentru a circula aerul cald prin casa? Sau si pe faptul conform teoriei ca incalzirea prin tavan functioneaza prin radiatie, adica se incalzesc si obiectele din casa, care apoi degaja caldura. Intreb daca este fezabil acest sistem si daca nu ai sistem de ventilatie montat.
Noi am montat sistemul pentru că el aduce aer proaspăt în casă la o temperatura apropiata de cea din interior. Ne ajuta să menținem o temperatura constantă. Daca am deschide geamurile zilnic pentru aerisire, i-ar lua mai mult timp sistemului de încălzire în tavan să încălzească din nou casa.
Așa cum ni s-ar spus și nouă, sistemul asta este potrivit caselor eficiente energetic, pentru că lucrează cu apă la o temperatura joasa, fata de calorifere.
Sper că te ajuta răspunsul, dar recomandam oricând să apelezi la un specialist.
Felicitari!
Salut! De ce a trebuit să facă Vlad calculul plăcilor de rigips cu instalația și de ce nu cei de la Haus?
Cei de la Hausenergy au facut calculul în funcție şi de calculul inițial al lui Vlad. Din câte ştim, ei au posibilitatea sa facă acest calcul de la 0, chiar dacă nu colaborezi deja cu un inginer energetic.
@@isidorro multumesc frumos pt răspuns 😀😀
Multumim! Foarte util mai ales ca eu chiar construiesc acum si folosesc pompa de caldura
Ati reușit sa testati racirea? Sunt curios cat de jos poate aduce temp interioara pe caldurile de acum ~35 grade. Mersi!
Salut!
Inca nu am reusit sa facem testul. Dar urmeaza sa facem in urmatoarea perioada. Mai avem putin pana legam toate echipamentele. Revenim cu un raspuns dupa 😁
Multumim pentru toate detaliile pe care ni le oferiti! Acum ca a trecut un an de la video, care a fost experianta voastra de peste iarna? A facut fata sistemul de incalzire prin tavan? Cum s-a simtit pardoseala in tot acest timp?
Chiar acum filmăm un clip fix despre asta!😁 Apare curând!
@@isidorro super! Abia aștept!
Cum va descurcati cu racirea in tava in perioada asta in care sunt 40+ grade? Pana la ce temperatura reuseasca sa raceasca?
Se descurca destul de bine. Am montat si rulouri exterioare de curand si are si pompa viata mai usoara :))
Sunt cam 23° de grade in casa. Se simte bine, nu stiu daca am vrea mai jos de atat. Poate o sa incercam de test doar sa vedem la cat ajunge.
Da' se simte chiar bine 👷♂️
@@isidorro va multumesc
@@isidorro o curiozitate as mai avea, placile de gipscarton au fost instalate in toate incaperile, inclusiv baie/hol?
Da, avem peste tot dar nu ocupa toata suprafata tavanului. In dormitor, de exemplu, avem 2 placi. Restul e din placi de gips de 15mm normale.
Am vazut ca ati placat tavanele, ventilatia pe unde o faceti?
Salut!
Sunt foarte curios cum este cu incalzirea pe tavan.
Regretati ca aveti si incalzirea pe tavan? Face fatza?
Si cum e racirea in tavan? Face fatza? Sunteti incantati de ea?
Buna! Caldura s-a simtit uniform in toata casa. Foarte confortabil. Urmeza sa dam drumu si la racire si facem un clip despre ambele.
Defazajul termic la incalzirea in pardosea nu se aplica la o casa locuita 24/7, adica dupa ce ii dai drumul ii ia putin sa se incalzeasca, dar apoi nu mai simti acest defazaj, daca ai avea o sala de nunti care e folosita doar la evenimente atunci da, nu ar fi indicata incalzirea IPAT.
@@isidorro o sa fie bine :)
@@isidorro eu sunt nerabdator sa se mute colegu si numai il ajut cu constructia, dapoi voi ca e casa voastra 😁
Ventilație va fi ?
Am cautat placi de genul pe care l-ati folosit si nu am gasit, poti sa-mi spui te rog cum se numesc mai exact sau de la ce producator sunt placile? Merci!
Felicitări pentru ceea ce ați reușit să faceți până la acum. Doresc să vă întreb dacă cunoașteți daca se poate utiliza pompa de căldură cu radiatoare clasice. Mulțumesc și spor la treabă în continuare!
Ciprian, recomand sibotherm.com, gasesti multe discutii acolo
Se poate utiliza o pompa de caldura la o instalatie cu radiatoare, dar eficienta e mai redusa si deci consumul va fi mai mare.Totul depinde de eficienta energetica a cladirii.Cu cat cladirea e mai eficienta, cu atat diferenta de consum intre o instalatie in pardoseala(sau tavan) si una cu radiatoare este mai mica
Salut. Mulțumesc pt idee.
Unde reușiți să găsiți toate firmele profi cu care ați colaborat până acum? Cum găsiți alternativele la tot ce romanul ar fi făcut standard ?
@@isidorro un link către firma de construcție/arhitectura? Ms
Eu am căutat dar "specialiștii" din Constanța sunt praf...
@@isidorro perfect
Ventilatia nu ar fi rezolvat problema racirii vara, care ar fi plimbat aerul?
@@isidorro am inteles. Necesarul de caldura iarna e mai mic decat necesarul de racire vara.
Adaugarea unei clima de 12.000 btu la etaj nu ar fi rezolvat aceasta situatie? Si ar fi scos si surplusul de umiditate din casa.
Intreb pt ca in aceasi dilema o sa ajung si eu.
Alin, ventilatia nu iti rezolva racirea vara, aerul este extras de afara, daca afara sunt 30grade, cam pe acolo ti-l si baga, chiar daca se mai raceste putin in recuperator.
@@alincioaba464 Corect este BTU/h (BTU este unitatea de masura pentru caldura), Tu te referi la putere pentru care U.M. este Watt-ul, adica J/s respectiv J/h
1 BTU=1055,056 J
@@isidorro la apartament(75 mpu din blocuri ceramice si izolatie de 10 cm polistiren) avem un 18.k btu de la daikin, il tinem pe dezumidificare doar(cea mai mkca treapta) si nici nu-l simtim ca ne-ar deranja. Dar da, tine de fiecare in parte
@@utzdeac sunt constient ca nu-ti rezolva racirea. Asa cum ati sugerat si voi in video, ca iti plimba aerul printre incaperi, faptul ca ai pardoseaua rece si aerul circula pe sub usi sau grilele de la usi.
Salut, interesanta ideea insa, radiatia termica parca intervine de la 50 C in sus. Deci incalzirea voastra in tavan se face prin convectie adica doar se incalzeste aerul din imediata apropiere, aer cald care.. urca deci veti avea cald doar sus (dc nu incalziti prin radiatie).
Acum, vad ca aveti sistemul de 2 ani, ar fi f util un clip in care sa faceti un review despre cum functioneaza in viata reala acest sistem si daca sunteti multumiti?
Buna! Cu siguranta o sa facem un clip si despre asta. Vrem sa vorbim despre cum se simte si vara si iarna. Pe scurt, suntem multumiti. O sa detaliem intr-un clip nou.
Foarte bine ați punctat la diferența între încălzirea și răcirea tavan pardoseala de ce ați montat plăcile in diferite zone ale camerelor mijlocul sau in coltul camerei
Cum se comporta răcirea in tavan pe temperaturile acestea?
Se comporta foarte bine. In casa e racoare peste tot. Se simte bine la 22-23° in casa cand afara sunt 30+ la umbra.
Am montat si rulouri exterioare de curand si ajuta si asta.
Cine va spus ca răcirea în pardoseală nu funcționează cum trebuie?
Eu am un Mitsubishi Zubadan aer apă și funcționează foarte bine și pe răcire
Nu mai vorbiți fără sa testați și sa dezinformați
Baftă
Las un comentariu pentru algoritm.
Succes, să iasă cum vreți voi!
In Basarabia raspunsul la intrebarea "de ce nu te-ai gandit?" Ar fi fost: de-atâta
Buna ,dupa 2 ani cu incalzire si racire in tavan ,crede-ti ca a fost cea mai buna solutie ?Va urmaresc canalul si chiar doresc sa-mi instalez aceasta incalzire.
Încă nu am testar răcirea. Încălzirea e fără probleme. Vine clip şi despre asta, cât de repede putem🤪🤍
multumesc
Super utile toate clipuri referitoare la proiectul vostru! Foarte multa informație de buna calitate. Sunt curios dacă a fost testat sistemul de răcire în special? A-ți reușit sa îl puneți în funcțiune cat încă a fost cald afară? Este eficient?
Va mulțumesc anticipat pentru răspuns! Spor în continuare!
Mulțumim pentru apreciere! A fost pornit scurt, la început. Testul eficienťei íl facem vara asta🤭
Eu as merge tot pe caldura prin pardoseala deoarece caldura urca. Nu imi imaginez sa fie rece pe jos si caldura sa vina de sus. Daca as constata ca nu face fata la racire as monta un sistem de ventilatie care are aer conditionat incorporat. Daca face fata, montez sistem de ventilatie fara AC.
Nu se simte faptul că vine de sus caldura. Se face cald uniform. Iar la picioare nu se simte rece. Nu e calda podeaua, dar nici rece. Noi suntem incantati🤘
@@isidorro interesant. Daca podeaua nu e rece sunt curios cat de bine ar functiona un sistem de ventilatie cu pompa de caldura incorporata. Poate ca daca nu ai punti termice sa fie podeaua rece e ok si aia. Am fost recent prin SUA si am observat ca aia prin ventilatie se incalzesc.
La cat de bine o sa fie izolată casa,nici nu mai trebuie încălzire 😁 grafitat puneți pe exterior?
@@isidorro eu am aflat prea târziu de polistiren sub placă,la exterior o sa pun grafitat de 15 și 10 pe soclu,dar as vrea și părerea unui inginer energetic :)am și o grămadă de punți termice
caldura trebuie sa vina din podea si racoarea din tavan si PUNCT. In urmatorii 5 ani o sa va lamuriti!
@@isidorro sincer eu m-am apucat de unul singur. acuma sunt in etapa cu glet si tavanele de la mansarda, o sa urmeze incalzirea in pardoseala si instalatiile. Am doar 2 maini sper la anu prin decembrie sa ma mut. Spor!
Corect era mai intai instalatia de incalzire ,apa si pe urma finisajele
@@nicuflore5481 stiu dar a trebuit sa am niste invitati si la parter am gletuit. am zis sa nu fie praf prea mult. Oricum nu tai tavanele sa trag apa pe acolo. Instalatia electrica deja e montata. mai trebuie sa fac traseele de incalzire si pardoseala care vor veni prin sapa, deci nu demolez peretii pt asta. Spor!
@@nicuflore5481 nu e o regula, si noi am tencuit prima data deoarece firma care fac instalatiile nu sunt din oras si sa nu faca doua drumuri in perioade diferite, am.ales sa tencuim, dupa care s-a mai spart putin pentru apa/canal, baterii... photos.app.goo.gl/5K927LY87mdfyc838
Vor face condes pe profile iar acestea vor rugini in timp, cat timp au garanție?
Pentru racire, temperatura agentul termic se va seta peste temperatura punctului de roua (de 18 grade) astfel incat condensul nu va apare niciodata. Instalam astfel de sisteme din 2014. Garantia sistemului este de 10 ani
incalzire in tavan...., si cum incalzesti spatiul de jos??!! :)))
Pai, au incalzire si la parter. 🤣🤣🤣
este bine ca merg cu picioarele pe tavan :)))
Buna, succes în continuare. Îmi puteți spune și mie cât a costat incalzirea/răcirea în tavan? Mulțumesc
@@isidorro Nu ati precizat pentru ce suprafata utila , ati ajuns la suma aceasta .
Exista si centrala de ventilatie cu pompa de caldura inclusa care face tot: incalzire, racire, recuperare caldura si umiditate, ventilare. Sunteti sub LowE ca si consum, va incadrati lejer. De ex Komfovent RHP merge pana pe la vreo 9kW pe incalzire si 8kW pe racire. Singurul dezavantaj e costul cam ridicat.
Frumos ! Felicitări ! Îmi puteți spune cât a costat tot ? 😊
M-ai ai s-o faci în pereți și tot așa ai cîte ceva de făcut în fiecare an
Ati zis ca o sa puneti sapa de 7 cm in loc de 10 cm (nu mai stiu daca jos sau sus). Ideea e ca trebuie sa fiti atenti si la inaltimea treptelor (de la finisaj parter la prima treapta, de la treapta la treapta, si de la ultima treapta la finisaj mansarda). Pentru a nu fi incomod la urcat, distantele dintre finisaje trebuie sa fie egale si formula 2 × inaltimea treptei + latimea treptei trebuie sa dea intre 62 si 64 cm.
Pe santier sunt multe variabile, si cand schimbi una, se produce un efect de lant😁
Si merge?
Ce sa mearga?
@@isidorro pompa
Merge!
Salut! Casa este la vanzare?
@@isidorro 50k plus o vacanta in Tenerife
Luați jos etichetele de pe sticla tâmplăriei.....acm ca mai târziu o sa va para rău.
În rest super treaba.....spor.
@@isidorro nu-i stres, cu asta dai jos tot ce e adeziv oricat de vechi ar fi, etichete de pe geamuri, masina, rasina de la pomi.... www.pro-detailing.ro/solutie-inlaturare-adeziv-bitum-koch-chemie-eulex-1l-p-3545.html
@@isidorro detailingul este o alta pasiune a mea 😉
Min 4.17 Placile de gipscarton se monteaza perpendicular pe profilele cd 60, si decalat cu cel putin 50 de cm pe lungime, pentru a evita riscul aparitiei fisurilor pe rostul dintre placi.
th-cam.com/video/obvKgvIv_Vg/w-d-xo.html
Pentru acoperirea costurilor de întretinere modificare a sistemului
🙌🙌🙌
Cea mai buna soluție pe departe !! Multă lume știe doar de încălzirea prin pardoseală, dar încălzirea în tavan este mult mai bună, pentru că scapi de anumite costuri - șapa, etc și prin tavan poți face și răcire, ceea ce prin pardoseală e foarte greu pentru că ai picioarele reci.
Sunt și soluții cu căldura prin pardoseală și răcirea prin tavan, dar costurile evident sunt duble.
Mai există și încălzirea și răcirea prin tubulatură și aerisire dar nu recomand pentru că au unele dezavantaje, trebuie sistem de reglare a umidității pentru că sistemul prin aer dezumifică camerele și au și un zgomot fin plus sunt purtătoare de zgomot din cameră în cameră.
Cea mai bună soluție este clar, aceasta de încălzire și răcire prin tavan plus ventilare cu recuperare de căldură descentralizat (ca preț calitate).
Cine are bani mulți poate alege încălzire prin pardoseală și răcire prin tavan plus ventilare centralizată cu reglare de umiditate dar costă dublu, cel puțin.
Felicitari pentru ceea ce ati facut pana in prezent. Pompa va fi aer - apa Daikin?
👍🏻
Buna, va urmăresc din Spania , am și eu casa la roșu (doar izolata pe afara cu zece centimetri de polistiren, de acum 15 ani, nu se știa de alt ceva, Zidăria e din BCA gros)și mă cam tem sa continui sa o termin. Dar poate cu voi îmi va veni cheful. Spor la bani😜.
🤗
Va recomandam un șemineu pe lemne!ptr vremurile grele ce vor veni!Planul B.
Experiment patentat pe banii voștri.10 ani trec repede garanția pleacă voi veți rămâne cu experimentul .Cu siguranță nu aveți un contract cu executantul lucrării pentru acoperirea costurilor ce vor apare în timpul garanției.Vă doresc mulți bani
Si țeava multistrat Henco produsă în Belgia comercializată în România avea durata de viață 50 ani și garanția 10 ani conform fișei tehnice de laborator,dar pusă în practică sa dovedit contrariul. Timpul își pune amprenta peste orișice material. Tot ce este nou pe piață are nevoie de ani buni să confirme stabilitatea produsului.Ex.centralele prin condensare de la prima generație puse în functiune pînă la următoarea au fost descoperite o serie de defecte ce în laboratoarele de testare nu existau.Vă doresc foloșință îndelungată fără deranj în exploatarea sistemului.Sincer sunt sceptic în privința asta, avînd experiență în domeniu .
@@tofanviorel5571 Executantul lucrarii este HausEnergy - firma functioneaza din 1994 - pe cod CAEN prestari servcii instalatii. De la infiintare si pana azi am dat multe garantii de 10 ani pentru sistemele instalate, Prima instalare a acestui sistem am executat-o in 2014, Citind postarea Dvs, inteleg ca sunteti sceptic.Este si normal. Pentru a se instala doar acest sistem, casa TREBUIE sa aiba un standard de eficienta ridicat. REAL nu pe hartie. Daca eficienta cladirii este asa cum se construiesc 99% din casele de la noi, este nevoie fie de un sistem mixt : pardoseala+tavan (daca se doreste incalzire si racire) sau doar pardoseala - daca se doreste mai mult incalzire si racire limitata prin aceeasi instalatie
doar ca caldura se duce in sus nu coboara , pentru racire este ok pt incazire nu merge . bani aruncati pe fereastra.
🏡🎉
Mai oameni buni! ca vorbiti de costuri inteleg sa o face-ti cum va taie capul dar cand vorbim de eficienta , se face caldura prin pardoseala si racire prin tavan ! Problema este la tipul de materiale pe care le folositi , calitatea instalatiei efectuata si binenteles trebuie un secialist bun ! ca costurile sunt un pic mai mult da correct dar cand tu faci un proiect de casa parerea mea ca trebuie luate toate lucrurile in calcul! noi in Romania vream casa scanteii si pe urma nu mai avem bani sa o terminam si facem lucrurile de mantuiala! astia suntem noi ca si natie dar mai avem multe de invatat! te apuci de casa si pe urma incepti sa tai de acolo de acolo si sa dus dracu tot ! vrem sa aparentam ceeea ce nu suntem ! la o casa instalatiile electrice si sanitare ar trebuii sa fie pe primul loc ! ce ii asa de greu sa ceri niste preturi inainte de a te apuca si sa iti faci un cost total sa vezi daca te incadrezi si pe urma sa mai ai un minim 15% peste buget ! asa te apuci de casa ! Nu mai departe uitativa ce spun toti profesionisti! Prima data fa-ti un plan bine gandit si pus la punc in functie de bugetul pe care il ai! eu am inteles ca multa lume face precum hai sa mergem la drum ca gasim noi drumul pana la destinatie in loc sa pui un gps! Trebuie sa ne actulizam omeni buni!
De curiozitate, tu ți-ai construit o casă?
@@isidorro sigur ca da!
Si iti vorbrbesc si in punc de vedere al unui instalator profesionist atat cat si electrician cat si sanitar! Ru mi.am facut tot singur ca la carte !Iinstalatii si finisaje! stai relax ca sunt plecat de 20 de ani afara! si am facut o casa afara si una in Romania! dar comentul meu nu a fost sa atac pe nimeni ci doar o parere! daca nu o accepti si te ataci atunci fa cum doresti daca tu sti mai bine! Acu ani de zile nici eu nu am stiut si am primit exact sfaturile pe care le-am spus de la niste profesionisti si nu m-am atacat dar la noi se pare ca ii greu de acceptat un sfat si bun si gratis deaia suntem pe drumul e care suntem! Bafta
Am întrebat ca să știu dacă vorbești din proprie experiență. Noi suntem mulțumiți de tot ce am făcut, și cu bune, și cu rele, am învățat multe și am reușit să locuim într-o casă confortabilă, care consumă puțin pentru întreținere. La următoarea, vom face mai bine.
Toate bune!
@@isidorro Felicitari si ma bucur pentru voi! Pe viitor veti sti ! inteleg ca nu ati avut experienta si ca in Romania ii destul de greu sa gasesti oameni care sa te sfatuie si bine si sa o faca din toata inima dar bine ca ati reusit ce v-ati propus ! Doamne ajuta si numai bine! un singur lucru va zic de acuma in colo veti iesi mult mai ieftin platind calitatea si nu cantitatea! prin europa se spune ca ieftineala iasa scump! credema ca exact asa ii! o mana de lucru si un produs ieftin le vei plati pe urma de inca 2 ori ca sa ti le faca cineva bine! Doamne ajuta
Sa va cumparati papuci cu blana,ca legile fizice nu le puteți schimba,Si inca nu am vazut sisteme de tevi si fitinguri perfecte,in cazul acesta va trebuie umbrela!
Noroc de vecinu