Studiul 7: Victoria asupra mortii

แชร์
ฝัง

ความคิดเห็น • 28

  • @jovialmusicschooljovial5977
    @jovialmusicschooljovial5977 4 วันที่ผ่านมา

    Va admir domnilor! Abia astept studiile si suntem mai multi care va ascultam cu mare interes.Sa nu cumva sa va opriti vre o data !(un grup de fosti penticostali actuali cercetatori si cautatori al adevarului)

  • @jacksonhannibal9795
    @jacksonhannibal9795 ปีที่แล้ว +1

    Cea mai pura religie o intalnim in ateism.

  • @balanvalerica7044
    @balanvalerica7044 ปีที่แล้ว

    Isus cel înviat este al lumi..fără învierea Lui noi suntem pierduti

  • @livingwithoutlying7864
    @livingwithoutlying7864 ปีที่แล้ว

    Sigur ca a inviat ca dovada ca este in mintile noastre chiar acum si inspira oameni in fiecare generatie. Asta este metoda vietii vesnice pentru cine poate sa vada. Cu dragoste...

  • @paulonnu663
    @paulonnu663 ปีที่แล้ว +2

    O întrebare domnilor: de ce, după înviere, Isus nu a mai comunicat ( s-a arătat) decât unui număr restrâns de persoane ? De ce nu a mers la templu (de exemplu) să vorbească mulțimii s-au alte apariții publice ? Înțeleg și cred că Isus a înviat dar de ce numai în camera de sus, pe malul lacului cu un grup restrâns, pe drumul spre Emaus, cind toată lumea ar fi avut nevoie să-l vadă și să creadă? S-au trebuie să ne mulțumim cu aceste câteva apariții sporadice ( ne menționate istoric ) pentru ca să credem ? Apreciez nivelul dezbaterii și vă felicit pentru curajul de a-l aborda.

  • @florinmircea7411
    @florinmircea7411 ปีที่แล้ว +2

    Disperare și miracole. Miracole și disperare. Oameni își doresc, foarte mult, să întâlnească miracole, atât în viața lor, cât și în viața altor semeni, cât și în natură. De ce? Păi ca să își justifice, lor înșiși, credința.
    Așa se petrec lucrurile și în cazul morții și învierii lui Iisus Hristos.
    oare este atât de important, chiar capital, ca Iisus Hristos să-i fi înviat, El însuși, pe alți oameni, astfel încât să credem în măreția și în atotputernicia Lui???!!!
    Nu ar fi mai bine și mai înțelept ca, fiecare dintre noi, să își trăiască viața astfel încât să fie în conformitate cu principiile sănătoase, universal valabile pe care le-a enunțat Iisus Hristos, în loc să tot caute miracole?
    În acest mod de a trăi viața omul își poate prelungi mult viața.

    • @mihaiserbu8447
      @mihaiserbu8447 10 หลายเดือนก่อน +1

      Da si nu. Oamenii sunt diferiți. Unii au nevoie de miracole , altii nu. Am întâlnit oameni care nu au nevoie si merg pe legi si siguranță. Am văzut altii care nu pot fara miracole.
      Cred ca trebuie sa le avem pe amândouă in aceasta lume.

  • @cristiandogaru240
    @cristiandogaru240 ปีที่แล้ว +3

    Oamenii intreaba si asteapta raspuns la intrebari precum:
    - daca a murit Isus ca Dumnezeu inseamna ca a murit Dumnezeu? daca a murit Dumnezeu ce fel de Dumnezeu este asta?
    -unii apologeti incearca sa despice firul in patru pe dubla natura a lui Hristos .... om si dumnezeu in acelasi timp.
    -Daca Isus ca Dumnezeu nu a murit, inseamna ca a fost in moarte clinica, sau lesinat si dupa o perioada de 3 zile si-a revenit..... deci nu a avut loc o inviere reala din morti.
    -unii sunt de parere chiar si la invierea vaduvei din Sarepta ca a avut loc nu o inviere reala din morti ci o resuscitare..... deci se refuza ideea invierii din morti
    Cum raspund crestinii in fata acestor refuzuri de a crede ca Isus a inviat?
    Frate Leon, nu ne-am facut robi in a nu mai pune intrebari. Problema e c a nu ai cui sa le pui...majoritatea pastorilor sunt sub limita mediocritatii... Nu vei gasi raspunsuri rationale ci lozinci. Iar daca esti mai insistent vei fi stigmatizat ca ai inceput sa te ratacesti, iar comunitatea te va indeparta de frica ca nu cumva si ei sa fie stigmatizati de catre pastor.

    • @robertradu6929
      @robertradu6929 ปีที่แล้ว +1

      Cristos este fiul lui Dumnezeu , NU a murit Dumnezeu a murit fiul sau . Mai precis nu a murit An(Anu) a murit Enki (Ea) , creatorul umanitati cel care a unit ADN sapiens cu ADN divin si am iesit noi. Etc etc

  • @sorin.sandulache
    @sorin.sandulache ปีที่แล้ว +3

    Desigur, religia este prin definiție, o problemă de credință. De afectivitate, subiectivă, opțiune, valori. Este și credibilă? Învierea. Obiectiv. Numai dacă apelezi la supranatural, excepțional, adică la Dumnezeu. Credibilitatea împrumută din complexitatea existenței, somptuozitatea tradiției, “argumente” ale istoriei, mulțimilor, instituțiilor, trebuințelor, temerilor - umane. Au aceste argumente o logică, greutatea lor? Desigur. Dar, rămân argumente extramuros, alături, străine. Toate religiile sau majoritatea, au întemeietori, profeți. Chiar dacă și cunoașterea științifică are zone opace, nedescoperite, dar natura ei este cu totul alta, inclusiv credibilitatea ei! A temeiului demonstrabil, al dovezilor, evidențelor care pot fi verificate.

    • @sbutuz
      @sbutuz ปีที่แล้ว +5

      Daca credinta e... credibila? Pai daca exista credinciosi, pt ei e credibila. Invierea e supranaturala? Pt a folosi termenul trebuie sa.l stapanesti pe cel de natural. Stie cineva unde se termina naturalul si incepe supranaturalul? Cineva spunea ca supranaturalul nu contrazice legile naturii ci doar ce stim noi despre ele! Deci invierea poate fi posibila in interiorul legilor naturii! Daca vin la tine la cabinet, inseamna ca am credinta in tine ca medic, deci credinta mea e imprumutata din "argumentele" multimilor pacientilor tai, a institutiei sanitare dar si a temerii ca as fi bolnav, desi poate nu sunt si imi dai Anxiar degeaba! Or fi astea argumente extramuros? Atunci nu.ti justifici salariul! Pe logica ta, in credinta de mai sus, tu ai fi un... profet. O fi alta credibilitatea stiintei medicale, dar eu vorbesc aici de credinta pacientilor tai in "supranaturalul" medic sau al pastilei de Anxiar. Pentru pacient esti profet, la fel cum ai fost pastor pt unii adventisti. Deci sa nu confundam credibilitatea stiintei medicale cu credinta babei care vine la medic ca la un profet!

    • @sorin.sandulache
      @sorin.sandulache ปีที่แล้ว

      @@sbutuz Citește cu atenție. Ca să înțelegi. Răstălmăcești. Divaghezi. Vb cuvinte. Încerc doar să răspund la credibilitatea învierii. Punct. Nu polemizez. Respect credința fiecăruia. Fii mai puțin agresiv în expresii. Te vei bucura de mai multă considerație! 😃

    • @sbutuz
      @sbutuz ปีที่แล้ว +1

      @@sorin.sandulache nu caut consideratia ci adevarul. Nu pot ajunge la adevar daca in argumentarea lui folosesc termeni subiectivi, pt ca ar fi doar un sofism. Ce e naturalul? Pt un sumerian holograma era supranatural. Folosesti termeni pe care nu.i cunosti. Vorbesti vorbe. "Citeste cu atentie ca sa intelegi" e polemica si e chiar gratuita. Poate tu nu ai inteles ce am zis acolo. E dreptul meu sa nu fiu de acord cu tine si am argumente care nu sunt doar cuvinte pt ca asa spui tu. Dovada ca sunt argumente pertinente este ca nu le poti discuta ci doar ataca in orb. Adevarul e agresiv, urmeaza aderea pe rug? Punct!

    • @sorin.sandulache
      @sorin.sandulache ปีที่แล้ว +1

      Bine ai revenit în evul mediu!
      Nu servesc! Fii Fericit!

  • @danrizoelectric
    @danrizoelectric ปีที่แล้ว

    Credința în învierea lui Cristos este un act de voință, o idealizare a existenței umane, o încercare de a da sens, logică si speranță celui ce bănuiește că "o mână de țărână" nu poate avea prea mare importanță, în marea taină a Universului. Dacă Cristos chiar a înviat sau nu, e irelevant, pentru cei care au ajuns la o înțelegere rezonabilă a mecanismelor vieții iar pentru restul rămâne un ideal, care le justifică mentinerea unui anumit compas moral. Cristos este personificarea "role-model"-ului perfect, în care omul proiectează o formă perfectă de conștiință, asupra unei entități semi-umane care reușește să spargă toate barierele umanului. Este o încercare disperată a creierului colectiv de autodepăsire, de a se ridica deasupra existenței limitate de rutină, într-o viață limitată. Credința în înviere dă energie omului să construiască piramide, spitale și zgârie nori în metropolele americane, artiștilor să creeze opere de artă în afara timpului, eroilor să se sacrifice, individului să lupte pentru semnificație până " dincolo de moarte". Dacă Cristos a dovedit că a făcut 99 de lucruri bune, accept ca și cel de al 100-lea a fost real. E o chestie de matematica probabilităților.

  • @floricaflorentinmadalin
    @floricaflorentinmadalin ปีที่แล้ว +2

    Bună cartea Dumnezeu nu joacă zaruri . Am citit-o cu drag !

  • @robertradu6929
    @robertradu6929 ปีที่แล้ว +1

    Daca am privi putin inainte de biblie in istoria sumeriana . Am putea sa ne dam seama ca pentru creatorul nostru Enki invierea este ceva normal si logic . Asa nu am mai da atata ocol la cerc sa aflam unde este pi .

  • @rubenmuj
    @rubenmuj ปีที่แล้ว +1

    Dacă ați fi critic cu NT cum sunteți cu VT cred ca nu ați mai fi asa sigur de istoricitatea învierii.
    E interesant de studiat impactul gnosticismului asupra creștinismului dpdv istoric și transformarea lui Iisus în Hristos.
    Nu neg experienta personala și cunosc puterea ei și impactul asupra mintii noastre. Dar totuși...

  • @eronmatei2002
    @eronmatei2002 ปีที่แล้ว

    18:00 dar dle Constantinescu, atunci credinta este doar o chestie de alegere si de speranta, nu de adevar obiectiv: “Sper, vreau sa fie asa, imi doresc ca Dumnezeu si intregul plan de mantuire sa exista. Pt ca altfel viata nu are un sens.” Dar pt altii poate viata are un sens si fara acest crez personal. Atunci ei de ce sa creada, cand nu este nimic demonstrabil, obiectiv, ci doar personal? De aceea acest argument, pe care l-ati enuntat si in alte prezentari, nu sta in picioare.

    • @eronmatei2002
      @eronmatei2002 ปีที่แล้ว

      (In prezentarea Oul dogmatic ati expus aceasta opinie pe larga).

  • @oanageoana7457
    @oanageoana7457 ปีที่แล้ว

    Salut....
    Înviere,răsplată, viață vejnică dar fără rost...
    Adică la fel cum am fost...
    Și sărac și prost.
    Sau, cum bine zice Edi:
    "Bei,manânci,dai in brânci
    Joci popa-prostul
    Ăsta ți.e rostul...."
    E logic, ba e si cu credință.
    Citat de pe o cruce din cimitir :
    "Cum sunteți voi
    Am fost și noi
    Cum suntem noi
    Veți fi și voi..."
    Păi da' nu !!??
    Ce.ți pasă ție
    Chip de lut....
    Salut....

  • @adicristian354
    @adicristian354 ปีที่แล้ว

    slavă

  • @pavelplaesanu1805
    @pavelplaesanu1805 ปีที่แล้ว

    Domnul ăsta Edi C. este absolut genial, dar: el, voi nu ați obosit de-atâta bătut apa-n piuă?! Eu v-am tot ascultat o vreme, dar m-am lămurit de ce și cum gîndiți, dar voi încă nu? Cred c-o faceți pe bani, cineva vă plătește toată acestă isterie verbală - ceea ce-i păcat -, iar dac-o faceți voluntar, nu sunteți normali!!! Părerea mea umilă astfel se/vă prezintă. Și c-ar trebui să puneți mâna la treabă concretă și eficientă în economia existenței, că e nevoie.

    • @balanvalerica7044
      @balanvalerica7044 ปีที่แล้ว +3

      Îmi pare rau ,ei vorbesc liber ceea ce gândesc și asta e un bine

    • @pavelplaesanu1805
      @pavelplaesanu1805 ปีที่แล้ว

      @@balanvalerica7044 Da-da, e genial omul, eu îl ascult de o sută de ani, dar se repetă exasperant, cum am zis, bate toaca să meargă iapa.

    • @jovialmusicschooljovial5977
      @jovialmusicschooljovial5977 4 วันที่ผ่านมา

      Domnilor , nu inteleg ce cautati aici daca studiul nu raspunde nevoilor dvs.Este atat de mult pamant nelucrat .Sunt sigur ca aveti alte lucruri mai importante de facut.Va puteti retrage fara zgomot .Cu dragoste

    • @pavelplaesanu1805
      @pavelplaesanu1805 4 วันที่ผ่านมา

      @@jovialmusicschooljovial5977 ha, ha, ha! Tă treziși? Ce căutăm aici, zici? Ce cauți și tu! Doar că (alde) "noi" suntem mai contriști; ori tu, alde tine (care miroși a comunism!) vrei să fim apreciativi, lingușitori, bla-bla.
      Ei, io' că nu-i așa lumea - spre disperarea ta.
      Și pământul da, îl lucrăm, că ni-i drag, și-i util, și ne simțim eficienți în economia lumii; iar când obosiți de-astă lucrare, ne așezăm la o porție de delectare spirituală, uite c-apare "enervantul" de Edi C., care ne determină (și) astfel de comentarii.
      Nu contest faptul că omul e genial! Că... hă-hă, îl ascult de când o apărut, și cu multe mi-a deschis mintea, doar că tot de multe ori bate apa-n piuă, cum i-am și spus. Sau că nu recunoaștem că adventismul e, de departe, cea mai elevată și cultă denominațiune creștină! Clar așa-i.
      Așa că nu mai fi prost... când comentezi. Revizuiește-ți atitudinea. Now, please!

  • @silviaradulescu9944
    @silviaradulescu9944 ปีที่แล้ว

    Niciodat@ D-zeu n-a fost ^n definitzia omului, nici m@car ^n a Lui Adam si Evei. Despre Dumnezeu nu poate fi cunoscut absolutul de c@tre creatur@. Cup spunea si Pavel, " cunoastem ^n parte"