#58 Hidroizolare cu Baumacol Protect la fundatie. Partea II

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 26 พ.ย. 2024

ความคิดเห็น • 73

  • @chrisc7013
    @chrisc7013 3 ปีที่แล้ว +1

    Cu adevarat ,o ambracaminte sanatoasa si smechera.

  • @marinelamusoiu303
    @marinelamusoiu303 3 ปีที่แล้ว +1

    Sunteti un constructor pasionat,dornic de a face lucruri trainice si sunteti foarte generos ca impartasiti si cu altii experienta dumneavoastra,aceasta este o calitate foarte mare iar Dumnezeu ajuta si sporeste celor generosi.Va urmarim cu interes si suntem dornici de a invata lucruri noi dar ne dorim ca si constructorii nostri sa invete de la dumneavoastra.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 ปีที่แล้ว

      Multumim frumos! Or invata de la noi, sau or ciuli urechile mai bine la facultate, or face schimb de experienta, or invata cat or trai, deja depinde de fiecare, cel putin noi ne staruim sa promovam ideea de a construi calitativ si cu cap.

  • @salcudeanantonio1365
    @salcudeanantonio1365 3 ปีที่แล้ว +5

    Pe zi ce trece, mi se întărește convingerea, că cel mai simplu este să te angajez pe tine diriginte de șantier!!!

  • @hcfbhjj
    @hcfbhjj 3 ปีที่แล้ว

    Bravo, va Multumim

  • @iosifcordoneanu7861
    @iosifcordoneanu7861 3 ปีที่แล้ว +4

    Sa ne spui costul la terminarea fundatiei !Spor la minunata lucrare!!

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 ปีที่แล้ว +2

      Ne este in plan un asemenea video, insa nu promitem ca il vom scoate chiar cand terminam fundatia, au fost cheltuieli si pentru alte structuri si ne trebuie ceva timp sa aranjam toate cheltuielile cap la cap.

  • @chiroscasebastian
    @chiroscasebastian 3 ปีที่แล้ว

    Un adevărat documentar. Imi puteți spune va rog dacă peste hidroizolatia Baumit se poate da decorativ? Vreau sa dau peste soclu partea de deasupra aleii.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 ปีที่แล้ว +1

      Va multumim! Da se poate, dar pentru mai multe detalii cititi fisa lor tehnica, se gaseste pe website-ul acestora.

  • @stefanolteanu593
    @stefanolteanu593 3 ปีที่แล้ว

    Super 👏👏👏

  • @dutu000
    @dutu000 2 ปีที่แล้ว +1

    la ce pret a ajuns fundatia, cu toate izolatiile si straturile de protectie? (sapaturi, armari, cofrari, turnari, izolatii, manopera, tot) Si la ce amprenta?

  • @iancuion7914
    @iancuion7914 6 หลายเดือนก่อน

    Acest produs baumacol protect se poate aplica si inainte de inceperea zidariei pentru ruperea capilaritatii?

  • @marius23tkd
    @marius23tkd ปีที่แล้ว

    Felicitari pentru videouri si multumim pentru informatii! Va rog sa imi spuneti daca ati recomanda acest produs (Baumacol) pentru a umple golurile / rosturile dintre caramizi ramase in urma zidirii si a cofrarii stalpilor. Mulțumesc!

  • @alingolea3197
    @alingolea3197 3 ปีที่แล้ว

    La izolarea de jos, de sub polistiren, dar este foarte scump, se poate pune tabla de aluminiu matlasata, nu mai intra nici vietatile si se poate aplica usor hidroizolatia, aceasta tabla este garantata pe viata sau chiar mai mult

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 ปีที่แล้ว

      La cat a crescut pretul metalelor + problema fixarii acelei table acolo jos FARA a penetra fundatia hidroizolata + problema fixarii acelei table cand pui pamant inapoi la exteriorul fundatiei, cred ca mai optima e hidroizolatia data! La cat s-a consumat, e mult mai ieftin si mai eficient, mai ales ca functia de protectie mai este oferita si de membrana cu crampoane despre care va fi video viitor.

  • @AdydeAdy21
    @AdydeAdy21 ปีที่แล้ว

    Buna seara,se poate da cu baumacol protect peste trotuar ca și o hidroizolare?

  • @justinz2323
    @justinz2323 ปีที่แล้ว

    Va salut ! Aceasta hidroizolatie Baumacol Protect ar rezista la compresiune ? Vreau sa hidroizolez niste piloni din beton ( 25 x 25 cm ) pe care ar veni o structura cu capriori din lemn

  • @ShivaShiva-wv4tp
    @ShivaShiva-wv4tp 3 ปีที่แล้ว

    E f frumoasa lucrarea, aproape ca un basm cu zane! Mersi pt filmarea aceasta. E ciudat de denivelat polistirenul acela la marginile ce in Ro sunt drepte ca un pachet de carti de joc. Aceste denivelari nu au cum sa ajute in procesul in care este folosit....Ce or fi gandit ideatorii acestui model de margini inegale sus si jos pt placa de polistiren? Doar ma intreb la ce utilizare l-or fi ideat ei, sau aici nu trebuia cf gandirii lor sa fie acesta ci , unul neted in extremitati. Sanatosi sa fim cu totii si vigurosi!

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 ปีที่แล้ว

      Multumim frumos de apreciere! Daca vorbiti de buza polistirenului de 2 cm - ea este defapt un plus pentru termoizolatie, care in primul rand minimalizeaza puntile termice, si in al doilea rand ofera o solutie de montare a placilor cam ca la lego si care ofera sprijin placii vecine si tot asa. Sunt insa si placi de polistiren fara acele buze, deja se foloseste de care doriti si in dependenta de lucrare.

    • @ShivaShiva-wv4tp
      @ShivaShiva-wv4tp 3 ปีที่แล้ว

      @@EnciclopediaConstructiilor Nu la imbinarile necesare continuitatii ma refer eu, ci la cele ce dau denivelari dedesupt si deasupra „ braului„ sau anvelopei din polistiren. Acolo mi se par problematice poate or fi gandite sa se continuie inca in sus in stratul urmator. Ca altfel nu are cum fi rostul lor. Poate trebuiai taiate la mijloc si puse cu partea neteda jos, dedesupt si deadupra... nu stiu, bine era sa aiba si un contur pt a imbina ce e sus /jos denivelat... nu stiu.... Sanatate sa avem. Spor sa avem!

  • @nicolaebrus8234
    @nicolaebrus8234 3 ปีที่แล้ว +2

    O sa folosești această hidroizolație pe bază de ciment între fundament și pereții de BCA sau o să fie o membrană?

  • @NICU207
    @NICU207 3 ปีที่แล้ว

    Domnul Valentin.....la inaugurare casei pot veni si toti Cei înscrisi la Canalul de TH-cam a dumneavoastrā?😉🙂...Doamne Ajutā si urmaresc cu atentie.👍👍👍pînācînd jos palaria

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 ปีที่แล้ว +1

      Buna ziua, desigur ca se poate, insa cu instiintare din timp (sa stiu cate beri sa pun deoparte la rece) :))))

  • @oltean27
    @oltean27 3 ปีที่แล้ว

    Excelent.

  • @elbat5041
    @elbat5041 11 หลายเดือนก่อน

    besicile alea sau facut din cauza ca nu ai lasat sa se usuce bine masa de spaclu, si in primul rand trebuia prima mana data cu pensula mai subtire , si a doua mana cu spaclu; tu ai facut invers

  • @georgedumitrache3320
    @georgedumitrache3320 3 ปีที่แล้ว

    👍👍👍👍👍👍👍👍👍

  • @makexdix5962
    @makexdix5962 3 ปีที่แล้ว

    Bravo pt tot ce faci, imi place, dar stau si ma gandesc cat de mare impact are daca facem toate aceste lucruri atat de perfect. Oare chiar merita atata munca? Ai calculat ca merita facut? sau doar prin faptul ca faci bine te asiguri ca nu vei avea probleme? eu unul ma gandesc ca tu aproape poti scufunda sub apa fundatia ta si nu va intra apa in ea. Este oare in toate cazurile necesat sa facem toti asa cand construim? sau tu esti intr-o zona mlastinoasa/inundabila? sau oare cartitelor si sobolanilor le-ar placea sa traiasca in polistiren, ca doar ramele ma gandesc ca nu pot intra in el? Ca o curiozitate, cat de mult urca apa prin capilaritate in beton, cam cati cm?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 ปีที่แล้ว +2

      Nu stii pana nu dai de probleme, si atunci cand dai, te gandesti "de ce nu am folosit X sau facut Y". Mai bine previi, decat rezolvi o problema, iar prin aceste lucrari sarcina de a preveni orice eventuala problema este realizata!
      PS: Apa prin capilaritate in beton urca METRI IN SUS!

    • @clausion
      @clausion 3 ปีที่แล้ว +1

      Am inteles ca in functie de densitatea si tipul betonului apa poate urca 100-110 cm, doar prin capilaritate.

    • @makexdix5962
      @makexdix5962 3 ปีที่แล้ว

      @@clausion poi daca asa sta treaba, atunci degeaba izolezi doar lateral cum fac multi, ideal e cum a facut Dl. Begu, izolat si pe orizontala.

    • @makexdix5962
      @makexdix5962 3 ปีที่แล้ว

      @@clausion si daca izolezi ok intre fundatie si zidarie si izolezi si fundatia sa nu inghete, ce mai face oare apa din fundatie (cea urcata prin capilaritate), mai poate strica betonul daca il tine umed?

  • @mdmarcus1
    @mdmarcus1 2 ปีที่แล้ว

    se poate de folosit polisteren simplu de 10 cm ?

  • @andreitosea
    @andreitosea 3 ปีที่แล้ว +1

    Ziceai ca pui pamantul la loc. Intr-un video mai vechi ziceai ca in imprejurul casei se pune nisip ud compactat.

  • @danielaarsenescu7492
    @danielaarsenescu7492 3 ปีที่แล้ว

    👏👏👏

  • @veaceslavanapislaru7310
    @veaceslavanapislaru7310 3 ปีที่แล้ว

    Doamne ajuta sa apucati cat mai mult sa faceti anul acesta la casa

  • @TheOligopeptide
    @TheOligopeptide 3 ปีที่แล้ว

    Salut. Nu era mai ok ca sub stratul de polistiren la contactul cu peretele deja hidroizolat cu mastica bituminoasa sa pui o hidroizolatie tot de natura bituminoasa. Contactul mi se pare ca era mult mai bun (gen video-ul acela in care ai lipit polistirenul cu spuma vs adeziv bituminos). O alta idee (nu prea imi place sa critic) dar la aplicarea hidroizolatiei peste masa de spaclu se putea face cu o alta unealta si nu cu unealta de aplicat glet. Se putea folosi o gletiera cu dinti de 3 mm pentru doua maini si dupa finisat cu o gletiera fara dinti. Trebuiau doi oameni pentru asta dar si mana muncitorului era ferita de dureri si timpul era cu mult mai scurt. Oricum lucrarea este una de calitate. Felicitari :)

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 ปีที่แล้ว

      Salut, multumim! Nu eram siguri de aderenta bitumului pe polistiren sub acesta, adica ar fi fost okay, insa oricum avand aceasta hidroizolatie la indemana (care se si intareste intr-o crusta tare insa flexibila), am folosit-o si credem ca e perfect asa. Plus mai vine si membrana cu crampoane... deci e super okay! Legat de munca muncitorilor - fiecare isi face treaba cum stie mai bine )))

  • @floflo3266
    @floflo3266 3 ปีที่แล้ว +1

    Membrana cu crampoane peste o hidroizolație se pune tot timpul cu crampoanele în exterior..... Când o sa băgați umplutura presiunea pământului o sa fie asupra membranei iar crampoanele o sa îți deterioreze hidroizolatia

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 ปีที่แล้ว

      Serios? Deja am pus pamant inapoi si tot normal. Mai informati-va, in peste 95% din cazuri membrana cu crampoane se pune cu crampoane in felul pus de noi!

    • @floflo3266
      @floflo3266 3 ปีที่แล้ว

      @@EnciclopediaConstructiilor ok

  • @shock.cat15
    @shock.cat15 3 ปีที่แล้ว +1

    E ca un Sandwich :)

  • @alingolea3197
    @alingolea3197 3 ปีที่แล้ว

    Da, scrie la instructiuni, daca bate soarele pe material, se intareste prea repede si apar bule de aer

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 ปีที่แล้ว

      Pentru zona fundatiei, si in cazul nostru, nu e strasnic. Plus s-a venit cu al doilea strat care a rezolvat problema bulelor aproape in totalitate!

  • @filantropiaoradea
    @filantropiaoradea ปีที่แล้ว

    Aplicarea hidroizolației cu peria în partea de sub peretele de polistiren pare o soluție bună și pentru insecte și nici vietăți, dar oare pentru șoareci, șobolani, și alte animale de aceasta talia este suficient? Nu ar fi bine sa fie montate plăcile de polistiren pe un profil mai rigid care sa înlătură și acest risc? (construim case de copii, dacă va întrebați de ce ne preocupa asta, judecând după numele profilului)

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  ปีที่แล้ว

      Buna ziua, ulterior dupa aceasta hidroizolatie vine membrana cu crampoane (este video aparte), ea va realiza inclusiv si protectia de soarecei si sobolani.

  • @borzoiwot
    @borzoiwot 3 ปีที่แล้ว

    Mi se pare ca jos se putea să se aplice și lenta ceea din videoul cu etansiezarea golurilor sau ma greșesc...

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 ปีที่แล้ว +1

      Lenta de etansare din video mentionat are un pic alte functii, dar si consumul acelei lente era sa fie net superior decat aplicarea cu peria a acestei hidroizolatiii acolo jos care in fond a rezolvat problema (plus ca va veni si membrana cu crampoane deasupra).

    • @ShivaShiva-wv4tp
      @ShivaShiva-wv4tp 3 ปีที่แล้ว

      @@EnciclopediaConstructiilor Dar ce va veni dedesupt? Adica sub polistirenul dat cu pensula? Lut? Sau membrana asezara frumos dp forma polistirenului ce e mai in exterior decat betonul si acolo pus de fixare ceva, poate peste care pui pietre si lut ca sa umpli si sa tina membrana? Defapt membrana se putea fixa in sol cu ceva, dar cu ce oare, insa dedesuptul acelui brau de polistiren ca sa il ocroteasca, deci fixat f aproape de betonul fundatiei cu ceva, tarusi, resturi de OB, poate ceva din aluminiu, fier galvanizat sau plasticizat, sau chiar un material plastic ce seamana cu pioletii cu care se fixeaza in sol corturile de catre excursionisti, ideea era de a crea acelasi principiu pt a fixa acea membrana in sol dedesuptul „peretelui„ din polistiren care depaseste grosimea fundatiei . O sa vedem cum ati facut in videoul viitor. Eu as fi inceput de jos aplicarea membranei prin fixarea ei cu ceva ce aduce a pioleti si asezarea de pietre/lut in scopul umplerii acelei diferente de sub polistiren, dar numai dp ce e asezata cf „reliefului„ format de beton si polistiren. Intr-adevar acolo nu gandesc Marii Baieti din Domeniul Constructiilor, ori asezat peste o membrana polistirenul la nivelul solului, ori alceva care sa completeze golul de sub el.... Acest video realizat de dta va permite cuiva sa gandeasca o metoda care sa perfectioneze... fie si un spatiu in care pui din plastic tavi cu ... nu-sh cum ii zice, chestia neagra cu bitum, iar sub tavi bagi membrana de cauciuc, asa e si bitum si plasticul nu il papa nimic,bitumul iar, deci iese cumva spre perfect si se mai inventeaza inca un component de vandut de catre marile firme, „tava„ cu bitum putand avea dedesupt inca un mic dispozitiv cu care sa se fixeze chiar membrana sub ea... deci supper fixare, mic dispozitiv= profit pe decenii asigurat, iar acea super fixare tot cu un sistem gen pioleti/dinti de grebla ce intra in sol, iar catre fundatie fixare de beton chiar prin „fortare„ ceva gen popi metalici reglabili orizontali de data aceasta. ASTA PT CA NU S-A GANDIT INCA NIMENI, uite m-am gandit eu! Asa sunt balantele, perfectioniste! Hai sa avem sanatate si vigoare sa putem trai normal cu totii!

  • @hcfbhjj
    @hcfbhjj 3 ปีที่แล้ว

    Dumnevoastre faceti casa pentru Dumnevoastre sau pentru vinzare ??

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 ปีที่แล้ว +1

      Aceasta o facem pentru mine (Valentin), insa la fel construim si altele cu aceeasi atentie la detalii si conform proiectului!

  • @romicateodosie7539
    @romicateodosie7539 3 ปีที่แล้ว

    10

  • @arbeboy4537
    @arbeboy4537 3 ปีที่แล้ว +1

    Singurul lucru care îmi tot stă în minte este polistirenul din prejurul împământării...dacă prin absurd s-ar întâmpla o descărcare a unui fulger acel platbant teoretic nu se încălzește?asta rezultând într-o autoaprindere a polistirenului in acea zona?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 ปีที่แล้ว +4

      Ne-am gandit si noi la acest lucru, insa, daca vreodata acea platbanda va descarca vreun fulger, cel mai probabil va innegri si arde cativa cm de polistiren din imprejur, insa cum nu este aer si oxigen acolo jos fiind in pamant, nu s-ar raspandi nimic.

    • @casianreport3318
      @casianreport3318 2 ปีที่แล้ว

      o cretinitate ce spui....habar nu ai fizica de baza.

  • @hcfbhjj
    @hcfbhjj 3 ปีที่แล้ว

    Aveti Muncitori rabdatori, ca tares suparaceosi si indelicati in ziua de azi daca le faci observatii sau isisti sa fie cum vreai tu isi string instrumentile si pleaca , personal am avut asa cazuri

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 ปีที่แล้ว +1

      Stim de ce vorbiti, forta de munca si plecarile de personal reprezinta o problema in ziua de azi.

  • @danieldan6728
    @danieldan6728 3 ปีที่แล้ว +6

    Mai au răbdare muncitorii sa lucreze la izolarea fundației?🤣