Het maximale ontlaadvermogen is standaard altijd 800 watt ongeacht het aantal batterijen. Als deze op een eigen groep zijn aangesloten, kan dit worden ontgrendeld naar het aantal batterijen keer 800 watt. Dat betekent 1600 watt laden en ontladen voor 2 batterijen, 2400 watt bij 3 batterijen en 3200 watt bij 4 batterijen.
Graag gedaan. Delen zou top zijn. Dit is ook een leuke video om batterij kenmerken uit te leggen: th-cam.com/video/0ASnpoEpjYM/w-d-xo.htmlsi=jS_yVjFWEIdg5H2i
Bedankt zeer duidelijk filmpje. Ik ga ook een aparte groep maken van 20A met 3G2,5 en 4 stopcontacten. Dan kan ik altijd een batterij bijplaatsen zonder dan extra werken.
Ik zou er maar maximum 2 stopcontacten op een 2,5 draad plaatsen. Gewoon dus 2 kabeltjes naar 2 dubbele stopcontacten. Op dezelfde zekering is geen probleem.
Neen, want hij saldeert over de fases via de digitale meter. Dit is ook zo met andere batterij systemen. Bij verbruik op L2 dan gaat de batterij ontladen in het net via L1 bijvoorbeeld. Echter wij plaatsen enkel driefasige hybride bij 3 fasige netten. Mocht het salderen over de fases ooit betalend worden dat zit je al safe.
@@martinswart1559 was al gemeld in de comment. In al ons enthousiasme verkeerd op het bord gezet.😅 De essentie is p1 in combinatie met de batterij doet de meter op 0 blijven.
Was ook mijn idee voor best een apart stopcontact het dichtst bij de elektrische kast te hebben en optioneel indien nog plaats aparte diff voor de dit stopcontact.
Dit zal idd veel veiliger zijn dan op het zoveelste stopcontact op een kring. Je moet wel nog altijd rekening houden met de interne bekabeling en de verliesstroomschakelaars. Dan zit het helemaal goed.👍
Hey Kurt, Bedankt voor de info/tips. Persoonlijk had ik het zeker zo uitgevoerd indien ik de batterij zou koppelen. Wel degelijk via een aparte kring. Waarschijnlijk zou ik zelfs de stekker verwijderen en vast aansluiten in een doos, op een eigen zekering, idd best achter een 30mA Differentieel. Altijd leuk je korte bijdragen te zien. Succes verder. Walter
De batterij kan de zonneproductie niet minderen, maar wel voor een groter deel binnenshuis houden. Hij moet dan wel 's morgen zo leeg mogelijk zijn, dus vandaar dat een te grote batterij ook weer niet handig is. ongeveer gelijk aan het avond, nacht en ochtend gebruik dus. Ik zou kijken naar de meest voorkomende export wattage en dat delen door 800. Dan weet je hoeveel van dit soort batterijen je nodig hebt. Tot 3 kan het via stopkontakt, daarna echt via vaste aansluiting
Zeker interessante optie voor u nullastverbruik op te vangen 's nachts. Heb hier ongeveer 150 tot 200W verbruik dus met 2,7kW zal dat wel genoeg zijn om dat af te dekken en kwa prijs ook behapbaar
Dat is ook het voordeel van de kleine inverter: efficient bij klein vermogen. Dus ideaal voor de nacht. Grotere batterijen hebben een grote inverter die bij 200W een slecht rendement hebben.
als U meerdere blokken plaatst levert hij evengoed maar maximaal 800W/uur alleen de opslag wordt dan hoger. Wil je echt ook hogere capaciteit met afname van de accu`s zoals 1600W/uur of 2400W/uur of zelfs 3200W/uur dan geeft Homewizard al aan dat dit alleen wordt geactiveerd als alle accu`s aangesloten zijn op hun eigen groep (met alle beveiligingen) en aangesloten door een erkende installateur, is dat niet zo kan je maar maximaal drie accu`s in Uw huis plaatsen die dan samen niet meer dan 800W/uur samen uitgeven. 😉
Dag Kurt, Ik heb contact genomen met Homewizard en ze leveren niet aan België omdat het hier wettelijk niet toegelaten is. Wat in Nederland en Duitsland kan, mag niet in België blijkbaar.
Synergrid is bezig om dit toe te laten in de toekomst. Ook zonnepanelen in het stopcontact. In Duitsland hangen ze panelen aan de balkonnen. Wij hebben ongeveer 27% Nederlandse kijkers ook. Soms kleurt ons kanaal niet groen maar orange.
De vraag is niet wanneer, maar óf deze wel in België goedgekeurd gaat worden. Er moeten dan wat regels worden aangepast en dat zie ik niet direct gebeuren. Er is ook het probleem dat je 20A op 2.5mm² kan overschrijden op de bedrading in de woning, dit gaat men niet zomaar ongecontroleerd toelaten. Als deel van de vaste installatie, dus stekker eraf knippen + keuring kan misschien wel maar dan verdwijnt het nut.
Volgens mij gaat Homewizard het zo instellen dat er maar 1 thuisbatterij tegelijk terugkan leveren om te blijven voldoen aan de eisen. Je kunt wel meerdere batterijen neerzetten, maar het maximale teruglever vermogen gaat niet boven de 800w uitkomen.
@@fullenergytorhout5055 Kan wel, mits op een aparte groep. Dan heb je wel een installateur nodig, die van HW de code krijgt om ze gelijktijdig te ontladen. Daar mogen 4 batterijen op aangesloten worden. Standaard maar 3.
Automatisch omvormer omschakelen als de batterij vol is? Handig als je wasmachine draait. PV-panelen leveren niets en jij wast op betaalde stroom uit het net. Voorheen draaiden panelen door en leverde je aan het net. Maar je hoeft dan geen stroom in te kopen. Vraag: mag je in België niet terug leveren aan net of is dat duurder dan wat je bespaart met wassen op PV stroom? De groetjes uit Nederland.
Ik heb een deja vu. Was de Belgische Mygrid startup ook niet begonnen aan zo'n product? Afgevoerd wegens onwillige overheid. En voila daar is het weer vanuit het buitenland nu...
th-cam.com/video/fSkpB-rrNgs/w-d-xo.html Zij zijn bezig met de certificering. Het zou geproduceerd worden in Duitsland. Ik heb deze week nog contact gehad met hen.
Mss beetje domme vraag van "diejen Hollander 🙂, maar met een "Kring" bedoel je denk ik, wat wij in NL een Groep noemen. Verder gebruiken we in NL de term, terugleveren aan het Net i.p.v. "straat". Verder erg goede en interessante tips !!
Oke kaaskop, ook in NL hebben we kringen. Dat jan jansen met z'n dikke pens van een groep spreekt (dus spreektaal) is een ander verhaal. In een normaal NL huis heb je 1 of 3 fasen (groepen) nutsaansluitingen die verder over de kringen in huis worden verdeeld.
Ik heb het vermoeden dat er een addertje onder het gras zit. Een thuis accu zou namelijk nooit terug moeten kunnen leveren aan het net. Je hebt dus een koppeling nodig met de P1 poort van je slimme meter. Dit zouden ze eenvoudig kunnen doen met hun Homewizard WIFI P1 meter. En dat is denk ik het addertje dat zij deze optie aan gaan bieden via een abonnement.
@@Master_zzz de batterij wordt gebruikt in combinatie met de P1 meter. Zodat de P1 verbruik zie van het net ontlaadt de batterij. Is er injectie dan begint de batterij te laden. Niet meer dan dat.
@@fullenergytorhout5055 Dat is precies wat ik bedoel. De Homewizard heeft een gratis service maar ook een abonnement met extra functies. Het zal mij niets verbazen dat je een abbo moet afsluiten voor het gebruik met de thuisaccu.
Het is ook niet de bedoeling om terug te leveren aan het net. Dat wordt niet ondersteund. Anders zou een dynamisch contract een uitkomst zijn, maar dat is hier (nog) niet het geval. De bedoeling is om overdag op te laden, zodat het net ontlast wordt en 's avonds het verbruik aan te vullen. Dus de inductiekookplaat van 2000w zal dan 800W uit de accu krijgen. Nu hoop ik wel dat het opladen tussen 12 en 16 is, want juist dan valt mijn omvormer wel eens uit. Zou mooi zijn als dit instelbaar is.
hartelijk dank voor de vele leerzame You Tube filmpjes ik heb ergens gelezen: Synergrid, de federatie van de netbeheerders elektriciteit en aardgas, heeft een voorstel voor amendement op het technisch voorschrift C10/11 (aansluiting decentrale productie-installaties) uitgewerkt om de verplichting tot vaste verbinding op te heffen. Dit betreft voornamelijk balkon-PV-systemen en kleine mobiele batterijen met huishoudelijke stekker, bi-directionele on-board chargers voor elektrische voertuigen, mobiele generatoren voor werven en evenementen is het ondertussen echt wettelijk toegelaten om omvormers tot 800 watt aan te sluiten met een gewone huishoudelijke stekkerverbinding? bij voorbaat dank voor uw antwoord
Kun je uitleggen hoe deze batterij werkt over de verschillende fasen? Het zou zomaar kunnen dat je batterij, je zonnepanelen en de te voeden wasmachine op andere fasen zitten die 120 graden van elkaar verschillen, dus hoe wordt die teruglevering berekend? Is een huishouden wat alle fasen gelijk belast gelijk aan een huishouden wat alles scheef van één fase trekt? Kortom ik snap het niet 🫤
De batterij streeft er steeds naar om de digitale meter op 0 te houden met uiteraard beperking tot 800w. Stel het volgende verbruik per fase: L1 20w, L2 40w, L3 40w. De batterij zit op L1 ingeplugd. Op L2 en L3 wordt er in totaal 80w afgenome. Op L1 voorziet de batterij in de 20W eigen verbruik en zal eveneens 80W via L1 op het net sturen ter compensatie van L2 en L3. Op een gegeven moment zullen ze wel af komen dat je die 80w van l2 en l3 toch moet betalen en 0 krijgt voor de 80w die je via l1 op het net zet. Sterker,je gaat er nog voor betalen ook. Hopelijk in de toekomst off grid!
Inderdaad, in Nederland worden stopcontacten niet zo doorgelust. Maar worden ze parallel in de centraaldoos gekoppeld. Tevens worden er volgens mij ook geen 300mA aardlekschakelaars meer in woonhuizen in Nederland geplaatst.
Volgens mij begrijp je het niet. De batterij laad en ontlaad dmv het uitlezen van een p1 meter. En probeert het verbruik van het net op 0 te houden. Behalve wanneer er meer als 800watt wordt terug geleverd of opgenomen van het net. En de 30mA is de lekstroom. Plaats de batterij absoluut niet op een vochtige groep dit is levensgevaarlijk
@@fullenergytorhout5055 en je wil geen batterij op de vochtige groep hebben. In de beste situatie heeft deze accu een aardlek schakelaar aan boord. Als er 30mA weglekt naar de randaarde schakelt de aardlek uit. Als de aardlek uitschakelt zal de batterij ook uitschakelen. Maar daar zal een vertraging in zitten. En als de batterij zelf een aardlek heeft schakelt deze ook uit. Dus heb je een vochtige groep die niet bij 30mA uitschakelt maar bij 60mA. En je wil 63A afzekeren. We hebben het over een accu die maximaal 3,6 A kan leveren.
@@krakakapaulbedankt voor uw antwoord. Wij doen het voor ok nooit. Zeker met meer vermogen is er toch snel wat lekstroom. Het plug en play verhaal is op papier. De werkelijkheid is vaak anders.
Foutje. Goed opgelet. Een bank vooruit en een goed rapport met dat we nu toch in einde van het schooljaar zijn. Dus volgers de P1 zit idd op de digitale meter. Thx en ik hoop dat de rest duidelijk is. Ondertussen ben ik al richting de werf.
Het maximale ontlaadvermogen is standaard altijd 800 watt ongeacht het aantal batterijen. Als deze op een eigen groep zijn aangesloten, kan dit worden ontgrendeld naar het aantal batterijen keer 800 watt. Dat betekent 1600 watt laden en ontladen voor 2 batterijen, 2400 watt bij 3 batterijen en 3200 watt bij 4 batterijen.
Hoe kun je nou iets reviewen wat je niet in huis hebt? Reviews bestaan bij de gratie van het in real life teksten van een product.
Wat een duidelijk filmpje. Dank je!
Groeten uit Nederland!
Graag gedaan. Delen zou top zijn. Dit is ook een leuke video om batterij kenmerken uit te leggen: th-cam.com/video/0ASnpoEpjYM/w-d-xo.htmlsi=jS_yVjFWEIdg5H2i
Bedankt zeer duidelijk filmpje. Ik ga ook een aparte groep maken van 20A met 3G2,5 en 4 stopcontacten. Dan kan ik altijd een batterij bijplaatsen zonder dan extra werken.
Ik zou er maar maximum 2 stopcontacten op een 2,5 draad plaatsen. Gewoon dus 2 kabeltjes naar 2 dubbele stopcontacten. Op dezelfde zekering is geen probleem.
Werkt dit ook met de KwH meter van Home Wizard?
Ja met de klassieke P1 meter dat ze verkopen. Niet met de bedrade meters voor in de kast.
@@fullenergytorhout5055 Ik heb helaas geen P1 meter (portugal) wel de KwH meter
@@frankh7234 Misschien eens navragen. Ik denk wel dat het niet gaan lukken. Ze verkopen het als een systeem zonder electricien.
Met 3-fase ze verdelen over de fases bij bijv. 3 stuks of is dat niet nodig?
Neen, want hij saldeert over de fases via de digitale meter. Dit is ook zo met andere batterij systemen. Bij verbruik op L2 dan gaat de batterij ontladen in het net via L1 bijvoorbeeld. Echter wij plaatsen enkel driefasige hybride bij 3 fasige netten. Mocht het salderen over de fases ooit betalend worden dat zit je al safe.
Bij ons zit de P1 dongel in de digitale meter....
@@martinswart1559 was al gemeld in de comment. In al ons enthousiasme verkeerd op het bord gezet.😅 De essentie is p1 in combinatie met de batterij doet de meter op 0 blijven.
Was ook mijn idee voor best een apart stopcontact het dichtst bij de elektrische kast te hebben en optioneel indien nog plaats aparte diff voor de dit stopcontact.
Dit zal idd veel veiliger zijn dan op het zoveelste stopcontact op een kring. Je moet wel nog altijd rekening houden met de interne bekabeling en de verliesstroomschakelaars. Dan zit het helemaal goed.👍
Hey Kurt,
Bedankt voor de info/tips. Persoonlijk had ik het zeker zo uitgevoerd indien ik de batterij zou koppelen. Wel degelijk via een aparte kring. Waarschijnlijk zou ik zelfs de stekker verwijderen en vast aansluiten in een doos, op een eigen zekering, idd best achter een 30mA Differentieel. Altijd leuk je korte bijdragen te zien. Succes verder. Walter
De batterij kan de zonneproductie niet minderen, maar wel voor een groter deel binnenshuis houden.
Hij moet dan wel 's morgen zo leeg mogelijk zijn, dus vandaar dat een te grote batterij ook weer niet handig is. ongeveer gelijk aan het avond, nacht en ochtend gebruik dus.
Ik zou kijken naar de meest voorkomende export wattage en dat delen door 800. Dan weet je hoeveel van dit soort batterijen je nodig hebt. Tot 3 kan het via stopkontakt, daarna echt via vaste aansluiting
Niet via vaste aansluiting, meer dan 3 batterijen betekent een eigen kring voor deze batterijen.
Zeker interessante optie voor u nullastverbruik op te vangen 's nachts. Heb hier ongeveer 150 tot 200W verbruik dus met 2,7kW zal dat wel genoeg zijn om dat af te dekken en kwa prijs ook behapbaar
Dat is ook het voordeel van de kleine inverter: efficient bij klein vermogen. Dus ideaal voor de nacht. Grotere batterijen hebben een grote inverter die bij 200W een slecht rendement hebben.
Ja maar zet 1x een grote verbruiker aan na zonsondergang, waterkoker, oven, Quooker etc en je batterij is leeg 😢
als U meerdere blokken plaatst levert hij evengoed maar maximaal 800W/uur alleen de opslag wordt dan hoger. Wil je echt ook hogere capaciteit met afname van de accu`s zoals 1600W/uur of 2400W/uur of zelfs 3200W/uur dan geeft Homewizard al aan dat dit alleen wordt geactiveerd als alle accu`s aangesloten zijn op hun eigen groep (met alle beveiligingen) en aangesloten door een erkende installateur, is dat niet zo kan je maar maximaal drie accu`s in Uw huis plaatsen die dan samen niet meer dan 800W/uur samen uitgeven. 😉
De vraag is hoe ze dit gaan organiseren en controleren. Finaal komt er dan toch terug een installateur aan te pas.
Dag Kurt, Ik heb contact genomen met Homewizard en ze leveren niet aan België omdat het hier wettelijk niet toegelaten is. Wat in Nederland en Duitsland kan, mag niet in België blijkbaar.
Synergrid is bezig om dit toe te laten in de toekomst. Ook zonnepanelen in het stopcontact. In Duitsland hangen ze panelen aan de balkonnen. Wij hebben ongeveer 27% Nederlandse kijkers ook. Soms kleurt ons kanaal niet groen maar orange.
Verschil in wetgeving tussen BE en NL.
@@SjoerdV83 België idd niet of nog niet. Wij hebben ook veel Nederlandse kijkers. Wel een leuk instap product.
De vraag is niet wanneer, maar óf deze wel in België goedgekeurd gaat worden. Er moeten dan wat regels worden aangepast en dat zie ik niet direct gebeuren. Er is ook het probleem dat je 20A op 2.5mm² kan overschrijden op de bedrading in de woning, dit gaat men niet zomaar ongecontroleerd toelaten. Als deel van de vaste installatie, dus stekker eraf knippen + keuring kan misschien wel maar dan verdwijnt het nut.
Volgens mij gaat Homewizard het zo instellen dat er maar 1 thuisbatterij tegelijk terugkan leveren om te blijven voldoen aan de eisen. Je kunt wel meerdere batterijen neerzetten, maar het maximale teruglever vermogen gaat niet boven de 800w uitkomen.
Toch wel een beetje jammer dat 2 batterijen zelfs geen haardroger kunnen voorzien van stroom dan. Ik blijf het wel een tof product vinden.
@@fullenergytorhout5055 Kan wel, mits op een aparte groep. Dan heb je wel een installateur nodig, die van HW de code krijgt om ze gelijktijdig te ontladen. Daar mogen 4 batterijen op aangesloten worden. Standaard maar 3.
Automatisch omvormer omschakelen als de batterij vol is? Handig als je wasmachine draait. PV-panelen leveren niets en jij wast op betaalde stroom uit het net. Voorheen draaiden panelen door en leverde je aan het net. Maar je hoeft dan geen stroom in te kopen. Vraag: mag je in België niet terug leveren aan net of is dat duurder dan wat je bespaart met wassen op PV stroom? De groetjes uit Nederland.
Ik heb een deja vu. Was de Belgische Mygrid startup ook niet begonnen aan zo'n product? Afgevoerd wegens onwillige overheid. En voila daar is het weer vanuit het buitenland nu...
th-cam.com/video/fSkpB-rrNgs/w-d-xo.html Zij zijn bezig met de certificering. Het zou geproduceerd worden in Duitsland. Ik heb deze week nog contact gehad met hen.
Mss beetje domme vraag van "diejen Hollander 🙂, maar met een "Kring" bedoel je denk ik, wat wij in NL een Groep noemen. Verder gebruiken we in NL de term, terugleveren aan het Net i.p.v. "straat". Verder erg goede en interessante tips !!
Oke kaaskop, ook in NL hebben we kringen. Dat jan jansen met z'n dikke pens van een groep spreekt (dus spreektaal) is een ander verhaal. In een normaal NL huis heb je 1 of 3 fasen (groepen) nutsaansluitingen die verder over de kringen in huis worden verdeeld.
Ik heb het vermoeden dat er een addertje onder het gras zit. Een thuis accu zou namelijk nooit terug moeten kunnen leveren aan het net. Je hebt dus een koppeling nodig met de P1 poort van je slimme meter. Dit zouden ze eenvoudig kunnen doen met hun Homewizard WIFI P1 meter. En dat is denk ik het addertje dat zij deze optie aan gaan bieden via een abonnement.
@@Master_zzz de batterij wordt gebruikt in combinatie met de P1 meter. Zodat de P1 verbruik zie van het net ontlaadt de batterij. Is er injectie dan begint de batterij te laden. Niet meer dan dat.
@@fullenergytorhout5055 Dat is precies wat ik bedoel. De Homewizard heeft een gratis service maar ook een abonnement met extra functies. Het zal mij niets verbazen dat je een abbo moet afsluiten voor het gebruik met de thuisaccu.
Het is ook niet de bedoeling om terug te leveren aan het net. Dat wordt niet ondersteund. Anders zou een dynamisch contract een uitkomst zijn, maar dat is hier (nog) niet het geval.
De bedoeling is om overdag op te laden, zodat het net ontlast wordt en 's avonds het verbruik aan te vullen. Dus de inductiekookplaat van 2000w zal dan 800W uit de accu krijgen.
Nu hoop ik wel dat het opladen tussen 12 en 16 is, want juist dan valt mijn omvormer wel eens uit. Zou mooi zijn als dit instelbaar is.
@@FrLW68en dat is dus nog niet te regelen 🤷🏻♂️
th-cam.com/video/kTdhkDW3KYQ/w-d-xo.html
hartelijk dank voor de vele leerzame You Tube filmpjes
ik heb ergens gelezen:
Synergrid, de federatie van de netbeheerders elektriciteit en aardgas, heeft een voorstel voor amendement op het technisch voorschrift C10/11 (aansluiting decentrale productie-installaties) uitgewerkt om de verplichting tot vaste verbinding op te heffen. Dit betreft voornamelijk balkon-PV-systemen en kleine mobiele batterijen met huishoudelijke stekker, bi-directionele on-board chargers voor elektrische voertuigen, mobiele generatoren voor werven en evenementen
is het ondertussen echt wettelijk toegelaten om omvormers tot 800 watt aan te sluiten met een gewone huishoudelijke stekkerverbinding?
bij voorbaat dank voor uw antwoord
Vragen van volgers: th-cam.com/video/JafmLuHnh0c/w-d-xo.html
Kun je uitleggen hoe deze batterij werkt over de verschillende fasen?
Het zou zomaar kunnen dat je batterij, je zonnepanelen en de te voeden wasmachine op andere fasen zitten die 120 graden van elkaar verschillen, dus hoe wordt die teruglevering berekend?
Is een huishouden wat alle fasen gelijk belast gelijk aan een huishouden wat alles scheef van één fase trekt? Kortom ik snap het niet 🫤
De batterij streeft er steeds naar om de digitale meter op 0 te houden met uiteraard beperking tot 800w. Stel het volgende verbruik per fase: L1 20w, L2 40w, L3 40w. De batterij zit op L1 ingeplugd. Op L2 en L3 wordt er in totaal 80w afgenome. Op L1 voorziet de batterij in de 20W eigen verbruik en zal eveneens 80W via L1 op het net sturen ter compensatie van L2 en L3. Op een gegeven moment zullen ze wel af komen dat je die 80w van l2 en l3 toch moet betalen en 0 krijgt voor de 80w die je via l1 op het net zet. Sterker,je gaat er nog voor betalen ook. Hopelijk in de toekomst off grid!
Zeer interessant
Ziet er niet uit als een centraal-doos installatie. Doorlussen van wcd’s is niet gebruikelijk.
Inderdaad, in Nederland worden stopcontacten niet zo doorgelust. Maar worden ze parallel in de centraaldoos gekoppeld.
Tevens worden er volgens mij ook geen 300mA aardlekschakelaars meer in woonhuizen in Nederland geplaatst.
Volgens mij begrijp je het niet. De batterij laad en ontlaad dmv het uitlezen van een p1 meter. En probeert het verbruik van het net op 0 te houden. Behalve wanneer er meer als 800watt wordt terug geleverd of opgenomen van het net. En de 30mA is de lekstroom. Plaats de batterij absoluut niet op een vochtige groep dit is levensgevaarlijk
Deze batterij werkt idd op de p1.
@@fullenergytorhout5055 en je wil geen batterij op de vochtige groep hebben. In de beste situatie heeft deze accu een aardlek schakelaar aan boord. Als er 30mA weglekt naar de randaarde schakelt de aardlek uit. Als de aardlek uitschakelt zal de batterij ook uitschakelen. Maar daar zal een vertraging in zitten. En als de batterij zelf een aardlek heeft schakelt deze ook uit. Dus heb je een vochtige groep die niet bij 30mA uitschakelt maar bij 60mA. En je wil 63A afzekeren. We hebben het over een accu die maximaal 3,6 A kan leveren.
@@krakakapaulbedankt voor uw antwoord. Wij doen het voor ok nooit. Zeker met meer vermogen is er toch snel wat lekstroom. Het plug en play verhaal is op papier. De werkelijkheid is vaak anders.
Beste Kurt, P1 meter heb je op het electrische bord gezet.😊
Foutje. Goed opgelet. Een bank vooruit en een goed rapport met dat we nu toch in einde van het schooljaar zijn. Dus volgers de P1 zit idd op de digitale meter. Thx en ik hoop dat de rest duidelijk is. Ondertussen ben ik al richting de werf.
Super ding alleen veel te duur !
@@89Rutger ik denk dat die markt nu pas zal open breken. Ze zullen zeker niet de enige blijven.